Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 17:30 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Chuck NorrisCarlos Ray ,,Chuck" Norris Jr. (1940. március 10. -) amerikai harcművész és színész.

A kezdetek

Chuck Norris az Oklahoma állambeli Ryanben született. Két öccse közül Wieland fiatalon elhunyt, Aaron Norris, pedig hollywoodi filmproducer és rendező lett. Norris apja Ruud Draak, és anyja félig ír, félig cseroki származású volt, aki nevét később Norrisra változtatta. Norris nagyon büszke amerikai őslakos örökségére, gyakran hivatkozik őseire sikeres sorozatában, a Walker, a texasi kopóban. Tízéves korában szülei elváltak, édesanyjával és testvéreivel a kansasi Prairie Village-be, majd a kaliforniai Torrance-be költözött. Gyerekkorát nyomasztónak írja le. Nem volt sportos, hanem félénk, tanulmányi átlaga pedig csak közepes. A többi gyerek gyakran gúnyolódott rajta származása miatt - Chuck arra vágyott, hogy jól elverje őket. Életrajzában megemlítette, hogy apjának komoly problémája volt az itallal, és nagyon kevés időt töltött vele. Szerette az apját, de nem szeretett vele lenni. Azt mondta, hogy csak szánalmat érzett iránta, mert ,,egyszerűen ilyen volt, túl sokszor hibázott".

Miután befejezte a középiskolát, feleségül vette barátnőjét, Diane Holecheket. 1958-ban Norris csatlakozott az Egyesült Államok Légierejéhez, mint katonai rendész, és az Osani Légibázisra küldték Dél-Koreába. Itt kapta a Chuck becenevet, és Tangszudó(Tang Soo Do) edzésekre kezdett járni. Később fekete övet szerzett Tangszudóban, Tae Kwon Doban és Shito-Ryu karatéban, valamint brazil Jiu-Jitsuban. Megalapította a Chun Kuk Dot (Egyetemes út) és az Egyesült Harcművészetek Szövetségét (UFAF). Amikor visszatért az Államokba, folytatta munkáját mint katonai rendész a March Légitámaszponton, Kaliforniában. Norris 1962 augusztusában szerelt le, anélkül, hogy harcolt volna. A Northrop repülőgépgyártó vállalatnál dolgozott és megnyitotta karateiskola-hálózatát, melynek tanulója volt Steve McQueen fia, Chad McQueen.

Út a hírnévig

Chuck versenyzésének kezdete vereségekkel indult. Első két versenyét elvesztette Joe Lewisszal és Allan Steennel szemben. 1967-ben azonban Norris bebizonyította jártasságát a harcművészetekben, és győzelmei Joe Lewis, Skipper Mullins, Arnold Urquidez, Victor Moore, Ron Marchini és Steve Sanders eredményeivel vetekedtek. 1968 elején Chuck elszenvedte 5., és egyben pályafutása utolsó vereségét Louis Delgadóval szemben. 1968. november 24-én Chuck legyőzte Delgadót, majd elnyerte a Profi Középsúlyú Karate bajnoki címet (no-contact), mely a következő 6 évben is az övé volt. 1969-ben elnyerte a Karate Hármas Koronáját a legtöbb versenygyőzelmével az adott évben, valamint a Fekete Öv (Black Belt) magazin díját, az Év Karatésa címet. 1969-ban került sor Norris filmes debütálására is Dean Martin filmjében, a Bontóbrigádban.

1970-ben öccse, Weiland meghalt a vietnami háborúban. Norris később az ő emlékének ajánlotta az Ütközetben eltűnt című filmjét.

Egy harcművészeti bemutatón Long Beachen, Norris találkozott Bruce Leevel. 1972-ben a A Sárkány visszatér (vagy: A Sárkány útja. Mindkét címváltozatnak létezik angol megfelelője is, az eredeti: Meng long guojiang) című filmben, mint Bruce Lee ellenfele szerepelt. 1974-ben Steve McQueen bátorította, hogy kezdje el az MGM Stúdió színésziskoláját. Chuck Norris 65-5-ös karaterekordjával visszavonult, és hátat fordított minden legyőzőjének.

