Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 01:58 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kick-box-vb - Tizennyolc magyar a pénteki döntőkben
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint csütörtökön pointfightingban és kick-lightban remekeltek a hazai versenyzők.

Pointfightingban a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt, a hétszeres vb-első Jároszkievicz Krisztián és Veres Richárd is technikai fölénnyel nyerte elődöntőjét és került a fináléba - mások mellett. Meg kellett küzdeni ugyanakkor a döntő jogáért a sportág egyik legígéretesebb fiatal tehetségének, Veres Rolandnak. A bolgár Radulov ellen röviddel a mérkőzés vége előtt is még rendkívül szoros volt az állás, az utolsó találatokat azonban a 18 éves magyar versenyzőnek sikerült bevinnie, így 16-13-ra győzött. Kick-lightban Veres Roland meggyőző fölénnyel nyerte elődöntőjét a szlovén Simnic ellen. A három szakágban indult csepeli fiatalember a light-contactban is fináléba jutott.

A kick-light szabályrendszerben a nőknél Busa Gabriella, Hanicz Nelly, Miskolczi Anett és Nagy Rita lett döntős. Busa és Miskolczi light-contactban is érdekelt lesz a pénteki döntőben, míg Hanicz pointfightingban is harcolhat az aranyért.

A masters korosztályban közben befejeződtek a küzdelmek, a magyarok négy arany-, hat ezüst- és öt bronzéremmel fejezték be szereplésüket.

Debreczeni Dezső, aki hét egyéni világbajnoki címével a kick-box egyik kiemelkedő alakja, a legutóbbi hazai rendezésű vb-n, 2005-ben Szegeden még az aktív felnőttek között diadalmaskodott. Az azóta edzővé előlépett sportember ezúttal az öregfiúk mezőnyében bizonyított: a pointfighting 74 kilogrammos kategóriájában bizonyult a legjobbnak. Szuknai Zsuzsanna még a ringben, full-contactban nyert aranyérmet Szegeden, a mostani vb-n pedig a tatamin jeleskedett - a veteránoknál csak a félerejű technikákat engedélyező versenyszámokat bonyolították le -, és a light-contact, valamint kick-light szakágban is megnyerte a 65 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit. A negyedik magyar aranyérmet a pointfighting +65 kilogrammos súlycsoportjában nyerte Kovács Betty.

A második helyen végzett pointfightingban Tóth István és Csikós Péter, light-contactban Pődör Csaba, kick-lightban pedig Molnár László, Tóth László és Bertalan Gábor. Az elődöntőben fejezte be szereplését, ezzel bronzérmet nyert a pointfightingban Bertalan Gábor és Jó Dobronya Róbert, a light-contactban Bertalan Gábor és Linczmayer Szilvia, akárcsak a kick-lightban Pődör Csaba.

A sportág történetében először a magyar fővárosban rendeznek olyan világbajnokságot, amelyen az összes szakág képviselői egy helyszínen, egy időben küzdenek. A versenyek szombatig tartanak a BOK Sportcsarnokban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 19:12
Címkék: Nemzeti Versenysport Szövetség, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd, Veres Rolandnak, Kick-lightban Veres Roland,
Kommentek
Harminc magyar érem az antalyai kick-box világbajnokságon
A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a felnőtt kategóriákban nyolc arany-, öt ezüst- és tíz bronzérmet nyertek a magyarok, akik a második helyen végeztek a törökországi vb éremtáblázatán.

A legeredményesebb magyar Busa Andrea volt, aki duplázni tudott: pointfightingban és kick-lightban is legyőzhetetlen volt. Aranyérmet szerzett még a felnőttek között pointfightingban az újonc Bálint Martin, valamint Rohonczi Jenő, Murvai Lívia és Kondár Anna. Utóbbi ezzel tizedik vb-címét nyerte, ami egyedülálló a nőknél a sportágban. Kick-lightban szintén pályafutása első felnőtt világversenyén diadalmaskodott Fésű Lajos és Bálint Zoltán.

