Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 15:20 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Július 20-án rendezik meg a második Libegők éjszakáját
A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter szervezésében második alkalommal megvalósuló eseményen az idén már hat helyen lehet libegőzni éjszakába nyúlóan - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a helyszínek között van a budapesti János-hegyi libegő, a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark, a lilafüredi Libegőpark, a mátraszentistváni Sípark, a sástói Mátra Libegő és az eplényi Kaland Hegy, melyek meghosszabbított nyitva tartással várják a vendégeket.

A BKV és a BKK idén is csatlakozik a Libegők éjszakája országos rendezvényeihez. A Zugligeti Libegő 19 és 1 óra között tart nyitva szombaton, fél 1-ig lehet a völgyállomásról a hegyállomásra utazni. A budapesti rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2000 forintos retúrjeggyel látogatható.

A Zugliget és a János-hegyi kilátó között közlekedő Libegő völgyállomása a Nyugati pályaudvartól közlekedő 291-es autóbusszal, illetve a Széll Kálmán térről óránként induló R158-as retró járattal érhető el. Az R158-as retró autóbusz 18 óráig a megszokott menetrendje szerint óránként, azt követően pedig a rendezvény végéig 12-20 percenként fogja szállítani az érdeklődőket. Zugligetből az utolsó járat 2 óra 30 perckor indul vissza a Széll Kálmán térre. Emellett a rendezvény napján 18 órától folyamatosan ingyenes különjárati autóbuszok indulnak a helyszínre a Clark Ádám térről.

A Zemplén Kalandparkban reggel 9 órától 24 óráig lehet majd libegőzni. Jegyelővétel nem szükséges, retúrjegyet 23 óráig lehet vásárolni.

Az Eplényi Libegő szintén reggel 9 órától 24 óráig látogatható. A libegőzés mellett a vendégeket ingyenes játékokkal - például trambulinnal, ugrálóvárral, mászófallal -, továbbá büfével várják.

A mátraszentistváni szervezők a Síparkban július 20-án állatsimogatóval várják a látogatókat és használható lesz a summer tubing is. A Panorámalift délelőtt 11 órától 21 óráig lesz nyitva, valamint a Hóhatár hütte is várja a vendégeket.

A Libegők éjszakájáról további információk az esemény Facebook-oldalán, a https://www.facebook.com/events/359019177995669/ linken találhatók.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 13:21
Címkék: Chernel István Sí, Turisztikai Klaszter, Zemplén Kalandpark, Mátra Libegő, Kaland Hegy, Zugligeti Libegő,
Kommentek
Műanyag pályás síiskolák 30 helyen a "Tanulj Itthon Síelni!" kampányban
A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint Magyarországon csaknem 600 ezren síelnek vagy hódeszkáznak, és ez a szám folyamatosan emelkedik.

"A Tanulj Itthon Síelni! kampány célja, hogy minél több ember síeljen vagy snowboardozzon hazánkban, és használják egyre többen a hazai sípályáinkat, hiszen a hazai lehetőségek színes választékot biztosítanak a biztos sítudás megszerzésére" - áll a közleményben, amely szerint szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ezeket a sportágakat sosem késő elkezdeni, és Magyarországon a fiatalabbak és az idősebbek számára egyformán elérhető a síelés és a hódeszkázás.

A közlemény kitér rá: a sportágak kipróbálására már az őszi időszakban is számos lehetőség adott Magyarországon, a műanyag sípályás síiskolákban pedig minden évben ingyenes nyílt napot tartanak az őszi időszakban, amikor a gyerekekkel megismertetik a síelés és a hódeszkázás élményét.

A klaszter létrehozta egységes, felhasználóbarát online felületét a
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 11:02
M1 - Több helyen havazik az országban, nyithatnak a sípályák
Az M1 tudósítója Tatáról bejelentkezve elmondta: a településen reggel óta folyamatosan havazik. Néhány óra alatt már 1-2 centiméter hó hullott. A közlekedésben egyelőre nem okoz problémát az időjárás.

