Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 03:35 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Törvényszéki elnökök üdvözölték az OBH-elnököt tisztségében megerősítő országgyűlési döntést
Az aláírók az MTI-hez eljuttatott dokumentumban úgy fogalmaztak, a törvényhozás példa nélküli közjogi döntésével elismerte az OBH elnökének és a bírói karnak az elmúlt nyolc évben elért igazságszolgáltatási eredményeit, egyúttal történelmi lehetőséget teremtett arra, hogy a magyar bíróság teljesen elfoglalhassa az alaptörvényben meghatározott méltó helyét a hazánkért és szuverenitásunkért munkálkodó államhatalmi ágak között.

A nyilatkozatot jegyző törvényszéki elnökök szerint az Országgyűlés döntésével megszűnt az Országos Bírói Tanács (OBT) közjogi hitelessége és legitimitása. Egyúttal felszólították az OBT tagjait, hogy ne veszélyeztessék a magyar bírósági szervezet jövőjét és "lemondásukkal nyissák meg a bírói kar békés egységéhez, egyúttal a bírósági szervezet korszakos eredményességéhez vezető utat".

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az Országgyűlés döntését mindenkinek, így a bíráknak is tiszteletben kell tartaniuk.

A közleményt a húszból 13 törvényszék elnöke - balassagyarmati, Budapest környéki, debreceni, egri, győri, gyulai, kecskeméti, miskolci, nyíregyházi, szegedi, szombathelyi, tatabányai, veszprémi -, valamint a Debreceni Ítélőtábla elnöke írta alá.

Az Országos Bírói Tanács (OBT) indítványozta azt, hogy Handó Tündét fosszák meg tisztségétől. Az Országgyűlés azonban - az igazságügyi bizottság állásfoglalásával összhangban - 54 igen szavazattal, 120 nem ellenében úgy határozott, hogy nem fosztja meg hivatalától az OBH elnökét.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:19
Címkék: Országos Bírói Tanács, Debreceni Ítélőtábla, Handó Tündét, törvényhozás példa, bírói karnak, elmúlt nyolc,
Kommentek
Kétezernél is több mérnökhallgató a Formula Student East zalaegerszegi versenyén
magyar csapat résztvevője, az első hazai futamot pedig 2010-ben szervezték meg.

Csütörtöki Tamás, az egyesület rendezvényszervezésért felelős tagja azt is hozzátette: 2016 óta kelet-európai régiós versenyként szervezik a magyarországi futamokat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával jövőre már 90, 2021-ben pedig 100 csapat versenghet a Formula Student East magyar futamán, amivel a világ egyik legrangosabbjának számító németországi verseny méreteit is elérik.

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz), a tesztpálya miniszteri biztosaként felidézte, hogy az elektromos és autonóm autók tesztelésére alkalmas pályának májusban már át is adták az első ütemét, és olyan jelentős a világ minden tájáról az érdeklődés, hogy a félkész komplexum már meglévő pályaelemein - zárt környezetben - még a verseny ideje alatt is folynak a járműipari cégek tesztjei.

Hozzátette, hogy a zalaegerszegi "Szílicium-völgyben" zajló autóipari innovációs tevékenységek mind ugyanazt a célt szolgálják: ha
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 15:41
EU-tisztújítás - LMP: kiemelten foglalkozzon klímavédelemmel az új Európai Bizottság!
Európai Bizottságtól, hogy csökkentse a "centrum és a félperiféria" közötti különbségeket. A nagy multinacionális cégek jelenleg visszaélnek az erőfölényükkel a "félperiféria" országai, így például Magyarország kárára, miközben a "centrum" folyamatosan elszívja a legértékesebb munkaerőt erről a területről - mondta.

Kendernay János szintén fontosnak nevezte, hogy az Európai Unió új vezetése fordítson a korábbiaknál nagyobb figyelmet a kisebbségek jogainak védelmére.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője hozzátette, az új Európai Bizottság tagjainak - elődeikkel ellentétben - semmilyen módon sem szabad kötődniük a különböző multinacionális vállalatok, trösztök lobbitevékenységéhez.

Az LMP emellett reménykedik abban is, hogy az európai biztonságpolitika a jövőben sem Oroszországnak, sem más nagyhatalomnak nem engedi meg az energetikai és külpolitikai egység felbontását.

