Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:43 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A KEK külügyminiszterei szerint a jövőben is a bevándorlás jelenti a legsúlyosabb kihívást
és mintegy félmilliárd forintnyi technikai segítséget nyújtott. Ezenkívül az úgynevezett hot spotokat a javaslat szerint az Európai Unió területén kívül kell létrehozni, azaz az EU-n kívül kell eldönteni, hogy valaki rászolgált-e a menekültstátusra vagy sem, "ugyanis a visszatérítési politika nem működik, jól látszik, hogy aki egyszer bejön Európába, az itt is marad, és nem lehet visszaküldeni". A harmadik javaslat szerint pedig az EU-nak csak olyan országok számára kellene fejlesztési forrásokat biztosítania, amelyek tesznek is azért, hogy a migráció okai megszűnjenek, jelenleg ugyanis az unió eurómilliárdokkal támogat olyan országokat, ahonnan kiindul a migráció.

A KEK külügyminiszteri találkozója mentén Szijjártó Péter kétoldalú megbeszélést folytatott a macedón, a horvát és az olasz diplomácia vezetőjével. Nikola Poposzki macedón külügyminisztert arról biztosította: Magyarország továbbra is készen áll arra, hogy segítséget nyújtson a határvédelemben. Paolo Gentiloni olasz külügyminiszterrel szintén
velemenyezd, 2016. június 16. csütörtök, 15:01
Áder János Finnországban: a finn-magyar értékek közösek
egy ideig igyekezett eljelentékteleníteni, a kriminológiai problémákról pedig mintha nem is vett volna tudomást. Eközben - mint hozzátette - az embercsempészet az egyik legvirágzóbb üzletág lett Európában. Áder János hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a migránsügyben az uniós tagállamok rendőrségei és biztonságpolitikai szervei együttműködjenek.

Azt is mondta, hogy a migránsokat az első biztonságos országban kell segítségben részesíteni, de ehhez az Európai Uniónak muszáj anyagi forrásokat biztosítania. Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő ezért is javasolta, hogy az Európai Unió 6 milliárd eurót különítsen el erre a célra. Emlékeztetett arra, hogy a magyar miniszterelnök javaslatát csak részben vették figyelembe.

Áder Jánost a kvótareferendumról is kérdezték. Azt mondta: ha a magyar Alkotmánybíróság a népszavazási kérdést június végéig helybenhagyja, a referendumot rövid határidőn belül, kora őszre tűzi ki.

A két államfő a gazdasági együttműködés lehetőségeit a megújuló
velemenyezd, 2016. június 15. szerda, 12:32
A fenntartható energiabiztonságra vonatkozó csomagot terjesztett elő az Európai Bizottság
rendelettervezet átláthatóbbá kívánja tenni az uniós földgázpiacot és az ellátás biztonságát szavatolni hivatott intézkedések kidolgozásakor a nemzeti megközelítés helyett a regionális megközelítést szorgalmazza.

A javaslat bevezeti a tagállamok közötti szolidaritás elvét is annak érdekében, hogy az ellátást, amennyiben komoly válság miatt veszélybe kerülne, biztosítani lehessen a háztartások és az olyan alapvető szociális szolgáltatások számára, mint az egészségügy.

A határozat szerint az uniónak biztosítania kell, hogy a földgázellátás biztonsága szempontjából jelentősharmadik államokkal kötött államközi megállapodások átláthatóbbak legyenek, és maradéktalanul megfeleljenek az uniós jogszabályoknak. Ezt a célt szolgálja a bizottság által elvégzendő előzetes összeegyeztethetőségi ellenőrzés bevezetése is. Ez az előzetes értékelés tenné lehetővé a versenyszabályokkal és a belső energiapiacra vonatkozó jogszabályokkal való összeegyeztethetőségnek az ellenőrzését. A tagállamoknak a megállapodások
velemenyezd, 2016. február 16. kedd, 14:19
Illegális bevándorlás - Áder: a nemzetközi közösségnek is tennie kell a válság megoldásáért
menekülttáborok létrehozására és fenntartására, a humanitárius szervezetek közötti együttműködés javítását, a rendőri szervezetek együttműködésének erősítését az embercsempész bandák eddigi korlátlan lehetőségeinek szűkítésére, valamint a szakszolgálatok kooperációjának fokozását a terrorveszély elhárítására.

