Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 14:57 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Devizahitelek - A Képviselői Irodaházhoz vonultak a tüntetők
A menet eredetileg a Kúria Markó utcai épülete elől indult, ahol a Kúria felülvizsgálati eljárásban tárgyalta egy devizahitelesnek az OTP Bank ellen indított ügyét, majd az Oktogonon és a Blaha Lujza téren át az Astoriához ért, és a Bajcsy-Zsilinszky úton át jutott vissza a Markó utcába.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a Kúria épülete előtt bejelentett demonstrációt tartottak, ennek megfelelően indult el a tömeg egy meghatározott útvonalon. A tüntetők közül azonban kivált egy nagyobb csoport, ők más irányba indultak el, mint ami a bejelentésben szerepelt. Ennek a csoportnak a szervezőjét azonosították, és szabálysértési feljelentést tesz ellene a rendőrségA Kúria előtt másodszor összegyűlt tömeg "elkúrtátok!" felkiáltással az ellen tiltakozott, hogy a legfelsőbb bírósági fórum július 4-re halasztotta a döntését a devizahiteles ügyében.

A tömeget vezető autóról kihangosítón keresztül elhangzott Petőfi Sándor Dicsőséges nagyurak című verse, majd Balog István, a tüntetőket vezető, a devizahitelesek megsegítéséért az interneten alakult Koppány Csoport alelnöke szólalt fel. Azt mondta: a demonstrálók törvénytisztelők, de szavai szerint nem tudják tisztelni a törvényt akkor, ha Magyarország legfelsőbb bírósága három-négy év után sem képes ítéletet hozni egy több százezer embert érintő ügyben.

Hangsúlyozta: megvédik otthonaikat, a jövőjüket és gyermekeiket, végül azt ígérte a Kúria képviselőjének, hogy egyszer "egy tisztességes magyar bíróság" fog dönteni az ügyben és "ennek kemény börtön lesz a vége".

A Képviselői Irodaház melletti parkba a devizahitelezés gyakorlata ellen meghirdetett demonstráció társszervezője, az Otthonvédelmi Tanács szóvivője, Tatár József arról tájékoztatta a jelenlévőket, mintegy ötven embert, hogy a demonstráció este 9 óráig van bejelentve a területen. Arra szólított fel mindenkit, hogy erre az időre táborozzanak le, illetve arra kérte a demonstrálókat, hogy utána vonuljanak át a Vértanúk terére, ahol július 5-ig folytathatják a demonstrációt, ugyanis - mondta - addig az időpontig szól a területfoglalási engedély.

Elmondta, hogy a demonstráció folyamán egyik aktivistájukat előállították a VI. kerületi rendőrkapitányságra. Jogi segítséget nyújtanak neki - tette hozzá Tatár József.

Korábban Kovács Viktória, a BRFK szóvivője az MTI-nek elmondta: egy embert előállított a rendőrség egy devizahiteles ügyének bírósági tárgyalását követő demonstrációról. Tájékoztatása szerint a férfi kivált a vonulók közül, és festékkel két pénzintézet külső üvegét is lefújta az Oktogonnál. A 47 éves nyíregyházi férfit rongálás miatt előállították a VI. kerületi rendőrkapitányságra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2013. június 25. kedd, 17:33
Címkék: Képviselői Irodaházhoz, Kúria Markó, Blaha Lujza, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Petőfi Sándor Dicsőséges, Balog István,
Kommentek
Devizahitelek - Jobbik: számoltassák el az érintett pénzügyi szereplőket!
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy ha ez nem történik meg, a civilek bizonyára nem fogják feladni igazukat, a Jobbik pedig minden jogszerű eszközzel támogatni fogja őket.

A politikus szerint minden egyes nappal újabb családok kerülnek bajba, és válik helyzetük még nehezebben javíthatóvá, ugyanis a hitelkárosultaknak egyszerűen nincs még egy évük arra, hogy a problémakör megoldására várjanak.

Z. Kárpát Dániel felidézi, hogy a Jobbik politikai téren a megoldási javaslatok lehető legszélesebb tárházát vonultatta fel a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosításától a károsultak kártérítéséig, a kilakoltatási moratórium meghosszabbításától a törvényszék előtti soronkívüliségig, illetékmentességig, illetve a teljes végrehajtói "iparág" felülvizsgálatáig. A kormányzat viszont jobbára lesöpörte a civilekkel együtt kidolgozott javaslataikat, "kiszárítva" a politikai utat.

A Kúria a döntési jog korábbi Brüsszelbe
velemenyezd, 2013. június 25. kedd, 17:42
Devizahitelek - A Képviselői Irodaházhoz vonulnak a tüntetők
A tüntetők "le a bankokkal", "elég volt", "követeljük a devizahitelek eltörlését" jelszavakat kiáltozva vonulnak. A menet a Kúria Markó utcai épülete elől indult, majd az Oktogonon és a Blaha Lujza téren át az Astoriához ért. Az MTI tudósítójának beszámolója szerint az egy magánszemély szervezésében kezdődött demonstráció erős rendőri biztosítás mellett halad.

