Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 19:11 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Német zsidó vezető: egyre több németországi zsidó foglalkozik a kivándorlás gondolatával
Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali ellenzéki párt tevékenységét, amely szavai szerint a "gátlások levetkőzése" felé tereli a lakosságot. Mint mondta, a demokratikus pártoknak "nagyon világosan el kell határolódniuk az AfD-től".

Josef Schuster egy másik vasárnapi nyilatkozatában - amelyet a ZdJ honlapján ismertettek - kiemelte, hogy Németország a múltjából fakadóan különleges felelősséget visel az emberi méltóság tisztelete, a toleráns társadalom és Izrael államiságának fenntartása iránt. Évtizedekig társadalmi közmegegyezés volt Németországban arról, hogy a holokauszt emlékezetének megőrzése a legfőbb állami érdekek közé tartozik, de ez a közmegegyezés egyre inkább "töredezik", ami a demokratikus berendezkedés egészét veszélyezteti. Ezért az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulóján "minden erőt össze kell fogni, hogy a holokauszt tanulságait ismét meggyökereztessük a fejekben" - húzta alá.

A hallei zsinagóga ellen októberben intézett szélsőjobboldali, antiszemita
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 18:09
A magyar kultúra napja - Átadták a Pro Cultura-díjakat
A magyar kultúra napját hagyományosan a Himnusz születésének évfordulóján ünnepeljük - emlékeztetett a díjak átadása előtt az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hangsúlyozta: a magyarság ezen a napon emlékezik a kultúra nemzetmegtartó erejére; napjaink kihívása pedig biztosítani a magyar kultúrán belül a sokszínűséget és ezzel együtt az arányosságot.

A miniszter értékelése szerint az utóbbi időben sikerült elmozdulni az értékek felé és megoldani a kultúra finanszírozását is. Ennek köszönhetően a magyar kultúra egyetlen területe sem kap kevesebbet, mint korábban, a független színházak sem - fűzte hozzá.

Újjászervezik a magyar irodalmi életet, átszervezik a Petőfi Irodalmi Múzeumot, rendezett viszonyokat teremtenek a múzeumokban, levéltárakban és az előadóművészet területén - sorolta a példákat Kásler Miklós.

Mint hozzátette, a 2010-es 172 milliárdról idén már 584 milliárd forintra emelkedett a kultúra állami támogatása, miközben Budapesten és vidéken is a kiegyezés óta
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 11:41
Erdő Péter: a keresztények egységéhez kevés az emberi erőfeszítés
A bíboros a keresztények egységéért megrendezett programsorozat nyitó istentiszteletén felidézte: az utóbbi évtizedekben a keresztény felekezetek képviselői sokszor áttekintették közös történetüket. "Gyakran és kölcsönösen szóltunk olyan emberi hibákról is, amelyek hozzájárultak a szakadások kialakulásához és elmélyüléséhez".

Már ezeknek a hibáknak a felismerése is "magában hordozza a feladatot, hogy nagyobb szeretettel és megértéssel közeledjünk egymás felé" - fogalmazott Erdő Péter.

A bíboros kitért arra is: "káros felületesség volna" a különböző felekezetek hitelvi különbségeit "kézlegyintéssel elintézni", mondván, "a tartalmi kérdések nem lényegesek, fő az udvariasság". "Ha ezt mondanánk, akkor hitünk egész tartalmának komolyságát kérdőjeleznénk meg, az pedig már a Krisztushoz való tartozás létkérdése" - jelentette ki.

"Hitünk súlyos kérdéseiről őszinte szándékkal beszélve mindig átérezzük, hogy a feladat nagyobb, mint ami puszta emberi erővel megoldható. Ezért van szükség a szívből
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 20:22
Soltész: a korábbi bűnök okozta sebek akkor gyógyíthatók, ha segítjük a ma élő német közösséget
döntések a szovjet bolsevizmus és a német nácizmus megerősödéséhez és szörnyű tetteihez, valamint milliók halálához vezettek. A második világháború lezárását követően a térségben élő németek millióit várta újabb megpróbáltatás: békés, szorgalmas emberekre sújtott le az igazságtalan büntetés, gyilkosságok, börtön és elűzetés várt rájuk - tette hozzá.

