Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 12:23 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Bakondi: 500 milliárd forintot költöttek el a migránskártyákkal
Bakondi György azt mondta, a migránskártyák jogellenesek, mert az európai állampolgárok nem rendelkezhetnek névtelen bankkártyával, nem lehet őket ellenőrizni, és közbeszerzés sem indult azok kibocsájtására.

Ez a "átgondolatlan, jogellenes" megoldás és az Európai Unió az illegális migráció legalizációjáért tett más erőfeszítései - migránsvízum, legális belépési csatornák létrehozása - egészségügyi, gazdasági és kulturális következményekkel járó biztonsági veszélyt jelentenek a magyar és az európai lakosságra - vélekedett.

Szerinte az unió nem megállítani, hanem legalizálni akarja a migrációt, Magyarország viszont nem ért ezzel egyet. Magyarország véleménye az, hogy a problémát nem szabad behozni Európába, hanem segítséget kell nyújtani a problémák helybeni megoldásához - tette hozzá.

Bakondi György kitért arra is, a jó idő miatt emelkedett a migránsok száma a balkáni útvonalon.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 08:41
Címkék: Bakondi György, Európai Unió, migránskártyák jogellenesek, európai állampolgárok, illegális migráció, európai lakosságra,
Kommentek
Többen vándoroltak be tavaly Németországba, mint ahányan elhagyták az országot
2018-ban hozzávetőleg 1,585 millió ember telepedett le Németországban, és mintegy 1,185 millióan hagyták el az országot. Egy évvel korábban a nettó bevándorlás 416 ezer fő volt.

A Németországba költözők 87 százaléka külföldi, az egy évvel korábbi 167 ezerről viszont 202 ezerre nőtt a Németországba hazaköltöző németek száma. 2017-ben még a letelepülők 89 százaléka volt külföldi állampolgár. Tavaly az előző évi 249 ezerről 262 ezerre nőtt azoknak a német állampolgároknak száma, akik elhagyták az országot.

Egyes európai, de nem európai uniós tagállamokból jelentősen megemelkedett tavaly a Németországba települők száma - derül ki a Destatis sajtóközleményéből. Albániából mínusz 1000-ről 8000-re fordult át a nettó bevándorlás mérlege, míg Törökországból és Koszovóból másfélszer annyival többen érkeztek 2018-ban, mint egy évvel korábban; 16, illetve 12 ezret mutatott tavaly a migrációs szaldó. Leginkább az uniós tagállamokból és Ázsiából vándorolnak be sokkal kevesebben Németországba, mint korábban;
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 10:44
Szakértő: a menedékkérelmek szigorúbb szabályozása az amerikai elnökválasztási kampány része
Az amerikai belbiztonsági minisztérium és az igazságügyi tárca hétfőn jelentette be, hogy a kormányzat szigorúbb szabályozást vezet be a menedékkérőknek. A döntés lényegében megvonja a menedékkérelem jogát mindazoktól a migránsoktól, akik Mexikó felől akarnak bejutni az Egyesült Államokba.

Frank Tibor erre reagálva hangsúlyozta, Donald Trump amerikai elnök éppen megerősíti azokat az ígéreteit, amelyeket még 2016-ban tett a választóinak.

Egyik legfontosabb korábbi ígérete a bevándorlás korlátozása volt Mexikó felől - tette hozzá.
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 08:10
Iráni atomprogram - Mogherini: Irán urándúsítás felé tett lépései még visszafordíthatók
kijelentették, az unió továbbra is kiáll az iraki társadalom etnikai és vallási sokszínűségének megőrzése mellett - közölte.

A főképviselő a migrációról folytatott vitával kapcsolatban kifejtett véleménye szerint a tagállamok pozitívan álltak a kérdés hatékonyabb kezelésének szükségességéhez.

Kijelentette, az EU-nak javítania kell fellépésén egyebek mellett a migrációs intézkedéseket segítő, afrikai országoknak szánt finanszírozás fokozásával. Ez ugyanis már eddig is lehetővé tette az illegális bevándorlás számának csökkentését, sok ember életét megmentetve mind a sivatagban, mind pedig a tengeren. Tájékoztatása szerint arra kérte az uniós tagállamokat, hogy biztosítsanak további forrásokat a migráció kiinduló, illetve tranzitországaiban megkezdett programok folytatásához.

Az európai uniós tagországok külügyminiszterei az egynapos brüsszeli tanácskozáson a sürgős nemzetközi kérdések - a szudáni, az etiópiai és a venezuelai helyzet - megvitatása mellett megszorító intézkedéseket is elfogadtak
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 20:42
Az amerikai kormányzat szigorúbb szabályozást vezet be a menedékkérők számára
közleményében hangsúlyozta: az intézkedés enyhít az Egyesült Államok által viselt terheken, amelyeket a nem üldöztetés miatti félelemből, hanem gazdasági okokból érkező migránsok, valamint bűnöző szervezetek, emberkereskedők és embercsempészek jelentenek az Egyesült Államoknak. Hasonló értelmű közleményt tett közzé William Barr igazságügyi miniszter is, aki hangoztatta azt is, hogy egyetlen menekültnek sem kell távoznia az Egyesült Államokból, ha üldöztetés vagy kínzás fenyegeti.

