Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 16:48 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Webáruház csaló működtetőit ítélték börtönre Zalaegerszegen
Bartalné Mentes Judit tájékoztatása szerint a két vádlott 2014 augusztusában létrehozott egy gazdasági társaságot elektronikai és számítástechnikai eszközök értékesítésére. A webáruházukban például külső merevlemezt, fényképezőgépet, memóriakártyát kínáltak, és arra ösztönözték a vevőket, hogy a vételárat előre utalják át.

A két férfi a megrendelt termékeket nem küldte el, azok nem is voltak a birtokukban, csak az átutalt összeg jogtalan megszerzése volt a céljuk. A vádlottak 2014 decembere és 2015 augusztusa között 76 sértettnek összesen több mint 2,8 millió forint kárt okoztak.

Az elsőrendű vádlottnál enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogybüntetlen előéletű, az okozott kárt pedig az eljárás során hiánytalanul megtérítette. A vezető szerepet a másodrendű társa töltötte be, aki a bűncselekményt egy korábbi büntető eljárás és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A társtettesként elkövetett csalások miatt az elsőrendű vádlottat 20 hónap, három évre
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 16:32
A román építész kamara szeretné, hogy Verespatak kerüljön fel a világörökségi listára
A kamara azért tette közzé most ezt az állásfoglalást, mert pár nap múlva lejár az a határidő, amíg Románia újjáéleszthetné a 2018-ban félbemaradt eljárást, amelynek nyomán az UNESCO a világörökség részévé nyilváníthatná Verespatakot és környékét. Akkor Románia azért lépett vissza az eljárásból és a verespataki dosszié tárgyalásának halasztását kérte, mert tartott attól, hogy Bukarest elveszítheti azt a pert, amelyet a Gold Corporation kanadai vállalat indított Románia ellen. A kanadaiak 4 milliárd dollár kártérítést követelnek a román államtól, mert a hatóságok mintegy tizenöt éven át halogatták az engedély megadását az ott rejlő arany és ezüst kitermelésére.

A G4media.ro hírportál emlékeztetett arra, hogy január 31-én jár le a határidő, amíg Románia kérhetné a védetté nyilvánítási eljárás folytatását. A kamara szerint nem helytállóak a román kormány érvei, ezért kérik, hogy a kulturális minisztérium mielőbb lépjen a védetté nyilvánítási eljárás folytatása érdekében.

Az eljárást 2018-ban a
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 16:32
Illegális bevándorlás - A szerb határőrség elfogta a Magyarországra betörni szándékozó migránsok egy részét
Az elfogottakat átadták a magyarkanizsai rendőrségnek.

Az illegális migránsok hétfőn csoportosan két hullámban, 5 óra 20 perckor, majd 5 óra 30 perckor erőszakosan kíséreltek meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél - közölte Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója.

A helyszínen tartózkodó rendőrök az első betörési kísérletet sikeresen megakadályozták, egy főt elfogtak. A következő kísérletnél egy mintegy hatvan-hetven fős csoport kísérelt meg bejutni, a határátkelő épületének védelmét ellátó három biztonsági őr egyike felszólítás után három figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, ekkor a csoport megtorpant, nagy része visszafutott Szerbiába, közben a rendőrök a helyszínre érkeztek - ismertette. Papp Károly elmondta, néhány migráns magyar területen maradt, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a terület, a lezárás még tart.

2015-ben ugyanitt, a röszkei közúti átkelőnél történt egy hasonló erőszakos áttörési
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 16:31
Aranyosi Ervin: Változás, a lét értelme
...............
Keresed a lét értelmét,
de elmédben nem leled.
Fel kellene ébresztened
mélyen alvó lelkedet,
aki tudja, honnan jöttél,
hogy e létben mért vagy itt,
aki hallja forrásodnak
támogató hangjait.

