Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:08 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
x
-






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

CSIRKEMELL-TORTA
Hozzávalók:
1,5kg csirkemell
30-30 dkg trappista és füstölt sajt
3 tojás
30dkg bacon szalonna
kevés vaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, megsózzuk és vajon elősütjük, addig amíg fehéredni kezd.
Lereszeljük a sajtot és összekeverjük a 3 felvert nyers tojással. Borssal, sóval ízesítjük a keveréket.
A kapcsos tortaformát kibéleljük bacon szalonnával, úgy, hogy a széleken jól kilógjon, mert később rá fogjuk hajtani.
Először egy sor csirkemellet rakunk, azután rásimítunk néhány kanál sajtos kevercset. Addig rakjuk a csirkét, meg keveréket, amíg a hozzávalók elfogynak.
A végén felhajtjuk a szalonnát a tetejét is szalonnával fedjük le.
Megsütjük. Várunk amíg kihül és a sajt megkeményedik benne.
Hidegen tortaként szeletelhető
#1838
2009. március 17. 08:36
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1835: Böbe receptjét hajnalok hajnalán megcsináltam a fele csirkemellből,holnap elkészítem amit te tettél fel.Biztos finom lesz,csak ez kicsit időigényesebb.
#1837
2009. március 16. 09:01
Előzmény - - [-] 2009. március 15. 22:01
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1835:Ha ilyen ,aránylag kevés alapanyagot igényel és hamar elkészül,elkészítem ! Köszönöm ! szivecske
#1836
2009. március 16. 04:33
Előzmény - - [-] 2009. március 15. 22:01
Válaszolj!





- - [-]

Sajtos - tejfölös csirke...
********************
Hozzávalók:
• 2 csirkecomb
• 2 csirkemell
• 2 dl tejföl
• 8 dkg sajt
• 10 dkg liszt
• 1 evőkanál pirospaprika
• olaj, só, bors, ételízesítő
A lebőrözött csirke darabokat ételízesítős, sós vízbe öt percig
pároljuk. Lecsöpögtetjük, megtöröljük, majd borssal és paprikával
elkevert lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, kevés olajon körös-körül
megpirítjuk. Tűzálló tálba fektetjük, majd leöntjük a reszelt sajttal
elkevert tejföllel. Közepes hőfokon, elő melegített sütőben 20 percig
sütjük. Burgonyapürével és friss salátával kínáljuk.
Jó étvágyat!
#1835
2009. március 15. 22:01
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1832: Köszi!Ez tetszik.:*
#1834
2009. március 15. 21:39
Előzmény Hegedüsné Erzsi [Böbe] 2009. március 15. 21:37
Válaszolj!





- - [-]

Sajtos rúd, vagy pogácsa
*********************
Hozzávalók: 25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró, só
sajt a tetejére.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a túrót, sót és összegyúrjuk.
Derelyevágóval méretre vágjuk. Elő melegített sütőbe sütjük. Finom!
...
Sajtos kifli...
***********
70dkg liszt
2 egész tojás
1 dl étolaj
2 dl tej
5 dkg élesztő
só ízlés szerint (3 mokkáskanál)
1 dl tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi anyaggal összegyúrjuk és kelesztjük.
8 részre osztjuk és cipókat formázunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre nyújtjuk.
20 dkg margarint 1 mokkáskanál sóval habosra keverünk és 4 egyenlő részre osztjuk.
4 lapot megkenünk, 1 lapot rárakunk. 16 felé vágjuk, mint a tortaszeletet (háromszögeket kapunk)A cikkelyeket kívülről befelé haladva tekerjük fel. Sajtba mártjuk.
#1833
2009. március 15. 21:39
Válaszolj!





Hegedüsné Erzsi [Böbe]

Évusnak! Husi!
A csirkemelleket elkészítem, mint amikor rántani akarjuk, csak a panirozásnál a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtba forgatom.
Kivajazott jénaiba szépen sorban lerakom, ráöntök egy zacskó tejszint és szép pirosra sütöm.
#1832
2009. március 15. 21:37
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Kigyórétes:
50 dkg liszt
l5 dkg cukor
25 dkg ramamargarin
1 cs. vanilliás cukor
2 dkg élesztő
l pohár tejföl
A tejfölben az élesztőt megfuttatjuk és a lisztet, cukrot, vanilliáscukrot
és a margarint előszőr összekeverjük és az élesztős tejföllel összegyúrjuk.
Nem kell keleszteni!!! A begyúrt tésztát három felé vágjuk és a következő
módon járunk el vele: Kinyújtjuk kb. 30-szor 50 cm nagyságúra és a két szé-
lét kb 8 cm távolságra felfelé 1.5 cm széles csíkokban felvágjuk mindkét
oldalán. A közepére tesszük a tölteléket ami bármilyen lehet, gyümölcsös,
túrós, káposztás, ugyan úgy mint a rendes rétesnél. Mikor betöltöttük a
széleit mintha fonnánk alulról felfelé egymásra hajtjuk és azonnal megsüthetjük. A tetejét lehet tojással megkenni. Ebből az adagból 3 rúd
lesz. Jó étvágyat hozzá!!!
#1831
2009. március 15. 21:31
Válaszolj!





Hegedüsné Erzsi [Böbe]

1829: Ezt nem lehet elrontani! Egyébként sokkal egyszerűbb, mint leírva. Sok sikert!
#1830
2009. március 15. 21:25
Előzmény Nagy Balázsné [Zsuzsa] 2009. március 15. 20:48
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

1827: Ezt meg sütnöm!
Remélem, sikere lesz, mint az intelligens krémesednek.
#1829
2009. március 15. 20:48
Előzmény Hegedüsné Erzsi [Böbe] 2009. március 15. 15:25
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

http://users.atw.hu/wellness-elet/index_elemei/letoltesek/hirek/Vi taminszukseglet_fiatalon_es_idosen.pdft
Ezt találtam az étkezésről!
#1828
2009. március 15. 18:52
Válaszolj!





Hegedüsné Erzsi [Böbe]

Közeleg a húsvét, gondoltam leírom egy kedvenc receptem. Ostoros rétes a hivatalos neve, de tulajdonképpen nagyon finom fonottkalács.
Íme:
HOZZÁVALÓK:
3 tojássárgája,
3 dl tej,
csipetnyi só, 6 dkg cukor
1 dl. olaj,
5 dkg. élesztő,
60 dkg. liszt.
Krémhez:
25 dkg. margarin,
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor.
A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk össze.
6 cipóra osztjuk, 1/2 óráig kelesztjük.
Közben a margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóval.
A cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, vékonyan megkenjük a vajas krémmel és feltekerjük, mint a beiglit.
Hármat-hármat összefonunk és zsírozott tepsibe tesszük. 1/2 órát kelesztjük, megkenjük tojással, megszórjuk durvára vágott dióval.
Hideg sütőbe tesszük és 30-40 percig sütjük, míg szép piros nem lesz.
Normál méretű tepsibe szoktam tenni, a kalácsok végeit be kell igazítani, hogy a tészta aljára kerüljön, mert kifolyik belőle a krém. Szép nagyra megkel, mire megsül.
#1827
2009. március 15. 15:25
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1825: A habos -diós lap nagyszerű ízt adhat,pompásnak tűnik.Legközelebbi ünnepi alkalomkor elkészítem.Köszönöm szivecske
#1826
2009. március 14. 15:41
Előzmény - - [-] 2009. március 14. 08:44
Válaszolj!





