Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 23:40 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kick-box-vb - Tizennyolc magyar a pénteki döntőkben
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint csütörtökön pointfightingban és kick-lightban remekeltek a hazai versenyzők.

Pointfightingban a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt, a hétszeres vb-első Jároszkievicz Krisztián és Veres Richárd is technikai fölénnyel nyerte elődöntőjét és került a fináléba - mások mellett. Meg kellett küzdeni ugyanakkor a döntő jogáért a sportág egyik legígéretesebb fiatal tehetségének, Veres Rolandnak. A bolgár Radulov ellen röviddel a mérkőzés vége előtt is még rendkívül szoros volt az állás, az utolsó találatokat azonban a 18 éves magyar versenyzőnek sikerült bevinnie, így 16-13-ra győzött. Kick-lightban Veres Roland meggyőző fölénnyel nyerte elődöntőjét a szlovén Simnic ellen. A három szakágban indult csepeli fiatalember a light-contactban is fináléba jutott.

A kick-light szabályrendszerben a nőknél Busa Gabriella, Hanicz Nelly, Miskolczi Anett és Nagy Rita lett döntős. Busa és Miskolczi light-contactban is érdekelt lesz a pénteki döntőben, míg Hanicz pointfightingban is harcolhat az aranyért.

A masters korosztályban közben befejeződtek a küzdelmek, a magyarok négy arany-, hat ezüst- és öt bronzéremmel fejezték be szereplésüket.

Debreczeni Dezső, aki hét egyéni világbajnoki címével a kick-box egyik kiemelkedő alakja, a legutóbbi hazai rendezésű vb-n, 2005-ben Szegeden még az aktív felnőttek között diadalmaskodott. Az azóta edzővé előlépett sportember ezúttal az öregfiúk mezőnyében bizonyított: a pointfighting 74 kilogrammos kategóriájában bizonyult a legjobbnak. Szuknai Zsuzsanna még a ringben, full-contactban nyert aranyérmet Szegeden, a mostani vb-n pedig a tatamin jeleskedett - a veteránoknál csak a félerejű technikákat engedélyező versenyszámokat bonyolították le -, és a light-contact, valamint kick-light szakágban is megnyerte a 65 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit. A negyedik magyar aranyérmet a pointfighting +65 kilogrammos súlycsoportjában nyerte Kovács Betty.

A második helyen végzett pointfightingban Tóth István és Csikós Péter, light-contactban Pődör Csaba, kick-lightban pedig Molnár László, Tóth László és Bertalan Gábor. Az elődöntőben fejezte be szereplését, ezzel bronzérmet nyert a pointfightingban Bertalan Gábor és Jó Dobronya Róbert, a light-contactban Bertalan Gábor és Linczmayer Szilvia, akárcsak a kick-lightban Pődör Csaba.

A sportág történetében először a magyar fővárosban rendeznek olyan világbajnokságot, amelyen az összes szakág képviselői egy helyszínen, egy időben küzdenek. A versenyek szombatig tartanak a BOK Sportcsarnokban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 19:12
Címkék: Nemzeti Versenysport Szövetség, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd, Veres Rolandnak, Kick-lightban Veres Roland,
Kommentek
Tizenkilenc magyar aranyérem az utánpótláskorúak kick-box vébéjén
A hazai szövetség vasárnapi beszámolója szerint a sportág történetének eddigi legnagyobb - 65 ország 1800 versenyzőjét felvonultató - utánpótlás vb-jén a több mint százfős magyar válogatott az oroszok mögött a második helyen végzett az éremtáblázaton.

A 10-18 éves tehetségek közül kiemelkedett Bálint Martin, aki egymaga négy aranyat gyűjtött: egyéniben mind a három tatamis szabályrendszerben győzni tudott, és részese volt a világbajnoki címet nyert kadétcsapat sikerének is.
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 13:41
A kick-boxos Rákóczi Renáta sporttörténelmi vb-címe
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) vasárnapi tájékoztatása szerint a Titán SE 30 éves sportolójának győzelme sporttörténelmi siker, mert a sportágban először fordult elő, hogy nők 12 menetes mérkőzést vívtak.

A WAKO kick-box világszervezet a közelmúltban döntött úgy, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknek is 12 menetet kell végigküzdeniük egy világbajnoki címért. Az első ilyen maratoni csatát pedig éppen Rákóczi Renátáék vívták, ahol a magyar versenyző a teltházas sportcsarnokban, 2500 néző előtt magabiztosan kerekedett norvég riválisa fölé.
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 12:41
Sárfalvi Péter: kick-boxban nagyhatalom vagyunk
"Volt ijedtség a döntők előtt, mert a délelőtti csapatselejtezők során kaptam egy rúgást a bordámra, úgyhogy injekciózni kellett. Szerencsére sikerült ezt kizárnom, és a közönség is belevitt az újabb címek megszerzésébe" - idézte a hazai szövetség vasárnapi hírlevele Mórádi Zsoltot, aki a szombat esti gálára kilátogató nézők hatalmas ünneplése közepette előbb egyéniben, 84 kg-ban, majd csapatban is diadalmaskodott.

Az ő sikereivel együtt összességében 15 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett a magyar felnőttválogatott a hazai rendezésű sportági csúcseseményen.

