Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 19:11 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közbenjáró imádság járvány idején
Gondviselő Istenem, kegyelmes mennyei Édesatyám,
Kérlek tekints le rám ismét és hallgasd meg az imám.
Aggodalommal tekintek a világban zajló eseményekre,
Hogy mily törékeny fiaidban a Beléd vetett hit és béke.

Elég csak egy betegség, nem várt kereszt vagy próba,
S minden ami erőt adott, az fájdalmasan hull a porba.
Istenem kérlek, hogy szállj alá e mostani szükségünkben,
És Szentlelkeddel erősíts meg minden mi félelmünkben.

Szükségünk van Istenem a Te bátorító, drága szavadra,
Hogy ezt mondd: ,,ne félj gyermekem nem hagylak magadra."
Hiszem, hogy sorsunk még mindig a Te szent kezedben van,
És hiszem, hogy Te tudod mire van szükségünk a legjobban,

Hisz életünk során, minket már oly sokszor megáldottál
Borúban, derűben, jóban és rosszban mellettünk voltál.
Kérlek Istenem, hogy most se hagyj árvákul magunkra,
Jöjj segítségül nékünk és figyelj a mi esdeklő szavunkra.

Óvj meg minket Uram minden bajtól
maroka, 2020. március 28. szombat, 18:49
Kun Magdolna: Fohász az Istenhez
....................
Halld meg, Uram mindannyiunk kérlelő szavát,
és engedd, hogy megnyerjük ezt az utolsó csatát,
mert hiszem, mind megtanultuk így bezárva és félve,
hogy nagy veszélyben van a jövő nemzedéke.

Kérünk téged, jó Uram, hogy bocsáss meg nekünk,
és védelmezd a családunk, védd meg életünk,
mert senki nincs, ki segítene, aki útmutatást adna,
ebbe a végtelenül gonosz, könyörtelen harcba.

Kérünk téged, óvd és védd az emberéletet,
és ne hagyd kínok között meghalni az elesetteket,
mert ők azok az ártatlanok, kik mind-mind elhitték,
a sok hazugsággal teli szavak szép ígéretét.

Tudom, hogy vétkeztünk, és nagyot hibáztunk,
de hidd el, ma már mindannyian tisztábban látunk,
mert rádöbbentünk arra, hogy mit sem ér az élet,
ha elveszítjük családunkat, s ha elveszítünk téged.
maroka, 2020. március 28. szombat, 18:42
Üzenet a Vatikánból
,,Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!" (2Kor 5,20)
............
A böjti időszak egy lehetőség arra, hogy felkészüljünk Krisztus halálának és feltámadásának ünnepére - írta Ferenc pápa.
A húsvét titka keresztény hitünk alapja és lényege. Értelmet ad életünknek, megszabadít minket a földi pokoltól, attól, hogy az értelmetlenség mélyébe zuhanjunk.
Az életben mindig - de a böjti időszakban leginkább -, az imádság több mint kötelesség: egy dialógus, ami szívtől szívig, barát és barát között zajlik. Viszonzása Isten szeretetének, ami mindig megelőz és megsegít minket, megpuhítja a mi kemény szívünket.
A húsvéti titkot állítani az élet középpontjába azt jelenti, hogy együttérzéssel fordulunk a megfeszített Krisztus sebei felé, amelyek a mai napig is jelen vannak a világban - a háborúk ártatlan áldozataiban, az életellenes beavatkozásokban a meg nem
maroka, 2020. március 28. szombat, 18:32
Doppingolásért nyolc évre tiltották el a román súlyemelő Európa-bajnokot
A kétszeres Európa-bajnok a hosszadalmas - fellebbezésekkel tarkított - eljárási procedúra lezárása nyomán kapta meg csak most a fegyelmi büntetését, amely megbukásának időpontjától, 2018 végétől érvényes.

A 27 éves súlyemelő harmadszor vesztett rajta meg nem engedett szer igénybe vételén. Az első esetben a moldovai születésű Iovu 2012-ben, Londonban szülőhazája színeiben nyert bronzot az ötkarikás játékokon a nők 53 kilogrammos kategóriájában, utóbb azonban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megfosztotta őt érmétől. A következő évben - országváltást követően - már Azerbajdzsánt képviselve bukott meg egy doppingteszten. A 2018-as türkmenisztáni világbajnokságon már aktuális hazájának, Romániának szerzett harmadik helyet lökésben az 55 kilósok súlycsoportjában, de a vébén adott mintájában megint tiltott szert találtak, ezért bűnhődik most a nyolc esztendőre szóló eltiltással.

