Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 18:49 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Paktum miatti "tudatlanság"- "félismeretek" felelőtlensége
Boross Péter a Paktumról:

"... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

Köszönöm a visszaemlékezőnek és az Magyar Demokrata Fórum 2003. decemberi, 5. számában megjelenő mondatot! Ez az egy mondat adott magyarázatot az elmúlt 25 év érthetetlen történésre!
http://furaila.xfree.hu/212714

Például:

1.) E sorokat olvasva jöttem arra rá, hogy - amikor 1996-ban elhatároztam, hogy "megtanítom" szüleim korosztályát (akik a II. világháború előtt serdültek ifjúvá) az Igazságra emlékezni - miért végződött ezen törekvésem teljes kudarccal.
Először azt hittem, hogy olyan hosszú idő telt el a hazugságok jegyében, hogy már nem is emlékeznek másra! Most már tudom, hogy ez csak részben igaz, mert annak a bizonyos paktumnak az volt az üzenete szüleim és nemzedékük számára, hogy:
MÉG NEM JÖTT EL AZ IGAZMONDÁS IDEJE!

2.) Ebből az egy mondatból értettem meg azt is, hogy miért végződött a politikai ténykedésem is kudarccal.
Történt ugyanis, hogy a "rendszerváltozás" kezdetekor azt hittem, hogy eljött végre az én időm és beleártottam magam a politikai életbe.
Végig kampányoltam
- az 1994-es választásokat, mint KDNP-s "pártkatona";
- majd 1996-ban jelentkeztem az MDF helyi szervezeténél, hogy segíthessek.
Azt mondták: - lépjen be, akkor többet tehet közös ügyünkért, a "magyarság sorsának jobbításáért".

Beléptem, mert nem szerettem volna kevesebbet elérni, mint (amit mindig is):
2.1.) sorstársaim ERKÖLCSI REHABILITÁCIÓJÁT és annak NYILVÁNOSSÁGÁT; valamint
2.2.) a (rendszer)váltáshoz szükséges ESZKÖZÖK (ismeretek, induló tőke...) elérhetőségét!

Végig kampányoltam az 1998-as, a 2002-es 2006-os választásokat: irodai ügyelet, cédulagyűjtés (még a Fidesznek is a Ferencvárosban).
Ott voltam a szavazatszámláló bizottságokban is és majd belehaltam abba, hogy mennyire magamra maradtam a kádári időkben összeszokott társaságban!
Még, ha észre is vettem volna, hogy hogyan csalnak, sem tehettem volna semmit, mert még a MIÉP-es társam sem állt szóba velem!

A kampányban újságcikkeket írtam éjszakánként, majd esszéket, szociográfiákat, novellákat, regényt.

Előadásokra készültem a református gyülekezet női körében...

Két marékkal szórtam (gondolat)"gyöngyeimet", úgy, hogy egy fillért nem kaptam senkitől cserébe, miközben csak úgy röpködtek körülöttem a százezrek!
Örültem, hogy csinálhattam, csak az bántott, hogy: senki nem hallgatott rám(!), hogy senki nem állt szóba velem!

Pedig nem akartam más lenni, mint olyan EMBER, aki "a másik emberrel beszél..."
(Az idézőjeles mondatrész példaképemtől, Albert Schweitzertől való. Ő mondta a hirosimai atomtámadás után, hogy:
"Egész életemben igyekeztem tartózkodni attól, hogy társadalmi kérdésekről nyilatkozzam... egyáltalán nem azért, mert nem érdekeltek a nemzetközi események vagy a politika. Nagyon is érdekelnek, és igen aggódom miattuk. Egyszerűen úgy éreztem, hogy a külvilághoz való viszonyomnak közvetlenül teológiai, filozófiai és zenei munkásságomból és gondolkodásomból kell kinőnie. Inkább az egész emberiség problémáit igyekeztem megközelíteni, semmint belebonyolódni az egyik vagy másik csoport ellentmondásaiba. Ember akartam lenni, aki a másik emberrel beszél.")

A 2006-os választások "eredménye" után rájöttem, hogy az én esetem nem egyedi, hanem egy nagyon fontos, a vágott-virág-sorssal, az 1945 után születettekkel összefüggő történelmi- magyar jelenség.

