Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 14:39 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elbúcsúzott megszelídítőitől a félarcú pitbull Smiley 2015
Smiley pitbull kutya
Elbúcsúzott megszelídítőitől a félarcú pitbull
Link
Belicza Bea

SZOCIORIPORTER. 2015. 03. 01. 17:40 (Csak most találtam rá véletlenül a cikkre, végtelenül sajnálom, és miért lenne jobb helye Smileyn, miután megszelidítőinél már jól érzi magát -/"A Cerberos vezetője és két munkatársa veszi át a kutyákat.",,Olyan érzés ez nekünk, mint amikor az öregebb kutyáink elmentek."
Most, hogy egyedül maradt, már nem akar, nem tud beszélni. Gyászol. - Együtt érzek velük!!!/idéztem a cikk végéről, sírásig meghatott. Annak örülök, hogy megmenkült, megszelídült, ráérzett, milyen mikor őt is szeretik és ő is szerethet!

A verpeléti kuyaviadalról mentett Smiley másfél év után költözni kényszerült megmentőitől. Új otthona is csak átmeneti, de azt ígérik, jó sora lesz.Link

Meggyötörten érkezik Budapestre egy Pest megyei faluból Trunger László. Nehéz nap ez neki és barátnőjének Kurucz Krisztinának is. Meg kell válniuk három kutyától, akik másfél évig éltek velük.

Laci hozta el átadásra a pitbullokat, Tina otthon maradt több mint harminc saját és ideiglenesen gondozott állatukkal.

Az állatmentő, kutyakiképző pár épp üresen álló kutyafuttatójában találkozhatunk Smiley-val egy órával azelőtt, hogy új otthonba kerülne.

Smiley pitbull kutya


Link
Nem egy robosztus harci kutya száll ki az autóból. A kis fekete pitbull-lány felszabadultan ugrándozik, mint egy gyerek. Az idegenekkel is barátságos, bármit megtenne egy kis simogatásért. Nem volt ő mindig ilyen.

,,Nekem egy hónap együttélés után engedte, hogy megsimogassam, addig többször megtámadott. A páromat, Tinát hamarabb a bizalmába engedte, gyakorlatilag őt választotta gazdának. Félelemből agresszíven viselkedő kutyákat általában egy év alatt hozunk olyan szintre, mint ami Smiley-val 4 hónap alatt sikerült."
Smiley nem akar leállni, egyik sarokból a másikra futkos, gyors szaglálás után már tovább is áll, néha útba ejtve a gazdit. Felugrik rá, kikövetel egy kis törődést, majd rója az újabb köröket.

,,Mindig bohóckodik, próbálja a feszültséget játékkal oldani."


Link
Megerőszakolták, verték

Tavalyelőtt nyáron szabadult kínzóitól Smiley. Akkor csapott le a TEK egy verpeléti kutyaviadalra. A régi téesz területen 37 kutyát - kettő kivételével pitbullt - találtak a rendőrök.*/Alul idézve a részletes beszámoló/Bepótlás tőlem: M. Anikó Smiley egy istállóban volt kikötve.
Link

,,Egy hat-nyolc méteres láncon volt. Az arca le volt szakadva, a pár hetes sérülésbe beleszáradta a tehéntrágya. A fogai le voltak törve. Rögtön látszott, hogy tenyész-szukának használták, emlői majdnem a földig értek. Meg kellett küzdeni azért, hogy le tudjuk venni a láncról, egy befogóbottal sikerült kivinni."
A mentett kutyákból 10-et vittek magukhoz rehabilitációra Laciék. A többi állatnak csak más kutyával voltak szocializációs problémái, egyedül Smiley volt emberre veszélyes. Laci szerint őt biztosan úgy vadították, hogy kikötötték a sarokba és egy kapucnis ember addig ütötte, amíg neki nem támadt.

,,Szó szerint beleverték, hogy támadni kell. Főleg az első időkben a kapucnira, de még a felmosórúdra is érzékenyen reagált. A neten fellelhető kenel-neve is elmond mindent: cannibal fighters. Amúgy Betty volt a neve, de minden mentett kutyánál, új élet, új név."
Smiley-t többszörösen kihasználták előző gazdái. Laci szerint az is biztos, hogy erőszakosan fedeztették, a csípőjét és nyakát befogták egy bilincsbe és úgy engedték rá a kant.