Elveszel a rohanásban,
gondod napról napra nő,
Az életed sínhez kötött,
ez benne a bökkenő!
Hitrendszered meghatároz,
nem mersz utat váltani,
pedig, hogyha megváltoznál,
az nem tudna ártani!

A változás bűvös eszköz,
és gyógyító fordulat.
S ne hidd, hogy a kínlódáson
a jó Isten jól mulat!
Bár tudnád, hogy a kezedben
ott van az irányítás,
csak a gyeplőt kéne fognod,
s te vezetnél, nem vitás!

Bátorság kell, s persze vágyak,
álmaid repítsenek,
engedd hát az angyaloknak,
utadon segítsenek!
Változnod kell, hogy
maroka, 2020. január 28. kedd, 16:30
Leállítja drónbeszerzési projektjét a német hadsereg
A szövetségi parlament (Bundeswehr) védelempolitikai bizottságának megküldött bizalmas tájékoztatóra hivatkozó jelentés szerint a Bundeswehr légi felderítő képességének fejlesztését szolgáló Pegasus programot át kell alakítani, mert az eredetileg megvásárolni tervezett drón, a Northrop Grumman amerikai konszern Triton nevű járművének fejlesztése várhatóan nem fejeződik be a NATO-nak megígért határidőre, 2025-re, a 2,4 milliárd eurós (800 milliárd forint) kiadást pedig nem lehet finanszírozni.

A Bundeswehrnél másodszor fújtak le drónbeszerzési projektet, amelyben a Northrop Grumman az együttműködő partner. Az első eset 2013-ban volt, akkor a Global Hawk nevű drón - a Triton elődje - német igényeknek megfelelő változatának kifejlesztését állították le, miután elköltöttek már rá nagyjából félmilliárd euró közpénzt.A döntést azzal indokolták, hogy ésszerűtlenül sok pénzbe kerülne olyan állapotba hozni a pilóta nélküli repülőgépet, hogy a siker esélyével próbálkozhassanak az európai és a német repülési
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 16:22
Brexit - Tanácsadó szervezet: korlátozottan kellene alkalmazni a pontozásos bevándorlási rendszert
A konzervatív párti brit kormány az ausztráliai pontozásos elbíráláshoz hasonló, egységes - vagyis az Európai Unióból és az unión kívüli országokból érkezőkre egyformán érvényes - bevándorlási szabályozást kíván életbe léptetni a brit EU-tagság pénteki megszűnése után kezdődő 11 havi átmeneti időszak lejártával, várhatóan 2021 januárjától.

A kiemelkedően magas képzettségű külföldi szakemberek - főleg tudósok és kutatók - ugyanakkor gyorsított eljárással kaphatnak nagy-britanniai tartózkodási és munkavállalási engedélyt.

A brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független bevándorlási tanácsadó szervezet (Migration Advisory Committee, MAC) a kormány megbízásából elkészített 278 oldalas elemzésében megállapítja azonban, hogy a pontozásos rendszert más országok minden esetben csak a szélesebb körű bevándorlási és munkavállalási szabályozás egyik elemeként használják.

A MAC ennek alapján azt javasolja kedden ismertetett jelentésében, hogy a brit kormány a pontozásos rendszert
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 16:22
Kamatdöntés - Elemzők: nem változott a jegybank alapállása
Németh Dávid, a K&H Bank Zrt. vezető makrogazdasági elemzője hangsúlyozta: a forintgyengülés és a felgyorsult infláció sem késztette szigorításra a jegybankot, ha lesz is ilyen, arra tavasz előtt nem kell számítani. Egyelőre minden marad a régiben.

"A piac fokozottan figyelte a mostani döntést, mivel a forint az elmúlt napokban soha nem látott szintre gyengült, az euró árfolyama 338 forint felett is járt. Az infláció pedig gyorsulást mutatott az utóbbi hónapokban" - emelte ki az elemző.

