Belépés
2019. november 19. kedd | 47. hét | 323. nap | 04:36 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 11. rész (bizottsági jelentések vitája)
Határregisztrációs és utasinformációs rendszerek

Az Európai Határregisztrációs Rendszerrel, valamint az Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszerrel összefüggő törvények jogharmonizációs célú módosításának bizottsági jelentéseit vitatta meg a Ház.

Vécsey László, a Törvényalkotási bizottság fideszes tagja beszámolt arról, hogy az előterjesztésről vita nélkül, egyhangúlag határozott a bizottság.

Kontrát Károly, a belügyminisztérium államtitkára rámutatott, hogy a magyar szabályozás az elfogadás esetén teljes mértékben megfelel majd az uniós előírásoknak és növelni fogja a magyarok biztonságát.2018-as zárszámadás

Szűcs Lajos (Fidesz) a tavalyi év zárszámadása bizottsági jelentésének vitájában a költségvetési bizottság többségi előadójaként elmondta: a javaslat megfelel a házszabálynak, és az alaptörvényből eredő tartalmi és formai követelményeknek, valamint az uniós elvárásoknak is.

Tavaly 5,1 százalékkal bővült a GDP, amely meghaladta az előre
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 21:12
Az amerikai legfelsőbb bíróság átmeneti időre meggátolta Trump adóbevallásainak kiadását a törvényhozásnak
A demokrata többségű képviselőház ellenőrzési és reformbizottsága nyújtott be büntetés terhe melletti idézést a Donald Trump magán-, és vállalati könyvelését végző cégnek, hogy hozzájuthasson az elnök adóbevallásainak dokumentumaihoz.

Trump ügyvédjei megfellebbezték a kérést, és a háromtagú washingtoni kerületi fellebbviteli bíróság 2:1 arányú döntésével a törvényhozóknak adott igazat. Ekkor fordult a Jay Sekulow vezette ügyvédi csapat a legfelsőbb bírósághoz, azaz az alkotmánybírósághoz.

Az alkotmánybíróság még nem kezdte meg a beadvány megvitatását, de amíg ez megtörténik, felfüggesztette a dokumentumok kiadását.

Az elnök ügyvédjei azzal érvelnek, hogy a képviselőházi bizottságnak nincs legitim célkitűzése, amellyel betekinthetne a kért papírokba.

"Először fordul elő országunk történetében, hogy a kongresszus büntetés terhe melletti idézéssel próbáljon hozzájutni hivatalban lévő elnöknek a még az elnöksége előtti időkre vonatkozó személyes adataihoz" - írta a múlt héten
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 21:02
Egyre több csomagolási hulladék keletkezik Németországban
Az UBA közleménye szerint a legutóbbi vizsgált évben, 2017-ben országszerte 18,72 millió tonna csomagolási hulladék keletkezett, ami új történelmi csúcs és 3 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 18,16 millió tonnához képest.

A lakossági fogyasztás részaránya 47 százalékos, ami 3,8 százalékpontos növekedés éves szinten, és 8,84 millió tonna, vagyis fejenként 107 kilogramm kidobott csomagolóanyagot jelent.

A növekedés egyik fő oka a gazdasági fellendülés, ami több terméket, és így több csomagolási hulladékot is jelent. Fontos tényező a fogyasztói szokások változása is. Így nagy szerepe van a csomagküldő rendszeren alapuló internetes vásárlás és a házon kívüli étkezés szokásának. A csomagolóanyagoktól elvárt új tulajdonságok és funkciók, például az újrazárhatóság és a termék adagolásához mellékelt kiegészítők is növelik a hulladék mennyiségét, és az is, hogy a fogyasztói termékek gyártói számos árucikket egyre kisebb adagokba porciózva forgalmaznak.

A németek túl sok csomagolóanyagot
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 21:02
Krónika 10. rész (azonnali kérdések, tárgysorozatba vételek)
DK: visszaadják-e Újpestnek a kórházát?

A több mint százezres - vonzáskörzetével együtt közel kétszer ekkora - Újpest valamennyi kórházát bezárták az utóbbi években, pedig a helyiek kórházat akarnak - mondta Varju László (DK), ezzel a megfelelő szolgáltatások biztosítását kérve azonnali kérdésében a miniszterelnöktől.

Újpesten legyen újra egészségügyi ellátás, kórház! - kérte ellenzéki politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök - a kérdést kétségtelenül jogosnak nevezve - megemlítette: egy kormánydöntés szerint november 30-ig egyeztetnie kell a kijelölt kormánytagnak a kerület vezetőjével arról, mi legyen a most üresen álló épület jövője, "tehát várjuk, hogy a polgármester úrral meg tudjunk egyezni".

Viszonválaszában a DK-s politikus örömét fejezte ki az egyeztetés miatt, "normális, tisztességes egészségügyi ellátást" kérve a térségnek.

