Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 16:14 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Január végéig várják a középiskolások jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium képzéseire
A közlemény szerint a tehetséggondozó intézmény programjába felvételt nyert tanulók az érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a nyolchetes rendszerben működő e-learning-kurzusok közül. A témák között megtalálható a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és egy angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is.

Az online képzés mellett havontaszemélyes készségfejlesztő napot szerveznek, amikor a diákok szakértők által tartott előadásokon, általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken vehetnek részt.

A középiskolás programban részt vevő diákok a képzés során megtanulják, hogyan osszák be hatékonyan az idejüket, nagyobb önismeretre tesznek szert és az elsajátított tudásnak köszönhetően jelentős előnyt szerezhetnek az érettségi vizsgák sikeres teljesítéséhez, így nagyobb eséllyel kerülhetnek be a vágyott felsőoktatási intézménybe és az MCC egyetemi képzésébe is - idézték a közleményben Wittmann Zsoltot, a középiskolás program vezetőjét.

Kitértek arra is, hogy a középiskolás program már több mint tizenöt éve működik. A 2013 óta Erdélyben is elérhető képzéseken mintegy háromszáz erdélyi magyar tanuló vesz részt, de a Felvidékről és más határon túli területekről is szép számmal jelentkeznek. Ma már mintegy 1400 fiatal fejlesztheti magát a távoktatási kurzusokon és a havi egy személyes képességfejlesztő tréningnapon alapuló képzéseken.

Szombaton a Mathias Corvinus Collegium budapesti székhelyén pályaorientációs nyílt napot tartanak, amelyen a továbbtanuláshoz kapcsolódva a legkeresettebb szakmákról is hallhatnak a jelenlévők.

A programról, a jelentkezés menetéről az érdeklődők az intézmény honlapján (www.kp.mcc.hu) olvashatnak bővebben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 11:30
Címkék: Mathias Corvinus Collegium, Wittmann Zsoltot, középiskolások jelentkezését, közlemény szerint, tehetséggondozó intézmény, érdeklődési körüknek,
Kommentek
Augusztusig várja elsőévesek jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium
Lánczi Péter hozzátette: a kollégium olyan diákok jelentkezését várja, akik idén ősszel Budapesten kezdik felsőoktatási képzésüket és kellő motivációt éreznek az intézmény hivatalos honlapján megtekinthető programokban való részvételhez.

Az MCC elsőéveseknek szóló képzése arra összpontosít, hogy hasonló gondolkozásszerkezetet alakítsanak ki a fiatalok körében érveléstechnika, logika, prezentációs képességek, írástechnika és nyelvek tanítása által. Az elsőéveseknek szóló képzésre - elsősorban a társadalomtudományok terén - szakirányos képzés épül, valamint egy vezetőképző program, amely már a mesterképzést végző diákok igényeire van szabva - fűzte hozzá.

Lánczi Péter hangsúlyozta: az MCC a hagyományos oktatási rendszeren túlmutatva olyan, egyetem mellett végezhető tevékenységeket ajánl, amelyek segítik a diákok kibontakozását.
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 12:21
Novák Katalin: a tudás szabadságot és hatalmat ad
mivel foglalkozzanak, hatalmat jelent, mert minél nagyobb a tudásuk, annál több dologról tudnak helyesen dönteni és útlevelet is jelent, lehetőséget ad a külföldi tanulásra, munkára - fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette, érdemes felfedezni a világot, megtapasztalni, hogy máshonnan nézve milyen értékes az élet, amelyet Magyarországon lehet élni.

Novák Katalin arra biztatta a fiatalokat, merjenek szabadon, bátran dönteni a saját életükről, hallgassanak az ösztöneikre.

A Mathias Corvinus Collegium egyetemi programjának célja, hogy a Kárpát-medencében a felsőoktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú, iskolán kívüli képzési formát honosítson meg.

Az MCC-ben egyénre szabott oktatás keretei között kiemelkedően tehetséges diákokat támogatnak abban, hogy a bennük rejlő tehetséget - szociokulturális helyzetüktől függetlenül - a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével kibontakoztathassák és kamatoztathassák. A kisközösségek és a nemzet iránt
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:29
EP-választás - Orbán Balázs: Magyarországnak erősebb képviselete lesz Brüsszelben
ők "kicsit gyanútlanul vetették bele magukat a politikai küzdelembe", de "a lapokat alapvetően" Gyurcsány Ferenc fogja osztani, ő ugyanis ilyen közel még nem járt ahhoz, hogy átvegye az irányítást a baloldalon.

Lánczi Tamás szerint a Fidesz szempontjából nem biztos, hogy olyan nagy jelentősége van, melyik pártcsaládban ül, hiszen sok, nem EPP-tagpárttal is jó kapcsolatot ápol a Fidesz. Alapvetően mindig a nemzetállami érdekek a meghatározók - tette hozzá.

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója emlékeztetett: a DK volt az egyetlen ellenzéki párt, amely érthető, egyértelmű üzenettel meg tudta szólítani az embereket. A Momentum pedig belvárosi, fiatalos, lendületes párt képét alakította ki, és a nagyvárosi, fiatalabb generációt érte el - fűzte hozzá.

Megjegyezte: az átrendeződés eredményeként az MSZP, az LMP és a Jobbik meggyengült, a DK és a Momentum pedig növekedni tudott.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője megdöbbentőnek nevezte, hogy az
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 12:44
Migrációs konferencia - Ausztrál szakértő: Ausztrália megmutatta, hogy a migráció megállítható
Mark W. C. Higgie a Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos migrációs konferenciáján arról beszélt, Ausztrália 2001-ben találkozott először a migrációs kihívással, amikor illegális bevándorlók tömege érkezett Ausztrália partjaihoz a Karácsony-szigeteken keresztül.

