Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 03:42 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A dömping- és szubvencióellenes jogszabályok módosítását javasolta az EB
jellemző, vagy az állam széles körű befolyást gyakorol a gazdaságra.

A bizottság az uniós szubvencióellenes jogszabályának szigorítására is javaslatot tett, hogy a jövőben a vizsgálatok során feltárt támogatás is figyelembe vehető legyen, és megjelenjen a kivetett végleges vámokban.

A javaslat azt kívánja biztosítani, hogy az Európa számára rendelkezésre álló piacvédelmi eszközökkel kezelhetők legyenek a nemzetközi kereskedelemben előforduló kapacitásfeleslegek.

Hangsúlyozták, az uniónak biztosítania kell, hogy piacvédelmi eszközei továbbra is hatékonyan kezeljék az egyes országokat jellemző jelentős piaci torzulásokat, amelyek ipari kapacitásfeleslegekhez vezetnek arra késztetve az exportőröket, hogy dömpingáron értékesítsék termékeiket az uniós piacon. Ez kárt okoz az európai iparágaknak, ezáltal elbocsátásokat és üzembezárásokat eredményezhet.

Az uniós bizottság a javaslatot részletezve arról tájékoztatott, hogy a jelenlegi szabályok szerint rendes piaci körülmények között a dömping
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 16:01
Illegális bevándorlás - Cseh alkotmányjogász: az állam feladata meghatározni, kiket fogad be
"Az államok szuverenitása abban áll, hogy önállóan döntenek az ilyen vagy olyan menekültek befogadásáról. Ugyanakkor (az államnak) biztosítania kell polgárai biztonságát és az alkotmányos rend betartását" - jelentette ki Václav Pavlícek abban az interjúban, amelyet a Právo című cseh napilap közölt hétfői kiadásában. A tekintélyes baloldali újság a jelenlegi migrációs válság jogi vonatkozásairól kérdezte a prágai Károly Egyetem professzorát.

Václav Pavlícek emlékeztetett: az Európai Unió tagállamai jogkörük, szuverenitásuk egy részét, beleértve a hátárok védelmét, átadták az Európai Uniónak. Az államoknak azonban kötelességük biztosítani belső és külső biztonságukat. "Ha az Európai Unió nem teljesíti kötelességeit, akkor azokat (jogköröket) az államoknak vissza kell venniük, és saját maguknak kell bebiztosítaniuk határaik hatékony védelmét" - állítja a professzor. Rámutatott: a nemzetközi jog alapvetően az államok közötti jogviszonyokat jelenti.

A neves cseh alkotmányjogász úgy véli, hogy a
velemenyezd, 2016. július 11. hétfő, 13:51
A KEK külügyminiszterei szerint a jövőben is a bevándorlás jelenti a legsúlyosabb kihívást
és mintegy félmilliárd forintnyi technikai segítséget nyújtott. Ezenkívül az úgynevezett hot spotokat a javaslat szerint az Európai Unió területén kívül kell létrehozni, azaz az EU-n kívül kell eldönteni, hogy valaki rászolgált-e a menekültstátusra vagy sem, "ugyanis a visszatérítési politika nem működik, jól látszik, hogy aki egyszer bejön Európába, az itt is marad, és nem lehet visszaküldeni". A harmadik javaslat szerint pedig az EU-nak csak olyan országok számára kellene fejlesztési forrásokat biztosítania, amelyek tesznek is azért, hogy a migráció okai megszűnjenek, jelenleg ugyanis az unió eurómilliárdokkal támogat olyan országokat, ahonnan kiindul a migráció.

A KEK külügyminiszteri találkozója mentén Szijjártó Péter kétoldalú megbeszélést folytatott a macedón, a horvát és az olasz diplomácia vezetőjével. Nikola Poposzki macedón külügyminisztert arról biztosította: Magyarország továbbra is készen áll arra, hogy segítséget nyújtson a határvédelemben. Paolo Gentiloni olasz külügyminiszterrel szintén
velemenyezd, 2016. június 16. csütörtök, 15:01
Áder János Finnországban: a finn-magyar értékek közösek
egy ideig igyekezett eljelentékteleníteni, a kriminológiai problémákról pedig mintha nem is vett volna tudomást. Eközben - mint hozzátette - az embercsempészet az egyik legvirágzóbb üzletág lett Európában. Áder János hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a migránsügyben az uniós tagállamok rendőrségei és biztonságpolitikai szervei együttműködjenek.

