Belépés
2020. április 07. kedd | 15. hét | 98. nap | 01:32 | Herman
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (sportfejlesztések támogatása)
DK: adják ki a felcsúti fociakadémiára vonatkozó adatokat!Varju László, a DK vezérszónoka bírálta a kormányt, amiért nem vállalta fel a javaslat beterjesztését, hanem "lobbistákat" kért meg erre, így elkerülve, hogy hatásvizsgálatot végezzen a módosítás kapcsán.

Úgy értékelt: a javaslat arról szól, hogy "mentsék, ami menthető" azokkal a beruházásokkal kapcsolatban, amelyeket képtelenek befejezni határidőre. Álságosnak nevezte, hogy miközben a kulturális tao-t, "csaló gazemberekre" hivatkozva néhány nap alatt eltörölték, most ugyanezt a módszert a sport esetében tovább "csiszolgatják".

A politikus Szabó Tünde sportért felelős államtitkár személyes támogatását kérte a DK felcsúti fociakadémiával kapcsolatos adatkérése ügyében. Mint mondta: itt az ideje, hogy a minisztérium eleget tegyen a bírósági döntésnek és kiadja a szervezet több tízmilliárd forintos költéseiről szóló adatokat. Feltette a kérdést: vajon mekkora összeggel nem tud elszámolni a fociakadémia, és vajon mi derülne ki a miniszterelnökről, aki miatt ilyen kétségbeesetten rejtegetik ezeket a papírokat.

LMP: a legkisebb felelősséget is elvennék a beruházótól

Csárdi Antal (LMP) szerint a javaslat a legkisebb felelősséget is elvenné a beruházótól, akinek egy forintot sem kell kockáztatnia, beleraknia a fejlesztésekbe. Ez az előterjesztés kárt okoz az országnak, egyre nagyobb kiadásokba kényszeríti a költségvetést - vélekedett.

Elmondta: egyre többet kell költeni az így felépített infrastruktúrára, mert a kedvezményezetteknek az esetek nagy részében nincs pénzük a létesítmények fenntartására. A javaslat kétszer okoz kárt: egyszer, amikor a közpénz kihasználatlan stadionépítésekbe folyik és akkor, amikor ezeket a "monstrumokat" fenn akarják tartani - közölte.

A képviselő szerint a szóban forgó összeget jobb célokra is lehetne fordítani, például a szociális és az egészségügyi dolgozók segítésére, vagy támogathatnák azokat, akik lakást szeretnének.

Párbeszéd: nem erre kellene költeni a legfontosabb forrásokat

Burány Sándor (Párbeszéd) kifejtette: nem a sportfejlesztésekre kell a legfontosabb anyagi forrásokat költeni, amikor a magyar kultúra nagykövetei is bajban vannak.

Közölte: azt várta, hogy amikor a magyar kultúra olyan nagyköveteinek, mint a Budapesti Fesztiválzenekar a tao elmaradása, az állami támogatások csökkenése miatt korlátozniuk kell a tevékenységüket, beadnak egy olyan javaslatot, amely ezt a méltatlan helyzetet orvosolja, ehelyett azonban olyan előterjesztést tárgyalnak most, amely a sport tao lehetőségeit bővítené tovább.

A politikus szerint a kormánypártoknak a sport stratégiai ágazat, de ő egy olyan országban szeretne élni, ahol a kultúra, a tudomány, az oktatás és az egészségügy a stratégiai ágazat.

DK: egyes stadionok még sosem voltak tele

Gréczy Zsolt (DK) azért kérdőjelezte meg az előterjesztés szükségességét, mert - mondta - bizonyos stadionok még sosem voltak tele.

Közölte: szurkolója a magyar sportnak, a tömegsportnak, jó, ha sok gyermeket látni sportolni, de kérdés, ki mérte fel a stadionok szükséges kapacitását.

Jobbik: csak találgatni lehet a javaslat céljairól

Szilágyi György (Jobbik) arról beszélt, hogy a javaslat indoklásából nem derül ki, milyen hatást vár a törvényhozó, milyen célt akar elérni, ezért csak találgatásokra tudnak hagyatkozni, hogy miért jó ez magyar sportnak, az adófizetőknek, kinek használ a módosított szöveg, és hogyan segíti az érintett sportágak felvirágoztatását.

