Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 13:30 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bárány napokat rendeznek a hétvégén országszerte
A bárányhús az iparilag előállított húsokhoz képest magasabb minőségű élelmiszer, hiszen a legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak, így jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával - áll közleményben.

A program ötletgazdái remélik, hogy az országos kampánnyal jobban fel tudják hívni a figyelmet erre a húsfélére és fogyasztásának jótékony hatásaira. A programban résztvevők listája folyamatosan bővül, amelyről a projekt Facebook-oldalán, vagy weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Akik a hétvégén nem tudnak étterembe menni, azoknak a www.barihus.hu oldalon kínálnak a szervezők otthon is elkészíthető recepteket, valamint bővebb információkat is találhatnak itt mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind a juhtartás pozitív hatásairól.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 13:11
Címkék: hétvégén országszerte, iparilag előállított, legeltetésnek köszönhetően, szabadban nevelkednek, legeltetés egyben, helyben termelés,
Kommentek
Agrármarketing Centrum: várakozáson felüli sikerrel zárult az őszi mézkampány
A közlemény szerint az október 15. és december 9. közötti őszi kampányban az agrártárca, az AMC, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) mézes reggelivel, rádiókampánnyal és jótékonysági akcióval is népszerűsítette a mézfogyasztást.

A november 17-én, Tatán megnyitott "Mézes reggeli" programhoz országszerte rekordszámú, 1011 óvoda és iskola csatlakozott. Az akció során minden eddiginél több, mintegy 165 ezer gyermek kapott mézes kenyeret, ajándék tasakos mézet és kifestő füzetet a helyi méhészektől ismeretterjesztő foglalkozás keretében.

A két hétig tartó országos rádiókampány során 3 országos és 2 vidéki rádiócsatornán, összesen 161 alkalommal sugározták a szpotokat, így több mint 2,3 millió ember találkozott legalább egyszer a hirdetéssel.

December 7-én a méhészek védőszentje, Szent Ambrus napján, országosan 10 mézlovagrend tagjai keresték fel 15 idősek otthona és gyermekotthon lakóit, hogy mézet ajándékozzanak a rászorulóknak. Az AMC a
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 10:31
Illegális bevándorlás - Közel 20 ezer elutasított menedékkérőt toloncoltak ki Németországból október végéig
elhagyó 29 600 fővel együtt sem érte el a 35 ezret, az elutasított menedékjogi kérelmek száma viszont meghaladta a 230 ezret.

A haza-, illetve kitoloncolások végrehajtásárért a tartományok felelősek. A belügyminisztérium új kimutatása szerint az idén a január-októberi időszakban az észak-rajna-vesztfáliai hatóságok szállították el a legtöbb elutasított menedékkérőt, 5548 főt. A második Bajorország 2758 fővel, a harmadik Baden-Württemberg 2569 fővel.A beszámolóban kiemelték, hogy országszerte csupán 427 férőhely van a kitoloncolási őrizetbe vett elutasított menedékkérők elhelyezésére. Nyolc tartományban egyetlen ilyen férőhelyet sem tartanak fenn a hatóságok. Köztük van az összes keleti - a volt NDK területén fekvő - tartomány.

Az FDP-frakció migrációs ügyekkel foglalkozó vezető szakpolitikusa, Linda Teuteberg riasztónak nevezte a tartományok gyakorlata közötti jelentős eltéréseket. Kiemelte: annak révén, hogy számos tartományban egyetlen elutasított menedékkérőt sem lehet kitoloncolási
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 19:45
Fülöp Attila: a nevelőszülőség emblematikus hivatás
Fülöp Attila az Egy nap a nevelőszülőkért Zala megyében elnevezésű rendezvényen közölte: a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampányt azért is indították el, hogy be lehessen mutatni "a másért való élet" hivatását, azokat az embereket, akik minden nap próbálják jobbá tenni a gyerekek életét.

