Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 21:46 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iohannis: nem maradhat következmények nélkül, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság elmarasztalta Romániát a K
A jobboldali államfő szerint az EJEB döntése nyomán semmivé foszlott az alkotmánybíróság - korábbi vitatható határozatai miatt amúgy is megtépázott - hitele, és elkerülhetetlenné vált a CCR működésének felülvizsgálatát is magában foglaló alkotmányos reform.

Iohannis megjegyezte: a tavaly ősszel ellenzékbe kényszerített Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányzása idején három éven keresztül az igazságszolgáltatás szétzilálásán munkálkodott olyan büntetőjogi törvénymódosítások által, amelyek a bűnözőket védték a tisztességes emberekkel szemben. Az elnök hozzátette: nem számít arra, hogy a DNA-főügyész eltávolításának értelmi szerzőjeként a PSD most sietne parlamenti vizsgálóbizottságot alakítani Kövesi emberi jogainak megsértése ügyében, de biztos benne, hogy a választók megbüntetik a szociáldemokratákat ezekért a súlyos vétségekért.

Ludovic Orban kormányfő, az államfőt támogató Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt sürgette, hogy a CCR ismerje el nyilatkozatban és hivatalos formában is vétkét.

"Romániának hiteles alkotmánybíróságra van szüksége, nem olyan egyénekre, akik a PSD cinkosai. A PSD tehet arról, hogy Romániát meg nem érdemelt módon sarokba állította az EJEB. Azoknak a szociáldemokratáknak, akik Liviu Dragnea (volt PSD-elnök) ügyét szolgálva a jogállam és az igazságszolgáltatás függetlensége ellen harcoltak, távozniuk kell a közéletből" - jelentette ki a román miniszterelnök.

A bukaresti igazságügyi tárca kedden közleményben jelezte: javasolni fogja, hogy Románia hívja vissza a Velencei Bizottságból Tudorel Toader alkotmányjogászt, aki 2018-ban igazságügyi miniszterként kezdeményezte és - a CCR határozata révén - az államfőnél is kikényszerítette a DNA-főügyész leváltását.

Valer Dorneanu, a CCR elnöke, volt szociáldemokrata házelnök szerint az EJEB döntése nem a román alkotmánybíróságot bírálja, Ludovic Orban pedig már egy éve azt hajtogatja, hogy a taláros testület tagjai lejáratták magukat. A politikusokat semmi sem akadályozza meg abban, hogy módosítsák az alkotmánybíróság működéséről szóló törvényt - jegyezte meg Dorneanu.

Az EJEB kedden közzétett határozata szerint sérült Kövesi tisztességes tárgyaláshoz való joga, amikor a román alkotmánybíróság döntésének eleget téve a román államfő felmentette a korrupcióellenes ügyészség (DNA) éléről. A végzés megállapítja: Románia megsértette a főügyész véleménynyilvánítási szabadságát is, Kövesit ugyanis azért mentették fel, mert bírálta a korrupció büntetésével kapcsolatos törvénymódosításokat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 17:12
Címkék: Szociáldemokrata Párt, Ludovic Orban, Nemzeti Liberális Párt, Liviu Dragnea, Velencei Bizottságból Tudorel Toader, Valer Dorneanu,
Kommentek
Franciaországban eddig kétszer annyi munkahely szűnt meg idén, mint tavaly
tíz főt foglalkoztató cégeknél 1672 elbocsátási eljárás indult, több százezer alkalmi foglalkoztatott szerződését pedig nem hosszabbították meg.

Az első leépítési terveket június elején jelentették be, az első héten 15-öt, a másodikon 19-et, és azóta hetente nagyjából harmincat.

A legnehezebb helyzetbe a repülőgépgyártás került, az Airbus világszerte 15 ezer, Franciaországban 5 ezer munkahelyet szüntet meg, miközben az Air France légitársaságnál 7600 álláshelyet számolnak fel, aminek következményeként számos beszállító és alvállalkozó is elbocsátásokat tervez.

Az Airbus toulouse-i telephelyén - ahol mintegy 3 ezer munkahely szűnik meg - szerdán három szakszervezet felhívására másfél órás figyelmeztető sztrájkkal tiltakoztak a dolgozók a tervezett elbocsátások ellen, csütörtökre pedig utcai tiltakozást hirdettek.

A Renault autógyár már a járvány miatt kihirdetett karantén elején, márciusban közölte, hogy 4600 munkahelyet megszüntet, és egy kisebb üzemét is bezárja Párizs közelében,
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 16:02
Európa-konferencia - Szlovén miniszterelnök: a Brexit felborította az európai erőegyensúlyt
megközelítése a migrációs krízis idején. Az EU sikere most főként azon múlik, hogy milyen választ ad a Brexitre - hangoztatta.

