Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 14:02 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közel a duplájára nő jövőre a magyar parasport anyagi támogatása
Szabó Tünde a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte: már az idei, 460 millió forintos támogatás is az eddigi legnagyobb volt, a 2020-as költségvetés azonban még ehhez képest is jelentős, csaknem százszázalékos növekedést tartalmaz.

"Ahogy a sportélet hazánkban fejlődik, úgy nő a fogyatékkal élő sportolók megbecsülése és elismertsége is. Ennek ismeretében nagyon hangsúlyosan kell őket és a velük foglalkozó szakembereket támogatnunk, továbbra is biztosítanunk kell a feltételeket a felkészülésükhöz és a versenyeztetésükhöz" - mondta. Hozzátette: a parasportolók, a bajnokok mindannyiunk példaképei, akik akaratukkal, kitartásukkal és hitükkel bizonyítják, hogy kellő alázattal valóban mindent el lehet érni, akár a tokiói paralimpián, melyig már egy év sincs hátra.

"Ehhez kell nekünk, sportvezetőknek a megfelelő hátteret biztosítanunk. Ezen túl a fogyatékkal élők sportja megteremti a társadalmi integrációt. A sport közösségteremtő ereje, értéke nagyon fontos, semmivel sem lehet összehasonlítani. Emberi összefogással lehetőségünk van a fogyatékkal élők és az épek körében a parasport elterjesztésére" - nyilatkozta.

Tapolczai Gergely, országgyűlési képviselő elmondta, a jövő évi költségvetésben 420 millió forint volt tervezve a parasport támogatására, ám annak érdekében, hogy biztosítva legyen a szervezetek, szövetségek szakmai munkájának zavartalan működése és a sportolók szereplése a hazai és nemzetközi versenyeken, - a fogyatékos sportolók különböző szervezeteivel történt egyeztetések után - javaslatot nyújtott be az összeg növelésére.

"A 2020-as év nagy kihívások elé állít minket, javaslatunk így támogatásra talált. A Magyar Paralimpiai Bizottsággal és az Emmivel együttműködve így soha nem látott összeggel gazdálkodhatunk" - közölte.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kiemelte: 2019-ben eddig 86 külföldi versenyen indultak magyar sportolók, ebből 23 volt világbajnokság és Európa-bajnokság. Idén összesen 16 sportágban 300 magyar parasportoló vett, illetve vesz majd részt versenyeken, száz kísérővel.

"A vb-ken tíz érmet, közte három aranyat szereztek magyar sportolók, az Eb-ken hat érem, közte két arany a termés, nem mellékesen pedig nyolc kvótánk van már a paralimpiára, amely év végig reményeim szerint már húsz körül lesz" - mondta, hozzátéve, Tokióba várhatóan minden idők legnépesebb magyar csapata utazhat, amellyel minden idők legjobb eredményét igyekeznek elérni.

"A lehetőség adott, hogy ez sikerüljön. A 2020-as évre vonatkozóan az a helyzet állt elő ugyanis, hogy a költségvetésben a fogyatékosok sportjában az az összeg áll rendelkezésre, amennyit a szervezetek kértek. Erre korábban még egyszer sem volt példa" - mondta Szabó László. Közölte: az MPB működésére kapott 25 millió forinttal együtt összesen 932 millió forint jut a magyar parasportnak, amelyből öt szervezet gazdálkodik majd.

Illés Fanni, paraúszó világbajnok hangsúlyozta: minden nap hat-hét órát edz, és közel tizenöt éve dolgozik a céljai megvalósításáért, hogy paralimpiai bajnok legyen.

"Ellenfeleim többsége edzőtáborról edzőtáborra, versenyről versenyre jár, és én úgy tudok velük versenyképes maradni, ha hasonlóan tehetek, ilyen feltételek mellett készülhetek. A mostani támogatás nagyságának hallatára én és sporttársaim is megnyugodhattunk, amit mindannyiunk nevében köszönök. Ennek segítségével megvalósulhatnak a céljaim, és büszke lehet majd rám az ország" - mondta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:31
Címkék: Szabó Tünde, Tapolczai Gergely, Magyar Paralimpiai Bizottsággal, Szabó László, Magyar Paralimpiai Bizottság, Illés Fanni,
Kommentek
Streetball-pályát adott át Szabó Tünde Nyíregyházán
Szabó Tünde az örökösföldi városrészben lévő pálya avatásán arról beszélt, nemcsak az élsport, vagy az utánpótlás-nevelés, hanem a szabadidős sport is nagyon fontos, ehhez megfelelő szakembereket, feltételeket és létesítményeket kell biztosítani.