A visegrádi Nagy Villám Sípálya üzemeltetőjének tájékoztatása szerint most még csak hóágyúkkal működik a pálya, de - mint hozzátette - az előrejelzések alapján természetes hóra is számítanak: jövő héten kedden, szerdán pár centiméter hó is hullhat.

Fehér Gyula, a Chernel István sí és turisztikai egyesület elnöke elmondta: Magyarországon tíz nagyobb sípálya működik, Visegrádon kívül további 5-6 helyen van hóágyú. Ezek a pályák összefogtak, és a "Síelj itthon!" elnevezésű mozgalom keretében szeretnék bemutatni, hogy Magyarországon is lehet síelni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának adatai szerint a 300 méter feletti települések közül Sopron Brennbergbányán 1 centiméteres hóvastagságot mértek. A 300 méter alatti településeken Sopron kertvárosban és Kuruc-dombon alakult ki hólepel.
velemenyezd, 2016. január 01. péntek, 15:42
Ruszinkó Ádám: a síturizmus hozzájárulhat a belföldi turizmus további erősödéséhez
A közleményben idézik Ruszinkó Ádámot, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkárát, aki szerint ha a mintegy ötszázezer hazai síelő csak néhány százalékát sikerülne a magyarországi síterepeken tartani, ez akár csak egyéjszakás szállásfoglalással is több tízezres nagyságrendben bővíthetné a belföldi vendégforgalmat.

A turizmusért felelős helyettes államtitkár tájékoztatása szerint az idén az első háromnegyed évben 8,16 millió vendég 20,75 millió éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégszám 8,4 százalékkal, a vendégéjszakák száma 6,4 százalékkal haladta meg a tavalyit. Ezen belül az összes vendégéjszakák közel felét kitevő belföldi vendégforgalom emelkedése 6,3 százalékos volt - ismertette.

A közlemény idézi Glázer Tamást, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettesét, aki a Síelj itthon! projektről elmondta: a hazai sípályák és a kapcsolódó szálláshelyek, vendéglátóhelyek többsége olyan kis- vagy középvállalkozás, amely elfogadja
velemenyezd, 2015. december 08. kedd, 18:02
NGM: a síturizmus fellendítéséhez együttműködésre is szükség van
Hozzátette, hogy a májusban megalakult Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter tagjai közötti összefogás, mint például a kedvezményes programok, szállodákkal közösen kialakított csomagok, a síközpontok fejlesztése mind kedvező feltételeket teremt és egybeesik a kormány belföldi turizmus élénkítésére irányuló törekvéseivel. Az NGM hellyettes államtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy a síturizmus bővülése újabb munkahelyeket is teremthet.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója hangsúlyozta, hogy december-februárra a belföldi vendégéjszakáknak mindössze 15 százaléka esik, ennek növelése érdekében a zrt. a sípályák, szakmai szervezetek, kereskedelmi cégek alkotta klaszter szakmai partnereként számos platformon népszerűsíti a síturizmust. Megjegyezte azt is, hogy több sípálya is elfogadja már a SZÉP-kártyát.

Fehér Gyula, a hazai síturizmus összefogásáért létrejött Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter ötletgazdája ismertette: statisztikák szerint a magyar
velemenyezd, 2014. december 09. kedd, 14:42
szeretettel
Ocskai-ja, a Történelmi Társulat kiadásában megjelent sok szép életrajz: Mátyás király, Békés Gáspár, Anjou Mária, Béldy, Zay, Szency-Molnár, Rákóczi György, Thurzó, Csák Máté, Kun László, Pázmány stb. stb.

Drágák? Legyen inkább kevés a hazai könyvünk, mintsem sok, idegen. Népkönyvtárba drágák talán a Tóth Béla könyvei is: a Magyar ritkaságok, Mendemondák és Szállóigék, de nem többet érnek-e nekünk, mint akár egy boglya Münchhausen és Tartarin? Nem kellene-e ott lennie minden könyvtárban a Chernel-féle nagy Madárkönyvnek, is? Nem értékesebb-e nekünk sok idegen könyvnél az Apor könyve? Kőváry Történelmi regéi? Orbán Balázs Székelyföldje, vagy hogy egy sokkal olcsóbb könyvet mondjak: ott van az antikváriusok irodalmi lomtárában mindenfelé a Nagy Miklós-féle, Magyarország képekben című igen becses és érdekes, nagyon is népnek való könyv. Hát a népköltési gyűjtemények? Fischer Petőfi-életrajza? és még néhány száz stb.

