Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 19:38 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Európa Játékok - Letették az esküt a magyar indulók
Magyarországot 122 sportoló képviseli majd a kontinens idei legnagyobb multisport eseményén, amely június 30-ig tart és 15 sportágban 50 ország mint 4000 versenyzője vesz részt rajta.

A 15 sportág közül négy, az ökölvívás, a gyorsasági kajak-kenu, a cselgáncs és a tollaslabda küzdelmei a tervek szerint egyben az idei Európa-bajnokságot is jelentik majd, míg nyolc sportág - íjászat, tollaslabda, atlétika, sportlövészet, karate, kerékpár, cselgáncs, asztalitenisz - esetében a versenyek részei a jövő évi, tokiói olimpia kvalifikációs sorozatának.

Az ünnepségen egy kisfilmmel felelevenítették az Európa Játékok fáklyaváltójának májusi, budapesti szakaszát, majd Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke köszöntötte a versenyzőket.

"Ez az egész esemény rólatok szól. Többen közületek már jártak multisport-eseményen, de van olyan is, aki most utazik először ilyen viadalra" - mondta a MOB vezetője. "Az Európa Játékok ugyan nem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt zajlik, de minden olyan értéket képvisel, amely az olimpiai eszme része. Fontos a teljesítmény is, de hangsúlyos a kultúrák megismerése és tisztelete, a szolidaritás elmélyítése és a fair play, a tiszta sport is."

Kulcsár Krisztián azt mondta, konkrét célkitűzés nincs a csapat szereplésével kapcsolatban, tisztes helytállást, sportszerű versenyzést várnak. Hozzátette ugyanakkor: természetesen azt szeretnék, hogy a direkt ötkarikás kvótát kínáló sportágakban minél több tokiói indulási jog összegyűljön. Kiemelte még, hogy Magyarországé lesz az egyik legnagyobb delegáció a fehérorosz fővárosban és nagyon jól megrendezett eseményre számít.

Azt is elárulta, hogy négy év múlva várhatóan Krakkó és környéke lesz a rendező, a lengyelek ugyanis az egyetlen pályázók. A végleges döntés Minszkben születik majd meg.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint az év egyik legfontosabb megmérettetése lesz az Európa Játékok.

"Ez az esemény még egészen új, másodszor rendezik meg az Európai Olimpiai Bizottság kezdeményezésére, de nagyon fontos verseny. Sok sportágban az olimpiai kvalifikációs út része lesz, s nem egészen egy évvel a tokiói rajt előtt kiemelt figyelem övezi a minszki szereplést. Biztos vagyok benne, hogy mindenki a legjobbját akarja majd nyújtani, így eredményesek is leszünk" - fogalmazott Szabó Tünde.

A sportolók a színpadon állva együtt mondták el az eskü szövegét, fogadalmat tettek a sportszerű versenyzésre és arra, hogy méltóképpen képviselik majd az országot. Végezetül elkészült a csapatfotó - amely egyelőre hiányos volt, mert vannak sportágak, amelyekben még nem dőlt el a kiutazó(k) kiléte -, a versenyzők pedig a csapatgyűlésen megismerhették az utazás és a kinntartózkodás technikai részleteit.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:59
Címkék: Európa Játékok, Kulcsár Krisztián, Magyar Olimpiai Bizottság, Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Szabó Tünde, Európai Olimpiai Bizottság,
Kommentek
Az Ungvári testvérek célja változatlanul a közös olimpiai szereplés
fogalmazott, egyelőre nehéz tervezni, az őszre halasztott versenyeket egyfajta állomásnak fogják fel a Tokió felé vezető úton.

A 66 kilogrammosok között a 2012-es londoni olimpián ezüstérmes Ungvári Miklós azt mondta, számára különösen rossz pillanatban jött a világjárvány, mert nagyon jól haladt a felkészüléssel.

"Tavasszal szerettem volna helyezéseket, érmeket begyűjteni, de ennek a lehetőségét elhalasztották, ugyanakkor fantasztikus lenne, ha sikerülne közvetlenül kvótát szereznem a jövő évi játékokra" - jelentette ki a háromszoros Európa-bajnok ceglédi dzsúdós, aki az első magyar lenne a sportágban, aki öt olimpián is szerepelhet.

"Mindenképpen ott szeretnék lenni Tokióban a testvéremmel és a magyar csapattal együtt, mert azoknak a pillanatoknak, melyeket már négyszer volt szerencsém átélni, még egyszer a részese akarok lenni" - tette hozzá a 39 éves Ungvári Miklós, kitérve arra, hogy a járvány miatt elrendelt kényszerszünetben "elég mostoha körülmények között" tudtak csak edzeni.
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 20:12
Koronavírus - Koronavírus - Országos tisztifőorvos: az adatok komplex elemzése a járványt követően történhet me
százezer lakosra jutó fertőzöttel - közölte a tisztifőorvos.

Hozzátette: folyamatos az adattisztítás, így egy-két szám változhat. Ha a vizsgálatkérőn szereplő lakhelyadatról később kiderül, hogy már nem felel meg a valóságnak, az adott beteg átkerül egy másik megye statisztikájába.