Az államtitkár kiemelte Nyíregyháza sportszeretetét, megjegyezve, hogy a városban számos aktív és mozgásgazdag életmódot folytató család él. A megyeszékhely ezért az a hely, ahova lehet támogatást adni - tette hozzá.

Ulrich Attila alpolgármester szerint a városnak fontos, hogy a sporton keresztül olyan közösségeket teremtsen, amelyek egészségesen élnek, motiváltak és ki tudják használni a testmozgás lehetőségeit.

Balogh Béla, a beruházó Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesület (NYIKSE) elnöke elmondta, a városrész központi részén fekvő, a helyi általános iskola közelében felépített pályát TAO-támogatásból finanszírozták. A hétmillió forint értékű beruházás során műanyagborítású pályát és kosárpalánkokat telepítettek.

A tíz
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 13:21
Célegyenesben a nyíregyházi Bujtosi Sportuszoda építése
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az eseményen elmondta, erre a létesítményre nagyon sok évet vártak a nyíregyháziak, a város nagy értéket fog kapni.

Nemcsak az úszók, a vízilabdázók és a szinkronúszók, hanem valamennyi vizes sportág helyet és otthont fog találni az új uszodában - fogalmazott.

Szavai szerint az ötven méteres, tíz pályás és 220 centiméter mély nagymedence mellett megépül egy huszonöt méteres medence is: utóbbi a rövidpályás felkészülést és az úszásoktatást teszi lehetővé, de versenyeket egyaránt rendezhetnek benne.

Az uszoda néhány hét múlva készül el teljesen, ténylegesen azonban legalább két évtizedet vártak erre a fejlesztésre az emberek Nyíregyházán - fogalmazott Kovács Ferenc, a város Fidesz-KDNP-s polgármestere. A helyhatósági vezető megköszönte az építkezésben résztvevők munkáját, majd arról beszélt, megnyitását követően remélhetőleg az uszoda is ugyanolyan sikeres lesz, mint a tavaly átadott városi
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 19:52
Több mint 300 sportszervezet kap támogatást a HISZEK Benned Sport Programban
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek elmondta: a program része annak a komplex, egymásra épülő elemekből álló sportfinanszírozási modellnek, melyet a kormány folyamatosan fejleszt és fenntart, hogy a magyar élsport támogatásán túl a lakosság minél nagyobb részét bevonja a rendszeresen sportolók körébe.

"Az alprogram negyedik ütemének az az elsődleges célja, hogy növelje és szélesítse a sportszervezetek utánpótlásbázisát, mert ez hosszú távon is előre mutató tendenciákat alapozhat meg" - jelentette ki az államtitkár.

A HISZEK Benned Sport Programnak ebben az ütemében a magyarországi sportágazat civil területén működő helyi kis és közepes sportegyesületek, az utánpótlás létszámnövekedést szolgáló, utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatok megvalósításának elősegítése érdekében pályázhattak, a rendelkezésre álló keret 200 millió forint volt.

A pályázatokat előzetesen a Sportegyesületek Országok Szövetsége bírálta el egységes kritériumrendszer alapján, a sikeres
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 14:01
Átadták a Tímár utcai Urányi-Fábián vízitelep felújított részét
Elhangzott, hogy ez volt az idén 70 éves szakosztály elmúlt 30 évének legkomolyabb fejlesztése.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az átadón hangsúlyozta, hogy a kajak-kenu Magyarország egyik legsikeresebb sportága. Beszédében felidézte a két névadó, az 1956-os melbourne-i játékokon a kajakpárosok 10 ezer méteres versenyében győztes Urányi János és Fábián László sikereit és úgy fogalmazott: kitartásuk és elkötelezettségük a mai napig példa lehet mindenki számára.

