Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 19:59 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cseppben az élet - Új sorozat indul szombaton a Duna Televízióban Béres József feltalálóról
A sorozat négy 52 perces részből áll, az első rész szombaton 20 óra 30 perctől látható a Duna Televízióban - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kabay Barna producer elmondta, hogy a sorozat megszületése előtt két dokumentumfilmet is készítettek Béres Józsefről. Később megszületett egy 100 perces televíziós játékfilm, ezt követően pedig a sorozatot alkották meg a történetből. Mint mondta, Béres József gondolkodásmódja fogta meg, ennek a különleges embernek a szerénysége, odaadása, másokért való küzdelmei.

Mint mondta, Gyöngyössy Bence rendezővel és Petényi Katalin írótársával együtt azért is érezték magukhoz közelállónak Béres Józsefet, mert az életöröm és természetszeretet jellemezte. Ez a kettő végigkísérte életét és támaszt adott neki. "Ezt érzem nagyon mainak és modernnek. Ezt a fajta életszeretetet" - mondta.

A forgatókönyv alapját a Cseppben az élet című könyv adta. A sorozat mintegy tíz évet ölel fel a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig, a Béres Csepp megalkotójának drámai életszakaszára összpontosítva. A film a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcának bemutatása mellett látleletet nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról.

A producer elmondta: fontosnak tartják, hogy a mai fiatalok, akik ezt a kort, a diktatúra ezen oldalát nem ismerik, lássák a történetet, megismerjék Béres Józsefet.

Mint mondta, a film főszerepére Gáspár Tibor színművészt casting nélkül választották ki, már a forgatókönyv írása közben is rá gondoltak. A sorozatban több mint hatvan színész játszik.

Béres József, a sorozat főhősének fia elmondta, hogy a család számára meglepetés volt, hogy film készül édesapjáról, ahogy az is, hogy korábban Fazekas István A megvádolt címen drámát írt róla, amelyet két magyar színház is rövid időn belül bemutatott.

Mint fogalmazott, a film jól szolgálja azt az ügyet, amelyet édesapja szolgált és jól szolgálja a magyarság ügyét is, hiszen pozitív példák kerülnek vászonra.

Felidézte, hogy Béres József 44 éves korában végezte el a gödöllői agrártudományi egyetemet, 52 éves korában alkotta meg a Béres-cseppet. A tudásszomj jellemezte, valamint az ismeretek szintézisére való képesség, hogy felismerése nyomán nemcsak a diagnózist állította fel, hanem terápiás választ is adott rá, ez volt a Béres-csepp - fogalmazott.

Felidézte, hogy az 1970-es évek közepén édesapját a hatóságok támadták - a kuruzslás vádjával eljárás is indult ellene -, ám ő mégis megmaradt hazaszerető embernek. A magyarságnak a hazaszeretetből is alapos lecke mindez - mondta.

Gáspár Tibor mellett a film főbb szerepeiben Huszárik Kata, Für Anikó, Lukács Sándor, Seress Zoltán, Trokán Péter, Hatházi András, Székely B. Miklós, Bede-Fazekas Szabolcs és Trill Zsolt látható.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 14:11
Címkék: Duna Televízióban Béres József, Duna Televízióban, Kabay Barna, Béres Józsefről, Béres József, Gyöngyössy Bence,
Kommentek
Joe Biden volt alelnök és fia ukrajnai tevékenységének tisztázását sürgeti Mike Pompeo
hírszerző szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) ügyvezető igazgatója pedig azt is visszautasította, hogy a törvényhozókkal bármilyen részletet megosszon.

Az ABC televízió riportere megkérdezte Pompeót: nyilvánosságra hozzák-e a Trump-Zelenszkij beszélgetés leiratát. Az amerikai diplomácia vezetője azt válaszolta: ez ugyan nem szokás, de forduljanak a Fehér Házhoz.

Adam Schiff, demokrata párti politikus, a képviselőház hírszerzési bizottságának vezetője vasárnap a CNN hírtelevízióban úgy vélekedett: ha igaz, hogy Trump azt kérte Zelenszkijről, hogy keressen kompromittáló információkat Bidenről, akkor muszáj megindítani a felmentésére irányuló alkotmányos eljárást (impeachment) az elnök ellen.

Rudolph Giuliani, Trump jogászcsapatának munkatársa a Fox televízióban kifejtette: örömmel fogadja, ha a demokraták vizsgálatot követelnek az ügyben, mert ez ráirányítja a figyelmet Biden és családja ügyleteire Ukrajnában.

Az amerikai sajtó korábban már beszámolt arról, hogy
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 20:32
Meghalt Sára Sándor - Saját halottjának tekinti a közmédia Sára Sándor filmrendezőt, a Duna Televízió első elnö
felidézni. Legismertebb munkái: a fél évszázad magyar történelmét egyéni sorsokon át bemutató Néptanítók (1981), a Don-kanyarban megsemmisült 2. magyar hadsereg - sokáig tabunak számító - tragikus sorsát elbeszélő Krónika című tévésorozat, illetve ennek filmváltozata Pergőtűz címmel (1982). A 25 részes sorozatot annak idején a harmadik rész után - szovjet tiltakozásra - levették a televízió műsoráról, a belőle készült könyvet bezúzták, a cenzúrázatlan sorozat csak 2002-ben volt először látható a Magyar Televízióban.

