Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 12:13 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Paktum miatti "tudatlanság"- "félismeretek" felelőtlensége
Boross Péter a Paktumról:

"... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

Köszönöm a visszaemlékezőnek és az Magyar Demokrata Fórum 2003. decemberi, 5. számában megjelenő mondatot! Ez az egy mondat adott magyarázatot az elmúlt 25 év érthetetlen történésre!
http://furaila.xfree.hu/212714

Például:

1.) E sorokat olvasva jöttem arra rá, hogy - amikor 1996-ban elhatároztam, hogy "megtanítom" szüleim korosztályát (akik a II. világháború előtt serdültek ifjúvá) az Igazságra emlékezni - miért végződött ezen törekvésem teljes kudarccal.
Először azt hittem, hogy olyan hosszú idő telt el a hazugságok jegyében, hogy már nem is emlékeznek másra! Most már tudom, hogy ez csak részben igaz, mert annak a bizonyos paktumnak az volt az üzenete szüleim és nemzedékük számára, hogy:
MÉG NEM JÖTT EL AZ IGAZMONDÁS IDEJE!

2.) Ebből az egy mondatból értettem meg azt is, hogy miért végződött a politikai ténykedésem is kudarccal.
Történt ugyanis, hogy a "rendszerváltozás" kezdetekor azt hittem, hogy eljött végre az én időm és beleártottam magam a politikai életbe.
Végig kampányoltam
- az 1994-es választásokat, mint KDNP-s "pártkatona";
- majd 1996-ban jelentkeztem az MDF helyi szervezeténél, hogy segíthessek.
Azt mondták: - lépjen be, akkor többet tehet közös ügyünkért, a "magyarság sorsának jobbításáért".

Beléptem, mert nem szerettem volna kevesebbet elérni, mint (amit mindig is):
2.1.) sorstársaim ERKÖLCSI REHABILITÁCIÓJÁT és annak NYILVÁNOSSÁGÁT; valamint
2.2.) a (rendszer)váltáshoz szükséges ESZKÖZÖK (ismeretek, induló tőke...) elérhetőségét!

Végig kampányoltam az 1998-as, a 2002-es 2006-os választásokat: irodai ügyelet, cédulagyűjtés (még a Fidesznek is a Ferencvárosban).
Ott voltam a szavazatszámláló bizottságokban is és majd belehaltam abba, hogy mennyire magamra maradtam a kádári időkben összeszokott társaságban!
Még, ha észre is vettem volna, hogy hogyan csalnak, sem tehettem volna semmit, mert még a MIÉP-es társam sem állt szóba velem!

A kampányban újságcikkeket írtam éjszakánként, majd esszéket, szociográfiákat, novellákat, regényt.

Előadásokra készültem a református gyülekezet női körében...

Két marékkal szórtam (gondolat)"gyöngyeimet", úgy, hogy egy fillért nem kaptam senkitől cserébe, miközben csak úgy röpködtek körülöttem a százezrek!
Örültem, hogy csinálhattam, csak az bántott, hogy: senki nem hallgatott rám(!), hogy senki nem állt szóba velem!

Pedig nem akartam más lenni, mint olyan EMBER, aki "a másik emberrel beszél..."
(Az idézőjeles mondatrész példaképemtől, Albert Schweitzertől való. Ő mondta a hirosimai atomtámadás után, hogy:
"Egész életemben igyekeztem tartózkodni attól, hogy társadalmi kérdésekről nyilatkozzam... egyáltalán nem azért, mert nem érdekeltek a nemzetközi események vagy a politika. Nagyon is érdekelnek, és igen aggódom miattuk. Egyszerűen úgy éreztem, hogy a külvilághoz való viszonyomnak közvetlenül teológiai, filozófiai és zenei munkásságomból és gondolkodásomból kell kinőnie. Inkább az egész emberiség problémáit igyekeztem megközelíteni, semmint belebonyolódni az egyik vagy másik csoport ellentmondásaiba. Ember akartam lenni, aki a másik emberrel beszél.")

A 2006-os választások "eredménye" után rájöttem, hogy az én esetem nem egyedi, hanem egy nagyon fontos, a vágott-virág-sorssal, az 1945 után születettekkel összefüggő történelmi- magyar jelenség.

