Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 15:23 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szánthó Miklós: a néppárt mostanra sokkal inkább egy hatalomtechnikai gócpont, mint értékközösség
Az igazgató szerint az Európai Néppárt fősodra - mint az olasz, a spanyol és a francia tagpártja - a Fidesszel együtt próbálja tartani a valódi konzervatív, kereszténydemokrata irányvonalat, ugyanakkor a "hivatalos" néppárt besodródott a liberális oldalra

Kifejtette, már a néppárt megalakításakor voltak ennek előjelei, méghozzá történelmi okok miatt. A második világháború eseményei miatt a néppárt folyamatosan nyomás alatt érezte magát, s attól félt, hogy ha valódi jobboldali pártként viselkedik, azonnal rásütik a náci bélyeget.

Mára annyira felhígult a néppárt politikai irányvonala, hogy ugyan kijelentik, hogy a kereszténység alapérték, de hozzáteszik, az iszlám is az európai sokszínűség része. Míg korábban hevesen kritizálták a marxizmust és a neoliberalizmust, mára viszont alapértéknek tekintik a liberális demokráciát - fejtette ki az igazgató.

Úgy folytatta, míg a családot ma is alapértéknek tekintik, hozzáteszik azt is, elismerik a más típusú együttélési formákat a hagyományos családmodell mellett. "Tehát szépen, lassan kilúgozódott - az általános liberális életmódtrendeknek megfelelően - a néppártnak a hivatalos gondolkodásmódja, és nagy kérdés, hogy vissza tudnak-e még térni arra a valódi kereszténydemokrata útra, amelyiket mondjuk Konrad Adenauer vagy Helmut Kohl egykori német kancellárok (...) képviseltek" - emelte ki.

A tömörülés - az egyik legrosszabb választási szereplése után - még mindig egy fontos formális és informális érdekegyeztető és -érvényesítő fórum. Nagyon sok kiemelt európai döntéshozó a néppártban politizál, ami azt jelenti, hogy politikai súlyát tekintve csökkenő, de releváns klubnak számít - mondta Szánthó Miklós.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 10:41
Címkék: Szánthó Miklós, Európai Néppárt, Konrad Adenauer, Helmut Kohl, néppárt mostanra, hatalomtechnikai gócpont,
Kommentek
Médiajogi konferencián elemezték a magyarországi helyzetet
Az Pest Megyei Kormányhivatal közleményében azt írta: a rendezvényen Tarnai Richárd kormánymegbízott elmondta, a média feladata a történések torzításmentes közvetítése, a jognak pedig az igazság szolgálóleányának kell lennie, ezek az állítások azonban a mai gyakorlatban sokszor nem állják meg a helyüket.

Horváth Attila alkotmánybíró a magyarországi média helyzetét mutatta be a rendszerváltás előtti és az azt követő időszakban. Kiemelte: a szocializmus időszakában a pártállam erős kontrollt gyakorolt a média felett, ezt a hatalmat, kapcsolati tőkét pedig a rendszerváltást követően is sikerrel mentette át az utódpárt és a hozzájuk kötődő személyek.

Koltay András az állami- és magánszabályozásról, valamint a szociális hálózat felületeiről, a médiaszabályozás és a nemzeti szuverenitás kapcsolatáról beszélt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora hangsúlyozta: az internettel kapcsolatos kezdeti várakozások, amelyek a szólásszabadság demokratizálódását vetítették előre, nem váltak valóra, a
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 22:05
Szuverenitáskutatási programot indít az Alapjogokért Központ
állami kézből". Univerzális elvekre hivatkozva, korábbi szerződések széles értelmezésével vonnának el jogköröket - jelentette ki.

Az elmúlt időszakban folyamatosan a jogállamiság és az uniós értékek ügyét hallhattuk mint olyan hivatkozási alapot, amelyet lábjegyzetelve az unió beavatkozhat a tagállamok jogalkotásába - fogalmazott. Olyan hatáskörökbe, amelyek eredetileg, a szerződések szerint tagállami hatáskörnek minősülnek - emelte ki, hozzátéve, hogy az új hívószó az unió pénzügyi érdeke.

