Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:32 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az elektromos cigaretta használata segíti a dohányosokat a leszokásban
A The British Medical Journal című brit orvosi folyóiratban közölt kutatás azt vizsgálta, hogy 2006 és 2015 között hány embernek sikerült letennie a cigarettát és hányan kértek segítséget a leszokáshoz Angliában. A vizsgált időszakban több mint nyolcmillió ember tűzött ki határidőt a leszokásra - írta a BBC News.

A tanulmány készítői szerint az e-cigaretta használata tavaly nagyjából 18 ezerrel növelte a sikeresen leszokottak számát. A londoni University College és a Cancer Research UK brit rákkutató intézet szakemberei ugyanakkor rámutattak, hogy megfigyeléses vizsgálatról lévén szó, nem tudják bizonyítani a közvetlen összefüggést ok és okozat között.

Az egészségügyi szakemberek szerint továbbra is a receptre kapható gyógyszerek és az ingyenes segítő szolgálatok jelentik a leghatékonyabb módszert a leszokásra.

2007-es forgalomba kerülése óta azonban az elektromos cigaretták eladásai folyamatosan növekednek Nagy-Britanniában, ahol ma már csaknem három millióan használják az eszközt. Az elmúlt években a leszokni vágyó britek e-cigarettára cserélték a nikotinos tapaszt és rágógumit, továbbá a nikotin helyettesítésére szolgáló gyógyszeres kezelések igénybe vétele is visszaesett.

A kutatócsoportot vezető Robert West, az UCL munkatársa szerint az elektromos cigaretták egyre nagyobb elterjedése miatt ugyan nem próbálkoznak meg többen a leszokással, de az eszköz egyre szélesebb körű alkalmazása összefüggésben van a sikeres leszokások számának növekedésével.

Az eredmények azt sugallják, hogy az elektromos cigaretták használata hozzájárul a dohányzási ráták visszaeséséhez: 2014-ről 2015-re 1 százalékkal csökkentek a dohányzási mutatók Angliában.

Az angol közegészségügyi szolgálat (Public Health England) szerint az e-cigaretta 95 százalékkal kevésbé ártalmas, mint a normális cigaretta, és ha dohányzásról leszoktató programmal együtt alkalmazzák, akkor a dohányosok többségének segít a teljes leszokásban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. szeptember 14. szerda, 13:30
Címkék: British Medical Journal, University College, Cancer Research UK, Robert West, Public Health England, elektromos cigaretta,
Kommentek
Mit tehetünk a csontok egészségéért?
hozzájárulhat.

A kellő mennyiségű D-vitamin biztosításához töltsünk naponta legalább 20 percet a szabadban, de emellett D-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítőket és ételeket (például halakat és tojássárgáját) is fogyaszthatunk.

Egy újabb indok arra, hogy leszokjunk a dohányzásról:

a cigarettában található vegyületek megakadályozzák,

hogy a csontjaink hasznosítsák a kalciumot, így csökkentik a csontdenzitást, vagyis hozzájárulnak a csontritkulás kialakulásához.

A dohányosokat jobban veszélyeztetik a csonttörések és lassabban is gyógyulnak, sőt a szakemberek szerint több komplikáció alakulhat ki náluk.

Az alkoholfogyasztásnak is rendkívül sok negatív hatása van a csontjainkra:

a nagyivókra jellemzőbb a csökkent csontdenzitás, a gyakoribb csonttörések rizikója, és a lassabb gyógyulás a csontsérülések után.

A szakemberek szerint érdemes maximalizálni az elfogyasztott italok fogyasztását, a nőknek napi egy, a férfiaknak pedig
irmus, 2018. július 24. kedd, 09:19
CEU bezárás.
majdnem 8 éves Fidesz uralkodásnak kellet eltelnie ahhoz, hogy leessen a tantusz, hogy mi is folyik Orbán uralkodása alatt.

Egyszerűen szegénységi bizonyítvány, hogy eltűrtünk, eltűrjük ezt a hátulról mellbe átbaszást.

