Belépés
2019. november 17. vasárnap | 46. hét | 321. nap | 07:02 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csicsóka receptek
Csicsóka receptek
Csicsóka chips
étkezési keményítő
napraforgó olaj

csicsóka
elkészítés
1. Mossuk és hámozzuk meg a csicsókát.
2. Zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre.
3. Forgassuk meg keményítőben.
4. Bő, forró olajban süssük ki.
5. Csöpögtessük le.
6. Sózzuk meg.

Ínyenc csicsóka:
Hozzávalók
1 kg csicsóka gumó
1 dl olívaolaj
tengeri só
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés
A csicsókát vízzel és kefével megtisztítjuk, lesikáljuk (nem hámozzuk).
Hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk.Tepsibe tesszük, sózzuk ízlés szerint, meglocsoljuk az olívával. Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Jól összekeverjük. Ráöntjük a tejszínt, megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
Akkor jó, mikor a sajt megpirul. Gyors vacsorának nagyon finom. Vagy bármilyen húsféléhez köretként
noble, 2013. április 18. csütörtök, 14:25
A cékla nem csupán savanyúság!
lereszeljük. A megtisztított vöröshagymát is lereszeljük vagy
nagyon apróra vágjuk. Ráhintjük a köménymagot, rálocsoljuk az olajat,
a mézet, a citromlevet és a csipetnyi sót. Összeforgatjuk az anyagokat
és alapos hűtés után tálaljuk.

Céklás - almás friss saláta tejföllel

2db közepes méretű friss cékla, 3 - 4 db édes alma, fél citrom frissen
facsart leve, két - három teáskanálnyi dijoni mustár, fél mokkáskanálnyi
őrölt fehér bors, 2dl 10% - os tejföl, tengeri só.
Mossuk meg a céklát és az almát. Hámozzuk meg és reszeljük le.
Keverjük össze a reszeléket, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá 2-3
kiskanál dijoni mustárt, 2dl 10% -os tejfölt és egy fél citrom kifacsart friss
levét. A dijoni helyett lehet csípős vagy tormás mustárt is használni, a
fogyókúrázók pedig elhagyhatják a tejfölt, esetleg natúr joghurttal
pótolhatják. A citrom levét ne hanyagoljuk, mert nagyon ügyesen össze
vonja az ízeket. Ismét keverjük össze,
tnemarika, 2012. november 02. péntek, 12:03
Uborka eltevés
savanyúságban. Felforraljuk, s mikor kihűlt, ráöntjük az uborkára. Másnap az ecetes oldatot újból felforraljuk, s amíg kihűl, az uborkát üvegbe rakjuk. Tíz-tizenkét szem borsot, egy-két szem szegfűszeget, pár vékony szelet tormát és még tíz-tíz szem fehér és fekete mustármagot, kevés vasfüvet adunk hozzá. A kihűlt levet ráöntjük, és légmentesen lekötjük.

Nagyanyó vizes uborkája
Hozzávalók: egy literes üvegbe kb. 600 g uborka, (6-8 cm-ek), kb. 1/4 liter sós víz (én a felöntőlé literenként 1.5 dkg tengeri sót tettem) ,fűszerek: egész bors, babérlevél, kapor, torma, gyöngyhagyma, tárkony, mustármag, szegfűbors, betakaráshoz permetszer mentes szőlőlevél, vagy tormalevél darab.
Elkészítése: A jól megmosott uborkát az üvegbe helyezzük, közé dugdossuk a tisztított tormagyökereket, gyöngyhagymát, felülre permetszermentes szőlőlevelet teszünk, és 5 cm-es légteret hagyunk.
A felöntőlevet a sóval felforraljuk, én bele szoktam tenni a fűszereket is és forrón ráöntöm az uborkára, majd azonnal
szerika68, 2012. július 10. kedd, 13:39
Burgonyaleves tárkonnyal és füstölt sonkával erdélyiesen rec
Hozzávalók:

35 dkg sonka füstölt, főtt
5 db burgonya nagyobb darab, vagy 7 kisebb burgonya
2 kiskanál só tengeri
2 kiskanál Knorr Delikát8 ételízesítő
1 fej vöröshagyma
1 db paprika vagy lecsó
200 g tejföl
150 g joghurt natúr
2 db babérlevél kisebb darab
10 szem bors fekete
1/2 db citrom leve
1 db tojás
2-3 kiskanál kömény őrölt
1 evőkanál tárkony szárított, de frissel még finomabb

Elkészítés:

A sonkát felvagdossuk nagyobb kockákra. A burgonyát megpucoljuk és félre tesszük. A hagyma héját leszedjük, a paprikát megmossuk és kicsumázzuk.
Előveszünk egy nagyobb levesfőző fazekat és beletesszük a sonkakockákat. Csak kicsit sózzuk, mert a sonka önmagában elég sós. Rátesszük a hagymát egyben és a paprikát, majd a borsszemeket és a babérlevelet. Felengedjük jó sok vízzel és nagy lángon feltesszük főni. Ha a leve elfőtt, akkor mindig utána öntjük vízzel. Ha nem elég sós, még sózzuk.
Ha a
jamborlulu, 2011. november 22. kedd, 22:33
Öt ízletes cékla saláta
meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A megtisztított vöröshagymát is lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk. Ráhintjük a köménymagot, rálocsoljuk az olajat, a mézet, a citromlevet és a csipetnyi sót. Összeforgatjuk az anyagokat és alapos hűtés után tálaljuk.

Céklás - almás friss saláta tejföllel:
2db közepes méretű friss cékla, 3 - 4 db édes alma, fél citrom frissen facsart leve, két - három teáskanálnyi dijoni mustár, fél mokkáskanálnyi őrölt fehér bors, 2dl 10% - os tejföl, tengeri só.
Mossuk meg a céklát és az almát. Hámozzuk meg és reszeljük le. Keverjük össze a reszeléket, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá 2-3 kiskanál dijoni mustárt, 2dl 10% -os tejfölt és egy fél citrom kifacsart friss levét. A dijoni helyett lehet csípős vagy tormás mustárt is használni, a fogyókúrázók pedig elhagyhatják a tejfölt, esetleg natúr joghurttal pótolhatják. A citrom levét ne hanyagoljuk, mert nagyon ügyesen összevonja az ízeket. Ismét keverjük össze, kóstoljuk meg és ízesítsük tovább ha
jupiter21, 2011. november 16. szerda, 16:14
Fűszersók
borsikafű, sáfrányos szeklice és 1 teáskanál szárított lestyánlevél.
Elkészítése: A szárított zöldségeket kávédarálón finomra őröljük, majd összekeverjük a sóval. Légmentesen zárható műanyag dobozban tároljuk. A só miatt, mert a só magába szívja a levegő nedvesség tartalmát, és a keverék becsomósodik. (A fokhagymát el is lehet hagyni, a borsikafüvet akkor, ha szemes-borsot is szoktatok tenni a húslevesbe.) Megjegyzés: Ha valakinek egészségügyi problémája van, az készítse konyhasó helyett 15 dkg tengeri sóval.

Magyaros fűszerkeverék

Hozzávalók: 1-1 mokkáskanál majoránna, bazsalikom, kömény és koriander, 4-4 mokkáskanál borsfű és kakukkfű, 5-5 mokkáskanál porított mustár és édes-nemes paprika, 7 mokkáskanál porított zeller, 10 mokkáskanál só.

Paprikapüré

Elkészítése: Egy kg piros, érett, húsos paprikát kicsumázva, jól megtörölgetve ledarálunk, elkeverjük 20 dkg sóval, és másnapig állni hagyjuk. Ekkor egy késhegynyi benzoesavas nátriumot keverünk hozzá, kis
macoka65, 2011. augusztus 29. hétfő, 16:03
Öt ízletes cékla saláta
meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A megtisztított vöröshagymát is lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk. Ráhintjük a köménymagot, rálocsoljuk az olajat, a mézet, a citromlevet és a csipetnyi sót. Összeforgatjuk az anyagokat és alapos hűtés után tálaljuk.

Céklás - almás friss saláta tejföllel:
2db közepes méretű friss cékla, 3 - 4 db édes alma, fél citrom frissen facsart leve, két - három teáskanálnyi dijoni mustár, fél mokkáskanálnyi őrölt fehér bors, 2dl 10% - os tejföl, tengeri só.
Mossuk meg a céklát és az almát. Hámozzuk meg és reszeljük le. Keverjük össze a reszeléket, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá 2-3 kiskanál dijoni mustárt, 2dl 10% -os tejfölt és egy fél citrom kifacsart friss levét. A dijoni helyett lehet csípős vagy tormás mustárt is használni, a fogyókúrázók pedig elhagyhatják a tejfölt, esetleg natúr joghurttal pótolhatják. A citrom levét ne hanyagoljuk, mert nagyon ügyesen összevonja az ízeket. Ismét keverjük össze, kóstoljuk meg és ízesítsük
pacsakute, 2011. július 06. szerda, 09:01
Segitség az influenzás időben
csupán antibakteriális, hanem antimikotikus - gombaölő - hatásúak is.
Fokhagyma bőrfertőzésekre

Vírus- és gombaölő hatása miatt a fokhagyma nemcsak belsőleg használható, hanem külsőleg is kiváló, például szemölcsökre, herpeszre és gombára. Erre a célra a megtisztított fokhagymagerezdet nyomd szét, és a pépet közvetlenül az érintett bőrfelületre vidd fel

Ánizs

Az ánizs az ernyősvirágzatúak - Apiaceae - családjába tartozik, és keletről származik: feltehetően a földközi-tengeri térség keleti részéről. Már az ókorban is sokféle betegség ellenszereként ajánlották: kígyómarás és köhögés ellen is alkalmazták. A Karolingok korából származó híres Lorschi Gyógyszerkönyv is bizonyítja, hogy milyen rendkívüli gyógyerőt tulajdonítottak neki. Abban több emésztésjavító szer receptjében is szerepel az ánizs, de a légutak megbetegedései, sőt, a melankólia ellen is használták.