Szánthó Miklós második súlypontnak a nemzetközi szervezetek, gazdasági mechanizmusok állami szuverenitásra gyakorolt hatását nevezte. Ezek - folytatta - egyre gyakrabban próbálnak úgy befolyást gyakorolni nemzeti kormányokra, hogy ideológiai feltételekhez kötik például források, támogatások megadását.

Hangsúlyozta: Magyarország nem szuverenitást, hanem abból fakadó egyes hatásköröket adott át az Európai Uniónak. Bár az ország érdekét szolgálja az uniós tagság, "hozzá kell tenni, hogy ez Európai Unió nem egy
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 13:11
Szánthó Miklós: a Fidesz-KDNP-nek 2010 óta az önkormányzati választás volt a legjobb belföldi eredménye
Szánthó Miklós a műsorban arról beszélt, hogy az önkormányzati választás eredménye és a jobboldali szavazóbázis érzete, hangulata között óriási szakadék van. A Fidesz-KDNP önmagához, korábbi eredményeihez képest nagyon jól teljesített október 13-án, ugyanakkor a "túlzott várakozásokhoz képest" alulteljesítettek - tette hozzá. 2010 óta a Fidesz-KDNP-nek az idei októberi választás volt a legjobb belföldi teljesítménye, ha a megyei listás szavazatokat, a megyei jogú városok és a főváros egyéni választókerületi szavazatait összesítjük, így ugyanis 52,29 százalékot értek el - emelte ki.

Arra szavaztak a magyar polgárok, hogy a kormányzat folytassa a munkáját - mondta, megjegyezve: egy önkormányzati választás persze nem a kormányról szól jogi értelemben, bár megerősítheti azt, ahogyan most is történt.

Budapestről szólva elmondta: a főváros balliberális város, és azzal, hogy Karácsony Gergely ellenzéki elölt lett a főpolgármester, "visszaállt a főváros a normál politikai üzemmódjába, egy balliberális
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 16:32
Önkormányzat 2019 - Alapjogokért Központ: a Fidesz-KDNP továbbra is a legerősebb pártszövetség Magyarországon
Szánthó Miklós elmondta, hogy a Fidesz-KDNP országosan 50 százalék feletti eredményt ért el. Ez egy országgyűlési választáson - ha nem is kétharmados - de stabil többséget jelentene.

Országosan, az összesített szavazatszámot nézve a Fidesz-KDNP pártszövetség listáira, jelöltjeire majdnem 2 millió választópolgár szavazott. Az ellenzékre valamivel több mint 1,4 millió. Ez abszolút siker a Fidesz-KDNP pártszövetség számára - jelentette ki.

Mindenki az "ellenzéki csodaösszefogás erejéről beszél", ami valójában abból állt, hogy a nemrég még a zsidó parlamenti képviselőket listázni akaró Jobbiktól a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióig, összeállt egy "horrorkoalíció" - fogalmazott.

Szánthó Miklós szerint ki fog alakulni egy politikai verseny. Az önkormányzati infrastruktúrát az ellenzék nyilván arra fogja felhasználni, hogy "nekifeszüljön" a 2022-es országgyűlési választásnak - fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva azt mondta: ahol szoros volt az eredmény, ott felmerülhet a
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 20:52
Alapjogokért Központ: Trócsányi László kiváló jelölt az Európai Bizottságba
Trócsányi Lászlónak tudományos, szakmai és politikai életútja, egykori alkotmánybírói, nagyköveti és miniszteri pozíciói alapján megkérdőjelezhetetlen helye van a bizottságban. Az ellene indított politikai támadások oka Magyarország elmúlt években folytatott szuverenitást védő politikája, ezért akarnak bosszút állni a bevándorláspárti erők - mondta az igazgató.

Hozzátette: Ursula von der Leyen megválasztott európai bizottsági elnök nagy esélye, hogy szakítson elődje, Jean-Claude Juncker politikájával és visszatérjen a korábbi szerepfelfogáshoz, amely szerint a bizottsági elnök feladata a tagállamok közötti jótékony közvetítés.

