Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:34 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós tekercs



Hozzávalók (-):

*
o 3-4 kávéskanál fahéj
o 15 dkg barna cukor
o 2 dl tejföl
o 4 tojássárgája
o 8 dkg porcukor
o 15 dkg vaj vagy sütőmargarin
o 1 csomag sütőpor
o 1 csipet só
o 40 dkg finomliszt
o 25 dkg dió

Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat vagy sütőmargarint, és egy picit megsózzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját meg a tejfölt, tésztát gyúrunk belőle, és jól kidolgozzuk. Egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott muffin sütőben elosztunk 15 dkg barna cukrot és 10 dkg finomra vágott diót. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, megszórjuk bőven fahéjas barna cukorral és vágott dióval. Ezután feltekerjük, és 12 darab, nagyjából 2 centis szeletre vágjuk. A tekercseket a vágott felükkel lefelé fordítva a muffin sütőbe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a formából, és egész diógerezdekkel díszítjük.
klerierzsi, 2010. március 25. csütörtök, 21:26
Címkék: lisztet elkeverjük, vajat vagy, picit megsózzuk, tojások sárgáját, kivajazott vagy, tésztát lisztezett,
Kommentek
Karácsonyra beigli - bájgli
.............
A bejgli eredetileg Szilézia vidékéről származik és ez a sziléziai kalácsfajta a 14. század óta ismert Európában. Az elmaradhatatlan karácsonyi sütemény neve német eredetű és eredeti hajlított, patkó alakú formájából származik. A bejgli (németül beugen = meghajlít, mohnbeugel = mákos kifli/bejgli) osztrák közvetítéssel érkezett hazánkba és terjedt el a 19. század második felében. Magyarországon ekkortól kezdték német divat szerint ünnepelni a karácsonyt. Diós vagy mákos patkó változatban is ismert. Kezdetben családi ünnepek süteménye volt, majd a reformkortól kezdve fokozatosan felváltotta a hagyományos karácsonyi kalácsot. ,,Poszonyi finom mákos kalács" néven szerepel Czifray István 1830-ban megjelent Magyar nemzeti szakácskönyv-ében.
,,Készüljön bár omlós, avagy egyszerű kelt tésztából, legyen a tölteléke dúsabb vagy soványabb, mindig büszkesége a ház úrnőjének,
maroka, 2018. december 14. péntek, 07:54
Fahéjas diós tekercsek
Fahéjas diós tekercsek

Hozzávalók a tisztához:
1 kg liszt,
130 g cukor,
1 kiskanál só,
20 g porélesztő vagy 42 g friss élesztő,
500 ml langyos tej,
150 g puha vaj,
2 db tojás,
vanília

.
Hozzávalók a diós töltelékhez:

50 g vaj,
200 g darált dió,
80 g cukor (tetszés szerint több),
egy kevés tej (hogy hígabb legyen a töltelék),
1 kanál fahéj (lehet ízlés szerint),
1 tojássárgája, a tészta lekenéséhez.

Elkészítése:

A tészta elkészítése: Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Majd öntsük a lisztre a tejes keveréket, tegyük bele a sót és a puha vajat, dagasszunk egy nyúlékony tésztát ezekből az összetevőkből. Miután bedagasztottuk egy konyhakendővel takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk a duplájára kelni.

Töltelék elkészítése: olvasszuk meg a
evavicus, 2018. június 06. szerda, 02:42
16 varázslatos sütemény, amit ki kell próbálnod!
ek kakaópor
10 dkg őrölt dió (vagy mandula)
50 dkg cékla (meghámozva és nagy lyukú reszelőn lereszelve)
5 ek cappuccino por
A recept ide kattintva folytatódik >>>
15. Máglyarakás
maglya

Hozzávalók:

12 zsemle
1 kg alma
6 tojás
5 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
2-3 tk őrölt fahéj
1 l tej
25 dkg porcukor
30 dkg sárgabarcklekvár
A recept ide kattintva folytatódik >>>
16. Cinnabon - amerikai fahéjas tekercs
cinn

Hozzávalók:

2,5 dl tej
2,5 teáskanál porélesztő
10 dkg cukor
8 dkg vaj
csipetnyi só
2 egész tojás
kb. 60 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj
20 dkg barna cukor
3 evőkanál őrölt fahéj
A recept ide kattintva folytatódik >>>

SZÓLJ HOZZÁ

AJÁNLOTT CIKKEK

Mit főzzek ma? 2018.05.24. csütörtök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé

Tovább olvasom
tinka1951, 2018. május 26. szombat, 08:46
10 pénztárcabarát süti a hétvégére
egyszerűen

Hozzávalók:

3 tojás
3-4 evőkanál kristálycukor
3-4 csepp vanília aroma
1 liter tej
6 kifli
6 evőkanálnyi darált mák
2-3 evőkanálnyi kristálycukor
1 citrom
csipetnyi őrölt fahéj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Hamis túrós

Hozzávalók:

25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Puncsos tekercs

Hozzávalók:

6 tojás
5 ek cukor
6 ek finomliszt
1 ek étolaj
20 dkg babapiskóta
2 -3 dl tej és kávé keveréke
7 dkg mazsola rumba áztatva
2 ek kakaópor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Kakaós kevert
kakaoskevert

Hozzávalók:

2 ek kakaópor
12 dkg zsír
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag
tinka1951, 2018. április 27. péntek, 08:44
Receptek az 1930-as évekből
Forró sütőben 1 óra hosszáig sütjük. Tej vagy borsodóval tálaljuk."