Link

,,Vagyis többször megerőszakolták. Normál esetben, ha szimpatikus a kan a szukának, akkor megáll neki. Kényszerfedeztetésnél fontosabb a jó vérvonal, semmit nem bíznak az állatok ösztönére."
A kutya pofája nem így sérült, hanem viadalon. A testén lévő sok-sok seb is azt bizonyítja, hogy rendszeresen verekedtették, amellett, hogy fialtatták, amikor csak lehetett.

Arc-sérülése miatt most már naponta kell mosni a fogát, fertőtleníteni a száját. óvni kell a leégéstől és figyelni kell kisebb sebekre is, amit egy egyszerű fűszál is okozhat az érzékeny bőrén. Laci szerint Smiley is tisztában van vele, hogy látványa sokaknak ijesztő.

,,Amikor valaki azt mondta, Úristen, hogy néz ki, akkor ő elfordult, hogy az illető ne lássa a sérült arcát, csak az épet. Láthatóan szégyellte magát, hogy ő így néz ki."

Smiley-t ugyanakkor épp a kinézete tette ismertté. Laci szerint ma már 100 ezer rajongója van a neten egy magyar és egy angol oldalon. Utóbbit kutyaviadal ellen küzdő aktivisták (skót, amerikai, ausztrál) kezelik. Volt is már látogatója Smiley-nak Skóciából és Ausztriából is.

,,Nem segít, ha el akarjuk ásni őket"


Link
A 90-es évek végi kutyaviadalok visszaszorítására hozott pitbull-törvény nyomán alaposan megcsappant a fajta magyarországi jelenléte, csak illegálisan szaporítottak, hoztak be az országba ilyen kutyát. 2011-ben a törvényt megszűntették, azóta újra nagy divat lett a pit bull és vele együtt a kutyaviadal is újra virágozni kezdett.

,,Főleg az ország szegényebb, keleti részeiben megélhetést biztosítanak az ott élő szegényeknek ezek az állatkínzó versenyek. A profibb bandák alaposan felkészítik a kutyákat a harcra, nagy pénzekben fogadnak és vannak amolyan sufnituningosok, akik meg csak összeengednek a kert végén két kutyát aprópénzekért. Egyik rosszabb, mint a másik."
Kutyaviadalért, állatkínzásért még senki nem került börtönbe Magyarországon. Mivel az ilyen versenyek szervezői rendszerint más bűncselekmények sorát is elkövetik, a viadalok legfeljebb súlyosbíthatják a büntetésüket.

,,Az elején nagyobb dühöt éreztem a kutyaviadalosok iránt, idővel megtanultuk, hogy ha a mentésnél mi fortyogunk, káromkodunk és el akarjuk ásni őket, az a kutyákon nem segít. Előbb őket kell elszállítani, ellátni, aztán ha biztonságban, jó kezekben vannak, akkor mi egymás között kibeszéljük magunkból, így engedjük ki azt a feszültséget, amit elsőre érzünk az állatkínzók ellen."
Másfél éve Tina és Laci még tagja volt a Cerberos állatvédő egyesületnek, részt vettek a mentésekben és kiképzőként dolgoztak a kutyaiskolában. A verpeléti kutyaviadalról 10 kutya került hozzájuk gondozásra. Bő fél éve személyes ellentétek miatt Laciék kiléptek az egyesületből, de három szuka: Smiley, Scabby és Baby máig náluk voltak. Most mindhárman visszakerülnek a Cerberoshoz.Link

Mivel a kutyaviadal miatti bűnügyi eljárás még nem zárult le, a kutyákat nem lehet örökbe fogadni, a Verpelétről elhozott összes állatot - mint bizonyítékot - a Cerberosra bízta a rendőrség. Ez nem azt jelenti, hogy az egyesületnél kell lenni az összes mentett pit bullnak, kiadhatják ideiglenes befogadónak őket. A most visszakerülő három kutyán kívül kettő van a Cerberosnál, ők is átmeneti gazdára várnak.