Müller Cecília szólt arról is, az újra kinyitott játszótereken, kalandparkokban fontos a higiénés szabályok betartása, elsősorban a rendszeres kézmosás, illetve a gyerekek kezének áttörlése fertőtlenítő kendővel, a játékok fertőtlenítése, illetve a hulladékgyűjtők rendszeres ürítése.

Hozzátette: semmilyen fertőtlenítő folyadék szétlocsolása nem szükséges, ráadásul szennyezi a környeztet, az üzemeltetőknek arra viszont ügyelniük kell, hogy a játékok felületéről ne legyen lepattogva a festék, legyenek sima, könnyen tisztán tartható felületek a játszótéren. Hozzátette: a rendszeres takarítás részeként át kell forgatni a homokozóban lévő homokot, hogy a napsütés fertőtlenítse azt.

Azt is mondta: a gyerekekre
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 13:27
Paralimpia 2020 - Osváth Richárdnak vannak holtpontjai, de győzni szeretne Tokióban
A Rio de Janeiróban kardban és tőrben is ezüstérmes kerekesszékes vívó az M4 Sportnak nyilatkozva elárulta, hogy a hosszú bezártság miatt egyre többször jelentkezik nála holtpont.

"Amikor elkezdődött ez az időszak, optimista voltam, akkor még nem lehetett tudni, lesz-e olimpia, paralimpia, de én bizakodtam. Amikor kiderült, hogy halasztják a játékokat, kicsit magam alatt voltam, de másnapra már kezdtem összeszedni magam, átgondolni a dolgokat" - emlékezett vissza.

Elmondta, hogy olyan ember, aki megtervezi a lépéseket, feleségével július végére várják gyermekük születését, azután jött volna a paralimpia, Tokióból hazatérve pedig többet lehetett volna a családdal. A halasztás után át kellett gondolnia, hogyan tovább, helyre is álltak a dolgok, de időről időre vannak hullámvölgyek.

"Az a cél, hogy paralimpiát nyerjek, úgyhogy muszáj lesz motiváltnak lenni továbbra is - szögezte le. - Tudom, hogy hosszabb és még rögösebb lesz az út a kialakult helyzet miatt, de próbálok optimista maradni" -
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 10:01
Siklósi Gergelynek már elég volt a pihenésből
A tavalyi budapesti vb-n aranyérmes sportoló kevéssel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket követően elmondta, hogy fáradtsággal és sérüléssel is küzdött idén, ezért örült, hogy a jövő évre tolták a tokiói játékokat, szerdán viszont már arról beszélt az M1 aktuális csatornán, hogy sikerült kipihennie magát és jó úton van afelé, hogy néhány hónap múlva ismét csúcsformába kerüljön.

A 22 éves párbajtőrözőnek az elmúlt hetekben egyre jobban kezdett hiányozni a vívás, az edzések, szavai szerint kezdett egy kicsit megőrülni. Mostanában már hetente kétszer végez másfélórás erősítő tréningeket az edzőteremben, amiket egyre nagyobb elánnal csinál végig.

Siklósi egyéniben szinte biztosan ott lehetne a játékokon, ám számára most az elsődleges cél, hogy a csapattal együtt jusson ki Tokióba. Egyetlen verseny, a Buenos Aires-i világkupa van már csak hátra a kvalifikációs sorozatból, és jelenleg az oroszokat megelőzve kijutó helyen áll a válogatott, amelytől szerinte a kvótaszerzés
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 20:05
Visszavonult az olimpiai bronzérmes kenus, Kiss Tamás
mondta, befejezi az élsportot, és ennek több oka is van.

"A legfőbb, hogy az utóbbi másfél évben nem szerettem már kenuzni, nem éreztem magamban a korábbi tüzet és motivációt. Ehhez jött, hogy az előző évhez hasonlóan januártól újra sérüléssel bajlódtam, a tavaszi edzőtáborozás alatt pedig haláleset történt a családban, ami nagyon megviselt. De miután hozzászoktam a hullámvölgyekhez, úgy voltam vele, összeszorítom a fogam, kitartok, hiszen nagyon közel van már az olimpia" - fogalmazott.

A tokiói játékok elhalasztása után aztán úgy érezte, hogy még egy évet biztosan nem tud végigcsinálni.

Kiss Tamás azt mondta, jó érzésekkel gondol vissza az elmúlt huszonkét évre.