Azt is mondta, hogy a migránsokat az első biztonságos országban kell segítségben részesíteni, de ehhez az Európai Uniónak muszáj anyagi forrásokat biztosítania. Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő ezért is javasolta, hogy az Európai Unió 6 milliárd eurót különítsen el erre a célra. Emlékeztetett arra, hogy a magyar miniszterelnök javaslatát csak részben vették figyelembe.

Áder Jánost a kvótareferendumról is kérdezték. Azt mondta: ha a magyar Alkotmánybíróság a népszavazási kérdést június végéig helybenhagyja, a referendumot rövid határidőn belül, kora őszre tűzi ki.

A két államfő a gazdasági együttműködés lehetőségeit a megújuló
velemenyezd, 2016. június 15. szerda, 12:32
A fenntartható energiabiztonságra vonatkozó csomagot terjesztett elő az Európai Bizottság
rendelettervezet átláthatóbbá kívánja tenni az uniós földgázpiacot és az ellátás biztonságát szavatolni hivatott intézkedések kidolgozásakor a nemzeti megközelítés helyett a regionális megközelítést szorgalmazza.

A javaslat bevezeti a tagállamok közötti szolidaritás elvét is annak érdekében, hogy az ellátást, amennyiben komoly válság miatt veszélybe kerülne, biztosítani lehessen a háztartások és az olyan alapvető szociális szolgáltatások számára, mint az egészségügy.

A határozat szerint az uniónak biztosítania kell, hogy a földgázellátás biztonsága szempontjából jelentősharmadik államokkal kötött államközi megállapodások átláthatóbbak legyenek, és maradéktalanul megfeleljenek az uniós jogszabályoknak. Ezt a célt szolgálja a bizottság által elvégzendő előzetes összeegyeztethetőségi ellenőrzés bevezetése is. Ez az előzetes értékelés tenné lehetővé a versenyszabályokkal és a belső energiapiacra vonatkozó jogszabályokkal való összeegyeztethetőségnek az ellenőrzését. A tagállamoknak a megállapodások
velemenyezd, 2016. február 16. kedd, 14:19
Illegális bevándorlás - Áder: a nemzetközi közösségnek is tennie kell a válság megoldásáért
menekülttáborok létrehozására és fenntartására, a humanitárius szervezetek közötti együttműködés javítását, a rendőri szervezetek együttműködésének erősítését az embercsempész bandák eddigi korlátlan lehetőségeinek szűkítésére, valamint a szakszolgálatok kooperációjának fokozását a terrorveszély elhárítására.

A magyar elnök a hosszú távú lépések között beszélt arról, hogy az ENSZ-nek vissza kell emelnie a korábbi szintre a migránsoknak nyújtott támogatás összegét, és az uniónak folyamatosan biztosítania kell a menekülttáborok létesítésének és fenntartásának költségeit.

Áder János reményét fejezte ki, hogy hamarosan béke lesz a válságövezetben, és álláspontja szerint nemzetközi segélyalapot kell létrehozni, amely Szíria és a térség újjáépítését segítheti.

Arra a kérdésre, amely annak a vonatnak a sorsát firtatta, amely három hete lépte át a magyar-horvát határt, az államfő közölte: azt hitte, a szerelvény már régen visszakerült Horvátországba, és reméli, hogy ez mielőbb megtörténik.
velemenyezd, 2015. október 07. szerda, 14:20
Orbán: a magyar energiabiztonság szempontjából fontos ország Grúzia
Tbiliszi euroatlanti integrációs törekvéseit, és közölte azt is, hogy Magyarország tiszteletben tartja és elismeri Grúzia törekvését a területi integritásra.

"Szeretnénk, ha a Kaukázus térségében stabilitás lenne" - folytatta Orbán Viktor -, ezért Magyarország azt javasolja az Európai Uniónak, hogy egy országspecifikus programot dolgozzon ki Grúziának. A magyar kormány szerint ennek legfontosabb pontjaként - ahogyan az már az idei rigai EU-csúcson szóba kerül - az uniónak vízummentességet kellene biztosítania a kaukázusi országnak.

