Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 17:56 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Duplán csokis palacsinta



A klasszikus palacsintát és a csokikrémet is csak szeretni lehet. Nem is kell nagyon változtatni az eddigi recepten, csak szórj kakaót a masszába! A töltelék kellemesen lágy, krémes, és valóban csokiból készül. Ha marad belőle, le is boríthatod a krémmel a palacsintákat.

Csokis, krémes palacsinta
Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg liszt , 3.5 dl tej, 1.5 dl szénsavas víz, 2 db tojás . 2 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál kristálycukor ( el is hagyható vagy igen kevés mézzel helyettesíthető)
1 evőkanál olaj 1 csipet só

A krémhez
20 dkg étcsoki
1 dl tej
1 dl habtejszín

Recept idők: előkészítési idő: 20 perc elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, keverd hozzá a tejet, majd több részletben a lisztet, a kakaóport, a sót, a cukrot ( a cukor elhagyható) Végül lazítsd szénsavas ásványvízzel vagy szódával, és dolgozd a masszát csomómentesre. Ha túl sűrű, önts még hozzá kevés vizet vagy tejet. Pihentesd a tésztát legalább 20 percig, utána tedd hozzá az olajat.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele egy merőkanálnyi tésztát. Oszlasd el egyenletesen, majd süsd meg mindkét oldalát. Pakold egymásra a tésztákat.

A krémhez a tejet és a habtejszínt öntsd egy tálba, majd melegítsd gyöngyözésig. Húzd le a tűzről, és rakd hozzá a kisebb darabokra tördelt étcsokit. Várd meg, míg elolvad, utána keverd meg ismét. Töltsd meg vele a palacsintákat.

Forrás : Link
pacsakute, 2019. január 13. vasárnap, 13:49
Címkék: klasszikus palacsintát, eddigi recepten, töltelék kellemesen, cukor elhagyható, masszát csomómentesre, tésztát legalább,
Kommentek
Ezekkel készült a vasárnapi ebéd
Nektek is lógtak ilyen konyhai eszközök a konyha falán?

A Kádár-korszak sajátos lakberendezési kultúrája több évtizeden keresztül meghatározta milyen miliőben néztük esténként a Tv Macit és Pom Pomot. Az sem lett volna csoda, ha más lakásba nyitunk be, majd a legnagyobb természetességgel lehuppanunk a Domusban vásárolt fotelbe, mivel jóformán mindegyik retro lakás ugyanúgy nézett ki.

Klasszikus konyhai csendélet a '70-es, '80-as években

A helyiségek közül a konyha sem volt kivétel, ami az uniformitást illeti: nemcsak az ízléses műanyag gyümölcsök, hanem még a konyhai eszközök is hasonlítottak a szomszédéra. A te anyukád is ilyenekkel sütötte a vasárnapi rántott húst, készítette a palacsintát, merte a húslevest?

forrás:magyarorszagkul.nlcafe.hu
anna4459, 2018. január 11. csütörtök, 12:02
Lisztem, lisztem, mondd meg nékem, mit készítsek én belőled?
lisztőrleményeknek. Csakhogy ezek nem egyformán működnek - érdemes őket megismerni, kitapasztalni.

Rizs, tápióka, kukorica, zabpehely, köles, hajdina, kókusz, csicseriborsó, gesztenye - a közös bennük, hogy mindből készül liszt, csakhogy ezekben nincs sikér, glutént nem tartalmaznak, és bár sok ételben nagyszerűen kiváltják a klasszikus liszteket, bizonyos esetekben - például kelt tészták, kenyérfélék, péksütemények esetén - ezekkel nagyon nehéz a dolgunk.

Ha piskótát, linzert vagy palacsintát készítünk, tökéletesen helyettesíthetik az alternatív lisztek, de akár a finomra őrölt olajos magok is a lisztet, az állagot és ízeket is könnyedén beállíthatjuk még a sütés előtt. Ugyanígy sűrítésre is alkalmasak a magas keményítőtartalmú lisztek, mint amilyen a rizs- vagy tápiókaliszt, a kukoricából vagy burgonyából kivont keményítő, így főzelékféléknél, pudingoknál remekül beválnak egészségesebb és gluténmentes alternatívaként.

Finomra darált mákkal vagy mandulával, kókuszreszelékkel
suzymama, 2017. augusztus 20. vasárnap, 19:19
Az eredmények
Sokkoló Nébih-teszt: Theo Papa és Béres Alexandra hortobágyi palacsintája is elbukott!

Házhoz szállított hortobágyi palacsintákat tesztelt a Nébih. A 21 termékből 7-nél mutattak ki szennyezettséget jelző mikroorganizmust, kettőnél pedig spórás baktériumot.

Összesen 21 hortobágyi palacsintát vizsgáltak a NÉBIH munkatársai: 10 klasszikusnak mondható húsos palacsintát, valamint 11 speciális változatot.

A NÉBIH laboratóriumaiban a palacsintákat összesen 300 szempontból vizsgálták. A mikrobiológiai laboratóriumi eredmények 21 termékből 7-nél mutattak ki nem kórokozónak tekintendő, de szennyezettséget jelző mikroorganizmust. Ennek hátterében valószínűleg hibás konyhatechnológia, az élelmiszer biztonsági szabályok megszegése, konyhahigiéniai hibák, nem megfelelő hőmérsékleten zajló készen tartás és kiszállítás állhat.

