Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 03:02 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - LMP: az önkormányzatok is hirdessenek klímavészhelyzetet!
A politikus kifejtette, mindenkinek nyilvánvaló lehet, hogy a világban klímavészhelyzet van, amit az is mutat, hogy a sarkkörnél 35 Celsius fokot mértek, emellett az amazonasi őserdő és a tajga is ég. Budapesten mindez azt jelenti, fel kell készülni arra, hogy a hőmérséklet 5-10 Celsius fokkal emelkedni fog, ami az embereket megviseli, az utcákat élhetetlenné teszi - mondta

Heltai László kiemelte, erre a legjobb válasz, ha a városokba több fát ültetnek, növelik a zöldfelületek arányát, továbbá gondoskodnak a hirtelen lezúduló nagyobb csapadék elvezetéséről.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 14:02
Címkék: Heltai László, politikus kifejtette, világban klímavészhelyzet, amazonasi őserdő, hőmérséklet 5-10, embereket megviseli,
Kommentek
Orbán Balázs: a magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja
támogatásokban részesüljön, amelyek segítségével erősíteni lehet a települések kreativitását, a vidék megtartó erejét.

Orbán Balázs emlékeztetett arra, hogy a vidék fejlődését célozta a 3900 milliárd forintos keretösszegű Modern Városok Program is, amelyből 2010 óta a térségben Szombathely is jelentős összegű támogatásokban részesült.

Jövőt tervezni, fejlesztéseket fontolgatni azonban szavai szerint csak akkor lehet, ha már nem nyomaszt adósság terhe, ezért vállalta át a kormányzat az önkormányzatok 1300 milliárd forintnyi tartozását.

Magyarország ma már olyan helyzetben van, hogy nem másokat kell követnie, hanem saját maga dolgozhatja ki sikerének modelljét, akár példát is adhat - mondta.

Ágh Péter (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: Kőszegen a KRAFT program jegyében milliárdos fejlesztések valósulhattak meg a kormányzati támogatásnak köszönhetően, de a munkának, mint mondta, még nincs vége, hiszen az országban Kőszegen található egy főre vetítve a
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 18:21
Klímaügyi javaslatokat vittek az államfőnek ellenzékiek
államfő pénteken egy rádióinterjúban Magyarország kisebb felelősségéről beszélt klímaügyben a világ több országához viszonyítva.

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke azt üzente az államfőnek: sem az embereket, sem az éghajlatváltozást nem érdekli, hogy az államfő mit deklarál a felelősségről, csupán az érdekli, hogy a kormány megteszi-e a szükséges lépéseket.

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje szerint ősztől az önkormányzatoknak kell elvégezniük azokat a teendőket, amelyeket a kormány nem hajlandó. Kijelentette: megválasztása esetén az egyik legfontosabb feladatának tekinti a főváros "zöldítését".

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese klímagyilkosnak nevezte a Fidesz politikáját. Szerinte mind a kormány, mind annak vezetője rossz példát mutat.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője arcátlannak nevezte, ahogy az államfő elbagatellizálja Magyarország szerepét a klímaügyben, és azt is, hogy Áder János még
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 17:51
Önkormányzat 2019 - Karácsony: növelni kell az önkormányzatok által közvetlenül elérhető uniós forrásokat
Európai Unió (EU) is válaszút előtt áll. Az a kérdés, mit tud tenni az EU az ellen, ha az európai adófizetők pénzét ellopják vagy értelmetlen beruházásokra fordítják - mondta, hozzáfűzve: az a kérdés, hogyan lehet úgy szankcionálni azokat a kormányokat, amelyek lábbal tiporják a jogállamiságot és semmit nem tesznek az antikorrupciós garanciák létrehozásának érdekében, hogy eközben az általuk vezetett országokat ne büntessék meg.

A főpolgármester-jelölt szerint ezért lenne szükség arra, hogy az önkormányzatok több uniós forráshoz jussanak közvetlenül. Hozzátette, korábban levélben kérte fel a magyar európai parlamenti (EP-) képviselőket, hogy lépjenek fel ennek érdekében.

Dobrev Klára DK-s EP-képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte, Európában sokan összefogtak "a korrupt magyar kormány ellen", miután kiderült, hogy az uniós fejlesztési pénzekből a kormányfő "haverjai és családtagjai gazdagodnak". Amennyiben Orbán Viktor nem változtat politikáján, akkor nagy mértékben csökkenni fognak a
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 17:42
Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át Nemesvámoson
A pénteki átadó ünnepségen Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: 114 millió forintos uniós támogatásból finanszírozták a 830 négyzetméteres agrárlogisztikai központot, 50 millió forintból épült meg a 250 négyzetméteres hűtőház, a hozzá kapcsolódó vásártérrel és parkolóval a Vidékfejlesztési Program támogatásából, valamint 100 millió forintba került a 4,5 kilométer hosszú mezőgazdasági út, 10 millió forintból pedig traktort vásároltak.

Elmondta, az a beruházás célja, hogy minél több, helyben termelt alapanyagot tároljanak és dolgozzanak fel.

Az egy év alatt elkészült környezettudatos beruházásnál napelemet használtak, a terményt helyben tárolják, feldolgozzák és helyben is értékesítik, így nincs szükség szállításra. A logisztikai központ mellett egy hídmérleget is üzemeltetnek, amely a maximum 60 tonnás járművek mérésére szolgál.