Iovu az Európa-bajnoki címeit 2012-ben és 2016-ban szerezte.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 18:32
A kereszt átölelése azt jelenti, ...03..28
Ferenc pápa: Nem tudunk külön-külön, a magunk erejéből előre jutni, hanem csakis együttesen.
A kereszt átölelése azt jelenti, hogy bátorságra lelünk mindannak az átöleléséhez, ami jelen korunkban idegenkedést, visszatetszést kelt bennünk... Ha átöleljük az Urat, akkor a reményt öleljük át: íme, a hit ereje, amely megszabadít a félelemtől és reménnyel ajándékoz meg minket.
Ferenc pápa pénteken imát vezetett és rendkívüli, teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldást adott a Szent Péter-bazilika előtti üres téren. A Szentatya Isten irgalmába ajánlotta Róma városát és az egész emberiséget.
,,A kereszt átölelése azt jelenti, hogy bátorságra lelünk mindannak az átöleléséhez, ami jelen korunkban idegenkedést, visszatetszést kelt bennünk, és legalább egy pillanatra hátrahagyjuk a mindenhatóság és a birtoklás zaklatott vágyát, hogy ily módon teret nyissunk azon kreativitás előtt, amelyet csakis a Szentlélek tud felszítani. Azt jelenti, hogy megleljük a bátorságot olyan helyek felleléséhez, ahol
maroka, 2020. március 28. szombat, 18:28
II. János Pál pápa imája
Uram, te a legkisebb segítségért is
önmagaddal ajándékozol meg.
Add, hogy mindig önzetlenül
tudjak segíteni
keresztjüket viselő felebarátaimon!

Taníts meg bűneimet megsiratva,
igaz szívvel megtérni!
Taníts meg másokért élő,
áldozatos szeretetre!
Add, hogy ne pazaroljam el
örök javaimat,
hanem megőrizzem
a megszentelő kegyelem égi köntösét,
legszebb kincsemként ápolva azt!

Gyengeségedben kínod legyen az erőm.
Gyávaságomban bátorságot,
szenvedésben vigaszt adjon
tőrrel átszúrt szíved.
A kereszt fénye legyen lámpásom,
s fájdalma út,
melyen járva eltalálhatok Hozzád.
Ámen.
maroka, 2020. március 28. szombat, 18:24
Föld órája 2020 március 28 20.30-tól 21.30-ig
Légyszíves kapcsold le a villanyt 2020. MÁRCIUS 28.-án 20:30-21:30-ig

Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat.
pacsakute, 2020. március 28. szombat, 18:13
Forma-1 - A Ferrari szerint 2021 elején is lehet a szezonzárás
Binotto a Sky Sport Italiának adott nyilatkozatában kiemelte, a versenynaptár átalakításával kapcsolatban a csapatok teljes szabadságot adtak a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) és a jogtulajdonos amerikai Liberty Mediának.

"Ez azt jelenti, hogy több változásra számíthatunk. Például a versenyhétvégéket le lehet rövidíteni két napra. Így csak szombaton reggel rendeznének szabadedzéseket, ami a közeli helyszínek esetén megkönnyíti a logisztikát a csapatok számára a költözéshez" - fejtette ki, egyúttal hozzátette, ezáltal egyben sűríteni lehetne a programot.

"Ezen túlmenően a csapatok nyitottak arra a gondolatra, hogy a szezon 2021 első hónapjaiban érjen véget. Ezzel megadnánk a teljes idény megrendezésének lehetőségét, mivel a következő csak márciusban kezdődik" - mondta Binotto.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as szezon első nyolc versenyéből hét már halasztásra, illetve egy törlésre került, ezért a Forma-1 szereplői folyamatosan keresik azokat a megoldásokat, hogyan és miként
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 17:53
Koronavírus - Kovács Zoltán: a szabályok betartása gátolja a vírus terjedését
A kabinet kommunikációs akciócsoportjának vezetője emlékeztetett, szombattól érvényesek azok a kijárási korlátozások, amelyekről a kormány még csütörtökön döntött.

Az operatív törzs szombat reggel is ülésezett, folyamatosan figyeli a kialakult helyzetet és intézkedik akkor, ha újabb lépésekre van szükség a védekezésben - fejtette ki.

Hangsúlyozta, mindez azonban csak akkor lehet elegendő, ha a kormány a magyar állampolgároktól is megkap minden segítséget. A szabályok betartása ugyanis nem elsősorban az operatív törzs érdeke, nem is a kormány döntésének kérdése, hanem minden magyar ember érdeke - mutatott rá az államtitkár.

