Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 09:35 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Közölte: a kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítják a konzultációt.

Jelezte, arról a "Soros György-féle tervről" is meg fogják kérdezni az embereket, amely "adósrabszolgaságot eredményező", lejárat nélküli "örökkötvények" kibocsátásáról szól.

A kérdéssort postán küldik el, a kormányfő pedig arra kért mindenkit, töltse ki és juttassa vissza.

A koronavírus-járványról szólva a miniszterelnök az elmúlt tíz év egyik legjobb döntésének nevezte a rendkívüli jogrend bevezetését, mert járvány idején a gyorsaság a legfontosabb, és a rendkívüli jogrendben a kormány rendeletekkel módosíthat törvényt.

Miután azonban a járvánnyal szembeni első csatát megnyertük, már nem szükséges a helyzet kezeléséhez rendkívüli jogrend, ezért a parlament döntése után a kormány nem hozhat többé rendeletet olyan ügyben, amelyben törvényt kell alkotni - mondta.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a járvány nem múlt el, és a professzorok szerint nagy valószínűséggel ősszel
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 09:31
NAV: ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a főbb európai piacok
A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,88 százalékos, a frankfurti DAX-index 1,09 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,79 százalékos mínuszban indította a kereskedést.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,86 százalékkal esett a nyitásban.

Az eurót 1,1104 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek délelőtt kilenc órakor, 0,25 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

Az augusztusi szállítású Brent hordónként 1,19 százalékos mínuszban, 35,60 dolláron, a júliusi szállítású WTI pedig 1,84 százalékos veszteségben, 33,09 dolláron forgott kilenc órakor.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 1718,30 dolláron stagnált, míg a júniusi szállítású aranyé 0,34 százalékkal 1719,20 dollárra nőtt a New York-i árupiacon.

Csütörtökön
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 09:21
Dunai hajóbaleset - Ügyvéd: ez nem egy bonyolult ügy
Sógor Zsolt pénteken az M1 aktuális csatornán a Hableány tragédiájának évfordulóján az ügyet úgy foglalta össze, "valaki hajózott a Dunán, kétszer nagyobb sebességgel közlekedett, mint az előtte közlekedő hajó, és elmulasztotta a figyelmet". Hozzátette, az időjárási körülmények nem voltak ekkor túl jók, de extrémek sem.

A magyar vízi közlekedési szabályok is egyértelműek, pontosan tudni lehet, hogy miként kell például előzni a folyón - mondta.

Úgy folytatta a szállodahajóra célozva, hogy egy ilyen járművet vezetni nagy figyelmet igényel, mert hiába van felszerelve a világ legjobb navigációs és biztonsági berendezéseivel, azok semmit sem érnek, ha az ember kikapcsolja őket. Emlékeztetett, a radar hiába jelezte a kapitánynak az ütközésveszélyt, nem vette észre, mivel korábban kikapcsolta a berendezést.

Sógor Zsolt szerint ebből is látható, hogy pár pillanatnyi figyelemkiesés is nagyon komoly tragédiákat okozhat.

Szólt arról is, nagyon nagy kár keletkezett, tehát a kárigény is ehhez
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 09:21
Tovább nőtt a nők aránya a NOB testületeiben
Thomas Bach elnök és a végrehajtó bizottság véglegesítette a 2020-as névsorokat, amiből kiderül - amint arról az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal beszámol -, hogy a 30 NOB-bizottságban a 2019-es 45,5-ről 47,7 százalékra emelkedett a női tagok aránya. A testületek közül a korábbi kilenchez képest már tizenegyet vezet nő, ami 36,7 százaléknak felel meg.

A nemek közötti egyenlőség megteremtése a versenypályán és azon kívül is az Agenda 2020 reformcsomag egyik legfontosabb célkitűzése volt. A folyamat már azelőtt megkezdődött, az utóbbi években látványos a nők szerepvállalásának növekedése, amit jól jelez, hogy 2013-ban még csak húsz százalék volt az arányuk a bizottságokban

"Igazi csapatmunka eredménye, hogy a sport vezetői között egyre több nő jelenik meg" - jelentette ki Thomas Bach, megköszönve egyúttal a támogatást mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez. - "Mindig lehet többet tenni, és csak úgy tudunk előrelépni, ha közös az erőfeszítésünk" - hangsúlyozta.
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 09:21
A vártnál kevésbé csökkent a kiskereskedelmi forgalom Németországban áprilisban
A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közzétett előzetes adatai szerint naptári és szezonális kiigazítással számolva a kiskereskedelmi forgalom reálértéken 5,3 százalékkal, nominális értéken pedig 5,1 százalékkal csökkent áprilisban az előző hónaphoz képest.

