Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 07:42 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Pollreisz Balázs a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje
A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Pollreisz Balázs azt mondta: az ellenzéki összefogás civil jelöltet keresett, de a civil jelöltek nem merték, vagy tudták elvállalni a jelöltséget. A jelöltséget azzal vállalta el - tette hozzá -, hogy megválasztása esetén nem az MSZP, hanem az ellenzéki összefogás és a győriek érdekeit képviseli majd.

Hangoztatta, hogy programjukkal a város becsületén esett foltot szeretnék tisztára mosni.

A megyeszékhelyen az utcák tele vannak szeméttel, sok a rossz minőségű busz, és fel kell számolni a korrupciót - mondta.

Hozzátette: polgármesterként első intézkedése az lesz, hogy egy független civil jogvédő szervezettel átnézeti az eddig megkötött önkormányzati szerződéseket.

A Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlésben a munkát együttműködéssel tudja elképzelni a város fejlődése és a győriek érdekében.

Glázer Tímea, a DK győri
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:01
Megkezdődtek a felújítási munkák a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban
Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a csütörtöki közgyűlésen tárgyalt témákról beszámolva elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 200 millió forint értékű fejlesztés kezdődött el a Göcseji Falumúzeumban. A projekt keretében megújítják a vízimalmot és I. világháborús emlékművet emelnek. A szabadtéri múzeum területén egyebek mellett kápolna és pákászkunyhó épül - ismertette a terveket a polgármester.

Kitért arra is, hogy a TOP-keretből további 200 millió forintot a Gébárti-tó környékének fejlesztésére fordítanak: a sétányok kiépítése és a hidak kialakítása tavasszal kezdődhet el. A Makovecz Imre tervei alapján, 100 millió forint ráfordítással épült fel a tó partján a Boldogasszony-kápolna, további 135 millió forintból pedig a Gébárti Kézművesek Házát bővítették - emlékeztetett Balaicz Zoltán.

A környezetvédelmi programok közül kiemelte, hogy 2024-ig 10 ezer fát ültetnek el Zalaegerszegen. A közgyűlés döntött arról is, hogy jövőre 10 millió forintot fordítanak
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:14
Hongkongi tüntetések - Külügyminiszter: Kína nem fogja hagyni, hogy bárki megingassa Hongkong stabil fejlődését
a kérdést: hogyan beszélhet demokráciáról az, aki saját nemzeti törvényeivel kíván egy másik ország belügyeibe avatkozni; majd azzal folytatja: hogyan beszélhet emberi jogokról olyan, aki figyelmen kívül hagyja a hongkongi radikálisok által okozott károkat. A kínai külügyi tárca vezetője szerint a törvényjavaslat valódi célja, hogy Hongkongot káoszba, sőt egyenesen pusztulásba sodorja. Amellett, hogy a javaslattal beavatkozik Kína belügyeibe, Washington súlyos károkat is okoz a hongkongiak alapvető érdekeit illetően - vélekedik Vang.

Hongkongban immár csaknem fél éve zajlik az a tüntetéshullám, melyet egy azóta visszavont, a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet váltott ki, mára azonban a várost irányító, Peking-párti kormányzattal szembeni általános tiltakozássá alakult. A demonstrációkon a rendőrség rendszeresen összecsap a gyakran fémrudakkal, Molotov-koktélokkal, téglákkal és íjakkal, nyilakkal felfegyverzett tüntetőkkel, akiknek megfékezésére könnygázt, gumilövedékeket és vízágyúkat,
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 10:31
Paksi bővítés - Süli János: a Paks II. projekt több mint 400 engedéllyel rendelkezik
városát választotta annak helyszínéül.

Kitért arra, hogy polgármesterré választása előtt ismertetett programjában Pécs következő öt évre szóló fejlesztési akciótervét fogalmazta meg, abban pedig "szerepeltek olyan konkrét nukleáris beruházásokra is vonatkozó ígéretek", amelyeket ezután is be fog tartani.

A polgármester hozzátette: programjában célként fogalmazta meg azt is, hogy "az önkormányzati munka átlátható legyen, társadalmi párbeszédre támaszkodjon, szakmai alapokon működjön, a város érdekeit szolgálja és felelős gondolkodást tükrözzön". Szerinte a most zajló fórum éppen ezeket az értékeket képviseli, hiszen az átláthatóságot, a párbeszédet és a szakmaiságot tartja szem előtt. Mint fogalmazott "egy vagy több emberöltőn átívelő döntéseket csak úgy szabad meghozni, ha előtte azokat alaposan megvitatjuk, és minden információt megosztunk a lakossággal", ezért "nagyszerű kezdeményezés" a Roszatomtól, hogy a vállalatcsoport működésével kapcsolatos kérdéseket, témákat nemzetközi vitára
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 13:51
Önkormányzat 2019 - Győri ellenzék: Borkai lemondása jó hír, de megkésett
Borkai Zsolt lemondása jó a városnak, azonban akkor lett volna tisztességes, ha még a választások előtt, de legalább a választást követően azonnal visszalép - mondta szerdán a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón az ellenzéki összefogás képviseletében a politikus.

