Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:00 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Életfogytiglanra ítélték a tavalyi londoni metrórobbantási kísérlet tettesét
A 18 éves, iraki születésű Ahmed Hassannak a londoni központi büntetőbíróság végzése szerint legalább 34 évet kell börtönben töltenie, mielőtt szabadlábra helyezése szóba kerülhet.

Hassant a merényletkísérlet után egy nappal vették őrizetbe a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában, miközben menekülni próbált Nagy-Britanniából.

A vád szerint ő helyezte el a pokolgépet a londoni District metróvonal egyik szerelvényén tavaly szeptember 15-én. A szerkezet akkor lépett működésbe, amikor a szerelvény beért a tenisztornáiról világhírű Wimbledon városrész közelében lévő Parsons Green metróállomásra.

A pokolgép nem robbant fel, de nagy erővel lángra kapott, és a hirtelen hőhatástól, illetve a menekülés közben kialakult tülekedésben 51 utas megsérült, többen közülük súlyosan.

Hassant az esküdtszék egy hete mondta ki bűnösnek 93 rendbeli gyilkossági kísérletben. Ennyien utaztak a robbantási kísérlet idején a metrószerelvényen.

A vizsgálat megállapította, hogy a házilag összeszerelt pokolgép 400 gramm nagy hatóerejű, TATP alapanyagú robbanószert tartalmazott. A bírósági tárgyaláson meghallgatott szakértők elmondták, hogy ebből a robbanóanyagból egy grammnyi is súlyos sérülést tud okozni a környezetében tartózkodóknak.

Hassan a pokolgépbe emellett 2,2 kilogrammnyi éles, hegyes fémrepeszt - csavarokat, csavarhúzókat, szögeket, késeket - is beépített, hogy a szerkezet még súlyosabb sérüléseket okozzon.

A pénteken elítélt merénylő 2015-ben, a franciaországi Calais környékén kialakult menekülttárborból érkezett illegálisan Nagy-Britanniába egy kamion rakterében.

Fiatalkorú menedékkérőként a brit hatóságok egy köztiszteletben álló idős házaspárnál helyezték el. A 88 éves Ronald Jones és 71 éves felesége, Penelope Jones az elmúlt évtizedekben nevelőszülőkként 268 mostoha sorsú gyermeket és fiatalkorút fogadott be Londonhoz közeli házába, nagy többségben briteket, de néhány menekültet is.

E tevékenységükért II. Erzsébet királynő 2010-ben személyesen tüntette ki őket.

Ahmed Hassan a brit bevándorlási hatóság meghallgatásán, nem sokkal érkezése után azt mondta: azért folyamodik menedékjogért Nagy-Britanniában, mert fél az Iszlám Állam nevű terrorszervezettől. Akkori elmondása szerint az Iszlám Állam őt sok más fiatallal együtt elrabolta Irakban, és gyilkosságok végrehajtására képezte ki.

A bírósági tárgyaláson viszont kijelentette, hogy ebből a történetből egy szó sem igaz, csak azért találta ki, mert valójában Irak egyik biztonságosnak minősített övezetéből érkezett, és tartott tőle, hogy a brit hatóságok elutasítják menedékkérelmét.

Az eljáró bíró azonban a pénteken kihirdetett ítélet indokolásában közölte: meggyőződése, hogy Hassan kapcsolatban állt az Iszlám Állammal, és az is, hogy idősebb annál, amennyinek mondja magát.

A tavaly szeptemberi merényletkísérlet után a brit biztonsági szolgálatok a legmagasabb, kritikus szintre emelték a terrorkészültségi fokozatot, de két nap múltán - miután kiderült, hogy a Doverben elfogott tettesnek nincsenek szabadlábon lévő társai - a riasztási szintet visszacsökkentették a jelenleg is érvényes második legmagasabb fokozatra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 17:42
Címkék: Ahmed Hassannak, Parsons Green, Ronald Jones, Penelope Jones, Erzsébet királynő, Ahmed Hassan,
Kommentek
Romagyilkosságok - Letöltendő börtönt kapott hamis tanúzásért az egykori "koronatanú"
A Fővárosi Törvényszék az MTI-vel szerdán azt közölte: a másodfokon eljáró bírói tanács megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi elsőfokú döntését, mellőzte a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztésére vonatkozó rendelkezést.

A közleményben azt írták: a vádlott a Budapest Környéki Törvényszéken 2011-ben több alkalommal is valótlan állításokat tett az úgynevezett "romagyilkosságok" miatt indult büntetőeljárás során.

Hozzátették, az első fokon megállapított tényállást és annak jogi minősítését egyik fél sem támadta meg, ezért a most eljáró tanácsnak azt kellett mérlegelnie, hogy az enyhítő és súlyosító körülményekkel arányban áll-e a korábban kiszabott büntetés.

