Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 07:41 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Robbantásos merénylet megakadályozásáról számolt be a Krímből az FSZB orosz titkosszolgálat
Az FSZB szerint elfogtak egy orosz állampolgárt, aki "ukrán szélsőséges szervezetek" tagjaként egy adminisztratív épületben tervezett robbantást végrehajtani egy házilag előállított pokolgéppel. A robbanószerkezetet a "náci ideológiát valló" gyanúsított garázsában találták meg, az előállításához szükséges komponensekkel és szerszámokkal, valamint több palacknyi gyújtófolyadékkal együtt.

Az őrizetbe vett férfi személyazonosságát hivatalosan nem közölték, de az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a Szaki városban lakó Oleg Prihogykót fogták el. A gyanúsított ellen terrorcselekmény előkészítése és robbanószerkezetek törvénysértő előállítása címén büntetőeljárás indult.

A Krím félszigetet 2014-ben csatolta el Oroszország Ukrajnától, a félszigeten megrendezett népszavazás eredményére hivatkozva, amit a nemzetközi közösség nem ismert el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 13:41
Címkék: Oleg Prihogykót, Oroszország Ukrajnától, orosz állampolgárt, adminisztratív épületben, házilag előállított, előállításához szükséges,
Kommentek
Csütörtökön lejár az adategyeztetés határideje
Az egyeztetés minden olyan banki, biztosítós, önkéntes nyugdíjpénztári és önkéntes egészségpénztári tagra vonatkozik, aki 2017 júniusa előtt nyitott számlát, és dokumentumait korábban nem másolták le, adatait nem egyeztették.

Az Országgyűlés június 25-én módosította a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló jogszabályt, négy hónappal, október 31-ig elhalasztva az adategyeztetés határidejét. A pénzügyi szolgáltatóknak a módosítás hatályba lépését követő három napon belül tájékoztatniuk kellett azon ügyfeleiket, akiknek az esetében addig az átvilágítás még egyáltalán nem, vagy nem teljes körűen történt meg.

Mind a Magyar Nemzeti Bank, mind a Magyar Bankszövetség többször felhívta az ügyfelek figyelmét az adategyeztetés fontosságára. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára szeptember elején azt mondta: mintegy félmillió lakossági és csaknem 150 ezer vállalati ügyfél nem tett még eleget a kötelezettségnek. Ez a lakossági számlák 5 százalékát, a
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 07:04
Lejár az adategyeztetés határideje csütörtökön
Az Országgyűlés június 25-én módosította a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló jogszabályt, négy hónappal, október 31-ig elhalasztva az adategyeztetés határidejét. A pénzügyi szolgáltatóknak a módosítás hatályba lépését követő három napon belül tájékoztatniuk kellett azon ügyfeleiket, akiknek az esetében addig az átvilágítás még egyáltalán nem, vagy nem teljes körűen történt meg.

Mind a Magyar Nemzeti Bank, mind a Magyar Bankszövetség többször felhívta az ügyfelek figyelmét az adategyeztetés fontosságára. Szeptember 9-én Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: mintegy félmillió lakossági és csaknem 150 ezer vállalati ügyfél nem tett még eleget a kötelezettségnek. Ez a lakossági számlák 5 százalékát, a céges ügyfelek 10-15 százalékát jelenti - fejtette ki.

A bankszövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy a kötelező azonosításra a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem miatt van
velemenyezd, 2019. október 27. vasárnap, 07:04
Krónika 2. rész (napirend előtt)
kormánypártok művelnek, ahelyett szabadságra vágynak, "azután a lopás, fenyegetés és zsarolás után", amit sok millió emberrel szemben tette

Hangsúlyozta: Karácsony Gergely nem milliárdos támogatással, propagandagépezettel, hanem a választók segítségével lett a főváros új vezetője, aki számos új, a kormányzatnak fájó lépést jelentett már be, legyen szó a Lokál című lap terjesztési engedélyének visszavonásáról, az elhelyezés nélküli kilakoltatások leállításáról vagy a Római-part "ledózerolásának" megakadályozásáról vagy a klímavészhelyzet kihirdetéséről.

Kifogásolta, hogy a GDP 37 százalékáét előállító Budapest csak a források egy százalékát kapják vissza, ami a kórházak pusztulását, a főváros kisemmizését jelenti, feltéve a kérdést: "miniszterelnök úr, drága, ön szórakozik velünk?".

Az ellenzéki képviselő szerint arra jöttek rá a fővárosiak és a nagyvárosok lakói, hogy "a luxushempergő" Borkai Zsoltok "százával rohangálnak ebben az országban" a "kereszténynek hazudott"
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 16:15
Lavrov: Moszkva nem engedi meg Kijevnek a "normandiai négyek" eddigi megállapodásai felülvizsgálatát
"Az az érzésünk, hogy az ukrán fél azért követeli a normandiai csúcs megrendezését, hogy felülvizsgálják Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország vezetőinek korábbi megállapodásait. Ez csapást jelentene a +normandiai négyek+ reputációjára, és mi mindent minden megteszünk azért, hogy ezt ne engedjük megtörténni" - fogalmazott az orosz tárcavezető.

