Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 14:48 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ősikínaimódszer....
Egészség & fitness egyperces

Oldd fel tested energiaáramlását! Ez az ősi kínai módszer segít!

Tudtad, hogy egy egyszerű technikával rögtön feloldhatod tested energiaáramlását? Az apró endokrin szerv, a csecsemőmirigy vagy tímusz neve a görög ,,thymos" szóból ered, amely jelentése ,,életenergia". A következőkben egy egyszerű módszert ismerhetsz meg, amellyel aktiválható ez a mirigy, és amely a Kínai Tradicionális Orvoslás akupresszúrás módszerein alapszik.

A technika mindössze pár perces. A csecsemőmirigy aktiválásával a test teljes energiapotenciálja felszabadítható. Ennek köszönhetően csökkenthetjük a stresszt, erősíthetjük a lelkiállapotunkat és stimulálhatjuk a test természetes védekezőképességét és betegségekkel szembeni ellenálló képességét.Tímusz - mi az, és mi a feladata?
Orvosi szempontból a tímusz
gabfe, 2017. augusztus 23. szerda, 13:39
Virágzik az indiai lótusz a szegedi egyetemi füvészkertben
Az indiai lótuszok a kert büszkeségei, Közép-Európa legnagyobb állománya található az arborétum egyik tavában. A zöld levelek és a több száz hatalmas rózsaszín virág szinte beborítja a vízfelületet, de már láthatók a később beérő makkokat tartalmazó zuhanyrózsa vagy darázsfészek formájú terméscsoportok is. A virágokat a látogatók - kedvező időjárás esetén - egészen ősz kezdetéig megcsodálhatják.

Az állomány csaknem egyidős a botanikus kerttel, az első növények az alapítás után néhány esztendővel, 1932-ben az óföldeák-gencsháti Návay-kastély tavából kerültek Szegedre.

A legenda szerint a Buddhának életet adó növény őshazája Délkelet-Ázsia és Ausztrália, ahol szinte minden részét hasznosítják. A virágok a templomokat díszítik, a víz alatt az iszapban található szárakat rántva fogyasztják, a fiatal hajtásokból és levelekből salátát vagy kompótot készítenek, termését pirítva, kandírozva fogyasztják, a nagyobb leveleket pedig csomagolásra használják.

Az SZTE Füvészkertjében az indiai lótusz
velemenyezd, 2017. július 28. péntek, 11:32
Semjén: Magyarország elkötelezett a Kínával való együttműködés ügyében
prevenció áll.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt: a konferencia mottója az a Márai Sándor-gondolat is lehetne, ami arról szól, hogy "mindig nyugatra menj, és ne feledd soha, hogy keletről jöttél". Úgy vélte: a jövő a Kelet és a Nyugat együttműködésében van, a világ jövőjét nem lehet Kína nélkül elképzelni. "Mi azt szeretnénk, hogy a világ jövőjét Kelet-Közép-Európa nélkül se lehessen elképzelni" - tette hozzá.

Szerinte azok lesznek sikeresek 21. században, akik a tradicionális és az új utakon is megtalálják az együttműködést. "Mi Közép- és Kelet-Európában, nagyhatalmak határvidékén vagyunk, és megtanultuk, hogy csak akkor lehetünk szabadok és akkor érvényesíthetjük az érdekeinket, ha erős nemzetállamot építünk, ugyanakkor időről időre össze kell adni az erőnket, hogy szembenézhessünk a globális kihívásokkal" - fogalmazott.

A miniszter Közép-Európát a világ egyik látványosan erősödő régiójának nevezte, és - mint mondta - bízik abban, hogy "az első ligában játszó"
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:25
Szegedi Vadaspark......
centiméter -, hosszú szőre, tömött bundája miatt jóval termetesebbnek tűnik. Szüksége is van a prémre, mert élőhelyének éghajlatát szélsőséges hideg és meleg, valamint a viszonylag kevés csapadék jellemzi.

