Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:27 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bárány napokat rendeznek a hétvégén országszerte
A bárányhús az iparilag előállított húsokhoz képest magasabb minőségű élelmiszer, hiszen a legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak, így jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával - áll közleményben.

A program ötletgazdái remélik, hogy az országos kampánnyal jobban fel tudják hívni a figyelmet erre a húsfélére és fogyasztásának jótékony hatásaira. A programban résztvevők listája folyamatosan bővül, amelyről a projekt Facebook-oldalán, vagy weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Akik a hétvégén nem tudnak étterembe menni, azoknak a www.barihus.hu oldalon kínálnak a szervezők otthon is elkészíthető recepteket, valamint bővebb információkat is találhatnak itt mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind a juhtartás pozitív hatásairól.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 13:11
Címkék: hétvégén országszerte, iparilag előállított, legeltetésnek köszönhetően, szabadban nevelkednek, legeltetés egyben, helyben termelés,
Kommentek
A környezettudatosságot népszerűsíti az ITM Zöld út akciója
Makai Martina, az ITM fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a Zöld Út elnevezésű eseménysorozat megnyitóján, pénteken Budapesten elmondta, hogy az akció részeként hulladékokból készült műalkotásokat mutatnak be a fővárosban a Millenárison. A rendezvény célja, hogy megmutassa a hulladékban rejlő erőforrást - fogalmazott. Az ingyenesen látogatható Ecodesign kiállítás péntektől vasárnapig tart.

Szombaton országszerte 20 hipermarketben hívják fel a figyelmet a tudatos vásárlás fontosságára. A vásárlókat egy okostelefonra telepíthető applikáció segíti majd abban, hogy termékválasztásukkal a lehető legkevesebb csomagolási hulladék keletkezzen.

Makai Martina kiemelte, a hulladékok újrahasznosítása előtt még fontosabb, hogy "ne is termeljük meg azokat". Ennek érdekében alkotott a minisztérium egy tudatos vásárlólistát, a zöld lista elnevezésű applikációhasznos tanácsokkal szolgál a hulladékcsökkentés és a fenntarthatóság témakörében is.

Az egyhetes Zöld út
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 16:29
Új bemutatóterülettel bővült a Budakeszi Vadaspark
A fejlesztés az idén 40 éves Budakeszi Vadaspark és a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Pilisi Parkerdő Zrt. közös beruházásaként valósult meg. A főváros környéki erdőket kezelő erdőgazdaság és a vadaspark közös célja, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a látogatók - elsősorban a gyermekek - tapasztalati úton, a játszva tanulás módszerével ismerhessék meg Magyarország háztáji élővilágát - tájékoztatta az MTI-t pénteken az Agrárminisztérium (AM).

A tárca közleménye szerint Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár a bemutatóterület pénteki megnyitóján hangsúlyozta: minél több embernek testközelből meg kell ismerkednie a magyar erdők, a magyar természet értékeivel, fenntartható használatuk lehetőségeivel.

"Célunk nem más, mint a gyerekek, a családok, a gazdálkodók, az egész társadalom bevonása a természeti értékek megőrzésébe. Jó mintát mutat ebben a Pilisi Parkerdő 40 éve alapított Budakeszi Vadasparkja, ahol a 21. századi városi ember eredeti élőhelyén ismerheti meg a Kárpát-medencei
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 15:09
Egy ausztrál vidéki város kórházának idősotthonában elhunyt
város kórházának idősotthonában elhunyt
egy idős férfi. Mindenki azt gondolta, semmi értékeset nem hagyott maga után.

Később, amikor az ápolók csekélyke hagyatékát átnézték, az alábbi verset találták. Olyan erőteljes hatással volt rájuk a szépsége, a tartalma, hogy lemásolták, és a kórház minden nővérének odaadták.

Az egyik nővér Melbourne-be is magával vitte. Az öregembernek az utókor számára hagyott egyetlen öröksége az óta számos magazin karácsonyi számában megjelent országszerte, többek között mentális egészség témájú magazinokban. Egyszerű, de ékesszóló verse mellé diaporáma is készült.

És ez az öregember, akinek nem volt mit hagynia a világra, most ,,névtelen" versével az interneten bejárja az egész világot.

A fura öreg

Kinek gondoltok, amikor rám néztek?
Mit láttok? Kit láttok, nővérek?
Egy fura öreget, nem annyira bölcset,
Mit lát, mit csinál - ő nem is tudja már.
Elejti a falatot. Ha hangosan
koszegimarika, 2019. május 19. vasárnap, 08:42
Érettségi - Országszerte megkezdődtek a magyar írásbelik
Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint magyar nyelv és irodalomból középszinten 1150 helyszínen 70 412, emelt szinten 49 helyszínen 1 608 vizsgázó tesz érettségit.

A magyar nyelv és irodalom vizsgatárgy középszintű írásbelije 240 percig tart. A vizsgázóknak két feladatlapot kell megoldaniuk, az elsőre 90, a másodikra 150 perc áll rendelkezésre.