Ugyanis:

1.) Ők úgy élik meg hovatartozásukat, történelmüket, hogy nem ismerik családi őseik történetét, történelmét!
Előlük a bolsevik, majd a szocialistának hazudott hatalom eltitkolta, hogy
- a nagyapa, dédapa, vagy ükapa milyen hősiesen harcolt hazája érdekeiért az első világháborúban!
- Arról sem tudhatott senki, hogyan hurcolták el rokonait a SZU-ba málenkíj robotra, amit - ha túlélt a szegény rokon, még - titkolni is kellett, nemhogy nyilvánossá tenni szörnyű szenvedéseit!
- Sőt, még arról sem tudhatott a szerencsétlen utód, hogy miért kellett a "láthatatlan" "skarlát-betűt" viselnei az 1956-os forradalmi mártír rokonaik miatt!
- Arról sem tudhatott, tudhattunk, hogy nemzetünk testéből miért szakítottak ki országrésznyi darabokat és az ott élő honfitársaiknak miért kellett egyik napról a másikra, “idegen betolakodóvá" válni saját szülőföldjén!

2.) El kellene érni, hogy ezek az egyéni sorsok megismerhetők legyenek a családokban! Tudatosítani kellene, hogy az egyéni sorsok, történetek, maga a történelem - a család történelme! Hazánk történelme, viszont a családi történelmek összessége!

3.) Jó, hogy van Terrorháza Múzeum, de az ott látottak, a fiatalabbak számára - úgymond: "lógnak a levegőben".
Miért?
Azért, mert az oda látogató ifjú honpolgárnak fogalma sincs arról, hogy saját családján belül kije-kije hogyan élte túl, vagy halt bele az egyik, vagy a másik terrorizmusba! Addig, bizony ezek az ismeretek - borzalmasságuk miatt - csak még jobban elidegenítik utódainkat saját, családi történelmüktől! Azt a hamis illúziót kelti bennük, hogy: "NEKEM EHHEZ NINCS KÖZÖM!".

4.) Ha mindenki tudná, hogy apjában, nagyapjában akkora félelem, szorongás alakult ki a szocializmusnak hazudott társadalomban, hogy kárpótláskor nem merte kárpótoltatni magát, nehogy kiderüljön, hogy annak idején, az 1945 előtti időkre vonatkozóan hazudta a nincstelen zsellérséget és a munkásosztályhoz való tartozását. Ha tudná az igazat, akkor azt is tudni vélné, hogy ezek a családi vagyonok azután másodszor is azok kezébe kerültek, akik már egyszer - 1945 után - elvették, kisajátították, elrabolták a családjától!

5.) Nemhogy csökkenteni kellene a történelem órákat, hanem egyenesen az ösztönzők sokaságát kellene kitalálni, hogy az utánunk születettekben, a jövő nemzedékének képviselőiben felébredjen a vágy a családi múlt, a családi történelem megismerésére! Alapvető igény kellene, hogy legyen - most, a génkutatások óriási eredményeinek elérésekor, különösképpen - saját, genealógiai múltunk ismerete! Egyszerűbben fogalmazva: szükségesnek tartom, hogy mindenki képes legyen - felnőtt korára, legalább dédszülőkig visszamenőleg - a saját családfáját megrajzolni!
Még egyszerűbben fogalmazva: jó lenne tudni, hogy ki fia- borja is az ember valójában!

6.) A "tudás" birtokában aztán nem élhetnénk "csak úgy" felelőtlenül bele a világba, mert a múlt ismerete meghatározó módon kihat a jelenre!
Kit arra, ösztönözhet, hogy
- ősei hibáiból okulva alakítsa ki családi életprogramját, életstratégiáját
- kit arra, hogy méltó utódja lehessen elődeinek!

7.) Ebből következik, hogy csakis ennek megvalósulásakor leszünk igazán alkalmasak arra, hogy - a "tudás" birtokában - felelősséggel tudnának/tudnánk v á l a s z - t a n i!

*

Végezetül, azért is érintett különösképpen fájdalmasan a levelem elején idézett mondat, mert a "tudatlanság" és a "félismeret" úgy szerepel benne, mint olyan tényezők, amelyek kizárják egész nemzedékemet - a vágott-virág- gyökértelen nemzedéket - a felelősségteljes döntésképességből !