A schengeni határokat ki kell terjeszteni, az uniót pedig bővíteni kell a nyugat-balkáni országokkal - mondta a szlovén miniszterelnök, aki szerint ez a stratégiai válasz a britek kilépésére.

A koronavírus-járványról szintén úgy vélekedett, hogy egyes globális intézmények súlyos kudarcot vallottak a kezelésekor.

Janez Jansa azt mondta, hogy már dolgoznak a gazdasági következmények, nehézségek megoldásán.

Úgy vélekedett, hogy amíg nincs hatásos vakcina a koronavírus ellen, addig csak akkor térhet vissza az élet a normális kerékvágásba, ha bevezetnek egy olyan digitális alkalmazást, amely képes követni a járvány útját. Így a turizmus legalább részben kilábalhat a válságból - jegyezte meg.

A szlovén miniszterelnök szerint ezekben a nehéz időkben éppen a mostanihoz hasonló, cenzúrázatlan beszélgetésekre van szükség. Európának ügyesebben kell meghatároznia, hogy
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 12:31
Koronavírus - Kövér: indokolatlanok a felhatalmazási törvényt ért kritikák
koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kifejtette: még egy-két hónapot, de akár egy évet is várni kell, amíg elkészül a vakcina, és akkor talán ki lehet mondani, hogy véget ért a járvány. De számításba kell venni az elmúlt fél év tapasztalatai alapján, hogy a globalizációnak vannak nem várt, de logikus következményei, amelyek a jövőben is fenyegethetnek minket - jegyezte meg. Hozzátette: soha nem látott mértékben gyorsult fel a közlekedés, a mozgás a földrészek között, ezért hosszú távon kell kalkulálni a következményekkel, és lehet még ennél rosszabb is a helyzet.

Azt mondta, hogy az a világgazdasági modell, amelynek mi is a részei vagyunk, jelen formájában nem fenntartható. Felértékelődnek az emberi kapcsolatok, más dolgok viszont leértékelődnek: "nem annyira fontos, hogy külföldön töltsük el a szabadságunkat" - fogalmazott.

Kövér László közölte, úgy állapodtak meg az ellenzéki pártokkal, hogy ha ősszel nem újul ki a járvány, akkor visszatérnek a normális működési módhoz az Országházban, azaz
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 19:02
Fidesz-KDNP: a baloldal nemet mondott az adócsökkentésre
a gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyében hozott bírósági döntést. Aláhúzta, ahogy eddig, úgy a jövőben is minden, a bűncselekményektől való elriasztást szolgáló szigorítást támogatnak.

További kérdésekre szintén felháborítónak nevezte a XI. kerület DK-s polgármesterének Adolf Hitlerrel kapcsolatos kijelentését, aminek következményeiről szerinte a párt elnökének, Gyurcsány Ferencnek kell döntenie. Ez egy következmények nélküli párt - mondta Nacsa Lőrinc, majd hozzátette, amennyiben a Fidesz-KDNP politikusa tett volna hasonló kijelentést, akkor nemzetközi támadássorozat indult volna, most azonban a teljes baloldal mélyen hallgat.

Megerősítette, teszetoszaságot, szerencsétlenkedést látnak a Lánchíd felújítása körül, ezért, amennyiben a munkálatok nem kezdődnek meg rövid időn belül, akkor arra kérik a kormányt, vizsgálja meg a felújítás átvételének lehetőségét.

"Jakab Péter pártjából már kilépett a Jobbik" -
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 17:02
Közösen ítélte el Izrael annexiós terveit Németország, Franciaország, Egyiptom és Jordánia
1967-ben elfoglalt palesztin területek bármely részének beolvasztása Izraelbe ellenétes lenne a nemzetközi joggal, és veszélyeztetné a közel-keleti békefolyamatot - áll Heiko Maas német, Jean-Yves Le Drian francia, Számeh Sukri egyiptomi és Ajmán Szafadi jordániai külügyminiszter nyilatkozatában.

"Nem fogadnánk el az 1967-es határok semmilyen módosítását, amelyről a konfliktusban érintett felek nem állapodtak meg" - emelték ki, hozzátéve, hogy az esetleges egyoldalú határmódosítás "komoly következményekkel" járna a térség biztonságát és stabilitását illetően, illetve nagyban akadályozná az "átfogó és igazságos béke" kialakítását célzó törekvéseket.

Egy ilyen lépés az Izraelhez fűződő viszonyra is hatást gyakorolna - hangsúlyozta Németország és Franciaország, valamint az Izraellel egyaránt határos Egyiptom és Jordánia külügyminisztere.