Norris első főszerepe az 1977-es Országúti bunyós volt. Az azt követő Karatés védőangyal (1980), a Te nem lehetsz gyilkos! (1981) és a Magányos farkas tovább növelték a népszerűségét, hála a jegybevételeknek. 1984-ben Norris az Ütközetben eltűntben szerepelt, mely az első olyan film volt, amely Vietnamban (állítólag) fogva tartott amerikai katonák kiszabadításáról szólt. A producerek az izraeli Menahem Golan és Yoram Globus voltak, s a művet a Cannon Films hozta forgalomba. Szintén ebben az évben Chucknak felkínáltak neki egy szerepet a Karate kölyök c. filmben, de ő visszautasította azt. Egyik nyilatkozata szerint azért, mert nem akarta a harcművészetet rossz színben feltüntetni.

A következő négy évben Norris a Cannon legprominensebb sztárja lett, nyolc filmben szerepelt, köztük a Code of Silence, a Delta kommandó és a Firewalker címűekben: utóbbiban az Oscar-díjas Louis Gossett Jr. volt a partnere.

1986-ban önmagát alakította a Ruby-Spears Productions Karate Kommandos című rajzfilmjében.

Filmjei:

2005 - Walker, a texasi kopó - Újra akcióban (Walker, Texas Ranger: Trial by Fire)
ügyvezető producer, Cordell Walker

2005 - Karátos védelem (The Cutter)
John Shepherd

2004 - Kidobós - Sok flúg disznót győz (Dodgeball: A True Underdog Story)
önmaga

2003 - Démoni harangok (The Bells of Innocence)
Matthew

2002 - Az elnök zsoldosa 2. - Végveszélyben (The President's Man: A Line in the Sand)
ügyvezető producer, Joshua McCord

2000 - Az elnök zsoldosa (The President's Man)
ügyvezető producer, Joshua McCord

1998 - Logan bosszúja (Logan's War)
színész

1996 - Az erdő harcosa (Forest Warrior)
színész

1995 - Szuperhekus kutyabőrben (Top Dog)
Jake Wilder

1994 - Hellbound - Út a pokolba (Hellbound)
Shatter

1994 - Texas Ranger 2. (Walker Texas Ranger 3: Deadly Reunion)
színész

1993 - Walker, a texasi kopó (Walker, Texas Ranger)
Cordell "Cord" Walker

1993 - A bajnok és a kölyök (Sidekicks)
ügyvezető producer, önmaga

1991 - A bérgyilkos (The Hitman)
színész

1990 - Delta Kommandó 2. - A kolumbiai kapcsolat (Delta Force 2)
Scott McCoy

1988 - Ütközetben eltűnt 3. (Braddock: Missing in Action III)
színész

1988 - Hős és a terror (Hero and the Terror)
színész

1986 - A tűzjáró (Firewalker)
színész

1986 - Delta Kommandó (The Delta Force)
színész

1985 - Tomboló terror (Invasion U.S.A.)
Matt Hunter

1985 - A hallgatás törvénye (Code of Silence)
színész

1985 - Ütközetben eltűnt 2. - A kezdet (Missing in Action 2 - The Beginning)
színész

1984 - Ütközetben eltűnt (Missing in Action)
színész

1983 - Magányos farkas (Lone Wolf McQuade)
színész

1982 - Élő fegyver (Forced Vengeance)
Josh Randall

1982 - Néma düh (Silent Rage)
Dan Stevens seriff

1981 - Szemet szemért (An Eye for an Eye)
színész

1980 - Karatés védőangyal (The Octagon)
színész

1979 - A jó fiúk feketében járnak (Good Guys Wear Black)
színész

1979 - Egyszemélyes hadsereg (A Force of One)
színész

1978 - Halálos játszma (Game of Death)
színész

1977 - Országúti bunyós (Breaker! Breaker!)
John David "J.D." Dawes

1972 - A sárkány visszatér (Meng long guojiang)
Colt
vg999, 2009. május 05. kedd, 00:24
Címkék: Chuck Norris, Carlos Ray, Norris Jr, Aaron Norris, Ruud Draak, Prairie Village-be,
Kommentek
A Vasháromszög-akció
vették alapul hozzá, bár nem derül ki, milyen arányban használták fel a benne foglaltakat és mennyi a saját kútfőből származó anyag. Mindenesetre a történet fő cselekményszála magába foglal egy olyan fordulatot is, mely nekem a Karl May-regények sokszor túlzó fehér-indián rokonszenvét juttatta eszembe, és őszintén szólva ez, ilyen összefüggések között nekem kicsit sántított...