Az újpestiek majd eldöntik, mit szeretnének, és a kormány kijelölt egy minisztert, hogy tárgyaljon a polgármesterrel arról, hogy mi legyen
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 20:42
Köhögésre méz-kávé szirup
A modern orvostudomány ezernyi gyógyszert képes felsorolni, amelyek segítséget nyújthatnak a köhögés csillapításában. A kávéról és a mézről is bebizonyosodott, hogy képesek csökkenteni a fertőzést és a köhögés csillapításában is a segítségünkre lehetnek.

A legutóbbi kutatások szerint a méz és a kávé keverékéből készített szirup nagyon hatékony lehet az olyan fertőző betegségeknél, amelyek sok hétig tartanak, és amelyek elhúzódó tünete a köhögés.

A vizsgálatba felnőtt embereket vontak be. Olyan embereket, akik hosszú hetekig elhúzó köhögéstől szenvedtek valamilyen felső légúti fertőzés következményeként. A vizsgálatból mindenkit kizártak, akik dohányoztak, akiknek bármilyen szisztémás megbetegedése volt, de azok sem kerülhettek be a vizsgálati csoportba, akik a laboratóriumi vizsgálat során valamilyen rendellenes eredményt mutattak.

A vizsgálatba bekerülő
pacsakute, 2019. november 18. hétfő, 20:15
Gyopáros: a Magyar falu program minden eleme nagyon jól halad
Gyopáros Alpár ismertette: idén 430 kilométernyi három, négy, illetve öt számjegyű út újulhat meg, a július elsejétől igényelhető falusi csok pályázóitól az első három hónapban 14 milliárd forintnyi igényt fogadtak be a közvetítő pénzintézetek.

A helyi életminőséget javító, a helyi szolgáltatásokat fejlesztő programelemre több tízmilliárd forintnyi értékben 11 ezer pályázat érkezett be és 4500 pályázatot hirdettek ki nyertesként - közölte. Hozzátette, az életminőség javítása nagy mértékben hozzájárul a falvak népességcsökkenésének megállításához.Hangsúlyozta azt is, hogy több mint 1500 kistelepülési pályázat kapott összesen mintegy 12 milliárd forintot a közelmúltban a Magyar falu program öt pályázati kiírása keretében. A program jól halad, egyszerű az eljárás, gyors a kifizetés, a visszajelzések pozitívak - összegzett.
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 20:13
Agrárminisztérium: 12 millió eurós borpromóciós program indul
Feldman Zsolt elmondta: a borágazatban erős a verseny, a 2020 első negyedévében induló program a jó minőségű magyar borok uniós és harmadik országok piacain való eredményesebb eladását segíti majd. Kitért arra is, hogy a magyar borok sokszínűségükkel tűnnek ki, ezt az egyediségüket kell elismertetni a külpiacokon - áll a közleményben.

A borpromóciós program forrásaira a tervek szerint jövő márciusban és áprilisban lehet majd a pályázatokat benyújtani. Az államtitkár elmondta, hogy a kiírásig fennálló idő kellő felkészülést tesz lehetővé ahhoz, hogy megalapozott, jó programok szülessenek, amelyek illeszkednek a borrégiók sajátosságaihoz, és az egész magyar borágazat megítélését erősíthetik.

Idén a mintegy 400 ezer tonna szőlőtermés alapján várhatóan 3 millió hektoliter körül lesz a hazai bortermelés, a borászok jó évjáratra számítanak - írták.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Magyar Bor 2019/2020 című kötetet, amely 290 pincészet 916 kiválasztott borát tartalmazza, köztük 191 kiemelkedő
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 20:13
Merkel: az adat az "új olaj"
A kancellár a kormány készülő adatfelhasználási stratégiájának és számos kapcsolódó terület, köztük az úgynevezett deepfake hamisítási technológia szabályozási feladatainak megvitatására szervezett tanácskozás után tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy a digitalizáció kettős feladat a kormánynak: törekedni kell arra, hogy a folyamat szolgálja a jólét növelését, és gondoskodni kell arról, hogy az állampolgár megőrizhesse az adataival kapcsolatos "szuverenitását".

Így az államnak "adattakarékos" módon kell működnie, a lehető legkevesebb személyes vonatkozású információt kell gyűjtenie, de az adatokra építő termékek és szolgáltatások fejlesztését is ösztönöznie kell.

Ezért külön törvényt készítenek arról, hogy a szövetségi állami szerveknél gyűjtött adatok hozzáférhetőek lesznek vállalkozások számára,de csak anonimizált formában - közölte Angela Merkel. A jogszabály révén egyebek mellett közlekedési, egészségügyi és időjárási adatokat lehet majd termékhez, szolgáltatásokhoz felhasználni
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 20:13
Walesi-magyar - Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen
"Walesnek nyernie kell, nekünk is, nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen. Tudom, hogy ez nem hangzik diplomatikusan, de nem akarunk esélyt adni Szlovákiának" - jelentette ki hétfőn a cardiffi sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető. Kifejtette: a játékosoknak most nincs szükségük extra motivációra, mert pénteken 65 ezer ember előtt játszhattak a Puskás Arénában, így átélhették, hogy életük egyik legnagyobb lehetősége vár rájuk, ha kedden győznek.