Két palacsintában toxintermelő Bacillus cereus (spórás) baktériumot mutattak ki, ami, ha az ételt nem megfelelő hőmérsékleten tárolják, akkor az érzékenyebb
horvathnemagdi, 2016. november 12. szombat, 18:28
Interjú a kézműves vásárban
Jól látja a sasszemű olvasó, egy klasszikus habcsók van a mangó fagyim tetején, amilyent Dávodon ettem a nagymamánál több évtizede. Saint-Denis legfelkapottabb, modern cukrászdájában szervírozták ilyen ínycsiklandozóan. A palacsintatál sem
gallokovacs, 2016. szeptember 01. csütörtök, 13:12
Palacsintából készülhetnek el Magyarország legismertebb jelképei
A fesztivál szervezőinek közleménye szerint Mátraterenye július 16-án ismét "Palacsintaország" fővárosává válik, ahol újra a szórakozásé és a rekordkísérleteké lesz a főszerep, hiszen a Süssétek meg Magyarországot! jelmondattal várják a résztvevőket.

Az elmúlt hét év alatt számos rekordkísérlet született már a programon, 2010-ben például ott sütött 262 fő egyszerre palacsintát, 2013-ban pedig Pokol Krisztián 24 óra alatt 7422 darab palacsintát sütött meg. Tavaly újabb rekordot állítottak fel a fesztivál résztvevői, mert elkészítették a legnagyobb ehető palacsintaépítményt, a bátonyterenyei Gyürky-Solymosy-kastély és parkja méretarányos kicsinyített mását.

A verseny mellett idén is meg lehet majd kóstolni a különleges Újfalusi kavicsos palacsintát a több száz féle egyéb kreáció mellett, de a szervezők palóc térjátékkal, mini vidámparkkal, tűzoltó- és mentőkutyás bemutatóval is várják a vendégeket.

A rendezvényen a környék ismert előadói, táncosai, zenészei mellett Péter Szabó Szilvia is
velemenyezd, 2016. július 15. péntek, 15:31
Juharszirup hatásai
érhető el.

Amikor a cukrot helyettesítjük juharsziruppal, azonos mennyiség azonos mennyiséget helyettesít.

Például, ha egy csésze cukrot használ palacsintakészítésnél, helyettesítse ezt ugyanennyi juharcukorral.
Ha a fehér cukorhoz szokott, elsőre meg fog lepődni a juharszirup újszerű ízén, a gyakori használat során azonban hozzá fog szokni.

Jól illik a juharsziruphoz:
- Mindenféle reggeli étel, zabpelyhek, kekszek jól illenek a juharsziruphoz.
- A palacsintát különlegessé teszi a juharszirup, ostyát is érdemes ebbe mártogatni vagy ezzel leönteni.
- A juharszirup sokféle étellel párosítható, ezért kiváló terepet ad a kísérletezésnek.
- Ha például új fagylaltöntet után nézne, kedvenc vaníliájához, használjon juharszirupot a megszokott csokoládé és eperöntet helyett, és élvezze az újdonság ízét.
- A bacon juharsziruppal való ízesítése remek ötlet, ha a bacont a sziruppal együtt sütjük ki még intenzívebb lesz az íz hatás. A juharszirup az
pacsakute, 2016. május 24. kedd, 18:14
Kulturális programokat is kínál a megújult Centrál Kávéház
felidézve rámutatott: a mélyponton úgy sikerült túllendülni, hogy olyan szakembereket gyűjtött maga köré, akik különböző értékeket képesek hozzáadni a történelmi épületben található kávéház szellemiségéhez. "Olyan kávéházat kell létrehozni, ahol a budapestiek és a turisták is jól érzik magukat" - hangsúlyozta.

Hozzáfűzte, hogy szeptember 20-tól már őszi étlap várja a betérőket: a kávéház kínálata bővült többek között az angol reggelivel, emellett a nemzeti gasztroértékekre építve a Hortobágyi húsos palacsintától kezdve a tojásos galuskán át a borjúpörköltig kínálnak ételt az amerikai palacsinta, a klasszikus Cézár saláta és a bécsi szelet mellett.

A megújult Centrál Kávéház falain művészekről, írókról és költőkről - mások mellett Kaffka Margitról, Ady Endréről, Babits Mihályról, Kosztolányi Dezsőről és Márai Sándorról - láthatók fotográfiák. Ernst Wastl, az Ernst Galéria tulajdonosa, a Centrál Kávéház belsőépítészeti megújulásának vezetője kiemelte: a céljuk az volt, hogy a szép és hangulatos
velemenyezd, 2014. szeptember 16. kedd, 15:14
Képek, videók
Duplán csokis palacsinta
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:44
Palacsintát süt-kész
gisela
2016. április 19. kedd, 14:48
Kislány palacsintát süt -
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 12:26
Csirkemell palacsintatész
irmus
2014. október 07. kedd, 07:49
csokis-epres-palacsint ato
tundefejes
2012. június 24. vasárnap, 13:31
teát?....palacsintát?. ...
szupermami
2011. június 11. szombat, 17:46
palacsintát nem eszel elő
orban47
2011. április 28. csütörtök, 05:44
palacsintát sütünk
markusagi
2010. június 22. kedd, 20:28
Palacsintát süt
barkaszjudit
2009. augusztus 14. péntek, 06:00
Palacsintát dobáló maci,
cipello
2008. április 21. hétfő, 07:50
Így kell palacsintát enni
mezixy
2007. november 04. vasárnap, 20:37
palacsintát süt
flammerne
2007. október 20. szombat, 21:37
Smoothie receptek.jpg
pacsakute
2016. május 06. péntek, 20:19
Kepes receptek1__37.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:54
Kepes receptek1__36.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.