Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 02:03 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát
A leépítési tervet eredetileg péntek délelőtt tette volna közzé az autógyártó, de végül már csütörtök este bemutatta azt a francia szakszervezeteknek.

Az elképzelés szerint Franciaországban 4600 állás szűnik meg, de nem lesznek elbocsátások, hanem a nyugdíjba vonulók munkahelyeit számolják fel, illetve önkéntes alapon távozhatnak kollégák - jelezték a források a francia hírügynökségnek.

A cég világszinten csökkenti a termelési kapacitásait, a jelenlegi évi 4 millióról 3,3 millió járműre.

A Renault felfüggeszti a bővítési terveit Marokkóban és Romániában, csökkenti a termelést Oroszországban, Dél-Koreában és Törökországban. Franciaországban pedig, a Párizshoz közeli Flins-ben néhány éven belül, a Zoe modell gyártásának kifutásával leáll a termelés. Az üzemben dolgozó 2600 munkavállaló viszont átveszi a Choisy-le-Roi telephely tevékenységét, ahol jelenleg 260 embert alkalmaznak motorok és sebességváltók javítására.

A breton Caudan-ban és a normandiai Dieppe-ben található üzemek átszervezése még nem tisztázott, az észak-franciaországi Douai és Maubeuge gyárait pedig várhatóan egyesítik, és az elektromos járművek kiemelt központjává teszik.

Franciaországban június közepén kezdődnek az egyeztetések az átszervezésekről a szakszervezetek képviselőivel.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 23:00
Címkék: leépítési tervet, elképzelés szerint, nyugdíjba vonulók, francia hírügynökségnek, termelési kapacitásait, bővítési terveit,
Kommentek
Koronavírus - A francia kormány 15 milliárd eurós mentőcsomaggal segíti a repülőgépgyártást
500 millió eurós befektetési alapot hoznak létre a nyáron, amely fokozatosan egymilliárd euróra nő. Egy másik, 300 millió eurós alapból pedig a termelési eszközök modernizációját támogatja a következő három évben az állam - jelezte Bruno Le Maire.

A hadügyminisztérium még idén felgyorsítja katonairepülőgép-megrendeléseit, mintegy 600 millió euró értékben, ami a tárca beszerzési költségvetésének 5 százaléka - közölte a miniszter, Florence Parly.

"Ha nem avatkoznánk be most, az ágazat munkahelyeinek egyharmada megszűnne" - vélte a gazdasági miniszter, aki arra kérte a gyártókat, hogy "tegyenek meg mindent az elbocsátások elkerülése érdekében".

A repülőgépgyártás 300 ezer közvetett, illetve beszállítói munkahelyet biztosít Franciaországban.

A 15 milliárd eurós csomag csaknem felét, 7 milliárd eurót az Air France kapja meg közvetlen hitelek, illetve államilag garantált bankhitelek formájában. Az összegből a légitársaság meg tud rendelni az eredeti beszerzési terveinek megfelelően hatvan
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 14:02
Krónika 15. rész (veszélyhelyzet megszüntetése, kulturális örökség)
Vita a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló javaslatról

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az ellenzéki felszólalásokra reagálva kijelentette, a kormány a veszélyhelyzet megszűnését követően is mindent megtesz az emberek életének, egészségének és munkahelyeinek védelme érdekében.

Szél Bernadett (független) felszólalásában úgy fogalmazott, a most tárgyalt javaslatnak "még a címe is hazugság", mivel a különleges jogrendet nem az Országgyűlés, hanem csak a kormány vonhatja vissza. Hozzátette, a rendeleti kormányzás helyett digitális parlamentre lenne szükség, de azt a kormányoldal nem támogatta.

Varga-Damm Andrea (független) aláhúzta, nem igaz, hogy csak a Fidesz tud megoldani problémákat az országban. Az ellenzéki politikus szerint a kormány feleslegesen hozott új jogszabályt a veszélyhelyzet kezeléséről, mivel a különleges jogrendet számos már meglévő törvény megfelelően szabályozza.

Mesterházy Attila (MSZP) arról beszélt: a kormányoldal eljátssza, hogy az
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 23:34
ITM: negyedmillió ember munkáját védték meg a Gazdaságvédelmi akcióterv támogatásai
elmúlt évtized bizonyította, hogy a magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni. A kormány emiatt mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbb munkahelyet megvédje, és amennyit a vírus mégis tönkretesz, annyi újat létrehozzon. Ennek érdekében döntött a kormány a Gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról, amely 2020 és 2022 között a magyar GDP több mint 20 százalékát csoportosítja át erre a célra" - jelentette ki Bodó Sándor.

A Gazdaságvédelmi akcióterv kiemelt célja a magyar emberek munkahelyeinek védelme, új munkahelyek teremtése. Az elmúlt másfél hónapban csaknem 250 ezer ember munkahelyét sikerült megvédeni a munkahelyvédelmi bértámogatásokkal és a versenyképesség-növelő támogatási programmal. Ennek is köszönhető, hogy áprilishoz képest májusban már harmadával kevesebb új álláskeresőt regisztráltak - tudatta.