A színészgárda némi meglepetést okoz, bár nem a főszereplő kapcsán, akit az akciófilmek koronázatlan királya, Chuck Norris helyett az enyhén sörhasú Beau Bridges alakít, aki egyébként Jeff Bridges bátyja és élete során több rangos filmes elismerést is begyűjtött... Igazából az ázsiai karaktereknél kaptam fel a fejem, ugyanis két olyan színész is előfordul közöttük, aki később Oliver Stone Vietnam-trilógiájának harmadik darabjában, az 1993-as Ég és földben is feltűnt. Az egyik Liem Whatley, aki mindkét alkotásban vietkong harcost játszik. A másik a Tuong ezredest alakító Haing S. Ngor, akinek előélete szinte
eposz, 2019. január 14. hétfő, 11:03
Chuck Norris indítja el a Baptista Szeretetszolgálat 15. Cipősdoboz akcióját
Mint írják, a legendás akcióhős, Chuck Norris feleségével együtt jön Budapestre, hogy részt vegyen a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén szombaton a Papp László Sportarénában. A sztárvendég - aki maga is baptista - ezzel útjára indítja az országos akciót, amely során a karitatív szervezet cipősdoboz méretű ajándékokat gyűjt a rászoruló gyermekeknek. A teljes bevételt jótékony célra fordítják a szervezők.

Chuck Norris maga is lelkesen jótékonykodik, saját alapítványát rászoruló gyerekek megsegítésére hozta létre feleségével, Genával, így szívesen vállalta a díszvendég szerepét a Budapest Arénában megrendezett ünnepségen - olvasható az összegzésben.

A közleményben Gál Dávidot, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetőjét idézik, aki elmondta, hogy szerettek volna egy olyan világsztárt vendégül látni, aki baptista és általa kellő figyelmet kaphat 15. Cipősdoboz gyűjtő jótékonysági akciójuk.

A Baptista Szeretetszolgálat 2004-ben indította útjára karácsonyi Cipősdoboz
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 16:19
Orbán Viktor a magyar Chuck Norris
1. Amikor Orbán Viktor megszületett, egy vörös csillag hullt alá a felcsúti tanácsházáról.
2. Orbán Viktor 4 másodperc alatt rakja ki a Rubik kockát a szemhéjával, úgy, hogy közben nem is pislog.
3. Orbán Viktort nem a gravitáció tartja a földön, csak szeret néha gyalog járni.
4. Chuck Norris nem fél Orbán Viktortól, de azért a biztonság kedvéért ő is rá szavazott.
5. Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!
6. Orbán Viktor csak a magasságához képest alacsony.
7. 5 gyerekéből 3-at maga Orbán Viktor szült.
8. Orbán Viktor a felcsúti pályán egyszer leszúrt egy szögletzászlót, és amikor kihúzták, nagy sugárban tört fel a tej, a méz és a kánaán.
9. Orbán Viktor egyszer mosolyt fakasztott Áder Jánosból.
10. Orbán Viktor képes járni a tejbegrízen.
11. Orbán Viktor soha nem néz kérdőn, csak felkiáltón.
12. Orbán Viktor 2 000 000 magyar szót
moonshadows, 2018. augusztus 03. péntek, 18:11
A 2085. évi történelem érettségi tételei:
1. Fekete Pákó betelepülése, majd kiűzetése Magyarországról.
2. Győzike vagyonosodása és az etnobiznisz összefüggései.
3. Ismertesse részletesen a századforduló médiájának egyetemes kultúrtörténeti alkotásait (Big Brother, Való Világ, Fókusz, Aktív, Dáridó, Fásy Mulató), és azok pozitív hatásait a kor társadalmának szellemiségére, intelligenciaszintjére!
4. Anettka és a kozmosz közti viszony a XXI-ik században.
5. Döntse el melyik évben volt nő, és melyik évben volt férfi Terri Black!
6. Balázs- és Mónika show. Melyiknek volt a nagyobb nézettsége, és közerkölcsformáló hatása?
7. A Barátok közt szappanopera 102542. részének részletes bemutatása a XXI-ik század végén! Ismertesse bizonyos szereplők sorozatbéli életrajzát. Mint pl. a Tilda-karakter evolúciója (1-51-ig).
8. Ki volt Kiszel Donatella édesapja? Válassza ki, és húzza alá a megfelelő személy nevét:
- Sylvester
moonshadows, 2018. augusztus 03. péntek, 17:46
Sztárok és hasonmásaik a múltból
humorista

IX. Gergely pápa és Sylvester Stallone amerikai színész

Nicolae Grigorescu román festőművész és Orlando Bloom angol színész.