A "Sír az út előttem..." (1986-87) a bukovinai székelyek történetét mutatja be, 1992-ben készült a Magyar nők a Gulágon. 1999-ben forgatta a Tájak, borok, városok című sorozatot, 2001-ben portréfilmet készített az indiai és magyar származású Amrita Sher-Gil festőnőről. A 2004-es Nehézsorsúak című sorozatban a szovjet lágerek magyar túlélői vallottak sorsukról, a Memento (2006) három tragikus asszonyi sorsot mesél el. Dokumentumfilmjeivel 1986-ban és 1987-ben is elnyerte a Magyar Filmszemle
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 14:52
Önkormányzat 2019 - Karácsony: növelni kell az önkormányzatok által közvetlenül elérhető uniós forrásokat
elosztásáról szóló hír "ordas hazugság".

Karácsony Gergelyt kérdezték arról, hogy az előzetes egyeztetés ellenére pénteken miért nem jelent meg az M1 reggeli műsorában, ahová más főpolgármester-jelölteket is meghívtak. Azt felelte, hogy a kérdéses időpontra már volt egy korábban egyeztetett rádióinterjúja. Hozzátette, "vagyok én eleget a Fidesz által feltankolt álellenzéki jelöltek társaságában az utcán", ezért inkább azt szeretné, hogy önálló megszólalási lehetőséget biztosítsanak számára a televízióban.

Megkérdezték arról is, hogy miért nem vitázott Tarlós István főpolgármesterrel a Fővárosi Közgyűlésben, ahol az utóbbi egy évben összesen 16 másodpercet szólalt fel. Azt válaszolta, hogy a közgyűlés szervezeti és működési szabályzata, valamint a főpolgármester vitavezetési stílusa nem ad alkalmat a vitára. Megjegyezte, a 16 másodpercet is sokkalja, mert a Fővárosi Közgyűlésben nem lehet értelmesen vitatkozni, ezért szeretne egy másik vitalehetőséget a főpolgármesterrel.

A sajtótájékoztató
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 17:42
Sztrájkkal tiltakoznak pénteken a párizsi közösségi közlekedés dolgozói a francia kormány nyugdíjreformja ellen
három nagy kategóriába sorolható: külön kategóriába tartoznak a közszolgálatban dolgozók (katonák, rendőrök, tanárok), egy másikba az állami vállalatok alkalmazottai, mint például a vasutasok vagy a tömegközeledési dolgozók, míg a harmadikba minden egyéb különrendszer, amelyek előnye, hogy figyelembe veszik egy-egy adott munkával járó fizikai nehézségeket.

A tömegközlekedési dolgozóknál például az éjszakai munkát és azt, hogy a föld alatt folyik a munkavégzés - mondta a France2 közszolgálati televízióban Bertrand Hammache, a CGT-RATP szakszervezet főtitkára. Álláspontja szerint az egységes nyugdíjrendszerrel nem egyszerűen megnőne a szolgálati idő hossza, hanem a járulék összege is magasabb lesz. A tömegközlekedési dolgozók úgy vélik, hogy a foglalkozásuk egyetlen előnye a saját nyugdíjrendszer. A tiltakozók azt is kifogásolják, hogy az egységes nyugdíjrendszer bevezetésekor a nyugdíjalapot nem az utolsó hat havi fizetés, hanem a teljes munkaviszony alatti kereset átlaga adná, ami alapján
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 19:21
Condoleezza Rice: nem okos felvetni, hogy Trump nem az amerikaiaknak köszönheti a megválasztását
"Ennek feltételezésével leértékeljük a wisconsini és a michigani, vagy más államokban élő amerikaiakat, akik úgy döntöttek, hogy Donald Trumpra adják a szavazatukat" - hangoztatta Rice, aki a szintén republikánus George W. Bush elnök kormányzatában volt először nemzetbiztonsági tanácsadó, majd a külügyi tárca irányítója.

A politikus a tévé műsorvezetőnőjének fejtegetésére reagált, aki arról kérdezte, nem igaz-e, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás - ahogyan fogalmazott - "valójában működött", megakadályozva Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt győzelmét.

Rice kifejtette: "függetlenül attól, hogy valaki szereti-e az elnököt, azt gondolja, hogy neki kellett lennie az elnöknek vagy másnak, azért tessék hitelt adni azoknak az amerikaiaknak, akik elmentek választani és arra adták a voksukat, akiről úgy gondolták, változást hoz". Hozzátette: inkább arra kellene összpontosítani a figyelmet, hogy vajon miért szavaztak olyan sokan Donald Trumpra.