Bundája már régen felkeltette az ember figyelmét, és vadászták is érte. Bár a nemzetközi szőrmekereskedelem már nem tart igényt a prémjére, némely területen, például Mongóliában ma is vadásszák. Több más ritka állathoz hasonlóan a manul testrészeinek is gyógyító hatást tulajdonít a tradicionális ázsiai orvoslás, és a babona miatt még mindig sok manul esik az orvvadászok áldozatául. Emellett élőhelyének pusztulása is veszélyezteti a félénk kisragadozót.

A manul - csakúgy mint az oroszlán kivételével az összes macskaféle - magányosan él. Elsősorban kisebb állatokra, rágcsálókra, egerekre és pockokra vadászik. Miután élőhelyének nem ő a csúcsragadozója, neki is el kell rejtőznie a nagyobb húsevők, farkasok,
agica2004, 2017. június 02. péntek, 14:22
Újra látható manul a Szegedi Vadasparkban
50-60 centiméter -, hosszú szőre, tömött bundája miatt jóval termetesebbnek tűnik. Szüksége is van a prémre, mert élőhelyének éghajlatát szélsőséges hideg és meleg, valamint a viszonylag kevés csapadék jellemzi.

Bundája már régen felkeltette az ember figyelmét, és vadászták is érte. Bár a nemzetközi szőrmekereskedelem már nem tart igényt a prémjére, némely területen, például Mongóliában ma is vadásszák. Több más ritka állathoz hasonlóan a manul testrészeinek is gyógyító hatást tulajdonít a tradicionális ázsiai orvoslás, és a babona miatt még mindig sok manul esik az orvvadászok áldozatául. Emellett élőhelyének pusztulása is veszélyezteti a félénk kisragadozót.

A manul - csakúgy mint az oroszlán kivételével az összes macskaféle - magányosan él. Elsősorban kisebb állatokra, rágcsálókra, egerekre és pockokra vadászik. Miután élőhelyének nem ő a csúcsragadozója, neki is el kell rejtőznie a nagyobb húsevők, farkasok, sasok elől. Búvóhelynek a mormoták üregei a legalkalmasabbak, a manulok leginkább
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 08:51
Stratégiai okokból adta el indítómotorok és generátorok gyártásával foglalkozó üzletágát a Bosch
René Ziegler emlékeztetett, a Bosch 2015-ben jelentette be, hogy vizsgálja a lehetőségeket az üzletág stratégiai átszervezésére, a megoldásokközött szerepelt egy befektető partner vagy vevő keresése is. Elmondása szerint azért döntöttek végül az értékesítés mellett, mert a Bosch befektetései jelentős részét a tradicionális szegmensek helyett kutatás-fejlesztésre, ezen belül is az elektromobilitással és hálózatba kapcsolással összefüggő projektekre kívánja költeni.

A szóvivő cáfolta azt az értesülést, hogy az üzletágat veszteséges mivolta miatt adták el, pontos eredményeket ugyan nem közölt, de elmondta, hogy a szegmens tavaly nagyobb forgalmat generált a 2014-ben elért 1,4 milliárd eurónál.

A Robert Bosch Starter Motors Generators Holding GmbH-t és annak leányvállalatait a kínai ZMJ (Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co., Ltd., Zhengzhou) és a CRCI (China Renaissance Capital Investment, Hong Kong) vállalatokból álló konzorcium veszi meg 545 millió euróért.

A megállapodást május
velemenyezd, 2017. május 04. csütörtök, 16:22
Együttműködési megállapodást kötött a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia és az MMA
Érintkezések. címmel konferenciát tartanak, amely Kína hagyományos kultúrájába ad betekintést.

Tan Ping kiemelte: "az együttműködési megállapodás aláírásával jövőbeli terveinket kell meghatároznunk, nincs más dolgunk, mint hogy együtt építsük tovább barátságunkat a kultúra területén".

Fekete György hangsúlyozta: ennek az aláírásnak nem ez a perc a nagy alkalma, hanem azok az évek, amelyekben a kölcsönös kapcsolat gyümölcsözhet. A Pesti Vigadó két emeletén látható kínai művekről elmondta: ebben a tradicionális épületben ez a kiállítás a "szépség himnusza".

