Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 08:37 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sportparkot adtak át a szatmári Csengerben
Az államtitkár az ünnepségen elmondta, a kormánynak szándékában áll a sportfejlesztéseket biztosítani a települések számára, de ez csak akkor lehetséges, ha az adott település lakói és vezetői partnerek ebben.

Szabó Tünde kitért rá, hogy Csenger számos kiváló atlétát adott az országnak, akik példaképekké váltak szűkebb közösségükben is. Nagyon fontos támogatni az élsportot és az utánpótlás-nevelést, de ugyanilyen fontos a szabadidősport segítése is - tette hozzá.

Egyetlen eszköz van a kezünkben, amivel meg lehet tartani egészségünket, ez pedig a sport - hangsúlyozta az államtitkár. Az eddigi csengeri szabadidős sportfejlesztéseket méltatva azt mondta, ezzel az eszközzel lehet például közösségteremtő erőt kialakítani a városlakók között és egyben aktívabb, mozgásban gazdagabb életmódra késztetni őket.

Forján Zsolt, a magyar-román határ melletti kisváros polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, az elmúlt években Csengerben számos sportberuházás valósult meg, megnyílt a strand, a tanuszoda-program keretében az országban elsőként épült meg a fedett uszoda, ifjúsági diákszállót hoztak létre, a Belügyminisztérium támogatásával az egykori úttörő sporttelepen új műfüves labdarúgó-pálya, taós forrásból pedig sportöltöző is épült.

A kormány további 225 millió forint értékű támogatása segítségével egy újabb füves pálya és a környezetében lévő parkolók mellett kialakították az új, kétszáz méter hosszú rekortán futópályát és a szabadtéri kondiparkot - ismertette a városvezető.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 15:41
Címkék: Szabó Tünde, Forján Zsolt, szatmári Csengerben, ünnepségen elmondta, kormánynak szándékában, települések számára,
Kommentek
Több mint 150 zenész lép színpadra a kecskeméti Jazzfőváros fesztiválon
Az ötletgazda, egyben a fesztivál házigazdája, a Bohém Ragtime Jazz Band zenekarvezetője kiemelte: a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban megrendezett fesztivál célja a rétegzenének számító klasszikus dzsessz népszerűsítése. Ebben a műfajban pedig jól megfér egymás mellett a ragtime, a New Orleans-i dzsessz, a dixieland, a hot dzsessz, a boogie-woogie, a swing vagy éppen a blues - tette hozzá.

Mint mondta, a Louis Armstrong előtti tisztelgésként augusztus első napjaiban megrendezett kecskeméti fesztivál négy napján összesen hatvan órán keresztül szól majd a dzsessz.

A negyedik Jazzfőváros fesztiválon fellép többek között az Angliából érkező George Trebar és Goff Dubber, Ausztráliából Dave Blenkhorn és George Washingmachine, Ausztriából a The Blues Messengers, Csehországból a Miss Mikey & the Organ Grinders, Franciaországból Benoit de Flamesnil, Jerome Etcheberry és Olivier Franc, Hollandiából a The Busquitos, Olaszországból az Attilo Troiano Trio, Szlovákiából pedig a Funny Fellows.

A magyar
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 22:00
Krónika 7. rész (azonnali kérdések: droghelyzet, Czeglédy-ügy, ajkai kórház, sportfejlesztések, szegénység)
téren megjelenő jó szándékot csak becsmérelni tudják, az eredményeket pedig el sem ismerik.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára válaszát azzal kezdte: a 2010-es kormányváltáskor se felkészülésre, se nemzetközi versenyekre, se szabadidős sportra nem volt alkalmas a hazai sport-infrastruktúra.

Ezzel azt állította szembe, hogy mára viszont igényes, könnyen elérhető intézmények hálózatát alakították ki, 8 milliárd forintból első körben 107, majd 556 sportparkot, illetve 67 futókört kiépítve.

A képviselő örömét fejezte ki a beruházások miatt, de azért is, mert egyre több nívós, nemzetközileg jegyzett futóversenyt rendeznek a magyar fővárosban.

Az államtitkár a program folytatását ígérte, hangsúlyozva, hogy az egészséges, mozgásban gazdag életmód az egészség megőrzésének fontos eleme.

MSZP: uniós átlag alatt a magyar életszínvonal

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) - megemlítve, hogy évek óta nem jelennek meg Magyarországon hivatalos
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:34
Patyi: szervezett kampány folyik az NKE és személyem ellen
Patyi András megjegyezte: mindez nem tántorítja el őket attól, hogy folytassák sokirányú oktatási tevékenységüket, kutatásaikat, a magyar közigazgatás versenyképességének növelését célzó fejlesztéseiket. Folytatódik az NKE Ludovika Campusának fejlesztése is, megkezdik a szárnyépület és az egykori vívóklub helyreállítását, az Orczy-parkban márciustól csónakázni lehet majd a tavon, és lakossági sportparkot is építenek.

Az uniós fejlesztési projektekkel kapcsolatban politikai támadás érte a magyar közigazgatás, honvédelem és rendvédelem felsőoktatási alapintézményét - jelentette ki a rektor. Hozzáfűzte: "hosszú ideig azt hazudták", hogy az egyetem ellen uniós vizsgálat folyik, miközben sem az egyetem, sem ellene nem indult eljárás. Az uniós szervek mindössze kérdéseket tettek fel, ezekre kimerítő választ adtak, és azóta ennek az ügynek nincs is folytatása.