- - [-]

EMELETES DIÓ TORTA...
Négy lapból áll, ebből 2 lap piskóta, 2 lap pedig hab sütemény.
A piskótalaphoz: 6 tojásból a szokott módon piskóta tésztát készítünk. Közepes tepsibe sütjük, ha kihűlt két lappá vágjuk.
A hab tésztához: 6 tojás fehérjét habba verjük, majd 21 dkg kristálycukorral is, kemény habbá. Utána 14 dkg darált diót, végül 2 ek zsemlemorzsát adunk hozzá. Atepsit alaposan kikenjük, (lehet sütőpapírral is bélelni, de azt is egy kissé ki kell kenni) lisztezzük a tepsit. Forró sütőben 5-percig, aztán kis lángon inkább száradjon, mint süljön. Deszkára borítjuk, papírt lehuzzuk róla, szintén 2 lapba vágjuk.
A KRÉMHEZ 2 ek kristálycukrot kevergetve megpirítunk, majd egy mokkáscsésze vízzel felengedve simára forraljuk és 2 kiskanál erős kávét adunk hozzá. 6 tojássárgát, 16 dkg kikeverünk, a karamellás feketével felengedjük és gőzön sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd az előre kikevert 20 dkg vajjal(Ráma) jól összedolgozzuk. Tálcára fektetjük az első lapot, krémmel megkenjük, majd a habos tészta, ugyancsak krémmel, szintén habtészta, krém és végül a piskóta lappal letakarjuk és kissé lenyomatjuk.
10 dkg tortabevonó csokoládét, 2 ek étolajjal felolvasztunk, összekeverjük, bevonjuk a tortát. A maradék krémmel díszíthetjük. Tálalás előtt legalább egy napig hagyjuk állni.
NAGYON FINOM!
#1825
2009. március 14. 08:44
Válaszolj!





Szaszák Ilona

1784: Kedves Éva!
A tepertő krémet, még egy-két főtt krumplival is gazdagítom.
#1824
2009. március 13. 22:57
Előzmény Haraszti Istvánné [Éva] 2009. február 22. 21:23
Válaszolj!





- - [-]

Ferdinánd tekercs:
/Nagy, magas falú tepsihez/
2 dl langyos tejbe teszek 2 kanál cukrot, majd felfuttatok benne 5 dkg élesztőt.
70 dkg lisztbe 7 tojássárgáját teszek, 15 dkg vajjal, csipet sóval és annyi langyos tejjel dolgozom össze, hogy könnyű, rétestésztát kapjak. (Nem ragad a deszkára, s könnyen dolgozható)
Amikor a tészta már sima, akkor letakarom egy konyharuhával, s kelni hagyom. Egy fél óra alatt képes duplájára kelni.
Amíg a tészta kel, addig 25 dkg Rama margarint kikeverek 25 dkg porcukorral, 3 vaníliás cukorral egészen habosra. Amikor kész vagyok ezzel, előveszek egy nagyobbacska tepsit, aminek magas pereme van. Kivajazom, az oldalát is, majd zsemlemorzsával megszórom, hogy ne ragadjon bele a tészta.
Ha a tészta megkelt, deszkára teszem, majd könnyed mozdulatokkal kinyújtom. Ügyelek arra, hogy ne nyomjam ki belőle a levegőt. Kb., fél centis lappá nyújtom, mint amikor bejglit készítek.
Amikor ez megvan, akkor rákenem a margarinos krémet, úgy, hogy mindenhová jusson. Eztán feltekerem, mint a bejglit, majd kb., 3 ujjnyi szeletekre vágom. Amikor megvannak a kis csigácskáink, akkor beleteszem a tepsibe őket. Úgy osztom el, hogy minden részre jusson. A kész csigucik kb., duplájára fognak nőni. Amikor beteszem a tepsibe, akkor egy kicsit ellapogatom a tésztákat. Ha van elég időm, akkor hagyom még kelni pár percet. Előmelegített sütőben közepes fokozaton sütöm.
Nem sok sülést igényel, tehát nem kell sokáig magára hagyni.
Amíg sül, addig én lábasba készítek 6 dl tejet, amibe teszek 3 vaníliás cukrot. Felteszem a tűzhelyre, lassú tűzön melegítem. Amikorra felforr, akkora általában fél sülésben van a tésztám. Ezt onnan tudom, hogy a teteje szépen pironkodni kezd. Ekkor nyakon öntöm a forralt tejjel, az egész tepsiben igazságosan elosztva. Nem lesz sok a tej, mert a tészta pillanatokon belül fel fogja inni. Ettől lesz finom puha. Innen már csak 4-5 perc, s kész a sütink.
Langyosan, hidegen egyaránt tálalható. Hidegen reggelire, egy pohár tejjel, vagy még langyosan ,egy vaníliaöntettel nyakon locsolva isteni finomság édesszájúaknak. Csoki öntettel is finom.
#1823
2009. március 13. 16:56
Válaszolj!





- - [-]

Fokhagymás csirke:
****************
40 dkg csirkemell
3 dl tejszín
3-4 nagy gerezd fokhagyma
vaj

petrezselyem
fehérbors
1-2 dl fehérbor
liszt
A csirkemellet felcsíkozzuk, vajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük. Liszttel megszórjuk, meglocsoljuk borral, majd ha már elpárolgott az alkohol, a tejszínt is hozzáöntjük. Ha besűrűsödött, megszórjuk petrezselyemmel.Főtt rizzsel tálaljuk.
#1822
2009. március 12. 22:25
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KAKAÓS KELT CSIGA-JAVÍTÁS
A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt!
A hibáért elnézést kérek!
(1817. bejegyzés)
#1821
2009. március 11. 09:35
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1819: Hogy Te Zsuska drága, miket tudsz!Én már vadászom valósággal a receptjeidet,annyira ízlenek.Ezt is elkészítem,mert most bőven tojnak a tyúkjaim. szivecske
#1820
2009. március 11. 04:15
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. március 10. 20:11
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Böjtös fasírt 4 személyre
6 kemény tojás
2 egész tojás
2 szikkadt zsemle
2-3 dl tej
1 kis fej hagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 kávéskanál mustár
50 gr zsemlemorzsa

bors
a sütéshez olaj
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
A langyos tejben megáztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét és a kemény tojásokat húsdarálón megdaráljuk,hozzáadjuk a megreszelt hagymát,.A nyers tojásokat,a mustárt, a vágott petrezselymet,izlés zserint sót,borsot,jól összedolgozzuk/ha lágynak találjuk a masszát,1-2 evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá./Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle,kissé ellapítjuk, ,zsemlemorzsába hempergetjük és forró, bő olajban mindkét oldalán pirosra sütjük.Papírkendőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot beszívja.Előmelegített tálra tesszük:zúzott fokhagymával elkevert,kissé megsózott,felforrósított tejfölt adunk hozzá,amivel ki-ki ízlés zserint meglocsolja.
FEJES SALÁTÁT kinálhatunk mellé.
#1819
2009. március 10. 20:11
Válaszolj!