Glázer Tímea arra reagált, hogy Borkai Zsolt nyílt levélben jelentette be, lemond polgármesteri tisztségéről péntek 16 órai határidővel.

Álláspontja szerint amit Borkai Zsolt most csinál, az trükk: azért az alakuló közgyűlés után mond le, hogy a fideszes alpolgármestereket meg tudják választani. "Borkai ezzel megint bebizonyította, hogy nem a várost, hanem a Fideszt szolgálja. Kilépése a pártból is csak színjáték volt, mert most is a Fidesz érdekében cselekedett" - mondta.

Glázer Tímea elmondta: követelik Borkai Zsolttól, hogy "hagyjon fel ezzel a színjátékkal és életében először legyen tisztességes".

A győri ellenzéki összefogás azt javasolja a helyi Fidesznek, hogy együtt találjanak olyan "köztiszteletben álló
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 13:11
Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: tíz alapérték határozza meg a következő öt évet
A nagy érdeklődéssel kísért alakuló ülésen, az eskütétel után mondott beszédében Karácsony Gergely úgy fogalmazott: tíz olyan alapértéket tart fontosnak, amelyekhez foggal-körömmel ragaszkodni fog.

Az általa felsorolt tíz érték: Budapestnek nincsenek első- és másodrangú polgárai; a város vezetőinek az ittlakók érdekeit kell szolgálnia; a lakhatást alapvető jognak tekintik; kiveszik részüket a klímaváltozás elleni küzdelemből; óvják a város épített és természeti örökségét; előnyben részesítik a fenntartható közlekedési formákat; biztosítani kell a belső és a külső kerületek egyenletes fejlődését; támogatják a kulturális sokszínűséget; a fővárosaik véleményét minden fontos kérdésben ki kell kérni; Budapestnek nyitottan, átláthatóan és korrupciótól mentesen kell működnie.

A főpolgármester kijelentette azt is, hogy mától az ellenzéki összefogás pártjai a köztársaságpárti többséget alkotják, és minden erejével azon lesz, hogy ezt egyben tartsa, az együttműködésüket erősítse.

Az új közgyűlés
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 14:08
Párizs 2024 - Megkezdődött az olimpiai falu építése
A várhatóan három évig tartó építkezés során egy 51 hektáros területen csaknem 15 ezer sportoló és delegált elhelyezésére alkalmas falut alakítanak ki, amelyet a 2024-es olimpia után egy 3 ezer lakásos lakónegyeddé kíván átalakítani a kormány.

Edouard Philippe francia miniszterelnök már a 6,8 milliárd eurós költségvetésű (ebből másfélmilliárd euró közpénz) olimpia örökségét méltatta, kiemelve azt, hogy a megye és a helyi lakosság érdekeit fogja szolgálni a sportesemény.

"Ha azt szeretnék, hogy sikeres legyen, az kell, hogy a szervezés, a finanszírozás, a mozgósítás ne tűnjön el, amikor kialszik az olimpiai láng. Tartóssá kell tenni!" - hangsúlyozta a kormányfő.

Öt évvel a rendezvény előtt helyi szinten egyre több a tiltakozás az olimpiai falu megépítése ellen, amelyhez egy több mint húsz vállalkozásnak, három iskolának, egy hotelnek, egy diákszállónak és külföldi vendégmunkások szállóinak helyet biztosító ipari területet kell elbontani.

"Negyven éve élünk itt, és nincs több hely
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 18:21
Önkormányzat 2019 - Megalakult a pécsi közgyűlés
vezetőségének, de ha olyan reflexeket látnak újraéledni, amelyek "az elmúlt tíz évet vagy a 2009-et megelőző időszak szocialista rombolását idézik, nagyon kemény kritikusai lesznek".

Az alakuló közgyűlésen történtekre reagálva az ülés után rendezett sajtótájékoztatón Hoppál Péter, a Fidesz pécsi szervezetének elnöke azt mondta, a Fidesz, a KDNP és az ÖPE képviselői két frakcióban, frakciószövetségben szoros szakmai kontrollt gyakorolnak, ellenőrző szerepkört töltenek majd be. Hangsúlyozta: a pécsiek érdekeit fogják képviselni minden egyes ügyben, döntésben. Vári Attila fideszes képviselő, volt polgármesterjelölt közölte: a bizottsági helyekről az új többség a korábbi évtizedek gyakorlatával szemben nem a szavazatarányoknak megfelelően döntött, mindössze egy-egy hely jutott az ellenzéknek, ami szerinte antidemokratikus lépés volt.

Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője azt mondta: egyértelművé vált, hogy az új többség a kampány idején becsapta a választókat, mivel a Mindenki Pécsért Egyesület
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:41
Nagyvárad polgármestere szerint együttműködést kell kialakítani a nagyváradi és a debreceni repülőtér között
A polgármester szerint a Kolozsvár-Debrecen-Temesvár háromszögben, a debrecenitől alig hatvan kilométerre fekvő nagyváradi repülőtérnek két elméleti lehetősége van a túlélésre: vagy versengeni kezd a debreceni repülőtérrel, aminek minden bizonnyal mindkét repülőtér a vesztese lenne, vagy szövetségre lép vele.

