Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 15:43 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Mi Hazánk: hozzák előre a felajánlott szja 1 százalékok kifizetését!
Fülöp Erik, az ellenzéki párt politikusa, országgyűlési képviselő az MTI-vel kedden azt közölte: kérik, a kormány adjon lehetőséget, hogy a nehéz helyzetbe került civil szervezetek, elsősorban az állatmentéssel, állatvédelemmel foglalkozó szervezetek korábban megkaphassák a magánszemélyek jövedelemadójának nekik felajánlott 1 százalékát.

A javaslat szerint a civil szervezetek június 15-éig nyilatkozhatnának arról, hogy azonnal meg szeretnék kapni a felajánlásokat vagy meg tudják várni a jogszabály szerinti, szeptember 30-ai kifizetést.

A politikus kiemelte: az állatmentéssel, állatmenhely-üzemeltetéssel foglalkozó civil szervezetek "békeidőben is nehéz helyzetben vannak, az önkéntesek és a nagylelkű adományozók felajánlásaiból tudják végezni áldozatos munkájukat", de a koronavírus-járvány gazdasági hatása miatt most különösen nagy bajban vannak.

Fülöp Erik mindenkit arra kért, hogy éljen az szja 1 százalékának felajánlási lehetőségével.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 13:12
Címkék: Fülöp Erik, felajánlott szja, ellenzéki párt, kormány adjon, nehéz helyzetbe, magánszemélyek jövedelemadójának,
Kommentek
Közösen ítélte el Izrael annexiós terveit Németország, Franciaország, Egyiptom és Jordánia
biztonságát és stabilitását illetően, illetve nagyban akadályozná az "átfogó és igazságos béke" kialakítását célzó törekvéseket.

Egy ilyen lépés az Izraelhez fűződő viszonyra is hatást gyakorolna - hangsúlyozta Németország és Franciaország, valamint az Izraellel egyaránt határos Egyiptom és Jordánia külügyminisztere.

Aláhúzták, hogy a nemzetközi jog és az ENSZ vonatkozó határozatai alapján továbbra is az izraeli-palesztin konfliktus megegyezésre épülő, kétállami megoldását pártolják, és felajánlották segítségüket a tárgyalásokhoz vezető út megnyitásához.

Izrael 1967-ben, a hatnapos háborúban Jordániától elfoglalta Ciszjordániát, Egyiptomtól pedig a Gázai övezetet. A palesztinok ezeket a területeket jövőbeli államuk részének tekintik. Ciszjordánia hivatalosan nem része Izraelnek, a nemzetközi közösség a Jordán folyó nyugati partját megszállt területnek tekinti, ám a területen épített zsidó telepeken több mint félmillió izraeli él. A korábban Ciszjordánia részét képező Kelet-Jeruzsálemet Izrael
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 15:31
Kreml: "abszolút kacsa", hogy Moszkva vérdíjat fizetett a táliboknak amerikai katonák megöléséért
Peszkov szerint a téma sohasem merült fel Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök között.

"Ezek az állítások hazugok. Ismételten sajnálkozásunkat fejezzük ki amiatt, hogy a világ valamikor legnagyobb, köztiszteletben álló, magas színvonalú tömegtájékoztatási eszközei az elmúlt években mind gyakrabban nem riadnak vissza attól, hogy abszolút kacsákat közöljenek, ami természetesen nem járul hozzá jó hírnevük és tekintélyük öregbítéséhez" - mondta a szóvivő.

"Ha az Egyesült Államokban a szakszolgálatok továbbra is az elnöknek tartoznak elszámolással, akkor azt javaslom, hogy igazodjanak Trump elnök vonatkozó nyilatkozataihoz, aki már minősítette ezeket a közléseket" - tette hozzá.