Az államtitkár rámutatott, hogy 1946. január 19. és 1948 júliusa között közel 200 ezer magyarországi németet üldöztek el, további százezreket pedig évtizedekig rettegésben tartottak.

Soltész Miklós elmondta, hogy az 1941-es népszámláláskor mintegy 500 ezer magyar vallotta magát német származásúnak, 1949-ben már csak mindössze 2600-an. Megjegyezte, ma már nem ez a helyzet, mert Magyarországon ismét lehetősége van a német nemzetiségi önkormányzatoknak iskolákat, intézményeket fenntartani, így újra közel 186 ezer ember vallja magát német származásúnak hazánkban.

Ritter Imre, az Országgyűlés német nemzetiségi képviselője kiemelte: a magyarországi
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 17:31
A magyar kultúra napja - A Kultúra Lovagja címeket adtak át
"Olyan kiváló emberek kapják a Kultúra Lovagja elismerést, akik nemcsak az egyetemes és magyar kultúrát őrizték, ápolták évtizedeken keresztül, hanem rengeteget tettek a közösségünkért egy emberöltőn át, alázatos és következetes munkával" - mondta beszédében Fülöp Péter, az Emmi művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A magyar kultúra napja alkalmából immár 24. alkalommal megrendezett gála két fővédnöke Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára volt. Az utóbbi nevében megszólaló Fülöp Péter kiemelte: minél jobban ismerjük az egyetemes vagy a származásunk szerinti kultúrát, annál gazdagabban érezhetjük magunkat a kultúra adta és jelentette biztonságban.

A honvédelmi tárca vezetése nevében felszólaló Erdélyi Lajos, a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: a közös kultúra lényegében egy nyelv, egy titkos szövetség szimbólumrendszere, amit csak mi értünk, ez az ember legértékesebb
velemenyezd, 2020. január 18. szombat, 15:31
Soltész Miklós: az utóbbi tíz évben megötszöröződött a magyarországi nemzetiségek támogatása
előkészítését a kormány már 70 millió forinttal támogatta, s további 300 millió forinttal magát a kivitelezést is segíteni is fogja az idén. A korábban ismertetett tervek szerint így mintegy háromszáz négyzetméterrel növelik a komplexum alapterületét, négy tantermet és azokhoz tartozó kiszolgáló helyiségeket hoznak létre.

Soltész Miklós arról is szólt, hogy hercegszántói horvát iskolát is felújíthatják jövőre, és más területeken is olyan beruházások, pályázatok indulhatnak, "amelyekre az elmúlt évtizedekben nem volt lehetőség, vagy amelyekről még álmodni sem mert a horvát közösség".

Gugán János, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke azt mondta, legfőbb céljuk az oktatás folyamatos fejlesztése, ezért is fontos, hogy a kormányzat támogatja elképzeléseik megvalósítását.

Szolga József horvát nemzetiségi szószóló kiemelte: már megkezdődtek a 2021-es költségvetés tervezésének előkészületei. Céljuk, hogy tartalommal töltsék meg a korábban infrastrukturális tekintetben már kormányzati támogatásban
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 13:01
Zöldség és gyümölcsfogyasztásról
vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és rostokkal.

Ha rendszeresen fogyasztunk zöldségeket és gyümölcsöket, nagy esély van arra, hogy elkerüljenek bennünket az olyan betegségek, mint rákos megbetegedés, magas vérnyomás, emésztőrendszeri betegségek, de a szívbetegségek kialakulásának is jóval alacsonyabb lesz a kockázata.

Ha valaki nem fogyaszt elegendő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, nagy esélye van a korai halálozásra. Erről nagyon sok tanulmány számolt be az utóbbi évtizedekben.