Laciék próbálták elérni, hogy Smiley-ék felügyelete átkerülhessen hozzájuk, mivel másfél éve velük éltek, mellettük szelídültek az állatok, a hivatalok azonban előzetes vizsgálataik alapjánelutasították a kérést.

Lejárt az idő. Indulni kell. Smiley hívásra azonnal gazdája lábánál terem.

,,Meg akar felelni nekünk, meg akarja mutatni, hogy ő születetten milyen jó kislány, nem pedig azt az arcát, amivé tették."

Kocsival pár perc alatt a kutyák új otthonához érünk. Laci nem megy be egykori munkahelyére, nem hív senkit, csak vár. Mintha azt remélné, mégsem akarják tőle elvenni -- ahogy ő mondja -- a három lányt, akiket szerettek volna megtartani 18 egyéb kutyájuk mellett, akkor sem adták volna örökbe őket, ha már nem kötötte volna őket az eljárási rend.

A Cerberos vezetője és két munkatársa veszi át a kutyákat. Azt mondják, jobb sora lesz a 3 állatnak náluk. Nagy a feszültség a levegőben, Smiley is váratlanul felnyüszít más kezében, de hamar megnyugszik. Komolyabb szóváltás nélkül aláírják a papírokat és elvezetik a kutyákat.

Egy fél órája még így érzékeltette a helyzetet Laci:

,,Olyan érzés ez nekünk, mint amikor az öregebb kutyáink elmentek."
Most, hogy egyedül maradt, már nem akar, nem tud beszélni. Gyászol.Link

Link

Vannak még jó emberek!!! Nagyra becsülöm az olyan embereket, mint Trunger László, és Kurucz Krisztina!
__________________________________________________________
*/Alul idézve a részletes beszámoló/Bepótlás tőlem: M. Anikó
Kutyaviadalon csaptak le a TEK-esek

2013. 06. 30. 11:02

Tiltott állatviadal részvevőin ütöttek rajta a rendőrök szombaton hajnalban Verpelét külterületén, egy tanyán. Őt embert őrizetbe vettek.

Az akcióban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és az Egri Rendőrkapitányság nyomozói - a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével - több embert előállítottak. A házkutatások során csaknem negyven harci kutyát, valamint kábítószergyanús anyagokat is találtak.

Az egri kapitányság tiltott állatviadal szervezése, valamint állatkínzás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrség V. Sándor 26 éves szigethalmi, F. Dénes 33 éves aldebrői, D. Csaba 41 éves káli, K. János 27 éves felsőlajosi és K. Zsolt 42 éves verpeléti lakost őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásuk elrendelését.

Link
charlotteani, 2017. április 18. kedd, 02:42
Címkék: Belicza Bea, Trunger László, Kurucz Krisztinának, Amúgy Betty, Smiley-nak Skóciából, Kurucz Krisztina,
Kommentek
Kamara Virtuózok - Kialakult a döntő mezőnye
A Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott műsor új évadában nyolc csapat kezdte a versenyzést, a pénteki adásban négy formáció lépett fel: az Aeris Brass Quintettet, a Flauticát, Sárközy Lajost és zenekarát és a TanBorEn Triót láthatták a nézők. Utóbbi három formáció jutott a jövő pénteki döntőbe.

Az adás végén a zsűri elbúcsúzott az Aeris Brass Quintett tagjaitól, előtte azonban - a zsűritagok közül utolsóként - Balázs János átadta hegedűjét a neki legjobban tetsző formációnak, Sárközy Lajosnak és zenekarának.

Ez volt az utolsó adás, amikor a zsűritagok döntöttek. A Kamara Virtuózok győztesét a közönség választja meg. A nézők a Médiaklikk Plusz applikáción keresztül már szavazhatnak a három döntős formációra. A döntőt jövő pénteken rendezik, az adás ideje alatt sms-ben is lesz lehetőség voksolni a kedvenc csapatra.

