Belépés
2020. január 25. szombat | 4. hét | 25. nap | 13:01 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövidpályás úszó Eb - Két magyar döntős férfi 400 méter vegyesen, Bohus országos csúcsa
A magyarok közül elsőként 200 méter gyorson Zombori Gábor állt rajtkőre csütörtökön, a nyári nagymedencés junior világbajnokságon 400-on aranyérmes, 17 éves versenyző remek hajrával, 1:46.15-ös egyéni csúccsal nyerte futamát, amivel a 29. lett. Következett Németh Nándor, aki 1:45.24-gyel a 23. helyen végett, majd Kozma Dominik - a szám 2013-as bronzérmese - 1:44.62 perccel a 18. pozícióban zárt. Utóbbi a vegyes zónában csak annyit mondott, hogy "ez az eredmény, mindent elmond". "Tudtuk, hogy a döntőhöz negyvenhármas idő kellett volna, és ha nekem minden összejön, akkor az még mindig messze van. Nem igazán vágytam ide ki, de fontos, hogy amikor lehet, tudjak az élmezőnnyel versenyezni. Egy pár éve benne vagyok már a felnőtt mezőnyben, de még mindig van még mit tanulnom, folyamatosan gyakorlunk új dolgokat, amik szerintem be fognak jönni" - értékelt az MTI-nek Németh.

Bordás Beatrix 50 méter pillangón 26.50 másodperccel a 19. időt úszta, de mivel egy nemzetből maximum két versenyző lehet ott az elődöntőben, és a dánoktól, a franciáktól, valamint a svédektől is kiesett egy-egy úszó, így a magyar versenyző ott lesz az esti programban. Férfi 200 méter mellen Horváth Dávid 2:06.16 perccel a tizedik helyen végzett - második számú tartalék visszalépés esetén -, a döntős szerepléshez egy századdal kellett volna megjavítania egyéni csúcsát (2:05.16).

Férfi 100 méter háton elsőként Szentes Bence ugrott vízbe és 52.60-as egyéni legjobbjával futamában a második, összesítésben a 35. lett. Németh Nándor nem sokkal a 200 méter gyors után itt is kipróbálta magát, 52.93 másodpercnél érintette a falat, ami a 39. pozíciót jelentette számára. A 200-on szerdán hatodik Telegdy Ádám eddigi legjobbját (52.02) megjavítva, 51.84 másodperccel a 24. lett. A sort Bohus Richárd zárta, aki saját országos csúcsát (51.22) megdöntve, 51.08 másodperccel a kilencedik helyen jutott az elődöntőbe. "Ennél szeretnék még lejjebb menni, ötvenegy alá jó lenne bekerülni. Most már szerencsére nem kezdek el a táv felénél savasodni" - mondta az MTI-nek Bohus, aki gyakorlatilag még most is a felkészülés időszakában jár, ugyanis két hét múlva egy Győrben sorra kerülő versenyen szeretné teljesíteni 100 méter háton az olimpiai A-szintet.

Női 100 méter vegyesen a címvédő Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna továbbjutása nem volt kérdés, előbbi a második (58.98), utóbbi a kilencedik (1:00.21) helyről várja az esti folytatást, míg a 17 esztendős Szabó-Feltóthy Eszter 1:03.81 perccel a 41. lett.

Férfi 400 méter vegyesen elsőként Holló Balázs és Gyurta Gergely volt érdekelt, előbbi a 400 méter gyorson elért szerdai ötödik helyét követően 4:06.95-ös egyéni csúccsal az ötödik, utóbbi 4:07.00-val a hatodik helyen jutott a döntőbe. A harmadik magyar induló ebben a számban Bernek Péter volt, de gyenge teljesítményt nyújtva, 4:17.01-gyel a 23. helyen végzett.

A nap zárószámában 1500 méter gyorson Kalmár Ákos 14.36.66 perces idővel az ötödik helyen került a pénteki döntőbe.

Az esti program magyar idő szerint 18 órakor kezdődik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 13:32
Címkék: Zombori Gábor, Következett Németh Nándor, Kozma Dominik, MTI-nek Németh, Bordás Beatrix, Horváth Dávid,
Kommentek
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Mindkét magyar váltó elődöntős
A tavaly bronzérmes női négyes Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka összeállításban lépett jégre, azaz az egyéniben is érdekelt Bácskai Sára Luca maradt ki ezúttal. A rajt nagyszerűen sikerült, azonnal élre állt a magyar kvartett, amely olyan tempót diktált, hogy a fehérorosz staféta már a 3000 méteres táv elején lemaradt, de a címvédő hollandok, illetve a németek tartották a lépést. Előbbi rivális féltávnál átvette a vezetést, majd olyannyira fokozta a tempót, hogy meglépett, ugyanakkor a magasabb sebességi fokozat nyomán a magyarok és a németek között is megnőtt a különbség. Ezáltal izgalommentes volt a futam vége, a hollandok és a magyarok is biztosan jutottak az elődöntőbe, de időeredményükkel még a németek is továbbléptek.

