Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 04:34 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttusa-vk - Alekszejev Tamara győzött Székesfehérváron
Az ezüstérmet a török Ilke Ozyuksel, a bronzot az orosz Anna Burjak harcolta ki.

A csapatban sorozatban háromszor világbajnok Alekszejev 2:19.27 perc alatt úszta le a 200 métert, ezzel 18. volt, a vívása viszont kiemelkedően jól sikerült, így két szám után már az élen állt. A szerdai selejtezőben tőle szokatlanul negatív mérleggel zárt, a döntőben viszont nagyszerűen ment neki a vívás, egyre-másra jöttek a győzelmek: 6-1-gyel kezdett, majd 19 asszó után 14 győzelme és öt veresége volt, a következő 16 párharcából pedig csak egyet veszített el. Élete legjobb eredményét érte el 29 megnyert asszóval.

"A selejtező után kicsit féltem, hogy nem fog menni a vívás. Azt tudtam, hogy nem a technikámmal van gond, fejben kell összeszedni magam. Így sikerült" - értékelt az MTI-nek a 2017-es vk-döntő győztese.

Eredményéhez még két pontot tett hozzá, mivel később a bónuszvívás során is megnyerte asszóját. Ebben a szakaszban a 36. helyezett vív az előtte végzővel, majd a győztes marad a páston, és így megy tovább a sorozat, amíg elérnek az elsőhöz. Minden győzelemért egy pont jár, de mivel a körvívás győztese csak egy asszót vívhat, így ha azt megnyeri, ő két pontot kap.

Remeklését tovább folytatta a harmadik számban is, a lovaspályát hibátlanul teljesítve megerősítette vezető helyét.

A lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásnak 33 másodperces előnnyel vágott neki, és bár nem célzott igazán pontosan, elsőségét így sem veszélyeztette senki.

"Több mint fél perc előnyöm volt, de próbáltam ebbe nem belegondolni, mert tudtam, hogy nagyon jó futók vannak mögöttem. Az is benne volt a pakliban, hogy a török lány esetleg majd megelőz. A lövészet halványabbra sikerült, de a nagy előnyből így is maradt elegendő" - értékelte remek versenyét.

Réti Kamilla a városi uszodában a mezőny végén zárt, majd vívásban valamelyest javított helyzetén 16/19-es győzelmi mutatójával. Lovaglásban az utolsó akadályig hibátlanul haladt, ott azonban a lova kétszer kitört, ami jelentős pontveszteséggel járt. A kombinált szám előtt 32. volt, végül egyet előrelépett.

A válogatott alapemberei közül nem indult Földházi Zsófia, aki már korábban jelezte, hogy betegség és sérülés miatt kihagyja a székesfehérvári vk-t, valamint Kovács Sarolta, aki a múlt héten belázasodott.

"Valami vírust kaptam, lázas voltam, hat napig feküdtem, még tegnap is hőemelkedésem volt. Ma már nincsen, csak gyenge vagyok, de azért jobban érzem magam. Csak az fáj, hogy nem versenyezhetek hazai közönség előtt" - mondta Kovács, hozzátéve: eredetileg úgy volt, hogy a három hét múlva esedékes prágai világkupán nem indul, de így, hogy ezt most kénytelen volt kihagyni, mégis versenyezni fog majd a cseh fővárosban.Eredmények:

női verseny, döntő:

-------------------1. Alekszejev Tamara 1402 pont (úszás: 2:19.27 perc/272 pont, vívás: 29 győzelem/6 vereség/276 pont, lovaglás: 300 pont, lövészet-futás:12:26.00/554 pont)2. Ilke Ozyuksel (török) 13943. Anna Burjak (orosz) 1370...31. Réti Kamilla 1254 (2:33.00/244, 16/19/196, 269, 12:35.00/545)

Szombaton a férfiak döntőjét rendezik - három magyarral a mezőnyben -, vasárnap pedig a vegyes váltóval ér véget a verseny.

