Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 18:05 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Mága Zoltán is az otthon maradásra bíztat
Mága Zoltán felidézte, hogy családja figyelmeztetése ellenére hetekkel ezelőtt még ő sem vette komolyan a koronavírus jelentette veszélyeket, most azonban arra figyelmeztet, mindenki tartsa be az előírásokat, és aki teheti, maradjon otthon.

Az egészségesnek tűnő emberek is lehetnek fertőzöttek, és másokat is meg tudnak betegíteni, anélkül, hogy tudnának róla - hangsúlyozta a muzsikus, aki arra kérte hallgatóit, hogy óvják az időseket és segítsék a rászorulókat.

Mága Zoltán beszélt arról is, hogy New York-i útja után ő maga is önkéntes karanténba vonult, majd rövid beszédét hegedűszóval zárta.

A https://www.facebook.com/watch/?v=2815358798555885 linken megtekintő videó végén az érdeklődők láthatnak egy részletet Mága Zoltán idei Budapesti Újévi Koncertjéből is.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:52
Koronavírus - Szlovákia újra megnyitotta a határait a kamionforgalom előtt
Pénteken az ideiglenes kamionstopot a szlovák rendőrség a határokon létrejött torlódásokkal, illetve az ebből adódó balesetveszély megelőzésének szükségességével indokolta.

Közben az egészségügyi minisztérium adatai szerint szombaton újabb 23 személynél diagnosztizálták a Covid-19 kórokozóját, és így már 292-re emelkedett az új típusú koronavírussal regisztrált fertőzöttek száma, közülük 85-öt kórházban, kettőt pedig intenzív osztályon kezelnek. A betegségben eddig még senki sem halt meg.

Ezen a héten az újonnan regisztrált fertőzöttek száma napi tíz és húsz között mozgott az országban, pénteken viszont több mint negyvennel nőtt a számuk, ami azzal is összefügghet, hogy az volt az első nap, amikor megemelték az elvégzett tesztek számát. Míg korábban átlagban napi 350 személyt teszteltek, addig az utóbbi két napban közel 1700-at. Szlovákiában szombaton délig csaknem 6500 vírustesztet végeztek el, ezek közül közel 6200 bizonyult negatívnak.

Igor Matovic szlovák kormányfő a központi
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:52
Jelentős fagy várható a jövő héten
Azt írták: hétfőn egy hidegfront vonul át az ország felett, ami mögött ismét jelentős lehűlés körvonalazódik. Bár napközben többfelé 10 Celsius-fok körüli meleg lesz, hajnalban komoly fagyok várhatók.

Az előrejelzés szerint jelenleg a szerda tűnik a leghidegebbnek, akkor kora reggelre a fagyzugos helyeken mínusz 8-mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő. Hozzátették: máshol is elég hideg lehet ahhoz, hogy kárt tegyen a virágokban, rügyekben.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:52
Letöltötte börtönbüntetését Dragan Vasiljkovic, az egykori szerb félkatonai alakulatok egyik parancsnoka
A horvátországi háború idején elkövetett háborús bűncselekményekért jogerősen 13 és fél évre ítélt Vasiljkovicot szombaton reggel horvát rendőrök kísérték el a horvát-szerb határra. A volt parancsnok 20 évig nem léphet be az Európai Gazdasági Térségbe.

Dragan Vasiljkovic - aki Dragan kapitány néven vált hírhedtté a délszláv háborúk idején - a szerb félkatonai alakulatok parancsnokaként az 1991-95-ös horvátországi háború elején horvát katonák, rendőrök és polgári személyek, valamint külföldi újságírók kiűzésére, megkínzására és megölésére adott parancsokat a közép-horvátországi Glinában és Kninben.

A 65 éves, belgrádi születésű Vasiljkovic ausztrál állampolgársággal is rendelkezik, korábban Ausztráliában élt, és ott a Daniel Snedden nevet használta. Az ausztrál rendőrség Zágráb követelésére 2006-ban vette őrizetbe. 2009 és 2010 között egyszer szabadlábra helyezték, majd az ausztrál legfelsőbb bíróság újra elfogatóparancsot adott ki ellene. Az ausztrál kormány 2012-ben döntött arról, hogy
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:52
Koronavírus - Agrárminiszter: nyissák ki a bezárt piacokat!
Nagy István a somogyi megyeszékhely piacán tett látogatásán újságírók előtt azt mondta: arra kéri a települések vezetőit, hogy - védőintézkedések betartása mellett - tegyék lehetővé az embereknek a hozzájutást a piacon kapható zöldségekhez, gyümölcsökhöz, kézműves termékekhez, nyújtsanak alternatívát számukra a vásárláshoz.

Szabadtéren, kellő fegyelmezettséggel, szabálykövetéssel kisebb a fertőzés veszélye, és annál jobban tudunk vigyázni egymásra, minél több helyen, a tumultust elkerülve tudjuk biztosítani az árukhoz való folyamatos hozzáférést - indokolta kérését a miniszter.

