Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 18:07 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Főpolgármesteri Hivatal: Szűts Ildikó a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. új vezérigazgatója
Azt írták: a Főpolgármesteri Hivatal gyakorlatának megfelelően Szűts Ildikó nyílt pályázaton nyerte el megbízatását.

A közlemény szerint Szűts Ildikó az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát.

Saját tanácsadó céget hozott létre, amely partnere volt számos nemzetközi nagyvállalatnak. Tizenegy éven keresztül dolgozott vezető beosztásban a Magyar Postánál, amelynek 2008-2010 között vezérigazgatója volt.

2010 és 2014 között az OTP Bank Nyrt. elnöki főtanácsadója volt, 2007 óta az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke, a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola címzetes docense.

Innovatív vezetői munkájáért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, majd elnyerte az Amerikai Kereskedelmi Kamara Women of Excellence díját.

Szűts Ildikó a vezérigazgató székben Szőke Lászlót váltja.
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 18:02
Női torna Eb - Maximális létszámmal utazik a magyar válogatott
Az esemény honlapjának keddi híradása szerint a magyar küldöttséget öt felnőtt és öt junior korosztályú versenyző, négy edző, két bíró, egy delegációvezető, két csapatvezető és háromfős orvosi stáb alkotja majd.

A tavaszi kontinensviadalon dől majd el, hogy Kovács Zsófia vagy Schermann Bianka indul-e a nyári, tokiói olimpián. A kvótát Kovács szerezte tavaly ősszel a stuttgarti világbajnokságon, de Draskóczy Imre szövetségi kapitány az MTK sportolójának is lehetőséget ad Párizsban, hiszen az olimpiai kvalifikációs ponthatárt ő is átlépte.

A két magyar zsűritag ezúttal is Gondos-Arató Orsolya és Kalmár Zsuzsanna lesz. A versenyzők névsorát később, várhatóan a márciusi Matolay Elek Emlékverseny után hirdetik ki.

A tavaszi Európa-bajnokságon 38 nemzet képviselteti magát, 161 felnőtt és 152 junior tornász áll rajthoz, a teljesítményüket 72 bíró pontozza majd. A férfiak kontinensviadalát május 27. és 31. között rendezik Bakuban.
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 18:01
A legbátrabb város ünnepe Balassagyarmaton
Délelőtt koszorúzást tartanak a városi temetőben az 1919-es hősök és polgári áldozatok sírjánál. A központi ünnepségen, a Civitas Fortissima téren Csach Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester mond beszédet, majd ünnepi képviselő-testületi ülésen adják át az önkormányzat elismeréseit a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Beszédet mond Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és Szakács Zoltán, a Civitas Fortissima Kör elnöke.

Balassagyarmaton vasárnap a Nyírjesi nagytónál rendezett bátrak úszásával kezdődött el a legbátrabb város idei ünnepségsorozata. Tartottak versdélutánt, történeti játszóházat, megrendezték a XII. Civitas Fortissima Kárpát-medencei Történelmi Vetélkedőt. Rendhagyó történelemórák zajlottak a város középiskoláiban, a diákok a katonahősök tiszteletéről hallgathattak meg előadást. Kedd estére fáklyás felvonulást szerveztek az egykori honvédlaktanyától a vasútállomásra, majd ünnepi megemlékezést és koszorúzást a vasútállomáson lévő emléktáblánál.

Az első világháború után
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:52
Ámokfutó vagyok
Pethes Mária
PROFÁN DAL 45 ÉVESEN

Létköznapi álmokfutó vagyok
de nem sírástudatlan
Munkamerülés
és komorfekély gyötör
Bérelmeszedésem van és
ámítószerfüggő lettem
Békés egymás mellett félésben
van hogy éhesdeden alszom
Valakitől cukorbájt örököltem
De érdekmázasságot
soha nem kötöttem
Banyaszült meztelen
mutatom fel a korpás deliktit
s majd fogatlan prókátor
koromban mondom el
hogy minden egyszerű
a vajbajutottaknak
foldinefehereva, 2020. január 28. kedd, 17:52
Magyar képviselőket választott vezető szakbizottsági pozíciókba az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése
Az Esélyegyenlőségi Bizottság alelnöki pozícióját Benkő Erika, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa kapta. A szakbizottság nemi egyenlőségért felelős albizottságának elnöki teendőit Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) politikusa látja el a következő két évben.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése a legnagyobb, Szocialisták, Demokraták és Zöldek (SOC) frakciójának helyettesévé Gurmai Zitát, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettesét választotta.

Németh Zsolt az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a pozíciók betöltése azért is fontos, mert az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének soros elnöke 2021-ben egy éven keresztül Magyarország lesz.

