Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 17:18 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
IHS Markit: soha nem tapasztalat mértékben esett vissza az euróövezeti gazdasága áprilisban
teljesítmény csökkenésére, de annak mértéke még ezzel együtt is "sokkoló mértékűnek" bizonyult. Az áprilisi felmérésben feltárt gazdasági mutatók 7,5 százalékos negyedéves GDP-csökkenéssel vannak összhangban, ami messze meghaladja a globális gazdasági és pénzügyi válság során tapasztalt mértéket. A munkahelyvesztés is soha nem tapasztalt mértéket öltött - tette hozzá.

"A fertőzési hullám ellaposodásával és a korlátozások fokozatos feloldásával párhuzamosan azonban a legtöbb gazdasági ágazatban megindul a termelés és a kereslet növekedése. Mivel azonban a kormányoknak a gazdaság újraindítása és egy második fertőzési hullám megelőzése között kell lavírozniuk, a javulás csak vontatott ütemben fog tudni haladni" - fejtette ki Chris Williamson, hozzátéve, hogy a mutatók szám szerinti javulására legfeljebb az év második felében lehet számítani, addig legfeljebb a csökkenés ütemének a mérséklődésére. A kiesett termelési érték pótlása pedig szerinte "még évekbe
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 11:42
Román pénzügyminiszter: az államháztartási hiány az idén várhatóan eléri a GDP 6,7 százalékát
esetében bevételkiesésre számítanak, így a társasági adónál, a személyi jövedelemadónál, az áfa-bevételeknél, a jövedéki adónál és a társadalombiztosítási járulékoknál is kevesebb bevétellel számolnak. A kiadási oldalon a költségek 12,5 milliárd lejjel nőnek meg.

A kiigazítás során az egészségügyi minisztérium büdzséje nő 3,8 milliárd lejjel (786 millió euró) és a munkaügyi tárcáé 8,1 milliárd lejjel (1,67 milliárd euró), hogy áthidalják az egészségügyi válságot, illetve szinten tartsák a gazdasági termelést.

A miniszter leszögezte, hogy az idén nem terveznek adóemeléseket, hiszen a legutóbbi nagy nemzetközi gazdasági válság egyik fő tanulsága az volt, hogy krízis idején nem szabad újabb adóterheket bevezetni.

Hangsúlyozta, hogy a közberuházásoktól sem vonnak el forrásokat, és a kabinet jelenleg egy második gazdaságélénkítő terven dolgozik, amelynek célja a gazdaság újraindítása.

Citu továbbra is úgy véli, hogy a román gazdaság V alakban fog hanyatlani, ami azt jelenti, hogy az idei
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 19:02
Koronavírus - Az EU lazít trösztellenes politikáján a gyógyszergyártó cégekkel kapcsolatban
A bizottság szerint a gyógyszerhiány időben történő megelőzése szükségessé teheti a vállalatok közötti együttműködést a gyógyszerkészletek gyártását és forgalmazását illetően. A termelés ilyen jellegű összehangolása normál körülmények között ellentétes lenne az unió monopóliumellenes szabályaival, azonban a járvány során ez azt szolgálja, hogy a legszükségesebb gyógyszerek minél előbb a kórházakba kerüljenek.

A bizottság írásbeli megerősítést is kész biztosítani a vállalatok számára az új engedményekről, ugyanakkor leszögezi: ellenőrizni fogja, hogy a vállalatok ne kössenek versenyellenes megállapodásokat és ne éljenek vissza piaci erőfölényükkel.
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 16:42
Mire taníthatna a járvány?
Egyes dolgok felértékelődnek? - Avagy - Az anyag-kor után
1. Az anyag-kor
Érdekes korban élünk. Úgy tűnik, a legfontosabb a termelés és a fogyasztás. A GDP növelése. Sok anyagot kell fogyasztania az embernek, hogy jól érezze magát: ruhát, programokat, élményeket, élvezeteket, minőségi ételt, drogokat, utazásokat. Csak az a jó politikus, aki mindent megtesz azért, hogy a gazdaság jól pörögjön, és így a tömegek számára az egyre több fogyasztás lehetséges legyen.
Egyébként semmilyen korlát, vagy elv nem szükséges, sőt káros. Mindenki azt tegyen, ami neki jónak tűnik. Anyag-kor egyetlen dogmája a korlátlan tolerancia. Mindenki szabadon élhet olyan szerveződésű kapcsolatokban, amilyenben neki tetszik, és a társadalom ezt köteles házasságnak nevezni. Mindenki azt tekinthet értéknek, amit gondol. Érvényes normák nincsenek. A néző ne lepődjön meg, ha a színházban ocsmány beszédet hall, hanem tessék ezt tolerálnia. Az internetre, a közös szellemi áruház pultjára akárki akármit feltehet, a gyerekek ezt
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 15:02
AM: hétfőn nyílik az egységes kérelem beadófelülete
elővigyázatossági intézkedéseket, előzetes telefonos vagy e-mailes egyeztetés nélkül senki ne keresse fel meghatalmazottját.