A magyar elnök a hosszú távú lépések között beszélt arról, hogy az ENSZ-nek vissza kell emelnie a korábbi szintre a migránsoknak nyújtott támogatás összegét, és az uniónak folyamatosan biztosítania kell a menekülttáborok létesítésének és fenntartásának költségeit.

Áder János reményét fejezte ki, hogy hamarosan béke lesz a válságövezetben, és álláspontja szerint nemzetközi segélyalapot kell létrehozni, amely Szíria és a térség újjáépítését segítheti.

Arra a kérdésre, amely annak a vonatnak a sorsát firtatta, amely három hete lépte át a magyar-horvát határt, az államfő közölte: azt hitte, a szerelvény már régen visszakerült Horvátországba, és reméli, hogy ez mielőbb megtörténik.
velemenyezd, 2015. október 07. szerda, 14:20
Orbán: a magyar energiabiztonság szempontjából fontos ország Grúzia
Tbiliszi euroatlanti integrációs törekvéseit, és közölte azt is, hogy Magyarország tiszteletben tartja és elismeri Grúzia törekvését a területi integritásra.

"Szeretnénk, ha a Kaukázus térségében stabilitás lenne" - folytatta Orbán Viktor -, ezért Magyarország azt javasolja az Európai Uniónak, hogy egy országspecifikus programot dolgozzon ki Grúziának. A magyar kormány szerint ennek legfontosabb pontjaként - ahogyan az már az idei rigai EU-csúcson szóba kerül - az uniónak vízummentességet kellene biztosítania a kaukázusi országnak.

A kormányfő szavai szerint az elmúlt 15 év politikai-gazdasági újításait tekintve Grúzia a leginnovatívabb országok közé tartozik, "mi magunk is mindig tanulmányozzuk azokat a megoldásokat, amelyeket ők választanak".

Megemlítette, hogy Grúzia fontos kereskedelmi partnere Magyarországnak, 2014 első tíz hónapjában mintegy 10 százalékkal nőttek a két ország kereskedelmi kapcsolatai.

Orbán Viktor közölte azt is, hogy áprilisban magyar kereskedőház nyílik a grúz
velemenyezd, 2015. február 10. kedd, 13:11
Iszlám Állam - A katari emír szerint országa nem támogat terroristákat
a sajtóban megjelent beszámolókra is. "Nincsen okom arra, hogy ne higgyek az emírnek" - mondta a német kormányfő. Kiemelte, hogy Katar csatlakozott az IÁ ellen szervezett nemzetközi koalícióhoz.

A katari labdarúgó-világbajnokságra készülő beruházásokon dolgozó vendégmunkások embertelen kizsákmányolásáról szóló hírekkel kapcsolatban a kancellár azt mondta, "nagyon világossá" tette az államfő előtt, hogy a német kormány véleménye szerint Katarnak gazdag országként jobb munkakörülményeket kell biztosítania a külföldi foglalkoztatottaknak.

Tamim bin Hamad ász-Száni elismerte, hogy történtek mulasztások és hibák. Hangsúlyozta, hogy a hatóságok törekednek ezek kiküszöbölésére.

A kétoldalú gazdasági kapcsolatokról szólva Angela Merkel kiemelte, hogy Katar jelentős befektető Németországban, és méltatta, hogy hosszú távra tervezett, stratégiai befektetéseket hajt végre.

A következő években tovább bővülhet az együttműködés, mindenekelőtt az energiaszektorban - tette hozzá. A cseppfolyósított
velemenyezd, 2014. szeptember 17. szerda, 16:34
Papp Károly: az egyik legnagyobb kihívás az illegális bevándorlás elleni fellépés
A bűnözés napjainkban nem ismeri a határokat, ezért a bűn üldözése sem szorulhat határok közé, az együttműködésnek határokon átnyúlónak kell lennie a rendészeti és bűnügyi területeken is - mondta.