Ugyanis, nemcsak szüleink korosztályának jelentett üzenetet az a bizonyos "p a k t u m", hanem az előző rendszer "kompetenseinek" is! Mert, részben illegalitásba vonulva - továbbra is (vissza)élhetnek az előzőleg elraktározott információk és "tudás" adta előnyeikkel!
Ők azok, akik nálunknál is jobban tudják, hogy ki az, akit el "kell" lehetetleníteni, aki elől el "kell" venni minden lehetőséget!

Csakhogy, én ebbe nem tudtam beletörődni és magánkutatásba fogtam. Tartoztam vele magamnak, de legfőképpen - az utókornak.

Kutakodásom eredményeként született

- a Tudósítás Magyarországról... című szociográfiám, mellyel pályáztam a Magyar Írószövetségnél és egy középdíjat http://furaila.xfree.hu/55534 nyertem 1998-ban.
A megjelentetését nem győztem kivárni és - egy magát ingyensséggel - hirdető kiadónál megjelentettem, Matriota Milona álnéven. Azonban olyan árat állapított meg a kiadó, ami miatt - meg más praktikák miatt - sem lehetséges a forgalmazása...

2003-ban pályáztam őseim városában, Kunszentmiklóson megjelenő helytörténeti- néprajzi pályázaton egy néprajzi leírással, amivel szintén sikerült díjat nyerni. Azonban ez is agyon lett hallgatva, nemhogy megjelentetve!
Amikor megnyitottam 2006-ban az ingyenes TVN-es furaila blogomat, akkor az elsők között bemásoltam ide:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=458&n=furaila&blog
A hozzá tartozó képeket, pedig ide:
http://furaila.xfree.hu/33600

2013-ban saját költségemen megjelentettem egy 500 oldalas kötetben, az összes olyan írásomat, amelyikkel 2005-2006-2007-ben fórumoztam Orbán Viktor Vendégkönyvében. Az ezekre kapott kommenetek közlésével és az akkori magán- illetve társadalmi történések leírásával, dokumentumokkal teletűzdelt könyvet azonban máglyán fogom elégetni nyílvánosan. Mert még mindig veszélyeztetném ezzel az őszinte írással utódaim életét...

Megírtam egy családregényben TIBORCA TÖRTÉNETÉT, amit megjelentettem folytatásokban a furaila TVN-es blogomban. Majd, amikor magukra ismertek rokonaim, a reklamálásukra és fenyegetésükre töröltem a blogomból. Pár fontosabb részletet meghagytam, csakhogy Matriota Milona álnéven írtam alá.


Sajnos, senki nem hajlandó (még mindig) a nagyobb családból (sem) beszélni az elmúlt hatvan év történéseiről!
Pontosabban, az évtizedek alatt betanult hazugságokat szajkózza mindenki!

Bóna Mária Ilona
furaila, 2015. március 19. csütörtök, 15:59
Címkék: Boross Péter, Magyar Demokrata Fórum, Albert Schweitzertől, Terrorháza Múzeum, Tudósítás Magyarországról, Magyar Írószövetségnél,
Kommentek
Évközi 24. vasárnap 09.15
példabeszédet és tanítást, amely Isten irgalmasságát, megbocsátását, az emberek felé kiáradó könyörületét mutatja be. Lukács művének 15. fejezetében három csodálatos példabeszédet találunk, amelyek összekapcsolódnak, mindhárom témája az isteni irgalmasság. Ezt a három hasonlatot olvassuk a mai evangéliumban.
Az első történetben az elveszett bárány a bűnös embert jelképezi. A nyáj pásztora otthagyja a kilencvenkilenc másik bárányt, elindul, hogy megkeresse az egyetlen elveszettet. Tévedés volna felelőtlenséget látni cselekedetében amiatt, hogy egy időre elhagyja a nyájat. Valójában arról van szó, hogy felelősséget érez minden egyes rábízott bárány iránt, ezért nem akarja, hogy egy is elvesszen. Az irgalmas Isten ehhez hasonlóan indul el, hogy megkeresse a bűnösöket és visszavezesse őket szeretetközösségébe.
A második történet mondanivalója ugyanez. Ebben az elveszett pénz jelképezi a bűnösöket. Ahogyan az asszony számára valamennyi pénzdarab fontos, ugyanúgy Isten számára minden ember fontos,
maroka, 2019. szeptember 15. vasárnap, 08:41
Szerb katonai küldöttséget fordítottak vissza a határról horvát határőrök
Nikola Milina horvát rendőrfőkapitány a sajtónak nyilatkozva azt állította, csak azután derült ki, hogy katonákról van szó, miután a gépjárműben megtalálták az egyenruhákat.

