Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 08:45 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Gulyás: továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon
kapni néhány helyen, de az operatív törzs gondoskodik arról, hogy a lehető leggyorsabban eljuttathassák a maszkokat a gyógyszertárakba - közölte.

Megjegyezte: a maszk nem a megfertőződéstől véd, hanem annak megakadályozását segíti, hogy egy fertőzött továbbadja a betegséget. Minden felszerelést biztosítanak, ami a védekezéshez szükséges - mondta. Indokolatlannak nevezte, hogy a háziorvosok védőruhát, overállt viseljenek.

Gulyás Gergely kitért arra: a Szent László Kórház biztosítja a fertőzött területekről érkezettek megfigyelését és ellátását, jelenleg 18-an vannak karanténban. A karanténban lévők mind panaszmentesek, és ha ez így marad, két hét után ki lehet engedni őket - tette hozzá.

Közölte: ha valakinél a betegség gyanúja fennáll, a Szent László Kórházban erre kialakított helyiségekbe kerülhet két hétre. Ha szükséges, más kórházakat is megnyitnak erre a célra Budapesten vagy vidéken.

Hangsúlyozta: az operatív törzs folyamatosan működik, ma is tart sajtótájékoztatót, Pintér Sándor
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 14:01
Célegyenesben a nyíregyházi Bujtosi Sportuszoda építése
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az eseményen elmondta, erre a létesítményre nagyon sok évet vártak a nyíregyháziak, a város nagy értéket fog kapni.

Nemcsak az úszók, a vízilabdázók és a szinkronúszók, hanem valamennyi vizes sportág helyet és otthont fog találni az új uszodában - fogalmazott.

Szavai szerint az ötven méteres, tíz pályás és 220 centiméter mély nagymedence mellett megépül egy huszonöt méteres medence is: utóbbi a rövidpályás felkészülést és az úszásoktatást teszi lehetővé, de versenyeket egyaránt rendezhetnek benne.

Az uszoda néhány hét múlva készül el teljesen, ténylegesen azonban legalább két évtizedet vártak erre a fejlesztésre az emberek Nyíregyházán - fogalmazott Kovács Ferenc, a város Fidesz-KDNP-s polgármestere. A helyhatósági vezető megköszönte az építkezésben résztvevők munkáját, majd arról beszélt, megnyitását követően remélhetőleg az uszoda is ugyanolyan sikeres lesz, mint a tavaly átadott városi
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 19:52
Kásler Miklós: az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált
meg.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány olyan uszodaépítési programot hajt végre, amelynek eredményeként minden magyarországi járásban lesz uszoda. Lényegesnek nevezte a fejlesztéseket a sportolási lehetőség biztosítása mellett az egészségmegőrzés szempontjából, valamint a "test edzése és a lélek emelése" miatt is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úgy vélte, a beruházás nemcsak Velencéről, hanem a gárdonyi és martonvásári járások teljes lakosságáról is szól. Jelezte, hogy az uszoda területe a velencei önkormányzaté és a vízilabda szövetséghez benyújtott TAO-pályázatból valósul meg.

Koszti András polgármester kiemelte, hogy az elmúlt években a város a sportos környezetre épülő fejlődést választotta, ennek köszönhetően nőtt a vendégforgalom és az állandó lakosok száma is. Az épülő uszoda az életminőség további javulását szolgálja, valamint a nyári szezonon kívül biztosítja a folyamatos érdeklődést a település iránt.

A projektgazda Velence Plus Kft. ügyvezetője, László
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:11
Önkormányzat 2019 - Okosparkot adtak át Kaposváron
Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester az eseményen azt mondta: Kaposvár megérkezett a 21. századba, a város a fénykorát éli, lakosai a somogyi megyeszékhely néhai polgármesteréről elnevezett, a Modern városok program forrásait magába foglaló Németh István-program fejlesztéseinek is köszönhetően olyan várost építenek, amely európai mércével is megállja a helyét.

Kiemelte, Kaposváron az elmúlt hónapokban új sportcsarnokot, uszodát, autóbusz-telephelyet adtak át, elkészült a várost az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út egy szakasza, hamarosan a végéhez ér a Csiky Gergely Színház felújítása, készül a közlekedési központ, épül az új szennyvízkezelő.

A polgármester az okosparkról elmondta, hogy azt a Kaposi Mór Oktató Kórház üresen álló déli tömbjének rehabilitációja keretében alakították ki, ellenállva a piaci nyomásnak, amely a környék járműforgalmát, zsúfoltságát fokozó áruház kialakításában volt érdekelt.

"Helyette feltártuk az egész tömböt, hogy a közösséget szolgáló
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 16:22
Átadták a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát
Az átadóünnepségen Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester azt mondta: több évtizedes igény, sok éves tervezés és egy másfél éven át tartó, rengeteg kihívással járó építkezés eredményeként, "közös erővel valóra váltottunk egy álmot".