Hozzáfűzte: Magyarország és Ausztria rendvédelmi szerveinek uniós szinten is példás az együttműködése, azok az eredmények, amelyek az illegális bevándorlás vagy a bűnüldözés területén az elmúlt öt évben megmutatkoztak, alátámasztják ezt az állítást.

Emlékeztetett: Ausztria és Magyarország belügyminiszterei kezdeményeztek 2012 és 2013 fordulóján egy biztonsági megállapodást, amelyhez Szerbia is csatlakozott, és amely betartásának köszönhetően jelentősen sikerült javítani az illegális migráció elleni fellépés hatékonyságán.

Papp Károly szerint mindezek ellenére Magyarország és egész Európa számára komoly kihívást jelent az illegális bevándorlók számának növekedése, amiben szavai szerint 2013 után egy soha nem látott, robbanásszerű emelkedés következett be.

Naponta érkeznek a 15-20 emberből
velemenyezd, 2014. szeptember 11. csütörtök, 16:05
Ukrán válság - Szakértő: Putyin blöfföl, nem fogja elzárni a gázcsapokat
megfélemlítse Európát, ugyanakkor Peking a jelenlegi helyzetben olyan árat tudott kialkudni, hogy végül több mint negyven százalékkal fizet majd kevesebbet a földgázért, mint jelenleg Litvánia, ez pedig a jövőbeni ázsiai gázmegállapodásokra is rányomhatja a bélyegét, ráadásul Európa négyszer annyi gázt vásárol az oroszoktól mint Kína.

Ettől még Moszkva fenntartja majd a fenyegetést, hogy elzárja a csapot, ám ezt Bryza szerint három lépésben semlegesíteni lehet. Egyrészt az Európai Bizottságnak biztosítania kell, hogy a tél előtt Európa minden tározóját teljesen feltöltsék. Ez Bryza szerint 85 milliárd köbméter tartalékot jelentene, ami az Európába irányuló 2013-as orosz gázexport több mint fele.

A maradékot a jelenleg részben kihasználatlan cseppfolyósított földgáz (LNG) fogadására alkalmas terminálokon keresztül kellene beszerezni. Bryza úgy véli: az uniónak 104 milliárd köbméter kapacitása van erre, amelynek alig a negyedét használja, éppen azért, mert a Gazpromtól olcsóbb gázhoz jut.

A
velemenyezd, 2014. szeptember 02. kedd, 07:59
Van Rompuy: az EU védje meg polgárait
népszerűbb a határain kívül, mint a közösségen belül. Ezt jelzi az európai parlamenti választás eredménye is, amely világos üzenetet hordoz, azt mutatja, hogy egyensúlyba kell hozni az EU esélyteremtő és védelmező funkcióit.

Az uniónak nemcsak lehetőségeket kell nyújtania például azoknak, akik diplomát szereztek, nyelveket beszélnek és a munkavállalás szabadságával élve külföldre mennek dolgozni, hanem meg is kell védenie mindazokat, akik otthon maradnak, és nemcsak a tőkének kell esélyeket biztosítania, hanem védelmet a munkavállalóknak, annak érdekében, hogy az EU az uniós állampolgárok hazája lehessen - mondta a Károly-díj idei kitüntetettje.

Az EU-nak "kifelé erősebbé, befelé gondoskodóbbá kell válnia" - hangsúlyozta.

Az ukrajnai válságról szólva hozzátette, elfogadhatatlan, hogy Oroszország destabilizálja az EU keleti határánál fekvő országokat. Ez azért is rendkívül "sajnálatos" fejlemény, mert Oroszország az európai kultúra elszakíthatatlan része. "Shakespeare vagy Balzac nélkül nincs
velemenyezd, 2014. május 29. csütörtök, 14:54
Nemzetközi támogatásra szólítottak fel az afrikai csúcstalálkozó résztvevői
Köztársaságban, ahova a volt gyarmatosító Franciaország mintegy 1600 katonát küld. Januárban Párizs négyezer katonát mozgósított Maliban a délre törő iszlamista erők feltartóztatására.