Elmondta: az előterjesztés érint minden települést, nem arról szól, hogy azokat a kistelepüléseket helyezik előnybe, amelyek eddig nem tudtak részt venni a tao rendszerben, hanem mindenkit, aki 300 millió forint feletti beruházást kíván végrehajtani.

Kijelentette: a teljesítmény nélkül kapott ingyen források nem ösztönzik, hanem visszafogják a magyar sportot.

MSZP: a tao jó kezdeményezés, vigyázni kellene rá

Mesterházy Attila (MSZP) a tao-t jó kezdeményezésnek nevezte, ami szolgálja a magyar sport érdekeit.

Kiemelte: ez a törvény jól mutatja, hogy egy hasznos, jó kezdeményezésből, hogyan lesz egy olyan program, amit beleng a korrupció, és amiről az ellenzéknek teljesen más a véleménye, mint a kormánypártoknak.

Nagyobb önmérsékletre lenne szükség - hangoztatta. Hozzátette: sokszor pont azoktól veszik el a támogatást, akiknek szüksége lenne rá, a magyar gyerekeknek, vagy az élsportolóknak. A haszonlesőket ki kellene zárni - mutatott rá.

Megjegyezte: érdemes lenne követelményként beiktatni azt is, hogy a sportinfrastruktúra fejlesztését szakmai szempontok alapján felügyeljék. Az MSZP-s képviselő hozzátette: stadionból már van elég ebben az országban, ha újabbak épülnek ebből a támogatásból, biztos, hogy egyre kisebb lesz ennek a programnak a támogatása.

Hiányoltakulturális tao-t, felvetette, hogy az ellenzék adjon be erre vonatkozó javaslatot.

Jobbik: nem javult a sportszakmai munka

Steinmetz Ádám arról beszélt, hogy a javaslat szerint a sportinfrastrukturális fejlesztéseket önerő nélkül engednék meg a sportszervezeteknek, száz százalékos állami támogatással. Örömmel látja, mennyi sportlétesítményt épült, a kormány kiemelten kezeli a sport területét, és a rendszerváltás óta nem áramlott ennyi pénz az ágazatba, mint most. Ugyanakkor nem illik bele a képbe az a közelmúltban született kormányhatározat, hogy az idei költségvetésből miért csoportosítanak át olyan forrásokat, amit korábban tanuszodák, honvédelmi sportkomplexumok építésére irányoztak elő. Nem értett egyet azzal, hogy javult a sportszakmai munka a tao támogatások hatására.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:35
Címkék: Varju László, Szabó Tünde, Csárdi Antal, Burány Sándor, Budapesti Fesztiválzenekar, Gréczy Zsolt,
Kommentek
Krónika 6. rész (sportfejlesztések támogatása)
DK: kihasználatlan utánpótlási lehetőségek vannak

Hajdu László (DK) kihasználatlan utánpótlási lehetőségekről beszélt és kitért a tanuszoda- és tornaterem-építésekre. Felidézte: amikor látta - még XV. kerületi polgármesterként -, hogy a privatizáció "viszi el" a sportpályákat, összevásárolták az állami vállalatok létesítményeit, majd átsorolták őket. Tehát tudnának fejleszteni, de a forrásokhoz akárki nem juthat hozzá - bírálta a rendszert az ellenzéki képviselő.

MSZP: konkrét érdeket szolgál a javaslatA szocialista Molnár Gyula azt mondta, "eléggé süt az anyagról", hogy valamilyen érdek alapján született.

Szerinte a tao, ha jól használják, jó dolog, ugyanakkor arra szólította fel a kormányoldalt: bizonyítsa be, hogy valóban a "kicsik számára is hozzáférhető lesz minden", mint azt az előterjesztő állította. A 300 millió forintos értékhatárt vegyék ki az előterjesztésből, mert az nem feltétlenül a "kicsik" ismérve - szorgalmazta.Párbeszéd: a sport-tao a korrupció
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 14:32
Krónika 4. rész (sportfejlesztések támogatása)
Fidesz: megkönnyítenék a fejlesztéseket a látványsportágakban

Bánki Erik (Fidesz) kijelentette: az előterjesztés rövid, de jelentős, hiszen azoknak a látvány-csapatsportágakat képviselő szövetségeknek, egyesületeknek, alapítványoknak adna lehetőséget a könnyebb beruházásra, fejlesztésre, amelyek a szükséges önerőt eddig nem tudták előteremteni.

