Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:02 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Törvényszéki elnökök üdvözölték az OBH-elnököt tisztségében megerősítő országgyűlési döntést
Az aláírók az MTI-hez eljuttatott dokumentumban úgy fogalmaztak, a törvényhozás példa nélküli közjogi döntésével elismerte az OBH elnökének és a bírói karnak az elmúlt nyolc évben elért igazságszolgáltatási eredményeit, egyúttal történelmi lehetőséget teremtett arra, hogy a magyar bíróság teljesen elfoglalhassa az alaptörvényben meghatározott méltó helyét a hazánkért és szuverenitásunkért munkálkodó államhatalmi ágak között.

A nyilatkozatot jegyző törvényszéki elnökök szerint az Országgyűlés döntésével megszűnt az Országos Bírói Tanács (OBT) közjogi hitelessége és legitimitása. Egyúttal felszólították az OBT tagjait, hogy ne veszélyeztessék a magyar bírósági szervezet jövőjét és "lemondásukkal nyissák meg a bírói kar békés egységéhez, egyúttal a bírósági szervezet korszakos eredményességéhez vezető utat".

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az Országgyűlés döntését mindenkinek, így a bíráknak is tiszteletben kell tartaniuk.

A közleményt a húszból 13 törvényszék elnöke - balassagyarmati, Budapest környéki, debreceni, egri, győri, gyulai, kecskeméti, miskolci, nyíregyházi, szegedi, szombathelyi, tatabányai, veszprémi -, valamint a Debreceni Ítélőtábla elnöke írta alá.

Az Országos Bírói Tanács (OBT) indítványozta azt, hogy Handó Tündét fosszák meg tisztségétől. Az Országgyűlés azonban - az igazságügyi bizottság állásfoglalásával összhangban - 54 igen szavazattal, 120 nem ellenében úgy határozott, hogy nem fosztja meg hivatalától az OBH elnökét.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:19
Címkék: Országos Bírói Tanács, Debreceni Ítélőtábla, Handó Tündét, törvényhozás példa, bírói karnak, elmúlt nyolc,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Nézőpont Intézet: csaknem kétharmaddal nyert volna a Fidesz-KDNP, ha parlamenti választások
A Nézőpont Intézet szavazatátszámító elemzése alapján, ha múlt vasárnap országgyűlési választást tartottak volna Magyarországon, a kormánypártok csaknem kétharmados többséget szereztek volna (a kétharmadhoz szükséges 133-ból 129 mandátumot). Így minden legitimációs alapja megvan a Fidesz-KDNP-nek, hogy az országgyűlési kétharmados többségét használja a jövőben is, ha valamilyen ügyben szükségesnek tartja - állapították meg.

A vasárnapi választások eredményét egy országgyűlési voksolás eredményének megfeleltető elemzés módszertanának részletes ismertetése mellett közölték: a szavazóköri eredmények átsorolása alapján kiszámítható, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei egy "most vasárnapi" országgyűlési választáson 78 egyéni választókerületben győztek volna.

Egyes megyékben - Bács-Kiskun, Békés, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas és Zala - az összes választókerületben kormánypárti győzelem kalkulálható - írták.

Ugyanakkor a fővárosban az
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 18:32
Önkormányzat 2019 - Kósa: nem szakadt meg a jobboldali-konzervatív győzelmi széria
A Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a XXI. század Intézet Választottunk. Mire számíthatunk az önkormányzati választás után? című hétfői budapesti panelbeszélgetés előtti felszólalásában hozzátette: "versengő helyzet" állt elő a magyar politikában, "hús-vér politikusok fontos feladatokban mutathatják meg, hogy mit tudnak".

Úgy fogalmazott, az ellenzéki elit stabilizálta magát, és a 2022-es országgyűlési választásokon "ez az elit lesz": Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (DK), Tóth Bertalan (MSZP), Fekete-Győr András (Momentum) és "a Jobbiktól (...) majd előkerül valaki".

