Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 14:55 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - LMP: az önkormányzatok is hirdessenek klímavészhelyzetet!
A politikus kifejtette, mindenkinek nyilvánvaló lehet, hogy a világban klímavészhelyzet van, amit az is mutat, hogy a sarkkörnél 35 Celsius fokot mértek, emellett az amazonasi őserdő és a tajga is ég. Budapesten mindez azt jelenti, fel kell készülni arra, hogy a hőmérséklet 5-10 Celsius fokkal emelkedni fog, ami az embereket megviseli, az utcákat élhetetlenné teszi - mondta

Heltai László kiemelte, erre a legjobb válasz, ha a városokba több fát ültetnek, növelik a zöldfelületek arányát, továbbá gondoskodnak a hirtelen lezúduló nagyobb csapadék elvezetéséről.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 14:02
Címkék: Heltai László, politikus kifejtette, világban klímavészhelyzet, amazonasi őserdő, hőmérséklet 5-10, embereket megviseli,
Kommentek
Programot hirdetett az ellenzéki polgármesterjelölt Győrben
megválasztása esetén egyik első intézkedése az lesz, hogy a Transparency International Magyarországgal átvizsgálják az önkormányzat és cégei által kötött szerződéseket, emellett rendeletbe foglalják a K-Monitor, a Transparency International Magyarország és az atlatszo.hu oldal által készített "Ez a minimum! - Az önkormányzatokban" című hatpontos átláthatósági javaslatot.

Olyan várost szeretnének - folytatta Pollreisz Balázs -, ahol tiszta a levegő, ezért egyebek mellett bejelentenék Győrben a klímavészhelyzetet és moratóriumot hirdetnének a zöldterületek csökkentésére. Sárás városrészben befejeznék a csatornahálózat építését a győri ivóvízbázis védelme érdekében, a két légszennyezettség-mérő állomás mellé még négyet telepítenének, a dízelüzemű városi buszokat környezetbarátabbra cserélnék - sorolta, és ígéretet tett arra is, hogy polgármesterként zöldrendszámos autót használna.

A közlekedési helyzet javítása érdekében olyan szolgáltató- vagy szolgáltatást megrendelő központot hoznának létre,
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 13:42
Karácsony Gergely: nem retorikai fogás a klímavészhelyzet kihirdetése Budapesten
követően mit is kell majd tenni.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon közzétett bejegyzésében a köztársasági elnök szavaira reagálva hangsúlyozta: nem retorikai fogás volt a klímavészhelyzet kihirdetése Budapesten, és furcsának tartja a - mint fogalmazott - "magát a zöld ügyek élharcosaként láttatni igyekvő államfő" megközelítését.

Hozzátette: jelenleg több mint 1250 szervezet - kormányok, városok, egyetemek, civil szervezetek és például az Európai Parlament - hirdetett klímavészhelyzetet, ezek a döntések pedig már több mint 800 millió embert érintenek a világban.

"Büszke vagyok arra, hogy sok év semmittevés után Budapest is beállt végre a sorba az új Fővárosi Közgyűlés döntése alapján" - írta, megjegyezve, a klímaváltozás súlyosan érinti a nagyvárosokat, köztük Budapestet is.

Karácsony Gergely szerint nagy hiba bagatellizálni az ügyet, "amikor a fővárosi önkormányzat a klímavészhelyzet kihirdetésével nyíltan deklarálja elkötelezettségét a klímavédelem iránt, ami egyaránt
velemenyezd, 2020. január 05. vasárnap, 14:11
Áder János: nincs jobboldali vagy baloldali klímaváltozás
nem egy kormányzati vagy önkormányzati ciklus időszakára jelentenek feladatot helyi vagy országos ügyekkel foglalkozó politikusoknak, hanem ciklusokon túlnyúló, a következő generációk jövőjét alapvetően meghatározó kérdésekről van szó, amelyeknek "mindannyian érintettjei vagyunk".

Miért ne lehetne közmegegyezés, nemzeti minimum, konszenzus, hogy ebben a kérdésben értsünk egyet és közösen dolgozzunk? - tette fel a kérdést az államfő.

A főváros új ellenzéki vezetése által kihirdetett klímavészhelyzetet egy deklarációnak nevezte. Önmagában deklarálni, hogy klímavészhelyzet van, nem több, mint politikai retorikai fogás - értékelt Áder János. Rámutatott: amikor vészhelyzet van - például most Ausztráliában a tűzvészek miatt -, akkor evakuálják az embereket és rendkívüli intézkedéseket kell bevezetni, ám Budapesten ilyen nem történt. Az új budapesti városvezetés arról döntött, hogy majd elkészül két tanulmány, amelyekben megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a vészhelyzet idején és a vészhelyzetet
velemenyezd, 2020. január 05. vasárnap, 07:40
Az LMP jövőre elkezdi a felkészülést a 2022-es fordulatra
foglalkozik.

Az LMP a fenntartható fejlődést tekinti célnak - hangsúlyozta -, ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány szétszakította a társadalmat kevés gazdagra és egyre több szegényre. Szintén elfogadhatatlan a természetet kizsigerelő gazdasági növekedés hajszolása. Szerinte a kormány környezetpolitikája a semmibe vezet, hiszen a tőke és a nagyberuházások, valamint a saját oligarcháik "vihetnek mindent".

Hangsúlyozta: az LMP számos önkormányzati képviselője érte el, hogy településén klímavészhelyzetet hirdessenek, a párt pedig továbbira is követelni fogja annak országos kihirdetését is, annak ellenére, hogy a kormány egyszer már lesöpörte a javaslatot.