Úgy vélte, az a támogatási rendszer, amelyet 2011-ben elindítottak, sok kiemelkedő eredményt hozott, a hat érintett sportág egyesületei, szövetségei alapítványai, amelyek igénybe vehetik a támogatásokat, jelentős eredményeket értek el, az igazolt sportolók száma több, mint a duplájára emelkedett. A sportra érdemes áldozni, mert a sportoló gyermekek órákat töltenek a pályán, nem pedig a számítógép előtt ülnek vagy az utcán csellengnek - fogalmazott.

A képviselő szerint a javaslat a létesítményfejlesztések további erősítését támogatja. A fejlesztésekhez gyakran nehéz előteremteni az önerőt, ezért a módosítás a nagyobb beruházásokat támogatja, azokat
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:22
Ülésezett a Máért oktatási, kulturális, demográfiai és ifjúsági szakbizottsága
identitáserősítés, a családok támogatása és a gazdaságfejlesztés. Hozzátette: mára egységes oktatási és kulturális térről, megújuló Kárpát-medencéről beszélhetünk, hisz az elmúlt év során is sikeres programok sora és fejlesztések százai valósultak meg a külhoni magyar területeken. A legfontosabb programok között emelte ki a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program, a Határtalanul! Program eredményeit, valamint a testvértelepülési kapcsolatok fontosságát és a sportfejlesztések identitáserősítő szerepét.

Földváry Gábor, a Miniszterelnökség örökségvédelmi ügyekkel kapcsolatos feladatok koordinálásáért felelős miniszteri biztosa a tanácskozáson hangsúlyozta: az évről évre nagyobb költségvetéssel megvalósuló Rómer Flóris Terv keretében számtalan külhoni magyar, elsősorban egyházi műemléket sikerült felkutatni és restaurálni. A Rómer Flóris Terv mellett megvalósuló egyik legfontosabb projektként említette a felvidéki Borsi kastély, II. Rákóczi Ferenc fejedelem
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 14:41
Sportparkot adtak át a szatmári Csengerben
Az államtitkár az ünnepségen elmondta, a kormánynak szándékában áll a sportfejlesztéseket biztosítani a települések számára, de ez csak akkor lehetséges, ha az adott település lakói és vezetői partnerek ebben.

Szabó Tünde kitért rá, hogy Csenger számos kiváló atlétát adott az országnak, akik példaképekké váltak szűkebb közösségükben is. Nagyon fontos támogatni az élsportot és az utánpótlás-nevelést, de ugyanilyen fontos a szabadidősport segítése is - tette hozzá.

Egyetlen eszköz van a kezünkben, amivel meg lehet tartani egészségünket, ez pedig a sport - hangsúlyozta az államtitkár. Az eddigi csengeri szabadidős sportfejlesztéseket méltatva azt mondta, ezzel az eszközzel lehet például közösségteremtő erőt kialakítani a városlakók között és egyben aktívabb, mozgásban gazdagabb életmódra késztetni őket.

Forján Zsolt, a magyar-román határ melletti kisváros polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, az elmúlt években Csengerben számos sportberuházás valósult meg, megnyílt a strand, a
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 15:41
Krónika 7. rész (azonnali kérdések: droghelyzet, Czeglédy-ügy, ajkai kórház, sportfejlesztések, szegénység)
Párbeszéd: tragikus a Hős utcai drogproblémaÉvek óta meglévő, tragikus helyzetként beszélt a kőbányai Hős utca környékének drogproblémájáról Burány Sándor (Párbeszéd), aki szerint "a rendőrség csak kullog a dílerek után", miközben nincsen prevenció, nem működik a szociális ellátórendszer.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára azt hangsúlyozta: az Orbán-kormány 2010-ben zéró toleranciát hirdetett a droggal kapcsolatos bűncselekményekre, a rendőrség hatékonyan lép fel az ilyen ügyekben.