Ugyanis:

1.) Ők úgy élik meg hovatartozásukat, történelmüket, hogy nem ismerik családi őseik történetét, történelmét!
Előlük a bolsevik, majd a szocialistának hazudott hatalom eltitkolta, hogy
- a nagyapa, dédapa, vagy ükapa milyen hősiesen harcolt hazája érdekeiért az első világháborúban!
- Arról sem tudhatott senki, hogyan hurcolták el rokonait a SZU-ba málenkíj robotra, amit - ha túlélt a szegény rokon, még - titkolni is kellett, nemhogy nyilvánossá tenni szörnyű szenvedéseit!
- Sőt, még arról sem tudhatott a szerencsétlen utód, hogy miért kellett a "láthatatlan" "skarlát-betűt" viselnei az 1956-os forradalmi mártír rokonaik miatt!
- Arról sem tudhatott, tudhattunk, hogy nemzetünk testéből miért szakítottak ki országrésznyi darabokat és az ott élő honfitársaiknak miért kellett egyik napról a másikra, “idegen betolakodóvá" válni saját szülőföldjén!

2.) El kellene érni, hogy ezek az egyéni sorsok megismerhetők legyenek a családokban! Tudatosítani kellene, hogy az egyéni sorsok, történetek, maga a történelem - a család történelme! Hazánk történelme, viszont a családi történelmek összessége!

3.) Jó, hogy van Terrorháza Múzeum, de az ott látottak, a fiatalabbak számára - úgymond: "lógnak a levegőben".
Miért?
Azért, mert az oda látogató ifjú honpolgárnak fogalma sincs arról, hogy saját családján belül kije-kije hogyan élte túl, vagy halt bele az egyik, vagy a másik terrorizmusba! Addig, bizony ezek az ismeretek - borzalmasságuk miatt - csak még jobban elidegenítik utódainkat saját, családi történelmüktől! Azt a hamis illúziót kelti bennük, hogy: "NEKEM EHHEZ NINCS KÖZÖM!".

4.) Ha mindenki tudná, hogy apjában, nagyapjában akkora félelem, szorongás alakult ki a szocializmusnak hazudott társadalomban, hogy kárpótláskor nem merte kárpótoltatni magát, nehogy kiderüljön, hogy annak idején, az 1945 előtti időkre vonatkozóan hazudta a nincstelen zsellérséget és a munkásosztályhoz való tartozását. Ha tudná az igazat, akkor azt is tudni vélné, hogy ezek a családi vagyonok azután másodszor is azok kezébe kerültek, akik már egyszer - 1945 után - elvették, kisajátították, elrabolták a családjától!

5.) Nemhogy csökkenteni kellene a történelem órákat, hanem egyenesen az ösztönzők sokaságát kellene kitalálni, hogy az utánunk születettekben, a jövő nemzedékének képviselőiben felébredjen a vágy a családi múlt, a családi történelem megismerésére! Alapvető igény kellene, hogy legyen - most, a génkutatások óriási eredményeinek elérésekor, különösképpen - saját, genealógiai múltunk ismerete! Egyszerűbben fogalmazva: szükségesnek tartom, hogy mindenki képes legyen - felnőtt korára, legalább dédszülőkig visszamenőleg - a saját családfáját megrajzolni!
Még egyszerűbben fogalmazva: jó lenne tudni, hogy ki fia- borja is az ember valójában!

6.) A "tudás" birtokában aztán nem élhetnénk "csak úgy" felelőtlenül bele a világba, mert a múlt ismerete meghatározó módon kihat a jelenre!
Kit arra, ösztönözhet, hogy
- ősei hibáiból okulva alakítsa ki családi életprogramját, életstratégiáját
- kit arra, hogy méltó utódja lehessen elődeinek!

7.) Ebből következik, hogy csakis ennek megvalósulásakor leszünk igazán alkalmasak arra, hogy - a "tudás" birtokában - felelősséggel tudnának/tudnánk v á l a s z - t a n i!

*

Végezetül, azért is érintett különösképpen fájdalmasan a levelem elején idézett mondat, mert a "tudatlanság" és a "félismeret" úgy szerepel benne, mint olyan tényezők, amelyek kizárják egész nemzedékemet - a vágott-virág- gyökértelen nemzedéket - a felelősségteljes döntésképességből !

Ugyanis, nemcsak szüleink korosztályának jelentett üzenetet az a bizonyos "p a k t u m", hanem az előző rendszer "kompetenseinek" is! Mert, részben illegalitásba vonulva - továbbra is (vissza)élhetnek az előzőleg elraktározott információk és "tudás" adta előnyeikkel!
Ők azok, akik nálunknál is jobban tudják, hogy ki az, akit el "kell" lehetetleníteni, aki elől el "kell" venni minden lehetőséget!

Csakhogy, én ebbe nem tudtam beletörődni és magánkutatásba fogtam. Tartoztam vele magamnak, de legfőképpen - az utókornak.

