Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:14 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Okostelefonos ima-alkalmazást indított el Ferenc pápa
Ferenc pápa szokásos vasárnap déli beszédét mondta, amikor egy pap táblagépet nyújtott felé. Az egyházfő egy klikkeléssel megnyitotta a nevére szóló oldalt.

A pápa így mutatta be a Click To Pray (klikkelés imádkozáshoz) hat nyelvű honlapot, amely letölthető okostelefonra. Ferenc pápa minden hónapban megjelöli, milyen imára kéri meg a hívőket, és az alkalmazást használók is imatémát javasolhatnak egyenesen az egyházfő profilján.

Ferenc pápa elsősorban a fiatalokat buzdította csatlakozásra, emlékeztetve, hogy a Vatikán a héten közli a tömegtájékoztatás világnapjára szánt pápai üzenetet, amelynek idén a közösségi kommunikáció és az emberi közösség kapcsolata lesz a központi témája.

"Az internet és a közösségi média korunk forrásai, lehetőséget adnak a többiekkel való együttlétre, értékek és tervek megosztására, közösséghez való tartozásra"- mondta a pápa. Hozzátette: a hálózat az imában is segítheti a közösségeket, hogy az együttlétet ima is kísérje.

Hangsúlyozta, ez a célja a
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 15:52
Fidesz: Magyarország nem asszisztál Soros kampányához
A bevándorláspárti képviselők mandátuma hamarosan véget ér, a jövőről pedig májusban az európai emberek fognak dönteni - hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

Hidvéghi Balázs hozzátette: ez az ülés Soros és a bevándorláspárti képviselők bosszúja, mert a magyar emberek nem kérnek a "Soros tervből".
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 15:51
Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében
Az incidens, amelyben senki nem sérült meg, az északír fővárostól, Belfasttól 110 kilométerre északnyugatra fekvő város központi bírósági épületegyüttese előtt történt.

A PSNI vasárnapi beszámolója szerint az időzítő szerkezettel ellátott pokolgépet a tettesek egy elrabolt pizzafurgonban helyezték el. A rendőrségi szakértők "kezdetlegesnek" nevezték a robbanóeszközt.

A rendőrség közölte, hogy a merénylet mögött valószínűleg az "új IRA" nevű kis létszámú szakadár katolikus milícia állt.

Az új IRA 2012-ben alakult, és eddigi legsúlyosabb terrorcselekménye egy pokolgépes merénylet volt, amelyet három éve követett el Belfastban egy büntetés-végrehajtási tisztviselő ellen. A pokolgép, amelyet az áldozat gépkocsijának aljára rögzítettek, részlegesen robbant csak fel, de az 52 éves Adrian Ismay így is súlyosan megsérült, és tíz nappal később meghalt.

Az 1998-as nagypénteki egyezménnyel elindult megbékélési folyamat meghatározó horderejű mozzanataként az IRA, vagyis az Ír Köztársasági
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 15:41
Brexit - Felmérés: a brit vállalatvezetők elvetik a megállapodás nélküli kilépést
A Brexit-feltételekről az EU-val novemberben elért megállapodást a londoni alsóház a modern brit parlamentarizmus történetében példátlan, 230 fős többséggel elutasította.

A legnagyobb és legrégibb, 1903-ban alapított brit vállalatvezetői szervezet, az Institute of Directors (IoD) 1200 vállalatigazgató bevonásával elvégzett, vasárnap ismertetett felmérése szerint a cégvezetők legnagyobb egyedi csoportja - 45 százalék - újabb népszavazást szeretne a brit EU-tagságról, illetve a kilépés feltételeiről.

A vizsgálat résztvevőinek 29 százaléka szerint az Európai Unióval kötött Brexit-megállapodáson kellene olyan módosításokat végrehajtani, amelyek lehetővé tennék az alsóház számára az egyezmény elfogadását.

A válaszadók 2 százaléka előrehozott választások kiírását tartaná jó megoldásnak a kialakult parlamenti patthelyzet feloldására.

Theresa May konzervatív párti miniszterelnök több nyilatkozatában is határozottan elvetette az újabb népszavazás lehetőségét. A legnagyobb ellenzéki erő, a
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 15:11
PPMT sugerează o coaliţie electorală a partidelor maghiare pentru alegerile europarlamentare
Într-un comunicat de presă remis duminică se arată că la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PPMT, care a avut loc sâmbătă la Cluj-Napoca, delegaţii au analizat evenimentele politice din ultima perioadă şi s-au preocupat de alegerile europarlamentare care se apropie. Aceştia au stabilit: miza alegerilor este Europa creştină şi, în ea, viitorul Bazinului Carpatic, motiv pentru care mandatele de europarlamentari obţinute cu voturile membrilor comunităţilor din afara Ungariei au un plus de valoare.