Az évad utolsó adásába több extra produkciót is láthatnak a Kamara Virtuózok nézői, a műsor sztárvendége Plácido Domingo lesz, aki a Virtuózok Kamarazenekart
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 21:36
Hazard elbúcsúzott a Chelsea-től az EL-győzelem után
Eden Hazard - miután két góllal járult hozzá a Chelsea Európa Liga-győzelméhez az Arsenal ellen - eléggé egyértelműen utalt rá, hogy ez volt az utolsó meccse a klub színeiben.
,,Néhány napon belül döntünk, én már két hete megtettem. Az célom az volt, hogy megnyerjük ezt a döntőt - mondta a BT Sportnak. - Azt hiszem, ez búcsú, de a futballban soha nem tudhatod. Az álmom volt, hogy a Premier League-ben játsszam, és ezt hét éven át az egyik legnagyobb klubnál tettem meg. Talán ez most az új kihívás ideje."
Hazard-t már hosszú ideje mint a Real Madrid nyári igazolását tartják számon, most úgy néz ki, már csak a két klub bejelentése hiányzik, hogy a pletyka valósággá váljon.
A belga klasszis a találkozóval kapcsolatban úgy értékelt, hogy mindkét csapat felkészült a másikból, de Giroud gólja egy nagy éjszaka kezdete volt számukra. Onnantól ,,jól játszottunk, irányítottuk a meccset. Örömmel hagyom itt ezt a trófeát a fiúkkal".
A szélső eddig 352
maroka, 2019. május 30. csütörtök, 12:54
Kamara Virtuózok - Négy formáció van még versenyben
A Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott műsor új évadában nyolc csapat kezdte a versenyzést, a pénteki adásban öt formáció lépett fel: az Aeris Brass Quintettet, a Flauticát, Sárközy Lajost és zenekarát, a Seven Saxot és a TanBorEn Triót láthatták a nézők.

Az adás végén a zsűri elbúcsúzott a Seven Sax együttes tagjaitól, előtte azonban Kesselyák Gergely átadta hegedűjét a neki legjobban tetsző formációnak, a TanBorEn Triónak, amelynek tagjai így már a második hegedűjüket vihették haza.

A zsűri tagja ebben az évben is Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas énekesnő; Batta András Erkel- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke; Kesselyák Gergely Liszt-díjas érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója, a Magyar Állami Operaház első karmestere; Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója; Várdai István Liszt-díjas gordonkaművész, a bécsi Zeneakadémia cselló professzora.

A Kamara Virtuózok
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 21:39
Jézus békéje olyan, mint a tenger mélyének nyugalma
Ferenc pápa május 21-én, kedden reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén arról az ajándékról elmélkedett, amelyet Jézus megígért, mielőtt elbúcsúzott tanítványaitól: a békéről.
Miként lehet összebékíteni a gyötrődést és az üldöztetést, amelyet Szent Pál elszenved a napi olvasmányban (ApCsel 14,19-28) szereplő történetben azzal a békével, amelyet a napi evangéliumban (Jn 14,27-31a) Jézus hagy a tanítványaira az utolsó vacsorán való búcsúzásakor: ,,Békét hagyok rátok, az én békémet adom nektek"? Ferenc pápa ebből a kérdésből indult ki szentbeszédében. Az üldöztetésekkel és gyötrődéssel teli élet békétlennek tűnik, de ezzel szemben a pápa emlékeztetett a boldog mondások (Mt 5,1-10) egyikére: ,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa". Jézus békéje és az üldöztetéssel, szenvedéssel teli élet összefér. Olyan béke ez, amely nagyon mélyen húzódik, sokkal mélyebben ezeknél a dolgoknál. Ezt a békét senki nem veheti
maroka, 2019. május 22. szerda, 14:22
Kamara Virtuózok 2019 május
A Pontasto gitárkvartett búcsúzott a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évadának harmadik adásában pénteken, így öt formáció maradt még versenyben a győzelemért.
Harmadik fordulóban a Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott műsor új évadában nyolc csapat kezdte a versenyzést, a pénteki adásban hat formáció lépett fel: az Aeris Brass Quintettet, a Flauticát, a Pontasto gitárkvartettet, Sárközi Lajost és zenekarát, a Seven Saxot és a TanBorEn Triót láthatták a nézők.
Az adás végén a zsűri elbúcsúzott a Pontasto gitárkvartett tagjaitól, előtte azonban Batta András átadta hegedűjét a neki legjobban tetsző formációnak, Sárközi Lajosnak és zenekarának.