A zöldségek éppúgy fontosak, mint a gyümölcsök, hiszen ezek a táplálékok jelentősen lecsökkentik a korai halálozás, illetve a különféle szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Ide tartozik például a stroke is.

Kutatások igazolják, hogy ha egy ember megfelelően táplálkozik, mely táplálkozásnak része a gyümölcs és a zöldség, a fent említett betegségek kialakulásának kockázata mintegy 20 százalékkal csökkenni fog.

Mennyi zöldséget és gyümölcsöt kell ahhoz
pacsakute, 2020. január 15. szerda, 23:15
Dömötör Csaba: vitákkal teli időszak következik az európai politikában
lábán: nagyobb a növekedés, alacsonyabb az adósság és nagyobb a magyar tulajdon aránya. Ez sokat számíthat majd a rázósabb időszakokban" - fogalmazott az államtitkár.

Dömötör Csaba szólt arról is, hogy a környezetvédelem közös ügy, amely a napi pártpolitikai csaták felett áll, s nem is lenne jó, ha azok "foglya" lenne. Hozzáfűzte, az utóbbi időszakban mintha az ellenzék megpróbálta volna kisajátítani a környezetvédelem ügyét. "Az a helyzet, hogy a kormány már évek óta a cselekvés útját járja: évtizedek óta nem látott fásítási program indult, a kormány több százezer lakás energia-korszerűsítéséhez nyújtott segítséget, és támogatást biztosított többek között elektromos autók beszerzéséhez is" - hangsúlyozta.

Hozzátette, rövidesen elkészül egy újabb kormányzati akcióterv is, amely tartalmazza, hogy 2022-től csak elektromos járműveket lehet beszerezni a városi tömegközlekedés területén, és felszámolnák az illegális hulladéklerakókat is.

Kiemelte, hogy Magyarország azon 21 ország közé tartozik,
velemenyezd, 2020. január 12. vasárnap, 07:30
Alapításuk negyvenedik évfordulóját ünneplik a német Zöldek
"nyitottabb és sokszínűbb, emberibb és modernebb lett", a Zöldek pedig megtanulták, hogy a kölcsönös engedményeken alapuló megállapodás más pártokkal, "a kompromisszum nem a zöld identitás elárulása, és az ellenzék nem a nemesebb alternatíva" a kormányzás felelősségének vállalásával szemben.

A Zöldek programjának számos elemét időközben csaknem valamennyi politikai vetélytárs átvette, ami jól mutatja, hogy a párt másoknál korábban ismert fel és töltött meg politikai tartalommal ügyeket, amelyekért évtizedeken át, állhatatosan küzdött - fejtette ki Frank-Walter Steinmeier.

Mint mondta, jogos kérdés, hogy mit keres a pártoktól független tevékenységre kötelezett államfő egy pártrendezvényeken.

"Nincs ok aggdalomra, a szövetségi elnök a pártok felett áll, és ez így is marad. Azonban nagyon is pártos vagyok, és azt hiszem, ezekben az időkben pártosnak is kell lennem, a demokrácia pártján kell állnom" - húzta alá Frank-Walter Steinmeier, hozzátéve, hogy Zöldek sokat tettek a jogállamiságért és a
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 20:12
Áttörést értek el lézerfegyver kifejlesztésében Izraelben
A lap szerint az új fegyver átírhatja az eddigi játékszabályokat, mert a fény sebességével csap majd le az Izraelre irányzott lövedékekre: rakétákra, drónokra, aknalövedékekre egyformán.

Évtizedek óta kísérleteztek Izraelben a lézersugár erejének hadrendbe állításával, s az utóbbi hetekben áttörés született, ugyanis a védelmi minisztérium bejelentése szerint sikerült célpontok megsemmisítésére képes és olcsón üzemeltethető lézerágyút kifejleszteni.