Vannak kedvező jelek, például az, hogy Ursula von der Leyen megértést, empátiát emlegetett Közép-Európával kapcsolatban, és vannak kedvezőtlenek, például a szélsőségesen liberális női kvóta elvárása a tagállamoktól a biztosi pozíciókra jelölés során - jegyezte meg Szánthó Miklós.
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 08:11
Önkormányzat 2019 - Alapjogokért Központ: több jogsértés gyanúját is felveti a józsefvárosi ellenzék adatgyűjté
A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent értesüléséről, amely szerint feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék, Szánthó Miklós az M1 aktuális csatornán hétfőn úgy fogalmazott: "ez több mint bűn, ez hiba".

Az adatkezelésnél kiemelt szempont a célhoz kötöttség elve. Ez esetben a jelöltek a választásokon való indulás érdekében gyűjtenek ajánlásokat - ismertette.

Szánthó Miklós leszögezte: más célra, például adatbázis építésére, ezeket az ajánlásokat nem lehet felhasználni.

Ezért - álláspontja szerint - sérülhettek a választási eljárási törvény részletes szabályai, és a választási eljárásnak a tisztességes és jóhiszemű joggyakorlásra vonatkozó alapelve is. Emiatt a választási bizottsághoz kifogást lehet benyújtani - jegyezte meg.

Az Alapjogokért Központ igazgatója elmondta, hogy felmerül az információs törvény és a GDPR, az EU adatvédelmi rendeletének sérelme is, ezért akár hivatalból, akár
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 20:22
Demográfiai konferencia - Novák: a gyermekvállalás értékkérdés
élethelyzetét figyelembe kell venni.

Ami az eredményeket illeti: "büszkék vagyunk arra", hogy a mostani kormányzat alatt több lett a házasság, kevesebb a válás, és javult a gyermekvállalási hajlandóság - fogalmazott, elismerve, hogy utóbbi terén még sok a tennivaló.

Megemlítette: le kell folytatni az új digitális technológiákkal, azok családra gyakorolt hatásával kapcsolatos vitákat is. Ebben a kérdésben ma még előreláthatatlan veszélyekkel kell felvenni a küzdelmet - fűzte hozzá Dömötör Csaba.

Szánthó Miklós, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány elnöke azt emelte ki: mintegy 450 médiumot összefogó társaságuk egyik célja, hogy természetes értékként mutassa be a férfi és nő kötelékén alapuló házasságot és a családot, és védje ezeket.

Ma már sajnos azt is védelemben kell részesíteni, ami magától értetődően normális - fogalmazott, a média életmodell-közvetítő szerepét, "a puha meggyőzést" emelve ki, hangsúlyozva, hogy "a család megvédése ma nem kis feladat".

Az a mód, az az út,
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 12:51
Képek, videók
Szánthó Mária lány hegedű
klara50
2013. október 23. szerda, 22:27
535434_maria_szantho_t he_
irzikovszkimarcsi
2012. június 07. csütörtök, 18:02
MOSTANRA.jpg
piroska56
2014. november 25. kedd, 13:17
mostanra_jpg.bmp
potyimari
2009. január 15. csütörtök, 18:05
Mostanra_jpg.bmp
potyimari
2009. január 14. szerda, 07:12
egy madárinfluenza gócpon
gkitta
2006. szeptember 30. szombat, 17:23
SZKT-Nőnap -Igazgató.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:46
SzKT - Igazgató.jpg
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:35
SzKT-Igazgató.Omnibusz .jp
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:28
SzKT- Absolon- Igazgató.j
agica2004
2016. június 29. szerda, 21:20
SzKT-igazgató.jpg
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:11
SzKT- Igazgató 2016.
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:09
Szkt-N.Marika és igazgató
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:06
Igazgatói körlevél
furaila
2014. május 31. szombat, 06:40
JTV Igazgatója. Nyit!
bzsuzsanna
2012. november 25. vasárnap, 09:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.