Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 01:55 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
KDNP: mit tett a kormány az elmúlt években az erdőterületek növeléséért?

Juhász Hajnalka (KDNP) arra várt választ, mit tett a kormány az elmúlt években az erdőterületek megőrzéséért, növeléséért. "Az erdő minden szolgáltatása" a közjólétet szolgálja - fogalmazott.

Nagy István agrárminiszter válaszában közölte: az éghajlatváltozásra adott egyik jó válasz az erdőtelepítések növelése. A kormány ezért elindította az országfásítási programot, az állami cél, hogy idén ősszel és tavasszal 550 hektárral növeljék az erdőterületek nagyságát. Erdőtelepítési támogatások összegét is megemelték - tette hozzá.

DK: kik és naponta hányszor küldenek utasításokat kormányoldalról az MTVA-nak?

Gréczy Zsolt (DK) arról beszélt, hogy az MTVA perrel fenyegeti volt riporterét, Balogh Krisztinát, aki elmondása szerint azért távozott a közmédiától, mert elege lett "az 50-es évekre emlékeztető pártutasításokból". Kik és naponta hányszor küldenek a kormányoldalról utasításokat az MTVA-nak? - kérdezte a DK-s politikus.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt válaszolta: az említett ügyben arról van szó, hogy a jó hírnevet esetlegesen megsértő mondatok hangoztak el a volt munkavállaló részéről, és egy polgári jogi jogvita van kibontakozóban, "nincs itt semmi látnivaló". Hozzátette: a köztelevízióval, közrádióval kapcsolatban lehet pro és kontra véleményt mondani, de ezek állapota még mindig sokkal jobb, mint például Németországban, ahol a gyermekmesékben is politika van. Az államtitkár szavai szerint a sajtószabadság "köszöni szépen, jól van".

Napirend utáni felszólalások:Apáti István független képviselő a tűzifa-támogatásokra kérdezett rá. Szerinte a kizárólag fával fűtők teljes mértékben kimaradtak a rezsicsökkentésből.

Ovádi Péter (Fidesz) a Bakonyexpó sikeréről számolt be, amely szerinte a térség legnagyobb őszi turisztikai eseménye. Szólt a magyar termék vásárlásának jelentőségéről.

Tapolczai Gergely (Fidesz) a tízéves jelnyelvi törvényről emlékezett meg, felszólalását maga is jelnyelven adta elő.

A jobbikos Magyar Zoltán az agrárium kihívásairól szólva beszélt a fajok kihalásáról, de károsnak ítélte azt a megítélést is, ami a mezőgazdaság környezetkárosító hatását hangsúlyozza. Elhibázottnak nevezte a kormány politikáját, ami egy szűk elit kezébe adja az agráriumot.

Szabó Sándor (MSZP) cselekvésre szólította fel a kormányt a már többször megígért harmadik szegedi Tisza híd építése kapcsán.

Hajdu László (DK) arról emlékezett meg, hogy hetven éve született döntés az úgynevezett Nagy-Budapest létrehozásáról.

Nunkovics Tibor (Jobbik) azt mondta, hogy nagy valószínűséggel még mindig érkezik Horvátországból szennyvíziszap, míg párttársa, Z. Kárpát Dániel a kilakoltatott devizahitelesek helyzetéről beszélt. A szintén jobbikos Csányi Tamás az önkormányzati választás Jász-Nagykun-Szolnok megyei eredményeit elemezte.

Farkas Gergely (Jobbik) a nyelvoktatás problémáiról beszélt.

Steinmetz Ádám (Jobbik) azt kérdezte, hogy a kormány a költségvetésben tornatermekre, tanuszodákra és sportközpontokra előirányzott pénzből miért költ több, mint 700 millió forintot magasépítési beruházásokra.

Ezt követően Lezsák Sándor levezető elnök bezárta az ülést. A parlament várhatóan jövő hétfőn folytatja munkáját.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 16:51
Címkék: Juhász Hajnalka, Nagy István, Gréczy Zsolt, Balogh Krisztinát, Orbán Balázs, Apáti István,
Kommentek
KDNP: a környezeti problémák eredete és megoldása is az emberben kereshető
kereszténydemokrata politikus a nyugati és keleti egyházfők közös nyilatkozatát.

A kisebbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője szólt arról is, a teremtett világ rendje átfogó, ökológiai szemléletet feltételez, ugyanis a természet és az ember iránti érzéketlenség összefügg. Ferenc pápát idézve Harrach Péter hozzátette, a természeti örökséggel együtt létezik egy hasonlóan fenyegetett, történelmi, művészeti és kulturális örökség is, amely egy adott terület közös identitásának a része.