A versenyeket megnézhető itt
maroka, 2019. május 17. péntek, 22:44
Kamara Virtuózok - Egy formáció búcsúzott az első adásban
A Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott műsor új évadában nyolc csapat versenyez egymással, a péntek esti műsorban mind a nyolc formációt - az Aeris Brass Quintetet, a Custos Consortot, a Flauticát, a Harmónia utasokat, a Pontasto gitárkvartettet, Sárközy Lajost és zenekarát, a Seven Saxot és a TanBorEn Triót - láthatták a nézők.

Az adás végén a zsűri elbúcsúzott a Custos Consorttól, előtte pedig Miklósa Erika átadta hegedűjét a neki legjobban tetsző formációnak, a TanBorEn Triónak.

A műsorban a zsűri másik tagja, Várdai István csellóművész kipróbálta a Custos Consort egyik tagjának, Szádvári Sándornak a hangszerét, a viola da gambát, amely sokban hasonlít a csellóhoz, de másképp kell fogni és játszani rajta.

A zsűri tagja ebben az évben is Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas énekesnő; Batta András Erkel- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke; Kesselyák Gergely Liszt-díjas érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója,
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 21:31
Farkas Imre
koporsóba.

Tavaszát élte még s elhervadolt őszre,
Viszik ki, viszik ki széles temetőbe,
Széles temetőnek is a legszélére . . .
A temetőszélen sötét sir ölébe.

Beszélget a szellő sárguló haraszttal -
Huszárok jöttenek az elmúlt tavasszal
Kard az oldalukon, vállukon meg mente,
Mind szép magyar legény, szálas szép levente.

Nyalka huszárkáplár, suttogó a szója,
Hajtott rá, hajlott rá a legszebbik rózsa.
A lány megszerette, az meg hitegette
Elbúcsúzott tőle már ötödnap este:

Isten veled lelkem, szép falusi rózsa,
Válnunk kell hajnali bus trombitaszóra,
Idegen vidékre, mesze megy a század -
Bodrog vize mellől busulok utánnad.

Gyönyörű szép szemed csak eszembe leszen;
Piczi piros ajkad emlékembe veszem,
Ha tengeren túlra, nagymessze vinnének,
Még onnét is, rózsám visszajönnék érted.

Várja a lány, várja . . . minden áldott este
Az országút felé ugy néz,
menusgabor, 2019. február 14. csütörtök, 20:30
Képek, videók
Elbúcsúzom.jpg
suzymama43
2014. szeptember 15. hétfő, 13:16
Joéjt neked elbucsuzom má
cserkata
2010. május 28. péntek, 14:26
elbúcsúzom.jpg
bostailiza
2010. április 13. kedd, 17:58
elbúcsúzom
1csendes1
2009. november 17. kedd, 14:07
elbúcsúzom, de ott leszek
jakabgasparne
2008. december 05. péntek, 07:44
belic.gif
tothneevi
2009. március 22. vasárnap, 15:36
3_belicka_graureiher_2 147
grimilda
2008. november 09. vasárnap, 18:21
trung.jpg
konoksag
2008. október 18. szombat, 13:19
Krisztinának
zajudit
2011. április 20. szerda, 19:57
Krisztinának Szülinapra
suzymama43
2010. május 11. kedd, 14:46
Fekete szerkóban-amúgy is
kimif1
2009. október 01. csütörtök, 18:22
Alexa (amúgy egy ördög)
ptamas
2009. január 15. csütörtök, 18:57
műpálma, amúgy antenna
msz303
2007. október 06. szombat, 15:56
Amúgy tudományosan.. :-)
chary
2007. február 04. vasárnap, 18:27
csocsoo ^^ amúgy ezek 20
blondyyy
2006. október 22. vasárnap, 14:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.