A kiállítás kilenc kortárs művész alkotásain keresztül három klasszikus kínai művészeti ágba, a festészetbe, kalligráfiába és a pecsétvésés hagyományába enged betekintést. A május 31-ig látogatható tárlat az akadémia tagjainak munkáiból válogat, az összes alkotás a kínai esztétikát, szépérzetet, gondolatvilágot tükrözi.

A két akadémia által megszervezett konferencia megnyitóján Jankovics Marcell a kínai írásjegyek iránti csodálatáról
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 13:43
Nemzetközi árnyjáték fesztivált rendeznek Pécsett
csapata vetített képekkel, óriás árnyfigurákkal, mozgó vásznakkal, muzsikusokkal és kórussal teszi látványossá a nyitányt.

A közönség az ötnapos rendezvény alatt a többi között az indiai Tholpavakoothu Theater, az indonéz Wayang Rajakaya Árnyszínház, a kínai Kuangtung Lufeng Árnyszínház, Cengiz Özek török és Tadeusz Wierzbicki lengyel művészek előadásait láthatja.

A produkciók mellett a művészek szakmai és a közönségnek szóló workshopokat tartanak, valamint hat, a résztvevő nemzetek tradicionális árnyjátékát bemutató kiállításokat is rendeznek - jelezte Vajda Zsuzsanna bábművész.

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere a sajtótájékoztatón reményének adott hangot, hogy a rendhagyó és újszerű fesztiválra az ország számos részéből és külföldről is érkeznek majd érdeklődők.

A fesztiválon találkozik a kétezer éves kínai hagyomány, a 9. századi indiai templomi és a világörökség részét képező indonéz árnyjáték - hangsúlyozta a városvezető.

Pilári Gábor az MTI
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 15:57
BTF - A Baktérítőtől az északi sarkkörig kalauzol a fesztivál komolyzenei programja
közleményben.

Daniele Gatti és a Mahler Chamber Orchestra estjén április 17-én két Schubert-mű mellett a bécsi modernizmus emblematikus alakja, Anton Webern két darabja is megszólal. Baráti Kristóf, Várdai István és Várjon Dénes hármas formációja többek között Schumann és Mahler kamaraműveivel készül a fesztiválra, triókoncertjük április 19-én hallható a Zeneakadémián. A távol-keletről érkező kamaraegyüttes, a The Shanghai Quartet koncertjén pedig Beethoven és Schubert vonósnégyesei mellett tradicionális kínai dalok is felcsendülnek április 22-én.

A Komische Oper Berlin világhírű Varázsfuvola-előadását április 20-án az Erkel Színházban számos nemzetközi díjjal elismert Nánási Henrik karmester vezényli, aki hosszú idő után először dirigál újra Budapesten. Az operaelőadás után április 21-én, a Zeneakadémián egy Korngold-darab és egy Mahler-szimfónia is hallható lesz tőle és a Komische Oper Berlin Zenekarától.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál április 23-i záróelőadása Kodály Háry János című
velemenyezd, 2017. március 18. szombat, 11:21
Jan 28. kezdődik a kakas éve
5 kínai újévi tanács, ami szerencsét hoz, és törölhetjük velük a rossz karmát

Még mindig halogatjátok azt a szuper diétát, nem szoktatok le a csokimajszolásról, és edzésre se juttok el többször, mint tavaly?

Sebaj, nyakunkon egy újabb nagy lehetőség, hogy újévi fogadalmakat tegyünk! Holnap ránk köszönt a holdújév, 2017-ben január 28-ától a kakas éve lesz, vele egy yin-ben gazdag esztendő köszönthet ránk, legalábbis a kínaiak szerint.

Következzen 5 tradicionális kínai jó tanács, amit érdemes holnaptól a kínai orvoslásban és akupunktúra járatos orvosok szerint megfogadni . (A jó tanácsokat a www.rodalesorganiclife.com-ról szemezgettünk.)

A holdújév napján együnk gombócot, és bevonzzuk a gazdagságot
A kínai hagyomány szerint holdújévkor érdemes valami gombóc-félét fogyasztani, ugyanis az bevonzza a bőséget. A kínaiak szerint a gombóc formája hasonlít egy pénzzel teli pénztárcára, a kerekségében pedig ott az egészség, a jólét és a teljesség.

