Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 15:19 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: a teljes kutatói életpályát lefedik az új ösztöndíjpályázatok
A felhívásokat az ITM és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) mint a program operatív kezelője hirdette meg a 2020/2021-es tanévre.

"Az idén ötödik alkalommal megnyitott program legfőbb célja, hogy az egyéni kiválóság támogatásával is erősítse az egyetemek tudományos-alkotói teljesítményét, ösztönözze a kutatás-fejlesztés és az innováció új generációjának kinevelését" - hangsúlyozta Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár.

A tárca közleményében kiemelte: az ÚNKP segít a legkiválóbb oktatók és kutatók pályán tartásában, a karrierjük legtermékenyebb szakaszában lévő alkotó egyéniségek és intézményeik motiválásában. A doktorvárományosok és posztdoktorok számára célzottan meghirdetett új pályázati kategóriával kiegészülve a program immár a kutatói életpálya minden szakaszára kiterjedő finanszírozást nyújt - közölték.

Ismertették: az ÚNKP 4 milliárd forintos teljes keretösszegéből idén várhatóan több mint kétezren jutnak majd támogatáshoz.

A program hat konstrukciót tartalmaz; a Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírást, a Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírást, amelyek együttes keretösszege 600 millió forint. Egymilliárd forinttal hirdetik meg a Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj pályázatát, míg a Tudománnyal fel! Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói Ösztöndíj keretösszege 832 millió forint lesz. A Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjra 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre, a Tehetséggel fel! Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjra 168 millió forint jut.

Pályázatot adhatnak be azok az egyetemi hallgatók, doktorjelöltek, doktorvárományosok, posztdoktorok, fiatal oktatók és kutatók, akik a programban részt vevő 25 felsőoktatási intézmény bármelyikében eredményes kutatói-alkotói tevékenységet folytatnak. A dokumentumokat minden esetben az érintett felsőoktatási intézményhez kell benyújtani, idén először kizárólag elektronikus úton.

Az elnyerhető ösztöndíjak futamideje kategóriánként változik, 5-12 hónap között lehet. A nyertes pályázók kategóriától függően havonta legalább 100 ezer, legfeljebb 200 ezer forint nettó támogatásban részesülnek, ezen felül az őket fogadó egyetemek a saját pályázóik által elnyert ösztöndíjak 40 százalékának megfelelő kutatási-működési támogatást kapnak. A 2016-ban indított program történetében eddig összesen több mint 6600 ösztöndíjat ítéltek oda.

A pályázati kiírások az Új Nemzeti Kiválóság Program honlapján (http://www.unkp.gov.hu) érhetőek el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 16:02
Címkék: Nemzeti Kutatási, Innovációs Hivatal, Bódis József, Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírást, Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírást, Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj,
Kommentek
Újra lehet pályázni a fiatal művészeket támogató ösztöndíjakra
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) minden évben ösztöndíjpályázatokkal támogatja a fiatal művészek pályakezdését, szakmai tehetséggondozását, valamint a már több éve a pályán lévő alkotók munkáját. Az Emmi megbízásából a MANK Nonprofit Kft. szervez, pénzügyileg bonyolít, gondoz és dokumentál, valamint szakmailag lebonyolít 12 ösztöndíj közül négyet: a Derkovits Gyuláról, Kállai Ernőről, Kozma Lajosról és Pécsi Józsefről elnevezett ösztöndíjakat.

A közlemény kitér arra, hogy az Emmi a 2018-as évben megemelte az ösztöndíjak összegét, illetve a 12 ösztöndíjat további kettővel egészítette ki. A Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjjal, melynek célja a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténeti kutatásának ösztönzése lesz, és évente 10 fő nyerheti el, illetve az Oláh János szerkesztői ösztöndíjjal, melynek célja, hogy a tehetséges fiataloknak nyújtson segítséget a könyv- és
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 13:42
Kiírták az egészségügyi ösztöndíjpályázatokat
Az ÁEEK honlapján megjelent kiírás szerint a támogatott szakképzésben résztvevő szakorvosjelöltek a Markusovszky Lajos-ösztöndíjra, a csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelöltek a Méhes Károly-ösztöndíjra, az oxyológia és sürgősségi orvostan szakorvosjelöltek a Gábor Aurél-ösztöndíjra, a honvéd-, katasztrófa- és rendvédelem orvostan szakorvosjelöltek a Flór Ferenc-ösztöndíjra, a szakgyógyszerész-jelöltek a Than Károly-ösztöndíjra pályázhatnak. Ezen kívül a hiányszakmás képzésben résztvevők részére is jelent meg ösztöndíjpályázat.