Az idei első világkupa-fordulón, Kairóban bronzérmet nyert Kovács Sarolta, illetve a Réti Kamilla, Szabó Illés páros vegyes váltóban, a második állomáson, Szófiában viszont a fiatalokból álló magyar küldöttség dobogós helyezés nélkül maradt. A székesfehérvári viadal után három héttel Prágában találkozik a nemzetközi mezőny, majd a sorozat döntőjét június végén rendezik Tokióban. Az ottani női és férfi győztes olimpiai kvótát szerez.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 19:32
Címkék: Alekszejev Tamara, Ilke Ozyuksel, Anna Burjak, Réti Kamilla, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta,
Kommentek
Öttusa vk - Marosi Ádám győzött Kairóban
számban 281 pontot szerzett, a kombinált szakasznak 26.-ként vágott neki, és pozícióját 11:15.60-nal megőrizte.

A csütörtöki selejtezőből, melyben 91-en indultak, Regős Gergelynek nem sikerült döntőbe jutnia.Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

férfi döntő:

------------1. Marosi Ádám 1470 pont2. Dzsun Vung Te (dél-koreai) 14603. Arthur Lanigan-O Keeffe (ír) 1454...25. Bereczki Richárd 137526. Kardos Bence 1371

Pénteken, a női döntőben Guzi Blanka 18., Alekszejev Tamara pedig 27. lett. Vasárnap a vegyes váltók küzdenek egymással.

A vk-sorozat március végén Szófiában folytatódik, ahol pár nappal később, április első hetében még egy viadalra sor kerül. A negyedik verseny Budapesten lesz április, május fordulóján, majd május közepén következik a döntő - jelen állás szerint - Szöulban.

Az olimpiára idén közvetlenül már csak a világbajnokságon lehet kvótát szerezni - a nőknél és a férfiaknál is hármat -, majd az ötkarikás mezőnyt a világranglistáról
velemenyezd, 2020. február 29. szombat, 19:32
Öttusa vk - Guzi Blanka 18. lett Kairóban
Guzi a 200 méteres úszásban 2:26.37 perccel 33., vívásban pedig 13 győzelemmel és 22 vereséggel 29. volt. A lovaglás előtt a 33. helyen állt, de ebben a számban remekelt, csupán egy pontot vesztett, ami azt eredményezte, hogy az utolsó részverseny előtt a 23. pozíciót foglalta el. A lövészetekkel megszakított 4x800 méteres futásban aztán tovább javított, 12:28.89 perces eredménye a 11. legjobb volt, amivel öt hellyel előrébb tudott lépni.

Alekszejev fordított utat járt be. Úszásban 2:22.07 perccel a huszadik időt érte el, majd a körvívásban 22 ellenfelét győzte le és 13-tól kapott ki, amivel itt hatodik volt. A bónuszvívás során egy párharcot nyert meg, az ezért járó ponttal végül negyedikként zárta a vívást, összetettben pedig a nyolcadik helyen állt. Lovaglása viszont nem sikerült, a lehetséges 300-ból csak 244 pontot szerzett, emiatt visszaesett a 19. helyre. A kombinált számban pedig még hátrébb csúszott, 13:15.50-es ideje csupán a 32. volt.

Győzött a brit Joanna Muir, mellé a dobogóra két
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 19:42
Fedettpályás öttusa idénynyitó - Német győzelem a férfiaknál, 19. a legjobb magyar
A csütörtöki selejtezőben 71 öttusázó indult. A hat hazai versenyző közül három jutott a szombati, 36-os fináléba.