Rossi szerint az elmúlt időszakban több meccsen is rosszul kezdett a csapata. Ezt mindenképpen el kell kerülni Wales ellen - emelte ki -, azt is figyelembe véve, hogy Cardiffban hasonló lesz az atmoszféra, mint Splitben, ahol irányítása alatt egyedüliként nem játszott méltóképpen a magyar válogatott.

"Papíron a védelmünk sebezhető, amit kihasználhatnak a walesi támadók. Splitben a középpálya miatt aggódtunk, mert olyan játékosok léptek pályára, akik korábban még csak nem is edzettek együtt, de aztán nem azon ment el a meccs" - idézte fel. Rossi
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 20:12
Megnyílt a Koreai Kulturális Központ új épülete Budapesten
Magyarország éppen harminc éve, Kelet-Európa államai közül elsőként vette fel a kapcsolatot a Koreai Köztársasággal - idézte fel a budapesti Koreai Kulturális Központ új épületének avatóünnepségén Baranyi András keleti kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár.

Mint közölte, rövidesen megkezdi működését a Szöuli Magyar Kulturális Központ is, amelyet december 12-én Szijjártó Péter külügyminiszter nyit meg.

Baranyi András emlékeztetett arra, hogy a két ország között kiváló a gazdasági együttműködés, elmondása szerint idén a Koreai Köztársaság vált Magyarország legnagyobb külföldi befektetőjévé.

A kétoldalú kapcsolatokban a kultúra is kiemelt szerepet tölt be, hiszen idén magyar kulturális évadot rendeztek Koreában, és Magyarország volt a Szöuli Nemzetközi Könyvvásár díszvendége is - tette hozzá Baranyi András.

Csö Kju Szik, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete szintén megemlékezett a diplomáciai kapcsolatfelvétel kerek évfordulójáról, hozzátéve: a két országot
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 19:52
Sárgarépalé gyógyhatásai
A sárgarépa nagyon finom. Érdemes sokat fogyasztani belőle nyersen. Ha nem tudja megrágni, turmixolja le és készítsen belőle egy fantasztikus zöldségitalt, amely nagyon pozitívan hat az egészségre.

A répa csak nagyon kevés kalóriát tartalmaz, nem beszélve arról, hogy béta-karotin is van benne, amely egy kitűnő antioxidáns. Ezen kívül több B-vitamin, sok rost és más vitaminok, illetve ásványi anyagok is megtalálhatók benne.

A sárgarépa elsősorban a szem egészségét óvhatja meg. Ez a zöldség kiküszöböli az A- vitamin-hiányt. Ennek a vitaminnak a hiánya farkasvakságot okozhat.

A sárgarépa kitűnő forrása az antioxidánsoknak. Ilyen antioxidáns a lutein, amely szintén a szem egészségéhez nélkülözhetetlen.

A sárgarépa a C-vitaminnak is kitűnő tárháza. Erre a vitaminra nemcsak a szemünknek, de az immunrendszerünknek is nagy szüksége van. Influenzaszezon előtt
pacsakute, 2019. november 18. hétfő, 19:50
Ne mondd el a sorsod . . .
Ne mondd el a sorsod senki
idegen fiának , bármennyire
nyomasztja is szívedet a bánat .
Mert az ki néked azt
mutatja , hogy veled együtt
érez , bizony sokszor nem
vállal fel , mint barátot téged .
Fogadj el egy jó tanácsot - , ne
légy soha ennyire hiszékeny ,
gyenge szíved ettől lett törékeny !
Bédné Marika : 2019 . 11 . 18 . 19 : 49 - saját versem
bedmarika47, 2019. november 18. hétfő, 19:50
2/28
Képek, videók
vonalkódos rendszerrel vi
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:59
Az európai Rosetta-üstökö
vargaspace
2012. május 03. csütörtök, 17:59
Európai Rally 043.jpg
orgopapa
2012. február 28. kedd, 18:56
Európai Rally 016.jpg
orgopapa
2012. február 28. kedd, 18:55
20110117europaiun.jpg
agica2004
2012. január 22. vasárnap, 16:48
Európai néppárt 2010.jpg
agica2004
2011. szeptember 12. hétfő, 15:42
Európai Parlament.JPG
skorpiolilike
2011. augusztus 20. szombat, 05:33
Amsterdami Európai közpon
lord61
2011. május 05. csütörtök, 07:07
Európai-barnamedve.jpg
farkas1945
2011. február 03. csütörtök, 18:25
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Az európai kultúra.png
mailona
2010. december 10. péntek, 13:34
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
HULLÓ FALEVÉL VÉcsey Ernő
feviroza
2014. október 19. vasárnap, 11:37
Vécsey kastély - Solt
csigamalac
2009. augusztus 29. szombat, 11:20
vecseytn.jpg
edesanya
2009. június 13. szombat, 12:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.