Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:21 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - CSU-politikus: a migránsok vagy részei lesznek a társadalomnak, vagy el kell hagyniuk a
Uwe Brandl, akinek nyilatkozatát az M1 aktuális csatorna csütörtökön sugározta, kijelentette: ahhoz, hogy valaki integrálódjon, elsősorban meg kell tanulnia az ország nyelvét, ahová érkezett és a társadalmi játékszabályokat is el kell fogadnia. Ebben, úgy látja, még nagyon sok mindent kell tenni.

Szavai szerint a bevándorlók "jelentős hányada" egyszerűen megtagadja a részvételt a nyelvtanfolyamokon, jóllehet az alapfeltétele lenne annak, hogy dolgozhasson. Sajnos lehet, hogy nem elég a kínálat és az is igaz, hogy túl későn kezdik a nyelvoktatást, ennek ellenérenagyon fontos, hogy valaki akarjon is tanulni - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy miért utasítja el a migránsok egy része ezeket a kurzusokat, Uwe Brandl úgy válaszolt: különösen ott, ahol nagyon sok menekült él, képtelen az infrastruktúra ezzel lépest tartani. Németországban az a rend - ismertette -, hogy csak a menekültstátusz megszerzésének bizonyos fázisától lehet ilyen nyelvtanfolyamokon részt venni. Szerinte ezen változtatni
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 21:02
Novák Katalin: a Fidesz önként döntött kapcsolatai felfüggesztéséről az Európai Néppárttal
A politikus az Országgyűlés háromfős delegációjával tett látogatást a francia fővárosban a francia szenátus francia-magyar baráti tagozatának meghívására.

Novák Katalin szerint a Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke által vezetett úgynevezett bölcsek tanácsa - amely igyekszik tényszerűen megismerni a magyar döntések hátterét, és értékelést készít - esélyt ad arra, hogy nagy tapasztalattal rendelkező, komoly politikusok "hitelesebben értékeljék a Fidesznek a tevékenységét, illetve Magyarországnak a helyzetét".

A Fidesz alelenöke emlékeztetett arra, hogy az ő vezetésével magyar részről is feláll egy "bölcsek tanácsa", amelynek tagjai Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára és Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője. A testület rendszeresen egyeztetni fog a néppárttal és segíteni fogja "a tisztánlátásukat", valamint valamint a magyar képviselők felmérik, hogy "hogyan alakul Európa a választások után , illetve milyen
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:52
Az amerikai Mississippi állam kormányzója aláírta a törvényt az abortusz szigorításáról
A törvény értelmében tilos és büntetendő mesterséges terhesség-megszakítást végezni a magzat első szívdobbanásának ideje után, amelyet általában a terhesség hatodik hetében regisztrálnak. A törvényt ezért is nevezték el Mississippiben "szívdobbanás törvénynek".

Attól az orvostól, aki a magzat első szívdobbanása után is abortuszt hajt végre, bevonják a működési engedélyét. A törvény ugyanakkor lehetővé teszi a terhesség hatodik hete utáni abortuszt abban az esetben, ha az anya élete, vagy életfunkcióinak egy része veszélyben van.

A mississippi törvényhozás mindkét háza elutasította azokat a kezdeményezéseket, amelyek az abortusz engedélyezését szorgalmazták nemi erőszak vagy vérfertőzés után bekövetkezett terhességek esetében.

A törvény aláírásának ünnepsége után Bryant kormányzó azt mondta újságíróknak, hogy nem érdekli, ha különböző civil szervezetek pert indítanak. Mint fogalmazott: ezek a szervezetek "nem tisztelik az élet szentségét, harcolni fogunk ellenük, megéri a
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:42
ITM-államtitkár: a vállalkozói szemléletváltást ösztönzi a kormány stratégiatervezete
György László elsősorban az innovációs és digitális képességek erősítése érdekében sürgette a vállalkozások fejlesztését és a vállalkozók további képzését. Az átalakulási folyamatot a kormány elé kerülő kkv-startégia többek között a keresletvezérelt felnőttképzések és a tapasztalatcsere ösztönzésével támogatná - tette hozzá. A magyar kkv-k jelentős része ráadásul - mint fogalmazott - történetének első generációváltása előtt áll, így azt a kormánynak megfelelő feltételrendszer kidolgozásával kell megkönnyítenie.