A kormánypárti politikus részletesen felidézte, hogy a miért döntöttek 2014-ben a választási ciklusok megváltoztatása mellett. Úgy fogalmazott, hogyjobb a demokráciának, ha fontos kérdésekről gyakrabban kérdezik meg az embereket és a politikai az elitek versenye is folyamatos. Még akkor is, ha már akkor tudták, hogy az ötéves önkormányzati ciklusra való áttéréssel a "saját esélyeiket rontják".
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 16:11
Önkormányzat 2019 - Kósa: a kormány azt szeretné, hogy a magyar települések tovább fejlődjenek
Kósa Lajos azt mondta, országosan 1,8 millió ember szavazott a Fidesz-KDNP-re, az ellenzékre pedig 1,36 millió, a kormánypártoknak tehát "kényelmes" többsége van, és ezzel az eredménnyel bármikor kiegyeznének egy országgyűlési választáson is.

Ugyanakkor világossá vált, hogy Magyarországon demokrácia van - emelte ki a kampányfőnök, a Fidesz alelnöke.

A fideszes politikus szólt arról is, hogy a Fidesz úgy módosította a magyar választási rendszert, hogy az országgyűlési és az önkormányzati választások jobban elváljanak egymástól, ne egy évben legyenek, ez azonban nem kedvez a kormányzópártoknak, mivel a ciklus közepén mindig változik a politikai klíma, népszerűtlenségi hullám szokott következni.

Kósa Lajos a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a választást értékelve úgy fogalmazott, "tarka" a kép, hiszen a Fidesz nyerni tudott olyan városokban, amelyeket korábban "bevehetetlennek" hitt, elveszített korábbi fideszes körzeteket, néhány helyen pedig nagyon kicsi volt a
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 09:41
Önkormányzat 2019 - Mirkóczki Ádám a béke helyreállítását tartja legfontosabb feladatának Egerben
A Jobbik országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: szerinte nagyon jó programot készítettek csapatával és sikerült is bemutatniuk mindazt, amit szeretnének Egerben elérni a következő esztendőkben. "Végtelenül büszke vagyok a város lakosságára azért, hogy nem ült fel a zsarolásnak és nem hitte el a rólam terjesztett hazugságokat" - fogalmazott. Az emberek a legnemesebb választ adták erre az immár másfél éve tartó mocskolódásra - tette hozzá.

Jelezte: polgármesterként a "nulladik", azaz a legsürgetőbb lépésnek tekinti azoknak a helyi jogszabályoknak a módosítását, amelyek eddig nem tették lehetővé, hogy a fontos ügyekbe a megyeszékhely lakossága beleszólhasson. Ezek legfontosabb elemei az elektronikus népszavazás bevezetése, a polgármesteri fogadóórák visszaállítása és a városi közgyűléseken a lakossági hozzászólások lehetőségének biztosítása lesznek - sorolta.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: nem egyedül, hanem 53 ezer emberrel, az egriekkel közösen akarja vezetni Egert.

Szólt arról is,
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:05
Önkormányzat 2019 - Pintér Tamás a dunaújvárosiak igazságérzetének tulajdonítja győzelmét
Pintér Tamás (Rajta Újváros! Egyesület) szerint a városban lakók már a múlt évi országgyűlési választáson is bebizonyították, mennyire érzékenyek arra, ha "valaki az arcukba hazudik és ellopja a pénzüket". Az MTI-nek nyilatkozva úgy vélte, ezúttal is igazságot akartak a dunaújvárosiak, ezért szavaztak a fideszes testület és a polgármester eltávolítása mellett.

Az új polgármester szerint a korábbi városvezetés elég komoly gazdasági problémákat idézett elő a városban, "komoly hiány van a kasszában a felelőtlen költekezés miatt", de gazdasági szakemberekkel a háttérben igyekeznek Dunaújváros javára visszafordítani a helyzetet.

Pintér Tamás jelenleg jobbikos országgyűlési képviselő, egyéniben szerzett mandátumot 2018-ban. Polgármesterré választását követően a dunaújvárosi központú választókerületben időközi parlamenti választásra lesz szükség.

Pintér Tamás ennek kapcsán elmondta, olyan képviselőt kívánnak indítani, aki Dunaújvárost tudja szolgálni. "Akadnak olyan ellenzéki politikusok, akik
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 23:42
Önkormányzat 2019 - Jobbik: megtörni látszik a Fidesz uralma
Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a Jobbik azért tette lehetővé alapszervezeteinek az ellenzéki összefogáshoz történő csatlakozást, mert a választás előtt meghallgatták az emberek szavát, akik le szeretnék bontani a nemzeti együttműködés rendszerét.