Hollande jelezte: az Európai Tanács következő, december 19-20-án esedékes ülésén, amelynek fő témája az európai védelmi kérdések lesznek, indítványozni fogja, hogy az Európai Unió anyagilag támogassa az afrikai védelmi politikát.

"Ahhoz, hogy Európa biztosítani tudja a védelmét, Afrikának is tudnia kell biztosítania a sajátját, mert a két kontinens össze van kötve. Nincs olyan határ vagy tenger, amely megakadályozhatja a terroristák előrenyomulását" - mondta a francia elnök Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke felé fordulva, aki szintén részt vett az értekezleten.

A zárónyilatkozatban az aláírók leszögezték, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a határterületek biztosítására, különösen az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet által fenyegetett övezetekben.

"Franciaország támogatni fogja ezt az
velemenyezd, 2013. december 07. szombat, 18:54
Uniós külügyminiszterek - Diplomáciai források: megállapodtak a Hezbollah fegyveres szárnyának feketelistára vé
titkosszolgálati kiszivárogtatások szerint a libanoni síita szervezet keze nyomát viselte a bulgáriai Burgaszban tavaly nyáron elkövetett, öt izraeli turista és egy buszsofőr életét kioltó pokolgépes merénylet.

Uniós diplomáciai források szerint a hétfői külügyminiszteri tanácskozás előkészítése során az elmúlt napokban fokozatosan gyengült egyes tagországok ellenállása a listára vétellel szemben. Megszilárdult ugyanakkor az a nézet is, hogy az uniónak együttműködési készsége folyamatosságáról kell biztosítania a bejrúti kormányt, amelyben jelen van a Hezbollah politikai szervezete.

Az együttműködés nem csupán Libanonnak fontos - például gazdaságfejlesztési szempontból -, hanem az EU-nak is, hiszen a szíriai polgárháború elől Libanonba menekültek tömegeinek helyszíni megsegítése, az ellátásukhoz való hozzájárulás egyben ahhoz is hozzájárulhat, hogy ezek a menekültek ne akarjanak feltétlenül továbbjutni Európába.

A Hezbollah 1982-ben jött létre azzal a céllal, hogy a libanoni síiták körében és
velemenyezd, 2013. július 22. hétfő, 12:51
Októberben kezdődhet a kisebbségek védelmében történő európai aláírásgyűjtés
kisebbségvédelmi keretszabályozás, amelynek a végleges szövegét a Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) a június második felében tartandó dél-tiroli kongresszusán fogadnak el. Az aláírásgyűjtést akkor kezdhetik el, ha az Európai Bizottság megállapítja, hogy az uniónak jogosultsága van a javasolt szabályozásra, és bejegyzi a kezdeményezést. Kelemen Hunor azt is megjegyezte, a kezdeményező bizottság további nevekkel bővülhet. Úgy vélte, az erdélyi magyarságnak legalább 250 ezer aláírást kell biztosítania a szükséges egymillióból.

A sajtótájékoztatón jelen levő Borbély László RMDSZ-alelnök lehetségesnek tartotta, hogy más erdélyi magyar szervezetek, illetve európai román közösségek is csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

A kolozsvári sajtótájékoztatón részt vevő Hans Heinrich Hansen FUEN-elnök elmondta, minden hetedik európai polgár valamely kisebbséghez tartozik, ezért fontosnak tartotta a kisebbségi kérdés uniós szintű szabályozását. Hozzátette, Európa százmillió kisebbségi polgára különböző
velemenyezd, 2013. május 23. csütörtök, 17:23
2/3
Képek, videók
Külügyminisztérium
mecsery
2010. március 19. péntek, 15:10
Külügyminisztérium terasz
mecsery
2010. március 18. csütörtök, 22:23
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
Ez jó SIKERÜLT POPOS.jpg
erzsi01
2010. március 09. kedd, 15:49
Popós gyerekek
szebelledijanos
2007. május 16. szerda, 22:51
Héja (Accipiter gentilis)
farkas1945
2013. augusztus 01. csütörtök, 13:07
gentile6bellini.jpg
idgie1975
2009. augusztus 18. kedd, 20:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.