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője elmondta, a klímaváltozás egy olyan tény, amihez mindenkinek alkalmazkodnia kell, a környezetvédelem pedig mindenki közös felelőssége és feladata.

Kiemelte, a kormány nagyon határozott klímavédelmi intézkedésekkel, programokkal rendelkezik.

Az eredményekre példaként említette, hogy Magyarország azon 21 ország közé sorolható a világban, amelyek 1990-hez képest úgy tudták csökkenteni szén-dioxid-kibocsátásukat, hogy közben növelni tudták a gazdasági
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:41
Krónika 7. rész (azonnali kérdések, napirend után)
KDNP: atomellenes zöld szervezetek folyamatosan támadják a paksi beruházást

Juhász Hajnalka (KDNP) a Paksi Atomerőművel összefüggésben egyes zöld szervezetek - közte az Energiaklub és a Greenpeace - a beruházást támadó fellépéséről beszélt. Azt kérdezte, mi a tárca vezetőjének véleménye azzal kapcsolatban, hogy az atomellenes zöldszervezetek folyamatosan a klímabarát Paks 2 erőmű megépítése ellen lépnek fel.

Hangsúlyozta: a KDNP elkötelezett a globális klímavédelmi célok, a hazai ellátás-biztonság és az olcsó villamosenergia-ellátás érdekében Paks 2 mellett. Példaértékűnek tartotta, hogy a magyar kormány mindent megtesz, hogy 2030-ig a villamos energia-termelés szén-dioxidmentes legyen.

Süli János, a paksi beruházásért felelős miniszter azt mondta: egyértelmű, honnan kapja az Energiaklub a támogatást, s hogy mi a céljuk. A mi zöldszervezeteink nem kifejezetten zöldek, hanem atomenergia-ellenes szervezetek - értékelt. Magyarországon nincs más lehetőség az olcsó, időjárástól független
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 16:22
Krónika 16. rész (jogharmonizációs csomag, kutatás-fejlesztés)
folytatása annak a nyáron elfogadott jogszabálynak, amely egyebek mellett módosította a tudományos fejlesztésről, kutatásról és innovációról szóló törvényt.

A mostani indítvány még nagyobb lendületet tud adni a kutatás-fejlesztés és innováció területén elindult kedvező folyamatoknak - jelentette ki.

Brenner Koloman (Jobbik) azt mondta, a javaslat ugyanabba az értelmiség- és tudományellenes vonulatba tartozik, amely a Fidesz politikáját jellemzi, a Jobbik azt nem fogja támogatni.

Juhász Hajnalka (KDNP) leszögezte, fokozatosan növelni kell a kutatás-fejlesztés állami finanszírozásának GDP-hez viszonyított arányát. Kiemelte, hogy hatványozottabban kell bevonni a fiatal generációt a kutatás-fejlesztésbe és az innovációba.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) azt mondta, hogy a kormány az utóbbi egy évben megszüntette a tudomány szabadságát. Az MSZP nem fogja támogatni a javaslatot - közölte.

Arató Gergely (DK) arról beszélt, hogy a fiatal kutatókat elüldözik a kormányzat tudománypolitikájával, ezért az
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 07:03
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
Pénzügyminisztérium államtitkára úgy felelt: a magyarországi gazdasági folyamatok lecsapódnak az embereknél is. A kormányzat célja a nagyobb gazdasági növekedés, amelyből több jut az embereknek.

A reáljövedelem évek óta egyre nagyobb mértékben nő, ami miatt a kiskereskedelmi forgalom is 5-6 százalékkal emelkedik évről évre - folytatta, hozzátéve: kisebb személyi jövedelemadó által is jelentősebb életszínvonal-emelkedés érhető el.

KDNP: milyen eredményt hozott a Víz Világtalálkozó?

Juhász Hajnalka (KDNP) az élet egyik legfontosabb alapfeltételének nevezte a vizet, amelynek mennyisége folyamatosan csökken, miközben a Föld lakossága növekszik.

A Víz Világtalálkozóra emlékezve elmondta: vízbiztos jövőt kell építeni, ehhez új kultúrát kell kialakítani. Azt kérdezte: milyen eredményeket hozott a hazai és a nemzetközi vízdiplomácia terén az idei konferencia?