Kínai
anyu65, 2017. január 27. péntek, 16:27
Honnan származik a reiki energia
segítségével a terapeuta képes különféle érzetek megkülönböztetésére is. Minél erősebben áramlik a reiki energia a tenyérből, és mennél nagyobb a toxin felhalmozódás, úgy növekszik az érzet erőssége is. Számos ilyen energia és érzékelés fejlesztő gyakorlatot tanulhatsz a szeminárium során.

2. MISZTIKUS:
reiki energia mátrix - energyA reiki energia transzcendens minőségéhez két fő dolog kapcsolódik: szimbólumok és a titkos átadás rendszere.
A szimbólumok eredetéről, levezetéséről, tradicionális használatáról részletesen a tanfolyamon hallhatsz többet megcáfolva számos legendát melyek az interneten, könyvekben keringenek.
A reiki behangolás avagy reiju szerepe az energia rendszer megtisztítása és segítségével egész életre konzerválódik a reiki energia csatornázás képessége, mely immár nem bioenergetikai szinten áramlik. A rendszeres gyakorlással, meditációval, az ismételt behangolással egyre jobban fokozható a reiki energia átadás képessége a csatorna tisztasága révén.

3.
relisisi, 2017. január 09. hétfő, 15:18
Az ázsiai nők szépségének titkai
Hibátlan és ránctalan arcbőr, karcsú alak, fényes haj - az ázsiai nők szépségideáljai semmiben sem különböznek európai társaikétól. Ők a tökéletességet a tradicionális és a modern kozmetikai technológiák ötvözésének segítségével érik el.
Az ázsiai nők számára nagyon fontos a fiatalos és egészséges külső. Ennek köszönhető a ránctalanító kozmetikumok népszerűsége, már a 20 éves korosztály körében is. (NOTE: Here the link should direct the reader to TIENS cosmetics - APROTIE CIRCE serum and cream) Ennek oka a nyugati kultúrában még kevésbé elterjedt anti-ageing" filozófia, ami sokkal inkább az öregedés hatásainak megelőzésére irányul, mintsem az idő múlása okozta, bőrünkön és testünkön tapasztalható elváltozások helyreállítására. Az ázsiai nők több mint tízféle kozmetikumot alkalmaznak naponta. Például a reggeli és esti szépségápolás során akár 3-4 féle szemkörnyékápolót is használnak. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek a bőr tisztítására.

Napozás? STOP!
Ha a
lenke1964, 2016. november 28. hétfő, 08:48
2/22
Képek, videók
tradicionális thai masszá
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:46
tradicionális.jpg
durcimarcika
2013. október 10. csütörtök, 11:30
Tradícionális váza.jpg
rece-fice
2009. február 16. hétfő, 10:18
nokota tradicionális
orsi1
2007. június 12. kedd, 09:36
tradícionális kurva drága
kopornyikcsilla
2006. szeptember 20. szerda, 07:37
tradicionalis finn szauna
ancsika01
2006. július 11. kedd, 16:25
peek-a-boo technikával/b
stefania51
2015. március 12. csütörtök, 15:53
peek-a-boo technikával/a
stefania51
2015. március 12. csütörtök, 15:51
articsóka technikával.jpg
csipkerozsi
2014. február 24. hétfő, 22:38
apróka kezet mos.jpg
kicsifarkas
2017. január 14. szombat, 15:18
apró kacsa
szicu
2017. január 04. szerda, 10:19
apró szöcske
szicu
2017. január 04. szerda, 10:18
apró lila tündér
szicu
2017. január 04. szerda, 10:17
apró teknős úszik
szicu
2017. január 04. szerda, 10:14
apró hóember
szicu
2017. január 04. szerda, 10:10
Címkék
kínaiak szerint, szóvivő cáfolta, csecsemőmirigy vagy, reiki energia, oroszlán kivételével, később beérő, Jankovics Marcell, René Ziegler, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Kuangtung Lufeng Árnyszínház, szimbólumok eredetéről, Daniele Gatti, mormoták üregei, fesztiválon találkozik, távol-keletről érkező, Kodály Háry János,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.