A tüntetés útvonalán gyakorlatilag áll az autóforgalom, a menet résztvevői időről időre megállnak az útba eső bankfiókoknál, ahol "gyertek ki" felkiáltásokkal tiltakoznak a devizahitelek ellen. Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a fiókokat is rendőrök védik.

A menetet felvezető gépkocsiból folyamatosan csatlakozásra szólítják fel a járókelőket.

Délelőtt a Kúria Markó utcai épülete előtt - ahol egy devizahiteles ügyét tárgyalták - több százan demonstráltak.

A Kúria július 4-ére halasztotta a döntést, ezt követően indultak el a tüntetők az Oktogon irányába.

A Kúria felülvizsgálati eljárásban egy devizahiteles OTP Bank
velemenyezd, 2013. június 25. kedd, 15:02
Tüntetés - Az Alkotmánybíróságnál véget ért a tiltakozás
Az alaptörvény tervezett negyedik módosítása ellen tartott demonstráció néhány ezer résztvevője közül mintegy ezren az Alkotmány utcából a Képviselői Irodaházhoz vonultak, ahol hangosbeszélőn részleteket olvastak fel a Fidesz 1989-es programjából, majd a demonstrálók elindultak az Alkotmánybíróság épülete felé.

Az MTI tudósítóinak beszámolója szerint az Alkotmánybíróság (Ab) épületének bejáratát a rendőrség hármas sorfallal védte.

Az épület előtt a felszólalók a többi között arról beszéltek: azért gyűltek össze, mert "ezek az utolsó napok, amikor még létezik az Alkotmánybíróság", illetve azért, mert álláspontjuk szerint az Ab-t, illetve valamennyi magyar állampolgár jogát megsértik azok, akik negyedszer módosítják az alaptörvényt.

Az egyik felszólaló szerint, amit 1989-ben akart a Fidesz, azt akarják most ők, és a jelenlegi Fidesz most éppen ezt akarja "eltiporni".

Fiatalok vagytok? - kérdezte egy másik szónok, amire a tömeg igennel válaszolt. Demokraták vagytok? - kérdezte ezt
velemenyezd, 2013. március 09. szombat, 19:33
Tüntetés - A Margit hídon autóval csak Budáról Pestre lehet közlekedni
A villamos ugyanakkor mindkét irányba zavartalanul közlekedik.

A tömeg folyamatosan halad a hídon, közben a többi között azt skandálják: "Nem hagyjuk!" illetve a negyedik alkotmánymódosítással kapcsolatban a felszólítást Áder János köztársasági elnöknek címezve azt, hogy "Ne írd alá, Jani!"

A tüntetők előzőleg Az alkotmány nem játék! elnevezésű, civilek által szervezett demonstráción vettek részt az Alkotmány utcában, majd a Képviselői Irodaházhoz vonultak. Innen indultak el az Alkotmánybíróság épülete felé.
velemenyezd, 2013. március 09. szombat, 18:03
Tüntetés - Mintegy ezren vonultak a Képviselői Irodaházhoz, majd elindultak az Alkotmánybíróság épülete felé
A résztvevők két molinót vittek magukkal, amelyeken Az alkotmány nem játék feliratok olvashatók, az épületnél hangosbeszélőn részleteket olvastak fel a Fidesz 1989-es programjából.

A rendőrök körbevették a Képviselői Irodaházat és lezárták a bejáratát.

A demonstrálók a Fidesz-program felolvasása után elindultak az Alkotmánybíróság épülete felé.
velemenyezd, 2013. március 09. szombat, 17:23
Képek, videók
Irodaház a Piac utcán.
janna53
2010. december 29. szerda, 19:20
Máv irodaház.JPG
cs-gyurka
2010. augusztus 11. szerda, 21:25
Irodaház.JPG
cs-gyurka
2010. augusztus 11. szerda, 21:24
Park Avenue irodaházai
mecsery
2010. május 12. szerda, 22:45
karácsonyi irodaház
mecsery
2010. május 12. szerda, 16:10
lakó- és irodaházak
mecsery
2010. május 12. szerda, 15:55
Dél-Manhattan irodaházai
mecsery
2010. május 12. szerda, 15:55
esti irodaház
mecsery
2010. május 10. hétfő, 22:31
egy irodaház teteje
mecsery
2010. február 08. hétfő, 23:30
Devizahitelek Egy jó nagy
cipello
2012. január 10. kedd, 18:28
Eredetileg igy neznek ki
tegri
2006. december 03. vasárnap, 14:36
KT Meghatározott
sanci81
2015. április 19. vasárnap, 09:24
Fegyvertelen tüntetőkre l
furaila
2018. november 23. péntek, 17:40
lengyel_tuntetok_bp201 603
menusgabor
2017. március 14. kedd, 22:19
örmény tüntetők.jpg
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 12:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.