Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 11:31 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bűnösnek vallotta magát korrupciós ügyek miatti tárgyalásán az Interpol korábbi igazgatója
Meng 2016 óta állt a nemzetközi rendőrségi szervezet élén, de nem tudta kitölteni négyéves megbízatását, mert amikor tavaly szeptemberben hazalátogatott Franciaországból, a kínai hatóságok őrizetbe vették. Meng őrizetbe vételét követően azonnal lemondott elnöki tisztjéről.

Az Interpol volt elnöke ellen mintegy 14,5 millió jüan (605 millió forint) kenőpénz elfogadása miatt emeltek vádat hazájában, ahol menesztették a közbiztonsági tárca miniszterhelyettesi tisztjéről, és kizárták a Kínai Kommunista Pártból (KKP).

A KKP fegyelmi bizottsága márciusban kiadott közleménye úgy fogalmazott: Meng a befolyását kihasználva igyekezett fenntartani családja pazarló életmódját, hatalmával visszaélve szerzett állást a feleségének, és hatalmas mennyiségű vagyontárgyat fogadott el másoktól, amikért cserébe előléptetések, áthelyezések és céges ügyletek előmozdításában nyújtott segítséget.

A lyoni rendőrség tavaly októberben nyomozást indított Meng eltűnése ügyében, ugyanis felesége bejelentést tett azt
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 09:01
Több mint 320 milliót érő hamis ruhát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál
Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte,a pénzügyőrök egy Törökországból Magyarországra tartó kamion ellenőrizése során 4096 darab, különféle világmárka jelzésével ellátott ruházati terméket, cipőt, női táskát találtak.

A török sofőr a szállítmány származását nem tudta igazolni. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruházati termék és kiegészítő hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül szállítottak és hoztak forgalomba - tudatta az alezredes.

A pénzügyőrök a több mint 320 millió forint értékűre becsült szállítmányt lefoglalták. A pénzügyi nyomozók iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 09:01
Ami belül az van kívül Ami belül az van kívül, lelked tükre
Ami belül az van kívül

Ami belül az van kívül,
lelked tükre arcodon ül,
lelked gondoktól terhes,
arcod bánatát nem rejted.

De ha boldog vagy odabenn,
arcodon a mosoly meg jelen,
oly sok embert bánat gyötri,
hogy segíts rajtuk megint.

Néz jól körül mennyi ember,
ki naponta sokat szenved,
csak magadba de jó erősen,
küldj valami jót a szenvedőknek.

Egészséget, szeretetet,
egykét boldog igaz percet,
jó utat,ha épp úton van,
egy ölelést a magányosnak.

Tárd ki szíved szeretetét,
adj belőle van épp elég,
ott egy ember zsörtölődik,
küldj türelmet és megnyugszik.

Ami belül az van kívül,
lelked ragyog úgy megszépült,
tiéd lesz az egész világ,
bár neked nem kell a szeretet vár.
.
írta: Márta Bosnyákné Harpauer 2019.06.19.
koszegimarika, 2019. június 20. csütörtök, 08:41
Tőzsde - Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 24 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 63 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 28 emelkedhet a nyitásban.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve/Fed) nyíltpiaci bizottsága nem változtatott az irányadó kamatsávon, de jelezte, hogy lazíthatja monetáris politikáját, már akár a jövő hónapban kamatcsökkentést hajthat végre az éleződő kereskedelmi feszültségek és a gyenge infláció miatt növekvő aggodalmak következményeként. A döntés kihirdetése után az arany ára ötéves csúcsra emelkedett, a dollár gyengült, a kötvényhozamok csökkentek, például a tízéves amerikai államkötvény hozama 2 százalék alá esett.

A japán jegybank csütörtökön tartott ülésén ugyancsak változatlanul hagyta monetáris politikáját, későbbre tartogatja fogyatkozó munícióját, miközben a globális növekedési kilátások romlása arra sarkallt más nagy központi bankokat, hogy újabb gazdaságösztönző intézkedéseket
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 08:41
Tizenegyezren jelentkeztek az idei vándortáborokra
A helyettes államtitkár közölte, hogy ezen a nyáron 19 féle erdei, vízi és kerékpáros vándortábort szerveznek, ezeken egyhetes turnusokban vehetnek részt a diákok.

