Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:09 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 1. rész (napirend előtt: önkormányzati választás, külföldi munkavállalók, egészségügy)
DK: tovább kell gyengíteni az orbáni rezsimetGréczy Zsolt (DK) úgy értékelt, hogy az európai parlamenti (EP-) választás megmozdította az országot, elvette a Fidesztől a kétharmadot. Budapesten és számos nagyvárosban olyan arányok alakultak ki, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy az ellenzék ősszel nagyon sok pozíciót vegyen el a Fidesztől, hogy "a szabadság rozsdás kapui újra megnyíljanak" - mondta.

Rögzítette: a DK messzemenően támogatja az önkormányzati választásra születő ellenzéki megállapodásokat, mert nincs annál fontosabb, mint tovább gyengíteni az orbáni rezsimet.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint megkezdődött a szokásos baloldali casting, ez azt jelenti: az ellenzéki pártok egymást vagdalják, egymást fúrják a koncért és mindezt előválasztásnak hívják. Ahány nap, annyi árulás - tette hozzá. Megjegyezte, mintha tényleg Karácsony Gergely (Párbeszéd) lenne az utolsó ember az országban, akinek nem tűnt fel, hogy Gyurcsány Ferenc (DK) szavainak igazságmutatója gyakran mutat nulla értéket.

Közölte, amit az ellenzéki pártok most egymással tesznek, azt tennék az országgal, az önkormányzatokkal, Budapesttel is, ugyanúgy átvernék a magyarokat, mint ahogy megtették már nagyon sokszor. Azt mondta: a baloldal 13 évvel a szemkilövetések, az őszödi beszéd és a megszorítások után még mindig Gyurcsány Ferencet ajánlja a magyarok figyelmébe. Kifogásolta, hogy Gyurcsány Ferenc felesége bejelentette: "megfúrja", hogy a kormánypártok fontos tisztségeket kapjanak Brüsszelben.

A magyarellenes politikának soha nem volt többsége ebben az országban és soha nem is lesz - hangoztatta.

Jobbik: a gazdaságvédelmi akcióterv lakosságcseréhez járul hozzáZ. Kárpát Dániel (Jobbik) közölte, a kormányzat munkásszálló-építési projektjei mentén tömegesen importál idegen munkaerőt Magyarországra, jóval nagyobb létszámban, mint 100 ezer fő. Bírálta a kormány gazdaságvédelmi akciótervét, amely nem avatkozik be ebbe a folyamatba, hanem még nehezebb helyzetbe hozza a magyar munkaerőt, miközben a multiknak előnyös, őket kényezteti. Szerinte az akcióterv csak erősíti a munkaerőimportot, lakosság-, illetve népességcseréhez járul hozzá.

Szorgalmazta a multicégek bevonását a közteherviselésbe.

Dömötör Csaba válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy 2010 óta 12-ről 4 százalékra csökkent a munkanélküliség, 800 ezer új munkahely jött létre. Szerinte ha valaki népességcserét akar, az az ellenzék és nem a kormány. A Jobbik is rácsatlakozott a baloldalra abba, hogy támadja a kormány bevándorláspolitikáját - mondta. Hozzátette: a Jobbik le akarja cserélni a lelkét, a logójárapedig rá lehetne írni: Gyurcsány light.

Szerinte a külföldi munkavállalás uniós alapjog, a külföldön tartózkodók aránya a térségben csak Csehországnál alacsonyabb, mint Magyarországon.

Elmondta, az unió más országaihoz hasonlóan Magyarországon is lehetséges a külföldiek munkavállalása korlátozott mértékben; tudjuk, hogy kik érkeznek átmeneti időre és ittlétük nem jelenti azt, hogy állampolgárságot kapnak.

MSZP: kevés az egészségügyi béremelésKorózs Lajos (MSZP) kevesellte, hogy július 1-jével nyolc százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók és védőnők alapbére. Ezt már 2016-ban és 2017-ben is megígérték, semmi másról nincs szó, mint egy elmaradt béremelésről. Az emelés csak arra lesz elég, hogy a fizetés elérje a szakmai bérminimumot - tette hozzá.

Véleménye szerint el kellene ismerni az egészségügyi dolgozók előmenetelét, a szakmai gyakorlatot és a hűséget.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, van annak némi bája, hogy az a képviselő tartja kevésnek a béremelést, aki tagja volt annak a kormánynak, amely minden magyar egészségügyi dolgozótól elvett egy havit bért.

Felidézte az elmúlt évek egészségügyi béremelését, amelynek révén a szakdolgozók bére 65,5 százalékkal nőtt. Az a pályakezdő OKJ-s végzettségű ápoló, akinek jövedelme 2010-ben 159 ezer forint volt, idén 334 ezer forintot fog keresni; egy védőnő 2010-ben 153 ezer forintot keresett, most 329 ezer forintot keres - részletezte. Kitért arra, jövő januárban 14, novemberben 20 százalékos szakdolgozói béremelés lesz, majd 2022 januárjától egy újabb 30 százalékos emelést kapnak az érintettek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 14:42
Címkék: Gréczy Zsolt, Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány Ferencet,
Kommentek
Áder János a német államfővel egyeztetett Athénban
a jelenlegi pénzügyi javaslaton.