A kkv-stratégia elemei közül kiemelte az exportképes vállalkozások külpiaci terjeszkedésének ösztönzését, valamint a vállalkozói adóadminisztráció mérséklését. Véleménye szerint az utóbbi még mindig jóval nagyobb terhet jelent Magyarországon, mint más EU-tagállamokban, ezért elképzelhetőnek tartja, hogy a személyi jövedelemadó bevalláshoz hasonlóan a vállalkozások bevallását is az adóhatóság készítse el. Közölte egyúttal, hogy az e-kormányzat kialakításához kapcsolódva vállalkozások számára
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:42
Izraelben ajándékként fogadták purim ünnepére Trump bejelentését a Golánról
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő Donald Trump bejelentése után purimi csodának nevezte az amerikai döntést, s közölte, hogy Trump történelmet írt. Ezt azonnal megköszönte neki személyesen, telefonon is.

"52 év után eérkezett az idő, hogy az Egyesült Államok teljes mértékben elismerje Izrael szuverenitását a Golán-fennsík felett, amely létfontosságú stratégiai és biztonsági fontossággal bír Izrael Állam, és a térség számára" - közölte az amerikai elnök.

Chaim Rokeach, a Golán-fennsík önkormányzatának vezetője is purimi ajándéknak nevezte az amerikai bejelentést, mivel ezekben a napokban ünneplik a zsidó vallás örömünnepét, amelyben a zsidó közösség csodás megmenekülésére emlékeznek a Perzsa birodalomban, i. e. 450 körül.

Bogi Ajalon, az ellenzéki Kék-Fehér párt egyik vezetője, volt védelmi miniszter rendkívül jó hírnek nevezte Trump üzenetét. A kormányzó jobboldali Likud és más pártok számos vezetője is hasonlóképpen elismerően és lelkesen vélekedett a Facebookon, a Twitteren és
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:32
Fővárosi Közgyűlés - BRFK: jelentősen csökkent a bűncselekmények száma
A BRFK múlt évi tevékenységéről szóló beszámoló szerint, amelyet csütörtökön tettek közzé a budapest.hu oldalon, a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma a 2018. évben 9,8 százalékkal - 62 870-ről 56 739-re - csökkent.

A Budapesten regisztrált emberölések száma a 2017. évi 34-ről a múlt évben 27-re csökkent, ugyanakkor a szándékos befejezett emberölések száma eggyel, 16-ra nőtt.

A testi sértések száma 2017-2018. év viszonylatában 2,5 százalékos csökkenést mutat, 2017-ben 2048 míg 2018-ban 1996 ilyen bűncselekményt regisztráltak. A súlyos testi sértések száma 1 százalékos növekedést mutat: 2017-ben 1124, 2018-ban pedig 1135 ilyen eset volt.

A halált okozó testi sértések száma a két év viszonylatában nem változott a fővárosban, 3-3 volt 2017-ben és 2018-ban is.

A beszámoló szerint kiskorú veszélyeztetése vonatkozásában 3,3 százalékos emelkedés figyelhető meg: 2017-ben 184, 2018-ban 190 ilyen bűncselekményt regisztráltak.

A garázdaságok száma tavaly 5,9 százalékkal -
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:31
Szomjazó föld..Dáma Lovag Erdős Anna verse.
Dáma Lovag Erdős Anna verse.:

Szomjazó föld
/Nógrádi Katalin festményéről/

Ragyogó sugárral köszönt a nap reánk
Márciusi kikeleti tavasz vár
Sötét felleget kerget a nyugati szél
Ünnepünk van, a szívünkben boldogság kél

S a felhő eltakarja a napot
Eső hullik, a szomjazó földre
Áztatja az elvetett magot
Ígér nekünk szebb, jobb holnapot

Kinyílik az ibolya , mosolyog az égre
Gyöngyvirág csilingel, eső áztatott a levele
Majd ismét felragyog a nap, hisz erre vártunk
Viruljon a mező, s minden tavaszi virágunk

Szomjazó földnek áldott a tavaszi eső
Élet zsendül, virul a mező
Isten megáldja a kikeleti földet
Legyen bő termés, ha szorgosak az emberek.