"Nem kaptunk előzetes bejelentést az érkezésükről, és a horvát határvédelmi törvények szerint nem teljesítették egy másik országba való belépés feltételeit" - mondta, majd hozzátette: a látogatást be kell jelenteni, erre megvannak a megfelelő előírások.

A szerb védelmi minisztérium ugyanakkor az ellenkezőjét állítja. Mint mondták, a gépjárműben 11 ember tartózkodott, a katonai akadémia parancsnoka és tiszti iskolások, akik Jasenovacra indultak a második világháború mártírjainak szentelt megemlékezésre. Állításuk szerint érkezésüket hivatalos úton bejelentették, beleértve a katonai egyenruhák bevitelét is, amely szerintük "teljesen megengedett a szolgálati szabályzat értelmében".

Az incidensre Aleksandar Vucic szerb elnök is reagált.

"Megértem, hogy a horvátok nem akarnak emlékezni saját második világháborús
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 20:22
INF-szerződés - Petrícek: Oroszország felelőtlensége miatt szűnt meg az INF-szerződés
A cseh diplomácia irányítója szerint az INF-szerződés több mint 30 éves keresztül biztosította Európa és benne Csehország "magasabb szintű biztonságát". Csehország támogatja az új szerződés megkötésére irányuló igyekezetet, esetleg a kétoldalúnál szélesebb formátumban is - tette hozzá a miniszter.

Az Egyesült Államok fél éve jelentette be, hogy kilép a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződésből, mert Moszkva megsérti azt. A NATO pénteki nyilatkozatában szintén kizárólag Oroszországot tette felelőssé a szerződés hatályának megszűnéséért. Moszkva az amerikai állítást és a bírálatokat is határozottan visszautasította.

"Sajnálom, hogy Oroszország felelőtlen hozzáállása következtében ma (pénteken) megszűnt az INF-szerződés. Aktívan támogatjuk az igyekezetet egy újabb szerződés létrehozására, akár szélesebb formátumban is," -írta a Twitteren Tomás Petrícek.
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 16:12
Titkos határok
,,A kapcsolati félelmek miatt próbálunk fenntartani titkos határokat. Passzívan és csendesen visszavonulunk, ahelyett, hogy őszintén nemet mondanánk. Titkon neheztelünk valakire, ahelyett, hogy nyíltan kimondanánk: haragszunk, mert megbántott minket. Gyakran titokban hordozzuk a mások felelőtlensége okozta fájdalmat, ahelyett, hogy szembesítenénk őket viselkedésük következményeivel - olyan visszajelzést adva ezzel, ami a javukra válhatna."

-Henry Cloud és John Townsend-
kalmanpiroska, 2019. június 04. kedd, 20:09
Farkas Örs: a zuglóiak öt éve isszák a levét Karácsony Gergely felelőtlenségének
Az elemző Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármester, főpolgármester-jelölt politikáját értékelve azt mondta, a 90-es években tapasztalt - hitelből élő, a saját ingatlanvagyonát elherdáló, a költségvetési fegyelmet be nem tartó - fővárosvezetés köszön vissza Zuglóban.

Emlékeztetett, az önkormányzat tavaly decemberi bizottsági ülésen a politikus jegyzője úgy fogalmazott: Zugló valójában hitelből él. A testületi ülésen a költségvetésről tárgyaltak, azonban a jegyző nem jelent meg az ülésen, ahol elfogadták azt.

Az elemző úgy véli, hogy ez nem véletlen, hiszen korábban úgy fogalmazott, hogy Zuglónak csaknem 2 milliárd forinttal tartoznak helyiség- és lakásbérleti díjakkal, amit az önkormányzat képtelen behajtani, tehát az önkormányzat nem tud fegyelmet tartani ezen a területen. A bevételek hiányát pedig ingatlaneladásokkal kompenzálják - jegyezte meg Farkas Örs.
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 10:41
Fidesz: a mai vita az EP-ben a Soros-féle bevándorláspárti politikusok kampányeseménye
sikerüljön - jelentette ki.

Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén a képviselők egyebek mellett vitáznak a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről és értékelik a 7. cikk szerinti eljárás megindítása óta eltelt időszak fejleményeit.