A magyarok a számok többségében a mezőny közepén vagy második felében végeztek, ez alól kivétel volt Regős Gergely, aki lovaglásban mindössze egy pontot vesztve a negyedik legjobb eredményt érte el és Kardos Bence, aki úszásban kilencedik lett. A BOK Csarnokban rendezett lövészetekkel kombinált futás előtt Bereczki 22., Regős 23., Kardos pedig 30. volt, végül mindhárman kicsit előre tudtak lépni."Egyértelműen a vívás volt a meghatározó a döntőbe jutott három magyar számára. Ezek a versenyzők még fiatalok, nincs nagy nemzetközi rutinjuk, sok tapasztalatra van szükségük, hogy stabillá tegyék ezt a számot" - mondta az MTI-nek Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya, majd úgy összegzett: nagyon erős mezőny jött össze, a fiatalok számára különösen hasznos volt a részvétel, mert képet kaptak arról, hol tartanak és min kell változtatniuk a felkészülésben a
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 20:43
Fedettpályás öttusa idénynyitó - Muir a női győztes, ötödik a legjobb magyar
A szerdai selejtezőben hatvanan indultak. A hat magyar versenyző közül négy jutott tovább a döntőbe, a legjobb 36 közé, de csak hárman - Alekszejev Tamara, Guzi Blanka és Gulyás Michelle - versenyeztek pénteken. Földházi Zsófia ugyanis államvizsgája miatt kihagyta a finálét. A válogatott kerettagok közül eleve többen hiányoztak sérülés és betegség miatt.

A mezőny egyik legfiatalabb tagja, a 2000-es születésű Gulyás három szám után hatodik helyen állt. A lövészetből és futásból álló kombinált számnak nyolc másodperccel az éllovas francia Elodie Clouvel után vágott neki. A két éve ezen a versenyen ezüstéremmel a felnőttek közé berobbanó Gulyás a medencében a harmadik legjobb időt úszta, a vívása is jól sikerült, a lovaglásban azonban volt egy hibája, rögtön az első akadályt verte le. A zárószám is remekül sikerült Gulyásnak, aki egy helyet javított. A másik két magyar közül Alekszejev Tamara 18., Guzi Blanka 21. lett.

"Az egész nap jó volt, különösen a futásomnak és a vívásomnak örülök. Mindkét
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 21:00
Öttusa-vb - A realitásokból kiindulva nem történtek nagy meglepetések a kapitányok szerint
kezeléssel rendbe kell tenni még a következő idény kezdete előtt. Egyúttal jelezte: bízik benne, hogy még két-három versenyző kivívja a tokiói részvétel jogát, mert mint fogalmazott: "három kvótára szükség lenne, hogy sérülés esetén magyar versenyző léphessen a kieső helyére".

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya előzetesen három magyar versenyzőt várt a döntőbe, ez összejött, a negyedik - mint megjegyezte - már hab lett volna a tortán.

"A két idősebbtől, Kovács Saroltától és Alekszejev Tamarától az első tizenkettő közé kerülést reméltem, hozzátéve, hogy Tamara esetében ez csoda lett volna, hiszen kéztörése miatt az indulása is kérdéses volt" - részletezte.

Véleménye szerint Kovács Sarolta a vívás kivételével azt hozta, amit tud:

"Saci alapvetően jó vívó, most indokolatlanul gödörbe került, amit nem tudott kezelni, lassan jött ki belőle. Mivel a futásban nem tartozik a legjobbak közé, nála kulcsfontosságú a vívás, mert csak úgy van esélye az éremszerzésre, ha abban jó
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 11:41
Öttusa-vb - Kovács Sarolta 13., a női csapat ötödik
Alekszejev Tamara 25., a döntő harmadik magyar résztvevője, Gulyás Michelle pedig 27. lett.

A dobogóra a fehérorosz Volha Szilkina, az olasz Elena Micheli és a brit Kate French állhatott fel. Olimpiai kvótát az első kettő szerzett, mert French-nek már volt.

Csapatban a magyarok az ötödik helyen végeztek. Az érmeken a fehéroroszok, az angolok és a németek osztoztak.

A fináléba jutott 36 versenyző az utóbbi években alkalmazott lebonyolítás szerint már csütörtökön túlesett a körvíváson, így péntekre az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám maradt.