Kutakodásom eredményeként született

- a Tudósítás Magyarországról... című szociográfiám, mellyel pályáztam a Magyar Írószövetségnél és egy középdíjat http://furaila.xfree.hu/55534 nyertem 1998-ban.
A megjelentetését nem győztem kivárni és - egy magát ingyensséggel - hirdető kiadónál megjelentettem, Matriota Milona álnéven. Azonban olyan árat állapított meg a kiadó, ami miatt - meg más praktikák miatt - sem lehetséges a forgalmazása...

2003-ban pályáztam őseim városában, Kunszentmiklóson megjelenő helytörténeti- néprajzi pályázaton egy néprajzi leírással, amivel szintén sikerült díjat nyerni. Azonban ez is agyon lett hallgatva, nemhogy megjelentetve!
Amikor megnyitottam 2006-ban az ingyenes TVN-es furaila blogomat, akkor az elsők között bemásoltam ide:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=458&n=furaila&blog
A hozzá tartozó képeket, pedig ide:
http://furaila.xfree.hu/33600

2013-ban saját költségemen megjelentettem egy 500 oldalas kötetben, az összes olyan írásomat, amelyikkel 2005-2006-2007-ben fórumoztam Orbán Viktor Vendégkönyvében. Az ezekre kapott kommenetek közlésével és az akkori magán- illetve társadalmi történések leírásával, dokumentumokkal teletűzdelt könyvet azonban máglyán fogom elégetni nyílvánosan. Mert még mindig veszélyeztetném ezzel az őszinte írással utódaim életét...

Megírtam egy családregényben TIBORCA TÖRTÉNETÉT, amit megjelentettem folytatásokban a furaila TVN-es blogomban. Majd, amikor magukra ismertek rokonaim, a reklamálásukra és fenyegetésükre töröltem a blogomból. Pár fontosabb részletet meghagytam, csakhogy Matriota Milona álnéven írtam alá.


Sajnos, senki nem hajlandó (még mindig) a nagyobb családból (sem) beszélni az elmúlt hatvan év történéseiről!
Pontosabban, az évtizedek alatt betanult hazugságokat szajkózza mindenki!

Bóna Mária Ilona
furaila, 2015. március 19. csütörtök, 15:59
Címkék: Boross Péter, Magyar Demokrata Fórum, Albert Schweitzertől, Terrorháza Múzeum, Tudósítás Magyarországról, Magyar Írószövetségnél,
Kommentek
Koronavírus - Párbeszéd: kormánypárti képviselők bojkottálták az operatív törzs meghallgatását a népjóléti bizo
kormánypárti képviselők távolmaradását.

Megjegyezte: hiába próbálja a kabinet Karácsony Gergely főpolgármesterre és a fővárosra rátolni a Pesti úti idősek otthonában történtekért a felelősséget, egyértelműen kiderült az elmúlt hetek teszteléséből is, hogy a kormány a felelős. Elvárják, hogy miután egyértelművé vált, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház az egyik legsúlyosabb gócpont, Orbán Viktor kérjen bocsánatot Karácsony Gergelytől, az elhunytak hozzátartozóitól, illetve azoktól, akik a kormány felelőtlensége miatt fertőződtek meg - közölte. Jelezte, hétfőre ismét összehívják a bizottság ülését, és arra újból várják az operatív törzs képviselőit.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a kabinet képviselői nem vesznek részt az ülésen. Egy későbbi alkalommal, a veszélyhelyzetet követően természetesen állnak a bizottság rendelkezésére, hogy tagjainak külön is beszámoljanak a koronavírus-járvány aktuális helyzetéről - írták.

Rámutattak: Korózs Lajos a bizottság elnöke
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 15:47
Koronavírus - Veneto kormányzója: "nálunk a turisták nagyobb biztonságban vannak, mint a saját lakásukban"
gyors fellépés miatt a szakértők "venetói modellről" beszélnek. A tartományban az utóbbi három hónap alatt valamivel több mint 18 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak, ebből az aktívak száma már ötezer alá süllyedt, jelenleg negyvenen vannak még intenzív osztályon. A halottak száma túllépte az 1800-at.

Venetóban indult újra elsőként a termelés, nyitottak meg a vállalkozások a szigorúan ellenőrzött óvintézkedéseknek köszönhetően.

"Nagyon remélem, hogy az előttünk álló időszakban kevesek felelőtlensége miatt nem kell újra szigorítani" - jelentette ki.