"Alapvetően jó futás volt, elégedettek vagyunk, de annyi taktikai hibát elkövettünk, hogy az elején élre álltunk. Ezt a későbbiekben nem szabad megtennünk, mert így az amúgy is kiváló hollandoknak túl sok energiájuk maradt a végére" -
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 17:51
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Teljes magyar siker 1000 méteren
A délutáni első futamban Jászapáti Petrát szólították, a többi között a címvédő orosz Szofija Proszvirnova és az olimpiai ezüstérmes holland Yara van Kerkhof társaságában. A futamot az orosz korcsolyázó nyerte, míg a magyar versenyző az elejétől fogva a második pozícióban haladt és nagy csatában végig maga mögött tartva Van Kerkhofot elvitte a másik továbbjutó helyet. Jászapáti így mindhárom számban készülhet a folytatásra.

Bácskai Sára Luca saját futamában a rajt után a harmadik helyet foglalta el, de négy körrel a cél előtt gyönyörűen vágott be a szlovák Petra Rusnakova elé, és mivel csak az 500-on címvédő lengyel Natalia Maliszewska előzte meg a befutónál, ő is továbbjutott.

"Nagyon ideges voltam egész nap a hazai közönségtől, azt hiszem, belőlem nem a legjobbat hozza ki. Ötszázon mindent elrontottam, amit elronthattam, de az 1500-zal sem voltam elégedett, hiába jutottam tovább. Az 1000 méter volt a legjobb futásom" - értékelt az MTI-nek Bácskai.A harmadik hazai egyéni induló,
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 15:31
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - A Liu testvérek két számban jutottak tovább, Krueger Cole egyben
A pénteki nyitónapon a férfiak 1500 méteres távján először Liu Shaoang lépett jégre a magyarok közül és az előző kontinensviadalon 500 méteren aranyérmes versenyző magabiztos futamgyőzelemmel jutott tovább.

Testvérét, az ezen a távon és összetettben is címvédő Liu Shaolin Sándort a negyedik futamban szólították, ő pedig, bár sokáig a mezőny végén korcsolyázott, öt körrel a futam vége előtt az élre tört és különösebb megerőltetés nélkül ugyancsak futamgyőztesként jutott elődöntőbe.

A harmadik egyéni magyar induló, Krueger Cole az utolsó hatosban szerepelt, és ez a csoport hozta össze a legfordulatosabb versenyt: ketten buktak, egy harmadik kisodródó versenyző pedig majdnem elkaszálta a palánk mellett már lassabb tempóban korcsolyázó ukrán Oleg Handejt. Az amerikai születésű Krueger okos és szerencsés versenyzéssel kimaradt a balesetekből, második helyével pedig ő is továbbjutott, míg az ukrán a zsűri döntésének köszönhetően folytathatja szereplését.

Szűk egy órával később ötszáz méteren is
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 13:21
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Magyar továbbjutásokkal kezdődött a verseny
Elsőként a táv 2018-as Eb-bronzérmesét, Bácskai Sára Lucát szólították jégre, aki féltávig a mezőny végén korcsolyázott, majd ritmust váltva egészen a második helyig tört előre az orosz Jekatyerina Jefremenkova mögé. Ezt a pozícióját nagyon taktikusan versenyezve végig biztosan őrizte az agresszíven korcsolyázó szlovák Petra Rusnakovával szemben, aki felesleges igyekezetében pórul is járt, mert az utolsó kanyarból kikorcsolyázva elesett a még éppen továbbjutó, harmadik helyen, így kiesett.

A másik két magyar, Jászapáti Petra és Lockett Deanna ugyanabban a hatosban szerepelt. Össze is dolgoztak, az élen korcsolyázó Jászapáti szépen beengedte maga elé ausztrál születésű csapattársat, amikor az féltávnál mindenkit körbekorcsolyázva előretört. Végül az 500 méter lengyel világkupagyőztese, Natalia Maliszewska megelőzte Jászapátit, de riválisaikat leszakítva mindhárman biztosan léptek az elődöntőbe.

"Jó volt már túlesni a tűzkeresztségen. Kifejezetten jó erőben érzem magam. A taktikánk is bevált a
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 11:31
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Edzője szerint Fontana öregszik, de gyorsul
"Mindig hiszem, hogy lehetek jobb" - adta meg a választ a 29 éves gyorskorcsolyázó arra a kérdésre, miért tért vissza.

Az olasz világklasszis szerényen fogalmazta meg céljait a debreceni Főnix Csarnokban péntektől vasárnapig tartó Európa-bajnokság kapcsán, ugyanis dobogós helyekről nem beszélt, csak azt szeretné, hogy lehetőleg minél több távon döntőbe jusson, és ott már bármi lehet.

Legnagyobb ellenfelei között elsőként az összetett címvédőjét, a holland Suzanne Schultingot említette. De megjegyezte, hogy bár nem tudni, milyen formában van, de indul a hajdúsági városban Elise Christie is, akit azért gondol mindig nagyon veszélyesnek, mert óriási harcosnak tartja.

