Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 21:15 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 1. rész (napirend előtt: önkormányzati választás, külföldi munkavállalók, egészségügy)
DK: tovább kell gyengíteni az orbáni rezsimetGréczy Zsolt (DK) úgy értékelt, hogy az európai parlamenti (EP-) választás megmozdította az országot, elvette a Fidesztől a kétharmadot. Budapesten és számos nagyvárosban olyan arányok alakultak ki, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy az ellenzék ősszel nagyon sok pozíciót vegyen el a Fidesztől, hogy "a szabadság rozsdás kapui újra megnyíljanak" - mondta.

Rögzítette: a DK messzemenően támogatja az önkormányzati választásra születő ellenzéki megállapodásokat, mert nincs annál fontosabb, mint tovább gyengíteni az orbáni rezsimet.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint megkezdődött a szokásos baloldali casting, ez azt jelenti: az ellenzéki pártok egymást vagdalják, egymást fúrják a koncért és mindezt előválasztásnak hívják. Ahány nap, annyi árulás - tette hozzá. Megjegyezte, mintha tényleg Karácsony Gergely (Párbeszéd) lenne az utolsó ember az országban, akinek nem tűnt fel, hogy Gyurcsány Ferenc (DK) szavainak igazságmutatója gyakran mutat nulla értéket.

Közölte, amit az ellenzéki pártok most egymással tesznek, azt tennék az országgal, az önkormányzatokkal, Budapesttel is, ugyanúgy átvernék a magyarokat, mint ahogy megtették már nagyon sokszor. Azt mondta: a baloldal 13 évvel a szemkilövetések, az őszödi beszéd és a megszorítások után még mindig Gyurcsány Ferencet ajánlja a magyarok figyelmébe. Kifogásolta, hogy Gyurcsány Ferenc felesége bejelentette: "megfúrja", hogy a kormánypártok fontos tisztségeket kapjanak Brüsszelben.

A magyarellenes politikának soha nem volt többsége ebben az országban és soha nem is lesz - hangoztatta.

Jobbik: a gazdaságvédelmi akcióterv lakosságcseréhez járul hozzáZ. Kárpát Dániel (Jobbik) közölte, a kormányzat munkásszálló-építési projektjei mentén tömegesen importál idegen munkaerőt Magyarországra, jóval nagyobb létszámban, mint 100 ezer fő. Bírálta a kormány gazdaságvédelmi akciótervét, amely nem avatkozik be ebbe a folyamatba, hanem még nehezebb helyzetbe hozza a magyar munkaerőt, miközben a multiknak előnyös, őket kényezteti. Szerinte az akcióterv csak erősíti a munkaerőimportot, lakosság-, illetve népességcseréhez járul hozzá.

Szorgalmazta a multicégek bevonását a közteherviselésbe.

Dömötör Csaba válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy 2010 óta 12-ről 4 százalékra csökkent a munkanélküliség, 800 ezer új munkahely jött létre. Szerinte ha valaki népességcserét akar, az az ellenzék és nem a kormány. A Jobbik is rácsatlakozott a baloldalra abba, hogy támadja a kormány bevándorláspolitikáját - mondta. Hozzátette: a Jobbik le akarja cserélni a lelkét, a logójárapedig rá lehetne írni: Gyurcsány light.

Szerinte a külföldi munkavállalás uniós alapjog, a külföldön tartózkodók aránya a térségben csak Csehországnál alacsonyabb, mint Magyarországon.

Elmondta, az unió más országaihoz hasonlóan Magyarországon is lehetséges a külföldiek munkavállalása korlátozott mértékben; tudjuk, hogy kik érkeznek átmeneti időre és ittlétük nem jelenti azt, hogy állampolgárságot kapnak.

MSZP: kevés az egészségügyi béremelésKorózs Lajos (MSZP) kevesellte, hogy július 1-jével nyolc százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók és védőnők alapbére. Ezt már 2016-ban és 2017-ben is megígérték, semmi másról nincs szó, mint egy elmaradt béremelésről. Az emelés csak arra lesz elég, hogy a fizetés elérje a szakmai bérminimumot - tette hozzá.

