Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 12:41 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pizza tészta receptek
Én nagy tepsiben szoktam csinálni, ami akkora, mint a sőtő maga.

-50 dkg liszt
-fél deci olaj
-kb. 2 dl langyos tej a futtatáshoz+ élesztő (száraz is jó)
-1 teáskanál só
-1-2 gerezd fokhagyma szétnyomva,
- oregano

Összegyúrni, keleszteni meleg helyen, és kiolajozott, kilisztezett tepsibe tenni, forró sütőben félig megsütni (addig, hogy már legyen száraz a tészta teteje, így nem issza majd be a szószt).
A szószt és pizzakrémből szoktam csinálni, pici olajon apróra vágott hagymát sütök, bele a pizzaszószt.
Ezzel kenem meg a tésztát, és utána rakok rá mindenféléket.
Úgy szoktam, hogy a negyede sonkás-gombás, másik negyede kolbászos-banános, a harmadik zöldséges, a negyedik tengeri kütyüs, olajbogyóval, de végül is bármi lehet.



Én a Jamie-félére esküszöm és már többen el is kérték a receptjét!
(bár változtattam rajta és az eredetinél kevesebb élesztővel csinálom)

1 kg liszt
kicsivel több, mint 6 dl víz
2 tasak szárított élesztő
3 dkg cukor
3 dkg tengeri só

Én néha nyomok bele egy gerezd fokhagymát is, vagy oregánót, vagy mindkettőt.

Ez rengeteg adag, kb 3-4 nagy kerek pizza jön ki belőle. Ezért szoktam elrakni belőle későbbre is. (ha már egyszer koszolok. . . )
Én úgy szoktam, hogy kb. 10 percig elősütöm, és lefagyasztom. Még fagyottan rárakom a feltétet és úgy berakom a sütőbe. Mire megpirul a sajt, addigra kiolvad a tészta és meg is sül.



NAGYON FINOM PIZZA SZÓSZ:
az alapja tejföl, egy kis olivaolaj kell bele es izles szerint fokhagyma (szerintem ugy fini ha sok van benne).



-25 dkg liszt
-fél deci olaj
-kb. 2 dl langyos viz a futtatáshoz+ én szoktam egy pici cukrot is tenni bele, hogy felfusson az élesztő
-nagy csipet só
-2 dkg élesztő, de én pl tegnap szárazélesztővel csináltam, attól sem volt baja
+ én szoktam még 1-2 gerezd fokhagymát elkaparni, és az olajba beletenni. Nagyon finom ize lesz tőle a tésztának

Összegyúrod, ha kell pótolsz kis lisztet (folyadékot nem szokott már igényelni), keleszteni nem muszáj, de akkor hideg sütőbe tedd, ha kelesztettél, akkor előmelegitettbe. Jól kiolajozott tepsibe nyomkodom, a pizzaalap nálunk bolognai alap egy kis oragánóval, rá a feltét, sajt, és nagy hőfokon (én gázos sütőben 6-os fokozaton sütöm) megsütöd. Nem ragad le, nem száraz a széle.



Kb 40 dkg lisztet
1 egész tojással
fél kocka élesztővel ( kevés langyos cukros tejben felfuttatva)
2 dl sörrel
2 ek. oregánóval
sóval
összedolgozni, jól átgyúrni és megkeleszteni. Ha megkelt két bucit gyúrni belőle. Jó vékonyra nyújtva kizsírozott tepsibe nyomkodni, kevés pizzaszósszal megkenni és feltétet rakni rá. Maximum lángon hamar megsütni. Két normál nagyságú pizza lesz belőle.

Szósz:
Sűrített paradicsomot
Ketchuppal
Fokhagymával
Sóval
Borssal
Kevés cukorral
Oreganóval összefőzni.
Bármilyen feltét mehet rá. Ha magamnak sütöm, akkor nem teszek rá paradicsomszószt, csak sült csirke vagy sonka darabkákat, nyakon öntöm jó fokhagymás, sós tejföllel, rá a reszelt sajt. Isteni finom:))



30 dkg korpás liszt
1 cs. szárított élesztő
1/8 l tej

Keverjük össze a lisztet és az élesztőt. A tejet langyosítsuk meg. Gyúrjuk mindezt jól össze és letakarva kelesszük 30 percig. A formát vajazzuk ki.