Az ösztöndíjat elnyert szakorvos- és szakgyógyszerész-jelöltek havonta nettó 100 ezer forint, a Méhes Károly-ösztöndíjat elnyerő gyermekszakorvos-jelöltek, a Gábor Aurél-ösztöndíjas sürgősségi szakorvosjelöltek, valamint a Flór Ferenc-ösztöndíjasok havi nettó 200 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak. A hiányszakmát választók ösztöndíja havi nettó 150 ezer forint.

A kiírás szerint a pályázónak vállalnia kell, hogy a szakképesítése megszerzése után legalább annyi ideig
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:21
Czibere: ismét lehet jelentkezni az Útravaló ösztöndíjprogramra
segíti egyebek mellett az ingyenes tankönyvvel és a díjmentes étkeztetési programmal, a tanodákkal vagy az ösztöndíjrendszerrel - fűzte hozzá.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok számára a legnagyobb kockázatot az oktatási rendszer elhagyására az iskolatípusok közötti váltás jelenti. Szerinte ennek egyik oka lehet, hogy a szülők nem tudják a váltással járó többletköltségeket finanszírozni, ezért van szükség az iskolai átmenetet segítő ösztöndíjakra.

Az ösztöndíjpályázatok dokumentumai a www.emet.gov.hu honlapon érhetők el. Az Útravaló ösztöndíjprogram keretein belül - a most meghirdetett pályázatok mellett - további két projekt is működik: az Út a szakmához és az Út a diplomához.

A Budapesti Református Cigány Szakkollégiumban tartott sajtótájékoztatóján az államtitkár elmondta, tavaly 9200-nál több diák tudott élni valamelyik ösztöndíjjal, közülük mintegy 7100 roma fiatal.

Káli-Horváth Kálmán, a tavaly ősszel elindított kollégium igazgatója arra hívta fel a
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 11:52
Palkovics: 2,2 milliárd az Új Nemzeti Kiválóság Programra
egyre inkább az innovációra, a kutatásra helyezzék a hangsúlyt. Emellett vonzóvá szeretnék tenni a tudományos életpályát és erősítenék a tudományos utánpótlást is.

Kifejtette: a keretből az alapszakos, mesterszakos, doktori képzésben részt vevő hallgatók mellett doktorjelölteket és 40 év alatti fiatal kutatókat támogatnak. Éves szinten ezer hallgató számára biztosítanának a tervek szerint ösztöndíjat. Az ösztöndíj havi összege 75 ezer forinttól 350 ezer forintig terjed - közölte.

Az ösztöndíjpályázatokat 2016 tavaszán hirdetik meg, a kedvezményezett időszak a 2016/2017-es tanév őszi félévében indul. A tanévenként, megfelelő feltételek teljesülése esetén meghosszabbítható ösztöndíjpályázatok időtartama a hallgatók esetén egységesen 10 hónap.

A program részeként az új ösztöndíjast befogadó intézmény az ösztöndíjak után kutatási, rezsitámogatásra jogosult. Az ösztöndíj 40 százalékát kitevő összegre az a felsőoktatási intézmény lesz jogosult kutatási infrastrukturális rezsiköltség-térítés
velemenyezd, 2016. április 15. péntek, 10:41
Kiírták az Út a középiskolába és Út az érettségihez ösztöndíjpályázatokat
A közlemény szerint az Út a középiskolába alprogram jelentkezési határideje július 3., az Út az érettségihez alprogramé július 31. Az elnyerhető támogatás a szeptember 1-jétől 2015. június 30-ig terjedő időszakra vonatkozik, a két alprogram keretösszege 1,8 milliárd forint.

A 2005 óta működő Útravaló ösztöndíjprogram célja a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése. A 2013/2014-es tanévben több mint 14 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanuló részesült ösztöndíjban az alprogramok keretében.