Jelenleg mintegy 15 ezer gyermeket gondoznak nevelőszülők. Ők azok, akik nemcsak segítő jobbot nyújtanak a gyerekeknek, de a saját otthonukba engedik be őket, "cipőt adnak rájuk és utat mutatnak nekik", mindig ott vannak, amikor valakinek a legnagyobb szüksége van erre - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: ezt a hivatást a legjobban és leghitelesebben úgy lehet bemutatni, ha a nevelőszülők is minél többet beszélnek a munkájukról, így erősödhet a nevelőszülőség megbecsülése.

Jelezte: a gyerekeket is szerették volna bevonni a programba, ezért találták ki számukra a Lehetetlen nincs elnevezésű rajzpályázatot, amelyre országszerte mintegy háromezer pályamű érkezett.

Fülöp Attila a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 18:45
Szervezkedőknek, tüntetőknek ajánlom
szüksége egy átlagEMBERnek.
Miután, már a sokadik 10 évet kezdem el a győzködéssel, rájöttem, ha nem akarok valakit AKARATA ELLENÉRE MEGVÁLTANI, "MEGVÁLTOZTATNI", akkor meg kell tudni győzni őt arról, hogy AKARJA azt a változást, ami nem csak őt személy szerint kihozhatja a PAKTUM-BETARTÓK rendszeréből, hanem kisebb-nagyobb közösségének tagjait is, és így végül az egész NÉP-et!!
*
Ehhez a MEGGYŐZÉSHEZ kellene a média, mert a leglepusztultabb településen élő nyomorgók is nézik a tv-t országszerte! És, itt a szórakoztatáson van a hangsúly.
Ezt nem tudtam megértetni Halász Józseffel sem, hogy nem tudományos előadásokon kellene a Szent Korona-eszmét hirdetni, hanem a szent korona szolgálatnak el kellene jutnia minden egyes egyénhez, családhoz és a legföldhözragadtabb létproblémák megoldásában kellene segíteni. És csak úgy mellesleg - nem ártana, ha tudnák az emberek, hogy azok akik segítenek, a Szent Korona-eszme szolgálói!
Ezt elutasította Halász József, mert .... már nem is
furaila, 2018. december 11. kedd, 18:39
Illegális bevándorlás - Rendőrökre támadtak Németországban egy menedékkérőket befogadó állomáson
egyebek mellett súlyos garázdaság és gyújtogatás gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük.

A bajorországi Bambergben egy volt amerikai katonai lakótelepen építettek ki menedékkérőket befogadó állomást, amely augusztus óta a megérkezés, a döntés és a visszatérítés jelentésű német szavak kezdőbetűi alapján AnkER (magyarul: horgony) központoknak nevezett létesítmények hálózatához tartozik. A bambergi központ kapacitása 1500 fő, december eleji adatok szerint 1300-an laknak benne.

Jelenleg országszerte nyolc AnKER központ működik. Az elképzelés lényege, hogy az újonnan érkező menedékkérőket a helyi közösségek életébe beágyazva működtetett, kisebb szállásokra épülő decentralizált rendszer helyett néhány nagyobb, központi állomáson helyezik el, a német társadalomtól elkülönítve. A központokon kirendeltséget működtet a menekültügyi eljárásban érintett valamennyi állami szerv - a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) mellett például a gyámügyi hatóság, a munkaügyi hivatal és a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 17:15
K&H: 9,6 milliárd forintos garancia kkv-k innovatív beruházásaihoz
Aportfóliógarancia lízing- és kölcsönügyletekre vehető igénybe. A garanciakeret 2,4 milliárd forint összeghatárig, 1-10 éves futamidőre szóló finanszírozáshoz nyújt 50 százalékos garanciát, hogy ezáltal lehetőséget biztosítson a kkv-k, valamint a nagyobb - legfeljebb 499 embert foglalkoztató - cégek kedvezőbb feltételek melletti hitelhez jutásához, és ezzel K+F beruházásaik megvalósításához.