Kiemelte, a kérdésben szereplő városrészben jelenleg is 24 órás a rendőri jelenlét, valamint működik prevenciós rendszer.

A kérdező képviselő ezzel szemben példátlannak nevezte a Hős utca környékén mindennapos történéseket, felvetve, hogy mindez a Terrorelhárítási Központ épületének közvetlen közelében történik, míg az államtitkár azt jegyezte meg: könnyebb dolga lenne a kormányzatnak, ha 2002 és 2010 között elődje nem mozdul el a drogliberalizáció felé.

Fidesz: miért
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:34
Megnyitották a Kiss Szilárd multifunkciós sportcsarnokot Siófokon
de nagy lépés Siófoknak és Somogynak". Szólt arról is, hogy csapatot, közösséget építenek, nem csak egy kézilabdaklubot.

Witzmann Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az új csarnokot Siófok és térsége régi és jogos igényének nevezte. "Jelen pillanatban az ország, sőt Európa egyik legkorszerűbb, XXI. századi csúcstechnikákat alkalmazó sport és rendezvényközpontja" - mondta. Beszélt arról is, hogy 2013-ban egy pontosan megtervezett fejlesztési koncepció alapján indultak a sportfejlesztések a városban. Öt esztendő alatt közel 5 milliárd forinttal gyarapodott a siófoki sportélet - summázta. Ennek részeként a Kiss Szilárd Sportcsarnok mintegy 3 milliárd forintból épülhetett meg, amelyet a kormány 1,9 milliárd forinttal támogatott hazai forrásból. Vállalkozások a társasági adókedvezmény rendszerén keresztül közel 800 millió forinttal segítették a komplexum megépítését, és Siófok önkormányzata vállalta a több mint 330 millió forintos TAO-önrész megfizetését. "A sportra nemzetstratégai és
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:17
Átadták a Haladás Sportkomplexumát Szombathelyen
köszöntőjében ismét azt hangsúlyozta: a XXI. századi követelményeknek megfelelő sportlétesítmény a Haladás szinte valamennyi szakosztályának új otthont, a szombathelyi fiatalok számára pedig sportolási lehetőséget kínál. Elmondta, hogy az új létesítmény korszerű technológiával épült, energiafelhasználása is takarékos, ezért fenntartása valószínűleg nem fog többe kerülni mint a régi, lebontott sportcentrumnak.

Hende Csaba kiemelte: továbbra is vannak, akik megpróbálják szembeállítani a sportfejlesztéseket az egészségügy fejlesztésével, holott szerinte a prevencióra, megelőzésre, egészséges életmódra, ennek részeként a sportra fordított pénz a leghatékonyabb egészségügyi beruházás.

Hozzátette, 2010 óta Szombathelyen 17 milliárd forintot fordított a jelenlegi kormányzat a Markusovszky Kórház fejlesztésére.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere - aki jelképesen átvette az építőktől a létesítmény kulcsát - köszöntőjében úgy fogalmazott: a másfél év alatt felépült sportkomplexumra büszkék
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 17:53
Képek, videók
Kovács László III,III-as
furaila
2020. január 31. péntek, 14:27
Bóka László őszi emlékkön
liliana01
2019. október 12. szombat, 15:59
lászló atya_in memori0825
maroka
2019. augusztus 25. vasárnap, 18:40
0 a Gulyás lászló festmén
lovaszmarika
2019. július 07. vasárnap, 19:09
SZKV-1982.-Nemes László.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:26
lászló_ dobogókő0427_10.j
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:36
lászló_ dobogókő0427_8.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:35
lászló_ dobogókő0427_3.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:33
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
bugaci csárda.jpg
maroka
2018. július 08. vasárnap, 12:43
Csárda tál 2 főre.JPG
irmus
2018. június 28. csütörtök, 06:31
Csárda tál
irmus
2018. június 28. csütörtök, 06:31
csárda.png
chillik
2017. december 06. szerda, 14:51
Golgotai csárda 01.jpg
chillik
2017. január 03. kedd, 16:48
Golgotai csárda 02.jpg
chillik
2017. január 03. kedd, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.