Ungár Péter kérdésre válaszolva elmondta, pártja elkötelezett, hogy Budapest minden területén megvalósuljon az
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 11:51
Önkormányzat 2019 - A kormánypártok támogatásával készül a választásra T. Mészáros András érdi polgármester
Az Összefogás Egyesület szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: közgyűlésükön egyhangú szavazással döntöttek arról, hogy a Fidesz-KDNP-vel közös jelölteket indítanak az őszi választáson a Pest megyei településen.

Úgy fogalmaztak: "T. Mészáros András és csapata biztosítéka annak, hogy a korábban megkezdett építő munka folytatódhat. Ez a város valamennyi lakójának érdeke."

Az 1997-ben alakult érdi Összefogás Egyesület jobboldali civil szervezet, elnöke T. Mészáros András.

A Fidesz érdi szervezete korábbi közleményében - amelyben T. Mészáros András jelöltsége szerepelt - azt írta: a polgármester - kiváló együttműködésben a kormánnyal és a város országgyűlési képviselőjével - eddig mintegy 100 milliárd forint fejlesztési pénzt hozott a városba. A következő önkormányzati ciklusban legalább ennyire van szükség ahhoz, hogy Érd városa épülhessen - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 18:43
Önkormányzat 2019 - A Fidesz a polgármesteri posztért újra induló Szarvas Pétert támogatja Békéscsabán
Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta: a helyi Fidesz-KDNP felsorakozik a függetlenként induló, de a Hajrá Békéscsaba Egyesület felkérésére jelöltséget vállaló Szarvas Péter mögött.

Megjegyezte: a csabai fideszesek döntését még el kell fogadnia a párt országos választmányának is.

Hangsúlyozta: Szarvas Péterrel, kisebb vitákat leszámítva, eddig is kiváló volt az együttműködés, különösen a Modern városok program végrehajtása során.

Hanó Miklós, a Fidesz békéscsabai elnöke, alpolgármester azt emelte ki a sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt öt évben a város költségvetését mindig a polgármester és a 11 fős Fidesz-KDNP-frakció szavazataival fogadták el, s ezek a döntések biztosították Békéscsaba működését.

Mint mondta, "a ma ellenzékinek számító" képviselők egyszer sem támogatták a büdzséről szóló javaslatokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a kormánypártok mind a 12 egyéni választókerületben önálló jelölteket állítanak, és bíznak abban, hogy többségük ismét
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 18:42
Önkormányzat 2019 - Gy. Németh Erzsébet fejlődő és élhető XVII. kerületet ígér
megépítenék.

Gy. Németh Erzsébet elmondta, szeretnék, hogy a kerület zöldfelülete "a mindennapokban szolgálhassa az embereket"; folytatni akarják a megóvását, gondozását és a Rákos-patak revitalizációját. Megoldanák a sok éve problémát okozó vízelvezetést és a kerületi szakrendelés bővítését. A várólisták csökkentése érdekében diagnosztikai gépeket szereznének be, az időseknek gyógyszer- és egyéb támogatást is bevezetnének.

Az ellenzéki összefogás hat pártjának képviselői közül Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő, a párt budapesti elnöke azt emelte ki, hogy az ellenzéki pártok azért fogtak össze, hogy a XVII. kerület élhető legyen, és egy olyan városvezetés álljon fel, amely a kerületben élők érdekében dolgozik.

Pap László (LMP) kerületi önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a Fidesz 2006 óta vezeti a kerültet, és az utóbbi ciklusban érezhetően "elfáradt". Kevesebb fejlesztés történt, és az önkormányzati munka ellaposodott, ezért fel kell rázni a kerületet és új, fejlődő
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 13:31
MSZP: kezeletlen szennyvíziszapot rakhatnak le Székesfehérvár mellett
A politikus elmondta, a múlt héten a helyszínen fotókat, drónfelvételeket készítettek, amelyek alapján kiderült, az ott lerakott anyag folyékony, azaz kezeletlen szennyvíziszap lehet.