Nagy elképedéssel látom, hogy a Biblia nincs meg egyik népkönyvtárban se.
sayuri, 2011. november 08. kedd, 11:07
Mikor kezdtek síelni Mo-n?
Mikor kezdtek síelni Magyarországon?

A sí első komoly tárgyalását a Herkules című sportújság 1884. évi kötetében találjuk. A cikk címe: A hócipők.

Persze, ma egészen mást értünk hócipőn. Akkor nyilván a sílécet mondták így. A németek jégcipőnek nevezik, a norvégok - sínek... "Norvégiában parasztok és városiak, ifjak és öregek egyaránt művelik, még síversenyeket is rendeznek! Hazánkban e sport teljesen ismeretlen, pedig az alkalom megvolna űzéséhez..."

Az első magyar híradás a sísportról tehát 1884-ből való. A gyakorlati sportolás 1892 telén indult meg. A korabeli tudósító így ír az eseményről: "Földvári Tibor és Ehrlich János megkezdték a svéd hócipő-korcsolyázást, majd egy öl hosszú, keskeny facipőkkel a Gellérthegy nyugati és az óbudai hegyek alkalmas lejtőin száguldozván lefelé. Ehrlich a legutóbbi hóvihar alatt az Andrássy úton is végigsiklott."

Az első magyar szakkönyvet a síről a kiváló magyar ornitológus, Chernel István írta. A lábszánkózás kézikönyve
donaldduck, 2010. december 16. csütörtök, 10:59
Május- Igéret hava
megünnepléséröl az Európai Unió tagországainak vezetöi 1985-ben határoztak, arra emlékeztetve, hogy 1950. május 9-én Robert Schumann francia külügyminiszter Franciaországot és Németországot, valamint más európai országokat összefogásra és az európai föderáció létrehozására szólította fel.

Május 10. - Madarak és fák napja - 1902. március 19-én Párizsban az európai államok egyezményt kötöttek a mezőgazdaságban hasznos madarak védelme érdekében. Az aláírók között volt Magyarország is, majd 1902-ben Chernel István ornitológus szervezte meg először nálunk.

Május 10. - Mentők napja Magyarországon - E napon kitüntetéseket, emlékérmeket adnak át az életmentésben élen járó orvosoknak, mentősöknek.

Május 11. - Miskolc ünnepe - Ferenc József 1907-ben e napon adományozott koronás címert Miskolcnak. A város 1992 óta ünnepli ezt az eseményt.

Május 12. - Ápolónők világnapja - 1820-ban ezen a napon született Florance Nightingale brit
majus55, 2009. április 25. szombat, 17:34
Képek, videók
Chernel50_066.jpg
margitmama
2009. július 06. hétfő, 11:48
Chernel50_065.jpg
margitmama
2009. július 06. hétfő, 11:48
Chernel-kertben található
sarkadykati
2009. június 16. kedd, 02:42
Chernel-kert
sarkadykati
2009. június 16. kedd, 02:38
heti-turisztikai-ajanl o-s
menusgabor
2015. szeptember 01. kedd, 22:50
turisztikai központ
zsoka63
2009. január 27. kedd, 19:03
Nosztori Kalandpark.JPG
dnemethk
2017. január 29. vasárnap, 09:38
KalandPark 2016.08.20 (9)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:58
KalandPark 2016.08.20 (8)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:58
KalandPark 2016.08.20 (7)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:58
KalandPark 2016.08.20 (6)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:57
KalandPark 2016.08.20 (5)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:57
KalandPark 2016.08.20 (4)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:57
KalandPark 2016.08.20 (3)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:57
KalandPark 2016.08.20 (2)
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 14:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.