Viski József az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 14:11
Október 25-ig pályázhatnak a kerékpárosbarát címre a munkaadók és önkormányzatok
Az ITM a közleményben kiemeli: a kerékpározás nagymértékben hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, hatékony eszköze az egészségmegőrzésnek is. A kerékpárt fő közlekedési eszközként használók aránya Magyarországon 22 százalék, ez a holland és dán adat után a harmadik legmagasabb arány Európában.

A szaktárca folyamatosan javítja a kerékpározás infrastrukturális feltételeit a településeken belül és a települések között is. 2010 óta mintegy 1250 kilométer új kerékpáros útvonal fejlesztése történt meg az országban. 2014 és 2020 között összesen 200 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások hazai és uniós támogatásból.

A meglévő hálózat bővítésével belátható időn belül 6 ezer kilométer önálló kerékpáros létesítmény áll majd rendelkezésre Magyarországon. A teljes kerékpározható hálózat hossza 2030-ra megközelíti a 15 ezer kilométert - ismertetik a közleményben.

A minisztérium a pályázatok meghirdetésével törekszik arra, hogy a követendő példákat, bevált megoldásokat
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 11:21
Önkormányzat 2019 - Gurmai: a helyi igények szerint osszák el az uniós forrásokat!
Az ellenzéki politikus szerint a fejlődés záloga az lenne, ha az önkormányzatok közvetlenül pályázhatnának az uniós forrásokra, ellentétben a jelenlegi gyakorlattal, amikor "a Fidesz azt nézi, hogy melyik havernak játszható ki a pénz".

Az ellenzéki összefogás szükségességéről az MSZP-s politikus azt mondta, a Fidesz olyan politikai rendszert épít 2010 óta, amelyben a különböző világnézetű ellenzéki pártoknak szinte lehetetlen megerősödniük. Hozzátette: "mi, szocialisták túl vagyunk a sértődésen, ellenzéki partnereink pedig túl vannak a felesleges sértegetésen".

A Fidesz hatalma a legyőzhetetlenség mítoszára épül, ha azonban megtörik a varázs, az hatással lesz a választókra és Orbán Viktor "segédcsapataira" is - hangoztatta Gurmai Zita. A politikai küzdelemben "meg kell mutatnunk, hogy nemcsak igazunk, többségünk is van" - fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatón Katanics Sándor, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje programjából a veszprémiek lakhatási, szociális, közlekedési gondjainak
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 21:12
Süli: a növekvő energiaigény miatt szükség van a Paks II.-re
mert további megrendelésekre számít. Utalt arra, hogySzlovéniában és Csehországban is van szándék atomerőmű építésére, Lengyelországnak pedig hat atomerőműre lenne szüksége ahhoz, hogy a 2050-es klímacélokat teljesítse.

A politikus szólt arról is, hogy a Paks II. projekt négy megye számára nyújt fejlesztési lehetőséget. A térségben lakásokat kell bővíteni, iskolákat, óvodákat építeni, közműveket kell fejleszteni ahhoz, hogy összesen több ezer dolgozót ideiglenesen elhelyezzenek. Ehhez az önkormányzatok kapnak majd forrásokat - fűzte hozzá.

Közölte: az atomerőmű építésének kétéves csúcsidőszakában mintegy háromezer dolgozóra lesz szükség, akiknek részben elbontható, konténeres szállásokat, részben utólag fecskeházként, szolgálati lakásként hasznosítható épületeteket terveznek. Lesz lehetőség az 1970-es években, típusterv alapján épült, négyzet alapú családi házak - a "Kádár-kockák" - felújítására is a falusi családi otthonteremtési kedvezmény igénybe vételével - mondta.

"A kormányzat látja,
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 21:11
Önkormányzat 2019 - Borbély Lénárd: a kerületek minden korábbinál gyorsabban aszfaltozhatják földútjaikat
Útépítési Program első körében Csepel nyerte el a legnagyobb támogatást, mintegy másfél milliárd forintot, amit közel ugyanekkora mértékű önerővel egészített ki, hogy a felújított utak melletti járdaszakaszok, csatornabekötések és gépkocsibeállók is elkészüljenek. Csepelen a megpályázott 7,3 kilométerből több mint 4 kilométert építettek meg, és a fennmaradó szakaszok kivitelezése is zajlik - tette hozzá a polgármester.

Borbély Lénárd szerint ebből a programból is jól látszik, hogy azok az önkormányzatok tudnak valójában sikeresek lenni, amelyek összefognak a magyar kormánnyal. Budapesten mindez úgy igaz, hogy a kabinet, a fővárosi önkormányzat és a kerületek hármas összefogása vezethet sikerre - tette hozzá.

A XXI. kerület vezetője aláhúzta, Csepel számít a kormány további támogatására és a következő pályázatokon is indulni kíván, mivel saját erőből nem lenne képes ilyen ütemben elvégezni a földutak burkolását.

Borbély Lénárd a magyar kormány támogatása mellett Tarlós István
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 15:51
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Japán Tokyo Önkormányzat
megyerimihaly
2009. február 09. hétfő, 19:09
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Hirdessétek az evangélium
szilvia108
2009. július 22. szerda, 10:12
Heltai Jenő Ősz.jpg
liliana01
2019. szeptember 14. szombat, 13:32
Heltai Jenő öreg úr c ver
liliana01
2019. január 20. vasárnap, 19:16
Heltai A régi nők.jpg
menusgabor
2019. január 10. csütörtök, 22:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.