Elemzők rosszabb adatot vártak, arra számítottak, hogy az árhatások kiszűrésével, azaz reálértéken, 12 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom a márciusban mért 4,0 százalékos visszaesés után.

Éves összevetésben az árhatások kiszűrésével, 6,5 százalékkal, nominálisan - árhatások kiszűrése nélkül - pedig 5,3 százalékkal esett vissza a kiskereskedelmi forgalom. Elemzők reálértéken 14,3 százalékos csökkenést vártak az előző havi 1,2 százalékos visszaesés után.

Idén és tavaly is 24 napon voltak nyitva az üzletek áprilisban.

A hónap nyertesei az internetes és postai megrendelések alapján működő kiskereskedelmi vállalatok voltak: éves összevetésben reál- és nominálértéken egyaránt 24,2 százalékkal bővült
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 09:21
Aranyosi Ervin: Szkíták-Hunok-Avarok-Magyarok!
Szkíták-Hunok-Avarok-Magyarok.
Hiszek - tudok - akarok - haladok.
Istenemmel egy vagyok, egy vagyok,
mást uralni felettünk nem hagyok!
Mi teremtjük a Hazát, s vagyonát,
őshitüket utódomnak adom át!
Szkíták-Hunok-Avarok-Magyarok,
Szent földemen élek, s itt maradok!
Ez a szent föld - Magyarország - a miénk,
s arra kérem a nemzetem Istenét,
hogy az ország újra már egy legyen,
áldás üljön csoda szép népemen!
Szkíták-Hunok-Avarok-Magyarok,
éljetek itt, amíg csak a Föld forog!
Alkossatok egységes nemzetet,
áldás legyen, dicsőség veletek!
Áldd meg Isten fényeddel a Magyart,
legyen olyan nép, amelyik összetart!
Szkíták-Hunok-Avarok-Magyarok,
hadd tegyem hát, amit én akarok!
Őseimhez híven éljem életem,
gazdagodjon, s élhessen e nép velem!
Boldoguljunk, Istenünkkel egy legyünk,
ami ránk vár, tiszta szível megtegyünk!
Szkíták-Hunok-Avarok-Magyarok,
őseimnek
eva6, 2020. május 29. péntek, 09:13
Békuci vásárolni indul
Abból semmi hasznom
nem lehet , ha folyton -
folyton brekegek .
Ezért aztán jó időben
ébredek , s ma vásárolni
én megyek . Hetykén ,
büszkén lépkedek , s
gondolkodom mit vegyek ?
Mert a listám még útközben
bánatomra elveszett .
No de sebaj ! az eszem
úgy vág , hogy találomra
mindent mi kell megveszek .
Várjatok rám türelemmel
ugri - bugri porontyaim ,
tele van már a kis kocsim .
Szitakötő , egyéb vitamindús
csemege , s utána , ha jól
laktatok , elpihenünk az
árnyékos nádas szélén sebtibe !Bédné Marika : 2020 . 05 . 29 . 08 : 59 - saját versem
bedmarika47, 2020. május 29. péntek, 09:00
ITM: 50 milliárd forint magyar, high-tech és zöld forrásra pályázhatnak a hazai mikro-, kis- és középvállalkozá
Az ITM pénteken MTI-nek küldött közleményében kiemelte, a gazdaságvédelmi akcióterv keretében meghirdetett kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. A vállalkozások munkavállalónként 1-9 fő között 1,5 millió forintot, 10-49 fő között 1 millió forintot, míg 50-249 fő között 500 ezer forint kaphatnak. Cserében vállalniuk kell, hogy megtartják munkavállalóik 90 százalékát.

A pályázat keretében a hatékonyságnövelő fejlesztések (eszközök, gépek, automatizált gyártási technológiák beszerzése, digitalizáció, energiahatékonyság) megvalósítása mellett lehetőség van képzés és szakértői szolgáltatás, 10 százalékban bérleti díj és forgóeszköz, 1 százalékban pedig rezsiköltségek elszámolására is. A feltételesen visszatérítendő támogatási forma előnye, hogy a kedvezményezett vállalkozások a támogatás odaítélése után 100 százalék előleghez juthatnak. A pályázati feltételek betartása esetén a teljes forrásmennyiség vissza nem térítendővé válik - írják a
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 08:51
Polgár Judit a Testnevelési Egyetem díszdoktora lett
Mocsai Lajos, a TE rektora a szenátus csütörtöki döntéséről elmondta, a díszdoktori címet olyan kiválóságok kapják, akik sportolóként vagy sportdiplomataként maradandót alkotnak és szoros a kapcsolatuk a Testnevelési Egyetemmel.