Ilie Bolojan úgy vélte: párbeszédet kell kezdeni a debreceni polgármesteri hivatallal és a debreceni repülőtér illetékeseivel az együttműködés lehetőségéről. Szerinte a két légikikötő szövetsége azt jelentené, hogy bizonyos járatok Debrecenből, mások Nagyváradról induljanak, és ne legyenek olyan célállomások, amelyek felé Nagyváradról is, Debrecenből is járat indul. Úgy vélte: egy ilyen megegyezés segíthetné a nagyváradi repülőtér fenntartását. Nagyvárad számára pedig szerinte életbevágóan fontos, hogy mind országúton, mind vasúton, mind pedig légi úton elérhető legyen.

A polgármester azt is megemlítette, hogy a nagyváradi repülőtér ügyében kötelező lenne összefognia a városnak és a
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 17:52
Krónika 4. rész (kérdések)
Újpesten

Varju László (DK) azt mondta, október 13-án az újpesti polgárok az ellenzékre szavaztak, mert azt várják, hogy újra legyen kórház a kerületben.

A képviselő úgy fogalmazott: a kormány 2010-ben bezárt egy felújított kórházat, amiből először hajléktalanszállót akartak építeni, majd később munkásszállót. Vonják vissza ezt a kormányhatározatot, legyen újra kórház Újpesten - kérte a képviselő.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára azt felelte, a kormány az emberek érdekeit szolgáló fejlesztéseket akar végrehajtani. Egyetlen városban, egyetlen kerületben sem szabad olyan fejlesztéseket végrehajtani, amivel a település választott vezetői nem értenek egyet - jelentette ki.

Az államtitkár közölte, egyeztetni fognak az új újpesti önkormányzati vezetéssel, mert kíváncsiak a véleményükre. Újpesten olyan megoldást szeretnének elérni, ami szolgálja az épület állammegóvását és a környezetének megújulását - mondta.

LMP: Győrben kevés a buszsofőr

Ungár Péter
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 14:31
Orbán: a magyar érdek az, hogy a törökök Szíria felé nyissák ki a kapukat a migránsok előtt
Kifejtette: Törökországban több mint hárommillió migráns tartózkodik, és Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, ha a világ nem vállal át a terhekből, ha az Európai Unió nem ad pénzt, akkor ezeket az embereket "kiengedi".

A migránsok vagy Szíria, vagy Európa felé mehetnek: ahhoz, hogy Szíria felé, vagyis hazafelé induljanak, katonailag stabilizálni kell az ottani területeket, "ha jól értem, ez történt most", létrehoztak egy biztonsági zónát - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: ha azonban a törökök az Európa felé nyíló kaput nyitják ki, akkor százezerszám fognak érkezni migránsok Görögországba, majd a Balkánra, onnan pedig vagy a magyar, vagy a horvát határhoz.

"Az az elemi magyar érdekünk, hogy ez ne következzen be, Röszkéből egy is elég volt" - fogalmazott Orbán Viktor, aki ezért javasolta azt is, hogy adjanak pénzt a törököknek a stabilizált, elfoglalt területeken felépítendő városokra.

A szíriai török offenzívát egyebekben úgy kommentálta: miután az Egyesült
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 10:01
Önkormányzat 2019 - Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek
Állj ki minden körülmények között az emberekért, és bátran harcolj a helyiek érdekeit sértő, rossz döntések ellen! - írta a levélben Orbán Viktor, azt kérve a címzettektől, tartsák szem előtt: "mi vagyunk az országépítők".

Azt ígérte, az országépítő munkát kormányzati szinten is folytatni fogják. A következő években tovább növelik a gyermeket nevelő családok támogatását, erősítik a magyar gazdaságot, a magyar vállalkozásokkal közösen új munkahelyeket hoznak létre, és tovább csökkentik a munkát terhelő adókat. Megvédik Magyarország határait, és nemet mondanak a bevándorlásra.

A pártelnök-kormányfő úgy fogalmazott, az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP szerezte messze a legtöbb szavazatot. Bár győztünk, sok helyen érzékeny veszteségeket szenvedtünk - folytatta, hozzátéve: a képviselők és polgármesterek közül legtöbben helyben továbbra is kormányzó erőkként fognak dolgozni. Ahol azonban Magyarország polgárai másra bízták a várost irányítását, ott rájuk is más feladat vár.

"Nekünk a
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 12:40
2/55
Képek, videók
Leleszi Balázs Károly
dandej
2018. október 09. kedd, 16:41
Gecse Balázs -Vándor
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:07
Gecse Balázs Bo
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:05
SZKT-Dénes Balázs Mihályt
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:50
SZKT Dénes Balázs.jpg
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:12
SZKT-Balázs Ildikó-élt 54
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:11
dzsudzsak-balazs.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:45
dzsudzsak-balazs1.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:44
dzsudzsak-balazs-sajot aje
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:41
balázs névv.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:20
SZKT-Dénes Balázs 3-as vá
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 20:04
balázs áldás_böjte atya.j
maroka
2018. február 07. szerda, 11:22
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.