1 kg liszt
0, 5 l langyos víz, benne 2 mokkáskanál só
12 evőkanál olaj
5dkg élesztő

Az élesztőt elmorzsolom a lisztben, hozzáadom a vizet, és az olajat, meggyúrom. 4 dbra szeded, és 10 percig kell csak meleg helyen pihentetni, aztán lehet sütni. Kezeddel elnyomkodod a tepsiben, és rárakod a cuccost. Ne túl alacsony fokozaton süssétek, mert akkor kiszárad. Az élesztős tésztáknak az a lényege, hogy hirtelen süljenek. Legalábbis én úgy szoktam.



fél kg liszt, fele rétesliszt, 1 cs. instant élesztő, 1 kk. só, 1 ek. cukor és kb. 3 dl langyos víz, vagy amennyit fel vesz. Lehet bele oregano. Megkelesztem, majd a tepsit kiolajozom és úgy sütöm, ez két kisebb pizza lesz. Szoktam feltét nélkül üresen megsütni, szeletekre vágom és lefagyasztom. Később melegszendvicsalapként használom fel.



pizzaszószt otthon is lehet főzni. friss paradicsom, kis oregano, só, bors, fokhagyma ízlés szerint. nyami nyami. utána jöhet rá, a mi tetszik. a pizzatésztát már leírtátok. én is így csinálom.

legutóbb vendégek jöttek, gondoltam játék közben így egyszerűbb lesz enni. szóval angy pogácsaszaggatóval kiszaggattam a pizzatésztát. erre egy kanál szósz és cska sajt. isteni sör, bor ki mit ivott korcsolya lett belőle. nagy siker volt :)



Tészta:
1/2 kg liszt
fél élesztő
1 e. k. olaj
2, 5dl langyos víz
1 csipet só

Összegyúrod , tálba teszed, letakarod. Mikor megdagad kinyújtos és beleteszed az olajos tepsibe. A tetejére pizzaszószt szoktam tenni(boltban fellelhető) aztrán teszek rá ketchupot, megszórom majorannával, ráteszem a kockáta vágott párizsit vagy kolbászt, van , h. teszek rá főtt tojást is-attól függ milyen jellegű pizzát csinálok. -sajt
Fantáziádra van bízva mit teszel még rá:)



fél (2. 5 g) élesztő,
kis langyos vízben elkeverve, egy kiskanál cukorral,
összegyúrom 40 deka liszttel, fél deci olajjal, (jó az oliva) kanálka sóval, és annyi vízzel, amit felvesz. Jól megdagasztom.
Megkelesztem, sütöm, 200 fokon. Ez egy tepsinyi pizza.
Szárított élesztővel is készíthető.



Nekem ez vált be:
fél kg liszt
3 dkg élesztő
kanálka só
3dl tej
2-3kanál olaj
oregano
Élesztő megfuttat tejben, pici cukor bele, liszttel, sóval, oreganoval, és az olajjal összegyúrni és megkeleszteni. Kb. 1óra. Kinyújtani. Mi a vékonyabbat szeretjük, így egy nagy gáztepsibe nyomkodtam bele. Nem lett nagyon vékony sem. 200fokon 20-25 perc alatt lett kész. Nagyon finom és még hidegen sem keményedik meg. Nem kell elősütni, rögtön a feltéttel együtt kell sütni.



Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 evőkanál olaj
1, 5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só

Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A tepsit előtte kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel! Félig megsütjük, rátesszük a tölteléket és a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt ráolvadt, kivesszük, és már tálalhatjuk is.



fél kg. liszt
2, 5 dkg élesztő 1 dl. cukros tejben felfuttatva
1kk só
1kk. oregano
én rakok bele 1-2 ek. olivaolajat
és annyi langyos víz amennyit felvesz még

Ez egyszerű, de finom tészta.