A bevándorlókat szállító halászhajók vészjelzéseket adtak le, így az ausztrál tengeri határvédelem vitte Ausztráliába a migránsokat, akik még mielőtt megérkeztek volna, megsemmisítették irataikat.

Felidézte: John Howard akkori miniszterelnök több lépést vezetett be a probléma kezelésére. Visszafordította az embercsempészek hajóit a tengerre; megtiltotta,hogy bárki engedély nélkül megközelíthesse az ausztrál határokat vagy illegálisan belépjen az országba; végül, akinek ez mégis sikerült, az sem kaphat letelepedési engedélyt.

A szakértő elmondta: e lépéseknek köszönhetően gyakorlatilag megszűnt az illegális migráció Ausztráliában. A 2007-ben hatalomra került munkáspárti kormány azonban lazított a szabályokon, így az
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 16:53
Szakértő: komoly kockázatot jelent a migrációs nyomás
Kifejtette: a körülmények nem fognak javulni az afrikai országokban, csak nő majd az embertömeg. Komoly gazdasági kockázatot jelentenek azok, akik elindulnak az Európai Unió felé, mert jelentősen megterhelik az európai szociális hálót. A szakértő szerint emellett nagy az egészségügyi és a biztonsági kockázat veszélye is.

Lomnici Zoltán rámutatott: a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján neves nyugati gondolkodók és politikusok is kiálltak a szigorúbb migrációs politika mellett.

Nyugat-Európában sokan úgy gondolják, hogy rövid távon népszerű intézkedéseket kell tenni, és nem mernek a migráció kérdésével foglalkozni. Ez a bátorság a magyar kormányzatban megvan - fogalmazott az alkotmányjogász.
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 11:11
Illegális bevándorlás - Bakondi: a kötelező kvóták bevezetését újra és újra előveszi az EU
Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatornán arról kérdezték: Angela Merkel szerint nem lehetséges, hogy egyes tagállamok kijelentik, egyáltalán nem vesznek részt a menekültek szolidáris elosztásában. A német kancellár erről csütörtökön Berlinben beszélt.

Bakondi György szerint Angela Merkel ugyan szolidaritásról beszél, de ezalatt a kvóták elfogadását kell érteni.

A főtanácsadó megismételte: a magyar kormány álláspontja a lakosságtól kapott mandátumon alapszik, és elég sok millió állampolgár mondta el a véleményét, konzultációkon, népszavazáson, választáson. Ennek alapján - folytatta - teljesen világos, hogy a lakosság nagy többsége azt gondolja, nem szabad Magyarországra engedni az illegális bevándorlást, és nem szabad feladni a biztonságot, valamint a keresztény kultúrát őrző magyar hagyományokat.

Hangsúlyozta: a migráció - annak negatív következményeivel - az európai parlamenti választás fő kérdésévé nőtte ki magát.

Bakondi Györgyöt kérdezték a Mathias Corvinus Collegium budapesti
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 07:04
Migrációs konferencia - Szakértő: a bevándorlási politikának óvatosnak kell lennie
Kifejtette: szükség van bevándorlásra, de csak bizonyos feltételek mellett, például nem lehet túl nagy létszámú, mert akkor a társadalom úgy érzi, elözönlik a migránsok. Továbbá a bevándorlás nem lehet kampányszerű, kontrollálatlan, és az is elengedhetetlen, hogy a bevándorlók elfogadják a befogadó társadalom értékeit.

A csehek úgy látják, hogy Nyugat-Európának nem sikerült integrálnia a muszlimokat. Az iszlamisták elutasítják az európai értékeket, és nem áll távol tőlük az erőszak sem. A csehek pedig úgy vélik, ha Nyugat-Európának nem sikerült az iszlám bevándorlók integrálása, akkor miért sikerülne ez a cseheknek? - mondta a filozófus.

Nemet kell mondanunk a kötelező bevándorlásra, a migráns kvótákra - szögezte le Roman Joch.

Rámutatott: a kivándorlás egy országból minden bizonnyal alapvető, korlátozhatatlan emberi jog, de a bevándorlás egy országba már csak bizonyos feltételekkel lehetséges, például függ a befogadó közösség hozzájárulásától.

A társadalom bizalmával él vissza,
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 20:02
Képek, videók
Collegium Maius udvara
mecsery
2010. február 25. csütörtök, 04:21
esti Collegium Novum
mecsery
2010. február 25. csütörtök, 04:18
Collegium Novum
mecsery
2010. február 25. csütörtök, 04:07
300px-Collegium_Budape st.
clarustherm
2008. július 15. kedd, 14:18
Collegium Szeben 1.JPG
szilika
2007. február 06. kedd, 17:07
Collegium Szeben.JPG
szilika
2007. február 06. kedd, 17:03
Collegium Szatmár 2.JPG
szilika
2007. február 06. kedd, 16:56
Collegium Szatmár 1.JPG
szilika
2007. február 06. kedd, 16:40
Collegium Mátészalka 6.JP
szilika
2007. február 06. kedd, 16:34
Collegium Mátészalka 5.JP
szilika
2007. február 06. kedd, 16:22
Collegium Mátészalka 4.JP
szilika
2007. február 06. kedd, 16:03
Collegium Mátészalka 3.JP
szilika
2007. február 06. kedd, 15:56
Középiskolai tankönyvek
bredaj
2012. szeptember 23. vasárnap, 09:11
az egyik középiskola
mecsery
2010. december 25. szombat, 01:17
Ady középiskola Zilah
drkerekesmaria
2010. január 22. péntek, 09:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.