"Az
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 07:04
Donald Trump: "Hamvában holtak"a tárgyalások az afgán tálibok vezetőivel
Az elnök ugyanakkor megerősítette, hogy továbbra is szándékában áll az amerikai katonák kivonása Afganisztánból.

Jelenleg mintegy 14 ezer amerikai katona tartózkodik afgán földön. "Szeretnénk kivonulni, de a megfelelő időben vonulunk majd ki" - fogalmazott Trump.

Donald Trump szombat este Twitteren jelentette be, hogy felfüggeszti a tárgyalásokat a tálibokkal, egy múlt csütörtökön Kabulban általukelkövetett merénylet miatt. Az elnök szombaton így fogalmazott a mikroblogjában: "a tálibok sajnos rossz adut használnak, beismerten ők követték el a kabuli támadást, amelyben meghalt egy nagyszerű katonánk és 11 további ember. Azonnal lemondtam a találkozót, és felfüggesztettem a béketárgyalásokat. Miféle emberek azok, akik ilyen sok gyilkosságot követnek el azért, mert úgy gondolják, ettől jobb lesz az alkupozíciójuk?Hány évtizedig akarnak még harcolni?".

Az elnök közölte azt is, hogy vasárnap Camp Davidben titkos találkozót tartott volna külön a tálib vezetőkkel, külön Asráf Gáni afgán
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 21:42
Mike Pompeo: a tárgyalások az afganisztáni tálibokkal "jelenleg halottak"
Az amerikai diplomácia irányítója a Fox televíziónak - bejelentve, hogy a béketárgyalások megszűntek - leszögezte, a tálibok terrorizmussal próbálták meg javítani a tárgyalási pozícióikat.

Hozzáfűzte, hogy bárki, aki figyelemmel kíséri Donald Trump elnök tevékenységét, tisztában lehet azzal, hogy amikor egy mindkét fél számára kedvező eredményekkel kecsegtető tárgyalások közepette a másik fél a tárgyalásokat veszélyeztető lépéseket tesz, az elnök azt nem fogja elfogadni. Pompeo a tálibok által elkövetett, 12 halálos áldozatot, köztük egy amerikai katona életét követelő merényletre célzott.

"Mi nem egyszerűen csak papíron rögzített szavakat akarunk, hanem valódi és megvalósított elkötelezettséget, és a tálibok most megmutatták, hogy nem akarnak, vagy nem tudnak eleget tenni az erőszak csökkentésére vállalt kötelezettségeiknek" - fogalmazott az amerikai külügyminiszter.

A Fox televízió műsorvezetőjének arra a kérdésére, hogy a tárgyalásokat meghatározatlan időre függesztették-e fel,
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 19:22
Bemutatták Berlinben Eötvös Péter és Pedro Amaral beszélgetőkönyvének német kiadását
felkérésére írt.

Mint mondta, a darab - amelynek 2016-ban Rómában tartották meg az ősbemutatóját, és két új lemezen is hallható - egy őt manapság is élénken foglalkoztató ügyről, a menekülésről szól. Középpontjában az Afrikából és az arab országokból Európa felé elinduló emberek állnak, akik "azokba a szörnyű kis gumicsónakokba beülve nem érik el a partot".

Hozzátette: számára mindez azért fontos, mert "emberekről van szó, nőkről, férfiakról és különösen gyerekekről, akiket nap mint nap látunk a televízióban, akiknek szemük van és látnak, egészen addig, amíg a hajó egyszer csak elsüllyed és már nem élnek".

A CHB-ban Földényi F. László irodalomtörténész, esztéta közreműködésével mutatták be a kötetet. A rendezvényt a német főváros zenekarokat és zenekari műveket felvonultató nemzetközi fesztiválja, a Musikfest Berlin keretében tartották.

A fesztivál közönsége zeneszerzőként és karmesterként is találkozhat Eötvös Péterrel. Szombaton és vasárnap este a világ legjobb szimfonikus zenekarai
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 20:53
Képek, videók
televizió
eva6
2018. április 30. hétfő, 16:53
televizio.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:13
A televízió
anna4459
2014. június 15. vasárnap, 21:13
orion venus televizió
lacipecsenye
2013. március 19. kedd, 18:16
alba regia televizió
lacipecsenye
2012. december 13. csütörtök, 14:52
Líbia Állami televízió 20
megyerimihaly
2011. július 31. vasárnap, 12:56
A Budapest Televízió egyó
muhold
2007. április 29. vasárnap, 15:12
A feltaláló
biharijudit
2013. június 07. péntek, 20:18
Magyar feltalálók, s talá
sarkadykati
2012. április 03. kedd, 06:30
feltalálom magam
lovaszmarika
2011. július 18. hétfő, 17:52
A feltaláló.jpg
lacyapu
2009. december 26. szombat, 17:30
feltaláló
elefant8
2009. március 23. hétfő, 21:23
össejt fokózó feltaláloja
kasztl11
2007. május 23. szerda, 11:12
a feltaláló.jpg
laki22
2006. november 10. péntek, 20:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.