Elmondta azt is, hogy az erdőgazdaságok 150 létesítményt újítottak fel, felépült 13 erdei iskola, 30 látogatóközpont, illetve szálláshely, valamint 44 kilátó. Mindezek a vándortáborozók rendelkezésére állnak majd - fűzte hozzá.

A diákokat többnyire sátrakban alszanak, egy-egy táborhelyen általában két napot töltenek, a teljes útvonaluk hossza pedig 60-80 kilométer.

Mint a témában szerdán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az erdei vándortáborok szervezését az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja. A korábbi öt útvonalhoz (Bakony, Börzsöny, Mátra, Mecsek és Pilis) idén a Zemplén és a Vasi-hegyhát is társul, ezeket június közepétől augusztus végéig 138 csoport járja be.
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 08:41
BÉT - A pozitív nemzetközi hangulatot követheti a magyar tőzsde
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a Fed jövőbeni kamatvágási esélyre utaló szerdai döntése alapvetően kedvezően hat az ázsiai piacokra és az európai határidős indexekre. Kiemelte, csütörtökön reggel az ázsiai piacok pozitív tartományban tartózkodtak kínai felülteljesítéssel. Az európai határidős indexek pozitív nyitást vetítenek előre, a magyar piacezzel mozoghat együtt.

A Condorde elemzője kitért arra, hogy a tőzsdei kereskedés szempontjából is érdekes lehet a brit jegybank délutáni kamatdöntő ülése, illetve az amerikai feldolgozóipari mutató, amelyet délután tesznek közzé.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemzésében kiemelte, kisebb elmozdulásokkal indulhat a kereskedés. A nemzetközi befektetői hangulat enyhén pozitív, de az OTP árfolyama a negatív tartományban kezdhet, miután lemaradt a szlovén Abanka megvételéről.

A Mol árfolyama a 3200 forintos szintet célozhatja meg, a Richter esetében pedig az 5100
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 08:31
Mindannyian a sebmentes életre vágyunk.
Mindannyian a sebmentes életre vágyunk. Olyanra, ami egyszerű, ami nem fáj, ami sosem sebez majd meg. Majd a hegeinket álarc mögé rejtjük, mert azt hisszük ennek így kell lennie. Minden reggel összeszedjük az összetört darabokat, ragasztjuk, és rejtünk. És közben elfeledjük mennyit köszönhetünk a sebeinknek. Volt, amelyiktől erőt kaptunk, találunk olyat, ami tanított, és van olyan is, számtalan, ami masnimentes ajándékként a lelkünkben ég tovább. De legyen bárhogy, történjen bármi, a sebek tettek azzá, ami most vagy, és a holnap fájdalma tesz majd azzá, aki valaha lehetsz. Így hát szeresd őket, hiszen érted vannak. Azért kaptad, mert benne voltál valamiben, valami megismételhetetlen csodában, ami bárhogy is ért véget, esélyt adott. Esélyt a szebbre, jobbra, egy reménnyel teli gyönyörű világra. (Todorovits Rea)
koszegimarika, 2019. június 20. csütörtök, 08:18
Devizapiac - Erősödött a forint
Az euró 323,50 forinton forgott reggel negyed nyolckor, 50 fillérrel csökkent az árfolyama a szerda esti 324,00 forinthoz képest.

A dollár árfolyama 289,00 forintról 287,18 forintra, a svájci franké pedig 290,29 forintról 289,77 forintra gyengült.

Az euró 1,1266 dolláron forgott csütörtök reggel, 0,37 százalékkal erősödött az előző napi záráshoz képest.

A svájci frankhoz képest 0,03 százalékkal drágult a közös európai fizetőeszköz, 1,1160 frankon jegyezték.

