Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 17:15 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Napi ezer adag ételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen
A segélyszervezet munkatársai, támogatói és önkéntesei a XXI. kerület Kossuth Lajos utcában osztanak ételt hajléktalanoknak, rossz szociális körülmények között élő családoknak minden nap 11 órától. A meleg étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat - írták.

Az ételosztásban részt vesz mások mellett Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Wolf Kati énekesnő, Kovács István olimpiai és világbajnok ökölvívó, Berki Krisztián olimpiai és világbajnok tornász, Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó és Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete.

A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és a rászorulókért végzett egész éves munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni. Az adományvonal egyszeri hívása 250 forint, "így négy hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak" - tették hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 16:05
Címkék: Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen, Kossuth Lajos, Rost Andrea Kossuth-, Liszt Ferenc-díjas, Wolf Kati, Kovács István,
Kommentek
Megerősített szolgálattal készül a hidegre az Ökumenikus Segélyszervezet
A krízisidőszakban az utcai megkereső szolgálatok a szokásosnál gyakrabban, takarókkal, meleg ruhával, kesztyűvel, gyógyszerrel és vitaminokkal felszerelkezve keresik fel azokat, akik a hideg ellenére sem akarják elhagyni megszokott élőhelyüket - tették hozzá.

A közlemény szerint a következő bő egy héten várható extrém hideg miatt életbelépő vörös kód riasztásra tekintettel a szervezet valamennyi szociális és fejlesztő központja kiemelt figyelmet fordít a látókörében élő nehéz helyzetű családokra.

A Csepelen működő nappali melegedő nyitvatartási rendjét összehangolták a kerület éjszakai szállójának rendjével, így egész napos ellátásban részesülnek a körzetben élő hajléktalanok. Gyulán a nappali ellátó mellett éjszakai szálló is várja a hideg elől menekülő rászorulókat. Debrecenben a hétköznapokon túl hétvégén is teával és étellel várják a folyamatosan nyitva tartó melegedőbe betérőket - ismertették.

A szervezet munkatársai rendszeresen részt vesznek a városi megkereső szolgálat hétvégén
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 16:13
Hideg idő - Melegedőhelyeken várja a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet
A közlemény szerint a segélyszervezet Csepelen éjszakára is megnyitotta és fűtött sátorral bővítette nappali melegedőjét. A központban nemcsak hajléktalanokat fogadnak, hanem mindenkit, aki fűtetlen vagy nem megfelelően fűtött lakásban él. A meleg helyiségben tartózkodási és tisztálkodási lehetőséget, valamint étkezést is biztosítanak. A szervezet gyulai és a debreceni központjában is minden betérőnek biztosítanak helyet, szükség esetén ideiglenes helyekkel bővítik a központot. A segélyszervezet "utcai megkereső szolgálatai" folyamatosan járják a városokat és a környező tanyavilágot meleg teával és élelemmel.

A szokatlan hideg miatt Kárpátalján is rendkívüli intézkedésekre volt szükség. Beregszászon a város és több szervezet együttműködésével péntek este krízismelegedő nyílt, ahol folyamatosan várják a rászorulókat. Az Ökumenikus Segélyszervezet a fűtéshez szükséges brikettel támogatja a melegedő működését, egy tonna tüzelőanyagot már a helyszínre vittek - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2017. január 07. szombat, 10:01
Advent - Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtése
adományoknak köszönhetően indult el a kaposvári Biztos Kezdet program és a Kapaszkodó elnevezésű országos program is, amely szakemberek bevonásával nehéz körülmények között élő gyermekeken segít - közölte.

Hangsúlyozta, hogy a 2017 évi célok között szerepel egy új egri központ elindítása, valamint egy olyan tábor létrehozása, amely állandó helyszíne lehet az átmeneti otthonokban élő gyermekek nyári fejlesztő- és sporttáborainak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy 1353-as adományvonal mellett a segélyszervezet honlapján online is várják az adományokat. A fővárosban adománypontot állítottak fel az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen, ahol önkéntesek fogadják a felajánlásokat, de az adományponton működő adományboltban ajándéktárgyak vásárlásával is lehet segíteni.

Emellett segíteni lehet a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban vagy csekken felajánlott adományokkal, de az operaház által szervezett Diótörő Fesztiválon is gyűjtik a felajánlásokat, és továbbra is várják az önkéntesek
velemenyezd, 2016. november 27. vasárnap, 16:31
Megerősítené ukrajnai és afganisztáni jelenlétét a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
Lehel László elnök-igazgató kedden Budapesten, a szervezet ünnepi közgyűlésén, ismertetve az elmúlt év eredményeit és a 2016-os terveket úgy fogalmazott, a 2015-ös év fő üzenete az volt: esélyt az esélyteleneknek.