A munkahelyvédelmi bértámogatást igénylő 130 ezer munkavállaló mellett a kutatás-fejlesztési munkakörben dolgozók után járó kedvezményre több mint 10 ezer munkavállalóra érkezett be
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 11:01
Koronavírus - Palkovics: a munkahelyvédelmi bértámogatást 9500 vállalat vette igénybe
akarnak és tudnak megélni. A kormány álláspontja ezért továbbra is az, hogy a lehető legtöbb munkahelyet meg kell védeni, amennyit a vírus mégis elpusztít, annyi újat kell létrehozni.

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében döntött a kormány a gazdasági akcióterv végrehajtásáról, amely a jegybank által indított programokat is ideértve a GDP mintegy 20 százalékát csoportosítja át - mondta a miniszter.

A gazdaságvédelmi akcióterv kiemelt célja a magyar emberek munkahelyeinek védelme, új munkahelyek teremtése - emelte ki.

Palkovics László ismertetése szerint az elmúlt másfél hónapban csaknem negyedmillió ember munkahelyét sikerült megvédeni a munkahelyvédelmi bértámogatás és a versenyképesség-növelő bértámogatási program keretén belül. Hozzátette, hogy áprilishoz képest májusban harmadával kevesebb új álláskeresőt regisztráltak.

A munkahelyvédelmi bértámogatásban részesült 125 ezer munkavállaló mellett a kutatás-fejlesztési munkakörben dolgozók után járó
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 11:02
Koronavírus - Szijjártó Péter: a világjárvány gazdasági kérdés is
Hangsúlyozta, az egészségvédelem mellett a munkahelyek megvédése is fontos feladat.

A tárca három hete indította útjára a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (Hipa) közösen azt a programot, amelynek keretében azon vállalatok beruházásait támogatják, akik vállalják a náluk foglalkoztatott emberek munkahelyeinek fenntartását.

Három hét alatt eddig 280 magyarországi vállalat jelentkezett a programra, összesen 138 milliárd forintnyi beruházást vállalnak, hogy megvédjenek 50 828 munkahelyet - tette hozzá Szijjártó Péter.

A program bizonyítja, hogy a vállalatok és a kormány összefogása sikeres, ezért jövő héten a kormány az eredetileg tervezett 50 milliárd forintos támogatási keret megduplázásáról fog tárgyalni - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 11:31
Koronavírus - Orbán: négy vonalon szerveztük meg a védekezést; további kisvállalkozók kapnak adómentességet
hasonlóan a magyarországi médiaszolgáltatók is mentességet kapnak a kieső reklámbevételek miatt.

Döntés született arról is, hogy a kilakoltatásokat és a lefoglalásokat, valamint az adóvégrehajtásokat felfüggesztik, a fennálló adótartozásokat elég lesz a veszélyhelyzet lejárta után befizetni.

A veszélyhelyzet alatt lejáró gyes-, gyet- és gyed-jogosultságokat meghosszabbítják, az édesanyákat jelenlegi státuszukban tartják a veszélyhelyzet idejére.

Hangsúlyozta, az intézkedések a magyarok munkahelyeinek megvédését célozzák. Aki pedig elveszíti állását, azt abban kell segíteni, hogy mihamarabb újat találjon - mondta, megjegyezve, hogy mindez 2010 után már sikerült, "most is talpra fogunk majd állni".

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a kormány négy vonalon szervezte meg a koronavírus-járvány elleni védekezést, "négy harctéren kell egy időben helyt állnunk": van egy katonai, egy rendőri, egy egészségügyi és egy gazdasági védekezés.

Azt mondta, a csoportos fertőzések szakaszából "gyorsuló
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 13:12
Koronavírus - ITM: pályázati álhírek, hamis információk terjednek a koronavírussal összefüggő fejlesztéspolitik
A veszélyhelyzetet kihasználva mások mellett egy pályázatíró vállalkozás is hamis információkkal házal, így próbálva új ügyfeleket szerezni.

A kormány és a fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiemelt célja az emberi élet és egészség védelmén túl, hogy hatékonyan kezelje a koronavírus gazdasági hatásait, gyors intézkedésekkel járuljon hozzá a magyar vállalkozások, a magyar emberek munkahelyeinek megtartásához.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra kéri a kedvezményezetteket és leendő pályázókat, hogy körültekintően, kellő kritikával tájékozódjanak, a fejlesztéspolitikai beavatkozásokról és a pályázatokról szóló hiteles, naprakész információkért minden esetben a hivatalos kormányzati portálokat (www.kormany.hu, www.palyazat.gov.hu) keressék fel.
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 17:32
Képek, videók
Az élet tíz százaléka, am
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:18
Égiek tervei velem.jpg
pacsakute
2018. március 03. szombat, 17:20
a tervezőm
orban47
2017. április 23. vasárnap, 07:04
Budapesti tervek 2016
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:24
vonaton tervezés
orban47
2015. november 12. csütörtök, 18:41
a tervezőm és társam
orban47
2015. augusztus 02. vasárnap, 15:46
A tervek olyanok
sanci81
2015. április 29. szerda, 15:34
Szeged-Baugartner tervezt
agica2004
2014. szeptember 08. hétfő, 14:44
Schulek terve -Dóm.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 14:56
Tervező vállalat
agica2004
2014. március 24. hétfő, 18:11
néhány változtatást terve
anitahajdu
2013. április 12. péntek, 06:24
Rimanóczy Ildikó Terveim
mester126mari
2013. január 03. csütörtök, 17:24
Péter tervezte sószobánk
orban47
2012. november 11. vasárnap, 10:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.