Valamennyi magyar világbajnokot a Jároszkievicz Krisztián irányította csepeli Halker-Király Team adta, melynek vezetőjét, Király Istvánt nagy magyar sportdiplomáciai sikerként a vb-n a WAKO alelnökének választották. A klub korábbi klasszisa, Mórádi Zsolt a világszervezet sportolói bizottságának vezetőjeként szintén az elnökség tagja lett.

A felnőttek
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 15:51
Nyolc magyar érem a szarajevói kick-box világbajnokságon
A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a sportág hét szakága közül a light-contact, a low-kick és a K1 szabályrendszerek legjobbjait felvonultató eseményen a szegedi Busa Gabriella, és testvére, Busa Andrea is az első helyen végzett.

A light-contact 50 kilogrammos súlycsoportjában Busa Gabriella megvédte a 2017-es budapesti vb-n szerzett címét, míg a kétszeres Európa-bajnok Busa Andrea 60 kilóban diadalmaskodott.

Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton a bosnyák fővárosban.

A kick-box másik négy szakágának - pointfighting, kick-light, full-contact és zenés formagyakorlat - a világbajnokságát november végén rendezik a törökországi Antalyában.

A magyar válogatott dobogósai:

light-contact:

-------------

férfiak:63 kg: 3. Maruscsák László79 kg: 2. Szmolek Emánuel94 kg: 3. Vígváry Viktor

nők:50 kg: 1. Busa Gabriella60 kg: 1. Busa Andrealow-kick:

--------

nők:52 kg: 3. Zsiga Melinda70 kg: 3. Boros
velemenyezd, 2019. október 27. vasárnap, 17:12
Nyolc magyar érem a kick-box Európa-bajnokságon
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) vasárnapi tájékoztatása szerint az első helyen végzett a WAKO világszervezet idei világkupa-sorozatát nemrég megnyerő Veres Roland és a májusi budapesti vk legeredményesebb magyarja, Busa Andrea.

Utóbbi testvére, Busa Gabriella a döntőben orrtörés miatt nem tudott budapesti vb-címe után Eb-elsőséget is szerezni. Szintén ezüstérmes lett Gremen Petra. Bronzéremmel térhet haza Szlovákiából Zsarkó Dániel Péter, Bálint Zoltán, Vida Ádám és Osváth Dóra. Valamennyi magyar érmes a kick-light szabályrendszerből került ki, low-kickben és K1-ben ezúttal nem sikerült magyar versenyzőnek dobogóra állnia.

A sportágban a hét szabályrendszer kezelhetősége végett két Európa-bajnokságot rendeznek egy évben. A pointfighting, light-contact, full-contact és zenés formagyakorlat szakágakban november 17. és 25. között Mariborban avatnak kontinensbajnokokat.
velemenyezd, 2018. október 21. vasárnap, 13:41
Tizenkilenc magyar aranyérem az utánpótláskorúak kick-box vébéjén
A hazai szövetség vasárnapi beszámolója szerint a sportág történetének eddigi legnagyobb - 65 ország 1800 versenyzőjét felvonultató - utánpótlás vb-jén a több mint százfős magyar válogatott az oroszok mögött a második helyen végzett az éremtáblázaton.

A 10-18 éves tehetségek közül kiemelkedett Bálint Martin, aki egymaga négy aranyat gyűjtött: egyéniben mind a három tatamis szabályrendszerben győzni tudott, és részese volt a világbajnoki címet nyert kadétcsapat sikerének is.
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 13:41
A kick-boxos Rákóczi Renáta sporttörténelmi vb-címe
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) vasárnapi tájékoztatása szerint a Titán SE 30 éves sportolójának győzelme sporttörténelmi siker, mert a sportágban először fordult elő, hogy nők 12 menetes mérkőzést vívtak.

A WAKO kick-box világszervezet a közelmúltban döntött úgy, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknek is 12 menetet kell végigküzdeniük egy világbajnoki címért. Az első ilyen maratoni csatát pedig éppen Rákóczi Renátáék vívták, ahol a magyar versenyző a teltházas sportcsarnokban, 2500 néző előtt magabiztosan kerekedett norvég riválisa fölé.
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 12:41
Sárfalvi Péter: kick-boxban nagyhatalom vagyunk
"Volt ijedtség a döntők előtt, mert a délelőtti csapatselejtezők során kaptam egy rúgást a bordámra, úgyhogy injekciózni kellett. Szerencsére sikerült ezt kizárnom, és a közönség is belevitt az újabb címek megszerzésébe" - idézte a hazai szövetség vasárnapi hírlevele Mórádi Zsoltot, aki a szombat esti gálára kilátogató nézők hatalmas ünneplése közepette előbb egyéniben, 84 kg-ban, majd csapatban is diadalmaskodott.