"Maghiarii din Transilvania pot fi mobilizaţi mai degrabă de o coaliţie realizată în baza unei colaborări dintre cele trei partide maghiare din Transilvania, coaliţie a cărei listă de candidaţi va fi alcătuită de persoane propuse de către organizaţiile politice maghiare. Astfel, Comitetul Executiv Naţional al Partidului Popular sugerează înfiinţarea cât mai rapidă a acestei coaliţii electorale, în cadrul căreia Partidul Popular îl nominalizează pe Zsolt Szilágyi, preşedintele partidului", se arată în
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 15:11
Az ombudsmanhoz fordul a GYOD ügyében az LMP
Az ápolási díjjal kapcsolatos pontrendszer júniustól 40-50 ezer családot fog érinteni Magyarországon - mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly az ellenzéki pártok és civil szervezetek kezdeményezésére a kormány megemelte az ápolási díjat 52 ezer forintról 103 ezer forintra. Mint mondta, az emelés jó lépés volt, de most azt látják, hogy az Emmi elhibázott felülvizsgálati politikája miatt, sok család teljesen kieshet az ápolási díj rendszeréből.

Elmondása szerint júniustól decemberig minden családot, amelyben olyan gyermek él, aki állandó ápolásra szorul, felül fognak vizsgálni egy olyan kritériumrendszer alapján, amely nem tükrözi azokat az élethelyzeteket, amelyekben ezek az emberek élnek. A legsúlyosabban érintettek az autista gyermekeket nevelő szülők lehetnek - jelezte.

Hangsúlyozta, hogy a kormány nem egyeztetett a szakmai szervezetekkel kellő mélységben. Ennek eredménye, hogy a pontozási rendszer
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 15:01
Gárdonyi Géza - Idézetek
GÁRDONYI GÉZA - IDÉZETEK
Akik szeretik egymást, keresik egymást.
Ha a szél kétfelé fújja őket,
térden is visszamásznak egymáshoz.
Ha tengert vetnek közéjük,
a lelküket küldik által a tengeren:
levélben találkoznak.

Gárdonyi Géza: Ida regénye
Szólt az Isten: "Kedves fiam Nóé:
Itt a szőlő, kóstold meg, hogy jó-é?"
Felelt Nóé: "No
menusgabor, 2019. január 20. vasárnap, 15:00
Ásítás - Energiahiány - Fáradás - Kevés összhang és fegyelem
Chaser - Raiders
Chaser - Final Stand
Chaser - Bad Lover
Chaser - Chaindriven
Chaser - Dressed For The Kill (1986 Version)

Hm... Hát ez sem az "igazi" szerintem. Legalábbis nálam nem...

Most "kapóra" jön mert... Ugye lehúztam egy 24 órás szolgálatot, mit ne írjak, eléggé "kivagyok". Szóval... Nyomatok kávét, mert az "alap"...

x"D

...és ugye, megfigyelem magamban hogy most milyen hatással van némelyik Track belső világomra. Aztán ugye így választom ki...

Chaser - Octopus
eposz, 2019. január 20. vasárnap, 14:51
Az EMNP erdélyi magyar választási koalíciót javasol az EP-választásokra, és elnökét jelöli a közös listára
A párt vasárnapi közleménye szerint az EMNP Országos Választmánya szombati kolozsvári ülésén elemezte az elmúlt időszak politikai eseményeit és foglalkozott a közelgő európai parlamenti választásokkal. Megállapította: a választások tétje a keresztény Európa és benne a Kárpát-medence jövője, ezért felértékelődnek a Magyarország határain túli közösségek tagjainak szavazataival megszerzett európai parlamenti mandátumok.

"Az erdélyi magyarokat leginkább a három erdélyi magyar párt együttműködése nyomán létrejött választási koalíció mozgósíthatja, amelynek jelöltlistáját a magyar politikai szervezetek által javasolt személyek alkotják. Ennek megfelelően a Néppárt Országos Választmánya a választási koalíció mielőbbi megkötését javasolja, amelynek keretében a Néppárt jelöltje Szilágyi Zsolt, a párt elnöke" - olvasható a közleményben.

A választmány üdvözölte, hogy pénteken együttes ülést tartott az EMNP és a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöksége, és közösen szorgalmazták a megkezdett tárgyalások
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 14:42
Férfi kézilabda-vb - Japán végzett az utolsó helyen
A koppenhágai helyosztón a Dabas japán jobbátlövője, Tokuda Sinozuke egy gólt dobott.

Kölnben a macedón válogatott szoros meccsen nyert Chile ellen, így a 15. helyen zárt. A Telekom Veszprém balszélsője, Dejan Manaszkov kilenc lövésből nyolc gólt lőtt.

