Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 01:25 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elkezdődik a nyíregyházi futballutánpótlás-edzőközpont tervezése
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő az eseményen emlékeztetett, a kormány nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította a sport területét, kitűzte a megvalósítandó célokat, amelyekbe beletartozik a sportakadémia-rendszer támogatása és fejlesztése is.

A Nyíregyháza Spartacus FC utánpótlás korosztályai a 21. századi igényeknek megfelelő, modern létesítménnyel fognak gazdagodni. "Óriási beruházás lesz, nagyon sok pályával, műfüves és élőfüves pályákkal, kiszolgáló egységekkel, konferenciatermekkel és kollégiumokkal" - fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette, a beruházással érintett tizenegy hektáros területen a jelenlegi feladat a kivitelezési tervek és a hatástanulmány elkészítése lesz 2021 nyaráig.

Vinnai Győző, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, a fejlesztés előkészítésére, valamint a megvalósíthatósági tanulmányra kormányhatározatban csaknem 300 millió forintot biztosított a kabinet.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere arról beszélt, a szabolcsi nagyvárosban folytatódik az önkormányzat sportinfrastruktúra-fejlesztési programja. Ennek lépéseiként teljesen felújították a korábbi Bujtosi Szabadidő Csarnokot (a jelenlegi Continental Arénát), megvalósult a városi tornatermek rekonstrukciója, szabadidősporttal kapcsolatos beruházások indultak, megépült a jégpálya, hamarosan átadják az új uszodát, folyamatban van az atlétikai centrum építése, most pedig állami forrásból egy modern edzőközpont épül az utánpótlásnak, amely később az önkormányzat tulajdonába kerül át - sorolta a városvezető.

Révész Bálint, az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus FC tulajdonosa, az akadémia elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, szeretnének nagyon sok tehetséges gyereket kinevelni, akik később a - remények szerint hamarosan ismét az NB I-ben szereplő - klub színeiben érhetnek el sikereket.

Az MTI kérdésére Révész Bálint közölte, jelenleg 350 gyerek futballozik az akadémián, az edzőkomplexum megépítésével számuk elérheti az öt-hatszázat is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 13:12
Címkék: Szabó Tünde, Nyíregyháza Spartacus FC, Vinnai Győző, Kovács Ferenc, Bujtosi Szabadidő Csarnokot, Continental Arénát,
Kommentek
Elfogadták Nyíregyháza 2020-as módosított költségvetését
minősítette Nyíregyháza költségvetési helyzetét.

A koronavírus-járvány miatt az önkormányzat biztosítani tudta a védekezéshez szükséges forrásokat és meg tudta őrizni az intézményeknél dolgozók munkahelyét - mondta a polgármester.

Halkóné Rudolf Éva, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője felszólalásában hangsúlyozta: a város intézkedései a járványhelyzet idején gyorsak, szakszerűek és célszerűek voltak. Az önkormányzat bevételei ugyan jelentősen csökkentek, a kiadásai pedig nőttek, de a nyíregyházi lakosok, az intézmények, a civil szervezetek és cégek áldozatvállalásának köszönhetően sikerülta hiány jelentős részét pótolni - mondta.

A polgármester kifejtette: a 950 millió forint hitelre azért van szüksége az önkormányzatnak, mert a 2021-es központi költségvetésől szóló törvényjavaslat a tárgyév decemberéről a következő év májusára tolná a helyi iparűzési adóelőleg cégek általi megfizetésének időpontját. A későbbi kifizetés miatti hiányt hitelfelvétellel pótolhatja vissza költségvetésébe az
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 17:02
Életmentő műtétet hajtottak végre a Nyíregyházi Állatpark hím gorilláján
A 24 éves, több mint 180 kilogramm súlyú, Djumbha névre keresztelt hím gorilla gondozói az egyik nap azt tapasztalták, hogy az állat nehezen rág és nyel, kétnapnyi megfigyelés után az orvosok az altatásos műtét mellett döntöttek - mondta Járos Ildikó, a park vezető állatorvosa a műtétről szerdán tartott tájékoztatón.

A gondozók látták, hogy duzzadt a nyelve, nem eszi meg a kedvenc gyümölcseit és vizet is nagyon nehezen tudott inni, így attól tartottak, hogy a nyelési nehézségei később komolyabb légzési problémákat okozhatnak. Mivel az állatorvosok nem tudták pontosan, mit keressenek, az elaltatott gorilla szájüregét és nyakát a helyszínen megröntgenezték, majd az ultrahangos vizsgálatnál találtak rá az állat nyelvének tövén lévő nagy tályogra.