Az ő sikereivel együtt összességében 15 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett a magyar felnőttválogatott a hazai rendezésű sportági csúcseseményen.

"Kick-boxban nagyhatalom vagyunk" - összegzett a világbajnokságot záró gálán Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a BOK Sportcsarnokban, ahol nemcsak a magyar csapatnak, de az egész vb-nek is a legeredményesebb versenyzője Veres Roland lett. A tizennyolc éves, 57 kg-os sportoló a light-contact és a kick-light után a befejező napon pointfightingban is első lett, majd a
velemenyezd, 2017. november 12. vasárnap, 16:42
Kick-box-vb - Veres Roland triplázott
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a zárónapon 84 kilóban Mórádi Zsolt is nyert, és mindketten tagjai voltak a csapatversenyben győztes magyar együttesnek.

A nők mezőnyében Miskolczi Anett második aranyát gyűjtötte be, ám ezúttal mérkőzés nélkül, miután német ellenfele betegség miatt nem tudott kiállni a light-contact 65 kg-os döntőjére.

A ringesek között is lett magyar aranyérmes: Habash Antoine K1-ben a 63,5 kg-osok között diadalmaskodott. A full-contact 67 kg-os súlycsoportjában Görbics Gábor, +91 kilóban pedig Berki Károly ezüstérmet szerzett.
velemenyezd, 2017. november 11. szombat, 22:54
Kick-box-vb - Tíz magyar aranyérem született a pénteki döntőkben
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a tatamis szabályrendszerek (pointfighting, light-contact, kick-light) döntőit, valamint a ringes szakágak (full-contact, low-kick, K1) elődöntőit rendezték meg pénteken a vb-n.

A duplázók közül a mindössze 18 éves Veres Roland a kick-light szakág 57 kilós súlycsoportjának döntőjében ukrán, light-contactban szlovén ellenfelét győzte le. A sportág egyik legnagyobb tehetsége bejutott a pointfighting szakág szombat esti döntőjébe is.

"A pointfighting szabályrendszerben vagyok leginkább otthon, úgyhogy szeretném behúzni a harmadik aranyat is" - nyilatkozta Veres.

Busa Gabriella szintén két döntőben diadalmaskodott: light-contactban ír, kick-lightban pedig bolgár riválisát verte meg az 50 kilósok fináléjában.

A csepeli Jároszkievicz Krisztiánnak négy egyéni és három csapat világbajnoki címe után lett meg a nyolcadik vb-aranyérme, mivel a pointfighting +94 kilós döntőjében orosz ellenfelénél bizonyult jobbnak.

"A döntő
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 17:02
Képek, videók
Action_Pose_Serie___Ki ck_
oli73
2015. február 08. vasárnap, 16:02
kickbox-karate.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 16:10
Free Kick (bronz).jpg
farkas1945
2013. november 06. szerda, 10:46
Kick7365094610lSmall.j pg
wiwat
2013. július 27. szombat, 08:27
Kickers - Helite.jpg
farkas1945
2013. június 16. vasárnap, 14:09
Kickbox lábbal.gif
pacsakute
2012. szeptember 15. szombat, 11:03
giraffes_kicking_ass_0 7.j
szidnifox
2011. március 24. csütörtök, 22:07
getting_kicked_in_the_ but
szidnifox
2011. február 21. hétfő, 12:30
kickbox2.gif
csilla663
2010. április 24. szombat, 22:22
kickbox1.gif
csilla663
2010. április 24. szombat, 22:14
KICKAPD.JPG
katica76
2010. január 06. szerda, 21:39
kicker-rock-galapagos. jpg
jotti60
2009. december 16. szerda, 20:10
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.