- - [-]

Közeleg a Húsvét,addigra elkészűl!
TOJÁSLIKÖR:
**********
5 tojássárgája
15 dkg porcukor
5-6 vaníliás cukor
6 dl tehéntej
2,5 dl tiszta alkohol vagy 0.5 dl vodka
Elkészítés:A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral.A felforralt,majd lehűtött tejet és az alkoholt apránként hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez.Jól összekeverjük.(NEM ÁRT HA ÁTSZŰRVE TESSZÜK AZ ÜVEGBE)
4-5 hétig hűtőben pihentetjük,és 2 naponta összerázzuk
#1818
2009. március 10. 14:28
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KAKAÓS KELT CSIGA
Hozzávalók:
3dl tej
1 k.ockacukor
3dkg élesztő
3+8+2+2dkg lágy margarin vagy vaj adogonként kimérve! Össz:15dkg
3+8dkg porcukor és még egy kevés a szóráshoz
1 tasak vanília
2 tojás- csak a sárgája kell!
4 evőkanál kakaópor
csipet só
Sütés:30cm átmérőjű kapcsos tortaforma és sütőpapír
ELŐKÉSZÍTÉS:
Először a kovászt készítjük el. A tejet kézmelegre langyosítjuk kb.35 fokra, 1dl tejben elkeverjük a k.ockacukrot, az élesztőt és a teljes mennyiségből elvett 1 evőkanál lisztet.
Meleg helyen kelesztjük-felfuttatjuk a kovászt. (15 perc)
A kovász akkor jó, ha térfogata az eredetinek legalább a kétszerese, felülete domború, tetején a lisztréteg finoman repedezett, állománya kissé rugalmas.
Élesztős gyúrt tésztát mindig meleg helységben készítsünk, mert könnyen "megfázik", érzékeny az alacsony hőmérsékletre.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztához felolvasztunk 3dkg margarint. A maradék 2 dl tejben elkeverünk 3dkg porcukrot, 1cs. vaníliát, a két tojássárgáját, az olvasztott margarint és egy csipet sót.
_A lisztet megszitáljuk, táblára tesszük és hozzáadjuk a kovászt, és a tojásos keveréket. Alaposan meggyúrjuk.
_Letakarjuk,meleg helyen duplájára kelesztjük. (35-40 perc)
2.A kakós tészta összeállításához habosra keverünk 8dkg margarint 8dkg porcukorral, majd a kakaóval.
-A megkelt tésztánkat gyúrólapra borítjuk és kíméletesen kinyújtjuk, kb fél cm vastag 30x40cm formára. A "téglalapunkra" rákenjük a kakaós masszát. (A két szélét ne kenjük be kb. 3cm maradjon szabadon, ez lesz a csigák alja)
-A megkent lapot szorosan tekerjük fel, és vágjuk 12 darabra.
-A csigákat alul kicsit összenyomjuk és ismét kelesztjük(30-35perc )
3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.(Egy kevés massza kifolyhat és leragadhat) A forma oldalát vastagon bekenjük margarinnal. Elég jól ritkán rakjuk be a csigákat, mert sülés közben is nőni fognak!
-A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az aljába beteszünk egy kevés vizzel töltött lábaskát (A jó kelt tészta sütéséhez gőzre van sükségünk!)45-50 percig sütjük. (A sütés vége felé figyeljük, ha pirulna a teteje, fedjük le sütőpapírral.) Jól át kell sülnie!
-A formában hagyjuk kihűlni!
5. Tálalás előtt szórjuk be porcukorral. Az összenőtt csigákat tortaként szeletelhetjük, de csigákra is bonthatjuk.
Jó étvágyat!
#1817
2009. március 10. 13:59
Válaszolj!





Dudog Istvánné Franciska [bo...

Tócsnis rakottpulyka
2009.03.10., 8:52Feladó: Címzett: E-mail cím: Személyes üzenet: Angel receptje!
Készítettem egy tócsni masszát 8 közepes burgonyából, egy pohár tejföllel, 2 tojással, liszttel, vegetával, sóval és borssal. Reszeltem bele 10 dkg sajtot is (lehet füstölt is)
A pulykamellet vékony szeletekre vágtam, kiklopfoltam, sóztam.
Egy jénait kivajaztam, morzsáztam. Az aljára tettem egy réteg krumpli masszát, egy sor húst, és így tovább, egészen amíg el nem fogyott. A tetejére is krumplimassza került. 180 fokon 90 percig sütöttem lefóliázva, miután levettem a fóliát megszórtam a tetejét még sajttal.
Nagyon finom!!!
#1816
2009. március 10. 12:51
Válaszolj!





- - [-]

Csirkemáj rizottó:
******************
35 dkg csirkemáj
25 dkg rizs
15 dkg gomba
15 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
0,5 dl olaj
1 vöröshagyma
majoránna
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
A májat feldaraboljuk, megmossuk, és leszárítjuk. A rizst és a zöldborsót megfőzzük. Az olajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát. Rátesszük a felkockázott gombát és a májat. Sóval, borssal, majoránnával és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd az egészet készre pároljuk. Hozzákeverjük a rizst, a zöldborsót, és a sajt felét.
A többi sajttal meghintve tálaljuk.
#1815
2009. március 9. 14:28
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Mézes borleves
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók: 8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfűszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz
A fehérbor háromnegyed részét citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezve fölforraljuk. A tojások sárgáját a maradék borral meg a mézzel elkeverjük, és habverővel szüntelenül verve a forralt bort rászűrjük.
Mielőtt forrni kezdene a tűzről lehúzzuk és leveses csészékben tálaljuk.
#1814
2009. március 9. 14:16
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1812:Igen ,Marika drága! Ilyen sütemény receptekre van szükségünk,legyen olcsó,gyorsan elkészíthető és mégis nagyon finom.Köszönöm a receptet !Én beleszoktam kavarni,de így egy új különlegesség. szivecske .
#1813
2009. március 9. 12:11
Előzmény - - [-] 2009. március 8. 19:50
Válaszolj!





- - [-]

Egyszerü, olcsó, gyorsan elkészíthető sütemény:
Ila süti -gyümölcsös
A pohár sima kefir, 1 pohár olaj, 1,5 pohár cukor. Ezt kikeverni, majd beletenni 3 pohár lisztet, 1 sütőport, 2 egész tojást, margarinos, lisztezett tepsibe önteni, tetejére kell a gyümölcs.
Magozott meggybefőtt, fagyasztott gyümölcsök, friss gyümölcs ízlés szerint.
Sütni: 200 fokon 30 percig.
#1812
2009. március 8. 19:50
Válaszolj!








Balikáné Németh Anna [Tuli...

Elzászi sonkás-póréhagymás torta
Hozzávalók; Sós élesztős omlóstészta
25dkg liszt
2dkg élesztő
12,5 dkg vaj v margarin
1dl tejföl
1db tojássárgája
2dkg cukor

Töltelék;
20dkg füstöltsonka
1/2 db póréhagyma
1/2dl étolaj
3dl tejföl
3db egésztojás
15dkreszeltsajt
só +bors izlás szerint
Elkészítés;
A lisztet,a tejfölt,a tojássárgáját,s a kevéske tejben fölfuttatott élesztővel, s csipet sóval összegyúrjk és pihentetjük 20percig. Közben a póréhagymát az élolajon kissé megfuttatjuk. A tejfölt a tojásokat ,az apró kockára vágott sonkát a reszeltsajtot ,összekeverjük,izlésszerint szerint sózzuk.
Egy tortaformát kizsirozunk,lisztezünk,s a tésztát kinyujtjuk kb 1/2cm vékonyra és kibéleljük vele a formát ,úgy ,hogy a tortaforma oldalán 2cm peremet hagyjunk .A póréhagymát a tésztára tesszük ,s
ráöntjük tölteléket. 180fokos sütőben 45percig sütjük
Nagyon finom, érdemes kipróbálni ,zöldsalátával kiváló vacsora ,akár hidegen melegen fogyasztható
#1869
2009. március 29. 21:58
Válaszolj!





- - [-]

Krumplis pogácsa...
-------------------------
Hozzávalók: 60 dkg liszt
30 dkg áttört burgonya
2 dl tej
10 dkg zsír
3 dkg élesztő
1 tojás
Keményre összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük. Kinyújtjuk, és összehajtogatjuk kétszer egymás után. Utána ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megvagdossuk, kiszaggatjuk, tojással bekenjük, sütjük.
#1868
2009. március 29. 15:24
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1864: Bánom is én a súlyomat,ha egyszer ilyen finom csak megfőzöm és jól is lakom belőle.Valami mással majd fogyózom.Nemde?
#1867
2009. március 28. 16:09
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 26. 18:43
Válaszolj!