A tartományt 2010-től vezető Luca Zaia 91 százalékos támogatottsággal bír a venetóiak között, az általa vezetett tartományi testület 92 százalékossal. A "dózsénak" is nevezett Zaiában, a venetói liga, majd az Északi Liga, most pedig a Liga politikusában sokan a párt feltörő csillagát látják. "Nem török országos politikai babérokra, és a Liga vezetésére sem, itt maradok Venetóban" - hangoztatta.

Úgy vélte, az olaszországi pártok általános
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 13:27
Koronavírus - Hollik: minden hatodik elhunyt fővárosi fenntartású idősotthonból került ki
Hollik István elmondta: ezekben az intézményekben 404 fertőzöttből 65-en már életüket vesztették. Ez az arány a Pesti úti idősotthonban még tragikusabb, ott 303 fertőzöttből 42-en vesztették életüket - emelte ki, hozzátéve: ezek a számok mutatják, hogy Karácsony Gergelyék felelőtlensége miatt messze a fővárosi idősotthonokban van a legtöbb fertőzött és elhunyt.

Ráadásul - mint hozzátette - nemcsak a Pesti úti idősek otthonával kapcsolatban "járt el felelőtlenül" Karácsony Gergely főpolgármester, hiszen tömeges a fertőzés a fővárosi fenntartású vázsonyi, illetve kamaraerdei idősotthonban is. Az adatok egyértelművé teszik, hogy a Pesti úti idősotthon nem egyedi eset - mutatott rá.

"Budapest vezetése egyszerűen nem készítette fel megfelelően saját idősotthonait a járványra" - fogalmazott a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója, hozzátéve: ezt bizonyítják a hatósági ellenőrzések és a vizsgálatok is.

"Ez Karácsony Gergely személyes felelőssége is egyben" - szögezte le Hollik István.
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 18:52
Koronavírus - Gulyás: az ellenzék felelőtlensége miatt lejárnak a járvány elleni intézkedések
Gulyás Gergely példaként említette, hogy pénteken jár le annak határideje, hogy lezárták a határt több, meghatározott országból érkező jármű, illetve a külföldiek előtt. Ugyanaznap veszíti hatályát a felsőoktatási intézmények bezárása, valamint a katonák, egészségügyi dolgozók és kormánytisztviselők kiutazási tilalma. Hétfőn jár le a bírósági ítélkezési szünet határideje, illetve hatályon kívül kerül az a döntés is, hogy a polgármesterek rendelhetik el a bölcsődei és óvodai ellátások rendkívüli szüneteltetését.

A politikus hangsúlyozta: miután az ellenzék hétfőn nem támogatta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat házszabálytól eltérő tárgyalását, ezt legkorábban kedden tudják elfogadni. Úgy fogalmazott: a kormánynak az a feladata, hogy mérsékelje az ellenzék által okozott károkat és megpróbáljon megoldást találni a lejáró intézkedések problémájára, ha az egyáltalán lehetséges.

Gulyás Gergely arra is kitért, hogy az indítvány tartalmáról az elmúlt 24 órában számtalan valótlan
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 15:43
Koronavírus - Kovács Zoltán: a kormány megteremtette a megbízható információáramlás alapjait
az operatív törzs ülései után, minden délután kiállnak a sajtó elé és tájékoztatást adnak a rendelkezésre álló információkról - mondta az államtitkár, aki mindenkit arra kért, hogy az ott elhangzottakból kiindulva tájékoztasson.

Megjegyezte, a kialakult helyzet, így például az iskolalátogatás felfüggesztése, megköveteli, hogy a lakosság is fokozott figyelemmel kövesse a kormányzati tájékoztatást.

Kovács Zoltán kitért arra is, hogy az álhírek terjesztése mellet az ellenzék "politikai felelőtlensége" is veszélyes lehet, amennyiben politikai haszonszerzés miatt fogalmazzák meg kijelentéseiket.

Ezzel összefüggésben megerősítette, Magyarországnak minden anyagi eszköz rendelkezésére áll a koronavírus elleni védekezéshez, a veszélyhelyzet elrendelése megteremtette a források elérését.

"Erőforrásokban, cselekedetekben, elszántságban nem lehet hiány" - jelentette ki.