Hozzátette: a kezelt szennyvíziszap egy hosszú eljáráson esik át, mire kiszáradt, morzsalékos anyaggá válik. Ebben a bányában helyezik el például a főváros és Székesfehérvár kezelt szennyvíziszapját, illetve annak egy részét - jegyezte meg.

Márton Roland szerint a székesfehérváriakban joggal vetődik fel a kérdés, hogy a folyékony, kezeletlen szennyvíziszapban milyen egészségre veszélyes anyagok lehetnek.

A polgármesterjelölt azt mondta, a szennyvíziszap a kormány jóváhagyásával és engedélyével érkezhetett az országban, és annak székesfehérvári lerakásához az önkormányzat is asszisztál, amikor megvédi ezt a tevékenységet.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke közölte, már tavasszal megkereste az illetékes minisztériumot, mert tudomása volt arról, hogy nagy mennyiségű - tavaly
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 16:13
EU-tisztújítás - A DK támogatja Ursula von der Leyen megválasztását
megakadályozni, de másik három fideszes jelöltét egyelőre igen - fogalmazott.

Azt a kérdést a Néppártnak kell feltenni, hogy miért jelölt fideszes politikusokat a szakbizottságokba - válaszolta egy újabb kérdésre.

A frakciószóvivőt kérdezték arról, a Pesti Srácok birtokába került hangfelvételről, ami a lap állítása szerint bizonyítja, hogy tavaly februárban a DK-s Varju László a volt szocialista Horváth Imrének költség- és kártérítést illetve egyéb "okosságot" ajánlott fel azért cserébe, hogy az országgyűlési választás előtt lépjen vissza az ő javára.

Gréczy Zsolt azt felelte, nem tudja, hogy Varju László valóban tett-e ilyen kijelentéseket. Hozzátette, nem zárja ki, hogy a cikk miatt a DK bírósághoz fordul.

Arra is rákérdeztek nála, hogy habár a DK korábban több ellenzéki párttal közösen a támogatásáról biztosította Janiczák Dávid ózdi polgármesterjelöltet, a múlt héten arra való hivatkozással vonták vissza a támogatást, hogy korábbi "neonáci megnyilvánulásai miatt" mégsem adják a
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 15:22
Kigördült az első KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából
áprilisában 40 darab KISS motorvonat szállítására. A MÁV-Start az első ütemben 2018-ban először 11 darabot, majd 2018 végén további 8 darabot hívott le, a fennmaradó 21 lehívásának előkészítése folyamatban van.

Az első körben lehívott 11 darab KISS motorvonat 2020 februárjától állhat forgalomba a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonalon, majd további 8emeletes motorvonat érkezik 2021 elején.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Pest megye 5. választókörzetének országgyűlési képviselője az ünnepségen kiemelte, a most elkészült KISS emeletes motorvonat mutatja azt is,hogy a Dunakeszi Járműjavítónak megvan a képessége bármilyen vasúti jármű gyártására. Az emeletes motorvonatok forgalomba állításával jelentősen javul a vasútiszolgáltatás minősége, gyorsabb, kényelmesebb eljutást tesz lehetővé Dunakeszi és Budapest között - mondta.

Tuzson Bence leszögezte: Dunakeszi kincse a Duna és a zöld környezete, a környezetkímélő vasúti közlekedés elterjedése pedig
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 13:42
Képek, videók
Országgyűlési Könyvtár
sanci81
2015. április 14. kedd, 15:02
Országgyűlési Őrség.jpg
basikele
2012. december 30. vasárnap, 00:45
a Királyi Törvényszéki Pa
farkas1945
2013. december 25. szerda, 10:50
Törvényszéki látkép_2.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:58
Törvényszéki látkép_1.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:56
Törvényszéki Héják.hu.jpg
rambobby
2007. június 07. csütörtök, 11:53
köztársasági elnökök.png
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:34
amerikai elnökök.jpg
agica2004
2011. május 31. kedd, 14:54
Elnökök fái
jbal
2008. május 27. kedd, 13:06
Miniszterek - Elnökök
furjesarpad
2007. szeptember 28. péntek, 10:39
Álnokok És Elnökök.hu.jpg
rambobby
2007. március 15. csütörtök, 21:25
Országos esö 01.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:21
Országos esö 02.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:21
Országos esö 03.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:20
Országos esö 04.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.