Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 09:19 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A bűnbánat szentsége az újrakezdés lehetősége
,,Szerdán kezdődik a nagyböjt, határozzuk el, hogy Krisztus feltámadásának szent ünnepéig elvégezzük a lelki lomtalanítást, belső nagytakarítást, a húsvéti szentgyónásunkat!" (Csaba testvér)
Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat huszonnegyedik része A bűnbánat szentsége: Az újrakezdés lehetősége címmel, február 23-án jelent meg.
Jézus Krisztus egyik legnagyobb ajándéka a bűnbánat szentsége, és mégis sokan úgy félnek a gyóntatószéktől, mint az ördög a tömjénfüsttől! Miért irtózunk, félünk a szentgyónástól, holott a mai ember oly sokat beszél a méregtelenítésről, és oly kínosan ügyel arra, hogy külseje tiszta, higiénikus legyen? Miért nem törekszünk a testi tisztaság mellett a lelki tisztaságra is, mikor a legtöbb betegségről világosan megmondják a szakemberek, hogy lelki eredetű?
Szerintem ha tisztában lennénk a szentgyónás új életet adó igazi
maroka, 2020. február 24. hétfő, 22:30
Szent II. János Pál pápa nagyböjti írásaival
Ember a tengeren címmel tizenhárom napos nagyböjti online lelki utazásra hív Szent II. János Pál pápa gondolataival egy képzeletbeli vitorláson a Laudetur Kiadó március 6. és 18. között.
.................
,,Számos »viszontagságos kalandot« fogsz átélni tizenhárom nap alatt. Egy különleges történet, lelki utazás szereplője leszel, amely segít, hogy átgondold az eddigi életed. Ehhez szempontokat és feladatokat is kapsz" - írják a különleges lelkigyakorlat meghirdetői.
A lelki utazásban fontos szerep jut az utazó pápa, Szent II. János Pál gondolatainak, aki különösen is szerette a természetet, és akinek idén ünnepeljük születése 100. évfordulóját.
Az Ember a tengeren ingyenes nagyböjti utazásra, amely március 6-án kezdődik, .

Forrás és fotó: Laudetur Kiadó - ITT lehet feliratkozni
Magyar Kurír
maroka, 2020. február 24. hétfő, 22:24
Szenvedélyesen szerette Istent és a számítógépet
Boldoggá avatják a 15 évesen elhunyt olasz fiút
,,Mindenki eredetinek születik - mondta Carlo Acutis -, és mégis sokan fénymásolatként halnak meg." ,,Eredetiként" meghalni Carlo szerint úgy kell, hogy az ember hagyja, hogy Krisztus vezesse, és közben szüntelenül Őrá néz.
.............
Ferenc pápa február 21-én jóváhagyta annak a dekrétumnak a közzétételét, amely elismeri a Carlo Acutis közbenjárására történt csodát. A 2006-ban, 15 éves korában leukémiában meghalt olasz fiú élete példává vált sokak számára.
Carlo 1991-ben született Londonban, ahol szülei dolgoztak akkoriban. Hétéves korában különleges engedéllyel lett elsőáldozó, kamaszkorában is mindennap járt misére, imádkozta a rózsafüzért. Ugyanakkor mindenki, aki ismerte Carlót, azt mondta róla, olyan volt, mint bárki más, egy mai kamasz. Jómódú milánói család elsőszülött gyermeke, a jezsuiták által fenntartott humán
maroka, 2020. február 24. hétfő, 22:15
Volt apám, volt anyám Hazánkért
100 ÉVES A MAGYAR GYÁSZ - TRIANON!
Mihályfalvi János videója

Volt apám, volt anyám,
Volt Istenem, volt hazám.
Volt bölcsőm, lesz szemfedőm,
Volt csókom, volt szeretőm.

Elvették az életem,
Mi maradt, az is sérelem,
Egy emberöltő s így vagyok,
Adtam, semmit nem kapok.

Nem kellek én senkinek,
Az ördögé lett mindenem.
Tiszta szívvel gyónom én,
Hitem, még van remény.

Kinevetnek, gúnyolnak,
Magyarként meghurcolnak.
Mint fű kisarjad megterem,
Élet nő a szívemen.

Kinevetnek, gúnyolnak,
Magyarként meghurcolnak.
Ezerkilencszázhúsz után
Van, még sincs hazám.

Ilona Péterné Koncz videója

Mccloud Allison videója
maroka, 2020. február 24. hétfő, 21:58
Ó vén favágó
Csepeli Szabó Béla
Ó, VÉN FAVÁGÓ!