Előző nap a 2016-ban vb-győztes Kovács 11. volt azzal, hogy a Ludovika Arénában 19 győzelmet aratott és 16 vereséget szenvedett. Péntek kora délután a Kincsem Parkban kialakított öttusastadion hatpályás mobilmedencéjében 2:08.62 perccel a negyedik időt úszta, de teljesítménye mindössze két ponttal ért kevesebbet, mint a leggyorsabb orosz Gulnaz Gubajdullináé, a 2017-es év világbajnokáé. Ezt követően a bónuszvívásban két
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 19:42
Öttusa-vb - Közepesen vívtak a magyarok a női döntőben
aratott és 16 vereséget szenvedett, pozitív mutatója ellenére azonban nem volt elégedett.

"Nehéz volt az eleje, mert nagyon izgultam, ez nem titok" - nyilatkozott. "Jóval görcsösebben vívtam, mint szoktam, az elején két tus mellé is ment, majd elvettek kettőt, mert azt mondták, földet szúrtam. Na ekkor gödörbe kerültem, amiből nehezen tudtam kikászálódni. Nagyon akartam, és most ez okozta a bajt, nem tudtam felszabadult lenni. Remélem, a holnapi nap jobb lesz, és tudom hozni a számaimat".

Alekszejev Tamara, akinek az indulása a július végi kézközépcsonttörése miatt csak egy hete dőlt el, 16. lett úgy, hogy 18 ellenfelét győzte le és 17-től kapott ki.

"Fejben nem voltam itt, a selejtező túl sokat vett ki belőlem. A kezem nem fájt, erre nem foghatom. Csak azt tudom mondani, hogy ennél jobban vívok" - összegzett.

A döntő harmadik magyar résztvevője, a 18 éves Gulyás Michelle 9 győzelemmel és 26 vereséggel 34. lett.

A női finálé pénteken 13.45-től az úszással folytatódik a Kincsem
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 20:22
Öttusa-vb - Három magyar jutott tovább a női selejtezőből
A vb harmadik napján, szerdán két csoportban küzdött a 68 fős mezőny a selejtezőben, mindegyikből az első 15 hely ért automatikus finálét, további hat versenyző pedig pontszáma alapján lépett tovább.

Az A csoportba került a 18 éves Gulyás Michelle és a húszéves Guzi Blanka, a B-be pedig a 2016-ban egyéni világbajnok Kovács Sarolta, illetve Alekszejev Tamara, az idei, székesfehérvári világkupa győztese. A mezőny mindkét fele úszással kezdett, majd vívott a kombinált szám előtt.

Az A csoportban Gulyás (2:08.28 perc) a második, Guzi (2:16.18) pedig a 19. időt érte el 200 méteren a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában. Vívásban előbbi 17. lett (16 győzelem/17 vereség) a Ludovika Arénában, ezzel két szám után 14. volt. A lövészettel kombinált 3200 méteres futás során - melyre már a Kincsem parkban került sor - egy darabig lépegetett előre, futott a nyolcadik helyen is, majd kicsit visszacsúszva 12. lett, amivel döntőbe jutott.

"Az úszás a legerősebb számom, most is megadta az alaphangot a
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 19:22
Képek, videók
AlekszejevSM8.jpg
nyiloszem
2008. május 20. kedd, 20:53
AlekszejevSM6.jpg
nyiloszem
2008. május 20. kedd, 20:53
újkenyér székesfehérváron
maroka
2017. augusztus 23. szerda, 10:19
Szekesfehervaron.jpg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:34
Bory vár Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:49
Ivókút Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:22
Ivókut Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:22
M41 2308 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:59
M47 1230 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:58
M62 330 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:57
Székesfehérváron
monik21
2007. március 18. vasárnap, 08:58
SZKT-Török L.-Szelle S..j
agica2004
2020. május 30. szombat, 12:53
SZKT- Dózsa G- Török M..j
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:11
SZKV.-Török Miklós.jpg
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:28
SZKT-Dénes Balázs - Török
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.