"A sikereknek részét képezik a körülmények is. Ha világszínvonalon művelünk valamit, akkor joggal várhatjuk el, hogy a feltételek is biztosítottak legyenek. A magyar kormány éppen ezért fektet nagy hangsúlyt a sportlétesítmények fejlesztésére és azok építésére. Így újították fel például a szegedi, Maty-éri versenypályát is, amely idén nagy sikerű kajak-kenu világbajnokságnak adott otthont és ezt a most átadandó budapesti bázist is." - fogalmazott Szabó Tünde.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 16:11
Lerakták az új miskolci sportcsarnok alapkövét
Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) által biztosított tao-forrásból valósítja meg. A sportcsarnok a DVTK Edzőközpont mellett, a 2018-ban átadott DVTK Stadion déli oldalán áll majd.

"A mai alapkőletétellel kezdődő beruházás jelentősen hozzájárul Miskolc sportéletéhez, és újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország kormánya számára milyen fontos az ország jövőjét formáló, polgárainak egészségét védő, 21. századi követelményeknek megfelelő sportlétesítmények építése és fejlesztése" - mondta köszöntőjében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki arról is beszélt, hogy a városban szeretik a sportot, sokan járnak a futballcsapat, a kosárlabdázók és a jégkorongozók mérkőzéseire, s az új létesítmény is a szurkolók örömére épül.

"Most még az építkezés előtt állunk, de ha készen lesz, biztosan megtelik élettel a csarnok, ahol nemcsak mérkőzéseket lehet rendezni, hanem az egész heti edzéseknek is méltó helyet biztosít" - tette hozzá.

"Örömmel mondhatjuk el, hogy növekszik az aktív sportolók
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 17:21
Tanuszodát adtak át Abádszalókon
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára az eseményen azt mondta: mindig nagy öröm, ha egy sportlétesítményt adhatnak át, különösen, ha az épületre már nagyon sokan, nagyon régóta vártak.

Az abádszalóki létesítmény tanuszodából, valamint egy 6 pályás, 25 méteres medencéből áll, ahol a már úszni tudók képezhetik magukat tovább - tette hozzá.

Közölte: az országban folyamatosan épülnek és újulnak meg sportlétesítmények, s egy uszoda átadása jelentős beruházás egy település életében.

Szólt arról, hogy csodálatos eredményeket ér el folyamatosan a magyar úszósport, éppen ezért szükség van a minőségi utánpótlás-nevelésre, de még inkább arra, hogy a Minden gyermek tanuljon meg úszni program a lehető legtartalmasabban valósuljon meg.

Szabó Tünde hozzátette: a felgyorsult digitális világban az úszás az egyik legegészségesebb sportág, hiszen a minőségi testedzés mellett egy gyermeknek fegyelmet tanít, javítja a testtartást és fejleszti a
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 12:41
P. Pálffy Julianna versei
P. PÁLFFY JULIANNA VERSEI


P. Pálffy Julianna /Carie/ (1955 - )AMIKOR HIÁNYZOL, ÉN EGY SÉTÁRÓL ÁLMODOZOM

Kockaköveken lépkedek,
a hídon, aranyszobrok közt
átölelsz, s a szemedbe nézhetek.
Lágy szellő, selymes érintés,
finoman fogod a kezem,
csilingel bennem a város hangja,
eláraszt, elsodor a szerelem.

Csak álom ez, én itthon várok,
a Te lépteid koptatják a köveket,
egy édes szó a telefonban,
- Hiányzol - így szólt az üzenet.
Képzeletben,
menusgabor, 2019. október 06. vasárnap, 21:00
Képek, videók
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
tapolca malomtó1026_3.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:10
tapolca malomtó1026_2.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:09
tapolca malomtó1026.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:08
tapolcai malom.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:09
8-as fogat Tapolcára
brumteso
2017. március 10. péntek, 13:28
tapolcato.jpg
janos53
2015. október 16. péntek, 06:21
Tapolcai tavasbarlang
sanci81
2015. március 09. hétfő, 18:01
Tapolcai kirándulás 2015-
kohlinka
2015. február 01. vasárnap, 19:30
Misk Tapolca M .én.jpg
gabfe
2014. szeptember 08. hétfő, 12:20
Tapolca, Malom-tó
06mohild
2014. június 30. hétfő, 06:25
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.