Fontos tényező szerinte, hogy a nemzetközi környezet támogatja a magyarországi laza monetáris feltételek fenntartását, mivel az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed és az Európai Központi Bank is laza politikát folytat. Az MNB emellett a GDP-növekedés, az infláció és a várható kormányzati gazdaságösztönző intézkedések fényében módosíthat majd az eddigi irányon.

"Egyelőre finomhangolásra számítunk az MNB részéről, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy forintlikviditás csökkentésével erősítheti a magyar
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 16:22
A citromfű hatása
A citromfű hatása, hogy kiváló idegnyugtató, félelem- és feszültségoldó. Az idővel gyógyszerfüggést okozó szintetikus szerekkel szemben nem árt, nem okoz függőséget, csak megnyugtat. Lassítja a gyors, zakatoló szívverést, ha a fekvő helyzetben levő beteg szívtájékára nyers citromfűleveleket tesznek; ezeket előzőleg érdemes kicsit megpuhítani húsklopfolóval, így hatóanyaguk a bőrön keresztül jobban beszívódik. Erősíti a központi idegrendszert.

Segít migrénes fejfájás és szédülés, fülzúgás, valamint idegi alapon létrejött allergia (a bőr viszkető, fájdalmas piros foltosodása), illetve asztmatikus görcs esetén.

Gyógyítja a melankóliát, a depressziót, főként, ha serkentő hatású gyógynövényekkel például bosmentával kombinálod.

Drog- és alkoholelvonó kúra alatt csökkenti a kellemetlen elvonási tüneteket.

A változókorban levő nőknél megszelídíti a hangulati hullámzásokat. Jobb a hatása, ha cickafarkfűvel, komlóval, zsályával és orbáncfűvel kombinálod.

Része az
eva6, 2020. január 28. kedd, 16:20
A valaha ismert 13 legerősebb természetes antibiotikum
Számos betegség alakul ki baktériumok miatt, és bár a modern orvostudomány rendkívül fejlett, leggyakoribb kezelés mégis az antibiotikumos kezelés.

A Healthline szerint:

,,Az antibiotikumok olyan vényköteles gyógyszerek, amelyek segítenek a baktériumok által okozott fertőzések kezelésében. Az antibiotikumokkal kezelt gyakrabban előforduló fertőzések közé tartozik a hörghurut, a tüdőgyulladás és a húgyúti fertőzések.

Az antibiotikumok megakadályozzák a fertőzést okozó baktériumokat, vagy megakadályozzák a baktériumok növekedését és szaporodását. Az antibiotikumok csak bakteriális fertőzések kezelésére szolgálnak.

A vírusok által okozott fertőzések ellen nem működnek, amelyek közé tartozik a közönséges megfázás, orrfolyás, a köhögés, a torokfájás és az influenza. Tehát, ha kezelőorvos nem ír elő antibiotikumot a megfázásra, jó oka van rá: nem fog működni!

Az antibiotikumoknak számos különböző csoportja vagy osztálya van. Mindegyiknek mellékhatásai
eva6, 2020. január 28. kedd, 16:13
Isten bánásmódja
,,Az Isten féltő szeretetével féltelek titeket" (2Kor 11,2).

Ó, mennyire szereti a hárfás a hangszerét! Ölelgeti és babusgatja, mintha gyermeke lenne, aki az ölében pihen. Ám figyeld meg, hogy miként hangolja fel. Erősen megragadja, megpendít egy akkordot egy kemény, gyors kattintással. Miközben a húr rezeg, mintha szenvedne, a hárfás elörehejol, erősen figyeli, hogy felfogja az első megrezdülő hangot, nehogy hamis legyen. Majd meghúzza a húrt, forgatva a gyötrő hüvelykszorítóval, és bár úgy tűnik, hogy készen van, ismét kattint. Aztán előrehajol megint, gondosan hallgatózva, amíg végre mosoly jelenik meg az arcán, amint az első dallam hangjai létrejönnek.
Talán Isten is így bánik veled. Mivel jobban szeret, mint bármelyik hárfás szeretheti a hangszerét, és benned csak durva, összevissza hangokat talál, szíved húrjait gyötrő fájdalmat okozva pengeti.
Gyöngéden föléd hajol, megpendíti a húrokat és figyel. Ha csak érdes hangot hall, pendít megint. Szíve vérzik érted, miközben
kalmanpiroska, 2020. január 28. kedd, 16:02
Nőtt a tartós javak rendelésállománya az Egyesült Államokban decemberben
A kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete által kedden közzétett jelentés adatai szerint decemberben az előző havihoz képest 5,7 milliárd dollárral, 2,4 százalékkal, 245,5 milliárd dollárra emelkedett a tartós javak új rendelésállományának értéke. Elemzők csak 0,5 százalékos növekedésre számítottak.

