Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 02:27 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsvét - Erdő Péter: a világjárvány arra tanít, hogy felelősek vagyunk egymásért
idei húsvét a koronavírus-járvány miatt egészen sajátos lesz. A templomok ugyan továbbra is nyitva vannak, de nyilvános szentmisét, szertartást nem tartanak, a papok hívek nélküli, magánmiséket mondanak.

Ugyanakkor a templomi együttlétek elmaradásával párhuzamosan érzékelhetően nőtt az emberekben az igény a közösség másfajta megélésére, például a közösségi médiában.

A korábban természetesnek vett templomi együttlétek sokaknak hiányoznak, ezért a plébániák igyekeznek - olykor amatőr módon - a virtuális térben kínálni a híveknek különböző lelki programokat.

A járvány tehát esélyt ad arra, hogy az egyház megtanulja jobban használni a modern kommunikáció eszközeit.

A bíboros megjegyezte: nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek is gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez, és megtanultak rendszeresen élni a korábban kevesebbet használt lehetőségekkel, eszközökkel.

Példaként megemlítette, hogy a Magyar Kurír katolikus internetes újság olvasóinak száma az ötszörösére nőtt az elmúlt
velemenyezd, 2020. április 11. szombat, 09:11
Koronavírus - Európai Bizottság: az EU 15,6 milliárd euróval segíti partnerországait a járvánnyal szembeni véde
Európai Unió közös fellépése az egészségügyi krízishelyzet kezelését és az abból fakadó humanitárius igények kielégítését, a partnerországok egészségügyi, vízellátási és köztisztasági rendszerének, valamint a világjárvány visszaszorításához szükséges kutatási és készültségi kapacitásainak megerősítését, valamint a társadalmi és gazdasági hatások enyhítését célozza.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt közölte, hogy a koronavírus terjedésének megállítása céljából az unió hamarosan virtuális donorkonferenciát hív össze a szükséges finanszírozás előteremtésére és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a legkiszolgáltatottabb helyzetű országoknak nyújtott segítség támogatására.

Az uniós bizottság a partnerországokkal együtt biztosítani fogja azt is, hogy a korábban hozzájuk kihelyezett jelentős összegű EU-források szintén a koronavírus hatásai elleni küzdelmet szolgálják - tette hozzá.

Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítésügyi biztos bejelentette: a világjárványra
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 17:23
Pályázattal és minikoncertekkel ünneplik az 50 éves budapesti metróközlekedést
olvasható kiírás szerint az anyagokat április 15-ig várják, a fotókból folyamatosan válogatnak közösségi oldalukra. Minden pályázónak ingyenes belépést kínálnak a BKV budapesti vagy szentendrei múzeumába, amint azokat megnyithatják. A két kategória nyertese pedig a veszélyhelyzet elmúltával ellátogathat egy általa megjelölt BKV-telephelyre.

A BKV az évforduló alkalmából Facebook-oldalán válogatást ad azokból a minikoncertekből is, amelyeknek korábban a metróállomások adtak helyet, de a metróról szóló virtuális múzeummal is várják a közönséget.

Az első metróvonalat 50 évvel ezelőtt, 1970. április 2-án adták át Budapesten. Az első, már utasokat is szállító metró 1970. április 3-án 04.10-kor gördült ki a telephelyről. Noha a földalatti villamos vasút a metró közvetlen előzményének tekinthető, a budapesti metróközlekedést - eltérő rendszerük miatt - az M2 átadásától számítják - írják a közleményben.

Mint felidézik, a metró építése és indulása nagyon érdekes korszakot jelentett a metróüzemben
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:41
Az interneten nyílt meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon
Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai- és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Nemzeti Szalonok. Ezúttal újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel egyelőre virtuálisan lehet megtekinteni - közölte az MTI-vel szombaton a Műcsarnok.

A Szurcsik József és Kondor-Szilágyi Mária által rendezett tárlat a közlemény szerint jól tükrözi napjaink összetett, az uralkodó stílusirányzatoktól elszakadó jelenségeit, a különböző alkotói attitűdök, felfogások, sokoldalú művészi megnyilvánulások egymás mellett élő, gazdag világát.

A szalon anyagában a monumentális, robusztus szobroktól a filigrán, könnyed grafikákig, a letisztult geometrikus absztrakciótól a humorral átitatott műveken át a barokkos telítettségű figurális kompozíciókig terjedő széles palettán számos műfaj és stílus helyet kapott.

A klasszikus
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 12:51
Koronavírus - Digitális Összefogás: néhány nap alatt másfélszeresére nőtt a felajánlások száma
elindítását. A kezdeményezés célja, hogy szektor szereplői által felajánlott digitális megoldások, eszközök, szolgáltatások és önkéntes segítségnyújtás minden érintetthez eljusson a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben.

