Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 19:02 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Baranyai cigánypogácsa (sós/zsíros bodag, vakarcs/vakaró)
hozzávalók / 6 adag

60 dkg finomliszt
1.5 teáskanál só
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
5 ek disznózsír
3 dl víz (amennyit felvesz)

elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk.
Tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, és előmelegített sütőben sütjük.

sütési hőfok: 200fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm

Link



Lehet megszórni a tetejét durva szemű sóval és köménymaggal Sült(hús) zsírral még finomabb.
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 13:59
Címkék: lisztet összekeverjük, tetejét durva, szódabikarbóna, előmelegített, összekeverjük, cigánypogácsa,
Kommentek
Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!
dl-es bögre 🙂

- 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
- másfél bögre porcukor (30 dkg)
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke fele-fel arányban)
- 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint is használtam már hozzá, azzal is puha maradt)
- 1 bögre méz (2,5 dl)
- 3 tojás

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb 🙂
4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrtam, majd három
suzymama, 2018. december 08. szombat, 18:32
Kakaós-meggyes süti
étcsokoládé
- 25 dkg margarin
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 dl meggylé

Kakaós-meggyes süti
A 6 tojás sárgáját, a cukrot és a margarint jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrokat meg a tejet, s az egészet jól összedolgozzuk. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, azután óvatosan a tésztához keverjük. A tészta feléből kivajazott-kilisztezett 25 × 35 cm-es tepsibe összevissza halmokat rakunk. A másik felét jól összekeverjük a kakaóval, a sárga tészta hézagaiba rakjuk, azután nagyjából elsimítjuk. A tetejét kirakjuk a lecsepegtetett meggyel, végül 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 60 perc alatt megsütjük. Az étcsokit felolvasztjuk, fényesre keverjük az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Nagyon mutatós és finom, igazi vendégváró édesség.

Krém
A krémhez a meggylében a cukorral megfőzzük a pudingot. Amikor kihűlt, kikeverjük a margarinnal, és a meggyrétegre
suzymama, 2018. november 26. hétfő, 18:57
Kozák sapka
lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük, majd kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.

A megsült, kihűlt tésztából a 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét.

Tálalásig a hűtőbe
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:59
3 csodás finomság, amivel te is meglepheted a családot, akár
alkalmakra egy kis finomság, mikor szeretnéd valamivel meglepni a szeretteid, próbáld ki.

Bal oldali, baconös csirkemell:

1 kg apróra felkockázott csirkemell,
15 dkg reszelt sajt,
só,
bors,
kevés aprított petrezselyemzöld,
3evőkanál liszt,
450 g-os tejföl,
2 egész tojás,
kicsi vaj a forma kikenéshez.

Elkészítés:

Baloldal: A tejfölt, tojást, sajtot, lisztet, sót, borsot, petrezselymet összekeverjük, egy picit sózzuk a csirkét is, összekeverjük. Picit kivajazzuk az őzgerincformákat (2 db) úgy béleljük a baconnel, hogy kilógjon a két oldalán. Elosztjuk a formákba, majd ráhajtjuk a szalonnát, tepsibe tesszük, mert kicsöpöghet a kisülő zsiradék. Előmelegített 170-180 fokon (kb.40 perc) sütjük pirosra. (közben a felesleges levet leöntjük) ha megsült tepsire borítjuk és a másik felét is megpirítjuk. Hidegen szeleteljük.

Középső: 1 kg franciasalátát csinálunk,1,5 dl vízben felforralunk
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 19:43
Rumos babapiskótás krémes
Rumos babapiskótás krémes


HOZZÁVALÓK:
A tésztához:

20 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaópor
1 tojás
kevés tej

A krémhez:

4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

A töltelékhez:

1 csomag babapiskóta
rum aroma
tej

A tetejére:

10 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a margarinnal, a cukorral, a szódabikarbónával, a mézzel, a kakaóval, a tojással és kevés (kb. fél dl) tejjel összegyúrjuk. Ebből a tepsi hátán (20 × 32 cm) két lapot sütünk. A krémhez a pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral megfőzzük, levesszük a tűzről, majd addig kavarjuk, amíg kihűl. A porcukrot a
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 17:33
Kókuszos piskótát sütöttem...
pudingpor,
9 dl tej,
6 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 csomag vaniliáscukor.

Elkészítés

1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

2. A tojás sárgájából a pudingporral, a liszttel és a tejjel sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.

3. A margarint kikeverjük a cukorral, a két krémet összekeverjük, és rákenjük a tésztára. A tetejére keményre felvert tejszínhabot teszünk. Csokireszelékkel díszítjük.

A recepthez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy először a tejet a cukrokkal, és a kikevert pudinggal kezdjétek főzni. És a tojássárgája szoba-hőmérsékletű legyen, tehát ne hideg, mert akkor a tejbe téve rögtön összekapja. Ha még is hideg a tojássárgája javaslom, hogy óvatosan a tejes keverékből merjetek hozzá, és kavarjátok ki, majd úgy adjátok a pudingos krémhez. A másik, amikor
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 16:14
Vaníliás - csokis-diós szelet
Vaníliás - csokis-diós szelet

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
18 dkg kristálycukor
22,5 dkg vaj
6 db tojássárgája
A tepsi(25×39 cm)
A töltelékhez:
8-10 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
30 dkg darát dió
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 csg. főzni való csokoládé ízű pudingpor
6 gr sütőpor
0,5 dl rum
3 dl tejföl 20°%-os
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
A vaníliás krémhez:
2 csg. vanília ízű pudingpor
5 dl tej
12 dkg kristálycukor
2 csg. vaníliás cukor
25 dkg vaj
A tetejére:
5 dkg tortadara
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk,a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk,majd a tojássárgájával
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:06
A tökéletes szilvás gombóc receptje
ízét!

Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál búzadara
1 tojás
10 dkg zsemlemorzsa

1 kg szilva
10 dkg porcukor
2 teáskanál fahéj

Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyatörővel összetörjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lisztet és az olajat, sózzuk és jól összedolgozzuk. Amikor már kezd tészta állagú lenni, hozzáadjuk a tojást és a búzadarát, újra összekeverjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, nagyjából félujjnyi vastagságúra. Majd négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy megmosott, kimagozott szilvadarabot, majd felhajtjuk a tészta sarkait és gombócot formálunk belőle. Vizet forrósítunk, teszünk bele egy kevés sót és megfőzzük benne a gombócokat. Közben a zsemlemorzsát serpenyőbe tesszük és lassú tűzön megpirítjuk. A gombócokat szedőkanállal kivesszük a vízből és beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. A fahéjt és a
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:37
Képek, videók
isten bárányai1205.jpg
maroka
2018. december 06. csütörtök, 00:49
Baranyai Mária
irmus
2017. október 13. péntek, 17:14
baranyai erzsike.jpg
cologne53
2014. december 07. vasárnap, 17:26
Baranyai Tóth Éva Az ölel
eva_gyulai
2013. április 24. szerda, 23:40
baranyai né erzsike
magdi06
2010. november 16. kedd, 19:29
LGyNö Baranyai tölgyfalev
rece-fice
2010. január 19. kedd, 15:44
A kis vakarcs
manka221
2011. február 07. hétfő, 23:01
Vakarcs
timcsa30
2009. október 15. csütörtök, 13:39
VAKARCS.gif
takacsandrea3
2008. április 23. szerda, 20:10
Két vakarcs :D
apacs90
2006. október 06. péntek, 21:43
Vakarcs
grizesmedve
2006. július 11. kedd, 18:46
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
leszedi a tetejét
paniko
2007. október 28. vasárnap, 16:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.