Hidvéghi Balázst kérdezték a Szicília partjainál veszteglő, holland felségjelű, de egy német civil szervezet tulajdonában álló Sea Watch 3 nevű mentőhajóról. A politikus szerint Németország és Hollandia viselkedése az álszentséget és felelőtlenséget mutatja, mert bár számtalan alkalommal kiálltak a migráció mellett, most, hogy itt vannak a migránsok, mégsem akarnak kaput nyitni és befogadni őket. Mint mondta, ezért lényeges az európai emberek érdekével ellentétes, az egész EU-t veszélybe sodró bevándorláspárti politika megállítása.

Kérdésre válaszolva kiemelte: a migráció olyan új kihívás Európában, amiről nem döntöttek az emberek. A jelenlegi bizottság és parlament nem rendelkezik felhatalmazással arra, hogy jogaikkal visszaélve, a
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 12:42
Becsapás
történik.
Számos esetben 'a bűnöst bátorítják', mert azt sugallják, hogy nincs szükségük a bűnbánatra. Isten áldását és kegyelmét ígérik azoknak az embereknek, akik különben szándékos engedetlenségük vagy nem bűnbánó szívük miatt nem jogosultak arra. Tanításaik segítenek az embereknek abban, hogy elfogadhatóvá tegyék...

*a dühöt (,,valós érzéseid egészséges kifejeződését");
*az önzést (,,korlátokat kell felállítanod a követelőző emberek és magad közé");
*a felelőtlenséget (,,azért vagy képtelen megfelelő módon működni, mert mások mélyen megsebeztek");
*a hűtlenséget (,,szabadon elválhatsz a párodtól, és házasságot köthetsz valaki mással, hiszen Isten a második esély Istene").

Ugyanakkor 'fájdalmat okoznak az igaz embernek', vagy bűntudatot, mert ...

*személyes felelősséget vállalnak (,,mástól függsz");
*szolgáló szívük van (,,nem szabadna hagynod, hogy mások
kalmanpiroska, 2019. január 12. szombat, 13:02
Áder: civilizációnk jövőjét fenyegeti a klímaváltozás
Az államfő nyitóbeszédében arra kérte a rendezvényre érkező tudósokat, kíméletlen őszinteséggel fogalmazzák meg a klímaváltozásról szerzett ismereteiket, hogy azok megkerülhetetlenek legyenek a gazdasági élet szereplőinek és a politikai döntéshozóknak.

Kiemelte, a tudósok felelőssége, hogy az embereket és a politikai közösségeket is szembesítsék cselekedeteik következményeivel, továbbá újra és újra figyelmeztessenek arra, "minél inkább halogatjuk döntéseinket, annál radikálisabb fordulatra lesz majd szükség később".

Áder János szerint az előző évtizedek felelőtlenségének következményeire ez a nyár még drámaibban figyelmeztetett, mint az eddigiek. Erdőtüzek Svédországtól Görögországon át Kanadáig, súlyos aszálykárok Európa számos országában, emberek millióinak szenvedést okozó árvizek Ázsiában több helyütt - sorolta az államfő.

Hangsúlyozta, mindezt nem lehet váratlannak nevezni, hiszen 200 éve ismert jelenség az üvegházhatás; 120 éve ismert, miként hat a légkör széndioxid-arányának
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 10:31
Képek, videók
Felelotlenseg.jpg
menusgabor
2016. november 28. hétfő, 22:11
felelőtlenség dem.jpg
sarkadykati
2012. november 29. csütörtök, 07:49
felelőtlenség dem.jpg
snbela44
2012. november 29. csütörtök, 04:52
Ez inkább felelötlenség,h
farkas1945
2012. október 18. csütörtök, 12:57
felelőtlenség
molcso
2008. október 26. vasárnap, 19:12
Tudatlanság-félismeret ek
furaila
2014. június 20. péntek, 05:11
tudatlanság
bbbarbara
2015. január 18. vasárnap, 19:58
Tudatlanságból elkövetett
sacimama
2014. október 28. kedd, 10:47
Tudás és a tudatlanság2.j
alexa3332
2010. november 27. szombat, 14:44
Tudás és a tudatlanság.pn
alexa3332
2010. november 27. szombat, 14:44
Boross Péter.jpg
agica2004
2011. február 25. péntek, 14:17
Templomos szoci.demokratá
furaila
2016. november 08. kedd, 14:09
Demokrata információ.jpg
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:18
MTV demokrata szempont
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.