A felajánlások sokféleképpen támogatják az otthoni tanulást, a távoli munkavégzést vagy akár a szabadidő hasznos eltöltését. A szakmai szervezetek, vállalkozások a klasszikus tanulást, csoportmunkát támogató digitális alkalmazásokat, webináriumokat, videó- és chatszobákat, virtuális osztálytermeket, a távmunkát segítő egyéni és csoportos alkalmazásokat, biztonsági megoldásokat, módszertani támogatásokat kínálnak vagy ajánlanak a felhasználók figyelmébe.

Az ágazati összefogás részeként elérhetővé válnak vírusirtók, audiovizuális stúdiókapacitás, dolgozatírás-hitelesítő rendszer, ingyenes filmadatbázisok, érettségiapplikáció, egészségügyben dolgozókat támogató alkalmazás, tartalomgyártás, 3D-modellezés és önkormányzati applikáció is.

A mobilszolgáltatók által
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 09:01
Koronavírus - Online tárlatvezetés indul a gyulai várban és az Almásy-kastélyban
Fábián Tamás elmondta, hogy a kastély honlapján érhető el a virtuális túra, amelyben az érdeklődők önállóan barangolhatnak a főúri épület termeiben, az intézmény közösségi oldalán pedig egy online tárlatvezetés tekinthető meg, amelyet Szilágyi Sándor történész, a kastély munkatársa közreműködésével rögzítettek. A gyulai vár is bebarangolható már a honlapról, az online tárlatvezetés pedig napokon belül elérhető lesz a közösségi oldalról.

A kommunikációs vezető hozzátette, a kastély különlegességét egyfelől az adja, hogy a 19. századi főúri épület személyzetének mindennapjaival is megismertet az arisztokrácia szokásai mellett, emellett egyedülálló abban is, hogy legnagyobb számban digitális eszközök segítségével teszi ezt. A következő időszakban ezen eszközök tartalmait is folyamatosan megosztják majd - ígérte.

A szintén a nonprofit kft. üzemeltetésében lévő gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ Facebook oldalán pedig minőségi művészeti, ismeretterjesztő, szórakoztató, közgyűjteményi online
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 13:11
Koronavírus - Újabb tananyagok segítik a digitális oktatást
tananyag és több iskolai pályázat (köztük rajz, fotó és egyperces novellapályázat) található meg. A tananyagok és pályázatok köre napról napra bővül, várhatóan két héten belül 20-30-ra nő.

A tananyagok egy, a www.mi6.hu/verseny honlapon elvégzett egyszerű iskolai regisztrációval ingyenesen elérhetők a www.mi6.hu/letoltheto-tananyagok oldalon.

Az Áder János köztársasági elnök fővédnöksége és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) képviseletében Szili Katalin védnöksége mellett működő Virtuális Erőmű Program (VEP) Magyarország legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező fenntarthatósági, klímavédelmi programja, amelyet az Európai Bizottság is nívódíjjal jutalmazott.

A VEP meghatározó vállalati és önkormányzati programjai mellett 2016 óta készít és nyújt iskolai fenntarthatósági szemléletformálási programokat. A programban együtt dolgoznak a fenntarthatósági szakértők és a pedagógusok.

A fenntarthatósági tananyagokat az elmúlt négy évben évi 300-350 ezer diák számára
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 10:41
Országos Múzeumigazgatói Konferencia kezdődött Visegrádon
A kétnapos tanácskozást megnyitó beszédében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere alapvető kérdésként beszélt a nemzeti identitásról és nemzeti hagyományaink tiszteletéről.

"Az önök kezében nagyon nagy lehetőség, eszköz van" - szólt a múzeumigazgatókhoz, utalva arra, hogy a múzeumok őrzik mindazt, ami a múltból megmaradt, és amiből vissza lehet következtetni arra, miként gondolkodtak az elődök, hogyan élték az életüket, látták a világot, viszonyultak egymáshoz, a környezetükhöz, miként képzelték el nemzetük jövőjét és mit tettek érte.

"Az önök felelőssége rendkívüli" - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy, a múzeumok feladata feltárni ezt az egyedi kultúrát, amelyben megjelenik az egyetemes kultúra is.

Estók János, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége (OKSZ) elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a konferencián a Kárpát-medence magyar múzeumai képviseltetik magukat.

Hangsúlyozta, hogy a múzeumok a nemzeti kulturális közvagyon jelentős hányadának letéteményesei.