- - [-]

Túrós, almás, meggyes lepény....Finom
Hozzávalók a tésztához:
 1 tejföl
 1 margarin
 2 tojás sárgája
 pici só
 4 dkg élesztő
 ½ sütőpor
 vanílíás cukor
 citromhéj reszelék
 amennyi lisztet felvesz.
A túró töltelékbe 5 db tojást + 2 fehérje habját. A tetejét rácsozzuk.
A gyümölcsös tölteléket hagyományosan készítjük, mint más lepényeknél
#1866
2009. március 27. 13:07
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Töltött tojás/ 4személyre /
Hozzávalók: 4 db főtt tojás
8 dk főtt burgonya
8 dkg póréhagyma
5 gr. só
3 gr. reszelt szerecsendió
1 dkg mustár
1,5 dl tejföl
5 dkg vaj
4 dkg reszelt sajt
Kettévágjuk a tojásokat,a sárgáját a burgonyával együtt összetörjük,majd a vajjal,mustárral,sóval,szerecsendióval alaposan összekeverjük.Utána a tojásfehérjékbe töltjük.Kivajazunk egy tűzálló tálat,majd beletesszük a tojásokat.A póréhagymát felszeleteljük,megpíritjuk és a tojásokra tesszük. Rákenjük a tejfölt,majd rászórjuk a sajtot és megsütjük.
#1865
2009. március 26. 20:28
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Egy saját recept.De aki fogyózik ne olvassa el.
Főztem egy nagyon finom húslevest,amiben megfőztem a gyönyörű sovány marhaszeleteket.bacon szalonnát a mikróban ropogósra sütöttem( 3 perc maximumon,majd levéve a teljesítmény 25%-ra még 10 15 perc.Nézni kell,megpirult e.Ezután oliva olaj és a szalonna zsirja ebben kisütök egy fej karikára vágott vöröshagymát,amit lisztben megforgattam és szálaira szedtem.Ezután a fennmaradó olajos zsirban hirtelen átkapatom a marhahússzeleteket amiből már levest főztem.Hasáburgonyát sütök,majd rápakolom,a marhahússzeletet,a ropogósra sütött bacon szalonnacsikokat és megpakolom sült hagymakarikákkal.Isteni hozzá a cékla.Jó étvágyat,jó hizást velem együtt.
#1864
2009. március 26. 18:43
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1862: Részemről nagyon köszönöm kedvesem ezt a fontos tájékoztatót.Aránylag nagyon kevés mézet fogyasztok,ezután naponta fogom ,ígérem magamnak. szivecske
#1863
2009. március 26. 15:39
Előzmény - - [-] 2009. március 25. 13:51
Válaszolj!





- - [-]

Hogyan gyógyíts a mézzel:
Égési sérülések - Kend be bőségesen mézzel a megégett bőrfelületet. Lehűti, nyugtatja, és gyors gyógyulást eredményez sebesedés nélkül. A baktériumok képtelenek túlélni a mézben.
Álmatlanság - Egy szűk evőkanálnyi méz egy bögre meleg tejben elkeverve csodákat tesz, igazi nyugtató.
Hiperaktivitás - Mindenben helyettesítsd a cukrot mézzel. A finomított cukor teljesen felpörgeti a szervezetet, megfosztja az idegrendszert a vitaminoktól, és akár viselkedési zavarokat is okoz, viszont tápértéke egyáltalán nincs.
Ágybavizelés - Egy teáskanálnyi méz lefekvés előtt segít a vízvisszatartásban, és nyugtatólag hat a félelmekkel szemben.
Orrdugulás - Egy szűk evőkanál mézet oldj fel Egy kisebb lábos vízben, és inhalálj vele törölköző alatt. Nagyon hatékony!
Kimerültség - Az ókori görög sportolók is mézet fogyasztottak az állóképességük javítására versenyek előtt, és a regenerálódásra versenyzés után. Oldj fel egy rész mézet négy rész vízben, majd tartsd a hűtőben, és abból kortyolgass egy-egy kanálnyit.
Mélytisztító arcra - Keverj el egy rész mézet egy rész zabliszttel, és kend fel az arcodra. Hagyd hatni fél órát, majd mosd le. Pattanásos, aknés bőrrel csodát tesz.
Hajkondicionáló - Keverj el egy rész mézet egy rész olívaolajjal, dörzsöld be a hajba, majd csavard meleg törölközőbe. Hagyd rajta legalább tíz percig, és öblítsd ki. Nagyon jót tesz a fejbőrnek is, fényes, rugalmas lesz tőle a hajad.
Izületi gyulladás - Keverj el egy rész mézet egy rész almaecettel, majd higítsd fel vízzel ízlés szerint. Javítja az emésztést, és a fogyást is segíti.
Torokfájás - Egy teáskanál mézet olvassz meg a szádban, majd csurgasd le a torkodon. Enyhíti a gyulladást.
Stressz - A vízben feloldott méz stabilizáló hatással bír, kiegyenlíti a lenteket és a fenteket. Egy rész mézet oldj fel négy rész vízben.
Tartósítószer - Ha cukor helyett mézet használsz a süteményekben, tovább maradnak frissek. A recept folyadéktartalmát csökkentsd egyötödével, hogy a méz mennyiségét kompenzáld.
Babáknak - Egy éves kor felett keverd az ételébe, esetleg az italába: négy teáskanállal adj egy üveghez. Minél "darabosabb" a mozgása, annál több mézet érdemes adni a babának. Amikor jön a foga, bedörzsölheted az ínyét tiszta mézzel, ez nyugtatja és helyi érzéstelenítő hatása is van.
Csontritkulás - A kutatások szerint napi egy teáskanál méz segíti a kalcium felszívódását, így megelőzi a csontritkulást. 50 felett mindenkinek hasznos lenne naponta mézet fogyasztania.
Migrén - Egy evőkanálnyi mézet oldj fel fél pohár meleg vízben. Apránként kortyolgasd el, amikor épp rád törne a migrén, és ha szükséges, ismételd meg 20 perccel később.
Szemgyulladás - Egy rész mézet oldj fel egy rész meleg vízben. Amikor kihűlt, ezzel borogasd a szemed.
Hosszú élet - Érdekes tény, hogy a méhészek között fordul elő a legkevesebb rákos és izületi gyulladásos megbetegedés az összes szakma közül az egész világon. A rendszeres mézfogyasztók pedig a leghosszabb életű emberek közé tartoznak.
Köhögés elleni szirup mézből
Alaposan keverj össze 15 dkg mézet, 5 dkg glicerint és két citrom levét. Tedd kisebb üvegekbe, zárd le, és használd szükség szerint.
#1862
2009. március 25. 13:51
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

1860: A fél liter sört husételekbe kell önteni.Majd leirom, de most nem érek rá, mert naponta főzök az unokáknak, és jönnek ebédelni.
#1861
2009. március 25. 12:54
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2009. március 24. 18:35
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1859: Örülök neki.A sajttekerccsel nem jutottam tovább.Budamama receptje a legjobb.
#1860
2009. március 24. 18:35
Előzmény Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk... 2009. március 24. 17:59
Válaszolj!





Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...