Hozzátette: ezzel letörhetők a kiugró áremelkedések és a pánik okozta ársokk, könnyebbé válik a tisztességes piaci viszonyok fenntartása, az üzleti szabályok betartatása.

Nagy István utalt arra, hogy egyre több információt kap piacbezárásokról a veszélyhelyzettel összefüggésben, de úgy gondolja, a bezárás nem jó döntés. Már csak azért sem, mert a piac a helyi gazdaság motorja, a zárva tartás következtében a
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:42
Koronavírus - A Jobbik azonnali és radikális fizetésemelést javasol az egészségügyi dolgozóknak
Lukács László György kifejtette, arra kérik a kormányt, hozza előre az egészségügyi dolgozók novemberre tervezett 20 százalékos béremelését, és a következő évekre ígért 30 százalékos növelést is fizesse ki idén augusztusig.

Hangsúlyozta, már most is megfeszített tempóban dolgozik 24 ezer orvos, 105 ezer szakdolgozó és több ezer segítő munkatárs, akiken a jövőben várhatóan még nagyobb lesz a nyomás és ezért megérdemlik a nagyobb anyagi megbecsülést.

A Jobbik alelnöke szerint a fizetésemelést az is indokolja, hogy a következő időszakban az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképessége határozhatja meg, mennyi áldozatot követel majd a koronavírus Magyarországon. Emellett a szakmai szervezetek kérései, valamint szerbiai és nyugat-európai példák is azt mutatják, hogy a béremelésre szükség van - tette hozzá.

Lukács László György ezúttal is mindenkit arra kért, hogy kizárólag a legszükségesebb esetekben hagyja el otthonát.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:32
Koronavírus - Operatív törzs: életbe lépett a kijárási korlátozás
Kiss Róbert alezredes elmondta, a rendőrség segítő, empatikus, lojális módon hívja fel a figyelmet az új szabályokra, és megköszönte a lakosság együttműködését.

Az alezredes közölte, hogy hétfőtől kórházparancsnoki rendszer lesz a kórházakban, hogy gondoskodjanak a feszes, katonai rendben megvalósuló eszközgazdálkodásról.

Szólt arról is, hogy folytatódnak az egészségügyi eszközbeszerzések: szombaton 27 tonna egyéni védőfelszerelés érkezett, és a tervek szerint vasárnap két légi járattal 3 millió 270 ezer egyéni védőfelszerelés, maszk és kesztyű érkezik az országba.

Elmondta azt is, elfogták a napokban egy mentődolgozóra támadó embert, és felhívta a figyelmet arra, hogy a mentők életmentő közfeladatot látnak el, ezért a rendőrség a jövőben is kiemelten fog foglalkozni a hasonló bűncselekményekkel.

Megjegyezte: a Dél-Pesti Centrumkórház dolgozóit inzultáló iráni állampolgárokat már korábban kiutasították az országból, pénteken pedig újabb két embert utasítottak ki.

Megjegyezte:
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:32
Koronavírus - DK: a kormány felelős a megbetegedett egészségügyi dolgozókért
A politikus kifejtette, az ellenzéknek igaza lett, amikor azt mondta, nagy baj lesz abból, ha az egészségügyben dolgozók, köztük a háziorvosok nem kapnak megfelelő védőfelszereléseket. A napokban derült ki ugyanis, hogy Gazdagréten és Őrmezőn két háziorvos fertőződött meg koronavírussal, ők most házi karanténban vannak. Ennek eredményeként a tízezer lakosú Őrmezőn nem maradt háziorvos, hiszen a terület két másik orvosát korábban életkoruk, illetve egészségügyi állapotuk miatt kivonták a rendelésből - tette hozzá.

László Imre szerint a háziorvosok és a szakrendelőkben dolgozók alkalmatlan vagy semmilyen védőfelszerelést nem kaptak, ha pedig megbetegednek, akkor egészségügyi ellátások szűnhetnek meg, illetve az orvoshoz fordulók megfertőződhetnek.

Hangsúlyozta, Újbuda önkormányzata ennek megakadályozására nagyszabású maszkbeszerzést indított, amely folyamatban van, a DK pedig azt kéri a kormánytól, hogy engedje el az országba behozott termékek áfáját és vámkezelési díját. A kormány legalább
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:22
Koronavírus - A tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon
Müller Cecília közölte: továbbra is egyértelmű cél a járvány terjedésének lassítása, és ehhez feltétlenül szükséges a teljes lakosság együttműködése.

A tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon, mert az ő legfőbb védelmüket az szolgálja, ha nem találkoznak másokkal. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a számukra a vásárlásra szabott 9-12 óra közötti időkorlát "egy utolsó lehetőség", ha más egyéb segítség nem áll rendelkezésükre ehhez. Az idősek segítője elsősorban a család legyen, majd az önkormányzatok - tette hozzá.

Jelezte, a kijárási korlátozás nem a szabályok "lazítását" jelenti, hanem éppen ellenkezőleg, egy további szükséges intézkedés a járvány lassítására.