A kormányfő szavai szerint az elmúlt 15 év politikai-gazdasági újításait tekintve Grúzia a leginnovatívabb országok közé tartozik, "mi magunk is mindig tanulmányozzuk azokat a megoldásokat, amelyeket ők választanak".

Megemlítette, hogy Grúzia fontos kereskedelmi partnere Magyarországnak, 2014 első tíz hónapjában mintegy 10 százalékkal nőttek a két ország kereskedelmi kapcsolatai.

Orbán Viktor közölte azt is, hogy áprilisban magyar kereskedőház nyílik a grúz
velemenyezd, 2015. február 10. kedd, 13:11
Iszlám Állam - A katari emír szerint országa nem támogat terroristákat
a sajtóban megjelent beszámolókra is. "Nincsen okom arra, hogy ne higgyek az emírnek" - mondta a német kormányfő. Kiemelte, hogy Katar csatlakozott az IÁ ellen szervezett nemzetközi koalícióhoz.

A katari labdarúgó-világbajnokságra készülő beruházásokon dolgozó vendégmunkások embertelen kizsákmányolásáról szóló hírekkel kapcsolatban a kancellár azt mondta, "nagyon világossá" tette az államfő előtt, hogy a német kormány véleménye szerint Katarnak gazdag országként jobb munkakörülményeket kell biztosítania a külföldi foglalkoztatottaknak.

Tamim bin Hamad ász-Száni elismerte, hogy történtek mulasztások és hibák. Hangsúlyozta, hogy a hatóságok törekednek ezek kiküszöbölésére.

A kétoldalú gazdasági kapcsolatokról szólva Angela Merkel kiemelte, hogy Katar jelentős befektető Németországban, és méltatta, hogy hosszú távra tervezett, stratégiai befektetéseket hajt végre.

A következő években tovább bővülhet az együttműködés, mindenekelőtt az energiaszektorban - tette hozzá. A cseppfolyósított
velemenyezd, 2014. szeptember 17. szerda, 16:34
Papp Károly: az egyik legnagyobb kihívás az illegális bevándorlás elleni fellépés
A bűnözés napjainkban nem ismeri a határokat, ezért a bűn üldözése sem szorulhat határok közé, az együttműködésnek határokon átnyúlónak kell lennie a rendészeti és bűnügyi területeken is - mondta.

Hozzáfűzte: Magyarország és Ausztria rendvédelmi szerveinek uniós szinten is példás az együttműködése, azok az eredmények, amelyek az illegális bevándorlás vagy a bűnüldözés területén az elmúlt öt évben megmutatkoztak, alátámasztják ezt az állítást.

Emlékeztetett: Ausztria és Magyarország belügyminiszterei kezdeményeztek 2012 és 2013 fordulóján egy biztonsági megállapodást, amelyhez Szerbia is csatlakozott, és amely betartásának köszönhetően jelentősen sikerült javítani az illegális migráció elleni fellépés hatékonyságán.

Papp Károly szerint mindezek ellenére Magyarország és egész Európa számára komoly kihívást jelent az illegális bevándorlók számának növekedése, amiben szavai szerint 2013 után egy soha nem látott, robbanásszerű emelkedés következett be.

Naponta érkeznek a 15-20 emberből
velemenyezd, 2014. szeptember 11. csütörtök, 16:05
Ukrán válság - Szakértő: Putyin blöfföl, nem fogja elzárni a gázcsapokat
megfélemlítse Európát, ugyanakkor Peking a jelenlegi helyzetben olyan árat tudott kialkudni, hogy végül több mint negyven százalékkal fizet majd kevesebbet a földgázért, mint jelenleg Litvánia, ez pedig a jövőbeni ázsiai gázmegállapodásokra is rányomhatja a bélyegét, ráadásul Európa négyszer annyi gázt vásárol az oroszoktól mint Kína.

Ettől még Moszkva fenntartja majd a fenyegetést, hogy elzárja a csapot, ám ezt Bryza szerint három lépésben semlegesíteni lehet. Egyrészt az Európai Bizottságnak biztosítania kell, hogy a tél előtt Európa minden tározóját teljesen feltöltsék. Ez Bryza szerint 85 milliárd köbméter tartalékot jelentene, ami az Európába irányuló 2013-as orosz gázexport több mint fele.