Eredmények:

Alsóházi rájátszás (Elnök Kupa):

a 15. helyért:Macedónia-Chile 32-30 (16-16)

a 23. helyért:Angola-Japán 32-29 (15-14)később:a 13. helyért: Oroszország-Katar, Köln 15.30a 21. helyért: Korea - Szaúd-Arábia, Koppenhága 15.30a 19. helyért: Ausztria-Bahrein, Koppenhága 18.00a 17. helyért: Argentína-Szerbia, Koppenhága 20.30

később:

középdöntő, 2. játéknap:

1. csoport (Köln): Brazília-Horvátország 18.00Izland-Franciaország 20.30

2. csoport (Herning): MAGYARORSZÁG-Tunézia 18.00Norvégia-Egyiptom 20.30
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 14:41
A Kuril-szigetek visszaadása ellen tüntettek orosz városokban
Az orosz fővárosban hatósági becslés szerinti mintegy félezres, a szervezők szerint pedig kétezer fős megmozduláson nacionalista és kommunista pártok, valamint hasonló szellemiségű egyéb szervezetek követői vettek részt. A távol-keleti Habarovszkban az eltérő adatok szerint 100-500 fős rendezvényt tartottak. Megmozdulás volt vasárnap Nahodkába és Kalinyingrádban is.

A liberális demokrata párt elnevezésű, a szövetségi törvényhozás alsóházában frakcióval rendelkező nacionalista politikai erő képviselői január 10-én jogszabálytervezetet nyújtottak be, amely megtiltaná a Japán által vitatott hovatartozású szigetek átadását.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Abe Sindzo japán kormányfő a tervek szerint kedden a két ország között megkötendő békeszerződésről tárgyal Moszkvában. A két vezető 14-én Szingapúrban állapodott meg arról, hogy a két fél aktivizálni fogja az erről szóló tárgyalásokat az 1956. október 19-i közös nyilatkozat alapján, amely kimondta a két állam közötti hadiállapot megszüntetését,
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 14:41
Szakértő: érdemes időben beadatni az influenza elleni védőoltást
Kiemelte: különösen a krónikus betegeknél fontos a védettség; nem is elsősorban az influenza okozhat nagy problémát náluk, hanem az, hogy a vírus által kiváltott megbetegedés miatt súlyosabb lesz az alapbetegségük. Emellett a gyengébb immunrendszerű gyerekeknél és az időseknél javasolt mindenképpen a védőoltás, de egy teljesen egészséges szervezetben is kiválthat az influenza súlyos szövődményeket - hangsúlyozta.

A bárányhimlő elleni védőoltásról a szakértő elmondta: jelenleg választható, receptre, pénzért kell megvenni a gyógyszertárban, így tudja a gyermekorvos beadni. Ugyanakkor még z idén ősszel bekerül a kötelező oltási rendbe, a 15 hónapos gyerekek az eddig is meglévő kötelező oltások mellett a bárányhimlő elleni oltást is meg fogják kapni igyenesen.

Az oltás egyébként bármilyen korban beadható. A terhesség alatt megkapott bárányhimlő súlyos következményekkel járhat, ezért kiemelten fontos az oltás azoknál a fiatal nőknél, akik gyermeket szeretnének és korábban nem voltak bárányhimlősek
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 14:31
2/20
Képek, videók
Alkalmazás letöltése
sanci81
2015. június 10. szerda, 20:06
Alkalmazas.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:00
Az okostelefonos.gif
pacsakute
2017. január 24. kedd, 17:12
click.jpg
talamusz
2012. január 03. kedd, 13:16
Clicksia - 2011.07.31.jpg
ibolya1964
2011. augusztus 05. péntek, 18:53
Clicksia - 2011.04.17.jpg
ibolya1964
2011. június 28. kedd, 19:58
Clicksia - 2010.09.10.jpg
ibolya1964
2010. szeptember 29. szerda, 19:21
click_11_1024.jpg
sztana45
2010. július 26. hétfő, 07:50
Clicksia - 2010.06.13.jpg
ibolya1964
2010. július 21. szerda, 18:07
nu-uita-sa-dai-click_1 .jp
farkas1945
2010. április 08. csütörtök, 16:06
pénz-clicksia2010.01.2 5.j
ibolya1964
2010. január 27. szerda, 22:55
prestige_click_01_0911 05
hujik
2009. november 05. csütörtök, 13:11
click gomb1.gif
veronika74
2009. május 31. vasárnap, 23:03
click gomb.gif
veronika74
2009. május 31. vasárnap, 23:03
clicksia.bmp
hoparduc
2009. május 08. péntek, 22:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.