Aláhúzták, hogy a nemzetközi jog és az ENSZ vonatkozó határozatai alapján továbbra is az izraeli-palesztin konfliktus megegyezésre épülő, kétállami megoldását
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 15:31
A bennünk lakozó kegyelem
A bennünk lakozó kegyelem

,,Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet, azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és szállást készítünk magunknak nála." (Jn 14,23)

Jézust szeretni annyit tesz, mint engedelmeskedni neki. Ezért mondja az Úr: ,,Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet." A Krisztus iránti szeretet, amint a házastársi szeretet is, nagyon gyakorlati dolog. Nem szavakból áll, hanem tettekből. Vagy ha szavakra van szükség, ezek csak akkor hordozhatók el, ha a tettekkel megegyeznek.
Aki ily módon, azaz az engedelmességben megmutatkozó szeretet-kapcsolat módján kötődik Krisztushoz, Isten kegyelmét egyre gazdagabban tapasztalja meg életében. Állandóan bizalmat érez magában Isten kegyelme iránt. Valójában Isten lakozik benne.
Megtanulunk úgy gondolni Istenre, mint aki személyében három: Atya, Fiú és Szentlélek. Azért gondolunk rá ily módon, mert így jelenti ki a Biblia az egy örök Istent. Tehát az Atyára gondolunk,
kalmanpiroska, 2020. július 04. szombat, 06:21
Előzzük meg a napégést természetes szerekkel
Minden évben ugyanaz történik: csak miután beszereztük az első leégést és elszenvedtük a következményeit, gondolkozunk el a hatékony napvédelmen. Közben az elmúlt években a klímaváltozás gondoskodott arról, hogy az embernek már kora tavasszal figyelnie kelljen a káros sugarakra, máskülönben az első napégés már márciusban vagy áprilisban fenyeget.

Egy leégést azonban semmiképp sem szabad fél vállról venni. Bár a külső következmények, mint a bőrpirosodás, hólyagok vagy az égő fájdalom néhány napon belül eltűnnek, a bőr nem felejti ezeket a sebeket. Így minden napégés növeli a kockázatát, hogy egyszer bőrrákban betegedjünk meg.

De mit tesz a legtöbb ember, hogy védje magát a naptól? Megveszi az üzletekben a hagyományos napvédő termékeket. Az, hogy ezeknek igen komoly mellékhatásaik lehetnek, úgy tűnik, még nem terjedt el. Különösen az érzékeny bőrű, illetve bőrbetegségekben (neurodermitisz vagy pikkelysömör) szenvedő embereknek ajánlatos ezért a napégést természetes szerekkel
pacsakute, 2020. július 02. csütörtök, 19:11
A férfiak és a változókor – mi is történik pontosan?
mint a nemi érés és a változókor oka
A nemi hormon, a tesztoszteron termelődése a 30. életévig folyamatosan nő. 40 éves korig a tesztoszteronszint nagyjából ugyanakkora, tehát nem növekszik. 40 éves kor után abból indulhatunk ki, hogy évente két százalékkal csökken a hormon szintje. A férfiak gyakran 40 és 45 éves kor között érzékelik a változókor tüneteit. Ezek a tünetek általában a motiválatlanság és gyengeségérzés. A rendkívüli ingerlékenység, belső nyugtalanság és érzelmi ingadozások is következmények. Sajnos sok férfi számol be a koncentráció és az izomerő csökkenéséről. Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is jelentkezhet fokozott verejtékezés, súlynövekedés vagy alvászavarok. Ezek a tünetek egyértelmű jelei az alacsony tesztoszteronszintnek és a változókor kezdetének.

A férfi változókor gyakran teljesítményromlással jár
Az 50 és 60 éves férfiak alkotóerejük teljében vannak. Rendszerint ebben a korban érik el családi és szakmai sikereiket. Ettől a kortól a férfiak egyre inkább elkezdik
pacsakute, 2020. július 02. csütörtök, 16:52
Képek, videók
Következmények.jpg
pacsakute
2013. március 01. péntek, 17:40
A búcsú következményeként
manka13
2006. június 12. hétfő, 15:09
Strasbourgi ugyirat 2010
domig
2010. április 17. szombat, 03:13
Strasbourgi Európa palota
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
A szociáldemokrácia és a
hollygergo
2009. február 07. szombat, 18:12
A Ludovic Minszki gépgyár
farkas1945
2013. december 25. szerda, 11:03
Ludovico Marchetti - Mili
gigi55
2012. március 15. csütörtök, 21:21
Ludovicho Marchetti
lovaszmarika
2011. március 01. kedd, 14:18
Ludoviceum.jpg
il1321
2008. november 02. vasárnap, 16:11
liberálisok.jpg
agica2004
2010. április 27. kedd, 13:44
Liberális család.jpg
erdesz74
2009. augusztus 21. péntek, 13:04
043 - dragnfly.jpg
vlado
2010. március 16. kedd, 22:46
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.