Él itt mélyen,
mellkasom szél járt erdejében,
egy mogorva, öreg favágó,
lompos füstgúnya nyomja a vállát,
s fejsze villog csontos kezében.
Ha egy-egy baljós, holdas éjen,
meg-megáll szívem közepében,
s megpillantom hatalmas árnyát,
szertefoszlik minden reményem,
s megremegnek bennem a nyárfák.
Ó, vén favágó!
Mielőtt még végképp kivágnád
Életem Küzdő Koronás Fáját,
s eléd zuhannék döngve a földre,
hadd véssek rá fejszéd vasára
még egy igéző hajnali verset,
melyben asszonyok énekelnek
egekre törő ifjú fenyveseknek,
s tölgyfa férfiak vallanak szerelmet
a tengerekről érkező szeleknek,
belemennydörögve,
e ránk zuhogó, villámló Időbe,
hogy légyen áldott szerelmünk gyümölcse,
s éljen az élet, most és
- mindörökre.
Életszomj I.-II. kötetből (1999.)
www.csepeliszabo.hu
foldinefehereva, 2020. február 24. hétfő, 21:43
Egy nap ...
.Egy nap felmászott a hegyre egy ember, és ott egy üldögélő nőt talált..
Mit csinálsz itt egyedül, magányosan?
Nagyon sok a dolgom..
Már, hogy lenne sok dolgod? Nem látok itt semmit.
Tanítok 2 sólymot, 2 sast, fegyelmezek 2 nyulat, motiválok egy szamarat és szelídítek egy oroszlánt, s közben kordában tartok egy kígyót. - felelte a nő
S hol vannak ezek az állatok? Én nem látom őket.
Bennem vannak.
A sólymok a szemeim. Meg kell tanítanom őket, hogy a jót vegyék észre.
A két sast meg kell tanítanom, hogy ne bántsanak - ők az én kezeim.
A nyulak menekülnének, hogy ne kerüljenek nehéz helyzetbe, de őket tanítom, hogy maradjanak nyugodtak, még akkor is, ha esetleg megbotlanak. - ők az
foldinefehereva, 2020. február 24. hétfő, 21:35
A fény zavarja a sötétségben élőket
Amikor fényt sugárzunk magunkból, zavarjuk a sötétségben élőket!

Ha a nevetés fertőző, tegyünk azt járvánnyá!

Valószínűleg sokszor voltunk már olyan helyzetben, amikor egyszerűen ragyogtunk a boldogságtól olyannyira, hogy ezt az érzést meg akartuk osztani az egész világgal, és erre válaszul csak rosszalló pillantásokat és elutasítást kaptunk cserében.

De miért is zavarja a belső fény a sötétségben élő embereket?
Valójában ez általában így van. Az életben vannak olyan emberek, akik szó szerint tele vannak világossággal és megvilágítanak mindent, ami körülöttük van, és vannak mások, akik ,,sötétben élnek", mérgező énjükkel próbálva negatív hatást gyakorolni rájuk.

A legérdekesebb dolog pedig az, hogy ezek a mérgező személyek pontosan akkor jelennek meg, amikor annyira boldogok vagyunk, hogy legszívesebben ,,az egész világot átölelnénk", megosztva ez által
foldinefehereva, 2020. február 24. hétfő, 21:31
Szalay Fruzsina versei
SZALAY Fruzsina versei

Szalay Fruzsina (Kaposvár, 1864. szept. 10. - Kaposvár, 1926. júl. 10.) költő és műfordító.
Obetkó Károly főügyész felesége. Anyja, Kisfaludy Atala szintén költő volt. 1890-től állandó munkatársa Kiss József lapjának, A Hétnek. Verseket fordított, álmodozó hangú, borongós költeményeket, elbeszéléseket írt.

Főbb művei: Versek /Bp. 1893/, Egy marék virág /versek, Bp., 1897/, Bébi és Micóka /ifj. regény, Bp., 1906/Altató

A fákon már
Nyugodtan alszik minden kis madár.
Tudják, hogy rájuk bajjal, veszéllyel
Nem jön az éjjel.

Lenn a vizen
A vizililjom alszik szeliden,
A kék hullámok, a mély homályban
Ringatják lágyan.

Aludj, s ne
menusgabor, 2020. február 24. hétfő, 21:00
JÓ TUDNI- az egészséged érdekében
Ha törekedsz az egészséges élet és táplálkozás megteremtésére, akkor figyelmesebbnek kell lenned, mint valaha. Az ételek hátoldalán találtató címkéken feltüntetett összetevők listája meglepően sok egészségtelen és a szervezetre káros anyagot tartalmazhat.

1. BVO a citrus üdítőkben
A BVO nem más, mint bróm tartalmú növényi olaj, amit azért használnak a citrusos ízű üdítőitalok esetén, hogy megőrizze azt a tipikus citrom-narancs ízt. A bróm bizonyítottan felgyülemlik és lerakódik a szervezetben, ami memóriavesztést, idegrendszeri- és bőrproblémákat idéz elő.

2. Titán-dioxid a lefölözött tejben
Ugyanabból a kemikáliából származik a tejben található titán-dioxid is, mint amit a festékek fehérítésére használnak. Az eredeti lefölözött tejnek kissé kékes színe van, ami valljuk be nem piacos, ezért adják hozzá a titán-dioxidot, hogy fehér színt kölcsönözzön. Nagymértékben karcinogén anyag.