Link
bkisseva, 2017. január 03. kedd, 12:05
Címkék: sőtő maga, futtatáshoz+ élesztő, tészta teteje, negyede sonkás-gombás, harmadik zöldséges, negyedik tengeri,
Kommentek
13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni!
1 . Tepsis csirkemáj krumplival
csirkemaj

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemáj
0,5 kg burgonya
1 dl olaj
só, bors
ételízesítő
oregánó
pirospaprika
3 babérlevél
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Pásztortarhonya
pasztor

Hozzávalók:

50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam)
4- 5 nagy krumpli
1 fej vöröshagyma
2-3 ek olaj
1 szál füstölt kolbász
pirospaprikakrém

csipetnyi bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon
toltottkrumpli

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
6-8 nagyobb krumpli
2 dl főzőtejszín
50 dkg darált hús
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, csipet köménymag
1 tk fűszerpaprika
fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
1 tojás
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Sült krumplikása
kasa

Hozzávalók:

1700 g
tinka1951, 2018. május 04. péntek, 21:29
28 étel, amit februárban mindenképp el kell készítened
A farsang még javában tart Valentin napig, azután viszont közeledik a tavasz. Bár friss alapanyagnak még híján vagyunk, mégis sok finomságot készíthettek ebben a hónapban is.

1 Gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal
2 Tönkölypalacsinta Iluskától
3 Pikáns vöröslencse-krémleves
4 Hagyományos csörögefánk
5 Céklás rizottó
7 Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel
8 Frankfurti leves egyszerűen
9 Kávéhabos profiterol
10 Brokkoli fetával, dióval, balzsamecettel
11 Mézes-mustáros sertésszűz almával
12 Tojásos-tonhalas szendvicskrém újhagymával
13 Fűszeres rizses hús
14 Szívecskés kocka Valentin napra
15 Fradileves
16 Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve
17 Narancsos sertéskaraj
18 Bűntudatmentes brownie
19 Pizzás mac&cheese
20 Francia sajtkrémleves
21 Burgonya curry
22 Zöldséges krémes húspogácsa
23 Joghurtos-gránátalmás céklasaláta
24 Mindenmentes házi Ferrero Rocher
25
tinka1951, 2018. február 04. vasárnap, 12:52
100 éve halt meg Dr. Oetker
korábban felfedezte a német Justus von Liebig, de ő a nagyüzemi gyártókat célozta meg, míg Oetker a háztartásoknak kínálta termékét.Mivel reklamáció nem vagy csak elvétve érkezett, a szerény patika komoly üzemnek adta át helyét. 1906-ra már évente 50 millió, az első világháború után odahaza és külföldön 300 millió zacskó fogyott a "világos fej" logóval ellátott, szabadalmazott sütőporból. Az Oetker-csoport receptkönyveket adott ki, hirdetéseket jelentetett meg a lapokban, és még a csomagolásra is recepteket nyomtattak.

August Oetker 1918 januárjában halt meg, és mivel fia elesett az első világháborúban, az irányítást az özvegy új férje vette át. A cég élére a második világháború végén, 1944-ben került az alapító unokája, Rudolf August Oetker, miután egy légitámadásban mostohaapja, anyja és két féltestvére is életét vesztette. Vezetésével a vállalatcsoport Európában és Amerikában is terjeszkedett, sörfőzdéket, szállodákat, bankokat vásárolt, de hírnevét továbbra is a minőségi élelmiszereknek
bordat, 2018. január 14. vasárnap, 16:23
Leveles mini pizza
Receptek egyperces
Leveles mini pizza


HOZZÁVALÓK:
1 csomag leveles tészta
10 dkg sonkás felvágott
10 dkg sajt
2 szál újhagyma
1 evőkanál tejföl
15 paradicsomkarika
csipet só
frissen őrölt bors
oregánó



ELKÉSZÍTÉS:
A leveles tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A sonkát csíkokra vágjuk, sajtot a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A hagymát karikára vágjuk.
A sonkát, sajtot, hagymát a tejföllel elkeverjük. A sonkás-sajtos-hagymás-tejfölös masszából a tésztakorongnál valamivel kisebb golyót formálunk és a tésztára helyezzük. A paradicsomszeleteket a golyókra tesszük és egy kicsit lenyomjuk vele a golyókat. Sózzuk, borsozzuk és oregánóval szórjuk meg.
Forró sütőben megsütjük.