Véleménye szerint el kellene ismerni az egészségügyi dolgozók előmenetelét, a szakmai gyakorlatot és a hűséget.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, van annak némi bája, hogy az a képviselő tartja kevésnek a béremelést, aki tagja volt annak a kormánynak, amely minden magyar egészségügyi dolgozótól elvett egy havit bért.

Felidézte az elmúlt évek egészségügyi béremelését, amelynek révén a szakdolgozók bére 65,5 százalékkal nőtt. Az a pályakezdő OKJ-s végzettségű ápoló, akinek jövedelme 2010-ben 159 ezer forint volt, idén 334 ezer forintot fog keresni; egy védőnő 2010-ben 153 ezer forintot keresett, most 329 ezer forintot keres - részletezte. Kitért arra, jövő januárban 14, novemberben 20 százalékos szakdolgozói béremelés lesz, majd 2022 januárjától egy újabb 30 százalékos emelést kapnak az érintettek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 14:42
Címkék: Gréczy Zsolt, Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány Ferencet,
Kommentek
Az EP döntött az alelnökök portfólióiról, köztük a két magyar alelnök feladatairól
képviselő helyettesíti az uniós parlament elnökét a Nyugat-Balkánnal fenntartott kapcsolatokban, továbbá tagja maradt az épületekkel, közlekedéssel és a környezetbarát parlamenttel foglalkozó munkacsoportnak, a nemek közötti egyenlőséggel és a sokféleséggel foglakozó magas szintű munkacsoportnak, illetve az Európai Polgári Díj kuratóriumának.

Dobrev Klára az MTI-nek elmondta, alelnökként az Európai Unió önkormányzatiságért felelős intézményével, a Régiók Bizottságával, valamint a munkaadókkal, munkavállalókkal, szakszervezetekkel foglalkozó Gazdasági és Szociális Bizottsággal való kapcsolattartás lesz az egyik fő feladata.

Hozzá tartozik majd a Nemzetközi Munkaügyi Szervezettel (ILO) való kapcsolattartás, valamint a keleti partnerországok képviselőiből álló Euronest Parlamenti Közgyűlés koordinálása is. Helyet foglal az Európai Polgári Díj nyerteseiről döntő kuratóriumban, valamint felügyeli a Brüsszelben található Európai Történelem Háza munkáját - közölte a képviselő.

Járóka Líviát és Dobrev
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 17:12
Illegális bevándorlás - ENSZ-tisztviselő: újra kellene gondolni a korábbi intézkedések fenntartását
tranzitzónában, továbbá meg kell adni a külső ellenőrzés lehetőségét.

Arról is beszélt, hogy a civil szervezetek szerepe elődleges az emberi jogok garantálásában, ezért fontos, hogy szabadon tevékenykedhessenek. Kifogásolta, hogy a bevándorlási különadót vezettek be a civil szervezeteknek. Az elmúlt években a migránsok jogaiért dolgozó civil szervezetek több akadállyal szembesültek Magyarországon - fűzte hozzá.

A vendégmunkásokra utalva a jelentéstevő azt is felvetette, hogy a migráns munkavállalók hozzá tudnának járulni a munkaerőhiány csökkentéséhez. Magyarország lehetővé teszi, hogy más országokból egyre több "migráns munkavállaló" érkezzen - mondta.

Kiemelte: az a tény, hogy az országban egyre nagyobb számban tartózkodnak migránsok, megköveteli a migránsellenes retorika sürgős vizsgálatát, mivel ez kedvezőtlen hatással lehet a migránsok mindennapi életére, és ezáltal hátráltatja társadalmi integrációjukat is.

