Belépés
2020. március 30. hétfő | 14. hét | 90. nap | 06:43 | Zalán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az OTP-nek 26 milliárd forint veszteséget is okozhat a törlesztési moratórium
A bank rendkívüli tájékoztatójában felidézi, hogy Magyarországon fizetési moratórium lépett érvénybe a 2020. március 18-án fennálló szerződések alapján már folyósított hitel- és kölcsönszerződésből, illetve pénzügyi lízingszerződésből eredő tőke-, kamat-, és díjfizetési kötelezettségekre. A fizetési moratórium célja, hogy átmeneti segítséget nyújtson az adósoknak. A moratórium ugyanakkor nem jelent adósságelengedést, az adósok a moratórium után kötelesek megfizetni a halasztott részleteket. A fizetési moratórium 2020. december 31-éig tart, amit a kormány rendelettel meghosszabbíthat.

A törlesztési moratórium hatálya a lakossági és vállalati adósokra is kiterjed. A tőketartozást sem a fizetési moratórium ideje alatt, sem a fizetési moratórium lejártát követően nem lehet a fizetési moratórium ideje alatt nem teljesített kamat összegével megnövelni. A fizetési moratórium ideje alatt felhalmozódott kamatot a hátralévő futamidőben esedékes törlesztőrészletekkel együtt, a fizetési moratórium lejártát követően, a futamidő alatt évente egyenlő részletekben kell megfizetni. A moratórium lejártát követően a futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy az esedékessé váló törlesztőrészlet és a fizetési moratórium alatt keletkező, részletekben megfizetendő kamat összege együttesen ne haladja meg az eredeti szerződés szerinti törlesztőrészletek összegét. A kamatra vonatkozó szabályokat megfelelően kell alkalmazni a díjakra is.

A fizetési moratórium nem érinti az adós azon jogát, hogy az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsen.

A fizetési moratórium időszaka alatt az OTP Bank eredménykimutatásában a bevételek között megjeleníti az ügyfelek által meg nem fizetett elhatárolt kamatokat. A negatív eredményhatás egyösszegű elszámolására a 2020 első negyedévi eredményben, bemutatására pedig a korrekciós tételek között kerül majd sor - írják.

A közleményben emlékeztetnek arra is, hogy a március 19-ét követően kötött szerződés alapján felvett, zálogjoggal nem biztosított fogyasztói hitelek esetén a teljes hiteldíj mutató (thm) nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat 5 százalékponttal növelt mértékét. Ezt a rendelkezést átmenetileg, 2020. december 31-ig kell alkalmazni, azzal, hogy amennyiben e határidőt nem hosszabbítják meg, azt követően a szerződéskötéskor érvényben lévő hirdetményben meghatározott thm válik irányadóvá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 21:53
Címkék: törlesztési moratórium, bank rendkívüli, fizetési moratórium, moratórium ugyanakkor, moratórium után, halasztott részleteket,
Kommentek
BÉT - Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten
járványhelyzet miatt nem tart "személyes megjelenéssel" közgyűlést, a feltételekről később tájékoztatnak.

Az Opus megbízást adott legfeljebb 3 millió darab saját részvény vásárlására.

Távozik a Waberer's vezérigazgatója, Robert Ziegler, aki a vállalat átalakulását vezette 2019 eleje óta. Az igazgatóság Erdélyi Barnát, a társaság jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettesét nevezte ki ideiglenes vezérigazgatónak.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2019-ben adózás után 641 millió forint veszteséget könyvelt el, egyrészt a nem-élet szegmensben az olaszországi, határon átnyúló kezesi biztosítási terméknél bekövetkezett jelentős káresemények és kapcsolódó visszaélések, másrészt a Konzum/Opus részvény átalakításon realizált 1,056 milliárd forint árfolyamveszteség miatt. Ezek nélkül a csoport adózott eredménye 2019-ben 2,8 milliárd forint lenne, több mint egymilliárd forinttal magasabb, mint az előző évben.