Gyógyhatású anyagai

Az ánizstermés főleg illóolajat tartalmaz. Ennek fő alkotóeleme,
gabfe, 2011. február 25. péntek, 18:39
A 3 legerősebb baktérium- és
bőrfelületre vidd fel.
A 17 legerősebb baktérium- és vírusölő növény

Gyógyító virágok A cukorbetegség természetes gyógymódjai A 15 legjobb vitaminforrás15 hatékony szívvédő táplálék A 16 legjobb lúgosító táplálék16 agypörgető táplálék Rákellenes zöldségek Antioxidáns gyümölcsök A 15 legjobb természetes gyulladáscsökkentő13 egészségre veszélyes ruhadarab

Ánizs

Az ánizs az ernyősvirágzatúak - Apiaceae - családjába tartozik, és keletről származik: feltehetően a földközi-tengeri térség keleti részéről. Már az ókorban is sokféle betegség ellenszereként ajánlották: kígyómarás és köhögés ellen is alkalmazták. A Karolingok korából származó híres Lorschi Gyógyszerkönyv is bizonyítja, hogy milyen rendkívüli gyógyerőt tulajdonítottak neki. Abban több emésztésjavító szer receptjében is szerepel az ánizs, de a légutak megbetegedései, sőt, a melankólia ellen is használták.
Természetes gyógymód - homeopátiával

Ha érdekelnek a természetes gyógymódok, bizonyára nyitott
horvathnemagdi, 2011. február 20. vasárnap, 08:27
x
Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Színes-fűszeres tepsis zöldségek :
.
Hozzávalók:
2 db közepes méretű sárgarépa
1 db közepes méretű fehérrépa
1 db zellergumó (kb. 35-40 dkg)
3-4 db burgonya (kb. 40 dkg)
4-5 db kisebb paradicsom
A fűszeres olajhoz:
1 dl olívaolaj
1 db salotta nagyon apróra vágva (helyettesíthető ½
fej vöröshagymával)
1 kis gerezd fokhagyma átpréselve
1/2 lime leve
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál oregánó
1/2 teáskanál szárított bazsalikom (ha van friss, még jobb!)
1/2 teáskanál őrölt kakukkfű
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, kb. 1 cm vastag hasábokra darabolom. A sárgarépával, petrezselyemmel és zellerrel is hasonlóan járok el - minden összetevőt azonos nagyságúra vagdosok. A paradicsomok héját forró vízbe mártva eltávolítom, gerezdekre szeletelem.
A fűszeres olajhoz a salottát egészen finomra aprítom, a fokhagymát fokhagymanyomón
nagyuska, 2010. december 03. péntek, 21:03
2/4
Képek, videók
csicsóka.jpg
sarkadykati
2013. október 19. szombat, 11:27
csicsóka.jpg
snbela44
2013. október 16. szerda, 20:45
csicsóka virága.jpg
erzsikepuskas
2013. augusztus 16. péntek, 11:34
ínyenc csicsóka.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:33
csicsóka.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:15
Csicsóka virág kertünkbee
gabo444
2011. november 30. szerda, 17:41
csicsoka_09.jpg
sarkadykati
2011. október 10. hétfő, 10:49
csicsoka_01.jpg
sarkadykati
2011. október 10. hétfő, 10:49
csicsoka_08.jpg
sarkadykati
2011. október 10. hétfő, 10:46
Csicsoka.jpg
szidnifox
2011. október 08. szombat, 17:02
csicsóka.jpg
kata420
2011. február 15. kedd, 21:00
csicsóka
agili
2010. augusztus 10. kedd, 22:02
Ne váltsd apróra
jakabgasparne
2009. április 24. péntek, 06:58
Címkék
dijoni helyett, késhegynyi benzoesavas, természetes gyógymódok, fokhagymát fokhagymanyomón, megtisztított fokhagymagerezdet, levegő nedvesség, üvegbe helyezzük, influenzás időben, burgonyát meghámozom, leve elfőtt, paradicsomok héját, keverék becsomósodik, ecetes oldatot, megtisztított vöröshagymát, borsikafüvet akkor, cukorbetegség természetes,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.