Az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban kitért arra, hogy a lakásban is elengedhetetlen a személyes higiéné betartása: a gyakori kézmosás, a helyiségek tisztán tartása, a mindennapi használati tárgyak fertőtlenítése, különös tekintettel a számítógép klaviatúrájára. Ezen kívül törekedni kell az egészséges
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:12
Koronavírus - Romániában több tízezer embert bírságoltak meg a kijárási korlátozások megszegése miatt
Szombatra csökkent a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek száma. Míg csütörtökön 123 fővel, pénteken pedig 263-mal több fertőzöttet jegyeztek mint egy nappal korábban, a szombat délig jelzett növekedés 160 fős.

A stratégiai kommunikációs törzs közleménye szerint a Romániában regisztrált fertőzések száma 1452, a fertőzöttek közül 139 személy meggyógyult, 29 meghalt. Az elmúlt 24 órában öttel nőtt az elhunytak száma. Tizenegyre emelkedett azoknak a román állampolgároknak a száma, akik Olaszországban, Franciaországban illetve az Egyesült Királyságban haltak meg a járvány következtében.

A kórházak intenzív osztályain jelenleg 34 koronavírus-fertőzött pácienst kezelnek, közülük 25-nek súlyos az állapota. Az országban 7801 személy került intézményes karanténba, több mint 131 ezren töltik házi elkülönítésben a betegség lappangási idejét. Az operatív kommunikációs törzs azt is közölte, hogy eddig 19 663 koronavírus-tesztet végeztek.

A hatóságok szigorúan léptek fel a karantén
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 13:52
Koronavírus - Már osztják az egészségügyi dolgozóknak és idősotthonok lakóinak szánt Béres Cseppeket
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke az MTI-nek elmondta, az állami és egyházi idősotthonokhoz öt karitatív szervezet - a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt - juttat el összesen hétezer üveg Béres Cseppet.

A fennmaradó háromezer üveget az Ökumenikus Segélyszervezet adja át a kórházaknak, elsősorban annak a hat intézménynek - köztük a Heim Pál Gyermekkórháznak - amely járványkórházként lett kijelölve. Emellett az adományból kap az a 30-40 kórház is, amely a koronavírus elleni védekezés következő szakaszában vállalhat nagyobb feladatot.

Az államtitkár hangsúlyozta, a Béres Cseppekkel az idősek és egészségügyi dolgozók immunrendszerét szeretnék erősíteni a jelenlegi nehéz időszakban. A kormány emellett ezzel az adománnyal is szeretné megköszönni az orvosok, ápolók, valamint a
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 13:51
Koronavírus
Magyarországon
Legutolsó frissítés dátuma: 2020.03.28. 07:00

343
Fertőzött
igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma

34
Gyógyult
új koronavírus-fertőzésből gyógyultak száma

11
Elhunyt
új koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma

87
Karanténban
új koronavírus gyanúja miatt elkülönítettek száma

10 303
Mintavétel
akkreditált laboratóriumban vizsgált minták száma
Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ


A világban
Legutolsó frissítés dátuma: 2020.03.28. 12:07

607 965
Fertőzöttek
igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma

132 688
Gyógyultak
új koronavírus-fertőzésből gyógyultak száma

28 125
Elhunytak
új koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma
Forrás: Johns Hopkins CSSE
eva6, 2020. március 28. szombat, 13:21
2/33
Képek, videók
ifj_mága zoltán_6.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 21:58
mága zoltán kisfiával0124
maroka
2018. január 24. szerda, 10:22
Mága Zoltán- Károly
agica2004
2014. május 09. péntek, 15:05
Károly-Mága Zoltán.jpg
agica2004
2014. május 09. péntek, 14:59
Mága Zoltán.png
agica2004
2014. április 03. csütörtök, 11:49
Mága Zoltán.jpg
agica2004
2014. március 12. szerda, 14:24
Mága Zoltán.jpg
jupiter21
2011. február 27. vasárnap, 18:55
Mága Zoltán hegedümüvész.
farkas1945
2010. március 15. hétfő, 18:17
Szabadon maradás Bundival
tamaska_gaborne
2007. március 11. vasárnap, 20:58
Helyben maradás.. Alonso
doggyangel
2006. szeptember 30. szombat, 08:40
Helyben maradás.. Alonson
doggyangel
2006. szeptember 30. szombat, 08:39
KJ Ezt jelented
sanci81
2015. május 10. vasárnap, 09:17
A barátság jelentése
anna4459
2015. április 17. péntek, 10:24
Időjárás jelentés
sanci81
2015. március 06. péntek, 17:45
zene-jelentese.gif
bdvmutti
2014. december 08. hétfő, 21:01
Címkék
szerb félkatonai, üzleti szabályok, következő időszakban, egykori szerb, Béres Cseppeket, előrejelzés szerint, zárva tartás, jelenlegi nehéz, Ökumenikus Segélyszervezet, piacon kapható, települések vezetőit, Magyar Református Szeretetszolgálat, család legyen, 1991-95-ös horvátországi, elhunytak száma, egészségügyi eszközbeszerzések,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.