"A Gyarmati Dezső Uszoda nemcsak mint sportlétesítmény érték, az összefogás és a felelős önkormányzati munka jelképe is. A kormány, a Magyar Vízilabda Szövetség, az önkormányzat, magyar és külföldi nagy- és kisvállalatok, de mindenekelőtt az itt élő erős és összetartó közösség kitartásának és segítségének az eredménye" - fogalmazott.

Láng Zsolt kijelentette: a városrész fejlesztései nem a látványberuházásokról szólnak, hanem az ott élők számára legfontosabb dolgokról: a gyerekekről, az egészségről, a nyugodt mindennapokról, a minőségi szolgáltatásokról és a mozgás lehetőségéről.

A polgármester kitért arra, hogy az elmúlt 13 évben szinte minden választási időszakban szinte minden jelölt megígérte az uszoda megépítését. Ő ezt nem tette, mert az
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:31
Székely János megyéspüspök a sárvári Szent László Katolikus
igazgatója. A bővítés tehát elengedhetetlenné vált.
A magyar kormány több mint egymilliárd forinttal támogatta a fejlesztést. Az új épületben helyet kapott egy közel ezer négyzetméteres tornacsarnok, négy szaktanterem - itt tartják majd a természettudományi, a technika-, a számítástechnika-, az idegen nyelv, a művészeti, valamint az ének- és a rajzórákat -, három új tanterem, emellett szertárak is, és az új épületrészben alakították ki a kápolnát és az éttermet is. Az iskola melletti területeket is sikerült az egyházmegyének megszereznie, ahol sportpályát és játszóteret alakítottak ki. Nagy öröm ez a mai nap, mondta Ördög Tibor, aki hozzátette: számolnak azzal, hogy a fejlesztés miatt még nagyobb lesz az érdeklődés az iskola iránt. De a külsőség másodlagos, tette hozzá az igazgató. Sokkal fontosabb, hogy mi van a szívünkben, az elménkben. Mivel katolikus iskola vagyunk nekünk legfontosabb a nevelés és Isten Igéjének átadása, de ebben a modern környezetben azért ez könnyebb, mondta Ördög
maroka, 2019. szeptember 28. szombat, 09:22
Szijjártó: a magyar gazdaság gerincoszlopa az autóipar
hozzá a miniszter.

Ez a beruházás tovább erősíti a német-magyar gazdasági együttműködést - mondta, megjegyezve, Németország továbbra is Magyarország első számú kereskedelmi partnere.

Szijjártó Péter azt is megemlítette, 90 milliárd forintból indultak el fejlesztések Nyíregyházán, a város 2010 óta "irigylése méltó" fejlődési pályát járt be.

Folyamatban van a bujtosi uszoda kivitelezése, elkezdődött az új atlétika centrum építése, kerékpárutak és szállodák épültek, zajlik a barnamezős területek rehabilitációja - sorolta Szijjártó Péter. Hozzátette: a kormány készen áll arra, hogy folytatódjanak a beruházások, amennyiben a nyíregyháziak Kovács Ferenc polgármestert tüntetik ki bizalmukkal októberben.

Ingo Heerdt ügyvezető igazgató elmondta, a csuklós buszokhoz és sínes járművekhez gyártott átjáró- és csuklórendszerek mellett a speciális gumiipari termékek - az ablakok és ajtók tömítésére szolgáló gumiprofilok és gumikeretek - gyártása is nagy ütemben fejlődik cégnél.

A 8600
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 15:51
Letették az új nyíregyházi atlétikai központ alapkövét
Az ünnepségen Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere a nyírségi megyeszékhely legfontosabb sport-infrastrukturális fejlesztésének nevezte a 12 ezer négyzetméteren megvalósuló centrumot, amely többek közt egy szabadtéri atlétikai pálya és egy fedett atlétikacsarnok megépítését foglalja magában.

Felidézte, a szebb időket megélt, egykori NYVSC-pálya helyén épülő létesítmény előélete nagyjából tíz évvel ezelőtt kezdődött, ekkor szerezte meg az önkormányzat a területet, amelyen a Modern Városok Program száz százalékos támogatásával épülhet meg az atlétikai központ. A városvezető megjegyezte, a városban a tavaly megnyitott jégpálya és a hamarosan megnyíló belvárosi uszoda után ez lesz a következő jelentős sportcélú beruházás.

A polgármester szavai szerint Nyíregyházán nemcsak Magyarország, hanem Közép-Európa egyik legkülönlegesebb sportkomplexuma épül meg, amelyben egyrészt rangos nemzetközi versenyeket rendezhetnek, másrészt a - szintén megépítendő 48 férőhelyes sportszállóval -
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 16:42
Önkormányzat2019 - Polgármester: tovább erősödik Szolnok gazdasága
Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) a város gazdaságáról, jövőbeni lehetőségeiről szóló sajtótájékoztatón elmondta: jelentős a város vagyongyarapodása, míg 2006-ban 70 milliárd forint volt a város vagyona, ma már 110 milliárd forint. A helyi iparűzésiadó-bevétel eléri a 7-8 milliárd forintot.

Hozzátette: a városvezetés tervei szerint az elkövetkező időszakban Szolnok tovább fog fejlődni.

Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárának igazgatója elmondta: több mint egy évtizedes az együttműködés Szalay Ferenc és a város vezetése, valamint Szolnok cégeinek, civil szervezeteinek, oktatási, kulturális, művészeti, közművelődési és egészségügyi intézményeinek vezetői között. Az együttműködés egyik állomásaként, Szalay Ferenc a "reményei szerint" előtte álló öt év polgármesteri és városvezetési feladatait, tervezett beruházásait, városfejlesztési irányait részletesen ismertette a korábban felsoroltak számára, akik egyetértettek azzal, véleményüket, kiegészítéseiket egy úgynevezett
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 17:22
Park a főváros szívében - Margitsziget
Budapesti leltár 3. Aki legutóbb tizenöt éve járt a Margitszigeten, és azóta ma látogatna oda először, nem hinne a szemének: a külsőleg teljesen megújult területet bevették a fővárosiak.
Nem nehéz feladat cáfolni a fővárosi ellenzék elnagyolt kijelentéseit a Tarlós István által ,,tönkretett és lerombolt" Budapestről. Ezzel szemben már jóval nagyobb munka felsorolni minden beruházást és fejlesztést, amely 2010 óta a fővárosban zajlott. Sorozatunkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be, milyen volt Budapest akkor és most, azaz mivé vált Magyarország fővárosa az elmúlt kilenc év során.
........
Bár 2013-ig Budapest XIII. kerületéhez tartozott, mára a Margitsziget önálló városrészként működik, a főváros közvetlen közigazgatása alatt. Különlegessége, hogy a 2011-es népszámlálás szerint lakónépessége három fő volt. A Duna fővárosi szakaszán található sziget ugyanakkor inkább óriási közparkként
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 14:47
Elszállították a Csolnokon talált tüzérségi lövedéket
Gajdos Milán elmondta, lövedék egy német gyártmányú, 15 centiméter átmérőjű repeszromboló gránát volt, amelyet kilőtt állapotban, azaz éles gyújtószerkezettel találtak meg egy építkezésen a Kossuth Lajos utcában.

A gránátot egy közeli területen semmisítik meg - mondta a tiszt, hozzátéve, hogy a műszerrel vizsgálták a területet és nem találtak másik lövedéket a területen.

A lövedék felfedezésekor 300 méter hosszan zárták le az érintett utcát, 22 házat és egy uszodát ürítettek ki, 56 embernek kellett elhagynia otthonát.
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 18:02
Hőség - Párizsban megdőlt a több mint hetvenéves melegrekord
Az eddigi 40,4 fokos melegrekordot 1947. július 28-án mérték a francia fővárosban, ahol a Météo France csütörtökre 42 fokra jelezte előre a legmagasabb hőmérsékletet.

Hétfő óta sújtja erős hőhullám Franciaországot, egy hónapon belül a második, és ezúttal szinte az egész ország területét érinti: a száz megyéből nyolcvanban rendelt el hőségriasztást a Météo France, amire még soha nem volt példa. Párizsban és környékén szerda óta a legmagasabb a készültség, a többi megyében egy fokozattal alacsonyabb riasztás van érvényben.

A csütörtökre virradó éjjel volt nagy valószínűséggel a valaha mért legmelegebb éjszaka Franciaországban 21,4 fokos átlaghőmérséklettel, de a rekordot csak délután 6 óra után érvényesítik a hatóságok. Párizs utcáin egész éjjel nem ment 28 fok alá a hőmérők higanyszála.

Június végén csaknem egy hétig tartó kánikula volt Franciaországban: az intenzitása és kora nyári időpontja miatt rendkívüli hőhullám egy napján egyszerre több francia településen mértek az előző
velemenyezd, 2019. július 25. csütörtök, 22:01
2/27
Képek, videók
Magyarországon....jpg
cipello
2012. december 13. csütörtök, 19:57
Magyarországon már a macs
basikele
2012. szeptember 06. csütörtök, 05:25
hruscsov magyarországon
lacipecsenye
2012. március 26. hétfő, 20:50
Új Kresz Magyarországon.j
anci-ani
2011. november 11. péntek, 23:47
Új KRESZ Magyarországon.
anci-ani
2011. november 11. péntek, 23:32
Még épp Magyarországon
ujnemarika
2011. június 26. vasárnap, 16:14
Valahol Magyarországon...
caris11935
2010. május 16. vasárnap, 10:46
magyarorszagon.jpg
dandej
2009. április 19. vasárnap, 19:39
Valahol Magyarországon 1
caris11935
2009. március 06. péntek, 21:32
Már Magyarországon
octavia_v8
2007. február 01. csütörtök, 00:40
magyarországon
nicky15
2006. szeptember 30. szombat, 15:12
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
megbetegedve
djcsibu83
2006. október 11. szerda, 23:22
Címkék
iskola melletti, napján egyszerre, Székely János, hőmérők higanyszála, Gyarmati Dezső Uszodát, atlétikai központ, Szita Károly, közel ezer, közlekedési központ, betegség gyanúja, beruházás nemcsak, speciális gumiipari, célra Budapesten, együttműködés egyik, Csiky Gergely Színház, Szent László Kórház,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.