Ezt a
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 15:21
Szenvedélyesen szerette Istent és a számítógépet
képregényeket tervezett. Éppen a világhálónak köszönhető, hogy Carlo híre jóval túllépte baráti köre határait. Történetét és lelki örökségét ma már az egész világon ismerik, a Fülöp-szigetektől a Zöld-foki-szigetekig, Brazíliától Kínáig.
Mindemellett mélyen hívő volt, mindennap szentáldozáshoz járult - ,,ez az országút a mennyországba" - mondta. Tizenegy éves kora körül megkérték, legyen a hitoktató segítője, később maga is tartott hittanórákat. Az eucharisztikus csodákat bemutató virtuális múzeumát tizenegy évesen kezdte készíteni, akkoriban jegyezte föl: ,,Minél többször járulunk szentáldozáshoz, annál inkább hasonlatossá válunk Jézushoz, és már itt a földön megízleljük a mennyországot." Arra kérte szüleit, vigyék el minden eucharisztikus csoda helyszínére - ez a terve két és fél esztendő alatt valósult meg. 136, az Egyház által elismert eucharisztikus csodát választott be virtuális múzeumába, az interneten elérhető gyűjtemény mellett minikiállítások
maroka, 2020. február 24. hétfő, 22:15
Krónika 11. rész (pénzmosás, terrorizmus finanszírozása, napirend után)
hozhatnak - hívta fel a figyelmet. A pénzmosás elleni fellépés emiatt is épül az általánosan elfogadott nemzetközi sztenderdekre - mondta.

A Ház előtt fekvő javaslat megemeli a hazai szabályozás felkészültségét, valamint olyan, a rendszer hatékonyságát javító módosításokat tesz, amikre az itthoni tapasztalatok alapján szükség van - jelentette be.

Az uniós jogalkotók tavaly nyáron fogadták el az EU ötödik pénzmosás elleni irányelvet - emlékeztetett. Kiemelte, hogy az irányelvvel szabályozzák a virtuális és törvényes fizetőeszközök közötti átváltási szolgáltatásokat, szigorítják az elektronikus fizetőeszközzel kapcsolatos rendelkezéseket, illetve egységes eljárásrendet határoznak meg a nem együttműködő, illetve harmadik országokban letelepedett, magas kockázatú ügyfelekkel szemben.

Pontosították a tényleges tulajdonlásra, valamint a központi, tényleges tulajdonosi adatbázisra vonatkozó kötelezettségeket is - mondta Gion Nándor. Hozzátette, ki kell alakítani egy központi bankszámla-nyilvántartást
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:07
Oroszországban mostantól természetes személyek is külföldi ügynöknek minősíthetők
A jogszabályi változást a kezdeményezők szerint válaszlépés arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.

A törvényjavaslat szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten is, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

Az újonnan ekként minősített külföldi ügynökökre alkalmazhatók lesznek a "külföldi ügynök nem kormányzati szervezetekről" (NGO) rendelkező törvény rendelkezései. Nyilvántartásukat az igazságügyi tárca fogja vezetni, a külügyminisztériummal
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 19:14
Győrffy-Deák Éva versei
testem könnyen mozdul,
Szívem ritmusra így indul.

Ablakon át fényes nap süt.
Többet tehetünk mi együtt.

Mag csírázik kis tálkában,
Gondolatok a világban.

Tiszta vízzel locsolgatom.
Hittel, fénnyel táplálgatom.


A TE FÉNYED

Egyensúly a fényben

Szuperlény meséket nézünk filmekben,
Virtuális világot avatar életben,
Vagy szívből jövő, teremtő szándékkal
Ma is dolgozhatunk az ősi tudással?

Napi két óra fénylégzés gyakorlattal
Thoth ötvenezer éven át halhatatlan.
Imhotep úgy hívta, hogy "tökéletesség":
Piramisköveket emelő könnyedség.

Jézus fogalma a "szeretet" volt rá,
Tanulni és gyógyulni mentek hozzá.
Indiai mester "prána" lélegzettel
Jégemberként ült le melegített testtel.

Az atombombákkal milliókat öltek,
Egy
menusgabor, 2019. október 24. csütörtök, 21:00
2/26
Képek, videók
erdő péter0916.jpg
maroka
2019. szeptember 16. hétfő, 21:52
erdő péter bíboros0911.jp
maroka
2019. szeptember 11. szerda, 11:13
erdő péter_veszprém0902.j
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 12:36
erdő péter0901.jpg
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 16:46
erdő péter0901_2.jpg
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 16:44
erdő péter0820.jpg
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:48
erdő péter0820_2.jpg
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:48
erdő péter 0610.jpg
maroka
2019. június 10. hétfő, 18:03
erdő péter0514.jpg
maroka
2019. május 14. kedd, 13:24
erdő péter0326.jpg
maroka
2019. március 26. kedd, 16:48
erdő péter0 üzenete306.jp
maroka
2019. március 06. szerda, 12:01
erdő péter0304.jpg
maroka
2019. március 04. hétfő, 21:40
A csoda csak arra tálá rá
jucinenadov
2016. október 20. csütörtök, 19:39
A csoda csak arra talál r
borigit
2016. október 04. kedd, 12:04
Mindenki8arra.png
sz719eszter
2016. augusztus 04. csütörtök, 07:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.