A kommunikációs akciócsoport vezetője hangsúlyozta, a támadások helyett egyértelmű összefogást várnak az ellenzéktől, ez
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 09:21
Koronavírus - DK: Kásler Miklóst zárják ki az operatív törzsből!
Arató Gergely frakcióvezető-helyettes szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az egészségügyért is felelős miniszter bebizonyította, hogy alkalmatlan a feladatai ellátására. Nem lehet olyan ember az operatív törzs tagja, akinek minden nyilatkozata "csak a pánikot és a bizonytalanságot növeli" - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a miniszter az elmúlt napokban többek között olyan kérdésekre nem tudott választ adni, mint, hogy miért nem végzik el a szükséges teszteket, vagy hogy miért nem vizsgálták meg az egyik fertőzött diák csoporttársait. A miniszter arra sem tudott felelni, hogy a két fertőzött iráni diák mikor érkezett vissza Magyarországra, mikor jelentkeztek vizsgálatra, sőt egy napig azt sem tudta, hogy melyik egyetemre jár az egyik hallgató - emelte ki az országgyűlési képviselő.

Amennyiben a minisztert nem távolítják el az operatív törzsből, az a kormány alkalmatlanságát vagy felelőtlenségét bizonyítja - vélekedett a frakcióvezető-helyettes.

Más
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 11:22
A bölcsesség kezdete
A bölcsesség kezdete
(Péld 9,10)

Sokszor érezzük, hogy a tudás és a hit egymás ellen feszül. Teremtés vagy evolúció, fizikai törvények - bibliai csodák, halál, mint az élet vége - feltámadás, stb. Nincs olyan keresztyén, aki ezeken a kérdéseken ne gondolkozott volna el, ne gyötörték volna kétségek, vagy megoldhatatlannak látszó teológiai problémák.
Pedig megtanultuk a konfirmációkor, hogy ezek nem ellentétei egymásnak, hanem más - más valóságokról beszélnek. A tudás ellentéte a tudatlanság, a hit ellentéte pedig a hitetlenség - így fogalmaztuk meg. Miért a sok kétség mégis? Talán azért, mert elménket sok dologra lehet használni. Jóra és rosszra is. Hiszen az ember bonyolult dogokat fejt meg, de ezeket a titkokat borzalmas dolgokra is használhatja. Gondoljunk a puskapór felfedezésére vagy az atommaghasadás titkára. Ha rossz kezekbe kerül egy jó ügy, az áldásból átok lesz...
Ezért nem mindegy a sorrend: hit és tudás. Hiszen a hit meghajlás a teremtő Isten előtt, övé minden
kalmanpiroska, 2020. január 21. kedd, 19:18
John le Carré kapja a százezer euróval járó Olof Palme-díjat
A The Guardian emlékeztetett rá, hogy le Carré, a Suszter, szabó, baka kém vagy a Kém, aki bejött a hidegről szerzője nagyon ritkán fogad el bármilyen elismerést, irodalmi díjra pedig elvből nem pályázik.

Az Olof Palme-díjat évente ítélik oda olyan embernek, aki "rendkívüli eredményeket" mutat fel a néhai svéd miniszterelnök szellemében végzett tevékenységével.

Korábban mások mellett az amerikai kormány vietnámi háborús titkosszolgálati tevékenységéről szivárogtató Daniel Ellsberg is megkapta a díjat, amellyel "a kiemelkedő eredményeket ismerik el a rasszizmusellenesség, az emberi jogok, a nemzetközi megértés, a béke és a közös biztonság bármely területén" - idézte a Guardian.

A szervezők pénteken közleményben jelentették be John le Carré elismerését. A 88 éves írót méltatták "az egyén szabadságával és az emberiség alapvető kérdéseivel foglalkozó, irodalmi megfogalmazásban nyújtott vonzó és humanista véleményformálásáért".

Mint hozzáfűzték, a szerző műveiben "felhívta a figyelmet a
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 13:31
Képek, videók
Felelotlenseg.jpg
menusgabor
2016. november 28. hétfő, 22:11
felelőtlenség dem.jpg
sarkadykati
2012. november 29. csütörtök, 07:49
felelőtlenség dem.jpg
snbela44
2012. november 29. csütörtök, 04:52
Ez inkább felelötlenség,h
farkas1945
2012. október 18. csütörtök, 12:57
felelőtlenség
molcso
2008. október 26. vasárnap, 19:12
Tudatlanság-félismeret ek
furaila
2014. június 20. péntek, 05:11
tudatlanság
bbbarbara
2015. január 18. vasárnap, 19:58
Tudatlanságból elkövetett
sacimama
2014. október 28. kedd, 10:47
Tudás és a tudatlanság2.j
alexa3332
2010. november 27. szombat, 14:44
Tudás és a tudatlanság.pn
alexa3332
2010. november 27. szombat, 14:44
Boross Péter.jpg
agica2004
2011. február 25. péntek, 14:17
Templomos szoci.demokratá
furaila
2016. november 08. kedd, 14:09
Demokrata információ.jpg
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:18
MTV demokrata szempont
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.