3. Bogarak a konzervált zöldségekben és gyümölcsökben
Hiába a fejlett
pacsakute, 2020. február 24. hétfő, 20:44
Hitben kiállta a próbát
Hitben kiállta a próbát

,,Amikor eljutottak arra a helyre, amelyet Isten mondott neki, oltárt épített ott Ábrahám, rárakta a fadarabokat, megkötözte a fiát, Izsákot, és föltette az oltárra, a fadarabok tetejére... és már fogta a kést..." (1Móz 22,9-10)

Az éjszaka folyamán Ábrahám úgy határozott, hogy engedelmeskedni fog. Korán reggel fölkelt. Ez elég különös, mert azt várnánk, hogy rettegve néz az új nap elé. Úgy tűnik azonban, hogy csak egyvalamitől félt, mégpedig attól, hogy meggondolja magát. ,,Ábrahám fölkelt reggel."
És itt annak részletes leírása következik, amit Ábrahám tett, miután felkelt. (Ez megint különös egy olyan írótól, aki általában mellőzi a részleteket.) Előttünk áll Ábrahám, amint felnyergeli a szamarat, maga mellé veszi a szolgákat, fát hasogat, hívja Izsákot. Csaknem olyan ez, mint egy film. A kamera ,,közelképet" készít mindezekről az eseményekről. És amikor Ábrahám a háromnapos út végére ér (micsoda lehetőség arra, hogy
kalmanpiroska, 2020. február 24. hétfő, 20:10
Az elrejtettek
,,János ugyan nem tett semmi csodát, de mindaz, amit János Őfelőle mondott, igaz volt" (Jn 10, 41).

Talán nagyon elégedetlen vagy önmagaddal. Nem vagy zseni, nincsenek különleges ajándékaid és észrevehetetlen vagy, amikor különleges képességek kerülnek előtérbe. A középszerűség, úgy tűnik, mértéke a te létezésednek. Egyetlen napod sem kiemelkedő, mindegyik egyforma, és hiányzik belőlük az izgalom. Mégis ennek ellenére nagyszerű életet élsz.
Bemerítő János sohasem vitt véghez csodát, de Jézus ezt mondta róla: ,,Asszonytól születettek között egy sem nagyobb" (Lk 7,28). Az volt a küldetése, hogy ,,bizonyságot tegyen a világosságról" (Jn 1,8), és ez lehet a te küldetésed és az enyém is. János elégedett volt azzal, hogy csupán egy hang, ha azáltal az emberek Krisztusra gondoltak.
Légy kész arra, hogy csupán egy hang legyél, amely hallható, de nem látható, vagy egy tükör,
amelynek tükrét a szem nem
kalmanpiroska, 2020. február 24. hétfő, 19:38
Az én kis falumban . . .
Az én kis falumban
ahol én születtem ,
ó ! édes Istenem ,
de boldog is lehettem .
A sok vadvirág volt
az én jó barátom ,
tarka barka virágait
magam előtt látom .
Álmokat kergettem
a pacsirták dalával ,
együtt ébredtem a
hajnal hasadással .
Hegy tetőről néztem
a suhanó felhőket ,
amint különböző figurákat
magukra öltöttek .
A lassan csordogáló
keskeny kis patakot ,
amint magához ölelte
a felhők közül tekingető
kíváncsi napot .
Gondok nélkül éltem ,
mindig csak nevettem ,
ó ! édes Istenem az én
kis falumba , felejthetetlen
boldogságra leltem .Bédné Marika : 2020 . 02 . 24 . 19 : 22 - saját versem
bedmarika47, 2020. február 24. hétfő, 19:24
2/10
Képek, videók
böjte csaba 0324.jpg
maroka
2018. március 24. szombat, 00:47
böjte csaba_feltámadás_2.
maroka
2018. február 23. péntek, 19:32
böjte csaba_tizennegyedik
maroka
2018. február 23. péntek, 19:26
böjte csaba_tizenharmadik
maroka
2018. február 23. péntek, 19:23
böjte csaba_tizenkettedik
maroka
2018. február 23. péntek, 19:21
böjte csaba_tizenegyedik
maroka
2018. február 23. péntek, 19:19
böjte csaba_tizedik állom
maroka
2018. február 23. péntek, 19:16
böjte csaba_kilencedik ál
maroka
2018. február 23. péntek, 19:14
böjte csaba_nyolcadik áll
maroka
2018. február 23. péntek, 19:12
böjte csaba_hetedik állom
maroka
2018. február 23. péntek, 19:09
böjte csaba_hatodik állom
maroka
2018. február 23. péntek, 19:06
böjte csaba_ötödik állomá
maroka
2018. február 23. péntek, 19:05
Lalibela keresztény templ
pacsakute
2014. július 31. csütörtök, 17:28
Keresztény misztika
sacimama
2014. május 17. szombat, 00:59
Keresztény aszketika
sacimama
2013. szeptember 11. szerda, 20:38
Címkék
kemikáliából származik, legérdekesebb dolog, Csepeli Szabó Béla, Obetkó Károly, különleges történet, különleges lelkigyakorlat, Szent II János Pál, pacsirták dalával, Kisfaludy Atala, lelki lomtalanítást, sötétségben élőket, egész világot, Bemerítő János, nevetés fertőző, János Pál, utazó pápa,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.