Az alapító egyházak képviselői és a szervezet munkatársai előtt elmondta, a segélyszervezet munkájának fő iránya a családok megsegítése, de van két másik fontos terület is, amelyről kevesebb szó esik. Az egyik a munkanélkülieknek nyújtott segítség, amely képességfejlesztést is jelent, hogy mindenkinek a leginkább megfelelő munkakört találják meg. Emellett kiemelt szerephez jutnak a foglalkoztatási programok, foglalkoznak háztáji gazdálkodással, kerámiakészítéssel és varrással is. A másik kiemelt terület, ahol hiánypótló ellátást végeznek, a bántalmazottak, a párkapcsolati erőszakot elszenvedett emberek segítése - tette hozzá.

Ezeken kívül szenvedélybetegekkel is foglalkoznak, folyamatban van egy kutatás, amelyet többek között a Debreceni Egyetemmel végeznek, és amelynek keretében az
velemenyezd, 2016. május 31. kedd, 17:11
Rendkívüli eredménnyel zárult Magyarország legnagyobb ünnepi
287 millió forint felajánlás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet
20. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésén

- 527 ezer hívás a 1353-as adományvonalon, rekordgyűjtés a Tesco áruházakban, növekvő önkéntes közösség
- A Segélyszervezet nemcsak köszönetet mondott, hanem az átláthatóság jegyében a felhasználási terveket is ismertette

Sajtótájékoztató keretében mondott köszönetet az Ökumenikus Segélyszervezet a 2015-ös szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés minden támogatójának, partnerének, adományozójának és önkéntesének. A február 3-án, Budapesten tartott eseményen a Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója ismertette a gyűjtés eredményeit és a beérkezett adományok felhasználási tervét. Az elmúlt évek hagyományát folytatva a Tesco vezetője, Pálinkás Zsolt adta át jelképesen az áruházakban összegyűlt összeget, illetve köszönetet mondott az összefogás valamennyi résztvevőjének Kovács Koko István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete is.
vicus54, 2016. március 03. csütörtök, 12:44
Csepelen folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet ételosztása
A karitatív szervezet szerdáig naponta ezer adag melegételt porcióz ki a XXI. kerületi Kossuth Lajos utca 138-148. közötti lakótömbbel szemközti területen hajléktalanoknak és rossz szociális körülmények között élő családoknak.

A szeretetvendégség feldíszített, fűtött sátorban, karácsonyi zenével is várja a rászorulókat - írták a közleményben.

Az Ökumenikus Segélyszervezet december 18-án kezdte meg hagyományos ünnepi ételosztását Budapesten. Péntektől vasárnapig a IX. kerületi Vágóhíd utca 13. melletti parkolóban várták a szervezet munkatársai, önkéntesei és támogatók a rászorulókat, a Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. által biztosított ételadagok osztásába közéleti személyiségek is bekapcsolódtak, illetve bekapcsolódnak.

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A segélyszervezet ünnepi akcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet
velemenyezd, 2015. december 20. vasárnap, 16:23
Eddig 385 ezer hívás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalára
A karitatív szervezet 1353-as számát a tavalyi adventi adománygyűjtés teljes ideje alatt összesen 300 ezren hívták. A gyűjtés szervezői remélik, hogy a november 17-én indult, és december 31-ig tartó akció során még érkezik 15 ezer hívás, így csak az adományvonalon beérkező felajánlások összege eléri a 100 millió forintot.

A 1353-as számot az összes hálózatból lehet tárcsázni és egy hívással 250 forintot lehet adományozni. A segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez több más formában is lehet csatlakozni: bankkártyával a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet felajánlást tenni, de továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken, a honlapon megtalálható bankszámlaszámon is.

A segélyszervezet adománygyűjtő pontot állított föl a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásárban, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a segélyszervezet munkájával, illetve idén először bárki bekapcsolódhat az adományozóknak köszönetként adott mézeskalácsszívek
velemenyezd, 2014. december 21. vasárnap, 14:12
Képek, videók
Kölcsei ökumenikus imahét
romaikatolikusfgy
2011. február 09. szerda, 16:50
munkatársaim
orban47
2011. július 20. szerda, 16:57
Munkatársaim, kiket soha
szeva953
2010. január 30. szombat, 18:46
Műszakis munkatársaink, A
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
Munkatarsaink2.JPG
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
Munkatarsaink.JPG
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
Munkatarsaink
cipello
2008. július 09. szerda, 11:37
Hűtő-melegítő ételek
pacsakute
2014. május 08. csütörtök, 16:07
ételosztás.png
chillik
2017. november 20. hétfő, 14:25
ételosztás 002.png
chillik
2017. augusztus 17. csütörtök, 15:03
ételosztás.gif
szicu
2014. július 16. szerda, 18:39
ételosztás ismét....jpg
agica2004
2014. február 07. péntek, 13:44
Ételosztás a Teleki téren
basikele
2012. december 26. szerda, 15:35
ételosztás.jpg
sarkadykati
2012. december 26. szerda, 06:39
ételosztás.jpg
snbela44
2012. december 26. szerda, 04:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.