Hadházy Ákos az utóbbi időben rendkívül intenzíven támadja az egyetemet - mondta a rektor. A közelmúltban az LMP nyilvánosságra hozta azoknak
velemenyezd, 2017. december 17. vasárnap, 09:41
Megalakult a Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség
működését januártól megkezdő új szervezet megalakítását a módosított sporttörvény írta elő a tagozatok számára.

"A sportigazgatási rendszer átalakítása nem véletlenül alakult így, az új struktúrában az élő sport minden területe jobb feltételeket fog kapni, mint az elmúlt időszakban" - fogalmazott az államtitkár. Szabó Tünde kifejtette, sok olyan program és támogatási forma indul el 2017-ben, amely érinti a sportnak ezt a területét, s eddig nem volt. Példaként említette, hogy a kormány szeretne sok sportparkot létesíteni az országban, ugyanakkor folytatni kívánja a tornaterem- és a tanuszoda-építési programját is.

Az NDHSZ ernyőszervezete lesz az alapító tagoknak, a Magyar Diáksport Szövetségnek (MDSZ), a Magyar Egyetemi-főiskolai Sportszövetségnek (MEFS) és a Magyar Szabadidősport Szövetségnek (MSZSZ), amelyek ezentúl is tovább folytatják tevékenységüket.

A tagok képviselői az NDHSZ elnökének egyhangúlag Balogh Gábor világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázót, az MDSZ elnökét választották
velemenyezd, 2016. december 22. csütörtök, 12:22
NFM: óriási az érdeklődés a kültéri sportparkok iránt az önkormányzatoktól
Boros Anita hozzátette: a kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez kell beadni, azokat egy előkészítő bizottság véleményezi, majd a nemzeti fejlesztési miniszter dönt a támogatásról, várhatóan októberben. A kivitelezés így az év végén, jövő év elején indulhat meg.

Elmondta, a program keretösszege 2016-ra 1,5 milliárd forint, jövőre 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Kiemelte, az önkormányzatok nem pénzt kapnak, hanem megépítik számukra a sportparkot, amihez külön futókört is igényelhetnek.

Az önkormányzatnak biztosítania kell a kivitelezésre alkalmas ingatlant, a sportpark esetében nem kell önrész, a futókörnél azonban 50 százalékos önkormányzati önrész szükséges - ismertette. A park fenntartója öt évig az önkormányzat lesz.

Boros Anita kitért arra is, hogy a sportparkokat építő kivitelezők kiválasztása közbeszerzési eljárásban történik, ami még folyamatban van; egy vagy több ajánlattevőt fognak kiválasztani.
velemenyezd, 2016. augusztus 04. csütörtök, 21:03
NFM: kültéri sportparkot építhetnek a települések
A tárca közleményében hangsúlyozza: a kormány számára kiemelten fontos a mindennapos sportolás, amelyet könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel kíván vonzóvá tenni. A mozogni vágyó lakosság legkönnyebben saját lakóhelyén érhető el, azonban számos településen még további fejlesztésekre van szükség annak érdekében, hogy a sportolni vágyók megfelelő környezetben tölthessék el szabadidejüket, anélkül, hogy ehhez máshová kelljen utazniuk.

A közlemény szerint a sportparkok építésére a települési önkormányzatok nyújthatnak be kérelmet a lakosságszámmal arányosan. A programban 40, 70, 90 vagy 150 négyzetméter alapterületű sportpark építhető, amely 200 vagy 400 méteres, 125 centiméter széles futókörrel bővíthető. A létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak - közölték.

A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési
velemenyezd, 2016. július 05. kedd, 12:52
Átadták Békásmegyer-Ófaluban a Templom teret
Békásmegyer-Ófalu városrészben egy játszóteret, szabadtéri fitnesz eszközöket, sportparkot, sétányt és zöldszigeteket magában foglaló övezetet avattak fel. Bús Balázs polgármester beszédében azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban egyre többen választották lakóhelyként a környéket, a múlt "fásult változatlansága" a végéhez közeledik, az önkormányzat feladata ebben a helyzetben nem is lehet más, mint hogy támogassa és segítse a kezdeményezéseket.

Hozzátette, többről van szó, mint egy játszótérről, egy közösségi teret hoztak létre.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az átadáson azt mondta, közösséget kell építeni, nekik pedig terekre van szükségük, olyan helyekre, ahol az emberek találkozni tudnak. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az új tér a közösség erősödését és épülését szolgálja.
velemenyezd, 2014. április 25. péntek, 14:14
Képek, videók
Eric_vom_Sportpark_FCI _LG
steinhart
2007. augusztus 09. csütörtök, 13:53
Csenger
szicu
2016. május 13. péntek, 08:40
csengery antal.jpg
relisisi
2015. április 22. szerda, 17:13
Csenger
lenke1964
2015. március 19. csütörtök, 22:24
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
Fórján Fanny.jpg
iklluska
2006. július 14. péntek, 20:13
emlék ünnepségen.jpg
maroka
2018. február 11. vasárnap, 08:49
Ünnepségen
agica2004
2012. április 30. hétfő, 11:47
Rebeka óvodás ünnepségen.
horvathnemagdi
2009. december 05. szombat, 14:32
Rak.o.Ünnepségen pihenő..
joskaba45
2009. augusztus 22. szombat, 13:01
az ünnepségen3
flammerne
2008. május 26. hétfő, 16:33
az ünnepségen2
flammerne
2008. május 26. hétfő, 16:32
az ünnepségen
flammerne
2008. május 26. hétfő, 16:30
ünnepségen
vicamama
2007. július 26. csütörtök, 21:00
Ünnepségen
vicamama
2007. július 05. csütörtök, 16:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.