Kuglóf:

"10 dkg vajat habosra keverünk 9 dkg porczukorral. Hozzáteszünk 2-3 tojás sárgáját 2 dkg tejben feloldott élesztőt, 45-50 dkg lisztet, 10 dkg mazsolát és egy kis sót. Mindezt összekeverjük egy csésze langyos tejjel és jól kidolgozzuk, mig sima és hólyagos lesz és mig a kanálról leválik. Vajjal kikent vagdalt hámozott mandulával meghintett formában megkelesztjük és erős tűznél megsütjük."

Csokoládé-tekercs:

"6 tojás sárgáját, 12 dkg porczukorral, negyed óráig habosra keverünk, adunk hozzá 8 dkg reszelt csokoládét, 8 dkg lisztet és a 6 tojás fehérjének keményre vert habját. Egy jól kivajazott tepsire vékonyan rákenjük és mérsékelt tüznél a sütőben puhára sütjük. Amikor a pliról kiboritjuk rögtön egy csokoládé krémmel megkenjük és gyorsan összetekerjük vigyázva, hogy a vége az alján legyen. Akkor hülni hadjuk és felszeleteljük: Töltelék: 10 dkg vajat, 15 dkg vaniliás czukorral és 10 dkg
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Napokig eltartható puha diós tekercsek
Napokig eltartható puha diós tekercsek

Egyszerre nagyobb adagot is készíthetsz belőle, mert hosszú ideig puha marad.

Hozzávalók:

1 evőkanál porcukor,
150 g tejföl,
20 g vaj,
250 g liszt,
1/3 teáskanál só,

A töltelékhez:

80 g cukor,
1 evőkanál víz,
80 g dió.

A tetejére:

2 evőkanál porcukor

Először készítsük el a tölteléket, aprítógépben daráljuk le diót, majd adjuk hozzá a vízben feloldott 80 g cukrot és keverjük össze.

Olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a tejfölt és a sót. Keverjük hozzá a lisztet és a porcukrot. Gyúrjuk össze a tésztát, rugalmas masszát kapunk.
A tésztát úgy osszuk el, hogy kb. 20 g-s golyókat formázzunk belőle.

Nyújtsuk el mindegyiket és töltsük meg a diós töltelékkel, tekerjük
nanoka72, 2017. november 18. szombat, 18:36
Töltött mogyorós-diós kalács
Töltött mogyorós-diós kalács

Hozzávalók:

Tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

Töltelékhez:

40 g cukor
30g Rama margarin
125 ml tej
fél üveg Dr. Oetker Aroma rum
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet fahéj
100 g aprított dió
100 g aprított mogyoró
50 g zsemlemorzsa

/Dr. Oetker Mesterkonyha Dr. Oetker Mesterkonyha receptje/

Elkészítés

A cukrot, margarint, tejet, aromát, vanillincukrot és fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.

A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük
nanoka72, 2017. október 25. szerda, 11:00
DIÓS TEKERCS................finomság
Hozzávalók:

2 bögre liszt
4 evőkanál tejföl
100 g vaj
fél bögre cukor
1 tojás
csipet só
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 tojás (a tészta megkenéséhez)

A töltelékhez:
1 bögre darált dió
fél bögre cukor
2 evőkanál méz
negyed teáskanál őrölt fahéj

A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb részét kenjük meg a mézzel. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk rá, majd hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük bele a tekercset, a felvert tojással kenjük meg. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süssük meg, még melegen forgassuk bele darált dióba, mikor kihűl, szeleteljük.
eva0817, 2017. július 29. szombat, 08:06
Képek, videók
diós tekercs
ibolya58
2013. január 29. kedd, 16:21
diós tekercs!
ibolya58
2012. január 28. szombat, 15:36
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
vajat készítettem
barbette
2010. július 13. kedd, 20:36
Csak egy picit előbbre.
alvaro-hopihe
2018. július 26. csütörtök, 14:17
Picit álmosan1_n.jpg
lilagondolatok
2014. május 16. péntek, 23:04
NAAA egy picit!!!
koju
2013. november 18. hétfő, 18:42
alszom egy picit ...
anitahajdu
2013. augusztus 16. péntek, 23:31
alszom egy picit még!
anitahajdu
2013. március 08. péntek, 08:39
Cukimókus (picit meghízot
tvnati
2011. november 12. szombat, 15:40
Picit lefelé mehetünk
csaobi
2011. május 27. péntek, 10:44
Pihenj egy picit
irmus
2011. május 22. vasárnap, 08:44
Egy picit pihentünk mielő
bzsuzsanna
2010. október 10. vasárnap, 15:57
Mi is leültünk picit
magdimama
2010. augusztus 25. szerda, 22:34
egy picit hideg volt.jpg
sityakos
2010. június 13. vasárnap, 12:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.