2019.03,21.Mosonmagyaróvár.
Dáma Lovag Erdős Anna verse.
Nógrádi Katalin
lovagdamaerdosanna, 2019. március 21. csütörtök, 20:27
Szlovák-magyar - Nincs igazán paprikás hangulat, de egy összetűzés így is volt
A magyar drukkerek ugyanis a közel 20 ezer férőhelyes Anton Malatinsky Stadion közelében lévő gyorsétteremnél megdobáltak egy 10-15 fős szlovák csoportot, az összetűzés során néhány ütésváltás is történt, de a rendőrök hamar szétválasztották a feleket.

A szervezett szurkolói csoportot szállító autóbuszok, illetve autók egyenesen a létesítményhez hajtottak, így a megérkezéskor nem történt rendbontás. Azok, akik egyénileg utaztak a Pozsonytól ötven kilométerre lévő 65 ezer lakosú településre, többnyire a belváros sétálóutcájában hangolódtak az esti meccsre. Eleinte kifejezetten barátságos volt hangulat, majd kora délutántól a magyar szimpatizánsok egyre hangosabbá váltak, időnként pedig Szlovákia gyalázásával provokálták a hazai szurkolókat, akik többségében nem válaszoltak. A rendőrök viszont felkészültek voltak, ahol nagyobb magyar csoportosulás alakult ki, ott háttérbe húzódva ugyan, de nagy erőkkel megjelentek.

A hazaiak többnyire kisebb társaságokban érkeztek a találkozóra, egyáltalán nem
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:22
A magyar szecessziót bemutató kiállítás nyílt Brüsszelben
Az intézet tájékoztatása szerint a tárlat a magyar szecesszió különleges szeletére kívánja felhívni a figyelmet, az életmódjában és művészetében is újat hozó gödöllői művésztelep bemutatásakor.

Képekkel illusztrálva röviden ismerteti Magyarország helyzetét és művészetét a 19-20. század fordulóján, ismertetve a korban alakuló más magyar művésztelepeket is. Kiemeli a gödöllői művésztelepet, mint a magyar szecesszió legjelentősebb csoportosulását. Felhívja a figyelmet a gödöllőiek művészetének sokrétűségére, hiszen képzőművészeti alkotásaik mellett híressé váltak iparművészeti műveikkel is, bútor- és textilművészetükkel, illetve épületdíszítő alkotásaikkal.

Kovács Tamás belgiumi magyar nagykövet megnyitóbeszédében kiemelte, a kiállítás hidat képez a belga Art nouveau és a magyar szecessziós törekvések és összművészeti elgondolások között.

Bejelentette, az egykori gödöllői művésztelepen alkotó Leo Belmonte kanadában élő örökösei a kiállítás hírére felajánlották Nagy Sándor tervei alapján, a
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:22
Szent szövetkezés
Szent szövetkezés
(Márk 2, 3)

Megdobbant a szívem,
amikor egy ,,jó“ ember hírül hozta,
hogy Jézus jár itt, Kapernaumban,
és Isteni hatalommal gyógyítja a betegeket.
Lelkendezve beszélt Róla,
milyen fenséges, szeretetteljes,
s hogy milyen boldogok azok,
akiket szava, vagy keze,
vagy csak a tekintete megérintett.
Aztán felsóhajtott:
,,Ó, ha te is ott lehetnél, testvér!
Kár, hogy ilyen tehetetlen gutaütött vagy!“
Szeme végigvágott béna testemen
és - magamra hagyott rongyos nyoszolyámon.