Évus!Megcsináltam a töltött zsemlyét,isteni finom lett.
#1859
2009. március 24. 17:59
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1857:Köszönöm drágám a pontosítást!Akkor amíg be nem szerzem,nyugi. Puszillak ! szivecske
#1858
2009. március 24. 05:02
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. március 23. 19:49
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

1855: Ilike
A rokfotos csirkecsíkokat csak rokforttal csináltam.
A rokfort tulajdonképpen márványsajt. Van több féle márvány sajt.
GORGONZOLA,Stilton/ezekről hallottam/ ezeket ajánlanám.Üzletben csak márványsatként keresném
#1857
2009. március 23. 19:49
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2009. március 23. 06:23
Válaszolj!





- - [-]

Kolbászos batyu...
Hozzávalók a tésztához:
• 25 dkg liszt
• 12 dkg Ráma margarin
• 1 tojás
• mokkáskanálnyi só
Töltelékhez:
• 2 pár debreceni, vagy cserkész kolbász
• 3 kocka sajt
• a tetejére 1 tojás
• köménymag
A tésztához valókat összegyúrjuk, a hűtőben 1 éjszaka pihentetjük.
Utána 2-3 mm-re nyújtjuk. A kolbászt 24 szeletre vágjuk, a sajtot is. A tésztából 24 db háromszöget vágunk, erre előbb a sajt darabot, utána a kolbászt tesszük. A tészta 3 csücskét batyuvá alakítjuk, összenyomjuk. A tetejét tojással megkenjük, köménnyel szórjuk forró sütőben ,erős lángon aranysárgára sütjük.
#1856
2009. március 23. 15:53
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1854: Ráálltam a receptjeidre Zsuzska drága.Ezt is kipróbálom.Lehet,hogy nem kapok rokfortot,akkor mi lesz,hiszen ez a recept irányadó aromája? szivecske
#1855
2009. március 23. 06:23
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. március 22. 19:58
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Rokfortos csirkecsíkok
Hozzávalók:2 db csirkemellfilé,20-25 dkgrokfort sajt,1 dl tejszín,só,bors,olaj,1 dl száraz fehér bor,1 jó evőkanál liszt,1 csokor petrezselyem.
Elkészítés: A csirkemelleket csikokra vágjuk,hevített olajon kifehéredésig pirítjuk,majd fűszerezzük,és aláöntjük a fehérbort.Ha megpuhult,megszórjuk liszttel,kicsit pirítjuk,majd ráöntjük a tejszínt.Végül belemorzsoljuk a rokfortot,és röviden átforraljuk.Megszórjuk egy kis maréknyi aprított petrezselyemmel,s azon meleggében tálaljuk.Zsenge zöldségekkel takított párolt rizst adunk hozzá.
#1854
2009. március 22. 19:58
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

1852: ROZSOS KENYÉR, 2dg élesztő lemaradt.Bocs!
#1853
2009. március 22. 13:47
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2009. március 22. 13:44
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Kenyérsütőgéppel ROZSOS KENYÉR:
10 dg magkeverék,
15dg rozsliszt
35 dg sima liszt /BL55/
2,5 kávéskanál só
4dl langyos víz
A gép 1. programja, szín - közepes.
------------------ ------------------------
Kukoricás kenyér:
8dg magkeverék,
10dg rozsliszt,
10dg kukoricaliszt,
40dg sima liszt,
1 evőkanál burgonyapehely,
1 evőkanál sovány tejpor,
3,5 dg élesztő
5dl langyos víz,
A gép 3.programja, szín -közepes.
#1852
2009. március 22. 13:44
Válaszolj!





- - [-]

http://konyha.estiskola.hu/2007/11/19/sorosdobozon-sult-csirke/
#1851
2009. március 21. 23:13
Válaszolj!





- - [-]

SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT TÉSZTA...
Hozzávalók a tésztához: 12 dkg margarin, 6 dkg sajt, 20 dkg liszt, 1 tojássárgája, 2
mokkáskanál só, kb. 2 kanál tejföl.
Krém: 1 púpozott teáskanál liszt, 1 dl tej, sajt többféle (kb. 6-8 dkg trappista, camping, füstölt) 10 dkg margarin, tejföl, só.
A tésztát összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Letakarva hideg helyen pihentetjük, legalább 1 órát (lehet 1 napig is). Kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és forró sütőben sütjük, kb negyed óráig. Dobozban sokáig eláll.
KRÉM: A lisztet és a tejet sűrűre főzzük, ha langyos , hozzákeverjük a többi hozzávalót. Két tésztát összeragasztunk, reszelt sajtba hengergetjük.
#1850
2009. március 21. 22:06
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Töltött báránysült
800 g r bárányszegy
100 gr sertésmáj
1 evőkanál olaj
150 gr sütnivaló kolbász
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
1 kis csokor snidling
1 db szikkadt zsemle
só,bors
A megtisztított,megmosott bárányszegyet hpsszú pengélyű éles késsel felszúrjuk,kivül - belül besózzuk borsozzuk.A májat megmossuk,apró kockákra vágjuk,a felhevített olajon 2-3 percig erős tűzön piritjuk,hagyjuk kihűlni.Hozzáadjuk a bőréből kinyomkodot kolbászmasszát,az előzőleg langyos tejben megáztatott,kicsavart zsemlét,a finomra vágott petrezselymet és snidlinget, a tojást,izlés szerint sót,borsot jól összedolgozzuk.Megtöltjük vele a húst,erős cérnával,sűrű öltésekkel bevarjuk a nyílást,tepsibe tesszük,meglocsoljuk egy kevés olajjal,aláöntünk egy kevés vizet,lefedjük/alufólia/ és előmelegített sütőben,mérsékelt tűzön/180 fokon/35 - 40 percig pároljuk,majd az alufóliát levéve további 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
#1849
2009. március 21. 19:38
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1845:Köszönöm kedvesem,ezt majd húsvétra fogom elkészíteni a püspökkenyér megismétlésével,puszillak szivecske
#1848
2009. március 21. 12:44
Előzmény - - [-] 2009. március 20. 17:52
Válaszolj!





- - [-]

A másik változata, a gyömbért kihagyjuk, és csillag ánizst , vagy rendes ánizst rakunk bele. Jó vendégváró.
#1847
2009. március 21. 07:42
Válaszolj!





- - [-]

GYÓGYLIKŐR házilag Gyömbérrel és mézzel---
****************************************
Hozzávalók:
--gyerekököl méretű friss (vagy 2 diónyi szárított ) gyömbér
--1 tasak egész fahéj
--1 tasak szegfűszeg
--50 dkg méz
--7 dl pálinka, vagy vodka
--egy 1,5 l-es csavaros tetejű befőttes üveg.
A befőttes üvegbe szórjuk bele a fűszereket. Ha friss gyömbérrel készítjük a
Likőrt, vágjuk kisujjnyi szeletekre. Öntsük bele a mézet és a pálinkát is.
2-3 napig, amíg a méz teljesen feloldódik, kevergessük, rázogassuk az üveg
tartalmát. Ha már egyneművé válik az oldat, rejtsük el az üveget biztonságos
helyre, mert igazán finom 3-4 hét múlva lesz, söt minél tovább áll, annál ízesebbé teszik a fűszerek. Végül apró lyukú szűrőn keresztül öntsük át -akár több kisebb- üvegbe
a kész gyógylikőrt. EGÉSZSÉGÜNKRE!
#1846
2009. március 20. 19:10
Válaszolj!