"Kick-boxban nagyhatalom vagyunk" - összegzett a világbajnokságot záró gálán Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a BOK Sportcsarnokban, ahol nemcsak a magyar csapatnak, de az egész vb-nek is a legeredményesebb versenyzője Veres Roland lett. A tizennyolc éves, 57 kg-os sportoló a light-contact és a kick-light után a befejező napon pointfightingban is első lett, majd a
velemenyezd, 2017. november 12. vasárnap, 16:42
Kick-box-vb - Veres Roland triplázott
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a zárónapon 84 kilóban Mórádi Zsolt is nyert, és mindketten tagjai voltak a csapatversenyben győztes magyar együttesnek.

A nők mezőnyében Miskolczi Anett második aranyát gyűjtötte be, ám ezúttal mérkőzés nélkül, miután német ellenfele betegség miatt nem tudott kiállni a light-contact 65 kg-os döntőjére.

A ringesek között is lett magyar aranyérmes: Habash Antoine K1-ben a 63,5 kg-osok között diadalmaskodott. A full-contact 67 kg-os súlycsoportjában Görbics Gábor, +91 kilóban pedig Berki Károly ezüstérmet szerzett.
velemenyezd, 2017. november 11. szombat, 22:54
Kick-box-vb - Tíz magyar aranyérem született a pénteki döntőkben
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a tatamis szabályrendszerek (pointfighting, light-contact, kick-light) döntőit, valamint a ringes szakágak (full-contact, low-kick, K1) elődöntőit rendezték meg pénteken a vb-n.

A duplázók közül a mindössze 18 éves Veres Roland a kick-light szakág 57 kilós súlycsoportjának döntőjében ukrán, light-contactban szlovén ellenfelét győzte le. A sportág egyik legnagyobb tehetsége bejutott a pointfighting szakág szombat esti döntőjébe is.

"A pointfighting szabályrendszerben vagyok leginkább otthon, úgyhogy szeretném behúzni a harmadik aranyat is" - nyilatkozta Veres.

Busa Gabriella szintén két döntőben diadalmaskodott: light-contactban ír, kick-lightban pedig bolgár riválisát verte meg az 50 kilósok fináléjában.

A csepeli Jároszkievicz Krisztiánnak négy egyéni és három csapat világbajnoki címe után lett meg a nyolcadik vb-aranyérme, mivel a pointfighting +94 kilós döntőjében orosz ellenfelénél bizonyult jobbnak.

"A döntő
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 17:02
Kick-box-vb - Több mint húsz felnőtt magyar érmes
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szerdai tájékoztatása szerint a BOK Sportcsarnokban zajló, hétfőn kezdődött vb-n továbbra is jól szerepelnek a hazai versenyzők, és a felnőtteken kívül a masters korosztályban is várhatók dobogós helyezések.

Veres Roland a pointfighting szabályrendszer után light-contactban és kick-lightban is elődöntőbe jutott, így biztos érmes mindhárom szakágban. Ugyancsak a legjobb négy között van a pointfighting szabályrendszerben Bálint Zoltán (89 kg), Rohonczy Jenő (94 kg) és a masters korosztályban Debreczeni Dezső (74 kg), illetve a kick-lightban Zsarkó Dániel (74 kg). Zsarkó egyébként light-contactban is bejutott az elődöntőbe.

A ringeseknél a két magyar favorit is biztos érmes: Görbics Gábor (full-contact, 67 kg) és Habash Antoine (K-1, 63,5 kg) is elődöntőzhet a folytatásban.

A sportág történetében először a magyar fővárosban rendeznek olyan vb-t, amelyen az összes szakág képviselői egy helyszínen, egy időben küzdenek.
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 19:52
Kick-box-vb - Nyitóünnepség a BOK Sportcsarnokban, vacsora az Országházban
A BOK Sportcsarnokban zajló vb megnyitóján jelen volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, a Kick-Box Világszövetség (WAKO) teljes vezetősége és Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke is.

Galambos Péter elmondta, az elmúlt időszakban sok munkát fektettek a szervezésbe, ennek a munkának a gyümölcse pedig egy olyan világbajnokság lett, amilyet korábban nem láthattak a sportág képviselői.

A hivatalos megnyitóval megkezdődtek a selejtezők, a nemzeti szövetségek elnökeit pedig Kövér László, az Országgyűlés elnöke nevében Lezsák Sándor alelnök látta vendégül a Parlament Vadásztermében rendezett elnöki vacsorán. A világbajnokság fővédnöke Kövér László, Szabó Tünde és Tarlós István főpolgármester.

Szombatig 60 ország csaknem kétezer versenyzője indul a BOK Sportcsarnokban. A magyar válogatott 39 versenyzőből áll, köztük a sportág történetének legeredményesebbje, a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt és a hétszeres világbajnoki
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 18:44
Képek, videók
Action_Pose_Serie___Ki ck_
oli73
2015. február 08. vasárnap, 16:02
kickbox-karate.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 16:10
Free Kick (bronz).jpg
farkas1945
2013. november 06. szerda, 10:46
Kick7365094610lSmall.j pg
wiwat
2013. július 27. szombat, 08:27
Kickers - Helite.jpg
farkas1945
2013. június 16. vasárnap, 14:09
Kickbox lábbal.gif
pacsakute
2012. szeptember 15. szombat, 11:03
giraffes_kicking_ass_0 7.j
szidnifox
2011. március 24. csütörtök, 22:07
getting_kicked_in_the_ but
szidnifox
2011. február 21. hétfő, 12:30
kickbox2.gif
csilla663
2010. április 24. szombat, 22:22
kickbox1.gif
csilla663
2010. április 24. szombat, 22:14
KICKAPD.JPG
katica76
2010. január 06. szerda, 21:39
kicker-rock-galapagos. jpg
jotti60
2009. december 16. szerda, 20:10
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.