Szombaton az orosz külügyminisztérium az amerikai hírszerzés hamis hírének minősítette, és élesen elítélte a The New York Times című amerikai napilap amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozó cikkét, amely szerint Oroszország titokban pénzjutalmat ajánlott fel az afgán lázadóknak a nemzetközi
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 14:52
Jó megállni, leülni csendben, békében imádkozni!!
Elmélkedés az Isten Irgalmasságának tiszteletére felajánlott most épült templomocskában, Teremi faluban. Számomra igen nagy élmény látni, hogy a gyermekeink, kollégáink nem csak szeretik a jó Istent, hanem kis szentélyeket, kápolnákat, sőt Teremiben már templomot is építenek a tiszteletére! Isten imádása azt is jelenti, hogy otthonunkban szentképeket, szobrokat helyezünk el, szentélyeket alakítunk ki, ahol jó megállni, leülni csendben, békében imádkozni!!

Videó
maroka, 2020. június 29. hétfő, 13:33
Egy varrónő, mint a kegyelem eszköze
olyan valaki volt, aki arra szorítkozott, hogy olykor-olykor egy-két dolgot megcsinált egy szükségben levő emberi lénynek. Nem, számára a jótett életstílus volt. ,,Gazdag volt jó cselekedetekben" (Károli ford.).
Áldott asszony! Ha azokra az özvegyekre gondolunk, akik kiállították Dorkász szeretetének ,,gyümölcseit" (a kalapokat, kendőket, ruhákat), akkor megjelenik szemünk előtt annak a hálaáldozatnak a képe, amely gazdagabb, mint az ószövetségi szent sátorban Istennek felajánlott szent kenyér. Ezek az új templom szerény és igaz hálaáldozatai.
A keresztyén egyházban az az erős hagyomány él, hogy a hét első napjának néhány óráját az ige hirdetésének és az imádság szolgálatának szentelik. Miért nem honosítjuk meg azt az ugyanolyan erős szokást, hogy annak a napnak egy részét a ,,jótettekben és alamizsnálkodásban" kifejeződő szolgálatra szenteljük? Nem szeretnénk vasárnapra korlátozni az ilyen tettek véghezvitelét. A jótékonyság cselekedeteit bármikor végre lehet
kalmanpiroska, 2020. június 29. hétfő, 07:05
Szijjártó: Magyarország kész segíteni Ukrajnának az árvíz elleni védekezésben
Szijjártó Péter bejegyzésében felidézte: az Ukrajna egyes részeit sújtó időjárás miatt az ország több területén alakultak ki árvizek és áradások az elmúlt napokban.

A védekezés és a kárelhárítás sikere érdekében felajánlottuk segítségünket szomszédainknak - tette hozzá. Mint írta, a természeti katasztrófák utáni feladatok elvégzésére szakosodott "Tisza" Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyar katonái készen állnak, hogy amennyiben az ukrán hatóságok igényt tartanak rájuk, a kijelölt helyszínre utazzanak.

A magyar-román-szlovák-ukrán összetételű "Tisza" Többnemzeti Műszaki Zászlóalj célja a Tisza vízgyűjtő területén bekövetkezett árvizek, illetve más természeti csapások, ökológiai katasztrófahelyzetek esetén az érintett lakosság megsegítése, a károk elhárításában való részvétel.

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat csütörtök délelőtti jelentése szerint, amelyből az UNIAN ukrán hírügynökség idézett, eddig a nyugati országrészben 285 települést öntött el a heves esőzések okozta árvíz. A
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 19:32
Giro d'Italia - Révész Máriusz: az olaszok felajánlották a jövő májusi Nagy Rajt-rendezést
kormánybiztos. Elárulta: ezt követően a szervezők megkeresték azzal, hogy októberre halasztanák a versenyt, és akkor tartanák Budapesten a Nagy Rajtot, ám ez több szempontból is elfogadhatatlan volt számukra.

"Egyrészt sok szakértő azt mondja: könnyen lehet, hogy a vírusnak akkortájt esetleg beköszönt a második hulláma. Illetve nyilvánvalóan a marketing- és turisztikai értéke sem olyan egy októberi Girónak, mint egy májusinak" - fogalmazott.

"Most az olasz szervezőkkel tárgyaltunk, és elméletben felajánlották azt, hogy 2021 májusában megrendezhetnénk a Giro Nagy Rajtját" - árulta el. Leszögezte ugyanakkor: a kormánynak meg kell fontolnia, hogy "az ország anyagi teherbíró képessége a következő időszakban mit bír el és mit nem", és döntenie ebben a kérdésben.