- - [-]

1844: Ilike, ez is nagyon finom. Ezek már kipróbált receptek.
Stollwerk szelet...
**************
50 dkg liszt
25 dkg porcukor
1,5 kiskanál szódabikarbóna
6 dkg vaj
3 evőkanál kakaó
és annyi tej, hogy a tészta gyenge legyen. 4 részre osztjuk és lapokba sütjük.
Krém: Fél liter tej, 6 evőkanál liszt, 2 cs. vaníliás cukor, 1 tojás.
Az alapanyagokat sűrűre főzzük, ha kihűlt 0,5 dl rumot öntünk hozzá.
25 dkg margarin 25 dkg porcukor, ezt habosra kavarjuk, majd a kihűlt
főtt krémmel összekeverjük. Megtöltjük a lapokat, tetejére csoki mázt teszünk.
#1845
2009. március 20. 17:52
Előzmény Osváth Ilona [Ilike] 2009. március 20. 16:22
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1843:Megsütöttem,nagyon ízlett.Én még tettem bele török mézet/rahátot/is.
#1844
2009. március 20. 16:22
Előzmény - - [-] 2009. március 19. 08:06
Válaszolj!





- - [-]

Püspökkenyér...
*************
2 őzgerincformába kerül - 1 adag-
Hozzávalók: 6 egész tojás, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1 citromhéja,
1 vaníliás cukor, 25 dkg liszt.
Az összedolgozott masszához hozzáadhatunk
---liszttel összekevert csokit
---15 dkg diót / mazsolát
---birsalma befőttet, vagy más gyümölcsöt, ha meggyet teszünk bele,
rumaroma finom hozzá.
A gerincformát alaposan kivajazzuk, lisztezzük, sütés után kicsit hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom!
#1843
2009. március 19. 08:06
Válaszolj!





- - [-]

Diós batyú...
***********
20 dkg vaj
20 dkg liszt
5 tojássárgája , ezt összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és hűtőbe rakjuk 1 óra hosszat.
Töltelék: 25 dkg dió, 25 dkg porcukor, 5 tojás habja, citromhéj vagy rum.
Nagyon vékonyra nyújtjuk, fánk szaggatóval szaggatjuk. 5-6 helyen összefogjuk.
Forró sütőbe rakjuk, ha félig megsült, kisebb lángra vesszük a sütőt.
#1842
2009. március 18. 09:49
Válaszolj!








- - [-]

Túrógombóc kukoricadarával:
hozzávalók:0,5L víz,1 kávéskanál étolaj,csipetnyi só,1 csom. vaníliáscukor,0,5 marék kristálycukor,2 dl kukoricadara,25 dkg túró
pirított morzsa vagy darált dió
Elkészítés:a vizet odatesszük forrni-bele az olajat,sót,van.cukrot,kristálycukrot és a kukoricadarát ►megfőzni
Ha langyosra kihűlt beledolgozzuk a túrót,majd vizes kézzel gombócokat formálunk/a gombócokat már nem kell főzni/ és beleforgatjuk a pirított morzsába,vagy darált dióba.Ízlés szerint tejfölt porcukrot lehet rátenni
#1899
2009. április 22. 15:25
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Különleges csirkecomb
Hozzávalók
60 dkg csirkecomb
1 dl tejszín
20 dkg alma,reszelve
2 dkg dióbél
2 dkg margarin
só,bors
A csirkecombok bőrét lehúzzuk,kicsontozzuk.Sózzuk,borsozzuk és a margarinon félig puhára sütjük.Közben a tejszínt felverjük habnak és összedolgozzuk a reszelt almával és a darabokra vágott dióval.
A húsokat egy kikent tűzálló tálba helyezzük és az izesített habbal bevonjuk.Előmelegített sütőben készre sütjük. Vegyes zöldségkörettel tálaljuk.
#1898
2009. április 21. 18:54
Válaszolj!





Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]

Hartyáni krémes
Tészta: 25 dkg.liszt,10 dkg.vaj,10 dkg.porcukor,2 dkg.kakaó,2 tojás,1 sütőpor
2 evőkanál tej.2 cs.babapiskóta.
Két lapot sütünk belőle.
Krém:0,5 liter tej,4 evőkanál rétesliszt,2 vanailiacukor.
Pépet főzünk belőle és kihűtjük.
20 dkg.margarint habosra keverünk 20 dkg.porcukorral.A kettőt
összedolgozzuk.
Az egyik kakaós lapra rákenjük a krém felét és egymás mellé rárakjuk
a rumos tejbe áztatott babapiskótát.Erre jön a krém másik fele,majd a
kemény habbá vert tejszin.Rátesszük a másik kakakós lapot.A tetejét
csokimázzal kenjük.
#1897
2009. április 21. 14:16
Válaszolj!





Virág Lászlóné [Judó,Jutka,]

Mogyorós kinder szelet.
Tészta:6 tojás fehérje,6 ek.cukor,6 ek.liszt,2 ek.zsemlemorzsa,2 ek.olaj,
fél sütőpor.
Zsirozott,lisztezett tepsi aljára durvára tört mogyorót szórunk,
Ráöntjük a masszát és megsütjük.Ha kihült a mogyorós részét
Nutellával megkenjük.
Krém:6 tjás sárgája,5,5 dl.tej,3 cs.vaniliapuding.Ezeket megfőzzük.
Ha kihült,hozzákeverünk 25 dkg.margarin és 20 dkg.porcukor
keverékét.
Kétfelé vesszük,egyik felébe kakaóport teszünk.
A tésztára felváltva kanalazzuk a krémet ,egymás mellé.
Tetejére 0,5 liter Hulala,vagy Habmester kerül.
#1896
2009. április 21. 14:13
Válaszolj!





Lázárné Schmidmayer Anna [Ani]

1894: kérem a receptet.
#1895
2009. április 19. 10:09
Előzmény Lázárné Schmidmayer Anna [Ani] 2009. április 19. 10:05
Válaszolj!





Lázárné Schmidmayer Anna [Ani]

1885:
#1894
2009. április 19. 10:05
Előzmény Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M... 2009. április 5. 12:49
Válaszolj!





- - [-]

JOGHURTOS-MÉZES GYÜMÖLCSSALÁTA
Hozzávalók:
30 dkg eper,
2 alma,
2 banán,
2 vérnarancs,
2 mandarin,
2 tasak vaníliás cukor,
2 dl natúr joghurt,
2 ek. virágméz
Elkészítés:
Az epret felezzük vagy negyedeljük.
Apróra felkockázzuk a magházától megszabadított almát.
A banánt felkarikázzuk.
A vérnarancsot és a mandarint gerezdekre szedjük.
A gyümölcsöket üvegtálba tesszük, meghintjük a vaníliás cukorral,
ráöntjük a mézzel elkevert joghurtot, és jól behűtjük.
Jó étvágyat hozzá!
#1893
2009. április 18. 08:31
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1890:D rága Zsuzsa!.Egy nagyszerű tipp a sok töltött káposzta után.Megoldódott a mai leves utánim.Köszönöm,aranyos vagy mint mindig. szivecske
#1892
2009. április 18. 08:08
Előzmény Villám Zsuzsanna 2009. április 9. 21:33
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

A medvehagyma hatásáról:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=a+medvehagyma+hat%C3%A1sa&btnG =Google+keres%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=
#1891
2009. április 17. 19:12
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Sonkás palacsinta
Hozzávalók
8 db palacsinta
4 db tojás
10 dkg zsír
2 dl tejföl
só,bors örölt,
25 dkg sonka/gép/
zsemlemorzsa
liszt
olaj asütéshez
tartár
A felvert tojást,zsírral ,tejföllel,,fűszerekkel és a darált sonkával jól elkeverjük.
A palacsintákat sonkakrémmel megtöltjük.Lisztbe ,tojásba,zsemlemozsába panírozzuk.Bő forró olajban,megsütjük,tartárral tálaljuk.
#1890
2009. április 9. 21:33
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1878: Nagyszerűen sikerült és sikere is volt a sültednek Drágám.Máskor is elkészítem.Puszillak szivecske
#1889
2009. április 7. 17:48
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2009. április 1. 16:45
Válaszolj!