A közgyűlés monitoring bizottsága a jogállamiság helyzetét, az emberi jogok betartását és a demokrácia állapotánakrendszeres vizsgálatát végzi az egyes tagállamokban. A fideszes politikus azt közölte, hogy a szakbizottság várhatóan Magyarország esetében is vizsgálatot fog folytatni.

Elmondta azt is, hogy a közgyűlés
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:52
Nem bocsátható feltételes szabadságra az 1998-as siófoki taxisgyilkosság egyik elkövetője
Juhászné Prágai Erika közölte, a tanács érdemben helybenhagyta az első fokon eljáró büntetés-végrehajtási bíró döntését.

Az első fokon eljáró bíró megállapította, hogy az elítélt a szabadságvesztése végrehajtásának kezdetén igen súlyosan megszegte a büntetés-végrehajtási intézet rendjét, egy elítélt társa sérelmére elkövetett testi sértés miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték. Bár magatartása ezt követően pozitív irányba változott, különböző címen 75 jutalmat érdemelt ki, hosszabb ideje konfliktusmentesen tölti büntetését, és szabadulása esetére megszervezte a munkába állását, valamint a lakhatását, megélhetését is. Az elítélt azonban mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését, a sértett hozzátartozói számára jóvátételi törekvése nem volt, kártérítési összeg megfizetését nem ajánlott fel, ez idáig erre kísérletet sem tett. A bíróság ezért úgy ítélte meg, hogy a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül nem lenne elérhető.

A másodfokú tanács indoklásában kifejtette, töretlen a
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:51
Koronavírus - Szijjártó: a KKM sem belföldön, sem külföldön nem tud magyar érintettről
Elmondta, nyolc magyar állampolgár tartózkodik a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban, közülük heten kívánják elhagyni a térséget.

Ők egy evakuációs akcióban, légi úton tudják majd elhagyni a területet - tette hozzá a miniszter, jelezve: az európai uniós (EU-) tagországok között szoros koordináció működik, a franciák, németek, portugálok szervezik állampolgáraik kimentését, légi úton.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország mindhárom országgal felvette a kapcsolatot, hogy a Kínát elhagyni akaró hét magyar kiutaztatását meg lehessen szervezni.

Hozzáfűzte, a külügymisztérium konzuli szolgálatai 24 órás ügyeletet tartanak, és az érintett magyar állampolgárokkal folyamatos kapcsolatban vannak.

A külügyminiszter elmondta, a Hupejben tartózkodó nyolc magyar közül hatan a tartomány székhelyén, Vuhanban vannak, ketten pedig Hupej más városaiban.

Kitért arra is, hogy a franciák szóban ígéretet tettek arra, hogy ha a szükséges engedélyeket megkapják a kínaiaktól, akkor
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:42
Katalán válság - Junqueras: nem mondhatunk le a köztársaság létrehozásáról
A testületet azzal a céllal hozták létre, hogy felderítse a spanyol alkotmány 155-ös cikke alkalmazásának körülményeit, amellyel 2017-ben az alkotmányellenesenmegrendezett függetlenségi népszavazást követően a spanyol parlament átmenetileg felfüggesztette Katalónia autonómiáját és leváltotta a Carles Puigdemont vezette függetlenségi kormányt.

"Elítéltek bennünket, börtönben vagyunk, de tovább dolgozunk egy igazságosabb és jobb országért. (...) Nem mondhatunk le a köztársaság építéséről" - fogalmazott Junqueras a meghallgatáson, ahova öt politikustársával együtt érkezett a börtönből.

A parlament épületének előcsarnokában függetlenségpárti képviselők tapssal fogadták a zendülés és közpénz hűtlen kezelése miatt 9 és 13 év közötti szabadságvesztésre ítélt egykori vezetőket.

Junqueras a bizottság előtt kifejtette, hogy szerinte a 155-ös cikk alkalmazása káros volt, ártott az állampolgárok érdekeinek és a térség gazdaságának, ugyanakkor sokak szemét felnyitotta, akik korábban
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:41
Bobory Zoltán - Lassan Égig Érnek
Ahogy nőnek fáim
úgy múlik el az élet
Lassan már az égig érnek .

Sűrű gyilkos gazból
mentettem ki csenevész
formátlan kis fenyőimet

Negyven éve immár
Sudár délceg fák lettek
Az erkélyről nézem őket
büszke fényes kedvvel
Fölöttük a kéklő ég
alattuk erős gyökérzet

S gyönyörű igét
az élet regényének
a zöldellő friss dús rügyek . . .

***** Bédné Marika : 2020 . 01 . 28 . 17 : 34 . - Forrás - Fejér Megyei Hírlap *****
bedmarika47, 2020. január 28. kedd, 17:35
Letették a gödöllői vívócsarnok alapkövét
A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) honlapján olvasható beszámoló szerint az MVSZ az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által létrehozott sportlétesítmény-fejlesztési támogatásból 205 millió forinttal járult hozzá az 573 millió forint összértékű beruházáshoz.