Hozzátette: "ugyancsak jogos az a másik célkitűzésünk, hogy a klímavédelemre is megfelelő forrásokat biztosítsunk, de nem mehet az egyik a másik rovására".

Elmondta, hogy a megbeszélésen szó volt arról is, hogy a német vállalatok előszeretettel ruháznak be Magyarországon, mert a gazdasági szabályozások szempontjából kiszámítható országnak tekintik, ahol megfelelő színvonalú a munkaerő. Ez kölcsönösen előnyös, mind a német befektetőknek, mind a magyar munkavállalóknak. Ráadásul minderre egy komoly szakképzési intézményrendszer is ráépült, amely Magyarország tudástőkéjének gyarapítása szempontjából is alapvető fontosság - ismertette az államfő.

A német szándék és cél egyértelmű: ennek a folyamatnak a fenntartása és ebben semmiféle változás nem várható a következő években - jelentette ki Áder János.

Közölte azt is, hogy a migráció témája a szombati megbeszélésen nem került szóba, ami jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy a magyar-német kapcsolatokban ez a
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 12:47
Románia hétmillió eurót költött az elmúlt három évben a határon túli románokra
ösztöndíjprogramot tartotta a legfontosabbnak. E program keretében az utóbbi két évben 5645 román iskolában, vagy egyes tantárgyakat románul oktató ukrajnai középiskolában tanuló fiatal kapott ösztöndíjat a román államtól. Kiemelte ugyanakkor azokat a táborokat is, amelyeket az ifjúsági és sportminisztériummal közösen szerveztek, és amelyeknek három év alatt 20 országból összesen 7526 gyermek volt a haszonélvezője. E táborokba egyaránt fogadták az őshonos román közösségek és a nyugat-európai román munkavállalók gyermekeit.

A miniszter arról a tájékoztatásról is beszámolt, amelyet a határon túli románoknak nyújtottak azért, hogy részt vehessenek a romániai választásokon.

Megjegyezte: a tárca 5,37 millió lejt (1,13 millió euró) igényelt az Európai Unió forrásaiból, hogy kidolgozza a határon túli románok új stratégiáját. Az összegből, amelynek lehívása folyamatban van, húsz országban mérik fel az ott élő románok szükségleteit és elvárásait.

"Minden románnak, éljen akár Afrikában,
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 17:22
Az átlagot meghaladó mértékben bővült a kkv-szektor hitelállománya Bács-Kiskun megyében
Szerdahelyi Róbert, az Erste Bank Hungary Zrt. kis- és középvállalati igazgatója szerint a hitelfelvétel dinamikus bővülése a megye gazdasági erejét mutatja, és van még tér a további bővülésre.

Hangsúlyozta: a mikro-, kis- és közepes vállalkozások adják a magyar gazdaság erejét, ezek a cégek teszik ki a működő vállalkozások több mint 90 százalékát, foglalkoztatják a munkavállalók felét, és adják a GDP negyedét.

Szerdahelyi Róbert kiemelte: a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2019 második negyedévében a vállalati hitelállomány éves összevetésben 435 milliárd forinttal, 16 százalékkal bővült. A kkv-szektor hitelállománya az előzetes adatok alapján közel 13 százalékkal nőtt tavaly az egy évvel korábbihoz képest.

Az Erste Banknál ennél is dinamikusabb volt a bővülés. Augusztus végén a pénzintézet vállalati hiteleinek állománya meghaladta a 700 milliárd forintot, ami 22 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, a 2015 év véginél pedig 135 százalékkal több.

Az igazgató elmondta:
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 17:12
Gulyás: a kormány továbbra is elutasítja a kötelező kvótát
tekinti partnernek önkormányzatokat, hanem vannak olyan politikai erők, amelyek a kormánnyal szembeni "háborús hídfőállásokat" kívánnak elfoglalni, és a mostani önkormányzati választásokat "pozíció- és területfoglalásnak" tekintik a 2022-es választások előtt. "Nem a kormányból hiányzik a partnerség, hanem a velünk szemben álló és induló politikai erők azok, amelyek egyértelműen a kormánnyal szemben akarnak harcolni" - fogalmazott.A miniszter azzal kapcsolatban, hogy növekedett a külföldi munkavállalók által Magyarországon megkeresett jövedelem mennyisége, azt mondta: Magyarország legfeljebb annyi munkavállalási engedélyt ad ki számukra, ahány betöltetlen álláshely van az országban. Az általuk megkeresett összeg nem növekedett drámaian - értékelt - , csupán olyan értékben, ahogyan általában a bérek emelkedtek Magyarországon. Hangsúlyozta: a munkavállalási engedélyt kérők között a legnagyobb arányban magyarok vannak.A miniszter kérdést kapott a Szegeden a Fidesz által támogatott
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 15:21
Brexit - Corbyn: kormányra kerülése után a Munkáspárt azonnal törvénybe iktatja a népszavazást
Labour-kormány ezt a megállapodást népszavazásra bocsátja, és a szavazólapon szerepel majd az a választási lehetőség is, hogy Nagy-Britannia bennmaradjon az Európai Unióban - mondta a Munkáspárt vezetője.