Az I. feladatlap egy szövegértési és egy szövegalkotási feladatot tartalmaz. A vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be a feladatok megoldására. A szövegértési feladatsor bázisszövege egy, esetleg két (egymással összefüggő) ismeretterjesztő szövegből, publicisztikai műből vagy ezek részletéből áll. A szövegalkotási feladat lehet érvelés vagy gyakorlati szövegműfaj alkotása, amelynek elvárt terjedelme 120-200 szó. A vizsgadolgozatokat 90 perc elteltével a felügyelő tanár összegyűjti, és ezután osztható ki a II. feladatlap, amely egy műértelmező szöveg alkotását várja el a vizsgázóktól: ez - a diákok
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 09:21
Heti időjárás előre jelzés
Nagyobb kép

..............
Május 06.
Túlnyomóan borult idő várható, csak estétől kezd el nyugat felől szakadozni a felhőzet. Délig országszerte ismétlődő esőre, záporra kell számítani, majd délutántól fokozatosan szűnik a csapadék, az esti órákban már inkább csak a Duna-Tisza közötti sávban eshet. Többfelé készülhetünk jelentős mennyiségű csapadékra. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúl nyugati részén, illetve a Zemplén térségében viharos lökések kísérik. Csak estére veszít erejéből a szél, de erős lökések még ekkor is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

- Kiadós esőt kapunk a nyakunkba.
Ahogy az lenni szokott (vagy nem), hétvégére elromlott az idő.
maroka, 2019. május 06. hétfő, 08:07
Hajnalra visszatért a nyugalom a Gázai övezetben és környékén
Az Iszlám Dzsihád gázai terrorszervezet szóvivői szerint Izrael könnyítéseket ígért az övezet lakóinak a kairói tárgyalásokon, amelyeken palesztin források állítása szerint hétfő hajnalban tűzszüneti megállapodás született: halászati zónájuk kiterjesztését, az áramszolgáltatás és az üzemanyag-ellátás javítását - közölte a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap.

Az izraeli médiában megjelent értesülések szerint az utolsó vitás kérdés a Katarból a gázaiaknak rendszeresen érkező készpénzsegély ügye volt, ugyanis az övezetben kulcsfontosságúnak tekintették az esedékes harmincmillió dollár (mintegy nyolc és félmilliárd forint) megérkezését a vasárnap elkezdődött ramadán böjti hónap ünnepségeihez.

A tűzszünet ellenére az övezet negyven kilométeres körzetében hétfőn is zárva tartanak az oktatási intézmények, hogy otthon, az óvóhelyek közelében lehessenek a gyerekek a palesztin rakétatámadások kiújulása esetén.

Éjszaka Jeruzsálemben eltemették a palesztin rakétatámadások negyedik
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 07:21
Izrael célzott légicsapással megölte az iráni pénzek Gázába juttatásának felelősét
A 34 éves Hamed Chadrire egy levegőből érkező rakéta csapott le, amikor autójával Gáza városban közlekedett. Ő volt az irániak embere az övezetben, aki nagy összegekben iráni készpénzt juttatott a terrorszervezetekhez.

A ynet szerint ezzel az izraeli hadsereg visszatért a terrorért felelős személyek elleni kivégző akciók gyakorlatához.

Az Iszlám Dzsihád nevű gázai iszlamista csoport szóvivője a célzott kivégzés után bejelentette, hogy Izrael minden városát lőni fogja.

"Készen állunk egy nyílt hadműveletre Izraellel szemben, és nem lesz benne sehol sem biztonságos hely. Ha Izrael továbbra is házakat bombáz, akkor Izrael minden városát és térségét támadni fogjuk" - fenyegetőzött az Iszlám Dzsihád vasárnap az izraeli légierő ellencsapásai után.

A hadsereg szóvivőjének bejelentése szerint a katonák a Sin Bet belbiztonsági szolgálattal közösen hajtották végre Chadri kivégzését, aki olyan pénzváltó vállalkozás tulajdonosa volt, amelyet Izrael 2018 júniusában terrorszervezetnek
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 16:31
Havazik a Kőszegi-hegységben
hideg mellett a metsző szélre is felkészül - a magasabb részeken 80 km/órát meghaladó lökések is lehetnek! A következő másfél napban a Bakony magasabb részein, illetve holnapra már az Északi-középhegységben is kifehéredhet (átmenetileg!) a táj.

További időjárásjelentés:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma, vasárnap túlnyomóan borult idő várható: országszerte ismétlődő esőre, záporra kell számítani, többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.

A Dunántúlon sokfelé viharos lesz az északi, északnyugati, másutt megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 5 és 10, másutt 10 és 17 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb. Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő.

A Köpönyeg azt írja, hétfő estig marad a borongós idő. Eleinte többfelé, majd egyre inkább csak a
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 16:16
Képek, videók
bb ma országszerte.jpg
snbela44
2014. március 21. péntek, 03:40
Gobl_Gabor-eloallitas. jpg
oswald_andras
2009. szeptember 20. vasárnap, 07:57
élőszó_legeltetés0311. jpg
maroka
2018. március 11. vasárnap, 15:24
legeltetes.jpg
rzsi-
2015. január 22. csütörtök, 15:29
legeltetés
alpiger
2007. október 04. csütörtök, 08:38
Szabadban
sanci81
2018. július 15. vasárnap, 18:12
kint a szabadban0710.jpg
maroka
2018. július 10. kedd, 18:51
A szabadban 01.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:13
A szabadban 02.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:13
Sèta a szabadban
eva6
2017. november 14. kedd, 12:34
Nő a szabadban
eva6
2017. július 06. csütörtök, 10:31
Pihi a szabadban.gif
pacsakute
2016. november 05. szombat, 17:41
Játék a szabadban
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:08
Meditáció a szabadban.jpg
pacsakute
2016. január 23. szombat, 21:00
Szabadban
fdckutyaiskola
2015. október 13. kedd, 19:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.