Szilágyi György hangsúlyozta, elégedetten fogadják az este érkező eredményeket, amelyekből már kiderült, hogy Dunaújvárost Pintér Tamás jobbikos országgyűlési képviselő vezetheti a következő öt évben. Emellett Encs polgármestere a jobbikos Mikola Gergő lesz, Egerben pedig a jobbikos Mirkóczki Ádám vezet a polgármesteri címért folytatott harcban - mondta.

A Jobbik politikusa megjegyezte, a Fidesz részéről ugyanúgy tapasztaltak választási visszaéléseket, csalásokat, ahogy arra szerinte a korábbi voksolásokon is példa volt.

Elmondta, Pécsen megverték az ATV újságíróját, a Jobbik önkormányzati képviselőjét pedig inzultálták, amikor le akartak leplezni egy választási csalást. Soroksáron, Lyukóvölgyben és Kispaládon ajándékokkal, pénzzel
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 21:52
Önkormányzat 2019 - Mráz Ágoston Sámuel: a hála nem váltható egy az egyben szavazatokra
Mráz Ágoston Sámuel kifejtette: ha az emberek elégedettek a helyi vezetőkkel, az az önkormányzati választáson az alacsony részvételben vagy a váltóhangulat hiányában mutatkozhat meg. Egyértelműen nem váltható szavazatokra a hála, de hatással van a kampányra vagy akár a kihívók személyére, a részvételi adatokra - összegzett.

A májusi európai parlamenti választás (EP-) eredménye az elemző szerint jó iránymutatást ad a mostani becsléshez, mert a jelenlegi, polarizált politikai helyzet elősegíti, hogy pártpreferencia szerint szavazzanak a választók. Ugyanakkor csak felerészt lehet számolni az EP-adatokkal, hiszen a helyhatósági választáson "személyekről döntünk" - tette hozzá.

Kijelentette: matematikailag segíthet az ellenzéknek a teljes összefogás, de kérdés, hogy van-e lemorzsolódás, vagyis olyan ellenzéki szavazó, akinek nem tetszik a "nagy összefogósdi". Utalva a közelmúltban a főváros egyes kerületeiből kiszivárgott hangfelvételekre, kérdésként tette fel azt is, hogy a választók elhiszik-e:
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 20:21
Önkormányzat 2019 - Üdvözölték a magas részvételt az ellenzéki politikusok
erkölcstelen rendszerének" - jelentette ki.

A saját várakozásaikat összegezve megismételte Karácsony Gergely szavait, miszerint nagyban fogadna arra, hogy főpolgármester-jelöltjük nyer.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke örömét fejezte ki a magas választási részvételi arány miatt. Jó, ha az emberek élnek demokratikus jogaikkal, a demokrácia ünnepe, ha magas a részvétel - tette hozzá.

A szocialista politikus szerint az kiszámíthatatlan, kinek kedvez a magas részvétel. A legutóbbi országgyűlési választáson a magas részvétel Budapesten az ellenzéknek kedvezett, míg vidéken a Fidesznek - emlékeztetett.

Közölte, tíz év óta először "ment fel a versenypályára" az ellenzék azzal, hogy összefogott.

Szerinte az elmúlt időszakban sokat fejlődött az MSZP, az ellenzék a mozgósításban és bízik benne, hogy a magas részvétel az ellenzéknek kedvez.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője szintén örömét fejezte ki a magas részvételi arány miatt. A politikus úgy fogalmazott: sok választó
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 19:32
Képek, videók
Országgyűlési Könyvtár
sanci81
2015. április 14. kedd, 15:02
Országgyűlési Őrség.jpg
basikele
2012. december 30. vasárnap, 00:45
a Királyi Törvényszéki Pa
farkas1945
2013. december 25. szerda, 10:50
Törvényszéki látkép_2.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:58
Törvényszéki látkép_1.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:56
Törvényszéki Héják.hu.jpg
rambobby
2007. június 07. csütörtök, 11:53
köztársasági elnökök.png
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:34
amerikai elnökök.jpg
agica2004
2011. május 31. kedd, 14:54
Elnökök fái
jbal
2008. május 27. kedd, 13:06
Miniszterek - Elnökök
furjesarpad
2007. szeptember 28. péntek, 10:39
Álnokok És Elnökök.hu.jpg
rambobby
2007. március 15. csütörtök, 21:25
Országos esö 01.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:21
Országos esö 02.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:21
Országos esö 03.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:20
Országos esö 04.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.