Az előző hónapban, novemberben csökkent a rendelésállomány, a statisztikai intézet a visszaesés mértékét 2,0 százalékról 3,1 százalékra rontotta.

Jelentősen, 90,2 százalékkal, 19,18 milliárd dollárra emelkedett a hadiipar tőkejavakra leadott rendeléseinek állománya decemberben. A katonai célú repülőgépek és alkatrészeinek megrendelései 168,3 százalékkal, 5,88 milliárd dollárra nőttek. A közlekedési eszközök új rendeléseinek állománya 7,6 százalékkal, a távközlési eszközöké pedig 6,1 százalékkal ugrott meg.

Hadiipari megrendelések nélkül 2,5 százalékkal csökkent a tartós javak rendelésállománya, míg novemberben 0,5 százalékos volt a visszaesés. A közlekedési eszközöket nem számítva
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 16:01
Szálló por - Megszüntették Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát
A közleményben azt írták, hogy a hétfői mérési eredményeken túl az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) legújabb előrejelzése szerint már nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, ezért Karácsony Gergely főpolgármester elrendelte annak megszüntetését.

Bár a légszennyező anyagok hétfői szintje - a megkezdődött javulás ellenére, a korábbi napokhoz hasonlóan - "még nem volt problémamentes", de a kedd reggeli órákban esett csapadék hatására kitisztult a levegő - közölték.

Az OMSZ legújabb előrejelzése szerint a levegőminőség éjszaka is kiváló lesz, ami a következő két nap is így marad - áll a kommünikében.

A kommüniké szerint a főpolgármester köszönetet mond azoknak, akik mérsékelték a szén-, illetve fatüzelésű berendezések és az autók használatát, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik önkéntesen csökkentették légszennyező pontforrásaik kibocsátását.

Úgy folytatták, hogy mivel a fővárosi légszennyezettségi helyzet kialakulásához
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 15:52
2/34
Képek, videók
Ajsika Zalaegerszegen 200
kissjuli
2010. április 01. csütörtök, 12:13
szám.gép müködtetője.jpg
szidi001
2007. július 03. kedd, 15:56
eligazítják a társaságot
szendeszundi
2007. október 21. vasárnap, 09:31
A példa
terezia1951
2011. május 31. kedd, 17:37
peldab356.jpg
jupiter21
2011. február 07. hétfő, 05:25
Ez az első példány :)
kar-pa-mer
2009. december 27. vasárnap, 16:46
Bali seregély 14 példány
dnemethk
2009. október 18. vasárnap, 19:43
A példa több a szónál!.gi
szilvi1113
2009. július 24. péntek, 17:06
elrettentő példa
1maszatka
2009. július 06. hétfő, 21:03
Szép példány
stevebarocsi
2009. május 22. péntek, 21:28
példa1.jpg
sasa22
2009. március 15. vasárnap, 08:26
pelda1.jpg
relisisi
2009. január 19. hétfő, 12:16
Példa.jpg
idgie1975
2008. október 12. vasárnap, 18:49
elrettentő példának
agica2004
2007. november 28. szerda, 16:44
szép példány!
flammerne
2007. május 04. péntek, 23:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.