A Fővárosi Törvényszék bírói tanácsa szerint az alapbűncselekmény kiemelt tárgyi súlya olyan mértékű, hogy a felfüggesztett szabadságvesztés nem alkalmas a büntetési célok elérésére, azaz arra, hogy a jövőben akár a vádlottat, akár mást visszatartson hasonló bűncselekmény elkövetésétől, valamint elősegítse az
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 17:22
Prisztás-gyilkosság - Perújítást rendelt el Portik Tamás egyik büntetőperében a Fővárosi Ítélőtábla
indítványt terjesztett elő. Az ügyvéd új bizonyítékként jelölte meg a Hír TV Riasztás című műsorában 2017. november 21-én elhangzott telefonbeszélgetést, melynek során - a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő - J. R. kijelentette, hogy az ügyben ártatlan emberek vannak elítélve és bizonyítékokkal alátámasztva meg akarja nevezni az elkövetőt. (J. R. a más eljárásban az Aranykéz utcai négy halálos áldozatot követelő robbantás és Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása miatt jogerősen életfogytiglanra ítélt szlovák Jozef Rohác.)

A Fővárosi Ítélőtábla január 11-án a védő perújítási indítványát elutasította. A fellebbezések folytán eljáró Kúria azonban - a perújítás megengedhetősége körében - új eljárás lefolytatására utasította az ítélőtáblát, rámutatva arra, hogy J. R-t az alapügyben nem hallgatták meg, ezért a megalapozott döntéshez feltétlenül szükséges a perújítási nyomozás keretében történő kihallgatása. A Fővárosi Ítélőtábla július 16-ai perújítási nyomozást elrendelő végzésének megfelelően
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 17:19
Életfogytiglanra ítéltek Romániában első fokon egy nőt, aki a metró elé lökött egy fiatalt
Az áldozat életét vesztette.

A 37 éves vádlott azelőtt egy másik áldozatot is kiszemelt egy másik metrómegállóban, őt is megpróbálta a szerelvény elé taszítani, de az ellenállt és megmenekült. Második áldozata már nem volt ennyire szerencsés. A gyilkos nő annyira elszánt volt, hogy miután belökte az éppen a megállóba érkező metró elé áldozatát, még vissza is rúgta őt a sínekre, hogy ne tudjon visszamászni a peronra. Mindezt a metróban felszerelt kamerák rögzítették.

A 37 éves nőnek egyik áldozatával sem volt semmilyen kapcsolata, nem ismerte őket. A per során elmezavarodottságra hivatkozott, azt állította, hogy időnként elveszíti józan ítélőképességét, és depressziós lesz. Mint mondta, ez történt tavaly decemberben is. A vádlott beismerte tetteit, és bocsánatot kért.

A bukaresti törvényszék életfogytiglanra ítélte a 37 éves nőt, akinek 30-30 ezer euró kártérítést kell fizetnie, emellett folytatni kell orvosi kezelését. A bírák elismerték, hogy pszichikai problémákkal küzd, de úgy ítélték
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 17:42
Kommerszant: a kercsi ámokfutó tömeggyilkosok tisztelője volt
rendőrségnek, hogy egy, a 18. életévét éppen csak betöltött fiú 150 lőszert vásárolt, ami még vérbeli vadászok esetében is ritkaságszámba ment.

A Kommerszant úgy tudja, hogy Roszljakov gépén a nyomozók találtak egy kollázst, amelyben a Doom elnevezésű lövöldözős videojáték egyik jelenetét összekombinálta a saját iskolája folyosóiról és helyiségeiről készült alaprajzzal. A Telegram közösségi médiumban profilképként Anatolij Onoprienko portréját töltötte fel, akit 52 ember meggyilkolása miatt életfogytiglanra ítéltek és aki 2013-ban halt meg a zsitomiri börtönben. A Twitter-fiókját "Meg akarok halni" néven vezette.

Az elkövető által az interneten leggyakrabban alkalmazott keresőszavak a "sörétes puska", a "terror", a terrorista", a "Szajga" (orosz vadászfegyver-típus), az "átalakítás", az "IÁ" (Iszlám Állam) és a "kivégzés" voltak. Roszljakov több olyan videót is megnézett a világhálón, amely emberek megöléséről és feldarabolásáról készült. A lap szerint nem kizárt, hogy Roszljakov ukrán
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 16:01
EJEB: Olaszországot megsértette a szicíliai maffia volt főnökének jogait
A Cosa Nostrát 1993-tól a 2006-os elfogásáig vezető, háromszoros életfogytiglanra ítélt férfi két éve, 83 éves korában halt meg egy börtönkórházban Milánóban. Az idős maffiavezér állapota fokozatosan romlott, 2011-ben rákkal diagnosztizálták, és büntetése alatt többször öngyilkosságot kísérelt meg. Provenzano letartóztatása előtt példátlanul hosszú ideig, 43 évig sikeresen bujkált a hatóságok elől.

Az egykori keresztapát kiemelt biztonságú létesítményben, szigorú körülmények között tartották fogva, csak a családtagjai látogathatták, ők is viszonylag ritkán, nem telefonálhatott, korlátozták az általa végezhető tevékenységek körét és az élelmiszervásárlásait is.