Corbyn leszögezte: miniszterelnökként teljesíteni fogja a választók által a referendumon hozott döntést.

A konzervatív kormány az EU egységes belső piacáról és vámuniójából is ki akar lépni, mivel nem kívánja teljesíteni azokat a feltételeket - mindenekelőtt a Brexit után érkező külföldi EU-munkavállalók további szabad letelepedésének kötelmét -, amelyek ezekhez az integrációs szerveződésekhez elválaszthatatlanul kötődnek.

Boris Johnson miniszterelnök emellett az újabb EU-népszavazás kiírásától is mereven elzárkózik. A második referendum lehetőségét Johnson elődje, Theresa May is kizárta.

A brit EU-tagságról 2016 júniusában tartott referendumon a választók szűk, 51,89 százalékos többsége a kilépésre voksolt.

A népszavazás ügyében a Labour is megosztott. A párt árnyékkormányának több
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 13:31
Több mint 140 cég kínál állást a 49. Műegyetemi Állásbörzén
Közleményük szerint pályakezdőknek 104, tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak 101, míg hallgatóknak 86 kiállító kínál pozíciókat.

Az előzetes felmérés szerint a cégek legnagyobb számban villamosmérnököket, informatikusokat és gépészmérnököket keresnek. Ugyanakkor kínálnak állást többek között műszaki menedzsereknek, mechatronikai, logisztikai, közlekedésmérnöki és vegyészmérnöki végzettségűeknek, valamint építő- és építészmérnököknek. A kevésbé keresett bölcsész, természettudományi és jogi végzettségűeknek is hirdetnek betöltetlen helyeket, mindezek mellett pedig olyan pozíciók közül is válogathatnak az érdeklődők, amelyek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség.

Közölték azt is, hogy a sikeres álláskereséshez nélkülözhetetlen felkészülést ingyenes tanácsadásokkal és előadásokkal segítik a helyszínen.

Az esemény ingyenesen látogatható az egyetem K épületében 10 és 17 óra között, a legtöbb állásajánlat online is elérhető a www.muegyetemiallasborze.hu oldalon.
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 11:14
November 13-ára halasztják a közszolgálati sztrájkot
A keddi tárgyaláson azért nem született megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról, mert a kormány azt megakadályozta, így magatartásával ellehetetlenítette a szociális ágazatban dolgozóknak azt a jogát is, hogy elégedetlenségüket sztrájkkal fejezzék ki - írták.

Közölték továbbá, a munkavállalók jogi biztonsága érdekében a szakszervezetek kizárólag törvényes munkabeszüntetést szerveznek, ezért a még elégséges szolgáltatásokról szóló megállapodás hiánya miatt november 13-ára, a szociális munka napja utáni napra hirdettek munkabeszüntetést.
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 19:52
Félmilliárd forintos közfoglalkoztatási mintaprogram beruházásait adták át az Ormánságban
felelős helyettes államtitkára hangoztatta: ha a főváros adja az ország szívét, akkor "a magyar vidék szolgálja az ország vérét, vérkeringését". Aláhúzta: a három apró ormánsági település összefogásaként megvalósuló fejlesztés képes "hitet, büszkeséget, megélhetést adni" Bőköz, azaz a térség lakóinak.

Aláhúzta: az Agrárminisztérium célja a vidék megerősítése azért, hogy hogy a falun élő lakosság saját hagyományait továbbfejlesztve helyben is képes legyen versenyképes vállalkozást vezetni vagy munkavállalóként helytállni. Ha a kis- s közepes vállalkozások megtalálják a növekedés lehetőségeit, az a vidék népességmegtartó képességét erősíti és ösztönzőleg hat az agrárgazdaságban egyre sürgetőbbé váló nemzedékváltásra is - hívta fel a figyelmet.

Mint mondta, a kormány számos intézkedéssel igyekszik piaci versenyelőnyt teremteni a kiváló minőségű hazai, helyi élelmiszerek számára és többek között ennek köszönhetően növekedett hazánkban háromszorosára a regisztrált kistermelők száma 2010 óta.
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 15:01
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
egészségügy.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:05
egészségügy.png
sz719eszter
2016. december 01. csütörtök, 17:17
egészségügy.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 23:15
Egészségügy.jpg
pacsakute
2013. július 06. szombat, 21:14
Az egészségügy célja...
gyulla
2013. június 12. szerda, 22:11
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
64_egeszsegugy_a025.jp g
mezixy
2009. február 10. kedd, 19:43
gréczy.png
astropapa58
2013. november 07. csütörtök, 10:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.