A közvetlen támogatások igénylését, valamint az agrárkár-enyhítési rendszert illetően csak technikai korrekciókra, pontosításokra került sor, melyek révén a termelők számára egyszerűbbé válik az igénylés menete.

Ezek közül kiemelték, hogy egyes egynyári nitrogénmegkötő növényfajoknál (zöldborsó, lóbab) növekszik az elvárt termesztési időszak, és a gyógynövény termesztés esetében a termeléshez kötött zöldségnövény támogatás keretében csökken az elvárt minősített vetőmag mennyisége és a minősített szaporítóanyag igazolásának menete is egyszerűbbé válik.

Ugyanakkor a karácsonyfa-termesztés, mint hasznosítási forma az Európai Bizottság erre vonatkozó állásfoglalása miatt kikerül a közvetlen támogatásra jogosult hasznosítások közül és a jövőben nemzeti költségvetésből lesz támogatható.

A Magyar Államkincstár az idei egységes kérelmek beadása során is alkalmazza az
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 10:11
Harmónia......
jellemzi. Vagy mégsem? Felszínén bizonyára! A föld alatti vizek, vagyis a tudat alatti tartalmak táplálják. Kifelé állandónak tűnik, a mélyén azonban gazdag és változatos élet zajlik. A tó jelzi régi sérelmeid lakhelyét, a mély érzéseket, amik az ösztönös, ősi világból törnek elő. A képen hazánk legnagyobb tava, a Balaton látható, melyre ugyanaz a szélsőségesség jellemző, mint Magyarország egészére. Hirtelen jönnek a viharok, de a jellemző klímája nagyszerű minden vízzel kapcsolatos sporthoz és a borok termeléshez is.

A Magyarok kártyájaként a lap elsősorban olyan változásokat jelöl az országnak, mely eltitkolt dolgokat hoz felszínre. Ugyanígy az egyén számára is meglepetéseket, különleges élményeket hozhat.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek üzeni, hogy ne ítélj felszínesen egy új ismeretség során. Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat mélységeinek megéléséről, egymás eltitkolt, vagy eddig nem ismert tulajdonságaink felszínre kerüléséről szól.

Ezt mondja neked:
Figyeld az
agica2004, 2020. április 03. péntek, 16:43
Az ember
Az ember, nincs mit tenni, rendkívül aktív lény. Nem nyugszik. Mindig kell neki valamit csinálni. Amíg a mindig csinálást az agráriumban lehetett kiélni, nem volt ezzel probléma, amikor az iparban, hát, az is kezelhető. Ám, amikor a múlt század hatvanas éveiben az ipari fejlődés abba a szakaszába ért, hogy az egyre bővülő termeléshez is sokkal kevesebb élőmunkára volt szüksége, akkor rengeteg ember felszabadult. Egy csapásra fellendült a szolgáltatások világa, és a műkörmöstől az divattervezőig csomó olyan fura szakma jelent meg, ami nem állít elő semmi lényegeset, de részesedik az emberiségnek a termelés során előállított javaiból. Ami persze jó dolog, mert aki dolgozik, az nem hal éhen. Csakhogy a nélkülözhető szakmákkal egy időben megjelent még valami: a szabadidő. Ami egyrészt örömre ad okot, másrészt bizony probléma is, mert aki unatkozik, könnyen fordul a társadalom számára káros aktivitások
foldinefehereva, 2020. március 26. csütörtök, 22:56
A Mátrai Erőmű korszerűsítésére törekszik az MVM
A tranzakció során a Mátrai Erőmű 72,66 százaléka került az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közvetett tulajdonába.

Közleményük szerint a Mátrai Erőmű kulcsfontosságú szerepet tölt be a hazai villamosenergia-ellátásban, mivel meghatározó alaperőműként az ország villamosenergia-termelésének 16 százalékát adja, így ellátásbiztonsági szempontból nélkülözhetetlen. Az erőmű klímavédelmi szempontoknak megfelelő technológiai átalakítása nemzetstratégiai érdek.

Az MVM Csoport szakmai háttere garantálja, hogy a megújulási program és átalakítási folyamat alatt az ellátó rendszer zavartalanul működjön - hangsúlyozzák a közleményben. Az adásvétellel az MVM tulajdonába kerülő vállalatok között szerepel a Geosol Kft. is, amely a Mátrai Erőmű biomassza és válogatott hulladék tüzelőanyag ellátását biztosítja, hozzájárulva ezzel a hazai megújuló energia részarány növeléséhez.

Az MVM az átalakítás és a folyamatos működtetés során a termeléssel összhangban törekszik a legtöbb munkahely megőrzésére, kiemelt
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:53
Feldman: jövedelemstabilizációs alap létrehozását tervezi az agrártárca a termelők számára
Feldman Zsolt a VI. Zsendülés Kertészeti Konferencián azt mondta, a jövedelemstabilizációs alap a meglévő kockázatkezelési rendszer három eddigi pillérét - agrárkár-enyhítési rendszer, biztosítási díjtámogatás, országos jégkár-mérséklő rendszer - egészítené ki.