Az öt-hat centiméter nagyságú elváltozásból nagy mennyiségű, közel fél deciliter váladékot szívtak le fecskendővel, a gorilla addig hörgő légzése pedig szinte azonnal javulni kezdett - idézte fel az állatorvos. Járos Ildikó hozzátette, mivel lélegeztetni
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:22
Fucsovics: ha adottak a feltételek, ott leszek Washingtonban
A 28 éves játékos kedden az M1 aktuális csatornának hangsúlyozta, egyáltalán nem állt le, heti háromszor-négyszer teniszezett két-három órát, illetve sok konditermi edzést végzett.

"Nekem nem pihenő volt ez az időszak, de most, hogy látjuk, mikor fog újrakezdődni a szezon, lassan mi is még keményebben elkezdünk edzeni" - fejtette ki. A koronavírus-járvány miatt márciusban leállt férfi versenysorozat augusztus 14-én a washingtoni tornával folytatódik, ezt követi a cincinnati viadal az amerikai nyílt bajnokság helyszínén, az augusztus 24-én rajtoló US Open előtt.

"Ha adottak a feltételek, akkor ott leszek Washingtonban. Az év végéig még 15-16 verseny jöhet szóba, a tavalyi második félévből nem sok pontot kell védenem, így remélem, sok pontot tudok még gyűjteni" - mondta Fucsovics Márton.

"Lehet, hogy kicsit még korai az újrakezdés, de már mindenki szeretne játszani. Ezzel együtt benne vagyok egy ATP-fórumban, ahol a játékosok nagyon elégedetlenek, és nem biztos, hogy mindenki szeretne a
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:05
Tovább árad a Tisza, a napokban tetőzik a Duna
Mint írták, a Dunai hazai szakaszán levonuló árhullám valamennyi állomásnál fokozat alatt tetőzik az elkövetkező napokban.

A budapesti tetőzés szerdán az éjszakai-hajnali órákban várható, kevéssel 500 centiméter alatt.

A Tisza legfelső szakaszán újabb jelentős áradás indul, lejjebb pedig folytatódik a vízszintek emelkedése. Ezek hatására a folyó Tiszalökig tartó szakaszán az I. készültségi szintet meghaladó tetőzések valószínűsíthetőek. Lejjebb Kisköréig az I. fokú szintet megközelítő vagy azt kismértékben meghaladó vízállás várható.

A Tisza mellékfolyói közül a Túron az I. fokot kissé meghaladó, a Körösök vízrendszerén pedig azt megközelítő vízállás a valószínű.

Közölték azt is, a Duna vízgyűjtő bajor és osztrák területein fokozatosan csökken a csapadékhajlam, de a Tisza fontos vízgyűjtő területein továbbra is folytatódik a csapadékos időjárás. Az elmúlt időszak esőzései fokozatosan növelték a kezdetben erősen kiszáradt talaj víztartalmát, így egyre kevesebb csapadék szivárgott
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:48
Bemutatjuk az Egri Főegyházmegye újmisés papjait
meglehetősen messziről indult életútról beszélgettünk.
Az egri szeminárium növendékei túl vannak vizsgáikon, befejezték a lelkigyakorlatot, a szentelési szertartás főpróbájáról érkeznek a beszélgetésre. Az utolsó simításokat végzik a nagy nap előtt. Fodrász, cipővásárlás, a vendégek fogadására való előkészület - elfoglaltak, de szívesen ülnek le az Érseki Palota reprezentatív díszudvarán egy kávéházi asztalnál beszélgetni. Hat végzős növendék, négyen az Egri Főegyházmegye, ketten a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye papjai lesznek. Így hatan a negyedik évfolyam óta vannak együtt. Ahogy készülnek a fényképek, látszik, összecsiszolódtak a közös készület alatt. Kirándulások, biciklitúrák, foci, sütizés, kávézás és sok-sok beszélgetés van mögöttük. Az évfolyamtársak közül szinte mindenki valamilyen formában egy másik országhoz is kötődik, és hozott sajátos színt a közösségbe.

Bővebben

Ide
maroka, 2020. június 22. hétfő, 09:42
OTP Ingatlanpont: átalakult a keleti országrész ingatlanpiaca
Az MTI-nek küldött közleményben hangsúlyozzák, hogy a NAV tavalyi, még nem teljes körű adatai szerint 28 százalékkal esett vissza országosan az ingatlanpiac forgalma, minden megyében és településtípus esetében csökkent a tranzakciók száma, de a lassulás tempójában jelentősek a területi eltérések.