"Miután idén nyáron elindul a szellemi sportokkal foglalkozó szervezeti egységünk, bátran mondhatom, ezen a területen komoly terveink vannak és ebben a fontos munkában Polgár Juditra is számítunk. Az ő múltja sporttörténelmi, diplomáciai tevékenysége pedig kimagasló a sportágfejlesztésében és az oktatás területén egyaránt" - fogalmazott.

A minden idők legjobb női sakkozójának tartott Polgár Judit az oktatás terén is kiemelkedő tevékenységet folytat. A Polgár Judit Sakk Alapítvány 2012-ben indult útjára, hogy egy egyedülálló módszerrel segítse a gyerekek képességfejlődését a közoktatásban. A képességfejlesztő sakk kerettantervként bekerült a hivatalos Nemzeti Alaptantervbe, és 2013-tól önálló tantárgyként válaszható az általános iskolák alsó tagozatában. A tanulás
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 08:51
Elemző: első pillanattól kezdve támogatta a családokat az Orbán-kormány
Az elemző emlékeztetett, hogy Magyarország 2010-ben gazdasági és társadalmi összeomlás szélén áll, többi között óriási volt a munkanélküliség, az államadósság, és mélyre süllyedt a gyermekvállalási hajlandóság.

Az Orbán-kormány azonban hatékonyan lépett fel: átvállalta az önkormányzatok hitelét, munkahelyeket teremtett és csökkentette az adóelvonás mértékét - hangsúlyozta, hozzátéve: míg 2010 előtt egy átlagkeresetű magyar 63 százalékos személyi jövedelemadót fizetett, jelenleg az szja 15 százalék.

Kiemelte, hogy emellett adókedvezménnyel támogatták a gyermeket vállalókat, és a rezsiköltségeket is csökkentették.

A kormány családpolitikájának köszönhetően a magyarok egyre jobban bíznak a jövőben, és egyre több gyermeket mernek vállalni. A csökkenő demográfiai trendet még nem sikerült megfordítani, de folyamatosan csökken a népességfogyás - mondta az elemző.
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 08:50
NOB-egyeztetések a közgyűlésre készülve
A közgyűlésre - a koronavírus-járvány miatt virtuálisan - július 17-én kerül sor, míg a végrehajtó bizottság - ugyancsak online - június 10-én és július 16-án készíti elő a tanácskozást és július 22-én vitatja meg a nagyobb plénum döntéseit.

Thomas Bach elnök - az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal értesülése szerint - három különböző alkalommal mintegy száz NOB-taggal egyeztetett a pandémia okozta nehézségekről. A megbeszélések témája a járvány következményeinek kezelése volt, ebben igyekezett támpontokat nyújtani a német sportvezető, de lehetőség nyílt a NOB-tagok gondolatainak, felvetéseinek a megismerésére is.

Az egyeztetéseken részt vett Christophe Dubi ügyvezető igazgató, Kit McConnell sportigazgató, Christophe De Kepper főigazgató és Lana Haddad vezető menedzser is.

Richard Budgett, a NOB orvosi és tudományos igazgatója a fertőzés elleni védőoltás fejlesztéséről számolt be, illetve arról, hogyan indulhat újra a sportélet.

A tokiói olimpiát és paralimpiát
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 08:41
1/39
Képek, videók
Konzultáció
tailor
2017. július 04. kedd, 10:39
Árulásos konzultáció
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:20
Nemzeti Konzultációs Test
furaila
2017. január 11. szerda, 14:34
O.V.-konzultácio.png
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:10
2005-ös Konzultációs Test
furaila
2013. december 13. péntek, 06:49
Emberi Konzultáció 2012_M
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 18:13
Konzultáció a szigeten.JP
apahome
2011. június 12. vasárnap, 19:50
konzultáció
myatska
2008. augusztus 21. csütörtök, 23:31
Konzultáció
kayak
2008. január 14. hétfő, 10:59
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
O.V.-Soros György.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 12:56
elégedettségi kérdőívem.j
dnemethk
2012. október 03. szerda, 22:01
szegénységi kérdőív.jpg
dnemethk
2012. február 02. csütörtök, 22:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.