A megoldás olyan, a termelőktől függetlenül kialakuló helyzetekben nyújtana segítséget, mint az állat- és növénybetegségek, a piaci árak csökkenése, a piacvesztés, az árfolyamváltozások vagy a termelés során felmerülő költségek növekedése. Az alap forrásainak 30 százalékát a termelők által fizetett éves hozzájárulás, 70 százalékát a vidékfejélesztési támogatás biztosítaná - tudatta az államtitkár.

A rendszerhez önkéntesen csatlakozók akkor kaphatnak kompenzációt, amennyiben adott évben jövedelmük 30 százaléknál nagyobb mértékben esik vissza a megelőző három év átlagos jövedelméhez képest. A kompenzáció mértéke legfeljebb a jövedelemcsökkenés 69,9 százaléka, de legalább a befizetett adott évi hozzájárulás 120 százaléka lehetne -
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 11:21
A C-vitamin és a krónikus betegségek
Az immunrendszerünk meggyengülése sok-sok betegséget okozhat, például krónikus betegségeket is. Az immunrendszer védelmére tehát elsődleges és kiemelt figyelmet kell szentelnünk Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az immunrendszer egészségét többek között azzal őrizhetjük meg, ha elegendő C-vitamint fogyasztunk. A C-vitamin ugyanis egy antioxidáns vitamin, amely segítséget nyújt a fehérvérsejt-termelésben. Amennyiben a szervezetünk elegendő fehérvérsejtet termel, úgy hatékonyan tud a kórokozókkal szemben védekezni.

A C-vitamin és a kórokozók :
Tehát a C-vitamin-bevitel során a szervezet hatékonyan képes a kórokozókkal szemben védekezni, így kisebb lesz az esélye a baktériumok, a vírusok és a gombák támadásainak. Ez az antioxidáns vitamin segítséget nyújt nemcsak a fertőzések megelőzésében, de a fertőzések elleni küzdelemben is.

A káros szabad gyökök

Mivel a C-vitamin egy antioxidáns vitamin, így hatékonyan képes megküzdeni a káros hatású szabad gyökökkel. Egyes enzimek
pacsakute, 2020. március 03. kedd, 15:16
Egymilliárd forintból bővítette termelőkapacitását a HFI Kft.
A közlemény szerint a 356 millió forintos támogatással létrejött fejlesztés során négy új berendezést telepítettek, valamint elkészültek az ezekhez kapcsolódó építési beruházások. A projekt elsődleges célja a gyártás technológiai korszerűsítése volt, így nőtt a vállalkozás termelési kapacitása, illetve javult a feldolgozás technológiai színvonala és az értékesítésre kerülő termékek minősége is.

A Bács-Kiskun megyei Mélykúton az egyre szigorodó higiéniai követelmények teljesítése érdekében gőzsterilező rendszert alakítottak ki. A rendszer folyamatos, nagynyomású telített gőzzel sterilizált termékek élelmiszer-biztonsági - mikrobiológiai - paraméterei jelentősen javulnak, így erősödnek a cég hazai és külföldi értékesítési pozíciói is. A kisvárosban működő telephelyen elkészült a rendszert fogadó könnyűszerkezetes csarnok, és telepítettek egy hídmérleget is.

A Pusztaszeren üzembe állított új zöldség- és fűszerszárító berendezéssel - az időjárástól, nyersanyag-mennyiségtől és -minőségtől függően -
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 07:04
2/158
Képek, videók
Tapasztalat
pacsakute
2012. október 09. kedd, 17:06
a tapasztalat.PNG
tnemarika
2012. szeptember 03. hétfő, 13:35
tapasztalat.jpg
inrid77
2012. február 17. péntek, 20:07
A tapasztalat jó
rodes53
2012. február 16. csütörtök, 09:51
A tapasztalat-dali.jpg
margoboszi
2011. július 08. péntek, 17:20
A Tudás és a Tapasztalat.
mester126mari
2011. június 04. szombat, 16:48
tapasztalat.jpg
durcimarcika
2009. június 06. szombat, 00:17
A tapasztalat azt mutatja
sarkadykati
2009. május 07. csütörtök, 14:45
A tapasztalat
irmus
2009. március 21. szombat, 07:54
tapasztalat....jpg
inrid77
2009. január 26. hétfő, 07:47
tapasztalat.jpg
yaskane
2009. január 14. szerda, 12:39
a tapasztalat bizonyítja.
jakabgasparne
2008. október 24. péntek, 07:37
Williamson Pink gyémánt
sanci81
2014. november 13. csütörtök, 21:01
Williamson kollekció.jpg
farkas1945
2013. május 27. hétfő, 17:06
Matthew Williamson kolekc
farkas1945
2013. május 21. kedd, 16:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.