Felipe González Morales elmondta: a magyar hatóságok látogatása előtt és
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 18:22
Sikerrel zárult az ITM építőipari technológiakorszerűsítési programjának idei első üteme
A bemutatott projektek bírálatának eredményeként támogatásra javasolt 77 építőipari vállalkozás átlagosan 70 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A teljes javasolt összegből 61 százalékban magasépítési, 32 százalékban mélyépítési, 7 százalékban mérnöki szolgáltatási projekt jutott támogatáshoz - részletezte az államtitkár.

A támogatás célja, hogy a hazai építőipari beruházások az elvárásoknak megfelelően, magas műszaki színvonalon valósuljanak meg, amihez fejleszteni kell az építőipari ágazat hatékonyságát, korszerűségét, növelni kell a vállalatok versenyképességét.

Az államtitkár hangsúlyozta: az elmúlt három évben folyamatosan bővült az építőipar, 2019 első öt hónapjában több mint 40 százalék volt a növekedés, míg a termelékenység tavaly 23 százalékkal nőtt. 2015-ben 7600, 2018-ban pedig már tízezerrel több, 17 600 lakás épült Magyarországon. A tárca arra számít, hogy idén 22-24 ezer között lehet a megépülő új lakások száma.

A trendet látva a magyar kis- és közepes
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 07:06
Szép napot mindenkinek!
családi adókedvezményeket viszont, amelyek nőnek, csak a magas jövedelemmel rendelkezők tudják igénybe venni.
közmunkarendszer, amelyet a Fidesz vezetett be, a segélyhez képest némi jövedelemnövekedést eredményezett ugyan, amit nem szabad lebecsülni, de a rengeteg pénzből fenntartott rendszerből csak a közmunkások 10 százaléka tudott átmenni a nyílt munkaerőpiacra. Ugyanakkor a közmunka jelenlegi formájában kiszolgáltatottságot, feudális függést teremtett, kéregetőket hozott létre szabad munkavállalók helyett.

Annak idején a Központi Statisztikai Hivatalban dolgoztam, megszállottja vagyok az adatoknak - folytatja a társadalomtudós. Szomorúan mondom, hogy a magyar statisztika olyan leszálló ágban van, amire története során még nem volt példa. A kormányzati kutatóintézetek kapnak pénzt, a nem kormányzatiak a fennmaradásukért küzdenek. Alig találok fontos, releváns adatokat, amelyek a szegénységre vonatkoznának. És ez nem kizárólag a KSH-ra, hanem minden adatközlőre igaz.

Az
kirscha, 2019. július 16. kedd, 09:50
Költségvetés - Varga: a 2020-as büdzsé egyszerre segíti a bérek növekedését és az adók csökkentését
A tárcavezető elmondta, a költségvetési bevételek megfelelő formában történő csökkentése olyan lehetőségeket nyit meg, amelyekkel a vállalkozások és a munkavállalók is élni tudnak.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében további adók csökkenek és olyan új támogatások nyílnak, amelyek bővítik a vállalkozások hitellehetőségeit - tette hozzá.

Példaként említette, hogy jövőre a szociális hozzájárulási adó (szocho) 2 százalékponttal csökken, a kisvállalati adó pedig egy százalékponttal mérséklődik.

A kormány az idegenforgalmi ágazat fejlődése érdekében csökkentette 18 százalékról 5 százalékra a szálláshelyszolgáltatás áfáját - húzta alá Varga Mihály.

A pénzügyminiszter elmondta, Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan olyan költségvetést szeretne, amely hiány helyett többletet halmoz fel.

Varga Mihály szerint jó úton járnak ehhez, amit az is mutat, hogy a 2010-ben 83 százalékon álló államadóssági arány jövőre már csak 67 százalék lesz. Ezzel egy időben az államháztartási hiány jövőre
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 09:31
HÉTVÉGÉRE! Iparszövetség: a jövő évi költségvetésben lévő lehetőségek segítik a gazdaság növekedését
Vadász György az MTI-nek a pénteken elfogadott költségvetésről kifejtette: a rendszerváltás utáni években az aktuális kormányok az ország működését többnyire kölcsönökből finanszírozták, a versenyképességet a külföldi tőke segítette, ezzel szemben az elmúlt néhány évben kedvezően alakulta költségvetés helyzete. A 2020-as költségvetés lehetővé teszi, hogy a kormány érzékelhetően támogassa a segítséget régóta váró területeket, köztük a családokat, illetve az egészségügyet.