A héten az OTP-részvények ára 5,92 százalékkal emelkedett, pénteken 9390 forinton
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 07:40
Istenre való várakozás
ami kiváltotta, hogy Istenhez kiáltson segítségért. Azután Dávid elhaló reménye Isten jóságában az örvendezés teljes énekeivé virágzott ki, meghirdetve az Úr hatalmas szabadítását és megsokszorozódó irgalmát. Minden szomorúság csak egy dallamot csalt ki hárfájából, és minden szabadulás egy újabb témája lett dicséretének.
Egyetlen kínzó szomorúság elmaradása azt okozza, hogy egy újabb áldás hiányzik és nem lesz nyilvánvaló. Egyetlen nehézség vagy veszedelem, amiből megmenekültünk- milyen nagy veszteséget okozhatna nekünk! Az örvendetes zsoltárok, amelyekkel Isten népe ma kifejezi szomorúságát vagy dicséretét, talán soha sem váltak volna ismeretessé.
Ha Istenre várakozunk és akaratában lakozunk, megismerjük ,,az Ő szenvedéseiben való részesedést"(Fil 3,10) és azt, ,,hogy Fia képmásai" legyünk (Róm 8,29). Ezért ha Istennek az a vágya, hogy tágítsa lelki megértésedet, ne rémülj meg a szenvedés szélesebb világától, ami reád vár! Az Úr együttérző képessége még nagyobb lesz, mert a
kalmanpiroska, 2020. március 26. csütörtök, 19:18
Krónika 3. rész (színházak fenntartása)
működtetés idejére - fejtette ki.

Fekete Péter a veszélyhelyzettel összefüggésben méltatta a művészeket, akik a kultúra eszköztárával szolgálják a nemzetet. Honfitársaink mentálhigiéniás egyensúlyának fenntartása kulcsfontosságú a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - hangoztatta.

Fidesz: a többletfinanszírozás mellé többletjogok is járnak

L. Simon László (Fidesz) azt mondta, hogy a vendéglátás és az idegenforgalom mellett rövid távon az előadó-művészet szenvedi el az egyik legnagyobb veszteséget.

Az ágazat számára a kormány azonnali és gyors segélyeket adott, a törvényjavaslatot azonban nem az indokolja, hogy veszélyhelyzetet kellett kihirdetni - hívta fel a figyelmet. Az igazi probléma az, hogy miközben a kormány és Karácsony Gergely főpolgármester között hatékony és konstruktív tárgyalások folytak, a fővárosi ellenzéki koalíció nem tud megegyezni a színházak sorsáról - jelentette ki. A helyzetet az hozta létre, hogy a főváros nem akar finanszírozni mintegy hét intézményt - tette
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 11:32
Palánki Ferenc: Lássuk meg a lehetőséget, amit Isten ......
kellemes életút végén besétálhatunk a mennyországba. Azt azonban megígérte, hogy velünk lesz minden nap a világ végezetéig. Nem ítélt minket a szenvedésre, a kereszthordozásra, hanem meghívott: ,,Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét minden nap és úgy kövessen" (Lk 9,23).
Gyakran eszembe jut egy eset. A kárpátaljai nagy árvíz idején láttam a televízióban egy riportot. Egy idős ember, a házának romjain állva mondta: ,,Az egész életem munkája veszett el. Hát, igen! Veszteséget, kárt szenvedni nagyon nehéz, de ha a veszteség nyomán feltámad a lélek, akkor nem csináltunk rossz cserét."
Ebben az emberben ott volt a feltámadás valósága, a nyitottság az örök dolgokra.
A járvány a hitünk, az Istenbe vetett bizalmunk és egyben emberségünk, vagyis szeretetünk próbája.
Nem az a kérdés, hogy Isten miért engedi meg a rosszat, hanem az, hogy a jó emberek megmaradnak-e jónak? Tudunk-e másokra is figyelni, a közelünkben élőknek, a rászorulóknak segíteni? Tudunk-e
maroka, 2020. március 24. kedd, 08:28
Tőzsde - Nagy emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék
A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai értékpapírpiacokon, Londonban, Frankfurtban és Párizsban nagy, négy-öt százalékos indexemelkedés is várható a kereskedés kezdetén.

A Fed hétfőn este bejelentett gazdaságösztönző monetáris intézkedési csomagja, nyílt végű eszközvásárlási programja az amerikai tőzsdezárást még nem tudta pozitívba fordítani, de az ázsiai tőzsdék már indexemelkedéssel indították el a keddi globális tőzsdenapot.

