Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 10:15 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Duplán gesztenyés őzgerinc



Duplán gesztenyés őzgerinc


Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:
Tésztához:

6 egész tojás
6 ek porcukor
6 ek liszt
késhegynyi sütőpor

Krémhez:

1 cs csokis pudingpor
3,5 dl tej
2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
3 ek porcukor
rumaroma (kb fél üvegcse vagy ízlés szerint)

Tetejére:

2-2,5 Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokiforgács

Elkészítése:
Tészta:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztbe belekeverjük a sütőport.

Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő.

Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán csomómentesre keverjük a masszát rövid idő alatt.

A kész piskóta masszát egyenletesen a tepsire simítjuk, majd 10 perc alatt megsütjük. Nem kell félni, ennyi idő alatt bőven megsül és nem fog törni formázáskor!

Kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk róla.
Krém:

A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrűre felfőzzük, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Hozzáadjuk az egyik csomag gesztenyét, a porcukrot és a rumot, majd az egészet jól elkeverjük.

A másik gesztenyét elosztjuk. Két hengert formázunk belőle, amik olyan hosszúak, mint a formánk.

Összeállítás:

A piskótából két lapot vágunk. Az egyik kisebb lesz, ez lesz az alja. Ehhez forsítsuk a formát a lapra és vágjuk börbe. A maradék piskótát próbáljuk bele a formába, késsel jelöljük meg, majd vágjuk méretre. A leeső részeket megehetjük vagy eltehetjük olyan sütikhez, amikhez fel tudjuk használni (pl puncsszelet).

A formát folpackkal kibéleljük és beletesszük a nagyobb lapot. Megkenjük a krém felével és ráfektetjük a két gesztenyés rudat, majd elkenjük rajta a maradék krémet.

Ráhajtjuk a lelógó folpack részeket és másnapig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.

Másnap kifordítjuk a formábaól, lehúzzuk róla a folpackot. A tejszínt keményre felverjük, elkenjük a a sütin és megszórjuk csokiforgáccsal.

Szeletekre vágva tálaljuk.
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:29
Címkék: nagy gáztepsit, lisztbe belekeverjük, egész tojásokat, tálba ütjük, egészet addig, habverő legalacsonyabb,
Kommentek
Álom puha sajtos pogácsa bögrésen
Álom puha sajtos pogácsa bögrésen
Rupáner-konyha

Én annyit változtattam az eredeti recepten, hogy nem használtam bele réteslisztet, mert nem volt itthon 🙂 Így is ugyanolyan finom lett, annyi hogy több kellett belőle.
Egyébként ez is egy kedvenc, az este gyúrjuk, reggel sütjük fajtából.

Reggel sütöttem, mielőtt nyaralni indultunk,
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

- 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 1 evőkanál puha zsír
- 1 bögre 20%-os tejföl (kb. 230 g)
- 1 púpozott teáskanál kristálycukor
- 1 púpozott teáskanál (csapott evőkanál) só
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- negyed bögre langyos tej
- 1 db tojás és egy sárgája ( megmaradó fehérje jó lesz a pogácsák kenéséhez sütés előtt)

+ sajt a tetejére (vagy
nanoka72, 2018. július 29. vasárnap, 12:38
Álompuha sajtos pogácsa bögrésen
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

- 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 1 evőkanál puha zsír
- 1 bögre 20%-os tejföl (kb. 230 g)
- 1 púpozott teáskanál kristálycukor
- 1 púpozott teáskanál (csapott evőkanál) só
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- negyed bögre langyos tej
- 1 db tojás és egy sárgája ( megmaradó fehérje jó lesz a pogácsák kenéséhez sütés előtt)

+ sajt a tetejére (vagy köménymag, szezámmag)

1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk.
2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk.
Jó tanács: a tojásokat előzőleg verjük fel egy picit, úgy könnyebb vele dolgozni. Amennyiben a tészta nagyon ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet, ha száraz egy kis tejfölt vagy tejet gyúrjunk hozzá. A vajat
bkisseva, 2018. július 17. kedd, 11:00
Kókuszos krémes, kakaós sütemény
verjük.