"A csepeli vízitelepen nőttem fel Ludasi Róbert keze alatt, aki apám helyett apám volt, mindig nagyon hálás leszek neki a közös munkáért, a támogatásáért - az eredményeink magukért beszélnek. Jó szívvel gondolok arra is, hogy a Magyar Kajak-kenu Szövetség egész pályafutásom alatt támogatott, amit ezúton is szeretnék megköszönni,
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 09:36
A Magyar Nemzeti Bank összeállította jövő évi emlékérme-kibocsátási programját
Nyilvános konzultáció keretében beérkezett szavazatok és ajánlások alapján alakította ki az MNB a 2021. évi emlékérme-kibocsátás programját. A világjárvány miatt elhalasztották az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, valamint a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat és a XVI. Labdarúgó Európa-bajnokságot, így az MNB idei programjából ezek a tematikák átkerültek a jövő évibe. A konzultáció keretében többek között a hazánkban jövőre megrendezendő vadászati és természeti világkiállítás és az önálló hazai ügyészi szervezet alapításának 150. évfordulója tematikák emlékérmén való megjelentetésére érkezett javaslat - olvasható a közleményben.

Mint írják, folytatódnak a korábbi években megkezdett, népszerű emlékérme-sorozatok, többek között Szent Erzsébet tiszteletére az Árpád-házi magyar szenteket bemutató arany emlékérme-sorozat bővül, míg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark alapításának 50. évfordulója alkalmából készül bronzpatinázott színesfém emlékérmére a nemzeti emlékhelyek sorozat 8.
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 18:12
Rasovszky: 2014 nyara óta nem hagytam ki ennyit
tekeréssel, futással és alkalmanként kondicionáló edzésekkel töltötte.

A 23 éves úszó elárulta, nagyon örült, hogy újra "vízbe csobbanhatott" a balatonfűzfői uszodában, de ehhez alkalmazkodni kellett, mert így nem tudott nyolcig aludni, mint az előző hetekben, hatkor már kelnie kellett.

"Alapvetően nem voltam csalódott az olimpia elhalasztása miatt, mert a döntés előtti egy-két hétben már várható volt. A fair versenyzéshez elengedhetetlen volt a halasztás" - mondta az egy évvel elcsúsztatott tokiói játékokról Rasovszky. "Pályafutásom elején tartok, így nekem ez hátrányt semmiképpen sem jelent, de talán előnyt igen".

Rasovszky a 2020-ról szintén 2021-re halasztott hazai vizes Európa-bajnokság kapcsán elárulta, a tervek szerint öt és tíz kilométeren áll majd rajthoz, mert az olimpia évében nem akar 25 kilométeren versenyezni. Az idei versenyprogramját illetően még sok a kérdőjel, mivel a vk-sorozat öt állomását, így a budapestit is törölték, de a megmaradt három versenyben is lehet még változás.
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 11:21
Keddtől megkezdik a jeges edzéseket a magyar műkorcsolya-válogatott tagjai
Vardanjan Gurgen, a magyar szövetség ágazati igazgatója arról számolt be az M1 aktuális csatornának, hogy jövő héten a junior válogatottakat és a Heraklész-programban résztvevőket is elkezdik tesztelni az új koronavírusra, mert a jeges tréningek megkezdéséhez két negatív eredményre van szükség.

"Nagyon fontos szezon következik, mert a világbajnokságon olimpiai kvótát lehet szerezni, illetve a juniorok világkupa-sorozatának egyik állomása Budapesten lenne" - mondta a sportvezető, aki hozzátette, a nemzetközi szövetség (ISU) a világjárványra való tekintettel minden eseményről tíz héttel a kezdés előtt dönt, hogy megtartják-e.

A felnőtt válogatott kapcsán megjegyezte, hogy a legjobb magyar női versenyzők, így Tóth Ivett, Láng Júlia és Schermann Regina kedden megkezdik a jeges edzéseket, viszont a magyar páros és jégtáncos pár ezt nem tudja megtenni.

"A párosból Magyar Márk megkezdi a felkészülést, de partnere, Scsetyinyina Julija Svájcban él, őt valamikor megpróbáljuk Budapestre hozni" -
velemenyezd, 2020. május 10. vasárnap, 19:02
Képek, videók
ÚJ KÉP, GYEREKEK JÁTÉKOKK
rochlitzne
2016. február 11. csütörtök, 18:51
a játékoknál
orban47
2015. július 08. szerda, 11:32
SZENES ESTI JÁTÉKOK.gif
feviroza
2014. december 02. kedd, 15:48
Nőies Játékok teljes film
snbela44
2014. június 24. kedd, 22:33
a játékoksok
orban47
2013. szeptember 15. vasárnap, 00:00
Olimpiai játékok
aranyitamas
2013. szeptember 14. szombat, 19:16
Cica játékokkal
1951anna
2013. július 09. kedd, 05:15
Játékok Dórinak
borcsamama
2013. január 19. szombat, 15:07
Játsz velünk!Játékok
mesetar
2012. november 29. csütörtök, 13:48
retro_jatekok_02.jpg
margherita
2012. szeptember 13. csütörtök, 23:20
salzburgi ünnepi játékok
lacipecsenye
2012. szeptember 02. vasárnap, 11:13
Hozzád indulok......jpg
emilia3
2013. július 15. hétfő, 22:49
indulok haza
vorosnekati
2011. december 27. kedd, 16:35
nemsokára indulok
eva6
2011. december 04. vasárnap, 19:06
nem sokára indulok.gif
udypy
2011. október 12. szerda, 15:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.