Kendernay János arra mutatott rá, hogy Európa más országaiban a "zöld hullám" akár kormányzati szinten is jelen van, és az Európai Bizottság is úgynevezett zöld megállapodást szorgalmaz.

A téma az idei, két magyarországi választáson is nagy teret kapott, és Budapest új polgármestere számára is fontos a kérdés. A kormány mégis
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 11:21
Ellenzék: ki kell hirdetni a klímavészhelyzetet
hogy a kormánypártok valóban érdemi vitát akarnak folytatni a klímaváltozásról, vagy csak a nemzetközi partnereknek akarják mutatni, hogy fellépnek a klímaváltozás ellen - fogalmazott.

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy lakosságarányosan számolva Kína után Magyarországon a legrosszabb a levegő. Hozzátette, a légszennyezettség miatt évente 13 ezer ember hal meg Magyarországon. Hangsúlyozta: az ellenzéknek egységes abban, hogy a kormánynak ki kell hirdetnie a klímavészhelyzetet.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese azt mondta, örömmel látják, hogy a Fidesz is megértette, a klímaváltozás ügyében az utolsó pillanatban vagyunk. Ha nem változtatunk, akkor nem lesz olyan jövő, amit meg lehetne élni - fogalmazott. Azzal érvelt: mivel a klímaváltozás elleni fellépés az élet szinte minden területét érinti, a döntéseket csak a legszélesebb társadalmi egyeztetés után lehet meghozni. Emiatt felszólította a kormányt, hogy indítson társadalmi vitát a klímastratégiáról, majd
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 14:22
Éghajlatváltozási vészhelyzetet hirdetett az Európai Parlament
Az állásfoglalás szerint az EP-képviselők azt várják az Európai Bizottságtól, hogy minden jogalkotási és költségvetési javaslata álljon összhangban azzal a céllal, hogy a globális felmelegedés ne haladja meg a másfél Celsius-fokot. A vészhelyzet az EP szerint Európában és világszerte egyaránt fennáll.

Egy másik klímavédelmi állásfoglalásban az EP arra szólította fel az uniós bizottságot, hogy az ENSZ éghajlatváltozási konferenciája számára nyújtson be olyan stratégiát, amely alkalmas arra, hogy "a lehető leghamarabb, de legkésőbb 2050-re" megvalósuljon az "éghajlat-semlegesség". A képviselők az Európai Bizottság új testületének elnökét, Ursula von der Leyent arra kérték, hogy ez a program tartalmazza azt a célértéket, miszerint 2030-ig 55 százalékos kibocsátáscsökkenést kívánnak elérni.

A képviselők szerint a légi közlekedés és a hajózás jelenlegi kibocsátáscsökkentési céljai a szükségesnél kevésbé ambiciózusak. Minden országnak bele kell számolnia nemzeti tervébe a nemzetközi légi
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:42
Krónika 1. rész (napirend előtt: gyásznap, mentelmi ügy, Fővárosi Közgyűlés)
klán, amelyik egyszer már majdnem térdre kényszerítette az országot".Párbeszéd: kedden vége lesz a főváros elnyomásának

Szabó Tímea (Párbeszéd) elmondta, hogy kedden tartja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés, amellyel hivatalosan is vége lesz Budapest kilenc éve tartó "elnyomásának". A közgyűlés olyan fontos határozatokkal kezdi meg munkáját, amelyek megmutatják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester egy emberséges és élhető jövőt kínál a budapestieknek - mondta, hozzátéve: klímavészhelyzetet hirdetnek, megtiltják a rabszolgatörvény alkalmazását a fővárosi intézményekben, megkezdik az egészségügy fejlesztését, a Római-parton nem lesz mobilgát. Az ellenzéki egység nem fog szétesni, meg fogják oldani az esetleges nézeteltéréseket, hogy 2022-ben leválthassák a kormányt - ígérte.

Dömötör Csaba szerint az elmúlt napok mutatják, mire lehet számítani az ellenzéktől: Zuglóban és Óbudán is az volt az első, hogy megpróbálták megkerülni a képviselő-testület az ingatlaneladásoknál. "Annyira 2006!"
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 15:21
LMP: a kormány hozza nyilvánosságra a klímaváltozás elleni programot!
Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának nyitónapján bejelentette, hogy a magyar gazdaság 2050-re elérheti a karbonsemlegességet. A miniszterelnök elmondta: a kormány már be is jelentette az uniónak, hogy a program forrásigénye mintegy 50 ezer 200 milliárd forint - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Úgy fogalmazott: az LMP kétkedve fogadja a miniszterelnök szavait, mert Orbán Viktor eddig "a német autóipar és a lengyel szénipar érdekeit képviselte Brüsszelben" a magyar emberek érdekei helyett. A kormány szénhidrogénmezők és szénbányák feltárását tervezi, és nem támogatja a megújuló energiaforrásokat - fűzte hozzá, jelezve: a kabinet a megújuló energiaforrások helyett a "veszélyes, kockázatos" Paks 2-t akarja megépíteni, ami az évszázad legdrágább beruházása lesz.

A politikus közölte, írásban megkérte a miniszterelnököt, hogy tanulmányozza az LMP klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló javaslatát
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:46
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
Hirdessétek az evangélium
szilvia108
2009. július 22. szerda, 10:12
Heltai Jenő Ősz.jpg
liliana01
2019. szeptember 14. szombat, 13:32
Heltai Jenő öreg úr c ver
liliana01
2019. január 20. vasárnap, 19:16
Heltai A régi nők.jpg
menusgabor
2019. január 10. csütörtök, 22:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.