- - [-]

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=1&pv=3111922
Kattints a hozzávalókra
#1888
2009. április 6. 23:14
Válaszolj!





- - [-]

Mézes-mustáros csirke
Hozzávalók: csirke (bármely része),
krumpli,
hagyma,
méz,
mustár,
olaj,
só,
bors.
Elkészítés: A krumplit ízlés szerint felszeljük, és beterítjük vele a tepsi alját. A hagymát kettévágjuk, felszeljük, és a krumlin elterítjük. A csirkedarabokat elrendezzük a krumpliágyon, sózzuk, borsozzuk, mézet és mustrt csorgatunk rá, elkenjük kanállal vagy ecsettel. Kevés olajat öntünk alá, lefedjük alufóliával. Kb. 1 órát sütjük fólia alatt, majd ha minden átsült, fólia nélkül megpiritjuk.
#1887
2009. április 5. 16:53
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

SONKÁS PENNE
Hozzávalók:35 dkg penne,10 dkg reszelt sajt,1 fej reszelt vöröshagyma,1 szál reszelt sárgarépa,1 szál felvagdalt metélőzeller,3 evőkanál olivaolaj,2 db közepes,felkockázott cukkini,15 dkg felkockázott sonka,2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.
Kifőzzük a tésztát/penne/,majd leszűrjük.A hagymát,sárgarépát és a zellert pár perc alatt közepes lángon megdinszteljük,hozzadjuk a cukkinit, a sonkát, a petrezselyemzöldjét.Belekeverjük a kifőtt tésztát.Kivajazott hőálló tálba öntjük.Megszórjuk sajttal,és kb 15 percig sütjük.
#1886
2009. április 5. 14:31
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

Figyelem!Kaptam 13o féle palacsinta receptet.Aki kéri, annak szivesen elküldöm.Üdv: Marcsi
#1885
2009. április 5. 12:49
Válaszolj!





- - [-]

Babapiskótás mézes
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
Mézes laphoz: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30* 25 cm-es) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.
Töltelék: 0.5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal, összekeverjük. Ízlés szerint rummal ízesítjük. /kb.1/2 dl/
20 dkg babapiskóta, 1 meggy aroma.
Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele, a krémmel megkent lapot.
Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!
#1884
2009. április 3. 11:52
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1878:Elkészítem.Nagyon fínom lehet.Imádom a gombás húsokat,fantasztikus ízvilágot adnak mindennek. Köszönöm előre is. szivecske
#1883
2009. április 2. 12:55
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2009. április 1. 16:45
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Lekváros táska
15 dkg vajat,1 egész tojást,1 kanál porcukrot,30 dkg lisztet,kevés sót és annyi tejfölt,hogy olyan legyen,mint a rétestészta,összekeverünk és kanállal jól kidolgozzuk.Azután meglisztezett deszkán háromszor kinyújtjuk ,jó vékonyra.Négyszögletes darabokat vágunk belőle,megtöltjük baracklekvárral,összehajtjuk,s kikent tepsibe téve megsütjük.
#1882
2009. április 1. 20:52
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Aprópecsenye
Metéltre vágunk 60 dkg sertéscombot,vagy kicsontozott bordát.Forró zsírban barnára pirítjuk,majd mesózzuk,bosozzuk és izlés szerinti mértékben meghintjük majorannával.Felöntjük néhány kanál csontlével vagy húslevessel/amit húsleveskockából is nyerhetünk/,lefedve puhára pároljuk,majd zsírjára sütjük.Olajban kisütött hasábburgonát teszünk mellé,/ez is 60 dkg burgonyából készül/Néhány pecig együtt pároljuk,majd meghintjük pirospaprikával.Összekeverve,savanyúsággal tálaljuk.
#1881
2009. április 1. 20:45
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

Ez nem jött össze, ezért leirom: Goole keresóben beiroda következőt: Dash dieta
#1880
2009. április 1. 18:51
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

Minthogy gyógytopik most nincs, ide raknék fel egy linket a magas vérnyomásról szól a cikk.A lényeg, hogy kevés sóval fözzünk...http://209.85.129.132/search?q=cache:D qfh2IMFgL8J:www.medlist.com/HIPPOCRATES/VIII/3/136main.htm+Dash+di eta&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_hu
#1879
2009. április 1. 18:47
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Pazarszelet:
Hozzávalók:6 szelet karaj,
20 dg házi sonka,
20dg gomba,
10dg trappista sajt,
2tojás,
étolaj,
kevés liszt,
zsemlemorzsa.
1. A hússzeleteket bepanirozzuk/liszt,tojás,zsemlemorzsa/ majd kirántjuk.
2.A sonkát apró kockára vágjuk, megsütjük s a végén hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott gombát, s kevés ideig dinszteljük.
3.Ezután egyenlő arányban a hússzeletekre rakjuk s ráreszeljük a sajtot.A sütőben körülbelül 10 percig sütjük.Burgonyapürével tálaljuk.
#1878
2009. április 1. 16:45
Válaszolj!





- - [-]

Tepertős pogácsa...
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
( nagyobb adag)
1 kg liszttel, 1 tojással, 1 evőkanál ecettel, ízlés szerinti sóval, 1 kanál zsírral, tejben felfottatott élesztővel rétestésztát készítünk.
Kinyújtjuk, és rákenünk 50 dkg tepertőt. 30 percenként 3-szor hajtogatjuk, közben meleg helyen pihentetjük. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, késsel berácsozzuk, tetejét tojással megkenjük, forró sütőben sütjük.
#1877
2009. március 31. 15:48
Válaszolj!





- - [-]

Banános-mézes muffin
Hozzávalók: 28 dkg liszt,
14 dkg cukor,
1 cs vaníliás cukor,
2,5 dl tej,
12 dkg margarin,
2 db tojás,
1/2 csomag sütőpor,
1 banán,
méz.
Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a margarint és a tojásokat.
Sima tésztává keverjük.
A banánokat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
A muffin formát papírral kibéleljük, mindegyik mélyedésbe beletöltünk 1 evőkanál tésztát. Rászórjuk a banánkockákat, rácsorgatunk egy teáskanál mézet, majd beborítjuk egy újabb evőkanálnyi tésztával.
#1876
2009. március 31. 10:31
Válaszolj!





Termeczky Anna [Ani]

Pácolt hús. 1kg húshoz: 4db tojás,2k.kanál só,1gerezd fokhagyma összezúzva(vagy krém)1/2k.kanál bors,1k.kanál paprika,1k.kanál mustár,1k.kanál ketchup,3evőkanál liszt,1 evőkanál olaj.Össze keverni a felvert tojással.A kikloffolt húst 1 napig pácoljuk,hütőben tartjuk.Majd forró olajban sütjük apáccal együtt.Jól bele kell fogatni.
#1875
2009. március 31. 08:23
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1869:Finomra sikerült a torta kedvesem.A meglátásom,hogy máskor egy kicsit elősütöm a tésztát,azután teszem rá a tölteléket.De az is lehet,hogy nem volt elég forró a lerem.Nagyon ízlett,máskor is elkészítem! szivecske
#1874
2009. március 31. 04:03
Előzmény Balikáné Németh Anna [Tuli... 2009. március 29. 21:58
Válaszolj!





Termeczky Anna [Ani]

Kedves Marika!A csirkemáj rizottót elkészitettem. Nagyon finom volt,izlett a csaádnak.
#1873
2009. március 30. 21:33
Válaszolj!