Önarckép Vincent van Gogh festmény és Chuck Norris amerikai színész

Paul Revere ékszerész és Jack Black amerikai színész

John Locke angol filozófus és Adrien Brody amerikai
schuro, 2018. június 24. vasárnap, 06:28
Sztárok, akikről nem hiszed el, hogy egyidősek
Meg fogsz lepődni! Ezek a sztárok egyidősek, pedig egyáltalán nem úgy néznek ki - Nézd meg, kik születtek egy évben a hírességek közül.

Chuck Norris és Michael Gambon - 78 éves

Brad Pitt és Dean Norris - 54 éves

Thomas Brodie-Sangster és Hafthór Júlíus Björnsson - 29 éves

Eddie Murphy és Forest Whitaker - 56 éves

Tobey Maguire és Kristian Nairn - 42 éves

John Cho és Jean Dujardin - 45
schuro, 2018. március 26. hétfő, 21:37
Születésnap......
Ma 78 éves Chuck Norris .
Carlos Ray ,,Chuck" Norris Jr. (1940. március 10. -) amerikai karate-világbajnok és színész.

Amit tudni kell rólaChuck Norris amerikai színész és harcművész. Számos akciófilmben jelent már meg, beleértve a Way of the Dragont (A sárkány útja), melyben Bruce Lee-vel közösen játszott főszerepben. 1993-tól 2001-ig főszerepet játszott a Walker, Texas Ranger (Walker, a texasi kopó) című akciósorozatban.

Beteg feleségének szenteli életét: feladta karrierjét Chuck Norris

Jó ideje eltűnt a nyilvánosság elől a 77 éves akcióhős, Chuck Norris. Most kiderült, a feleségét ápolja, aki egy orvosi vizsgálat után lett súlyos
agica2004, 2018. március 10. szombat, 17:50
Sztárok, akik meglepően ugyanannyi idősek
Brad Pitt és Dean Norris - 52 éves.

John Cho és Jean Dujardin - 44 éves.

Lana Del Rey és Keira Knightley - 31 éves.

Scott Cohen és Samy Naceri - 54 éves.

Will Smith és Terry Crews - 48 éves.

Edward Norton és Gerard Butler - 47 éves.

Chuck Norris és Michael Gambon - 76
schuro, 2017. szeptember 20. szerda, 22:09
Képek, videók
hollanyo-chuck-norris. jpg
mailona
2018. május 16. szerda, 11:45
Chuck Norris és Bruce Lee
sanci81
2015. november 16. hétfő, 16:04
Chuck Norris Hummer.jpg
kicsoda57
2015. január 28. szerda, 19:30
Chuck Norris
rushlilly
2013. október 21. hétfő, 13:28
Chuck_Norris_Wallpaper _Wi
orsi1
2013. január 08. kedd, 06:59
1.Chuck Norris....jpg
anci-ani
2012. május 23. szerda, 23:03
1Chuck-norris-wc-papir ja.
anci-ani
2012. május 23. szerda, 22:59
Chuck Norris.jpg
dnemethk
2012. január 25. szerda, 20:41
Chuck Norris 71.jpg
farkas1945
2011. március 09. szerda, 09:11
200px-Chuck_Norris.jpg
csilla663
2010. december 03. péntek, 21:34
Walker,a Texasi kopó
szanita10
2011. április 22. péntek, 14:39
kansasi_luxus_ingatlan _27
csilla663
2011. február 21. hétfő, 20:23
Kaliforniai kakukkmák.jpg
irmus
2017. július 07. péntek, 08:20
Kaliforniai sas pár 1 toj
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:53
Kaliforniai sas fészek 1
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.