A garanciát az Európai Unió pénzügyi támogatásával működő InnovFin Garancia (InnovFin SME Guarantee Facility) biztosítja a Horizon 2020 program keretében rendelkezésre bocsátott pénzeszközök és az Európai Beruházási Terv keretében létrehozott Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) segítségével. Az ESBA célja produktív beruházások finanszírozásának és végrehajtásának támogatása az Európai Unióban, és a finanszírozáshoz való hozzájutás mértékének növelése - ismerteti közleményében a bank.

A K&H országszerte 206 lakossági fiókot működtet, mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfele van,
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 16:14
Együttműködési megállapodást kötött a Fesztiválzenekar és a Filharmónia
azokat is megismertetni a zenei programokkal, akiknek még nem volt részük bennük vagy valamilyen okból nem engedhetik meg maguknak.

Szamosi Szabolcs elmondta, hogy az öt év alatt nézőszámuk 36 százalékkal, koncertjeik száma 30 százalékkal nőtt. A 2018-as évben 380 ezren látogatták a koncerteket, köztük 300 ezer gyerek és fiatal vett részt az ifjúsági programokon. Az ügyvezető igazgató hozzátette: az összes szimfonikus zenekar az országban 40 ezer gyereket ér el egy évben, az Operaház 50 ezret. Országszerte több mint 220 helyszínen érhetők el ifjúsági koncertjeik, valamint 17 városban kínálnak 20 felnőtt bérletet. Kitért az országos OrgonaPont sorozatra is, amelyet augusztusban rendeznek meg, és évről évre nő a bekapcsolódó városok száma.

A közönség olyan világhírű előadók hangversenyét hallhatta szervezésükben országszerte, mint a Londoni Filharmonikus Zenekar, a Westminster Katedrális Kórusa, a The King's Singers, Sebestyén Márta, Miklósa Erika és Ránki Dezső. A felnőtt és ifjúsági koncertek
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 15:12
Az Európai Bizottság figyelemmel követi a Franciaországban bejelentett intézkedések költségvetési vonzatait
Emmanuel Macron francia államfő hétfőn bejelentette, hogy egyebek mellett megemelik a minimálbért, járulékmentessé teszik a kétezer eurónál alacsonyabb összegű nyugdíjakat, illetve adó- és járulékmentessé teszik a túlórapénzeket. Becslések szerint ezen intézkedések mintegy 8-10 milliárd euróba kerülhetnek.

"Az Európai Bizottság szorosan figyelemmel fogja követni Macron elnök bejelentéseinek hatását a francia költségvetési hiányra" - mondta Moscovici.

"Folyamatos kapcsolatban vagyunk a helyi hatóságokkal" - tette hozzá a brüsszeli testület francia tagja.

Az úgynevezett sárgamellényesek mozgalma november 17-én kezdődött tüntetésekkel és úttorlaszokkal. A múlt szombati, immár negyedik tiltakozónapon nagyjából 136 ezren vonultak utcára országszerte. A december 1-jei tüntetés erőszakos zavargásokba torkollott.
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 13:36
Képek, videók
bb ma országszerte.jpg
snbela44
2014. március 21. péntek, 03:40
Gobl_Gabor-eloallitas. jpg
oswald_andras
2009. szeptember 20. vasárnap, 07:57
élőszó_legeltetés0311. jpg
maroka
2018. március 11. vasárnap, 15:24
legeltetes.jpg
rzsi-
2015. január 22. csütörtök, 15:29
legeltetés
alpiger
2007. október 04. csütörtök, 08:38
Szabadban
sanci81
2018. július 15. vasárnap, 18:12
kint a szabadban0710.jpg
maroka
2018. július 10. kedd, 18:51
A szabadban 01.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:13
A szabadban 02.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:13
Sèta a szabadban
eva6
2017. november 14. kedd, 12:34
Nő a szabadban
eva6
2017. július 06. csütörtök, 10:31
Pihi a szabadban.gif
pacsakute
2016. november 05. szombat, 17:41
Játék a szabadban
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:08
Meditáció a szabadban.jpg
pacsakute
2016. január 23. szombat, 21:00
Szabadban
fdckutyaiskola
2015. október 13. kedd, 19:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.