Kovács Zoltán aláhúzta, "mindnyájan felelősek vagyunk egymásért, mindnyájunk érdeke, hogy azokat az előírásokat betartsuk, amelyeket az elmúlt napokban és hetekben hoztunk". "Ez a garanciája annak, hogy közösen tudjunk fellépni a vírus terjedése ellen" - fogalmazott.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 17:52
Koronavírus - Andrej Babis szerint az EU nem adott pluszpénzt
A miniszterelnök a Twitteren megjelent bejegyzésében - a CTK jelentése szerint - azt írta, hogy Csehország a számára az uniós támogatási keretből kijelölt 1,2 milliárd eurós (30 milliárd korona) összegre már eddig is jogosult volt."Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az Európai Unió egy koronával sem adott többet a Covid-19 elleni harcra, mint amennyire a tagállamok már a pandémia előtt jogosultak voltak. A jóváhagyott 30 milliárd korona (1,2 milliárd euró), amelyért a sajtó most dicsőíti az európai intézményeket, nem jelent pluszpénzt. Ez már régen a miénk" - reagált Babis az Európai Parlament döntésére. "A (Európai) Bizottság csak a gyorsabb lehívást és a kohéziós alapokban való rugalmasabb áthelyezést tette lehetővé" - vélekedett a cseh kormányfő.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 17:52
Koronavírus - Emmi: az új kézikönyv hatékony segítséget nyújt a kórházaknak
A közlemény szerint az egységes szakmai szempontokat tartalmazó kézikönyv hatékony segítséget nyújt a kórházi szakemberek számára a megelőzéssel és az igazolt betegek ellátásával kapcsolatban.

A könyv - mint kiemelték - a nemzetközi ajánlások figyelembevételével bemutatja az egyéni védőeszközök alkalmazásának helyes gyakorlatát, az egészségügyi személyzet betegekkel való közvetlen érintkezésének szabályait.

Külön felhívja a figyelmet arra, hogy minden beérkező beteg kapjon sebészi maszkot, amely jelentősen csökkenti az egészségügyi dolgozók megfertőződésének kockázatát - hangsúlyozták, hozzátéve: a könyv pontosan szabályozza a háziorvos, az Országos Mentőszolgálat és a kórházi személyzet betegekkel kapcsolatos teendőit is.

Közölték: a könyv - amelynek összeállításában számos neves szakember közreműködött - közérthető módon segíti a kórházakat a fertőzött betegek ellátására való felkészülésben. Például iránymutatást nyújt a betegek osztályozásával, a környezetük fertőtlenítésével, a
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 17:42
Koronavírus - BTF - Elmarad idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál
Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az idén 40. születésnapját ünneplő Budapesti Tavaszi Fesztivál - közölték az MTI-vel szombaton a szervezők, hozzátéve: mindent megtesznek azért, hogy a jubileumi fesztivál tervezett programjából minél több produkció eljuthasson majd a közönséghez a későbbiekben.

"A nézők, az alkotók, a háttérben dolgozó kivételes szakemberek biztonságánál és egészségénél nincs fontosabb. Ez most az összefogás, az egymásra figyelés ideje. Nagyon köszönjük a közönség és a művészek támogatását és biztatását, embert próbáló hetek állnak mindannyiunk mögött: a Budapesti Tavaszi Fesztivál a főváros legjelentősebb kulturális intézményeivel, játszóhelyeivel, nemzetközi partnerintézményekkel és társulatokkal együttműködésben valósul meg évről évre, így a fesztivál jelenével és jövőjével kapcsolatos eljárásrend kidolgozása körültekintő, országhatárokon átívelő egyeztetést igényelt és igényel"
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 17:32
1/32
Képek, videók
gondviselés0625.jpg
maroka
2017. június 25. vasárnap, 13:32
ÚK-gondviselés.JPG
keresztenyhivek
2015. szeptember 23. szerda, 11:33
gondviselés.jpg
zsokaolah
2011. július 30. szombat, 16:53
Ó Istenem arra kérlek áld
irmus
2018. augusztus 20. hétfő, 18:32
istenem kérlek.gif
paka68
2015. április 22. szerda, 13:45
Szívből kérlek Istenem...
bongyi53
2013. szeptember 26. csütörtök, 23:25
Istenem kérlek.jpg
zsofi0413
2011. május 24. kedd, 22:25
E nagy világban nincs ily
alvaro-hopihe
2018. július 11. szerda, 09:11
Angyal piros világban
sanci81
2018. július 09. hétfő, 16:44
Sárgálló világban
sanci81
2018. július 02. hétfő, 17:52
Kéklő világban lévő
sanci81
2018. június 30. szombat, 17:44
Kéklő világban.gif
sanci81
2018. június 26. kedd, 17:34
Angyal színes világban
sanci81
2018. június 24. vasárnap, 17:43
Egy misztikus világban
sanci81
2018. június 13. szerda, 16:53
Angyali világban
sanci81
2018. június 09. szombat, 18:13
Címkék
2018-as türkmenisztáni, egészségügyi dolgozók, legkisebb segítségért, garanciája annak, környezetük fertőtlenítésével, egyéni védőeszközök, világban zajló, birtoklás zaklatott, magunk erejéből, uniós támogatási, életben mindig, megfeszített Krisztus, nemzetközi ajánlások, élet középpontjába, egységes szakmai, egymásra figyelés,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.