- - [-]

Mézeskalács
´´´´´´´´´´´´´´
Hozzávalók: 0.5 kg liszt,
25 dkg méz,
12,5 dkg margarin,
12,5 dkg cukor,
1 tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna, vagy 1 mokkáskanál sütőpor,
2.5 dkg kakaó,
1 fél (kisebb) narancs reszelt héja,
fűszerek: szegfűszeg, fahéj és 1 kávéskanál mézeskalács fűszerpor.
A díszítéshez:
1 tojásfehérje,
6 evőkanál porcukor.
Elkészítés: A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 1 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük akkor díszítjük a cukormázzal. Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.
#1872
2009. március 30. 16:47
Válaszolj!





Termeczky Anna [Ani]

Töltött burgonya.Nagyobb burgonyákat hélyába megfőzzük,féli fuhára.Ha kicsit hült lepucoljuk.Ketté vágjuk és a közepét kisksnállal kikaparjuk.A töltelék:0,5kg darálthúsból pörköltet készitünk,jól lesütjük a zsirjára,majd a burgonya kőzepébe halmokat rakunk,Olajozott tepsibe sorba lerakjuk.Egypohár tejfölt reszelt sajttal össze keverünk és atetejükre öntjük.Forró sütőbe megsütjük.
#1871
2009. március 30. 10:41
Válaszolj!



- - [-]

1840: Nagyon szívesen, Marika.
#1841
2009. március 17. 14:21
Előzmény Juhászné Szunyogh Mária [Mar... 2009. március 17. 11:19
Válaszolj!


Osváth Ilona [Ilike]

1810:Finom lehet,kipróbálom.Köszönöm a receptet. szivecske
#1811
2009. március 6. 04:37
Előzmény - - [-] 2009. március 5. 17:51
Válaszolj!
nagyuska, 2013. december 23. hétfő, 09:29
Címkék: Juhászné Szunyogh Mária, Wágner Éva, Osváth Ilona, Hegedüsné Erzsi, Tóth Györgyné, Nagy Balázsné,
Kommentek
Karácsonyra-Marikától
Juhászné Szunyogh Mária (#1) 2017-12-21 22:41:37
SZÉP KARÁCSONYT ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
gabfe, 2017. december 29. péntek, 16:32
Szergej Alekszandrovics Jeszenyin versei
Lapu
Anna Sznyegina - Fordította - Jánosy István__________________(#229)- Gizella Lapu
A postakocsis - Fordította - Rab Zsuzsa_____________________(#)- Gizella Lapu
Aranylik, őszül - Fordította - Rab Zsuzsa_____________________(#15)- Gizella Lapu
Aranyos levelek kavarognak - Fordította - Rab Zsuzsa__________(#17)- Gizella Lapu
A róka - Fordította - Erdődi Gábor__________________________(#)- Gizella Lapu
A róka - Fordította - Erdélyi Z. János________________________(#242)- Juhászné Szunyogh Mária
A rókaszuka - Fordította - Rab Zsuzsa_______________________(#236)- Gizella Lapu
A tavon - Fordította - Jánosy István_________________________(#)- Gizella Lapu
Az elvtárs - Fordította - Weöres Sándor______________________(#991)- Gizella Lapu
Az égen újra szétterült - Fordította - Erdődi Gábor______________(#198)- Gizella Lapu
Azúrszínű tiszta vászon - Fordította - Tellér Gyula______________(#14)- Tasiné Györgyi
Ábránd - Fordította - Jobbágy Károly
nagyuska, 2017. augusztus 30. szerda, 16:39
Szergej Alekszandrovics Jeszenyin prózai művei
-Név fénykép

-

.................................................................. ................... -

.....

CÍMEK....FORDÍTÓ NEVE....HÁNYADIK KOMMENTBEN TALÁLOD?......KI GYŰJTÖTTE?

- Fordította - ________________________________(#)- Juhászné Szunyogh Mária


Juhászné Szunyogh Mária

KÉRLEK KATTINTS A KOMMENT FELIRATRA! ........... -
nagyuska, 2017. augusztus 30. szerda, 16:38
Mihail Jurjevics Lermontov versei
A dicsőség - Fordította - Bóka László_______________________(#136)- Gizella Lapu
A cserkesz-fiú - Fordította - Arany László____________________(#10)- Gizella Lapu
A cserkesz lányka - Fordította -Wlassics Tibor________________(#201)- Gizella Lapu
A csónak - Fordította - Szily Ernő__________________________(#105)- Gizella Lapu
A fogoly - Fordította - Radó György________________________(#92)- Gizella Lapu
A fogoly - Fordította - Szabó Endre________________________(#8)- Juhászné Szunyogh Mária
A fogoly lovag - Fordította - Devecseri Gábor________________(#70)- Gizella Lapu
A. G. Homuovához - Fordította - Vidor Miklós _______________(#161)- Juhászné Szunyogh Mária
A hajó - Fordította - Arany László________________________(#19)- Juhászné Szunyogh Mária
A hajó - Fordította - Szabó Endre________________________(#19)- Juhászné Szunyogh Mária
A halál - Fordította - Szabó Lőrinc________________________(#130)- Gizella Lapu
A haldokló gladiátor - Fordította -
nagyuska, 2017. június 21. szerda, 16:28
Nógrádi Pap Gyula - A csillagszemű juhász című műve
KERESÉS! -

Kedves Látogatóim!

Keresem :Nógrádi Pap Gyula - A csillagszemű juhász című művét, Maczkó Mónika
kérésére!

Kérem aki tud segítsen! Írja be ide a kommentbe!

Előre is köszönöm!- Juhászné Szunyogh Mária
nagyuska, 2017. május 19. péntek, 11:27
Francis Jammes versei
.......

...................

.................................................ITT ÍRD A VERSET!.....................................................


...............................................Várlak a kommentekben!

CÍMEK....FORDÍTÓ NEVE....HÁNYADIK KOMMENTBEN TALÁLOD?......KI GYŰJTÖTTE?

A fiatal lány - Fordította - Kosztolányi Dezső_________(#42)- Juhászné Szunyogh Mária
A gyengélkedő fiatal lány - Fordította - Szabó Lőrinc__(#36)- Juhászné Szunyogh Mária
A ház rózsával lenne itt teli - Fordította - Radnóti Miklós_(#6)- Farkas Vilmosné
A Sacré Coeur intézetben - Fordította - Szabó Lőrinc__(#41)- Juhászné
nagyuska, 2017. május 07. vasárnap, 09:49
Képek, videók
Juhászné Szunyogh Marikát
anci-ani
2013. május 04. szombat, 19:07
Juhászné Szunyogh Matikát
anci-ani
2013. május 04. szombat, 19:07
Wagner.jpg
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 20:55
12Wagner_Nandor_József _At
charlotteani
2016. július 11. hétfő, 17:02
Wagner.jpg
lilagondolatok
2014. szeptember 20. szombat, 13:25
Wagner idézet
anna4459
2014. május 07. szerda, 21:41
Wagner Palota
agica2004
2014. április 04. péntek, 16:20
Wende Wagner5.jpg
onallovelemeny
2014. január 13. hétfő, 22:40
Wende Wagner4.jpg
onallovelemeny
2014. január 13. hétfő, 22:40
Wende Wagner3.jpg
onallovelemeny
2014. január 13. hétfő, 22:40
Wende Wagner2.jpg
onallovelemeny
2014. január 13. hétfő, 22:40
osváth ern? 001.png
chillik
2017. március 11. szombat, 17:49
OSVÁTH IGAZI ÜNNEP.png
feviroza
2014. november 07. péntek, 09:56
Osváth Erzsébet Ditkétől.
sarkadykati
2013. október 09. szerda, 07:21
Petőfi Sándor-Osváth Mári
garaferi
2011. július 11. hétfő, 18:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.