Így kormány-előterjesztést készítenek, az olaszok részéről pedig van nyitottság - mondta Révész Máriusz. Hozzáfűzte: a Grande Partenza megrendezése esetén pedig az elmúlt időszakban elvégzett nagyon sok munka - így például az útvonalak
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 13:52
Koronavírus - Herczegh Anita: a válság után is őrizzük meg a szolidaritást!
hogy az általuk működtetett nemzeti összefogás vonalán, illetve számlaszámán keresztül eddig több mint 271 millió forintnyi felajánlás érkezett, és 14 hét alatt mind a 19 megyébe, 500 intézménybe jutottak el adományok.

Az államtitkár ismertette, hogy sok minden más mellett több mint 100 ezer maszk és több mint 25 ezer liter fertőtlenítőszer érkezett, valamint 25 ezer Béres csepp és nyolcezer Calivita immunerősítő.

Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos volt három autókereskedő cég segítsége; a felajánlott járművekkel nemcsak az adományokat lehetett célba juttatni, hanem a frontvonalban dolgozó orvosok és ápolók is ki tudták velük váltani a tömegközlekedést, hogy minél kevesebb kockázatnak legyenek kitéve.

Soltész Miklós közölte, hogy a Porsche Hungaria Kft. - a veszélyhelyzet során tett vállalásának megfelelően - a szervizbevételéből húsz ózongenerátoros fertőtlenítőberendezést és a működéshez szükséges antimikrobiális hatóanyagot vásárolt, amit felajánlott az NHKT számára.

A tanács döntése
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 13:01
Szijjártó: hétfőn minden közúti átkelő megnyílik az ukrán-magyar határon
A két miniszter azt követően beszélt újságírók előtt, hogy hét év kihagyás után ismét ülést tartott a magyar-ukrán gazdasági együttműködéssel foglalkozó kormányközi vegyes bizottság. Az értekezlet megtartásáról a két miniszter jegyzőkönyvet írt alá.

Az MTI kérdésére válaszolva Szijjártó Péter elmondta, hogy a határátkelők a jelenlegi utazási szabályok fenntartása mellett nyílnak meg. Kiemelte, hogy azért fontos ez, mert jelenleg az egyetlen nyitva tartó átkelőnél, Záhony és Csap között hosszú várokozás tapasztalható, és Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének külön kérése és kezdeményezése volt Budapest felé a többi átkelő megnyitása is, amiről sikerült megállapodni az ukrán féllel. A technikai kérdésekről a határrendészeti szervek vezetői jelenleg egyeztetnek - tette hozzá a miniszter.

Dmitro Kuleba elmondta, hogy a miniszteri találkozó egyik célja Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csúcstalálkozójának
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 14:52
Képek, videók
Felajánló ima
sacimama
2015. február 07. szombat, 02:44
Szent Ignác felajánló ima
sacimama
2014. április 07. hétfő, 08:47
Twickerz első kifizetés
rufflaci
2012. október 11. csütörtök, 13:10
kifizetes.bmp
hoparduc
2011. január 04. kedd, 15:09
NeoBux 2. kifizetés.jpg
ibolya1964
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:54
NeoBux 1.kifizetés.jpg
ibolya1964
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:54
5. kifizetés.JPG
pazpeti
2008. december 28. vasárnap, 11:34
4. kifizetés.JPG
pazpeti
2008. december 28. vasárnap, 11:34
3. kifizetés.JPG
pazpeti
2008. december 28. vasárnap, 11:33
2. kifizetés.JPG
pazpeti
2008. december 28. vasárnap, 11:33
1. kifizetés.JPG
pazpeti
2008. december 28. vasárnap, 11:33
kifizetés 5
pazpeti
2008. augusztus 04. hétfő, 13:10
kifizetés 4
pazpeti
2008. augusztus 02. szombat, 19:15
kifizetés 3
pazpeti
2008. augusztus 02. szombat, 19:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.