Az OTP Lakóingatlan Értéktérkép legfrissebb számából kiderül, hogy a keleti országrész kezd felzárkózni, annak köszönhetően, hogy Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az átlagnál csekélyebb, 20 százalék alatti volt a forgalom visszaesése - írják a közleményben.

Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője rámutatott arra, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében az átlagos négyzetméterár még a legalacsonyabbak között van. Például Nógrádban nem érte el 2019-ben a 104 ezer forintot, ami nagyjából a harmada a Vas megyei átlagárnak. A megyékben bőven van még tér az árkorrekcióra, a felzárkózásra, hiszen a különbség
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 11:32
Harmadával emelkedett az ügyfélhívások száma a Cofidisnél májusban
Áprilisban és májusban az új, 29 dolgozóval megnyílt nyíregyházi ügyfélszolgálat kiemelt szerepet töltött be az ügyfelekkel történő kapcsolattartásban: a budapesti, 150 munkavállalót alkalmazó központi ügyfélszolgálat megerősítéseként létrehozott vidéki központ a telefonos ügyfélmegkeresések kezelésében vett részt.

A lakossági hitelpiacon tevékenykedő Cofidis az év végéig további létszámbővítést tervez a nyíregyházi irodájában.

Mint közleményükben írták, a járványhelyzetben a digitális tér vált az ügyintézés legbiztonságosabb módjává, így az online csatornákat számottevően több ügyfél kereste fel. Főként a törlesztési moratóriummal, a kamatplafon megváltozásával és ezzel párhuzamosan a meglévő termékek megszűnésével kapcsolatos megkeresések növekedtek meg ugrásszerűen - olvasható a cég közleményében.
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 14:41
Ötvenötmillió forint támogatást ítélt meg tévéknek és rádióknak a médiatanács
az összeget a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat harmadik fordulójában ítélték oda. A döntés szerint hét televízió vissza nem térítendő forráshoz jut: a Csurgói Városi Televízió, a Hajdúnánási Televízió, a Kiskőrös Televízió, a Somogy TV, a mórahalmi Móra-Net TV, a budapesti BonumTV és a pécsi Pannon Televízió. A rádiók közül a szentgotthárdi Radio Mono±ter, a kiskunfélegyházai Rádió Smile, a budapesti Klasszik Rádió 92.1, a siófoki Balaton Rádió és a nyíregyházi Mustár Rádió pályázott sikeresen.

A pályázat negyedik fordulójának beadási határidejét június 4-éről június 11-ére módosították - közölték.

Az ülésen a médiatanács elfogadta a külföldi joghatóság alá tartozó, de magyar nyelven sugárzó televíziók hangerőtúllépéseire vonatkozó dokumentumot is, amely szerint - többek között - a Comedy Central, a Eurosport 1 és a Viasat 3 is a többi műsor hangerejénél 3-6 decibellel hangosabb reklámokat és műsorajánlókat tesz közzé. A dokumentum napokon belül
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 11:01
Képek, videók
Nyíregyházi Élő Madáretet
cipello
2013. március 18. hétfő, 13:13
Barack a Nyíregyházi álla
erzsob
2012. október 21. vasárnap, 16:32
A Nyiregyházi haverrel.jp
wob
2012. április 15. vasárnap, 11:42
nyiregyházi skanzen
lacipecsenye
2011. december 13. kedd, 23:13
nyiregyházi képek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:49
a nyíregyházi állatkertbe
mordek
2010. szeptember 17. péntek, 16:09
Nyíregyházi görögkatoliku
mercedeszamacskano
2009. június 25. csütörtök, 23:07
nyiregyhazi vadaspark
katika08
2007. március 29. csütörtök, 22:07
Nyíregyházi stadion.jpg
falazola
2006. december 03. vasárnap, 15:33
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
Nyiregyháza
dandej
2018. október 22. hétfő, 12:51
2007_Feher_Nyiregyhaza .jp
charlotteani
2017. augusztus 14. hétfő, 18:15
Nyíregyháza 2014.08.12 (1
dnemethk
2017. február 01. szerda, 15:48
Nyíregyháza 2014.08.12 (2
dnemethk
2017. február 01. szerda, 15:48
Nyíregyházán
orban47
2015. április 29. szerda, 21:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.