Forrás: recepttar.hu
gabfe, 2017. augusztus 23. szerda, 13:31
Pizza tészta ( egyszerű, gyors)
pizza tészta ( egyszerű, gyors)

Hozzávalók:
4 nagy tepsi pizzához 1 kg liszt, 0,5 l víz, só, cukor , élesztő..( és megbolondíthatjuk egy kis fűszerrel magát a tésztát is ) .

Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:

Az 1 kg liszthez hozzá keverjük a 2 evőkanál cukrot és az élesztőt na meg körülbelül 1 dl tejet. ( én instant élesztőt használok az kapható 0,5 kg liszthez vagy 1 kg liszthez . ) amikor ezt jól össze kevertük akkor langyos vizzel felöntjük és össze dolgozzuk kézzel ....

és már mehet is pihenni ...kb fél óra elég neki...isteni puha a tészta olyan amit akár dobálni lehet mint a filmekben ...

Ha megkellt akkor enyhén kilisztezett tepsibe tesszük és ráhelyezzük a feltétet , 15-20 perc alatt készre sül ...és oda lesz érte a család.

Feltét: szabadon választható...( én személy szerint a tejfölbe kevert fokhagymás fűszeres verziót kedvelem . és ez csak az alap krém ....erre jön a zöldség , felvágott stb...)

Ha nem
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:53
Pizza
Hozzávalók:
1 kg liszt,
4 g élesztő,
1 púpozott evőkanál só,
0,8 dl sör,
4,8 l hideg víz,
0,5 dl olaj,
5 kanál olíva olaj.

Az összes hozzávalót összegyúrjuk, pihentetjük tíz percet, majd megint átgyúrjuk, legalább háromszor. Ezt az adag tésztát amit kapunk, három egyenlő részre osztjuk (egy pizzatészta adagja 300 g), cipókat formálunk belőle, kicsit megforgatjuk lisztben és egy tányéron lefóliázva több mint egy hétig tárolhatjuk hűtőben. Ha nagyon megkel, akkor picit újra át kell gyúrni.

Sütésnél a tésztát kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra, megkenjük pizzaszósszal, rá pici reszelt sajt, tetejére ízlés szerint szalámi, sonka, vagy ki amivel szereti és legfölül megint sajt. Előmelegített - nagyon forró ‒ sütőben tíz-tizenöt percig sütjük.

Pizzaszósz készítése: dobozos paradicsomot szétturmixolunk, oregánóval, borssal, sóval, olíva olajjal fűszerezzük..
bkisseva, 2016. szeptember 28. szerda, 10:41
A kelkáposzta a növényi alapú étrend „marhahúsa”
Bár a szupertáplálékoknak nincs hivatalos definíciója, olyan gyümölcsöket és zöldségeket nevezünk így, melyek különösen táplálóak és hasznosak az egészségre nézve, valamint magas fitonutriens tartalommal rendelkeznek. Ezen meghatározás alapján a kelkáposzta az első tíz szupertáplálék közé tartozik.


Az egészség fenntartásához megkerülhetetlen a zöld leveles zöldségek fogyasztása, ezek közül pedig az egyik legtáplálóbb a kelkáposzta. Kiváló forrása a kalciumnak, magnéziumnak, A- és C-vitaminnak, rostoknak, vasnak, folsavnak, aminosavaknak, antioxidáns flavonoidoknak és luteinnek. Emellett könnyen elkészíthető, sokoldalú és ízletes.

A környezetvédők az ipari méretű ,,hústermelést" nevezik meg az éghajlatváltozás egyik fő okának. Jelenleg 7 milliárd ember él a bolygón és kb. 55 milliárd nagyméretű tenyészállat, melyek hatalmas mennyiségű hulladékot termelnek
pacsakute, 2016. február 06. szombat, 17:19
Képek, videók
Smoothie receptek.jpg
pacsakute
2016. május 06. péntek, 20:19
Kepes receptek1__37.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:54
Kepes receptek1__36.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__35.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__34.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__33.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__32.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__31.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__30.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__29.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__28.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__27.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
37. Sótonyi Timi (6).JPG
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:05
37. Sótonyi Timi (5).JPG
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:05
37. Sótonyi Timi (4).JPG
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.