A hazaáruló, rabló Orbán és maffiózó csapata nyíltan valójában nem zár be egyetemet, nem rabolja el / nem államosítja / a deviza károsultak ingatlanait, nem zár be kórházakat, nem támadja a nyugdíjasokat, rendőröket, közalkalmazottakat, diákokat, autósokat, dohányosokat, munka vállalókat,stb, hanem úgy alakítja a törvény Cunamikkal a helyezettet, hogy ez mind önmaga számolódik, vagy mi számoljuk fel, vagy mi miattunk lehetetlenedig el.

Példa EB adó a kormány nem kötelez senkit, hogy EB adót vezessen be, de kevesebb pénzt ad az önkormányzatoknak éves szinten, hogy az önkormányzat kénytelen legyen EB adót bevezetni.

És az emberek kire mérgesek, hogy egy újabb sarcot kell fizetniük?
Hát az önkormányzatra.

Mi is történik az
ezerjo, 2017. április 14. péntek, 06:45
Mit szóltok a dohány zacskón feltüntetett kisfiú fotójához, cigivel a szájában, ez nem büntetendő?
Majdnem mitmondtam, de inkább hallgatok.
Csak annyit fűznék hozzá: Gebedjen meg, aki azt hiszi, hogy ha leprásként kezeli a dohányosokat, azzal kevesebben leszünk. Tiltsa be a dohányárulást/termelést, kapcsolódó dolgokat, oszt annyi. Majd megtermeli magának aki akarja. De legalább nem az én "luxusadómból" kezelnék a drogosokat meg az alkoholistákat.

“Everyone loves a witch hunt as long as it's someone else's witch being hunted."
― Walter Kirn
mikymano, 2017. március 25. szombat, 03:02
Kik fognak a hitvány hazaáruló rabló FIDESZ - re szavazni?
kiüresítette, a demokrácia egyik legfontosabb alapszabályát.

Autósok:

Elvileg nem mert minden autós aki egy kicsit gondolkodik, tudja, hogy a Orbán és a FIDESZ olyan törvényt vezetett be ha a világ piacon csökken az üzemanyagok ára nálunk automatikusan emelkedik a gázolja, illetve a benzin AFA - ja, hogy az államnak ne csökkenjen a bevétele.

Dohányosok:

Elvileg aki, akik dohányoznak azok sem szavaznak a bűnöző FIDESZ -re, mert oly mértékben támadták a dohányosokat, oly mértékben emelték a dohány termék AFA tartalmát, hogy aki ezt az egy élvezeti cikket használta az még erről is kénytelen lemondani az alacsony bérek miatt.

Köz munkások:

Elvileg aki, akik köz munkába, vagyis kényszermunkába dolgoznak éh bérért azok sem szavaznak a FIDESZ maffiózókra, ha egy picit is tudnak gondolkodni.

Alap jövedelem támogatok:

Elvileg aki akik egyetértenek, hogy minden ember kaphasson bizonyos összeget alap jövedelem címszó alatt azok sem
ezerjo, 2017. március 02. csütörtök, 17:03
Kis történetek a vasútról
szemüvegben vezethetek.
Viszont az üzemorvostól tartottam. Oktatóként ugyan nem kellett első csoportosnak lennem, de a hiúság, meg az, hogy másodállásban vállaltam olyan munkaköröket, ahol első csoport volt a feltétel, igyekeztem ennek megfelelni.
Azért is izgultam, mert egy alkalommal összekülönböztem az üzemorvossal, akinek a rendelője - akkor - az oktatóval egy folyosón volt.

Berontott hozzám egy alkalommal, nem engem szidva ugyan, de nagyon fel volt háborodva.
Szidta a dohányosokat, én akkor pont ,,le voltam szokva". Elmondta őket mindenféle hazaárulónak, csibésznek. Hogy ilyenek dobják el a zászlót!