Az Egyesült Államok bevándorlási törvénye szerint bárki folyamodhat menedékért az országban, függetlenül attól, hogy mikéntjutott be az országba. Egyetlen kivétel van: ha a menedékkérő "biztonságosnak" minősíthető országon keresztül érkezik. Jelenleg az Egyesült Államoknak csak Kanadával van olyan egyezménye, amely Kanadát "biztonságos harmadik országnak" minősíti. Déli szomszédjával, Mexikóval Washington csak a menekültek visszafogásáról állapodott meg. A közép-amerikai országok már fontolóra vettek egy közös megállapodást ez
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 18:03
Szijjártó Péter: Brüsszel nyíltan bátorítja az embercsempészetet
hogy Európába csak legálisan lehessen belépni.

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette, az embercsempészet, és az embercsempészeti tevékenységet folytató civil szervezetek támogatása azt válja ki, hogy újabb migrációs hullámok indulnak Európa irányába. Ez a politika ugyanis bátorítja az embereket, hogy fizessenek az embercsempészeknek, szálljanak hajókra, hiszen egy civil embercsempész hajó úgyis kimenti és olasz, vagy a máltai kikötőkbe szállítja őket - mondta. Hozzátette, egy újabb bevándorlási hullám pedig jó ürügy lesz arra, hogy a korábbi támogatók újra érveljenek a migránsok tagországok között, kvóták alapján történő, kötelező elosztási mechanizmus mellett. A magyar emberek e tekintetben világos álláspontot foglaltak el: Magyarország semmilyen kvótajavaslatot nem támogat, semmilyen kvótát nem alkalmaz sem most, sem a jövőben - szögezte le.

"Tűzzel játszanak" azok az országok, amelyek egymás között kívánják elosztani az Európába érkezett migránsokat, ugyanis "Európa európaiságát,
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 16:42
Illegális bevándorlás - Szakértő: ismét a menedékkérők elosztását szorgalmazza német külügyminiszter
Hozzátette: a külügyminiszter újból elővette azt a tervet, amelyet néhány évvel ezelőtt nem tudtak átvinni az Európai Unióban.

A migránsok önkéntes befogadásának és szétosztásának semmilyen reális esélye nincs, mivel az uniós tagországok döntő része elhatárolódik ettől - közölte Nógrádi György.

Mint mondta, a külügyminiszter álláspontjától még a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) frakcióvezető-helyettese, Thorsten Frei is elhatárolódott.
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 11:11
Illegális bevándorlás - Szakértő: szimbolikus jelentőségű az Amerikában kezdődött razzia
Hozzátette: azoknak az illegális bevándorlóknak a begyűjtését kezdték el, akik ellen már régóta érvényes kitoloncolási végzés van, és a különböző kormányzati értesítésekre eddig nem reagáltak.

A szakértő szerint az akció egyfajta kísérlet annak érdekében, hogy kiderüljön, hogyan viselkednek az amerikai szervek és a lakosság ilyen esetben.

Horváth József úgy véli, hogy nagyon furcsa és veszélyes útra lépett pár migránspárti, demokrata vezetésű állam, ahol a különböző szervezetek és hivatalok is arra szólították fel a razziában érintett illegális bevándorlókat, hogy zárkózzanak be lakásaikba és a rendvédelmi szervek felszólításának ne tegyenek eleget.
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 10:11
Az Egyesült Államokban nagyvárosaiban megkezdődtek az illegális migránsok elleni razziák
Post című lap szerint az amerikai nagyvárosokban nem látványosak a razziák. A Fox televízió ugyanakkor folyamatosan ad hírt a rendőrök munkájáról.

Donald Trump elnök pénteken jelentette be, hogy vasárnap megkezdődik az országban illegálisan tartózkodó migránsok letartóztatása, majd kitoloncolása. "Ezek az emberek törvénytelenül jöttek országunkba, és mi törvényesen eltávolítjuk őket" - nyilatkozta az elnök, hozzátéve, hogy "ez olyasmi, ami nekem is nagyon tetszene".

Matthew Albence, a bevándorlási hivatal (ICE) rendfenntartó részlegének ügyvezető igazgatója vasárnap a Fox televíziónak elmondta: nem kíván az összehangolt akció részleteiről beszélni. Azt azonban elmondta: a razziák konkrét személyek letartóztatására irányulnak, alapvetően mintegy kétezer illegális migránst érintenek.

"Ezek az emberek illegálisan jöttek ebbe az országba és megkapták a lehetőséget arra, hogy egy bevándorlási bíró előtt megjelenve benyújtsák bevándorlási kérelmüket. Többségük azonban úgy döntött, hogy nem él a
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 19:53
Képek, videók
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Téli-Bakony.jpg
cserhat3
2017. május 12. péntek, 20:06
Páris, az én Bakonyom 01.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:49
Páris, az én Bakonyom 02.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:48
Magyar János a bakon 01.j
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:49
Magyar János a bakon 02.j
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:48
Tájak bakonyi táj.jpg
megyerimihaly
2015. április 22. szerda, 20:54
bakonyi húsgolyók.jpg
snbela44
2014. november 25. kedd, 09:16
Bakonyi patak
borigit
2014. november 08. szombat, 10:36
Bakonos csirkemell őzgeri
cipello
2014. augusztus 28. csütörtök, 09:29
Bakony
groszmadel
2014. február 21. péntek, 17:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.