A bírói testület megállapította, hogy az olasz hatóságok a börtönbüntetés felfüggesztésének elutasításakor és a szigorú szabályok megújításakor jogszerűen jártak el több alkalommal is.

Az EJEB szerint ugyanakkor az olasz igazságügyi miniszternek a szigorú szabályrendszer 2016-os meghosszabbításakor Provenzano egyre romló
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 14:01
Életfogytiglanra ítéltek egy szerencsejáték miatt gyilkoló férfit Szolnokon
A tájékoztatás szerint 2016 júliusában a férfi - az egyik szolnoki nagyáruházban működő üzlet eladójaként - az üzlet pénztárából csaknem egymillió forintot sikkasztott el, amelyet sportfogadásokon játszott el. Tettét megpróbálta egy trükkel leplezni, de miután a cég áruszállítóját nem sikerült becsapnia, különös kegyetlenséggel végzett vele - olvasható a közleményben.

Az ügyben 2017. június 8-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A férfit kedden a Szolnoki Törvényszék előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, továbbá folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és jármű önkényes elvétele miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte; a legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban három nap gondolkodási időt kért.
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:30
Gyárfás Tamás megzsarolása ügyében is gyanúsítottként hallgatták ki Jozef Rohácot
annak a zsarolási ügynek, amelynek célpontja az úszószövetség korábbi elnöke, Gyárfás Tamás volt.

Információik szerint Jozef Rohác terhére azt rója a hatóság, hogy az ő utasítására dobták be Gyárfás postaládájába azt a hangfelvételt, amelynek köszönhetően végül az egykori úszószövetségi elnököt is meggyanúsították a Fenyő-ügyben.

A négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő János médiavállalkozó sérelmére elkövetett gyilkosság ügyében Jozef Rohácot tettesként életfogytiglanra ítélték azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva vizsgálható a 62 éves férfi feltételes szabadlábra bocsátásnak lehetősége. Az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság ügyében felbujtóként súlyos büntetést kapottPortik Tamás, az 51 éves férfinek még legalább 10 év van hátra jogerős szabadságvesztéséből. A Fenyő-gyilkosság ügyében idén áprilisban felbujtóként meggyanúsították Gyárfás Tamás sportvezetőt, aki azonban tagadta bűnösségét.

Jozef Rohác augusztus 14-én beismerte a rendőrségen, hogy
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 11:53
Szép napot mindenkinek!
ezt a levelet? Nem, nem azért, hogy beléd rúgjak, vagy hogy még rosszabbul érezd magad. Komolyan. Nem akarlak bántani. Inkább felnyitni a szemed.
Elmondani, amit tapintatból senki nem mondott még el neked.
Tudom, hogy így is pocsék az életed. Hogy bár lehetne nagyon jó is, de minek meglátni a szépet?
Különben is, eleged van ebből a hurrá optimizmusból, süt a nap, mosolyogj és visszamosolyognak rád, és egyéb sláger szlogenekből. A világ egy sivár, kegyetlen hely ahová téged életfogytiglanra ítéltek.
Most végre örülsz, hogy valaki meghallgat, mert amilyen szívtelenek az emberek, senkit nem érdekel a mondandód. Most itt vagyok én! Aki csendben figyel, és próbál vigasztalni. Rám találtál, és zúdítod, hogy ki vagyok? Teljesen mindegy. Egy fül. Lehetnék a pszichológusod is, de mennyivel egyszerűbb, kényelmesebb és olcsóbb az ingyenes online lelki-szemetesláda szolgáltatás.
Az elején, mikor még csak pár szót váltottunk, bevallom, megérintett az érzékenységed. A melankóliád. Néha velem
kirscha, 2018. szeptember 02. vasárnap, 08:38
Képek, videók
Hassan
frida585
2011. december 19. hétfő, 19:59
hassancs
windist
2007. augusztus 15. szerda, 14:17
Tony Parsons - Most egy á
sanci81
2018. április 15. vasárnap, 16:44
Parsons Chameleon, Ranoma
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:26
Messi-es-Ronaldo.jpg
menusgabor
2018. október 19. péntek, 16:36
cristiano_ronaldo_and_ lio
menusgabor
2018. október 19. péntek, 16:35
Ronaldo & Messi.png.jpg
menusgabor
2018. október 19. péntek, 16:34
Ronaldo & Messi.png
menusgabor
2018. október 19. péntek, 16:33
ronaldo családjával1013.j
maroka
2018. október 13. szombat, 21:18
Ronald-Contarsy-cd3860 99-
zskadi
2018. augusztus 29. szerda, 13:38
ifjú ronáldó0829.jpg
maroka
2018. augusztus 29. szerda, 10:38
ronaldo_juventusz.png
maroka
2018. augusztus 29. szerda, 10:35
ronáldo 4 gyerekkel0822.j
maroka
2018. augusztus 24. péntek, 11:34
Ronald Reagan és Gorbacso
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:19
Ronald Reagan.jpg
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.