Fontana kifejtette, nagyon tetszik neki a helyszín, már csak azért is, mert egy alpesi kisvárosban, Sondrióban született, így hozzá közelebb állnak a kisebb települések, mint a metropoliszok.

A Szőke Nyíl becenevű sportoló első világversenyes medáljait 2006-ban nyerte, akkor rögtön az olimpián, a világbajnokságon és az
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 16:52
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Minden készen áll a rajtra
"Mi a magunk részéről mindent megtettünk a sikeres kontinensviadalért, most már minden a versenyzőkön múlik" - jelentette ki Kósa Lajos, a magyar szövetség elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Papp László polgármester azt emelte ki, hogy Debrecen megbízható partner sportesemények rendezésében, mert több tucat világverseny után a tapasztalt csapat és az infrastruktúra is adott a városban.

A városvezető elárulta, fejleszteni kellett a Főnix Csarnokot a jeges sporthoz, de a munkát elvégezték, ezért bízik benne, hogy a jég minősége és a klíma is megfelelő lesz a versenyzők számára.

"A társadalmi felelősségvállalás is fontos egy ilyen esemény alkalmával, ezért 500 hátrányos helyzetű gyermeket vendégül látunk, akik a versenyek megtekintése mellett megebédelnek és városnézésen is részt vesznek" - mondta Papp László, aki szerint az előkészületek tökéletesen sikerültek.

"Tegnap nagyon jó volt az első benyomásom, így biztos vagyok az Eb sikerében" - mondta Tron Espeli, a nemzetközi szövetség
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 13:21
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - A Liu- és a Krueger-testvérek is csapattagok
Bánhidi Ákos szövetségi kapitány a magyar csapat Debrecenbe utazását megelőző sajtóbeszélgetésen az MTI-nek azt mondta: a válogatott összeállításában nekik, akik minden nap látták, mi zajlott az edzéseken, nincs nagy meglepetés.

"John-Henry edzői hívásra került be a csapatba, mert nagyon jól áll a lábán" - utalt Bánhidi arra, hogy az amerikai születésű versenyző a szeptemberi országos bajnokságon bukott, a szárkapocscsontjából letört egy darab, amit műtéttel hoztak rendbe.

"Az, hogy teljesen rendbe jöjjön, egy folyamat vége lesz majd, de minden dicséret megilleti amiatt, amilyen szintre mostanra eljutott" - tett hozzá a szövetségi kapitány.

A férfiaknál a magyar csapat ötödik tagja Varnyú Alex lesz, míg a női együttest Jászapáti Petra, az ausztrál születésű Lockett Deanna, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka alkotja.

Az, hogy az egyéni versenyekben kik indulhatnak - a férfiaknál hárman, a nőknél ketten nevezhetők -, a szerdai csapathirdetésen derül ki. "Télvíz
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 11:41
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Négy ponttal győztek az FTC pólósai
Az MSÚSZ honlapján pénteken megjelent tízes sorrend úgy állt össze, hogy három névre kellett szavazniuk a sportújságíróknak, az első helyért három, a másodikért kettő, a harmadikért pedig egy pont járt.

A győzteseket a Nemzeti Színházban rendezett csütörtök esti gálán hirdették ki.

Az Év férfi sportolója: 1. Milák Kristóf (úszó) 706 pont 2. Michelisz Norbert (autóversenyző) 619 3. Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 273 4. Lőrincz Tamás (birkózó) 223 5. Kopasz Bálint (kajakos) 200 6. Rasovszky Kristóf (nyílt vízi úszó) 168 7. Siklósi Gergely (vívó) 121 8. Halász Bence (atléta) 33 9. Lőrincz Viktor (birkózó) 2810. Szatmári András (vívó) 23

Az Év női sportolója: 1. Hosszú Katinka (úszó) 935 2. Kapás Boglárka (úszó) 446 3. Csipes Tamara (kajakos) 240 4. Márton Anita (atléta) 141 5. Busa Andrea (kick-boxos) 132

Maráz Zsuzsanna (ultrafutó) 132 7. Barka Emese (birkózó) 114 8. Bodonyi Dóra (kajakos) 107 9. Késely Ajna (úszó) 8410. Major Veronika (sportlövő) 63

Az Év
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 18:16
Képek, videók
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
Zombori
bundaska
2008. január 22. kedd, 01:42
Zombori
atlanticband2000
2008. január 22. kedd, 00:10
torgyán után én következe
tokjo5
2007. május 26. szombat, 12:14
dominik.png
maroka
2019. április 02. kedd, 21:55
dominik......jpg
zsokica45
2018. május 25. péntek, 11:30
Dominik.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:35
Dominika.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:35
dominik0329.jpg
maroka
2017. március 29. szerda, 09:57
Krivan dominik bugár
dandej
2017. február 24. péntek, 22:24
dominika név.jpg
zsokica45
2017. január 04. szerda, 20:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.