Egy dollárért 0,9905 frankot kértek, 0,35 százalékkal gyengült a dollár. A jenhez képest 0,47 százalékot veszített értékéből a dollár, csütörtök reggel 107,58 jent ért.
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 07:41
Kun Magdolna: Egyszer megérted fiam Egyszer, ha már elérhet
Kun Magdolna: Egyszer megérted fiam

Egyszer, ha már elérhetetlen
távolságban leszek tőled fiam
és vánszorgó lábnyomom is elfújja a szél,
nem hagyva magad körül porszemnyi
emléket sem, mi rólam mesél,
jusson eszedbe gyermekkorod
mosolygó napjai.
Láss magad előtt egy képet,
ahol ketten állunk, te meg én...
Talán hároméves lehettél,
mikor határozott szavakkal mondtad
- szeretlek-
S abban a pillanatban
valami leírhatatlanul jó érzés melengette
lelkemet
Hittem, hogy az életnek,
ennél boldogabb percei nincsenek,
nem lehetnek,
mert, aki így szeret, az soha
nem fájdíthat szíveket.
Emlékszel arra, mikor sírós szemeiddel
esdőn néztél rám
s én féltő mozdulattal hajoltam hozzád,
hogy karomba vegyelek,
mert, ha ölelhettelek,
felszáradtak arcunkról a könnyek
s napfénnyé
koszegimarika, 2019. június 20. csütörtök, 07:29
Megújult a kiskunhalasi Csipkeház és Csipkemúzeum
Szécsiné Rédei Éva igazgató az MTI-nek elmondta: több mint hetven millió forintból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a kiskunhalasi önkormányzat által elnyert európai uniós forrásból újult meg a helyi Csipkeház és Csipkemúzeum.

Kiemelte: az elmúlt év szeptemberében kezdődött felújítás során kicserélték a Csipkeház nyílászáróit, korszerűsítették a fűtést, szigetelték az épületet, egységes burkolatot kapott a fogadótér és két kiállítóterem, továbbá kialakítottak egy akadálymentes feljárót és mosdót is.

A Csipkemúzeumban a bemutatószekrényeket cserélték újakra, korszerűsítették a világítást és interaktív digitális eszközöket szereztek be. Ezek segítségével a korábbiaknál bővebb és érdekesebb információhoz juthatnak a látogatók: a virtuális csipkevarrás mellett lesz "csipkekvíz" és "csipkekirakó" is, a tájékozódást pedig a mobileszközre letölthető tárlatvezetés is segíti majd. A kiállítótermekben a korábbi, hagyományos fekete és fehér színeket a kék különféle
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 07:10
Jótékonysági koncertet adnak a Budapesti Vonósok
A koncert hozzájárul ahhoz, hogy az Összhang Alapítvány túrázásra alkalmas tandem kerékpárokkal ajándékozhassa meg a Mozdulj! Kiemelten Közhasznú Egyesületet, amelyaugusztusában kilencedik alkalommal szervez ötnapos tandemtúrát a Balaton körül látássérültek számára - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Handel és Wolfgang Amadeus Mozart művei szólalnak meg, közreműködik Flamich Mária szoprán, Menyhárt Zsuzsanna fuvolaművész, Szilvásy Júlia hárfaművész és Dinyés Soma csembalóművész, a koncertmester Soltész Ágnes.
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 07:06
Többen megsérültek egy balesetben az M5-ösön
Két személyautó és egy kamion összeütközött az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 114-es kilométernél. A balesetben többen megsérültek - írták.

A helyszínelés idejére lezárták az autópálya belső sávját, a forgalom a külső sávban halad.
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 07:06
3/20
Képek, videók
tárgyaláson
sanci81
2017. szeptember 02. szombat, 15:18
Az agresszív tárgyalás.gi
pacsakute
2016. május 07. szombat, 22:44
Tárgyalások.jpg
megyerimihaly
2015. december 17. csütörtök, 01:24
Agresszív tárgyalás.gif
pacsakute
2013. április 18. csütörtök, 18:53
Tárgyaláson
tnemarika
2012. szeptember 28. péntek, 14:08
Targyalás az asztalnál
wob
2012. július 24. kedd, 14:57
Stoh a tárgyaláson
tinka1951
2011. június 21. kedd, 10:21
igyekezet a tárgyalásra.j
agica2004
2009. november 12. csütörtök, 12:31
Tárgyaláson - a súgó
barkaszjudit
2009. október 24. szombat, 07:06
tárgyalás
lebo
2008. szeptember 17. szerda, 13:38
Űzleti Tárgyaláson Partne
ildike46
2008. augusztus 07. csütörtök, 18:34
tárgyaláshoz öltözve.jpg
agica2004
2007. január 31. szerda, 16:21
Ukrán kommunista párt bet
megyerimihaly
2015. december 23. szerda, 22:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.