A maradékot a jelenleg részben kihasználatlan cseppfolyósított földgáz (LNG) fogadására alkalmas terminálokon keresztül kellene beszerezni. Bryza úgy véli: az uniónak 104 milliárd köbméter kapacitása van erre, amelynek alig a negyedét használja, éppen azért, mert a Gazpromtól olcsóbb gázhoz jut.

A
velemenyezd, 2014. szeptember 02. kedd, 07:59
Van Rompuy: az EU védje meg polgárait
népszerűbb a határain kívül, mint a közösségen belül. Ezt jelzi az európai parlamenti választás eredménye is, amely világos üzenetet hordoz, azt mutatja, hogy egyensúlyba kell hozni az EU esélyteremtő és védelmező funkcióit.

Az uniónak nemcsak lehetőségeket kell nyújtania például azoknak, akik diplomát szereztek, nyelveket beszélnek és a munkavállalás szabadságával élve külföldre mennek dolgozni, hanem meg is kell védenie mindazokat, akik otthon maradnak, és nemcsak a tőkének kell esélyeket biztosítania, hanem védelmet a munkavállalóknak, annak érdekében, hogy az EU az uniós állampolgárok hazája lehessen - mondta a Károly-díj idei kitüntetettje.

Az EU-nak "kifelé erősebbé, befelé gondoskodóbbá kell válnia" - hangsúlyozta.

Az ukrajnai válságról szólva hozzátette, elfogadhatatlan, hogy Oroszország destabilizálja az EU keleti határánál fekvő országokat. Ez azért is rendkívül "sajnálatos" fejlemény, mert Oroszország az európai kultúra elszakíthatatlan része. "Shakespeare vagy Balzac nélkül nincs
velemenyezd, 2014. május 29. csütörtök, 14:54
Nemzetközi támogatásra szólítottak fel az afrikai csúcstalálkozó résztvevői
Köztársaságban, ahova a volt gyarmatosító Franciaország mintegy 1600 katonát küld. Januárban Párizs négyezer katonát mozgósított Maliban a délre törő iszlamista erők feltartóztatására.

Hollande jelezte: az Európai Tanács következő, december 19-20-án esedékes ülésén, amelynek fő témája az európai védelmi kérdések lesznek, indítványozni fogja, hogy az Európai Unió anyagilag támogassa az afrikai védelmi politikát.

"Ahhoz, hogy Európa biztosítani tudja a védelmét, Afrikának is tudnia kell biztosítania a sajátját, mert a két kontinens össze van kötve. Nincs olyan határ vagy tenger, amely megakadályozhatja a terroristák előrenyomulását" - mondta a francia elnök Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke felé fordulva, aki szintén részt vett az értekezleten.

A zárónyilatkozatban az aláírók leszögezték, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a határterületek biztosítására, különösen az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet által fenyegetett övezetekben.

"Franciaország támogatni fogja ezt az
velemenyezd, 2013. december 07. szombat, 18:54
2/3
Képek, videók
alaptörvény módosítás.jpg
agica2004
2013. március 14. csütörtök, 20:43
módosításka
lrjuditka
2011. május 11. szerda, 19:30
Egy kis módosítás
szeva953
2010. január 06. szerda, 18:32
modositas.jpg
jatekgyaros
2009. február 27. péntek, 10:20
módosítás
bocsortany
2008. szeptember 18. csütörtök, 19:16
módositás.jpg
agica2004
2007. február 14. szerda, 16:35
Szelesnap.bmp
sz719eszter
2016. április 29. péntek, 15:31
Szeles János Dr.
taltos1
2015. december 22. kedd, 22:54
szeles idő.jpg
zsokica45
2015. május 06. szerda, 10:59
Esős, szeles idő.jpg
misitata
2015. április 08. szerda, 07:41
Boo - széles mosoly.jpg
agica2004
2014. december 28. vasárnap, 18:02
Széles Kinga.jpg
erzsikepuskas
2014. március 07. péntek, 15:15
szelesido3.jpg
jozso2ro
2014. január 23. csütörtök, 11:22
szelesido2.jpg
jozso2ro
2014. január 23. csütörtök, 11:22
szelesido.jpg
jozso2ro
2014. január 23. csütörtök, 11:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.