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára úgy felelt: ösztönözni kell a
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 16:31
Krónika 2. rész (napirend előtt)
KDNP: a kormány a keresztények helyben maradását segíti

Juhász Hajnalka (KDNP) a keresztényüldözés súlyosságáról beszélt, és elismerően szólt a kormány Hungary Helps programjáról.

Hangsúlyozta: a program novemberben második alkalommal rendezi meg nemzetközi konferenciáját a keresztényüldözésről, ahol a valós humanitárius cselekvés alapjait szeretné lefektetni a magyar kormány, és választ kíván adni az egyik legelhallgatottabb krízisre, a keresztényüldözésre. Emellett fórumot kívánnak adni a nyugati és keleti keresztény vezetők számára a párbeszédre.

Emlékeztetett: a magyar kormány már több ezer családnak segített abban, hogy szülőföldjén maradhasson.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt mondta: az európai civilizáció a keresztény kultúrán alapul. Az emberei méltóság kereszténységen alapuló megközelítése teszi lehetővé az állam és egy ház szétválasztását, így az ateizmust is - tette hozzá.

Európán kívül a kereszténység stabilizáló tényezőt jelent, ahogy
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 14:01
EU-tisztújítás - Varga Judit: a V4 és Közép-Európa sikerét hozta az EU-csúcs
Richárd (Fidesz) kérdésére elmondta: a tagállamokkal szembeni kettős mérce leküzdése az egyik legfontosabb feladat, szembesíteni kell a kritikusokat azzal, hogy az általuk kifogásolt megoldások nem újak az unióban.

Bana Tibor (Jobbik) felvetésére a miniszterjelölt kifejtette: "minden okunk megvan arra, hogy pozitív fejleményként" értékeljük az Európai Bizottság elnökjelöltjének megválasztását, Ursula von der Leyen ugyanis alkalmas lehet arra, hogy megértse Közép-Európa problémáját.

Juhász Hajnalka (KDNP) az uniós költségvetésről kérdezett. Varga Judit közölte: az egyik legfontosabb cél a kohéziós pénzek csökkentésének megakadályozása.

Szél Bernadett (független) érdeklődésére a miniszterjelölt kijelentette: Magyarország kifejezetten jól áll a klímacélok teljesítése, a széndioxid-kibocsátás csökkentése tekintetében, az országnak "nincs semmi szégyellnivalója".

Ugyancsak Szél Bernadett felvetésére közölte: a csatlakozás az európai ügyészséghez nem kötelező, ha egy tagállam úgy dönt, hogy
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 14:32
Németh Zsolt: szerteágazó kapcsolatfejlesztés indulhat Brazíliával
Németh Zsolt kijelentette: új lehetőséget látnak arra, hogy szerteágazó kétoldalú kapcsolatfejlesztést indítsanak Brazíliával, amely kiterjed az élet minden területére. Közölte: a gazdasági együttműködési lehetőségek elmélyítése érdekében a magyar-brazil gazdasági vegyesbizottságot miniszteri szintre emelik a jövőben, a jövő évtől pedig magyar kulturális évet indítanának Brazíliában.

Fontosnak nevezte az ösztöndíjprogramot, amelynek keretében 250 brazil ösztöndíjast fogadnak Magyarországon.

Németh Zsolt kiemelkedő jelentőségűnek nevezte, hogy Eduardo Bolsonaro édesapja, Jair Bolsonaro megnyerte brazil elnökválasztást, és beiktatásán Orbán Viktor magyar miniszterelnök is részt vett, aki meghívta őt Magyarországra. A látogatással kapcsolatban a külügyi bizottság elnöke kérdésre válaszolva azt mondta: bíznak abban, hogy Jair Bolsonaro még idén eleget tud tenni a meghívásnak. Hozzátette: ezt megelőzően, májusban Magyarországra látogat a brazil külügyminiszter.

Németh Zsolt szerint a két
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 14:51
Képek, videók
Hajnalka
eva6
2019. július 23. kedd, 09:35
hajnalka név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:54
Hajnalka virág.jpg
pacsakute
2018. június 17. vasárnap, 22:38
hajnalka
eva6
2018. június 05. kedd, 18:48
hajnalka....jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:45
Virágregék Hajnalka 01.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:35
Virágregék Hajnalka 02.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:35
Virágregék Hajnalka 03.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:34
Virágregék Hajnalka 04.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:34
Virágregék Hajnalka 05.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:33
Virágregék Hajnalka 06.jp
chillik
2018. április 29. vasárnap, 05:33
SzKT, Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:45
SZKT. Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:45
SZKT-Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:42
SZKT-Nagy István 70 éves-
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 14:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.