Várhatóan még fél évig tartanak a laboratóriumi tesztek, melyek után az Elbit Systems és a Rafael nevű hadi technológiai vállalat létrehozza az új fegyver prototípusát. Azt tervezik, hogy az év végén az ország déli részén, a gázai határnál már élesben vizsgálhatják az első, még kísérleti eszközöket.

A lézerágyú a tervek szerint alkalmas lesz a 40 kilométernél rövidebb hatótávolságú rakéták és aknalövedékek semlegesítésére, valamint drónok és páncéltörő rakéták kivédésére is. A további fejlesztési tervek olyan lézerfegyvert is felvázolnak,
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 13:21
Líbia - Haftar tábornokot fogadta az olasz miniszterelnök
A római kormánypalotában rendezett találkozó részleteiről egyelőre egyik fél sem nyilatkozott, a sajtó is csak az utolsó pillanatban értesült Haftar tábornok érkezéséről.

Halífa Haftar azzal egy időben tartózkodott Rómában, hogy a nemzetközileg elismert líbiai kormány vezetője Fájez esz-Szarrádzs Brüsszelben az EU intézményei vezetőivel tanácskozott.

Szintén sajtóértesülések szerint Giuseppe Conte Fájez esz-Szarrádzsot is Rómába várta a szerda esti órákban. Ezt azonban a római miniszterelnöki hivatal nem erősítette meg, a líbiai kormány tagjai pedig úgy nyilatkoztak az AGI olasz hírügynökségnek, hogy Szarrádzs lemondta római látogatását éppen Haftár tábornok jelenléte miatt. Hozzátették, hogy a líbiai miniszterelnök sem tudott Haftar tábornok római útjáról.

A Conte-Haftar találkozó egyértelműen mutatja, hogy a római kormány nem akar kimaradni a líbiai helyzetről folyó nemzetközi egyeztetésből, és továbbra is kiváltságos partnere akar maradni az észak-afrikai országban szembenálló
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 18:43
Pápa ellni merénylet
A pillanat, amikor eldördült a merénylő fegyvere.
A kép illusztráció
............
Ali Agca 23 éves volt, amikor a Szent Péter téren rálőtt II. János Pál pápára.
Máig rejtély, ki volt a kurd-török bérgyilkos valódi megbízója.

Agca az évtizedek során három lehetséges megbízót is megnevezett:
1, Agostino Casaroli bíborost, aki e verzió szerint mint riválisát akarta volna félreállítani a pápát,
2, A KGB-t, amelynek a lengyel szolidaritási mozgalommal vállalt közössége miatt volt útban a pápa,
3, Khomeini ajatollahot és az iráni kormányt.
Agca nyilvános szereplései során egy ideje kitart az utóbbi változat mellett.

- A meglőtt pápa. Négy golyó fúródott testébe. Isten segedelmével mégis túlélte a merényletet
maroka, 2020. január 07. kedd, 15:36
2/189
Képek, videók
Isten ismeri gondolataink
sacimama
2013. május 16. csütörtök, 02:30
Albert Einsten gondolata.
pacsakute
2013. február 22. péntek, 06:38
Gondolataink ereje...jpg
pacsakute
2013. február 21. csütörtök, 06:25
A bölcs ember gondolatai.
pacsakute
2012. december 14. péntek, 18:01
Csernus Imre gondolatai.p
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:24
Örkény István gondolata.j
pacsakute
2012. október 13. szombat, 18:20
Somogyi Imre gondolata.jp
pacsakute
2012. október 13. szombat, 18:18
Gárdonyi Géza gondolata.j
pacsakute
2012. október 13. szombat, 18:14
Feldmár András gondolata.
pacsakute
2012. október 13. szombat, 18:14
Tamási Áron gondolata.jpg
pacsakute
2012. október 12. péntek, 20:32
Németországi téli gólyák
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:11
Németországi gólyák 2016
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:58
Németországi kastély.jpg
jpiros
2011. december 07. szerda, 16:43
németországi Kalkarban vi
irmus
2011. június 04. szombat, 07:07
Németországi kastély
kati53
2009. június 25. csütörtök, 07:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.