Az eseményen részt vett és beszédet mondott Csampa Zsolt, helyettes államtitkár, az MVSZ elnöke; Sárfalvi Péter, az Emmi helyettes államtitkára és Gémesi György, Gödöllő polgármestere, az MVSZ korábbi elnöke.

A házigazdák képviseletében - az Ötvös Károly Nonprofit Sport Kft. ügyvezetőjeként - jelen volt Gémesi Csanád, a világbajnoki ezüstérmes kardcsapat gödöllői tagja, és eljöttek az eseményre válogatott társai is a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal az élen.

A honlap emlékeztetett: a Gödöllői EAC az országos pontversenyen rendre a legjobb tíz között szerepel. A komoly hagyományokkal rendelkező egyesület vívócsarnoka a tervek szerint az év végére készülhet el.
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:31
Javult a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban januárban
A Conference Board nonprofit gazdasági kutatóintézet kedden közölte, hogy a decemberi 128,2 pontról 131,6 pontra kúszott fel a fogyasztói bizalmi index. Elemzők enyhe visszaesésre, 128,0 pontra számítottak januárról.

A jelenlegi helyzet megítélésének almutatója a decemberi 170,5 pontról 175,3 pontra emelkedett. A következő fél évre vonatkozó várakozási alindex 100,0 pontról 102,5 pontra nőtt januárban.

A decemberi mérsékelt, 0,7 pontos emelkedés után januárban érezhetően növekedett a fogyasztói bizalom, ami alapvetően arra vezethető vissza, hogy a fogyasztók kedvezőbben ítélik meg a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet és a foglalkoztatottság kilátásait - mutatott rá Lynn Franco, a Conference Board igazgatója az adatokat kommentálva.

Hozzátette, hogy a munkaerőpiaci helyzetet övező optimizmus rövid távon továbbra is támogatja a bizalmat, és ennek eredményeként a fogyasztók hajtják a növekedést kiadásaikkal, így 2020 elején sem lassul a gazdaság.

A Conference Board minden hónap utolsó
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:13
Opoziţia ungară a susţinut în Parlamentul Eeuropean o conferinţă despre "demontarea" culturii, educaţiei, ştiin
La conferinţa de presă care a precedat conferinţa, Anna Gács, preşedintele Reţelei de Educaţie a Universităţii Eötvös Loránd din Budapesta (ELTE), a spus că raportul se concentrează asupra acelor "procese agresive, de centralizare" din domeniul educaţiei, ştiinţei şi culturii, care reprezintă, pe bună dreptate, motive de îngrijorare. Potrivit acesteia, raportul a fost realizat de 30 de specialişti de renume care activează în aceste domenii, cu scopul de a identifica tendinţe şi tipare clare în transformările care au fost efectuate în domeniul educaţiei, culturii şi ştiinţei. "În general, guvernul foloseşte fonduri UE pentru aceste transformări agresive", a subliniat Gács.La redactarea raportului nu au participat politicieni, a spus socialistul István Ujhelyi. "Aceasta este munca unor intelectuali independenţi, fără excepţie", a punctat. În opinia deputatului, "în Ungaria nu are loc astăzi o luptă pentru valori, ci guvernul pune mâna pe toate resursele, în timp ce încearcă să elimine valorile europene".
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:12
1/34
Képek, videók
Főpolgármester jelölt.png
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:02
A főpolgármester rezidenc
zlako
2007. április 23. hétfő, 19:14
0 a ildikó Éva napra.jpg
lovaszmarika
2019. január 08. kedd, 10:13
0 a ildikó veletek marado
lovaszmarika
2019. január 08. kedd, 10:03
0 a Ildikó Merry Christma
lovaszmarika
2018. december 25. kedd, 19:05
0 a ildikó Karácsonyi üdv
lovaszmarika
2018. december 25. kedd, 19:04
0 a ildikó Boldog Karácso
lovaszmarika
2018. december 25. kedd, 19:03
ildíkó verses1213.jpg
maroka
2018. december 13. csütörtök, 14:22
Siófok - Ildikó Gere
dandej
2018. november 13. kedd, 20:07
0 Szülinapra, Cs. Ildikó
lovaszmarika
2018. szeptember 24. hétfő, 09:43
0 Szülinapra Cs Ildikó a6
lovaszmarika
2018. szeptember 24. hétfő, 09:41
ildikótól00912.jpg
maroka
2018. szeptember 12. szerda, 16:14
62-ildikó tuto.jpg
53ilona
2018. szeptember 01. szombat, 21:58
Ildikótól
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 22:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.