Nem értettem miről beszél, amíg el nem mondta, hogy valaki a folyosó fehér falára, láthatóan cigarettacsikkel azt írta, hogy
"HÜLYE, LASSÚ, TETÜ DOKI!"
Azért szaladt be hozzám, mert feltételezte, hogy csakis az én tanulóm lehetett ilyen disznó.
Ezt annyira erőltette, hogy végül én is felemeltem a hangom és arra kértem, hogy
stefenson39, 2016. szeptember 27. kedd, 07:48
Orbán, hogy te mekkora bunkó patkány vagy.
magát a nemzetből mert nemzet hazaárulójává vált és aki a nép vér szívó piócája.

Emlékeztetnélek.

Orbán felélte a jövőnket amikor elrabolta a magánnyugdíjunkat.
Orbán kirabolta a deviza hiteleseket amikor azt hazudta megmenti őket, és a pénzt most Matolcsy lopja el, játssza át családja barátai kezére.
Orbán megszüntette a kor kedvezményes nyugdíj lehetőségét.
Orbán ki szivattyúzta a pénzt az egészségügyből, az oktatásból.
Orbán sanyargatja túladóztatja a dohányosokat az autósokat.

De most azt kéri tőled akit valamelyik intézkedés biztos érint, hogy szavaz arra, hogy ő tudjon érvényesülni az EU - ba.

Kérdezem tőled átlag állampolgár, hozott ez a hazaáruló patkány olyan intézkedést ami neked pozitívum volt?

Mert a felső 10 % -ot vagyis a pereputtyát, lányát,unokáját, vőjét, kutyáját, macskáját már ki staférungozta. / / tömte / a te pénzeddel.

Úgy, hogy ne vegyél részt az áll népszavazáson, vagy ha mégis írd rá a lapra
ezerjo, 2016. szeptember 12. hétfő, 17:36
Dohányzásmentes világnap - Ónodi-Szűcs: csökkent a dohányzók száma Magyarországon
tavaly 8500-an haltak meg ebben a betegségben. Hozzátette, emelkedett a nők aránya a tüdőrákos halálozásban, hiszen a női felnőtt lakosság 25 százaléka dohányzik.

A szakember jelezte, vannak leszokást segítő, támogató programok a tüdőgondozókban, valamint telefonon is kérhetnek segítséget azok, aki le szeretnék tenni a cigarettát, ők a 06/80-44-20-44-es zöldszám hívásával kérhetnek tanácsot szakemberektől. A főorvos elmondta még, tervezik, hogy célzott tüdőszűrésre hívják majd az 50 év feletti dohányosokat.

Szentes Tamás országos tisztifőorvos ismertetése szerint az Országos Tisztiorvosi Hivatal és az ÁNTSZ 2012-ben 56 ezer ellenőrzést végzett és 230 esetben szabtak ki bírságot, 2014-ben 32 ezer ellenőrzésből 208 esetben bírságoltak, míg tavaly 27 ezer ellenőrzés mellett 143 volt a bírságolások száma. Hozzátette: a számok is mutatják, hogy erősödik a lakosság jogkövető magatartása, valamint fejlődik az egészségkultúrája is.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár arról
velemenyezd, 2016. május 30. hétfő, 13:05
Képek, videók
a dohányosok
orban47
2011. október 04. kedd, 05:32
dohányosok
gergelycsb
2009. április 12. vasárnap, 17:22
large_dohanyzas_leszok as_
charlotteani
2016. március 18. péntek, 00:26
leszokás cigiről.jpg
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 05:55
British Virgin Islands
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 13:41
Carling British Cider.jpg
lacigame
2014. november 20. csütörtök, 19:16
British-Pullman.jpg
farkas1945
2014. november 04. kedd, 11:53
British Pullman (anglia)a
farkas1945
2014. november 04. kedd, 11:53
British Pullman (anglia).
farkas1945
2014. november 04. kedd, 11:52
British Pullman (anglia)
farkas1945
2014. november 04. kedd, 11:52
wingate university
relisisi
2018. április 17. kedd, 11:24
Moscow State University
sanci81
2017. január 23. hétfő, 12:49
helsinki-university.jp g
baratha
2014. január 14. kedd, 16:24
austin university of texa
lacipecsenye
2012. december 27. csütörtök, 14:25
Johns Hopkins University
megyerimihaly
2012. október 21. vasárnap, 01:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.