A 2012/2013-as tanévtől valamennyi esélyteremtő alprogramba a támogatottak legalább 50 százalékáig roma származású tanulót kell bevonni - jegyezték meg.

A felhívás további részletei a www.emet.gov.hu oldalon találhatók.
velemenyezd, 2014. május 22. csütörtök, 16:54
Létrejött a Szalay Annamária Média Alapítvány
következetesen helyezte előtérbe azokat a szempontokat, amelyek védik a fiatalokat, fejlesztik médiaértésüket.

A miniszter fontosnak nevezte, hogy mindezen célok megvalósítása nem egy állami keretek között működő intézmény, hanem egy civil kezdeményezés által jön létre. Mint mondta, az alapítvány - Szalai Annamária szellemiségének megfelelően - a keresztény, valamint a nemzeti értékekre, a határon túli médiára is épít.

Beszámolt arról is, hogy március 15-én, a sajtószabadság napján ösztöndíjpályázatokkal kívánják támogatni azok tevékenységét, akik segítik a szervezet céljainak megvalósítását.

Kálomista Gábor producer, alapító is fontosnak nevezte, hogy fennmaradjon Szalai Annamária szellemisége, amellyel munkáját végezte, valamint megalkuvás nélküli céltudatossága. Mint mondta, az üzleti világ olykor áthág erkölcsi normákat, az alapítvány azonban azért dolgozik, hogy azok fennmaradjanak a felnövekvő generációk számára.

Szalai Balázs, a hatóság április 12-én elhunyt elnökének bátyja
velemenyezd, 2013. október 14. hétfő, 11:17
Méltánytalannak tartja az elutasító bírálatot a Bolyai-ösztöndíjra pályázó filozófus
pályázó tudományos eredményeit, a tervezett kutatómunka időszerűségét, kidolgozottságát, kivitelezhetőségét, emellett azonban morális okokra hivatkozva nulla pontot adtak az összbenyomásra. Az értékelést a szakértői kollégium tagjai elfogadták - tették hozzá.

A közlemény szerint Pálinkás József MTA-elnök az elutasított pályázat megismerése után új szakértői kollégium felállítását kezdeményezte az ösztöndíj kuratóriumának elnökénél. Arra is felkérte a kuratóriumot, hogy finomítson a Bolyai-ösztöndíjpályázatok bírálati szempontrendszerén annak érdekében, hogy "a jövőben ilyen példátlanul kirívó és ellentmondásos értékelés ne ingathassa meg a több mint tizenöt éve eredményesen működtetett akadémiai ösztöndíjrendszerbe vetett bizalmat".

Az MTA 1996-ban hozta létre a legfeljebb három éven át adható Bolyai-ösztöndíjat a pályakezdő fiatalok tudományos életpályájának megtervezhetősége érdekében. Célja, hogy sikeres, PhD-fokozattal rendelkező kutatóknak olyan ösztöndíjat biztosítsanak, amely segíti és
velemenyezd, 2013. június 26. szerda, 20:54
Képek, videók
Kutatási hipotézisek
furaila
2013. január 14. hétfő, 23:04
Posta hivatal ma is
bodajne
2017. december 12. kedd, 18:11
Polgármesteri hivatal.jpg
idvelkei
2015. július 01. szerda, 09:46
Itt a hivatalos tavasz
iole
2015. március 22. vasárnap, 11:05
A hivatalos szépség
sanci81
2014. július 12. szombat, 11:35
KossuthL.u.Posta hivatal
bodajne
2013. május 24. péntek, 06:54
Polgármesteri Hivatal fel
furaila
2013. január 13. vasárnap, 22:14
Polgarmesteri-Hivatal. jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:32
polg_hivatal_cimere.jp g
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 17:51
Alkalmatlan hivatalnok 2
andomanyi
2012. április 24. kedd, 16:51
Bajai polg.mest.hivatal.j
kismotor
2011. december 27. kedd, 21:10
Polgármesteri-hivatal
horvathnemagdi
2011. január 10. hétfő, 11:26
Polgármesteri Hivatal
ungurneirma
2010. december 25. szombat, 14:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.