Vadász György kiemelte, a magyar vállalkozóknál alapkérdés, hogyan tudják az Európai Unióban, illetve az azon kívüli területen a versenyképességüket javítani, ez főleg a kkv-szektort érinti érzékenyen. Úgy vélte, a versenyképesség javítása kérdésben jó úton jár a kormány, mert a béreket terhelő adók ugyan kismértékben, de csökkentek az utóbbi időben, és az elfogadott költségvetés ennek a folyamatnak a folytatását vetíti előre.

A kormány kedvezménnyel támogatja az új beruházásokat a kkv-nál is, a hazai és európai uniós
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 07:05
MNB-igazgató: a hatékonyság javítása és a foglalkoztatottság bővítése alapozhatja meg a tartós növekedést
foglalkoztatottsági helyzetre utalva megjegyezve, hogy a keleti megyékben továbbra is a 10 százalékot közelíti a munkanélküliség. A magyar munkaerő azonban nem mozgékony, ezért a munkalehetőségeket állami támogatási rendszerrel el kell juttatni a rászoruló térségekbe - tette hozzá.

A helyi tapasztalatokra hivatkozva megjegyezte azt is, hogy munkát nem mindenki akar vállalni, és országos szinten a százezret közelítheti azok száma, akik nem hagynák el a közfoglalkoztatást. Czomba Sándor szerint külföldi munkavállalók alkalmazásával csak meghívásra és megfelelő képzettség esetén lehet számolni.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. makrogazdasági üzletágának vezetője egyetértett a képzett és motivált külföldi munkaerő befogadásával, és azzal is, hogy a közfoglalkoztatottaknak csak egy része helyezhető át az elsődleges munkaerőpiacra. A szakértő úgy véli, hogy Magyarország a bérezés terén elmaradt a legfontosabb régiós versenytársaktól, ezért lát lehetőséget a fizetések további emelésére.
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 17:31
Közlekedési Munkástanácsok: jövőre 15 százalékos béremelés szükséges a Volán társaságoknál
A KMSZ által az MTI-nek szerdán eljutatott közlemény szerint a KMSZ bérfejlesztési igényével megkeresi a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli minisztert, a munkaadói oldal vezetőit és a társszakszervezetekkel közösen kezdeményezi majd, hogy minél előbb kezdődjenek meg a bértárgyalások.

A szövetség úgy véli, hogy van lehetőség kérésük teljesítésére, ugyanis 2019. július 1-től 19,5 százalékról, 17,5 százalékra mérséklődött a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó, 2020-ban pedig 4 százalékos gazdasági növekedés várható.

Közölték, a cégcsoport munkaerőhelyzete sem elhanyagolható, egy szerényebb bérfejlesztés hatására jövőre olyan munkaerő-elvándorlás következhet be a buszvezetők és a karbantartók körében, ami veszélyezteti a folyamatos szolgáltatást. A VOLÁNBUSZ Zrt. és a hat regionális közlekedési központ egy társaságba szervezése pedig még inkább előtérbe helyezi a bérkérdést a munkavállalók körében. A szövetség mindezek miatt határozta meg legalább 15 százalékban a
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 16:52
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
egészségügy.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:05
egészségügy.png
sz719eszter
2016. december 01. csütörtök, 17:17
egészségügy.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 23:15
Egészségügy.jpg
pacsakute
2013. július 06. szombat, 21:14
Az egészségügy célja...
gyulla
2013. június 12. szerda, 22:11
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
64_egeszsegugy_a025.jp g
mezixy
2009. február 10. kedd, 19:43
gréczy.png
astropapa58
2013. november 07. csütörtök, 10:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.