Csalódás tőre hasított szívembe,
s felkiáltottam:
,,Hatalmas Úr Isten,
legalább annyi erőt adj,
hogy csúszva-mászva
odavonszolhassam magamat
a názáreti Jézus elé!“
Így kiáltottam és vártam.
Vágyban égett a lelkem,
de testem erőtelen maradt.

,,Hát nem hallgatod meg a nyomorult imáját?“
És zúgolódtam volna pogányul
kalmanpiroska, 2019. március 21. csütörtök, 20:21
A román akadémia vitatja, hogy az 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozat autonómiát ígért a kisebbségeknek
Az akadémia elnökségének állásfoglalását a Mediafax hírügynökség ismertette csütörtökön.

A tudományos testület azzal érvel, hogy a Gyulafehérvári Nyilatkozatban szövegében szereplő "autonómia" szó az Erdély, Bánság és Magyarország románok lakta területek ideiglenes, az új alkotmány elfogadásáig tartó önigazgatására vonatkozik. Másfelől leszögezik, hogy az erdélyi románok döntése az általuk lakott területek Romániával történő egyesüléséről szólt, míg a Nyilatkozat többi részlete mindössze "irányelveket" tartalmaz az újonnan megalakuló román állam számára.

"A Gyulafehérvári Nyilatkozatban szereplő egyes célkitűzések elismerésére irányuló igény a dokumentum valamennyi rendelkezésének - köztük elsősorban a Románia és Erdély egyesülését kimondó határozat - elismerését feltételezné. Hogyan is akarják számon kérni a Nyilatkozatba foglalt egyes állítások, elvek, jogok be nem tartását azok, akik nem ismerik el a dokumentum lényegét?" - idézi a román akadémia elnökségének szónoki kérdését a Mediafax
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:11
Vágyaim
Vágyaim

Szeretnék lenni ragyogó tavaszban
az élet kertjében pompázó virág,
vagy tündöklő csillag fent a magasban,
hol el nem érhetne e bűnös világ.
Vagy inkább egy napsugár lennék talán,
égről földre küldött derűs melegség,
vagy szél, villám, vagy Hold sötét éjszakán,
vagy csipkebokor, hol Isten tüze ég.
Szeretnék lenni... - de mit is kívánjak?
Összetörten hullok Megváltóm elé:
Uram átölelem szent keresztfádat,
s lelkem igaz vágyát már meg is lelé:
Ne legyek semmi más, mint puszta anyag,
csak dicső műhelyedből ki ne dobjál,
s én Lelked vésője s pörölye alatt
azzá leszek, mivé szent kezed formál.

Betkó András
kalmanpiroska, 2019. március 21. csütörtök, 20:10
2/39
Képek, videók
társadalom
lenke1964
2014. december 27. szombat, 17:46
Mivel tarsadalomban....
borigit
2014. október 27. hétfő, 10:28
Fogyasztói társadalom....
pacsakute
2013. március 09. szombat, 17:28
tarsadalom.jpg
szilveszter22
2012. február 08. szerda, 21:28
magyar társadalom.jpg
yaskane
2011. október 25. kedd, 08:27
A Magyar társadalom réteg
cipello
2010. június 03. csütörtök, 18:10
Megetetett társadalom pos
zsim
2009. november 14. szombat, 11:12
tarsadalom.jpg
agi56
2008. június 02. hétfő, 19:32
Megetetett Társadalom.hu.
rambobby
2007. szeptember 24. hétfő, 07:38
fogyasztói társadalom...
efjani
2006. november 29. szerda, 09:12
kutya politikus.jpg
kicsoda57
2014. október 30. csütörtök, 18:18
husvét politikus vers.jpg
kicsoda57
2014. április 20. vasárnap, 21:39
Szeged-politikusok
agica2004
2014. március 24. hétfő, 16:52
Politikusok.jpg
basikele
2013. március 02. szombat, 05:31
Politikus Retro.jpg
basikele
2013. március 02. szombat, 05:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.