Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 10:54 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 1.
EGYSZERŰ HIDEG UBORKALEVES

Hozzávalók: 25 dkg uborka, 2 dl joghurt vagy tejföl, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt fehérbors, citromlé, só, kapor, 1 közepes paradicsom, ásványvíz

Az uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, sóval, fokhagymával összekeverjük, állni hagyjuk 20 percig.
Hozzáadjuk a joghurtot, felöntjük ásványvízzel, fehérborssal, citromlével, kaporral ízesítjük, és hűtőbe tesszük tálalásig.
Tálaláskor apróra vágott kaporral és kockákra vágott paradicsommal tálaljuk.

TEJSZÍNES ZÖLDSÉGES CSIRKE

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell filé, 25 dkg vegyes zöldség, 1 dl víz, 2 db paradicsom, 1 kávéskanál morzsolt oregánó, 1 teáskanál morzsolt bazsalikom, őrölt fekete bors, só, 1,5 dl főzőtejszín, 10 dkg sajt

A húst megmossuk, és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon arany barnára pirítjuk. A húst félre tesszük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Serpenyőbe tesszük a zöldségeket, paradicsomot, felöntjük vízzel és körülbelül 8 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot. Pár percig pároljuk. kis darabokban elhelyezzük rajta a sajtot és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges, tejszínes csirkére. Melegen tálaljuk, tetszőleges körettel.

TÚRÓS-SZILVÁS SÜTEMÉNY

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 2 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál liszt, 10 dkg cukor, 3 tojás, 2,5 dl tej, kevés vaj,
Tetejére: 10-12 db szilva felezve, 2-3 evőkanál szilvalekvár, kevés fahéj

Egy pitesütő formát kivajazunk. A tojásokat a kétféle cukorral elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tejet, a túrót és a lisztet. Ezt a masszát a piteformába öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Ezután kivesszük, rákenjük a tetejére a szilvalekvárt és elrendezzük rajta a szilvát, végül megszórjuk kevés fahéjjal és 15 percig visszatoljuk a sütőbe. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni, mert csak akkor lehet szépen szeletelni!


lizawolf, 2018. augusztus 05. vasárnap, 12:56
Címkék: uborkát meghámozzuk, húst megmossuk, húst félre, paradicsomot apró, pitesütő formát, kétféle cukorral,
Kommentek
Uborkasaláta télire
Hozzávalók:

uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
kevés szalicil, vagy más tartósító

Elkészítése:

Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun
legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan.

A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés
szalicilt (nem kell felforralni!). Ízlésünknek megfelelően
tegyünk bele a hozzávalókból.

Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk.
Már mehet is a polcra.
klarika47, 2019. július 31. szerda, 07:17
Céklából készül a legfinomabb saláta!
csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyersanyagokból összekeverjük a salátát, és hidegen tálaljuk.
Bébi cékla

Hozzávalók

2 kg apró cékla,
2 evőkanál olaj,
4 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál só.

A céklát megmossuk, és héjastul-szárastul egy kevés forrásban levő, sós vízben feltesszük főni. Amint megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Az olajból és a citromléből a sóval salátaöntetet keverünk, s ráöntjük a céklára.
Hagymás céklasaláta

Hozzávalók

1,5 kg ecetes cékla,
6 fej vöröshagyma,
só, cukor ízlés szerint,
póréhagyma a díszítéshez.

Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egészet alaposan összekeverjük, majd a tetejét vörös-vagy
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:12
Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta
Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta




Hozzávalók:

2 kg kígyóuborka
2 fej lila hagyma
200 g tejföl
200 g natúr joghurt
5 gerezd fokhagyma
kis csokor kapor (szárított is használható)
1 ek olíva olaj


Elkészítése:

Az uborkákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. (Ha ecetes öntettel készítettem volna a salátát, meg sem hámoztam volna az uborkákat. Így viszont a tejföl, és joghurt keverésében feloldódott só, és fokhagyma egyfajta ízes burokként vonta körbe az uborkadarabokat.)

A fokhagymákat kés lapjával összetörjük, megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. (Jó tudni, hogy a fokhagyma illóolaja szintén olajban oldódik, ezért használják pl. lángosok kenésére is a fokhagymás olajat.) Közben felaprítjuk a
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 20:53
Kovászolt zöldségek kovász nélkül. Gluténmentes
Hozzávalók:
2 kg közepes uborka
2 cikk fehér káposzta
1 hagyma
1 kis karfiol
2 répa
1 nagy zöldpaprika
1 apró cukkini az elsők közül a kertből
10 szem bors
1 nagy fokhagymagerezd
szárított kapor
3 nagy szottyos, öreg krumpli

Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk, a felét az üveg aljára karikázzuk. A "szottyos" kifejezést egy bloggerbarátnőmnél olvastam először. Azóta használom a ráncos, öreg krumplira.
A többi zöldséget szépen sorban elhelyezzük az üvegben. Alulra a káposztát, rá az uborkát, majd a közöket kitöltjük a maradékkal. Friss kaporral is jó, de éppen nem volt itthon. A tetejére kerül a krumpli másik fele. Leszorítjuk falapocskával. Felöntjük meleg, sós vízzel. 1 literhez egy nagy evőkanál sót adunk. Nem zárjuk le, csak lefedjük. Napos helyen kb 5 nap alatt beérik. Nem puhul meg olyan hamar, mint a kenyérrel készült, a leve pedig hűtve a legfinomabb üdítő ital a forró, nyári napokon. Mivel nincs benne kenyér, nincs benne
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 14:38
9 vendégváró saláta recept
dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.

Majonézes burgonya

1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.

Burgonyasaláta tejföllel

Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.

Paradicsomsaláta

Fél kg
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:05
9 vendégváró saláta recept!
bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
Receptek túróval!
sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk és a túróval együtt tálaljuk.

Túrótorta
************
Hozzávalók:
1 kg túró, 50 dkg gyümölcs (ami éppen van), 1 doboz tejszín, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:
A túrót szitán (vagy tésztaszűrőn) átnyomkodjuk, elkeverjük a gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Képek, videók
Röpcédulák már augusztusk
furaila
2019. november 08. péntek, 13:50
augusztusi_csillaghull asd
menusgabor
2019. október 20. vasárnap, 22:19
Viszlát augusztus
eva6
2019. augusztus 31. szombat, 20:50
Hello augusztus
eva6
2019. augusztus 01. csütörtök, 05:42
virrasztás augusztus.jpg
maroka
2019. július 15. hétfő, 19:32
augusztusi-csillagok.j pg
menusgabor
2019. január 30. szerda, 21:09
Egykori Augusztus 23 feld
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:33
Viszlát Augusztus!
irmus
2018. augusztus 31. péntek, 16:19
Augusztus 20 ra--Lizy tut
53ilona
2018. augusztus 22. szerda, 13:59
augusztus,.jpg
zsokica45
2018. augusztus 21. kedd, 19:52
augusztus_20.jpg
vorosrozsa66
2018. augusztus 20. hétfő, 18:36
augusztus_20-009_19438 67_
vorosrozsa66
2018. augusztus 20. hétfő, 18:33
meghámozza
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.