Elutasította azt az ukrán vádat, amely szerint Moszkva késlelteti a csúcs megrendezését. Úgy vélekedett, hogy a Steinmeier-formula aláírásával a Donyec-medencei csapatszétválasztással kapcsolatban hangoztatott feltételekkel Kijev voltaképpen azt szeretné elérni, hogy a kiéleződött helyzetben a csúcsot pusztán a csúcs megtartásának kedvéért hívják össze.

"Új feltételnek" és "ultimátumnak" nevezte az az ukrán fél által megfogalmazott igényt, hogy hétnapos fegyvernyugváshoz előzze meg a csapatszétválasztást Petrivszke (Petrovszkoje) és Zolote (Zolotoje) körzetében. Mint mondta, amikor a "normandiai négyek" 2016-ban megállapodtak arról, hogy a
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 16:32
Terrorcselekmények megakadályozásáról számolt be Kabard- és Balkárföldről az FSZB
Az FSZB közölte, hogy egy Csornaja Recska és Altud község közelében lévő erdei rejtekhelyen két pokolgépet talált. A 10 kilogramm trotillal egyenértékű hatóerejű robbanószerkezeteket tűzszerészek a helyszínen megsemmisítették.

Ezt követően az FSZB emberei és helyi rendőrök Nartkala városban őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki beismerő vallomást tett. A gyanúsított büntetett előéletű, korábban terrorizmussal összefüggő bűncselekmény miatt ítélték el.

Alekszandr Bukszman orosz főügyészhelyettes július végén közölte, hogy Oroszországban a hatóságoknak az év első felében 17 esetben sikerült terrorcselekmény megszervezésére irányuló kísérletet megakadályozniuk.
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 16:42
Krónika 10. rész (költségvetést megalapozó törvények, napirend után)
Mesterházy Attila szerint vissza kellene vonni az "eltemetheted saját magad" programot.

DK: eldugja a Fidesz a százmilliós osztalékfizetéseket

Varju László (DK) vezérszónokként egyebek közt a salátatörvény azon részét emelte ki, amely fizetőssé tenné egyes cégadatok lekérdezését. Szerinte ezzel bizonyos cégadatokat akarnak "eldugni", amelyekből a százmilliós osztalékfizetések kiderülnek, pedig ennek ellenkezőjére, az átláthatóság növelésére lenne igény.

Az önkormányzat eladósodásának megakadályozásáról szólva azt mondta, 24 önkormányzatot adósított el a Fidesz, de az ügyet Polt Péter legfőbb ügyész nem engedte kivizsgálni, így erről beszélni farizeus magatartás a Fidesz részéről. Úgy vélte, a javaslat egyetlen célja, hogy az önkormányzatokat rövid pórázon tartsák.

A képviselő kifogásolta azt is, hogy a 12 évesnél idősebb korú pszichiátriai és szenvedélybetegek a felnőtteket ellátó intézetbe kerülhetnek. Stadionok helyett inkább olyan intézményeket kellene építeni, amelyek ellátják ezeket
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 22:33
Krónika 10. rész (viták, napirend után)
lakhatási problémákról beszélt, mint mondta, osztrák és szlovák beköltözők miatt folyamatosan emelkedik az albérlet ára.

Dúró Dóra (független) az általa beterjesztett, abortusszal kapcsolatos javaslatáról beszélt, a képviselőnő szeretné, ha az abortusz előtt az anyával meghallgattatnák a magzat szívhangját.

Hegedűs Lorántné (Jobbik) a szentendrei Postás Strand helyére tervezett irodaház építése ellen szólalt fel, frakciótársa, Lukács László György pedig a dizájnerdrogok terjedésének megakadályozásáról beszélt. Szintén a Jobbik frakcióból emelkedett szóra Ander Balázs, aki az idősek megbecsülését kérte, Brenner Koloman (Jobbik) a Győr-Moson-Sopron megyei közutak rossz állapota miatt kért szót, Z. Kárpát Dániel (Jobbik) pedig folytatva "Meddig még?" felszólalás-sorozatát a kilakoltatásokról egy hétvégi kilakoltatásról számolt be, amelyet a jelen lévő jobbikosoknak sikerült megakadályozni.

Hajdu László (DK) a szeptember 10-én elhunyt Géczi István focistáról, országgyűlési képviselőről emlékezett
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 20:24
Képek, videók
Őfelsége Titkosszolgálatá
rambobby
2007. szeptember 26. szerda, 08:13
Robbantás mafla módra.gif
pacsakute
2012. szeptember 21. péntek, 20:35
A robbantás után
dnemethk
2008. augusztus 14. csütörtök, 10:32
A robbantás után
szaszo
2006. május 09. kedd, 16:59
A robbantás előtt
szaszo
2006. május 09. kedd, 16:57
0 Supliak oleg.jpg
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 13:10
0 _shuplyak_oleg_1345728 7
lovaszmarika
2017. december 10. vasárnap, 18:11
9euUEfcaCKft5OlEg1AjnW zvN
boszi0604
2015. augusztus 05. szerda, 22:52
Oleg Trofimov3.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:21
Oleg Trofimov2.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:20
Oleg Trofimov.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:20
Oleg Shuplyak kép
szalai0913
2014. február 24. hétfő, 13:00
0 Oleg Shuplyak érdekes
lovaszmarika
2013. augusztus 11. vasárnap, 18:26
Oleg Makarov kozmonauta l
vargaspace
2012. december 07. péntek, 23:45
Oleg Shuplyak munkája
dnemethk
2012. augusztus 14. kedd, 07:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.