Az európai kerekedés kezdete előtt mintegy két órával Tokióban hét százalék felett állt a tőzsdeindex, Sanghajban másfél-két százalékos nyereséget mutattak a tőzsdemutatók, a hongkongi index négy százalék feletti nyereségben járt, a tajvani tőzsdemutató négy és fél százaléknál, a szöuli pedig nyolc százalék felett.

Hétfőn a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 4,13 százalék, a Stoxx Europe 600 index 4,30 százalék, az Euróövezeti EuroStoxx50 index 2,47 százalék csökkenéssel fejezte be a kereskedést.
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 07:41
Koronavírus - Ötszáz milliárd eurós veszteséget vár Németországban az ifo
jóval nagyobb lehet, mint amivel Németország az elmúlt évtizedekben akár gazdasági okokból, akár természeti katasztrófák miatt szembesülni volt kénytelen - jelentette ki Clement Fuest, az ifo elnöke.

"A különböző forgatókönyvek szerint a gazdasági visszaesés mértéke 7,2 százaléktól 20,6 százalékig terjedhet, ami 255 milliárd eurótól 729 milliárd euróig terjedő veszteségnek felel meg" - fogalmazott. Az ifo prognózisa szerint a termelés két hónapig tartó részleges leállítása 255-495 milliárd euró veszteséget okoz a német gazdaságnak, a három hónapig tartó részleges leállás pedig 354-729 milliárd eurós veszteséget.

Az ifo elnöke szerint a munkaerőpiacon is mély sebet ejt majd a visszaesés, messze túlszárnyalja majd a pénzügyi válság csúcspontján elszenvedett mértéket. A társadalombiztosítási járulékot fizető munkahelyekből akár 1,8 milliót is maga alá temethet a válság, és több mint hatmillió alkalmazottat kényszeríthet részmunkaidős állásba.

A termeléskiesés, az állásvesztés és a részmunkaidős
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 10:21
Koronavírus - Londoni elemzők: 850 milliárd dolláros globális növekedési veszteséget okozhat a járvány, Magyaro
A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő Londonban bemutatott friss negyedéves globális előrejelzésében közölte: új alapeseti várakozása az, hogy a világgazdasági szintű hazai össztermék (GDP) 2020 egészében mindössze 1,3 százalékkal növekszik.

A Fitch eddigi prognózisában 2,5 százalékos idei globális GDP-bővülés szerepelt.

A hitelminősítő azzal számol, hogy a kínai gazdaság teljesítménye 5 százalékkal zuhan az idei első negyedévben a tavalyi utolsó három hónaphoz mérve, és 2020 egészében is csak 3,7 százalékkal emelkedik.

A cég hangsúlyozza, hogy az általa várt első negyedéves visszaesés példátlan lenne a kínai gazdaságtörténetben.

A Fitch Ratings londoni elemzői 2021-re azonban 7,2 százalékos növekedést várnak a kínai gazdaságban.

A ház felülvizsgált várakozása szerint az euróövezet hazai összterméke az idén 0,4 százalékkal csökken az eddigi előrejelzésben szereplő 1,1 százalékos növekedés helyett.

A Fitch tanulmánya szerint az euróövezeti gazdaságot egyszerre érte
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 14:01
Képek, videók
vesztesegeink1.jpg
idgie1975
2008. október 30. csütörtök, 21:13
Havi törlesztõrész
ibolya64
2007. november 15. csütörtök, 17:56
Rendkivüli dolog az.....j
pacsakute
2014. június 30. hétfő, 11:03
népszabadság rendkivüli k
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:46
Rendkívüli december
taltos1
2012. december 11. kedd, 16:25
Rendkívüli szépségek.jpg
mailona
2012. szeptember 06. csütörtök, 22:35
rendkivüli játszma800ft.j
hollyka
2011. november 24. csütörtök, 17:21
Rendkívüli
erzsebet1969
2009. április 01. szerda, 23:32
rendkivuli0129%20(15). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(1).j pg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(25). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:52
rendkivuli0129%20(17). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(16). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(14). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.