A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként adagoljuk
hozzá a tejszínt és a kihűlt zselatint. Habosra keverjük, és hűtőbe tesszük,
míg a kakaós lap elkészül.

Piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük.

A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük.

A tojásokhoz adjuk az étolajat, és fokozatosan a száraz anyagok keverékét is keverjük hozzá.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral (kb 31*31 cm-es) és a masszát beleöntjük.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Vékony, puha, selymes lapot fogunk kapni.

Ezt az egy lapot 3 részre vágjuk (NEM VÍZSZINTESEN, hanem függőlegesen).

A lapokat lekenjük lekvárral, majd egymás után a krémmel betöltjük úgy, hogy a tetejére
is hagyunk belőle.

A kókuszos krémes, kakaós sütemény kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 253
skorpiolilike, 2018. március 17. szombat, 09:34
László szelet
dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 db tojás (nagy)
12,5 dkg liszt
2 ek forró víz
4-5 ek sárgabaracklekvár a lekenéshez

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.

Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább még 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze.

Egy 37x32 cm-es gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk el rajta a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre a piskótát. (én légkeverésnél 160 fokon, 13 percig sütöttem)

A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd húzzuk le róla a sütőpapírt, és kenjük meg a lekvárral.(a forró tésztára kenjük rá a lekvárt)

Ezután tekerjük fel, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel szép egyforma
bkisseva, 2017. április 08. szombat, 21:57
Ezerjó süti
túrós töltelékhez:

1 tojás
10 kg porcukor
30 dkg rögös tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola

Az almás töltelékhez:

6-8 db alma (körtével is lehet)
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg cukor (vagy ízlés szerint, almától függően)

A lapok szórásához:

zsemlemorzsa

A tepsi kikenéséhez:

5 dkg vaj

Egy 25 × 39 cm-es tepsit, vagy egy 30 × 30 cm-es gáztepsit kivajazunk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk. Az elsőt megszórjuk zsemlemorzsával.

A tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot, és rásimítjuk az első tésztalapra. A lecsepegtetett meggyet rászórjuk. Rátesszük a következő tésztalapot, morzsával szórjuk.

A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük,
bkisseva, 2017. február 26. vasárnap, 21:15
Alpesi teasütemény
Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs sütőpor
7 dkg reszelt csokoládé
2 db tojás
1 db narancs reszelt héja
5 dkg kristálycukor
10 dkg lekvár
1 kiskanál rum

Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele. A tésztát 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk, és kivajazott sütőlemezen megsütjük. A narancs ízesítésű korongokat kristálycukorral megszórjuk és sütjük. 2 db nagy gáztepsit tehetünk a sütőbe. Három és fél nagy gáztepsire való adag. A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok.

forrás facebook, Ibolya Farkasné Joó
bkisseva, 2016. december 13. kedd, 20:41
Cseresznyés sütemény olajos piskótából.
keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.

A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (nem baj ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza)

Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához.

Egy nagyobb tepsit (v. gáztepsit aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral (v. kenjük ki olajjal, és szórjuk meg liszttel) majd öntsük bele a tésztát, és egyenletesen simítsuk el.

Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre.(tűpróbáig) Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.

Tálalás
reifregina, 2016. május 31. kedd, 15:02
Képek, videók
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
Nagymama gesztenyés teker
irmus
2018. április 04. szerda, 08:32
Gesztenyés krémes
irmus
2018. április 04. szerda, 08:22
gesztenyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:11
Sütés nélküli gesztenyés
irmus
2018. március 27. kedd, 16:40
Gesztenyés szelet
irmus
2018. január 12. péntek, 08:54
nagyapa.jpg
menusgabor
2018. december 06. csütörtök, 14:33
nagyapa-fb.png
menusgabor
2018. december 06. csütörtök, 14:31
0 a a a inti, de nagyon 6
lovaszmarika
2018. november 06. kedd, 13:50
Nagyon Szeretem
imi40
2018. október 21. vasárnap, 20:46
Nagyon hosszú ruha
pacsakute
2018. október 21. vasárnap, 16:06
mily nagy isten hatalma.j
menusgabor
2018. október 09. kedd, 20:48
nagyvc3a1raad.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 00:18
Kádár+János+1977-ben+N agy
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 23:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.