Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 10:04 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Paradontozis ellenA parodontális betegségek és a vérző fogíny elég zavaró tud lenni, ráadásul ezek a problémák súlyosabb egészségügyi gondokhoz is vezethetnek. A fogágybetegségek csontvesztést is okozhatnak az állkapocsban, amely azt mutatja, hogy túl sok a baktérium a szájüregben. Ez azonban még nem minden. A parodontális betegségek, a baktériumok és az ezzel járó gyulladások előfutárai lehetnek a szívbetegségnek, a cukorbetegségnek, a légzési problémáknak és még a rákos megbetegedéseknek is. A parodontális megbetegedés csontritkulással is együtt járhat.

Szerencsére vannak természetes megoldások a vérzésre, a fogágybetegségekre és a csontvesztésre. A C-vitamin nélkülözhetetlen az íny és a szövetek egészségének megőrzése miatt, hiszen a C-vitamin értékes flavonoidokkal van tele. A kvercetinnel együtt elősegíti az íny egészségének megőrzését és szinergikusan működnek együtt a gyulladás csökkentésében. Flavonoid kvercetin bőven található a zöldségekben és a gyümölcsökben, különösen a bogyós gyümölcsök bővelkednek benne. Ez a vegyület egy természetes gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. A kvcercetin és a C-vitamin együttese nagyon hatékony a kialakult gyulladás ellen.

Egy vizsgálatban külön-külön és együttesen is vizsgálták a C-vitamin és a kvercetin hatását a fogágybetegségekre. A résztvevők számára nyolc héten át tartott a kutatás. Ebben az időszakban semmilyen más gyógyszert és egyéb kiegészítőt nem vettek magukhoz. Az eredmények meglepőek voltak. Mindhárom csoportban javulást mutatkozott, a legkevesebb azonban azokban a csoportokban, ahol vagy csak kvercetint, vagy csak C-vitamint kaptak a vizsgálatban résztvevők és a legtöbb javulást ott mértek, ahol e kettő kombinációját alkalmazták. A kutatók úgy vélik, hogy ez azért van, mert C-vitamin képes támogatni és regenerálni a kvercetint a szervezetben. Úgy tűnik, a C-vitamin növeli és fokozza a kvercetin antioxidáns tulajdonságait.

A koenzim-Q10 egy másik erős antioxidáns, amely segíthet a vérző íny, a parodontális csontvesztés, a parodontális betegségek és az azokból eredő egyéb betegségek megfékezésében. Valójában a koenzim-Q10 az összes szerv és szövet egészségéhez elengedhetetlen. Segít megakadályozni a sejtek szabad gyök okozta károsodását, miközben támogatja az energiatermelést. Azonban ahogy idősödünk, szervezetünk egyre kevésbé képes a koenzim-Q10 termelésére. Ennek az alacsony szintje azonban párhuzamba állítható a fogágybetegséggel. A koenzim-Q10-et bevihetjük szervezetünkbe kiegészítők formájában, de sokat tartalmaz belőle a brokkoli, a makréla, a szardínia és a spenót is.
Forrás : Link
pacsakute, 2019. február 28. csütörtök, 20:11
Címkék: parodontális betegségek, vérző fogíny, problémák súlyosabb, fogágybetegségek csontvesztést, ezzel járó, légzési problémáknak,
Kommentek
Alternatív praktikák
Alternatív praktikák

Rossz fogak számos betegség hátterében

A megfelelő szájhigiénia nem csak a fogak állapota és az esztétikum miatt fontos, de egészen messzire vezető következményei is lehetnek az elhanyagolt fogaknak. Az összefüggésekről dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical fogszakorvosa, mosolytervező specialista beszélt.

Rossz fogak számos betegség hátterében

Az elhanyagolt szájhigiénia éppolyan jelentősen növeli a parodontális betegségek kockázatát, mint a tüdőgyulladásét vagy a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásáét, sőt, a demencia, azaz elbutulás kialakulása mögött is meghúzódhat a gondozatlan fogazat. Sajnos ezek az összefüggések még nincsenek benne a köztudatban.

A leginkább fenyegető veszély a szívbetegségekre vonatkozik, hiszen mindkét nem körében ez a vezető halálok. Amerikai adatok szerint az USA-ban évente 785 ezer ember kap infarktust, és másik 470 ezer másik esik át a többedik szívrohamán. Sokan tudják, hogy a
horvathnemagdi, 2011. június 17. péntek, 05:45
Nagyon fontos a fogmosás
Fogmosással megelőzhető a szívinfarktus

A megfelelő szájhigiénia nemcsak a fogak állapota és az esztétikum miatt fontos, de egészen messzire vezető következményei is lehetnek az elhanyagolt fogaknak.
Fogmosással megelőzhető a szívinfarktus Veszélyesek a fogból kiinduló fogbetegségek

Rossz fogak számos betegség hátterében

Az elhanyagolt szájhigiénia éppolyan jelentősen növeli a parodontális betegségek kockázatát, mint a tüdőgyulladásét vagy a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásáét, sőt a demencia, az elbutulás kialakulása mögött is meghúzódhat a gondozatlan fogazat. Sajnos ezek az összefüggések még nincsenek benne a köztudatban - mondja dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical fogszakorvosa, mosolytervező specialista. - A leginkább fenyegető veszély a szívbetegségekre vonatkozik, hiszen mindkét nem körében ez a vezető halálok. Amerikai adatok szerint az USA-ban évente 785 ezer ember kap infarktust, és másik 470 ezer esik át a többedik szívrohamán. Sokan
klarika47, 2011. június 15. szerda, 12:22
Képek, videók
Ellenzék-0-HPGy-1000x6 00.
menusgabor
2019. március 15. péntek, 21:38
Legyek ellen.jpg
pacsakute
2019. február 12. kedd, 22:18
Influenza ellen-otthon.jp
pacsakute
2019. február 08. péntek, 18:02
Zöldségek hasi zsír ellen
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:04
Allergia elleni olajok .j
pacsakute
2019. január 11. péntek, 12:50
Izületi fájdalom ellen.jp
pacsakute
2019. január 11. péntek, 11:37
Arcpakolás foltok ellen.j
pacsakute
2018. december 27. csütörtök, 11:42
Vakondok ellen.jpg
pacsakute
2018. november 14. szerda, 23:24
a mondás ellenére.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 10:45
Megfázás ellen.jpg
pacsakute
2018. október 11. csütörtök, 11:04
0 a kutya is meleg ellen
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:11
Vénás betegségek ellen.jp
pacsakute
2018. április 06. péntek, 20:50
Egyes betegségekre, probl
irmus
2018. február 02. péntek, 08:17
Pajzsmirigy betegségek
pacsakute
2015. március 09. hétfő, 19:06
viragpor-betegsegek.jp g
astropapa58
2013. október 16. szerda, 18:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.